Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Egy korszak vége
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
Új hozzászólás Aktív témák
-
C. s.
addikt
válasz macilaci78 #82194 üzenetére
"mindegy, csak bajszos legyen! "
Akkor a nagynéném lesz a befutó!
Köszönöm szépen a segítséget!
martonx:
Köszi szépen az ötletet!
Más (nem nagyon):
Ha már szóbajöttek a használt szoftverek, megkérdezném Tőletek, miféle W10-eket árulnak itt a PH-n 8-10 ezer Ft-ért. MSDN-es? Mert az nem tiszta ügy.
-
GrotESC
aktív tag
válasz attilav2 #82195 üzenetére
A Feketesas utca 13.-ban van egy Nokia Care. Szerintem oda vidd.
---
Más:
Eladó 2x1 GB DDR2 667 MHz laptop memória[ Szerkesztve ]
Brit tudósok megállapították, hogy tíz emberből négy az hat.
-
őstag
Van szegeden megbízható, jó, telefonszerviz/adatmentő? Anyám series40-es nokia 301-ese nem kapcsol be és a töltésre sem reagál. Este kikapcsolta és reggel már nem kapcsolt be. Ezt egyszer már eljátszotta de akkor pár nap után feléledt. Másik telója szerencsére van, csak abba nem lett átmentve minden kontakt. Ezért jó lenne olyan helyi szerviz amely valahogy bekapcsolja és lementi a kontaktokat mondjuk vcard formátumban, hogy a google felhőbe fel lehessen tölteni, gondolkodik anyám hogy okostelóra vált.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
-
macilaci78
nagyúr
Adja át a pasid, vagy fiú tesó, évfolyamtárs, fater, mindegy, csak bajszos legyen!
3 nap, 1 hét a két leggyakoribb. Ha komplett konfig, vagy egyszerűen cserélhető hardverelem, akkor próbagari: bekapcsolja, csinál vele, amit akar, kikapcsolja, fizet, viszi. (Pl bepattintja a VGA-t, memóriát, lefuttat egy tesztet és kész.)
A fórumon árulnak jogtiszta használt szoftvereket, W8.1 7-8k körül lőhető, szóval ezt inkább úgy hirdetném meg, hogy komplett konfig ajándék jogtiszta Win-nel.
Komplett konfigként a részárak összességéből vegyél 15-20%-ot, cserébe csak egy tranzakcióra kerül sor.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
C. s.
addikt
válasz pilóta #82189 üzenetére
Még a felét sem? Egyre csábítóbb az apró.
"a maradék 99999-ből indulj ki, ne az elenyésző kisebbségből."
Igazad van, pozitív hozzáállás!!! Azért egy kicsit megnehezíti, hogy sok férfi - nem mind, de tényleg sok (főleg az idősebbek) - alapból hülyének nézi a nőket, ha műszaki dolgokról van szó. Így tapasztaltam.
Lehet, hogy egyszerűbb volna egyben eladnom a gépet. Most úgy néz ki, hogy az alaplapnak csak az volt a baja, hogy elöregedett a paszta a hűtőborda alatt. Ha így van, akkor még a W8.1-gyet is adhatom vele, amúgy meg az is mehetne a kukába (a legújabb fejlemények szerint). Ahhoz, hogy az alaplapról megbizonyosodjam, ki kell próbálni, ahhoz meg úgyis össze kell szerelni. Bár azt mondták, hogy alkatrészenként eladva többet kapnék érte. Mennyivel ér kevesebbet egyben, telepített Windows-zal, használatra készen, Karácsony előtt?macilaci78:
Jó ötlet!
tisn:
Tetszik a pár nap gari. Mennyi az a pár nap?
[ Szerkesztve ]
-
tisn
addikt
válasz pilóta #82189 üzenetére
ugy adom el a hasznalt termeket, hogy vallalok ra par nap garit
osszesen egy rigbol kiszedett gtx1060-at kuldott vissza egy srac, mert nem ment a venti (a csomagolasbol valami muanyag sz@r megakasztotta , itthon fel perc alatt rendbe raktam, azota is itt docog a gepben)
persze visszautaltam a penzt -
ebegab92
senior tag
válasz martonx #82118 üzenetére
Nekem még egy sem, nem jött még el az ideje. Viszont részt vettem pár hüvelyi szülésen, illetve asszisztáltam császármetszés során még hallgató koromban. Az ott látottak miatt intek óva mindenkit. Így hogy a szépsége miatt mondtad a legjobbnak azt a szülést, abban egyet tudok érteni, az otthoni szülés valóban meghittebb.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
nagyúr
El kell, hogy keserítselek. Nem ad a felénél többet, inkább egyharmadra számíts.
Tudom, hogy terjednek rémtörténetek arról, hogy ki hogy mivel él vissza, de ez mondjuk 100000-ből egy eset, a maradék 99999-ből indulj ki, ne az elenyésző kisebbségből. Amúgy meg használt terméknél nem igazán tud mit tenni veled a vevő, ha átadáskor működött, akkor jó, ha nála másnap nem működik, akkor így járt...Aki él és nem boldog, az téved!
-
C. s.
addikt
válasz vizslakutya #82187 üzenetére
Köszi szépen! És még csak föl sincs túrva.
macilaci78:
Köszi, de nemcsak a posta a gond, hanem az is, hogy az én nyakamra jár, hiába vagyok becsületes, ha ő elcsűri valahogy, és hiába tudom, hogy nem csaptam be, ha ő mást állít és rugdossa a kaput. Hogy bizonyítom be, hogy amikor átadtam, még jó volt? Sehogy. Tisztább ügy, ha beadom egy kereskedőhöz, és ő intéz mindent. Persze jól lesápolja. Azért a felénél többet ad, nem? 3/4?
-
csoszogi
tag
én úgy láttam itt alaposan megcsinálták előttünk. Kapott gallért körbe betonnal, aztán meg az aszfalt.
Pesti cég csinálta. Úthengerrel átmentek a csatornafedélen párszor oda-vissza, látszanak is az összetört kavicsok a tetején, de nem mozdult el. Az úthenger is van pár tonna.Másrészt meg ha megnézed a filmet: kurva jó minőségű út (fiatal aszfalt lehet) oszt mégis szarul áll a csatornafedél...akkor ők sem csinálták meg profin a fedélt anno, csak időben kijavítják, nem?
lorcsi: megnéztem, szintbe van. Majd meglátjuk nyárra milyen lesz. Csak el ne felejtsünk visszatérni rá..
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
válasz Ted_Beneky #82175 üzenetére
Osztán azt teccik-e tudni, hogy a bazaltbeton 30 napig köt? Addig senki sem mehet a közelébe.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Ted_Beneky
senior tag
Azt, hogy volt egy ütőképes és/vagy nagy létszámú útfelbontó csapat és azokkal minden átépítenivalót rövid idő alatt szétkaptak. Ezzel szemben volt egy alulméretezett építőcsapat, akik még most is csinálják a csinálnivalót. Eredmény: túl sokáig túl sok helyen nem történt semmi, ahol lezárták az utakat és járdákat, ezzel feleslegesen akadályoztak minden arra közlekedőt.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
Polemius
senior tag
Na, hát eddig is a kormány ígérgette azt a hidat. Legutóbb még valami Modern Városok vagy miamanó papírját is lobogtatták, hogy mostmáraztántényleg adnak rá még pénzt is.
(Szerencsére a város költségvetésében nem kalkuláltak azokkal az összegekkel amit ott ígértek meg.)
Persze ha nem Szeged két partját, hanem Szegedet és Hmvásárhelyt kötné össze, talán a hídra is lett volna pénz. -
lorcsi
veterán
költői kérdés:
szerintetek a szillérin most épülő körforgalomban sikerült szintbe hozni a csatornafedeleket?
eladó: vadi új soundcore motion+
-
csoszogi
tag
válasz Ted_Beneky #82164 üzenetére
Ha tényleg érdekel a téma, kezdd el nézegetni a közbeszerzési értesítőkkel kapcsolatos honlapokat. Nem csak Szegeden hanem máshol is, mostanában (az utóbbi két-három-négy évben) lehetőség nyílt arra, akár csak a csatornázások idejében, hogy közutat, illetve iskolákat újítsanak fel ilyen-olyan EU-s pénzekből. Ha jól emlékszem, ha nem akkor bocsánat.
Ezeknek volt egy ütemterve, egymásra épülés stb. hogy ne forduljon fel a város teljesen.. sajnos ezek nem kaptak kiemelt beruházás jelzőt, mint egy kisvárdai valami, és a városvezetés sem szíve csücske a döntést hozó hatalomnak. Eredmény: sikerült úgy kavarni a kártyákat, hogy egyszerre kell szinte mindenhol utat felújítani, illetve saját élmény, hogy fiam általános iskolájában is hogy-hogy nem csakis augusztus 20-a után lehetett elkezdeni a munkát, párhuzamosan öt másik iskolával is.. (itt is volt egymásra épülési ütemterv) Nem is lesz teljesen olyan ami a pár évvel ezelőtti tervekben volt .. Szerencse, eddig jó idő volt. (pedig ez egy több éve húzódozó beszerzés, de mindig volt valami ami nem volt jó)
A lényeg: szép lesz, jobb lesz, tekintsünk bizakodva a jövőbe.
Másrészt ha nem lenne mindenki segge alá begyógyulva az autó, helyette: bicaj tömegközlekedés nem lennének akkora dugók, torlódások. Belvárosi suliba, harmincvalahány fős alsós osztály, egy gyerek megy tömegközlekedve.... többit viszik.
[ Szerkesztve ]
-
fecus
őstag
Mit rontottak el, azon kívül, hogy most minden késik?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
C. s.
addikt
Sziasztok!
Tudnátok mondani olyan boltokat, ahol elsózhatnám a használt számítógép-alkatrészeket?
Régem volt a Szt. Mihály utcában valami PC Bontó nevű hely, de ha lehet, máshová vinném. Azt se tudom, megvan-e még. -
tixem
addikt
Tart már ott a magyar közélet, hogy ne csak képletesen, de szó szerint is hulljanak a fejek. Szívesen látnám már karóba húzva némelyiket.
Galaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
Ted_Beneky
senior tag
válasz Orionk #82138 üzenetére
Az eredeti kérdésre visszatérve egy óriási baklövésnek tartom, ahogy ezt az egész Szilléri sgt-i/Dugonics téri/Retek utcai/+számtalan buszmegálló kivitelezési műveletet végrehajtották. Ha lenne bárminek is bármilyen következménye itthon, már rég fejeknek kellett volna hullani. Persze csak képletesen, nem szó szerint
Csillagkaput a Csillag térre!
-
veze
őstag
válasz macilaci78 #82162 üzenetére
Ma már nem gróf Széchenyi István korában élünk.mostanában már nem épülnek hidak saját zsebből. Bár ettől függetlenül nem lepődnék meg ha felcsúton megépülne a második lánchíd akár , persze az se saját zsebből, hanem a mi (adófizető) pénzünkből. Mert ott fontos
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
-
veze
őstag
válasz Polemius #82159 üzenetére
Mo-on nincs olyan város, ahol saját költségvetésből egy ilyen kaliberű híd megépüljön. Ehhez mindig kormányzati akarat és támogatás kellett. Az meg tudjuk hogy miért nincs..( mert a Botka féle városvezetés nem hajlandó együttműködni semmiben - szól a propaganda duma haha blabla.. )
[ Szerkesztve ]
-
Polemius
senior tag
válasz macilaci78 #82145 üzenetére
Erről jut eszembe, mi van a 3. híddal? Már legalább fél éve nem ígérte meg senki, hogy lesz.
-
veze
őstag
ha nem lehet minimum másfélszer -2x-re túlárazni akkor annyira nem éri meg, hogy meg se épül.
Az hogy a bicikliseknek jó lenne? most őszintén , az kit érdekel? az full lényegtelen
Ha nem tudjuk a zsebünket tömni belőle, ha nem jelenhet meg főcím belőle a szegedi lakájmediakban hogy Bé N L kiharcolta a bicikli utat a LAKOSOKNAK ,amit a szocvarosvezetés 10 év alatt nem épített meg Sándorfalvának (!) akkor ott rohadjon meg a biciklisekkel együtt , nem számít
kb mindenben ez megy... -
tixem
addikt
válasz martonx #82146 üzenetére
Kész van de minek? Nem tudom mire vélni, hogy vagy háromszor (kétszer?) keresztezi a sándorfalvi utat, de a legnagyobb WTF az az, hogy miért csak a halastavakig épült? Sándorfalva tudtommal nem a Fehér-tó közepén fekszik, a Salakos híd után egy centiméter út nincs megépítve.
Jelen formájában ez így egy nagy nulla, egy értelmetlen semmi. A hídig Mari néni tud tekerni, aztán Sándorfalváig ugyanúgy majd az úton megy majd kivilágítatlanul.
[ Szerkesztve ]
-
Frenky89
addikt
Mi a bajotok a sándorfalvi bicajúttal? Milyen 3 km? Mi az, hogy túl széles és hogy 4-5 alkalommal van átvezetve a sándorfalvi úton? Felüljáró? Rögtön viadukt, nem?
Nemár!
A sándorfalvi út teljességgel csak a kamikázéknak ajánlott bicajozásra a nagy forgalma és a keskenysége miatt. Ráadásul az M43-as építése alatt teljesen szétcseszték a homokszállító kamionokkal. És bár utána egy-két éven belül felmarták a nyomvályúkat, de ezzel csak az autósoknak lett jobb, a bicajosoknak még szarabb lett a helyzet, mert jellemzően teljesen tönkre lett téve az út széle.
Szóval végre elkezdődött, aminek rég el kellett volna. Balástya, Kistelek, Ópusztaszer, Forráskút és pár szomszéd település között már régóta van frankó bicajút, csak Szeged és Sándorfalva között nincs. Pedig csak kb. 9 km és egy csomóan használnák. Jó időben például teljesen jó alternatíva a teljesen szar DAKK járatok helyett. Én pl. simán járnék melóba bicajjal, vagy mondjuk strandszezonban simán ki lehet majd bicajozni (az általam amúgy annyira nem kedvelt) Nádastó strandra Szegedről is akár gyerekekkel is ahelyett, hogy a random járó klímátlan buszokon kelljen zötyögni.
Ahogy írták is, a most majdnem elkészült rész kb. 6 km, további 3 hiányzik Sándorfalváig, 10 Dócig és további 7-8 Ópusztaszerig.
Komolyan rögtön az az első, hogy de jó széles, mert ha baleset lesz, akkor lesz hol kerülni!? Ok, most, hogy az útépítők járművei mászkálnak rajta abból látszik, hogy tényleg éppen elfér rajta egy autó, de ismerjük a helyi balkáni felfogást úgyhogy remélem lesz valamilyen megoldás rá, hogy az autósok ne tudjanak felhajtani.
Nincs 4-5 átvezetés. Egyszer megy át a bicajút a csongrádin a makkosházi körforgalomnál, de ez már régóta így van. Az új szakaszon egy átvezetés van az M43 felüljáró előtt, majd egy utána. Valószínűleg ez is azért, mert a felüljáró építésekor pont nem érdekelt senkit, hogy hol lesz később a bicajút, ha lesz. Egyébként, ha a mostani bicajútnak megfelelő oldalra rakják a felüljárón átvezető bicajút szakaszt, hogy ne legyen átvezetés, akkor vagy 4 helyen keresztezné a fel- és lehajtó utakat - ami szerintem megint csak gáz -, vagy az egész felüljárót úgy kellett volna megcsinálni, hogy az M5 felőli oldalon legyenek a fel- és lehajtók. Szóval ez már akkor el lett cseszerintve.
Egyébként, a vasúti töltés aljáig kész volt már rég óta Szeged felől. Innentől csinálták meg Szeged közigazgatási határáig, ami az Algyői-főcsatorna Sándorfalva felőli oldaláig tart. Nem értek az útépítéshez, de csinálni kellett egy csomó feltöltést, mert csomó lápos terület volt; csináltak frankó alapot; hidat a csatornára; a felület, a felfestések és a tanyákhoz vezető bekötések is jók lettek; ráadásul már szinte kész és tök gyorsan dolgoztak.
Ami még hiányzik az a vasúti töltés tetején lévő rész, de ebbe bekavar a tram-train építése, ami szintén most zajlik. Ezen kívül hiányzik még egy-két apróbb forgalomtechnikai dolog.
Szerintem, amin picsogni lehet az az, hogy a további rész, azaz a főcsatornától Sándorfalváig, majd Ópusztaszerig vezető szakaszok még sehogy sem állnak, mert az egész fuldoklik a bürokráciában. A pénz már réges-régen megvan, de még a nyomvonal sincs meg konkrétan, mert a tanya tulajdonosok és a természetvédelmi terület gazdái háborognak.
[ Szerkesztve ]
-
martonx
veterán
és még kétszer át is vezetik a főúton, hogy azon a 6.2km-en biztos kétszer le is kelljen lassítani 60-ra
Komolyan ezért nekünk kártérítést kellene fizetnie az államnak, nemhogy még az állam fizessen ezért bárkinek is 500 milliót, hogy évekig építgesse, de úgy, hogy garantáltan életveszélyes lesz a bicikliseknek, az autósokkal meg legalább cserébe jól kicsesznek, hátha csak összejön évi pár fasza halálos gázolás.Én kérek elnézést!
-
Orionk
senior tag
válasz ShadowX #82140 üzenetére
Én is a csatornafedőket nem értem. Illetve azt, hogy ahol a gyalogos az új járdarészről megy az átkelőhöz, ahol a járda szintje lejtőn lefelé közeledik az út/aszfalt szintjéhez. Na, ott nem értem, hogy miért nem lehet a járda szintjét és az aszfalt szintjét egyazon szintre hozni ott, ahol találkoznak.
A másik pedig, hogy az szerintem is igaz, hogy csúcsforgalomban nehéz volt kikanyarodni a Szillérire. Azonban szerintem nem lesz szinte semmivel gyorsabb a kikanyarodás attól, hogy körforgalom van. A Szillérin a csúcsforgalomban annyi autó jön, hogy mindig lesz autó, aki már a körforgalomban van és éppen hajt bele és akkor meg azért nem fogsz tudni kikanyarodni.
Ugyanez a helyzet a Csillag térnél is. Csúcsforgalomban a Csillag téri körforgalomba nem tudsz bejutni, ha Petőfitelep irányából jössz.Sándorfalvára vezető bicikli út:
Ott meg túl szélesnek tartom a bicikli utat. Habár ez még lehet nem is baj, mert egy autó is elfér rajta olyan esetben, ha baleset, vagy útfelújítás van az úton. De furcsa az is, hogy Sándorfalváig 4-5ször keresztezi az utat a bicikli út. -
martonx
veterán
-
veze
őstag
a kábelgyár helyén mi épül?
-
ShadowX
őstag
Nagyon ideje volt, nem csak az autós forgalom miatt, hanem a rengeteg gyalogos/bickklis baleset miatt is. Kivitelezés tényleg magyaros, egy fejlettebb országban egy ilyet 50 ember 2 hét alatt megcsinál, de itthon egyszerre kb. 3-4 ember ha dolgozott rajta, így nem csoda a 4-5 hónap. Egyedül azt sérelmezem, hogy csatornafedőt még mindig nem tudunk csinálni és szintezni, ez már most látszik rajta.
[ Szerkesztve ]
-
tixem
addikt
Tabán utca Szilléri felőli végén lakom. Rohadtul ideje volt már a körforgalomnak, tragédia volt a Fecske utcából kijutni csúcsforgalomban.
A kivitelezés szokás szerint olyan igazán magyarosan sz@r, sajnos kevés az ember, így lassan haladnak, de ha végre elkészül az feledteti az összes bosszúságot amit az építkezés okozott. Lassú, bosszantó, de túl lehet élni. Az meg, hogy mennyibe kerül pont nem érdekel. Ebben a csöves országban úgyis mindenből IS lopnak, hol többet, hol kevesebbet. ebből is. Meg másból is.
A 90 millió még annyira nem is sok ha azt nézzük, hogy nem csak körforgalom épül, hanem a környéket is felújítják.[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
Sziasztok!
Lakik valaki a Szilléri sgt.-on a felújítás, új körforgalom közelében?
Mit gondoltok a felújításról és kivitelezésről?
A Délmagyar egyszer megírta, hogy 90 millió forintba kerül. -
martonx
veterán
válasz macilaci78 #82121 üzenetére
"4. gyereknél az anyukában lévő rutin sem garancia mindenre" - nyilván nem, ezért is hangsúlyoztam többször is, hogy ajánlani pláne nem merem senkinek, rajtam aztán végképp ne kérjen számon senki semmit. Ez mindenkinek az egyéni döntése (kellene, hogy) legyen.
Én kérek elnézést!
-
csiszy
csendes tag
válasz macilaci78 #82130 üzenetére
Köszönöm!
Hátha megússzuk kijelzőcsere nélkül... -
tixem
addikt
Logitech g502-t vettem volma, cyber week keretében most € 40.00.
A kosárba is a fenti áron rakja bele és egyészen addig ezt is mutatja amíg ki nem választom a beállított magyar lakcímem - an diese adresse senden vagy mi -, ekkor egyből felugrik a 40 euró kb 43-ra és még a szállítást is rányomja. Az a kb 3 euró a német és a magyar áfa különbözate.
Cimbi kint dolgozik németben, elkértem a lakcímét. Ahogy beírtam a német címet a magyar helyett egyből visszaugrott 40 euróra és ingyenes szállításra.Amazon által forgalmazott termék, lehet, hogy másik viszonteladónál más lenne, de amazonos cuccoknál számolja az áfa különbözetet és hát sajna minden cyber-week-es / black friday ajánlat amazon által forgalmazott termékre érvényes.
Egyéb viszonteladók (ahmed és shakür pc shopja és társai) nem játszanak.Imádott kis hazánk újabb előnyei vol #2312424, de Magyaroszág erősödik az a lényeg. Tavasszal még nem volt ez a passió, aztán elegük lett a Posta lenyúlásaiból.
[ Szerkesztve ]
-
Lehiñito
senior tag
Az amazon mint eladó szokta előszeretettel alkalmazni ezt az áfa különbözetes dolgot. Nem tudom hogy van a többi eladónál. (látom amit te szemléltettél, azt nem az amazon árulja). Ha most végig viszel egy rendelést (olyan termekkel, ahol maga az amazon az eladó) akkor az áfa különbözet a fizetés előtti összesítőnél látszik, előtte nem.
[ Szerkesztve ]
-
csiszy
csendes tag
Sajnos fiam leejtette a laptopot, és azóta a képernyőn megjelenő kép olyan, mintha kb. 800x600-on, 4 bites színmélységgel menne. A fehér fehér, a kék kék, tehát egyébként színhelyes.
Az egeret mozgatva ahogy a képen mozog az egérkurzor, a kép remeg, szürkeárnyalatos bevillanásokkal.
A hdmi-vel gyorsan kiküldtem a TV-re, ott teljesen jó a képe.
Segítsetek, mi lehet a baj? Szegeden hová vihetném? -
pulutodurumo
addikt
Mivel az a cég (NEM az Amazon) aki árulja a cuccot, nem érte még el azt az export összeget kishazánk felé, ami felett kéne ezzel foglalkozni. Ha nagyobb volumenben forgalmaz az eladó, neadjisten maga az Amazon az, akkor ráteszik a különbséget.
De örülök hogy egy vásárlás alapján már kijelented hogy soha, senkinek nem kellett, és ezután sem kell ÁFA különbözetet fizetni.
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
-
Rick4
félisten
válasz Lehiñito #82123 üzenetére
Biztosan nem értek hozzá, de megköszönnám, ha megmagyaráznád, a három címnek beírt ország esetében itt hogyhogy nem változik a termék ára?
német címmel 45.99
angol címmel 45.99
magyar címmel 45.99Megnéztem, nyáron vettem egy terméket, csak azért jött ide, mert nem akartam várni a német hazahozatallal, de eurócentre ugyanannyi volt a termék, bárhova is kértem volna. Azóta változhatott egy az egyedi áfázás biztosan...
Amúgy totál életszerű, hogy idejön egy ír, egy román, egy spanyol, meg egy svéd, persze áfa- visszaigénylésre egyiknek sincs joga, és a tescoban egy kiló kenyér után más más árat fizetnek, hiszen a tesco a magyar áfa törvényeket figyelmen kívül hagyva minden embernek a lakhelye szerinti áfa törvényeket veszi figyelembe, ugye? Tehát amíg az ír áfa nélkül veszi meg a kenyeret, mert náluk úgy van törvényileg kialakítva, addig a románnak 9%-ot, a belgának 6%-ot áfáznak, a spanyol 4% áfát fizet, addig a svéd fizeti a 25% áfát, ugye?
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
A német amazon kifizetteti veled a termék kiírt árát, benne a német áfát, és elküldi az itthoni címedre a cuccodat. EU-n belül nincs 2x adózás.
Mi az, amit ide más áron akarnak eladni?
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
válasz martonx #82120 üzenetére
Anno albiban laktam pár nővérkével, akik egyetemre jártak munka mellett, hogy feljebb lépjenek a ranglétrán. Mondták, hogy nincs olyan szülész-nőgyógyász, akiről ne lehetne rosszat mondani, legfeljebb olyat, akiről még nem hallottál.
Egyfelől ugye csak az nem hibázik, aki nem is dolgozik, másfelől itt azért emberek, családok életéről van szó.Én meg úgy értettem, hogy 4. gyereknél az anyukában lévő rutin sem garancia mindenre. Jó egészséget!
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
martonx
veterán
válasz macilaci78 #82119 üzenetére
Nem akarok senkit megingatni a hitében, de nálunk az asszony védőnőként (előtte ápolónőként dolgozott) választotta az otthon szülést, pont az előző 3 szülés tapasztalatai alapján. Sajnos a magyar egészségügyben talán a szaktudás még nem ment ki teljes egészében külföldre, de hogy az eszközpark soha nem is volt rendben az egészen biztos
Szóval én továbbra se tanácsolom senkinek az otthon szülést, csak a múltkori kérdésre válaszul leírtam, hogy 4 gyerekes apaként miért nem tudok mégis javasolni normális nőgyógyászt.Én kérek elnézést!
-
macilaci78
nagyúr
válasz ebegab92 #82116 üzenetére
Baj mindig történhet. Egyik korábbi szomszédomnál a 3. gyerek születése után 12 órával az anyuka még a kórházban hunyt el. Vérrög, ha jól emlékszem. Sajnos az orvoslás, az emberi test ilyen, nem értjük, esetleg csak sejtjük.
Ettől függetlenül tény, hogy egy felszerelt egészségügyi intézményben kéznél mind a szaktudás, mind az eszközpark.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
őstag
-
ebegab92
senior tag
válasz martonx #82093 üzenetére
Biztos nagyon gyönyörű, ha otthon születik a baba, de senkinek sem ajánlom. Hiába van orvos is egy otthonszülésnél egy esetleges komplikáció esetén gyakorlatilag nincs eszköze, amivel segíthetne. Végig problémamentes terhesség is egy pillanat alatt bajba válthat.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
tixem
addikt
válasz Ted_Beneky #82110 üzenetére
Köszi. Közben Posta lett belőle, 2300-ból kb megvolt, meg is lepődtem. Múltkor belföldre lett bvolna drágább. Röhej az egész.
Más: akad itt olyan aki a közeljövőben Németországba, Ausztriába utazik, netán jelenleg is ott van? Német amazonról rendelnék, de nem szívesen gazdagítanám az országház keselyűit a 27% Áfával. Német vagy osztrák címre a tényleges akciós áron szállítanak. Talán akad valaki aki fel tudná marni nekem a csomagot (rengeteg csomagpont van, még a legutolsó faluban is akad)
-
félisten
-
őstag
Csak nálam vacakol megint a PH?
Üdv:Attila
-
tixem
addikt
Hali
Lengyelországba lehető legolcsóbban kivel/mivel lehetne csomagot küldeni? 20x13x6 centis doboz kb fél kiló. Refund lenne, de a postát nekem kell állni. Ötletek?
-
-
tisn
addikt
válasz macilaci78 #82104 üzenetére
ha valaki tudja, irjon mar egy berleti dijat egy ilyen berleti jogos lakasra, kivancsi vagyok
-
macilaci78
nagyúr
válasz Orionk #82101 üzenetére
Az IKV-s bérleti lakások bérleti díja régen fele-harmada volt a piaci árnak, a bérleti jog meg kb fele-harmada a lakásáraknak. Néhány éve ki is borult a bili, hogy az alapvetően szociális alapon nyugvó bérleti jog rendszerét csókosok használják és a bérleti díjakat a piaci árszintre akarták emelni.
Hogy mi lett a vége, nem tudom.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fradi81
veterán
hali
nokia bl-5c aksti vajon lehet kapni eredetiben vagy mindegyik utángyártott?moto g72, Ninebot d28e
-
Orionk
senior tag
válasz Ted_Beneky #82100 üzenetére
Valamelyikőtök szokta olvasni az ingyenes Szegedi Tükör nevű újságot, ami időközönként jön a postaládába?
Soha nem igényeltem külön, de néha be van dobva a postaládába. Szeged híreit foglalja össze az elmúlt időszakból.Na, szóval abban a mostani számában van, hogy egy csávó megvette a bérleti jogát Szegeden az Epres ház legfelső szintjének. Az az ingatlan szerintem Szeged egyik legdrágábbika lehet annyira a belvárosban van és ráadásul Szeged egyik jellegzetes házában.
Akkor először rácsodálkoztam, hogy lehet valakinek ennyi pénze, hogy azt megvegye és barátom hívta fel a figyelmem rá, hogy ő csak a bérleti jogát vette meg az ingatlannak. Annak ellenére, hogy az is 12 millió körül van, de akkor is csak jogot vett meg és annyira nem értem, hogy az mit jelent. Ezért kérdeztem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ukrajnai háború
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest