Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:06:59

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41151) bon válasza Abrion (#41138) üzenetére


bon
őstag

Kézzel a feladatkezelőn keresztül igen. Folyamtok fülön kiválasztod a játékot jobb gomb rajta és a piorítás beállítása.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#41152) Lenry válasza Abrion (#41138) üzenetére


Lenry
félisten

persze, feldobod a jó öreg Prio-t, és beállítod vele a processz prioritását, ő meg jól elmenti és onnantól mindig azzal fut

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#41153) LámaZ válasza szabonagyur (#41150) üzenetére


LámaZ
addikt

40 gigás romhalmaz, de rossz szektor nélkül.
Apropó, mióta mentjük a BIOS beállításokat a vinyóra? :F
OK, nem úgy értetted. ☺

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#41154) Abrion válasza Lenry (#41152) üzenetére


Abrion
senior tag

futnia kell a memóriában a programnak?

(#41155) Lenry válasza Abrion (#41154) üzenetére


Lenry
félisten

persze, de elég minimális gépigénye van

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#41156) szabonagyur válasza LámaZ (#41153) üzenetére


szabonagyur
félisten

Hát szerintem elem cserével kezd, kábel milyen? IDE gondolom, próbáld meg újabbra cserélni, akár 80 eresre ha még régebbi van, táp milyen? Esetleg azt megnézni nem e az hagy ki néha és azért nem tud bootolni. Ha kezeli a SATA-t vagy van másik vinyó érdemes lenne belerakni és megnézni, hogy arról mindig el tud e indulni esetleg.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41157) Koczó93


Koczó93
őstag

Sziasztok!
Van egy Hp 620 notebookom amint Win7 ultimate verzió fut. Pontosabban futott mert a mai nap érdekes dolgot produkált. Netezés közben egyszer csak újraindult és egy "indítási javaslat" ablak jött be de hibát dob, nem tudja indítani a rendszert. Megpróbàltam visszaállítani a rendszert régebbi időpontra de nem tudja visszaállítani. Telepítő lemezt beraktam, megpróbáltam javíteni de ez sem ment itt is bedobta az indítási javaslatot. Memóriatesztet lefuttattam az nem jelzett hibát.
Mi lehet a gond?

(#41158) LámaZ válasza szabonagyur (#41156) üzenetére


LámaZ
addikt

No, igen, minden alkatrészt le lehetne cserélni, csak akkor már nem ugyanaz a gép lenne. ☺
Amúgy kész csoda, hogy megy rajta a Win 7 és az 1024×768-as felbontás (bár, lassú képfrissítés miatt vissza van véve 800×600-ra) egy nVidia-Quadro2 VGA kártyával (integrált alaplapi VGA csak 640×480-at tudott). Amúgy a VGA-kártyánál nem szabadott semmilyen driverrel próbálkozni (mert akkor beragadt 640x480-nál), hagyni kellett a win-t, hogy szedje le magának. RAM szempontjából okés, mert 2 gigája van.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#41159) szabonagyur válasza LámaZ (#41158) üzenetére


szabonagyur
félisten

Csak teszt miatt gondoltam, hogy ezeket meg kéne nézni... Főleg annyira nem nagy tételek, én 2 éve adtam el egy kb. 100 napot futott 80Gb-os IDE HDD-t. Azért is írtam ezeket a teszteket mivel gondoltam, hogy nincs pénz újabbra meg nem is kell, csak sajna valahol ki kell szűrni a hibát.

Húú win7? nem sok az neki? Mi van benne 2,4-es P4 vagy Celeron? Mennyi RAM?

[ Szerkesztve ]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41160) #93794560 válasza Lenry (#41146) üzenetére


#93794560
törölt tag

Ha igazán elgondolkodsz azon, hogy az a teszt miért van, akkor rájöhetsz, hogy a tartalma teljesen lényegtelen. Nem az utasítàsokról szól, hanem arról, hgy ne tegyünk addig semmit elhamarkodottan, amíg nem tájékozódtunk megfelelően.

(#41161) Lenry válasza #93794560 (#41160) üzenetére


Lenry
félisten

így is lehet nézni :R

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#41162) LámaZ válasza szabonagyur (#41159) üzenetére


LámaZ
addikt

Ez lenne.
2,4 GHZ-es proci és 2 GB RAM.
Jól megy.

Legyen minden jó!

(#41163) szabonagyur válasza LámaZ (#41162) üzenetére


szabonagyur
félisten

Azokat próbáld ki amiket írtam, próba nélkül nem fog kiderülni, hogy mi a probléma.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41164) Amur


Amur
addikt

win7 újratelepítés előtt állok(SSD-re váltok), a rendszervinyóról a users mappa lementése elég kell hogy legyen hogy a doksik,program beállítások,játék mentések megmeneküljenek? Vagy máshol is tárolhat még?
Alapból kerültem hogy játékokat,programokat a rendszervinyóra tegyek,ezeket mind egy másik vinyóra telepítettem, persze tudom hogy ettől függetlenül rengeteg szemetet a rendszervinyón tárolnak.

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#41165) Fire/SOUL/CD válasza Amur (#41164) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Ha elmented a dokumentumok mappát, akkor az abban tárolt doksik, excel táblák, powerpoint bemutatók, stb stb természetesen visszaállíthatók, viszont játékok beállításai már egy más kérdés.

Ezt is játéka válogatja, de nem mindegyik csak a telepítési könyvtárában tárol adatokat, hanem pl a programdata, common files stb mappákban avagy épp a registry-ben is. Ez utóbbi esetben jó eséllyel marad az adott játék(ok) újratelepítése, a legtöbb amit tehetsz, hogy legalább a mentett állásokról biztosan legyen mentésed (ami megint nem feltétlenül a játék telepítési mappáján belül van minden esetben)

UI: Legközelebb ha mindent feltelepítettél, frissítettél, beállítottál stb stb, akkor egy külsős backup/restore progi használata javasolt, mert akkor a fent leírtaktól megkímélheted magad és mindössze kb 15 perc lementeni meg visszaállítani tiszta/belakott/beállított stb rendszert.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#41166) LonGleY válasza Amur (#41164) üzenetére


LonGleY
veterán

Pedig ha a rendszepartícióra telepítetted volna a programokat (hisz arra való, főleg SSD-nél nincs értelme máshogy csinálni), akkor most egy mozdulattal átklónozhatnád a rendszert az új meghajtóra.

Ahány program (és játék), annyi helyen tárolják a beállításaikat. A legtöbb program beállítását az AppData / Roaming mappában fogod megtalálni.

Ui.: A rendszer mentésének amúgy szerintem azért nincs sok értelme, mert a programok folyamatosan fejlődnek, pár hónap eltéréssel már elavultnak tekinthető a felpakolt szoftverbázis (kivéve azt a párat, amelyik automatikusan képes frissülni). Egy-egy újratelepítés a legjobb alkalom arra, hogy szépen felfejleszd a programverziókat.

[ Szerkesztve ]

(#41167) Krisz86


Krisz86
csendes tag

Sziasztok
Nem tudom jó helyre írom a problémám,de hátha tud valaki valami hasznosat mondani..
Rendszer Win 7 és pendrive gondom van.Ha gép elejébe dugom be,akkor azt írja az USB eszközt nem lehet felismerni,az eszközillesztő telepítése sikertelen volt..
A gép hátuljába dugom,akkor rendesen működik,másik gépen az elején is működik,csak az enyémen nem akar és több pendrive is nézve lett már.
Valaki tud valami hasznosat mondani,segíteni? Köszi

(#41168) Amur válasza LonGleY (#41166) üzenetére


Amur
addikt

Igen, kényelmes emberként én is gondolkoztam a rendszer másolásán, de ahogy írod ráfér pár progira a csere/ frissítés.
Ilyenkor utánaolvas az ember és kipróbál,cserél alkalmazásokat.

Pont azért telepítettem mindent másik vinyóra mert nem akartam hogy a sok progi teleszemetelje a rendszervinyót, gondolom ez SSD-nél nem okoz lassulást majd, de még egy HDD eléggé megérzi idővel a sok progi install,uninstall-t.

Így hogy a progik másik vinyón vannak azért még dönthetek a klónozás mellett? Feltételezve hogy a többi HDD betüjele ugyanaz marad.

Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon

(#41169) LonGleY válasza Krisz86 (#41167) üzenetére


LonGleY
veterán

Ha a csatlakozó jó, akkor alaplapfüggő a probléma.

Viszont a ház előlapi USB csatlakozója sokszor nem egy blokkban van, hanem szálakra bontva, és itt rontják el a bekötési sorrendet. Több ilyen házzal is találkoztam, ahol a "mester" idiótán dugta rá az USB csatit a deszkára.

Itt egy cikk, ami részletesen leírja, hogy melyik esetben mit-miért-hogy.

[ Szerkesztve ]

(#41170) LonGleY válasza Amur (#41168) üzenetére


LonGleY
veterán

A "szemetelést" amúgy sem úszod meg, hiszen a beállításaikat, temp fájljaikat, a registry bejegyzéseket továbbra is a rendszerwinyón fogják görgetni. Amúgy túl van ez a dolog misztifikálva, egyáltalán nem észrevehető a rendszer "károsodása" azzal, ha több programot pakolsz fel. Nyilván kerülni kell az automata induló darabokat, amennyiben lehetséges, de problémát nem fognak okozni. A Win 7 esetében már nem kell ez a féltő mikromenedzsment, csak egy CCleaner, meg ugye a jó programválasztás.

"de még egy HDD eléggé megérzi idővel a sok progi install,uninstall-t."

Ez nem teljesen igaz. De mindegy is, esetedben mindenképp érdemes újrahúzni a rendszert így, hogy nem egy partíción működik a rendszered, hanem szét vannak szórva a dolgaid.

[ Szerkesztve ]

(#41171) pinnacle


pinnacle
nagyúr

Újratelepítés után ilyen kicsi a parancssor. Ezt, hogy lehetne nagyobbítani?

(#41172) kispx válasza pinnacle (#41171) üzenetére


kispx
addikt

címsorra jobb egérgomb -> tulajdonságok -> betűk -> betűméretet állítsd át (7x13, ha jól emlékszem)

(#41173) #41133696 válasza Krisz86 (#41167) üzenetére


#41133696
törölt tag

A gép elején lévő USB kimenet kábelét igazítsd meg az alaplapon.

(#41174) DS39 válasza pinnacle (#41171) üzenetére


DS39
nagyúr

néha meghülyül nálam is, és ilyen lesz, egy újraindítás megoldja.

(#41175) cool13


cool13
őstag

Sziasztok!
Van egy halom vegyes fájlkiterjesztésű fotóm. Hogyan tudom csak egy bizonyos típusokat kijelölni gyorsan, egyszerűen? A ctrl+bal egérrel kijelölgetem, az idegesítően lassú és időigényes.

(#41176) kispx válasza cool13 (#41175) üzenetére


kispx
addikt

Típus szerint rendezed őket. Első elemét kijelölöd majd shift bal klikkel az utolsót is.

Szerk.: Total Comander-ben van ilyen funkció.

[ Szerkesztve ]

(#41177) DS39 válasza cool13 (#41175) üzenetére


DS39
nagyúr

típus szerinti rendezés? (ahogy kispx írta)

szerk: lassú voltam.

[ Szerkesztve ]

(#41178) djyuri


djyuri
őstag

Üdv

Amikor lefut a konzisztencia ellenőrzés,akkor hova menti el a találatokat a windows? Mert fontos lenne,gariztatnom kellene az SSD-met és ugyan telefonon lefotóztam,hogy hibázik mostanában,de nincs adatkábelem és nem tudom elküldeni :W

köszönöm!

(#41179) cool13


cool13
őstag

Nem láttam a fától az erdőt. Köszönöm!

(#41180) pinnacle válasza kispx (#41172) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi kispx, DS39! Nekem újraindítás után is maradt, az átírás segített.

[ Szerkesztve ]

(#41181) Mustármag válasza szabonagyur (#41119) üzenetére


Mustármag
őstag

Értem, Köszönöm a választ mindenkinek :R

Beraktam az SP1-et a telepítő ,mellé a tokba.

quailstorm: Megnéztem azokat, regisztráció után lehet elérni?

(#41182) quailstorm válasza Mustármag (#41181) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Regisztráció után eléred a linket aminél szintén regisztráció után kapsz egy torrentet...
Szóval nem a legegyszerűbb.
De jól küldték, meg én is vissza, szóval nem gáz. Pár magyar privát trackerre vonatkozik a link és ncore nincs köztük.

(#41183) Djuree


Djuree
félisten

srácok szeretnék átrakni 500giga adatot az asztali gépemröl a laptopomra. hogy tudok megosztani mappát? elvileg meg van osztva de a lapos nem látja sehogy. mit kell csinálni, itt szopok már egy órája de nem megy. sosem sikerült ez a megosztás dolog, de pendriveon meg 1 hét mire átviszek mindent.
nincs virusirto egyiken sem.

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#41184) szabonagyur válasza Djuree (#41183) üzenetére


szabonagyur
félisten

Otthoni csoport szolgáltatással esetleg?

A vírusírtó dologhoz azért engedd meg, hogy itt elsőként gratuláljak, szép munka. ;]

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41185) Djuree válasza szabonagyur (#41184) üzenetére


Djuree
félisten

soha nem volt virusirtom, évek ota megy minden gond nélkül a win7, semmi belassulás semmi hiba. nekem amikor csak feltettem egyet belassult a gépem mindig nagyon.

nem megy akármit is próbáltam, már csomó oldalt néztem azokat is próbáltam de semmi. :W

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#41186) szabonagyur válasza Djuree (#41185) üzenetére


szabonagyur
félisten

Otthoni csoportot is nézted? Azzal tutira mennie kell...

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41187) Djuree válasza szabonagyur (#41186) üzenetére


Djuree
félisten

nekem ott nincs ott a csatlakozás felirat sehol. nézek gugliban képet, ott van hogy csatlakozás, nekem sehol nem jelenik meg az otthoni csoportban a csatlakozás gomb. :W
csak létrehozni tudok..

valami beállítás a routerben esetleg?

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#41188) szabonagyur válasza Djuree (#41187) üzenetére


szabonagyur
félisten

Egyik gépen létrehozod másikon meg csatlakozol. Mihez akarsz csatlakozni ha nincs létrehozva?

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41189) Djuree válasza szabonagyur (#41188) üzenetére


Djuree
félisten

de mindkét gépen van otthoni csoport létrehozva. de hiába csatlakozok le az egyikkel, mégsem tudok utána csatlakozni másikhoz, csak ujat tudok léterhozni.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#41190) LámaZ válasza Djuree (#41189) üzenetére


LámaZ
addikt

Nekem egyszer már sikerült, de azóta inkább pendrive-on viszem-hozom az adatokat.
Az Otthoni csoportnál jelszót kell beállítani, ha esetleg nem lenne jelszóval védett a fiókod (a rendszergazdai).
Emellett, ugye, a konkrét mappákat is meg kell osztani, mert egyébként csak a Megosztott mappák nevű valamit fogod látni, amibe apróbb dolgokat persze át lehet másolgatni.

[ Szerkesztve ]

Legyen minden jó!

(#41191) Djuree válasza LámaZ (#41190) üzenetére


Djuree
félisten

az is van beállítva de hiába. nem tudom miért van ennyire megbonyolitva ez az egész. szerzek inkább egy kulsö usb-s racket aztán megoldom.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#41192) DS39 válasza Djuree (#41189) üzenetére


DS39
nagyúr

szerintem nem egy hálózatban vannak a gépek, különben látná és tudnál is csatlakozni az egyiken létrehozott csoporthoz.

(#41193) Djuree válasza DS39 (#41192) üzenetére


Djuree
félisten

egy routerröl mennek. én is arra gyanakszom amugy, de h lehet h nem egy hálozatban vannak, ha egy netröl mennek?

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#41194) DS39 válasza Djuree (#41193) üzenetére


DS39
nagyúr

hát elvileg akkor egy hálózathoz kell tartozzon, de gondolom az asztali vezetéken, másik wifin kapja a netet, ezzel nekem is volt gondom, ha mindkettő vezetéken volt, ment ez a megosztás dolog. nem tudom win7, eszköz vagy usererror volt..

[ Szerkesztve ]

(#41195) Djuree válasza DS39 (#41194) üzenetére


Djuree
félisten

hát akkor rádugom vezetékkel, hátha.

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

(#41196) tarej


tarej
tag

Sziasztok. Nagyon fontos, és sürgős kérdésem lenne. Nemrégiben újratelepítettem a win7-et. De azóta bekapcsolás után két windows 7 közül is tudok választani, hogy melyiket indítsa el. Minden a megszokottat választom, ezért a másikat szeretném likvidálni. Ezt hogyan tehetem meg? Hiába megyek a helyi lemez D formázására, visszadobja, hogy nem sikerült a formázás. Tippek, ötletek?

(#41197) szabonagyur válasza Djuree (#41195) üzenetére


szabonagyur
félisten

De amikor egyik gépen létrehozod, beállítod jelszavát meg mindent, és a másikon elindítod, hogy csatlakozás másikhoz mit ír ki? Nem találja meg sem? Ha egyiken létrehozod a másikon ne legyen létrehozva otthoni csoport.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41198) föccer válasza tarej (#41196) üzenetére


föccer
nagyúr

futtatásba msconfig.exe ott rendszerindításnál rendbe rakod és kész.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#41199) szabonagyur válasza tarej (#41196) üzenetére


szabonagyur
félisten

Valószínűleg amit D meghajtónak használsz tartalmaz pár Windows rendszerindító fájlt a korábbi telepítésből.
A 2 windows eltüntetésére a legegyszerűbb szerintem ha megnyitod a rendszer tulajdonságia ablakot (ahol kiírja, hogy milyen proci, mennyi ram stb), bal oldalt van olyan, hogy spec rendszerindítási beállítások, majd ott válaszd ki az indítás ás helyreállítás fület. Az ablakban válaszd ki azt az oprendszert ami jól megy, valószínűleg az van kijelölve alapból majd alatta vedd ki a pipát, hogy rendszerválasztó megjelenítése vagy rakd az időt nullára.

Lehetne még máshogy is, ha nem vagy szakértő ez a legegyszerűbb.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#41200) Djuree válasza szabonagyur (#41197) üzenetére


Djuree
félisten

azt irja a laptop h jelenleg nincs otthoni csoport a hálózatban. pedig az asztalin létre van hozva. mostmár vezetékröl megy mindkét gép. mi a szar lehet a gond?

[ Szerkesztve ]

LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.