Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47051) tPedro_ válasza Healbacsi (#47046) üzenetére


tPedro_
őstag

Ennyi erovel a rendszernek semmi nem a feladata, megis az evek allatt mennyi mindenen valtoztattak, hangoltak.

Es a Blizzardot ismerve mindent meg tudnak indokolni, meg annak az ellenkezojet is.

Meg egyszer leirom, nincs bajom a mostani rendszerrel, de ha pl. a duplikalt lootot kiszurnek (legalabb az azonos runon belul.) annak orulnek.

(#47052) andko123 válasza hemaka (#47050) üzenetére


andko123
tag

Mondjuk, kb. valahogy így, mikor még 1-2 éve törtön játszottam, akkor próbáltam sokkal fejlődni, csak pont duduval nem, és hát igen, nagyrészt unalmasak, bár nekem a DK-mmal a fejlődés nem volt annyira unalmas, mondjuk szerintem csak azért mert akkor húztam először karaktert 80 fölé. :D

(#47053) tPedro_ válasza Healbacsi (#47046) üzenetére


tPedro_
őstag

Ja es az kimaradt, hogy tudtommal az LFR nem igy mukodik. Nincs 6 (vagy akarhany loot).
Kaphat lootot akar az osszes jatekos vagy akar egyik se.

(Eselynoveles viszont felesleges szerintem is.)

(#47054) Wolverine válasza Arnold2 (#47049) üzenetére


Wolverine
félisten

Igen, Thunderfury. Látszik, hogy sosem volt olyan komolyabb karim, akinek jó lett volna és ki akarta volna farmolni :DDD

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47055) Arnold2 válasza Wolverine (#47054) üzenetére


Arnold2
őstag

Én most farmolgatom a lockomnak, just for fun. Élőszőr Sulfuras-t akartam, csak fél úton felvilágosítottak, hogy fel is kéne vegyem, hogy járjon az achiev... De legalább a matsok nagyja jó Thunderfuryhoz :)

(#47056) Lirion válasza Healbacsi (#47046) üzenetére


Lirion
addikt

Az esely noveles igenis garantalt loot, amit a masik rovasara tortenik. Jelen esetben ha 25-en vannak a raidben, es mondjuk esik 6 loot, akkor minden egyes embernek 6/25-od (ez 24%-ot jelent) eselye van valamely lootra.

Na itt tévedsz egy nagyot. LFR-ben nem esik loot és nincs érte verseny. Minden résztvevő önállóan rulettezik a cuccokért. Mindenki külön, egyedi loot táblára dob és ha jót dob, kap egy itemet, ha rosszat, kap aranyat. Nincs olyan, hogy ha 6 ember kapott, akkor a többi nem kaphat, LFR-ben akár mindenki kaphat itemet ugyanabból a bossból. Épp ezért az LFR-es esély növekedés senkinek kárt nem okozna és fair maradna.

Te mikor kezdtel wowozni?

Ha sacc/kb tudod, akkor kíváncsian várom, mit tippelsz. Utána megmondom, hogy úgy van-e vagy nem.

Ismetlem, a rendszernek nem feladata teged feloltoztetni.

Ha nem lenne feladata, akkor nem lenne loot a játékban. Az egész wow mozgatórugója az egyre jobb és erősebb itemek összegyűjtése (most tekintsünk el a kb. 1%-os hc rétegtől, akik a kihívásért nyomják).

(#47043) Wolverine
Amennyiben garantált lootot akarsz, akkor vásárolj be a Valor quartermasternél.

Veszel nekem fegyver valorból? Combat rugonak tot-ban 3 boss dobhat fegyvert, abból jelenleg egy érhető el. Aki tud menni normal/hc-t is, annak heti 6-9 alkalommal eshet fegyver darabonként kb. 20%-kal, de akinek csak LFR-re van ideje, annak heti egyszer 15% eséllyel. Illetve inkább 5-7% eséllyel, mert a loot más is lehet, nem csak fegyver.

[ Szerkesztve ]

(#47057) Wolverine válasza Lirion (#47056) üzenetére


Wolverine
félisten

A fegyver maximum craftolható. A RF lootjának droprate-jét úgy állították be, hogy kb. azonos legyen a normál/heroic raideken loothoz jutás esélyével. Persze ez bármilyen lootra vonatkozik, nem egy konkrét lootra.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47058) Healbacsi válasza Lirion (#47056) üzenetére


Healbacsi
őstag

Tok egyszeruen le lehet ellenorizni mennyi loot esik (a hatot a 25-os raid alapjan irtam "monjuk essen 6" mondokaval, azaz ez pelda erteku).
Osszeinvelsz 25 embert (pl guildbol) es bejelentkeztek, majd bossonkent szepen megszamoljatok mennyi loot esett normal modon es charmra.. Meglepo eredmenyeket fogsz tapasztalni.

A vaniliaban rugo voltal ha jol tudom, es ha az vagy akire gondolok, akkor anno a wow.hu-n is sokat elegedetlenkedtel nehany patch kijovetelekor.

"Ha nem lenne feladata, akkor nem lenne loot a játékban. Az egész wow mozgatórugója az egyre jobb és erősebb itemek összegyűjtése"

Normal raiden se olyan item esik AMI BARKINEK IS FELTETLEN UGRADE. Hanem dob x itemet a loot tablarol.
Es itt a nagy tevedes amit te es sokan masok koztuk Tpedro is beneztek. Az lfr funkcioja az, hogy meg tobb embert bevonjon a raidelesbe. Ez alatt ertsd azt, hogy meg tobb ember lassa a bossokat, meg ha gyengitet formaban is, lassak es adott esetben el tudjak kepzelni, milyen lehet az adott bosst tenyleges erejeben. De mar igy is sok embernek sikerelmeny, mert latta, legyozte. Sokan emiatt probalnak kesobb normal raideket is akar puggal, mert lfr-ben mar tobbszor leoltek a bosst, es kis odafigyelessel normalban is olheto (a mi szerverunkon pl eleg sok a pug raid szervezes). Tehat lehet, hogy a normal raideles nyer ezaltal nehany embert. Nem beszelve arrol, hogy a wow lenyege, hogy ne egyedul koszalj a vilagban, hanem igenis a tobbi jatekossal egyutt jatsz (MMO). Ezt az lfr a maga modjan meg is oldja.

Megjegyzem, hogy az lfr az tenyleg free epic. Ennel konnyebb itemfarmot hova akarsz meg? Vagy a havidij fix lootosztast jelent nehanyotok szamara? En nem sajnalok senkitol se lfr lootot, de amekkora vinnyogas van emiatt az mar tenyleg irrital.

(#47059) Lirion válasza Healbacsi (#47058) üzenetére


Lirion
addikt

Az lfr funkcioja az, hogy meg tobb embert bevonjon a raidelesbe.

Lehet itt szép ideákkal magyarázni a dolgokat, de a wow tartalmának döntő többsége azért van, hogy te még többet játsz. Miért fog valaki még többet játszani? Azért, hogy táp cuccokat szerezzen, hogy félistennek érezhesse magát a játékban, mert az emberek erre vágynak. Az LFR azért került bele, mert sok casual játékos nem tudott normal raidre se járni, de hogy ők is loothoz juthassanak, bekerült az easy mode raidelés.

Megjegyzem, hogy az lfr az tenyleg free epic. Ennel konnyebb itemfarmot hova akarsz meg?

Nekem a nagy mértékű véletlenszerűséggel van bajom. Igaz, hogy ez nem csak lfr-re érvényes, de csak ott lehetne valami tenni anélkül, hogy a loot elosztása ne váljon igazságtalanná. Az emberek utálják a véletlenszerű és kiszámíthatatlan dolgokat és a wow loot rendszere ilyen. Aki heti háromszor veri végig a raidet, azt sokkal kevésbé érinti ennek a hátránya, de nem véletlenül kerültek be bc-ben a tokenek és később a badge-s cuccok...

A vaniliaban rugo voltal ha jol tudom

Jól tudod, már csak azt nem értem, hogy ennek mi köze a témához. :)

(#47060) tPedro_ válasza Healbacsi (#47058) üzenetére


tPedro_
őstag

Kiváncsi vagyok a meglepő eredményekre, de mivel csak lfr raidelek, így kicsit nehézkes lenne az összeszámolás. De gondolom ezek szerint fix számú loot esik. Legalábbis szerinted.

Nem hiszem, hogy bármit is benéztem volna, egyszerűen csak jó ötletnek tartanám a dupla lootok kiszűrését egy runon belűl. Ennyi és nem több.

De ha már ebbe belekötünk, akkor abba is bele lehetett volna, mikor bevezették a tokeneket.
Előtte is raideltem, random is volt, jó is volt, nem is gondolkoztam azon, hogy máshogy is lehetne.
Valamiért a Blizzard mégis úgy látta, hogy túl nagy a szórás, nehéz összegyűjteni a seteket és bevezette a tokenes rendszert.
Mint ahogy most gondolkodnak azon is, hogy offspechez való itemeket lehessen flr-ben lootolni.
Pedig most is lehet gyűjteni. Szépen kell egy alap offspec gear akárhonnan (hogy ne legyen teljesen hasznavehetetlen az ember), respec és mehet az lfr. Akkor ezen miért könnyítenek?

(#47061) H.O.D.


H.O.D.
senior tag

Sziasztok!

Távol álljon tölem a nyafogás (öreg vagyok, van már, aki nyafogjon helyettem), de nem érzitek úgy, hogy az ally gyakorlatilag képtelen bg-t nyerni, mióta az új season elkezdődött? 43 lejátszott meccsből kettőt sikerült megnyerni, szvsz elég ücsk mérleg. Elég sokan panaszkodnak, nemcsak én érzem így.

Nyugtassatok meg, hogy ez így rendben van...

Where do you want to go today?

(#47062) ígyvanferi válasza H.O.D. (#47061) üzenetére


ígyvanferi
addikt

Rendben van, az ally inkompetens bénák gyülekezete. For the Horde!

;]

(#47063) Khelben válasza H.O.D. (#47061) üzenetére


Khelben
nagyúr

Nem sokat bg-ztem panda óta, de én is ezt tapasztalom. Nem csak hogy nem nyertünk, de óriási égés volt mindegyik, gyakorlatilag esélytelenül lett vége majdnem mindegyiknek. Úgyhogy én abbahagytam a pvp-t. Majd ha lesz csapat ratedhez...

(#47064) Healbacsi válasza Lirion (#47059) üzenetére


Healbacsi
őstag

"Jól tudod, már csak azt nem értem, hogy ennek mi köze a témához."

Lenyegeben 8 ev elteltevel meg mindig bajod van mindennel.

Jo mind1, megadom magam a tobbseg elott, legyen igazatok.. Menjetek is fel a hivatalos forumokra, es adjatok hangot igenyeiteknek, en meg probalom az efajta "igenyekkel teli" kommenteket ignoralni, es nem bosszantani magamat.

(#47065) andko123 válasza H.O.D. (#47061) üzenetére


andko123
tag

Ahogy wowcrendor "mondta" az egyik videójában(sajnos hirtelen nem tudom melyik volt)

Human: "THE ALLIANCE ALWAYS LOSE BG'S OMG WHAT THE HELL"
Orc: "THE HORDE ALWAYS LOSE BG'S OMG WTF"
Crendor: "YOU LOSE BECAUSE YOU'RE BAD".

Na jó de viccet félretéve: Passz, én hordás vagyok, és elég arányos a w/l-em, pedig csak panda óta van ez az accountom. Pont most nézem, és kereken fele annyi winem van hordásan, mint loseom. Szóval szerintem nem feltétlen van úgy. Egyébként, ha van rendes pvp geared, meg egy kis skilled, ilyen "kisebb" BG-ket szerintem(!!!) lehet carryzni, mint kotmogu, WSG stb.

(#47066) Wolverine válasza Lirion (#47059) üzenetére


Wolverine
félisten

Ennek kiegyensúlyozására van Valor-vendor. Aki ráadásul jobb cuccot ad el, mint amit a Throne RF-ben szerzel.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47067) andko123


andko123
tag

Megéri JC-Miningról átmenni JC-Alchemyre, hogy a saját gemjeimet csináljam, és ne drágán vegyem AH-ba? (Azért nem JC-encha, mert encha van alton.) Nem PvP-hez, vagy raideléshez kell, csak simán tons of goldhoz.

(#47068) hemaka válasza andko123 (#47067) üzenetére


hemaka
nagyúr

Alkesszal flaskot gyártok palának(str), livingsteelt eladásra(napi 1db), meg strenght-es potikat szintén a palának, másra nem is használom. Szerintem a tons of goldot alkesztól ne várj. :D

(#47069) Arnold2


Arnold2
őstag

A PVP-hez:

Lassan 6 éve játszom és ez alatt sikerült valamivel több mint 17e HK-t összehozni. Ebből is látszik, hogy erősen casual, vagy még az sem vagyok PVPben. Amit én tapasztalok, hogy 5 meccsből általában 4-et bukik az ally. És úgy 4 győzelemből egyszer nagyon megalázzuk a hordásokat.
Arénázni nem arénáztam, komolyabban, így arról nem tudok nyilatkozni. Viszont nekem is feltűnt, hogy ahol én PVPzek bőven nem 50%-50% a W/L arány az ally és a horda között.
Na de ez van. PVPzni ma már csak akkor megyek le ha nagyon muszáj (ugye most 'kötelező' volt nyerni egyet-egyet a két új BGből, ahhoz hogy tovább tudj jutni a legendary quest chainben, na ott is gazdagabb lettem egy két ősz hajszállal :) ).

Most indítottam egy panda mackót és minden elvem ellenére megnézem a sötét oldalt vele, érdekel a story.

Amúgy picit ironikus, hogy a játék történetében a nagy, erős és összetartó Alliance gyakorlatilag simán el tudná gyepálni a hordát, főleg az 5.2-ben történtek után, de gyakorlatban zsinórban bukja a BGket :)

(#47070) Khelben válasza hemaka (#47068) üzenetére


Khelben
nagyúr

Alchemyvel (+archeologyval) ki lehet szedni a vial of the sands-et, amin még mindig 5-10k goldot lehet keresni per darab.
A tons of gold (vagy a "gazdag") hol kezdődik wowban?

(#47071) hemaka válasza Khelben (#47070) üzenetére


hemaka
nagyúr

Nem is hallottam még erről.
Vannak milliomosok is a wowban, de szerintem már párszázezer gold annak számít.
Nekem sosem volt 30k-tól több, igaz célirányosan nem is farmoltam, nem igazán érdekel a gold.

(#47072) andko123 válasza hemaka (#47068) üzenetére


andko123
tag

De azzal lehet csinálni a "nyers" gemeket is, kb. egy golden lotus áráért, ami jó, nem? Vagy azokból is csak napi 1-et lehet...? Mert minden uncut gem 40+g-ért megy SS-en, és átlagban olyan 60-70g-ért mennek el, a golden lotust giszont 15-20-ért meg lehetne venni, az már gemenként 20+ gold profit lenne. De a primal diamondokat, egyéb dolgokat is csak napi 1-szer lehet?

(#47073) tPedro_ válasza andko123 (#47067) üzenetére


tPedro_
őstag

Aranyhoz szerintem inscription. Bar nyilvan sokmindentol fugg, hogy mennyire jovedelmezo egy adott prof.

(#47074) DieHard


DieHard
senior tag

Szevasztok! Egy kis segitséget kérnék!
Nem vagyok tul skill játékos, 2 gombos arcane maggel tolom :). Most 5.2 ben elég gány a dps-e. Olvasgattam nagyon sok oldalt, egyelőre az is problémám, hogy haste-ra vagy mastery-re gyurjak. Mindenhol mást irnak. Askmrrobot mastery-re hajt. A legjobb dps-ek közt van elvileg az arcane ahogy látom, mégsem jön össze nekem a dolog. Tudna valaki valami hasznos tanáccsal szolgálni?

Köszönöm!

(#47075) Healbacsi válasza DieHard (#47074) üzenetére


Healbacsi
őstag

Arcane mage-hoz nem tudok sokat fuzni, de 5.2 ota nem az arcane a top dps, hanem a fire (esetleg nehany harcban a frost). Megneztem a world top 6 guild magusait, es mind fire.

[ Szerkesztve ]

(#47076) DjEszti


DjEszti
tag

Mi befolyásolja hogy kapok e lootot lfr-be vagy nem?
:F

(#47077) andko123 válasza DjEszti (#47076) üzenetére


andko123
tag

Szerencse.

(#47078) DieHard válasza Healbacsi (#47075) üzenetére


DieHard
senior tag

Hol lehet megnézni őket? :)

Noxxxicon , egész jól szerepel pedig az arcane. :F

Mennyi crit kell százalékban kb egy fire mage-nek amugy?

[ Szerkesztve ]

(#47079) Wolverine válasza DieHard (#47078) üzenetére


Wolverine
félisten

Nézd meg a WoWProgressen a top guildeket, és ott böngéssz a raidelő mage-ek között.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47080) DieHard válasza Wolverine (#47079) üzenetére


DieHard
senior tag

Köszi, meglesem!

(#47081) H.O.D. válasza andko123 (#47065) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Az ally - legalábbis mióta én játszom - folyamatosan gyengébb PvP-ben, kb- a meccsek 40%-át nyeri, ez nem olyan nagy különbség. Az elmúlt másfél hét mérlege 4%, ami több, mint érdekes. Szerintem túl sok a hordás a Blizzard fejlesztői között :D :D

Where do you want to go today?

(#47082) Healbacsi


Healbacsi
őstag

Tessek, lehet orulni a kovi patchben, imaitok meghallgatasra kerultek:

"Protection for bad luck streaks have been added to bonus rolls. Each bonus roll that does not provide loot has a progressively better chance to award loot to the player."

(#47083) hemaka válasza Healbacsi (#47082) üzenetére


hemaka
nagyúr

Helyes. Már csak az obsecured bugot kellene javítani és boldog is lennék. :D

(#47084) kenwood válasza Healbacsi (#46944) üzenetére


kenwood
veterán

azert van ez,mert nincsenek uj kek cuccok.
nem minden epic,ami lila.
476/483-as gearben nehezebb az 522 bosst olni,mint 463ban a 489-est a kieg elejen.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#47085) Wolverine válasza kenwood (#47084) üzenetére


Wolverine
félisten

A 476/483 a t14-es RF-gear; az 522-es boss meg normál nehézségű (nyilván Oondastára gondoltál). Oondastát nem pug zergre tervezték, hanem szervezett guildes runra. A RF-es pugoknak ott lesz majd Nalak, ha sikerül elérni Isle of Thunderen az utolsó fázist.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47086) andko123


andko123
tag

Szerintetek Frost DK(én) és egy Elem sámi arenara mennyire jó? Mert tegnap kipróbáltuk, mentünk pár 2v2-t, de a vége 10-15 lett, és 900 ratingen vagyunk(igazából nem is a ratingre mentünk, csak hogy meg legyen a 2200 conquest.) Szóval ezzel a párosítással ha komolyabban ráállunk elérhetünk valamit? Vagy meg kellene győznöm haveromat, hogy menjen át Resto sámira? Ami elég nehéz lesz, mert utál healelni... Na mindegy, szerintetek?

(#47087) Wolverine


Wolverine
félisten

Van 5.3-as PTR patch note, és van fordítása is :)

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47088) Beri válasza andko123 (#47086) üzenetére


Beri
addikt

Attól függ, mit akartok elérni. 1550-re egy főtt brokkolival is fel lehet menni, 1750-hez játszani is kell tudni valamennyire, 2k már elég húzós, kevesen játszanak 1800+ MMR-en, rengeteg 1500-1600-as teamet kell farmolnotok és nagyon sok healer-dps comp jön majd szembe. Melyik szerveren játszotok?

eladó Aromamizer RDTA V1

(#47089) Beri


Beri
addikt

Hydra streamel

:DDD ;]

eladó Aromamizer RDTA V1

(#47090) andko123 válasza Beri (#47088) üzenetére


andko123
tag

Stormscale, de 1500-ig min. fel akarunk menni, aztán onnan lesz ami lesz. :)

#47089 Hát ezen nagyon nevettem :C

(#47091) hemaka válasza Beri (#47089) üzenetére


hemaka
nagyúr

rugó + disc, jó kis páros :D

(#47092) birno


birno
addikt

Tudna valaki linkelni egy olyan oldalt ami up-to-date bemutatja a druid formokot a különböző raceknél, a lehetséges színekkel együtt?
Nézegettem párat, de nem tudom mennyire aktuálisak.

(#47093) Beri válasza hemaka (#47091) üzenetére


Beri
addikt

Az. Jó unalmas.

eladó Aromamizer RDTA V1

(#47094) andko123


andko123
tag

Hypnotic dustról tudni valamit, hogy miért ilyen rohadt drága, és kevés van belőle? (Jó, mondjuk lehet nem hajnali ~3-kor kéne nézni) Kevesebb min 5(!) db aukció volt vele kapcs., abból csak 2 volt 20-as stack, azok is majd 500 goldért. o.O És nekem 350 kéne!!!

(#47095) Fandango válasza andko123 (#47094) üzenetére


Fandango
veterán

Azert van keves belole es azert draga, mert az elozo kieg enchant anyaga amit nem farmol szinte senki (aki meg igen, az azzal a tudattal csinalja, hogy dragan eladja). Szintezes kozbe meg nem fognak tul surun disenchantolni, ha megis akkor se sokat.

[ Szerkesztve ]

(#47096) Healbacsi válasza andko123 (#47094) üzenetére


Healbacsi
őstag

Pont azert draga, mert neked kell, ok meg keresnek rajta. En panda elott felvasaroltam 50 stack dustot 10g-ert, most meg eladtam 250-300g-ert stackjet.

(#47097) Skyhunter válasza Healbacsi (#47096) üzenetére


Skyhunter
senior tag

Ez melyik szerveren van kedves uram? ?) Én akármivel akarok kereskedni/machinálni ah-ban (Arathor), mindig csak bukok...:)

(#47098) Healbacsi válasza Skyhunter (#47097) üzenetére


Healbacsi
őstag

Ragna ally.

(#47099) Wolverine válasza andko123 (#47094) üzenetére


Wolverine
félisten

Menj zöldet farmolni a Cataclysm területeire, disenchantold őket, és lesz Hypnotic Dustod bőven. Sőt, utána el is adhatod majd a felesleget, lesz rá kereslet... :P

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#47100) andko123 válasza Wolverine (#47099) üzenetére


andko123
tag

De fogalmam sincs hogy honnan szerezzek sok zöldet. :D (Ez a mondat furcsán hangzott volna ha nem wow related lenne)

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.