- Digitális Állampolgárság Program
- Szólánc.
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szivat a ONE. Digi és követeléskezelő (Második rész)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Még több 12400F tuning eredmény (vs. stock)
- Kis színes abszurdisztánból
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
veze
őstag
A kérdés csak az hogy valóban Novatek 96650 chipsettel küldik e.
én már rendeltem egyet ( nem éppen erről a linkről, de kínából) és nem az volt benne. Visszafizették ugyan az árát, mert reklamáltam ( mivel bele volt írva hogy Novatek 96650 chipsetes amit hirdet, ( ahogy ebbe is) és fotot küldtem róla hogy nem az) De ettől még továbbra is csak a hamis a kamera, azóta is a fiokban van full zsír újonanan a dobozában. ki sem próbáltam. Ha másikat rendelek semmi garancia nincs hogy ugyanígy járok -
nagyúr
válasz _Petya_ #80593 üzenetére
Ezért szerintem nem fogják feltörni, így használtan ér vagy 3 Ft-ot, szóval...
Nem kell dugdosni semmit sehová, el van vezetve a kábel a kárpit alatt.
Szvsz ha fel akarják törni, akkor a másik miatt is feltörik, elég egyértelműen egy kamera az is.Aki él és nem boldog, az téved!
-
SirRasor
addikt
válasz Ted_Beneky #80583 üzenetére
+csoszogi Se keret, se semmi, teljesen eltűnt az ajtó A furatokat se találom, szóval profi munka
Ma jön ki vízszerelő, aki komplett felújításokat is csinál, úgyhogy szerintem megkörnyékezem, így a legegyszerűbb.
-Tsaba- tolóajtót néztünk, de az nagyon hangos, szóval pont a babaszoba mellett az nem játszik.
proper basszus a fényre nem gondoltam és ebben nagy az igazság. Akkor talán a sötétítő függöny a legjobb, mert ha éppen nem kell, teljesen el lehet tüntetni.
Make Love not war!
-
_Petya_
őstag
válasz pilóta #80592 üzenetére
Például valakinek megtetszik, és feltöri érte a kocsit? Több ismerősömnek már kevesebbért is törték fel a kocsiját. Nem is a kamera értéke a gond, a kocsiban esett kár általában több. Szóval én nem hagyok semmi olyat a kocsiban ami arra késztethet egyeseket, hogy feltörjék.
Pl kabátot, táskát sem hagyok az ülésen soha, mindig beteszem a csomagtartóba, hogy ne legyen szem előtt. Sőt, még a mobilom szélvédőre cuppantható tartóját is mindig leveszem ha megállok, nehogy valaki véletlen GPS navi tartónak nézze, mert ugye ha GPS navi tartó van a szélvédőn, akkor nyilván a navi meg ott lapul a kesztyűtartüban
A kamera amit linkeltem, kintről alig látszik, egyáltalán nem feltűnő, gyári tartozéknak néz ki, kb mint az újabb autókon az esőérzékelő. Ezért bent merem hagyni, fixre van kötve, ha beindítom a kocsit elindul a kamera is, ha leállítom megáll. Abszolút nem kell figyelni rá, mindig bedugni, stb.
[ Szerkesztve ]
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
nagyúr
-
SirRasor
addikt
Köszönöm a válaszokat, most picit fullon van az agyam, de majd este feldolgozom.
Ami kritikus: kell sürgősen vízvezetékszerelő, mert félrement a wc-tartálycsere. Kókánnyal megoldtam ideiglenesen, de ezt holnap meg kell csinálnia egy szakinak.
Őt találtam, reggel 9-re ki is tud jönni, de nem ismerem. Esetleg vele van valakinek vele tapasztalata? Vagy tudtok megbízhatót, aki nem horror áron dolgozik? Esetleg köztetek van?
[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
proper
őstag
válasz SirRasor #80580 üzenetére
Nekünk amerikai konyha van
Nem hogy ajtó
Semmi nincs
Egy légtér a nappali és a konyha
Ismerem a panelokat
Szerintem ha oda teszel ajtót és ha jól veszem ki a szavaidból még be is akarod csukni mindig
Akkor ami a konyha után van elég sötét lesz
A szagokat pedig nem fogja megfogni az ajtó
De ott elég nagy ablakok vannak a konyhában ami fény szempontjából nem rossz és szellőztetni is tudsz szépen
És még a teret is kicsinyíted pluszban az ajtóvalA gipszkartonhoz pedig biztos vannak szerelvények amikkel oda lehet varázsolni
-
Ted_Beneky
senior tag
A régi ajtó kerete megmaradt? Ha nem, akkor keretestől kell akkora ajtót betenni, ami pont passzol oda. És az új keretet a falhoz fúrni. Gipszkartont is keretre tudsz rakni, fa vagy fém, de azokat is oda kell fúrni a falhoz. Talán a régi keret furatai megvannak még.
Csillagkaput a Csillag térre!
-
őstag
"A gipszkartont mivel fogatom a falhoz? Amúgy jó ötlet!"
Párnafát szoktak a falhoz rögzíteni és ahhoz csavarozzák a gipszkartont.Kis alapterületre a cserépléc is megteszi.Mi az áll mennyezetet is cserépléccel négyzet hálóztuk be de a falaknál izmosabb fát használtunk.
A négyzet háló pedig a plafonhoz van rögzítve több helyen is.Üdv:Attila
-
csoszogi
tag
Nálunk van konyhaajtó de mindig nyitva van. Panel ráadásul van páraelszívó, mosógép mosogatógép a konyhában, ja meg egy nagy hűtő is. A szobák csak "egy lépésre vannak" (panel....) de az alvását senkinek sem zavarja. A szag, pára akkor se marad bennt, ha becsukom az ajtót..
Mondjuk nálunk kicsit más elosztású a lakás, a régi konyha most gyerekszoba..Annak a hiányzó üvegnek megvan a kerete? Vagy teljesen eltávolították az ajtót keretestől mindenestől? Mert ha megvan még, akkor abba lehet tetetni üveget is...
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
+proper
Nektek nincs hűtőtök? Nem szoktatok mosogatni? Főzni? Bent tartani a párát vagy a ZAJT ha a család még aludni szeretne. Ez nagyon alap dolog
Igazából üveg se kell, mert akkor a fény se jönne ki kéretlenülA gipszkartont mivel fogatom a falhoz? Amúgy jó ötlet!
Make Love not war!
-
Rawulf
őstag
válasz Ted_Beneky #80577 üzenetére
Gondolom az ismétlés joga is az M4 Sport adóé a FIFA részéről, ergo ez esetben nagyon más legális alternatíva nem igazán található erre a régióra.
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Rawulf
őstag
válasz Ted_Beneky #80575 üzenetére
M4 folyamatosan ismételgeti a meccseket, de csak éjfél után (mediaklikk.hu).
"Please state the nature of the medical emergency!"
-
Ted_Beneky
senior tag
A focivb meccseit vissza lehet nézni valahol a neten (nem torrent) vagy valamelyik tv-adó ismétli őket?
Csillagkaput a Csillag térre!
-
macilaci78
nagyúr
válasz SirRasor #80571 üzenetére
Az ajtó feletti üveges részt felülvilágítónak hívják.
Borovi CPL ajtóm van, szegedi forgalmazók.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
SirRasor
addikt
Üdv!
Elköltöztünk a Lidli mellé!
Na van egy pár dolog, amiben kéne segítség:
-Nincs konyhaajtó. Úgy az egész mindenestül hiányzik a fenti üveges résszel együtt. Ilyet hol lehet venni, csináltatni? Asztalos? Nyilván beépítéssel együtt kell, csak nem tudom merre induljak. Esetleg tudtok szakit, aki ilyet elvállal?És most több nem jut eszembe, pedig volt pár
Make Love not war!
-
Lehiñito
senior tag
-
tisn
addikt
válasz PowerBuldog #80565 üzenetére
meghott a banya?
-
PowerBuldog
veterán
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
őstag
Üdv
Mivel a régi autós kamerám nyugdíjba vonult így kellene valami helyette.Kinek melyik vált be milyen ár sávban?
Nem sokat autózok de a közúti szabálytalanságok mennyisége miatt szükségesnek érzem a használatát.Üdv:Attila
-
zsotesz81
senior tag
Okés, köszönöm az infokat
-
senior tag
válasz Ted_Beneky #80555 üzenetére
Köszönöm!
(#80556) csoszogi: pont rájuk nem gondoltam. Volt gazdasági angolom 2 félév kötelező, jól is ment, a tanár is jófej volt. Lehet tényleg ott kéne kezdeni érdeklődni. Köszi.
(#80557) macilaci78: valamennyire azért ismerem a nyelvet, a hallás utáni értés például jól megy, de az írás kevésbé. Meglátjuk, valamit muszáj lesz kezdeni a dologgal, óriási versenyelőnyt jelent a munkaerőpiacon, úgy látom.
(#80558) quailstorm: persze, adott volt a lehetőség. Csak én letudtam a 2 félév kötelezőt, élveztem is, jó volt az óra hangulata meg leginkább a csoportból hárman vittük el a "show"-t. Diákmunka meg egyetem mellett már nem volt ihletem felvenni plusz órákat, na meg a kötelező nyelvvizsga, ami kell a diplomához az megvan. Így motiváció se volt Nem mondom, hogy ne fért volna bele két félév, de más volt a prioritás.
Most viszont az angolozás mellett még sportolni is el akarok kezdeni, szóval most már nincs kifogás, időm az van. Ja meg munka is kéne, szóval ha keres valaki pályakezdő diplomás közgazdászt, állok rendelkezésre
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
quailstorm
nagyúr
Én is az IKI-t javaslom.
Lehet jobban jártál volna, ha még diploma megszerzése előtt bemész oda, mert akkor ingyen lehetett volna nyelvet tanulni. Akár kredites szaknyelvi kurzusok is vannak. Nekem sikerült kifogni egy színvonalasat infósból.Az meg igaz, amit macilaci mondott, itt feltételezni fogják, hogy aki szaknyelvre megy, az az alap nyelvtant és szituációkat tudja.
Diplomához meg gratula, azt se csodálnám, ha azt mondanád közben nem volt energia nyelvet tanulni, nekem sincs
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz csoszogi #80556 üzenetére
Anno közgázos koromban nálunk volt gazdasági szaknyelv. Ez egy szakirányú középfokú nyelvvizsgához elég volt meglévő középszintű nyelvismerettel. Volt olyan évfolyamtársam, aki e mellé csak szépirodalmat és nemzetközi napi sajtót olvasott angolul és könyvvizsgálóként helyezkedett olyan cégnél, ahol angol a munkanyelv.
A gazdasági szaknyelv csak félmegoldás, feltételezik, hogy a nyelvtant már ismered és csak a szakkifejezéseket, szakzsargont tanítják meg. Ez ugye nehezen megy nyelvtan, vagy szakmai ismeretek nélkül. Utóbbin hasaltak el azok, akik 4. félévben mentek el nyelv vizsgázni: tudta a nyelvet, de nem tudott beszélgetni a témáról, mert nem értett hozzá.
Az említett intézmény volt az oktató.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
senior tag
Pár napja sikeresen lediplomáztam, most eljött az ideje a nyelvtanulásnak.
Ha gazdasági angolt szeretnék tanulni, de nem nyelvvizsga megszerzése a cél, hanem tényleges nyelvismeret, akkor hol érdemes szerintetek Szegeden tanulni? Abszolút idegen terep számomra a helyi nyelvoktatás.
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Eladásra kínálok egy 1 napos, teljesen új Logitech HD Webcam C270 webkamerát.
https://hardverapro.hu/apro/logitech_hd_webcam_c270_-_1_napos_teljesen_uj
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
PowerBuldog
veterán
Csoporton belül 60e - ért vihető
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
Rawulf
őstag
-
Rick4
félisten
Mondom, az M3 bevezető melletti részen bőven van parkoló, és nem fizetős zóna, az a városliget túloldala, csak épp nem tudom, ott hol van valami rendes parkoló, mert az út szélén a nagy mozgolódás miatt nem annyira biztonságos több napra leállni.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
macilaci78
nagyúr
Aréna Pláza ingyenes, ha igaz, 0-24, Metróval be a Deákig, onnan meg 100E busszal ki a terminálokhoz.
A buszjegy 900 Ft, a vonaljegy 350 Ft, vagy tízes tömbben 300 Ft-ra jön ki darabja. A metróállomáson van jegyautomata.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
fecus
őstag
Ez a Westend mennyire jó lett volna!! Csak 5:45-kor indul a busz és nem tudom mikor ér haza ez meg zárva 23 és 6 óra között.
Amúgy sok fizető parkoló van a környéken, de 3 nap olyan 10-14 eFt körül van.
[ Szerkesztve ]
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
csoszogi
tag
Ami igazán messze van habár jó a közlekedés (átvitt értelemeben), a Ferihegyi fizetős parkoló (igazából azt se tudom melyik az...). Én nem, de több ismerősöm is napokra otthagyja, míg külföldön van. Ha jól tudom az őrzött is. Bocsi, hogy ilyen kevés infót adtam, de gondolom utána lehet nézni, csak egy tipp.
[ Szerkesztve ]
-
SirRasor
addikt
JUJUJUJ totál kiment a fejemből! Van bordásfalunk és nem kell! Pénteken költözünk. Kell valakinek akciós áron?
25k volt, 80kg a terhelhetősége és van hozzá húzódzkodó rúd, ami 15k volt.25k egyben szerintem reális.
EDIT: martonx kedvéért!
Ő is ezen szeretne tovább edzeni:[ Szerkesztve ]
Make Love not war!
-
Rick4
félisten
Gondolom gyalogolni nincs sok kedved az autó lerakása után, pedig úgy lenne többféle ingyenes megoldás is, pl a budai alsó rakpart alig 3.5 km, az M3 bevezetőn is van benzinkút, ahol szerintem így meg lehet állni, de gyalog onnan is bajos visszajutni, 2 km-en belül ami még olcsó, az pl a westend szabadtéri parkoló, ott 1000ft/nap a díjtétel.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
fecus
őstag
Van arra valami jó ötletetek, hogy hová lehetne letenni a kocsit Budapesten pár napra a Hősök tere környékén?
Busszal mennénk tovább a többiekkel 3 napra. Aztán vissza a kocsiba és haza."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
zsotesz81
senior tag
Sziasztok
Szegeden van valami normális számtech bolt? 14 év után tértem vissza, 2000-es évek elején a freesectorban vásárolgattam. Vagy maradjak inkább az online rendelésnél pl. ipon, aqua, pc-x háromasból?
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
válasz csoszogi #80520 üzenetére
Szokott lenni a szolgáltatóknak időszakos konstrukciója. Nem egyedi eset, hogy a véglény külföldön nyaral, vannak erre tarifák napi, heti "hűségidővel", speciális percdíjakkal, adatcsomaggal.
Volt már, hogy 1 GB letöltési adatcsomagom volt, korlátlan feltöltéssel. Éjszaka ment a felhőbe a képek backupja, a letöltésnél a GPS-re, menetrendre, programszervezésre bőven elég volt az 1 GB. A szálláson nem is kértem a 25 €-s wifit, olcsóbb volt a mobilnet.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
lorcsi
veterán
csak két dolog:
- a lámpás körforgalmat megint javítják (szokásos..)
- a Mars téren is iszonyat feldúrás van..kereszteződéseknél felmarva az aszfalt..forgalom elterelve..stb ..
eladó: vadi új soundcore motion+
-
veze
őstag
válasz csoszogi #80510 üzenetére
Szerintem kérdezd meg a szolgáltatód hogy konkrétan a Te csomagodra mi vonatkozik. !!!
nekem céges dolgozoi csomag van fillérekért lehet hivni bármilyen számot, egymás között belföldön ingyenes, Mégis ha külföldre viszik valamelyik számot ( vagy mind kettőt) akkor egymásközt sem ingyenes, hanem helyébe lép a csomag belföldi tarifa díja arra is. Hogy miért? Azért mert így állapodtak meg az egyedi megállapodások megkötésekor .Jobban sulyozták a belföldi használatot minél alacsonyabb percdijakkal,másodperc alapon, mert ez a legjellemzőbb felhasználás itt, cserébe a szolgáltató azt mondta ok legyen, de akkor roaming hívás esetén az egymásközti ingyenes re is legyen ez a tarifa. és megegyeztek ebben.[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Van, egymással, meg mindenkivel beszéltünk, amikor csak akartunk, de mondom, szerintem ma már ez minden itthoni számot hívva itthoni tarifás, tehát nincs roamingdíj, flottán belül ingyenes. Ráadásul két autóban két kihangosítóval akár órákat is lehet beszélni, nézd jobbról ezt, balról azt, és persze a hangminőség is kifogástalan... Kár a walkie-talkie-ra a pénzt kidobni.
-
SirRasor
addikt
Ide is kirakom, mert van benne 3db kaspó. Együtt a három 500 huf.
Make Love not war!
-
SirRasor
addikt
-
SirRasor
addikt
Helló!
Költözés miatt eladó egy halom műanyag cserép meg néhány alátét. Van pici, nagy stb, olyan 20-40db lehet.
1k-ért vihető egyben.Make Love not war!
-
macilaci78
nagyúr
Nekem van egy komolyabb PMR rádióm kézibeszélővel, de autóban folyamatos csacsogásra alkalmatlan.
Vagy PTT használod, azaz nyomni kell a gombot, amikor azt akarod, hogy halljanak, vagy VOC üzemmódban vagy, azaz ha hangot érzékel, akkor folyamatosan ad.
Mivel nem egy Maybach Mergával mentek szerintem, így a VOC a folyamatos háttérzaj mellett folyamatosan adna és a PMR rádiók általában egy csatornásak, vagyis adás közben nincs vétel. A PTT viszont macerás, fárasztó, mindig az ujjad a gombon és a mikrofonja sem épp térmikrofon.Persze arra megfelel, hogy jelezzetek a másik autónak, ha megállnátok, de ilyenkor a hátsó beelőz és kiáll, a másik meg követi.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
csoszogi
tag
-
Rick4
félisten
válasz csoszogi #80503 üzenetére
Vodánál vagyunk lassan 17 éve, most épp 3 red van a családban, ezzel már 2015-ben is jártam- keltem európában, telefonáltam haza, felvettem, ha hívtak, annyit fizettem, mint eddig, vagyis a konkrét hívások díja 0Ft/ perc.
Szerintem itt az van, hogy a t is eltörölte egy ideje a roamingot, és roamingdíj híján te kintről magyar számot hívsz az itthoni áron, tehát akár 5-10-20Ft/ perc, flottán belül valószínű ingyen, ez csomagfüggő, de nem tudhatod, hogy ő itthon ül, vagy mögötted egy autóban, tehát hívod az itthoni megszokott percdíjért, a másik a telefonját felveszi az eu-ban bárhol, a roamingdíj eltörlése a hívásfogadásokra is vonatkozik, tehát a fogadó félnek szintén nem kell már fizetni, nem fizettek pluszpénzt.
-
martonx
veterán
válasz sarkanyolo2 #80506 üzenetére
Magyarok vagyunk, a szabályok azért vannak, hogy megszegjük őket
Én kérek elnézést!
-
veze
őstag
egy LG telefonon kijelzőt kellene cserélni , keretestől mindenestől, kijelző kerettel egyben készen megvan, a munkát kellene elvégezni. át kellene legozni az új keretre mindent a törött kijelzőről
Hol, kinél, kinek milyen tapasztalata van telefonszervizekkel?[ Szerkesztve ]
-
csoszogi
tag
Sziasztok
Horvátországba utaznánk többen autóval, kapcsolattartás céljából az út alatt mit ajánlotok, mik a tapasztalatok?
A, telefon Telekomos telefonok között, flottás [link]
Figyelembe vév a cikk 2. pontját, így nekem 23 ft bruttó egy perc. Így igen sokat tudok beszélni egy walki-talkie áráért...B, walkie-talkie, ez nem túl drága szinte mindenhol kapható
vagy más típusú walkie-talkie
[ Szerkesztve ]
-
ShadowX
őstag
Továbbra is ingyen elvihető egy Pioneer DVR-300R DVD lejátszó. Még 3 napig tartogatom, aztán megy a kukába, ha senkinek nem kell.
-
lorcsi
veterán
érdekelne valakit a topikból egy logi momo racing force feedback kormány?
megvettem, de végül nem használtam max 5-6 órát..szóval kb. mint az új..dobozban mindennel együtt
eladó: vadi új soundcore motion+
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.