Hirdetés

2024. június 26., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#72010) King Unique válasza MasterDeeJay (#72009) üzenetére


King Unique
titán

Attól függ, hogy ott a CSM pontosan mit jelent.
Van ahol csak Legacy/CSM only és UEFI only bootolás van, ahol a bekapcsolt CSM utólagos kikapcsolása ilyenkor értelemszerűen rendszerindítási problémát okoz, meg ha eleve Legacy/CSM mód szerint lett telepítve a Windows.
Más PC-knél a Legacy + UEFI kettős bootolás is működik Legacy first / UEFI first opciókkal, ahol ilyenkor a CSM utólagos kikapcsolása nem okoz rendszerindítási problámát, meg ha eleve UEFI szerint lett telepítve a Windows.
+ Ott van még a Secure Boot, ahol megint PC illetve BIOS/UEFI függő lehet, hogy csak kikapcsolt CSM mellett kapcsolható be, vagy akár bekapcsolt CSM mellett is használható.

"Csak uefibe jó nekem."

Mármint ha a Windows 7 & Windows 11 dual boot miatt kell a Windows 7-nél is UEFI szerinti telepítés, akkor az pont nem létszükséglet akkor, ha az imént említett Legacy/CSM + UEFI kettős bootolási lehetőség van annál a PC-nél. Ahol olyankor a Windows 7-et lehet Legacy/CSM, a Windows 11-et pedig UEFI szerint telepíteni és bootolni, a váltáshoz F12 / egyéb billentyűvel előhívható menüben kiválasztani egyik / másik meghajtót, vagy az Legacy first / UEFI first opciókat használni, stb.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.