Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cszolee79
üzenetére
A feltett képen számozással jelöltem a nevüket. Ezen a 3- as cső, a PCV – Pozitív forgattyúház szellőztető rendszer (kartergáz visszavezetés a motorblokkból)
Állításod: "…3-as a cső ami a karterből jön fel (ez megy tovább az 1-esbe a szelepfedélen belül.)..."
Ezek szerint a motorblokkból a 3 as PCV-csőcsonkon a szelepfedélbe visszavezetett kartergáz az 1 es szívógyüjtő csőcsonkon vezetődik a fojtószelepházon lévő szívógyüjtő csőbe, azaz, az 1 es a PCV .... Majd saját magad cáfolod is: " … Akkor 2-es mégiscsak a PCV lesz…"
Ha ez az állításod igaz lenne, nem lenne elvezetése az alapjáraton keletkező kartergáznak. Most akkor 1-es, 2-es, esetleg X? 
A valóság az, hogy a bevezetett kartergáz keveredik a szelepfedélben lévő kartergázzal, és nem csak az 1- esbe megy, hanem a 2- esbe is, és a fojtószelep állásától függ melyik csőcsonkon vezetődik el

"… Ha belefújsz a 3-asba akkor az egyesen jön ki a levegő. És viszont…"
Hát nem. Bármelyik csonkba befújsz, az összes többin is jön ki levegő, sőt, ha kihúzod az olajszintellenőrző pálcát, ott is jön ki a levegő, még az is szelel.Ez a szelepfedél egyszerűen működik, olyan mint egy zárt doboz, aminek van egy bevezető, és két kivezető csonkja. A csonkokat a fröcsögő olajtól egy speckó burkolat védi, így biztosítva, hogy a csonkokhoz csak kartergáz jusson.
Mint már korábban is írtam: …A szelepfedélen lévő vékonyabb kivezető csövön az alapjáraton keletkező kartergáz vezetődik el a fojtószepepházba, a fojtószelep alá. A vastagabb kivezető csövön a szívógyüjtő csőbe áramlik a kartergáz, ami a fojtószelepházra bilinccsel van rögzítve. Mivel a folytószelep nyitva van, nem akadályozza a kartergáz áramlását a szívókamrába. Ha a fojtószelep nyitva van, az alapjárati kartergáz elvezetés nem működik. A 3-as vastag csövön bevezetődik a motorblokkban keletkezett kartergáz, ami szabadon keveredik a szelepfedélben keletkezett kartergázzal, és vezetődik el.Mégegyszer, és utoljára: a PCV- nek a szelepfedélből nincs külön elvezetése, visszavezetés a szelepfedélbe csak a nyomáskülönbség megszüntetés miatt szükséges.

Részemről e témában ennyi.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
cszolee79
üzenetére
"...Az 1-es a karter ami a szívócsőbe megy, stimmel. 3-as a cső ami a karterből jön fel (ez megy tovább az 1-esbe a szelepfedélen belül.) Ha belefújsz a 3-asba akkor az egyesen jön ki a levegő. És viszont.
Akkor 2-es mégiscsak a PCV lesz..."Olvasd el figyelmesen amit írtál. Ha nem jössz rá, hogy mik a bibik, segítek,de csak holnap.

Konkrétan Z16Xe szelepfedél nem volt a kezemben, de tudom, hogy ugyanúgy működik mint az X18XE szelepfedél, csak a csonkok elrendezése más.[kép]
-
sunci_02
aktív tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Nos, most voltam tankolni, 200km autópálya (130 tempomat) , 150 km város-közút vegyesen, klíma végig, közepesen dinamikusan. Z16XER motor átlag fogyasztás 6,6 jött ki, a fedélzeti szerint 7,7
.Nagyon jó motor sokkal jobb mint a Z14XEP, már utáltam "állandóan" láncot cserélni.
-
-
válasz
cszolee79
üzenetére
Érdekelne hogy ilyenkor a forrasztások szállnak el vagy konkrét alkatrész az ecu-n belül?
Csak azért kérdezem mert azért a 60-80eFt elég húzósan hangzik. Vagy cserélik a komplett ecut-t és beleírják a régi szoftverét?
Amúgy én is csak hüledeztem amikor megláttam hogy a vezérlő a motoron van. -
lsebestyen
addikt
válasz
cszolee79
üzenetére
De ez a 10km most teljesen hidegindítás után volt, akkor még szerintem nem lehet olyan meleg a víz...vagy igen? Másrészt üzemmeleg állapotban járattam a motort, mert nézegettem hátha folyik valahol, de akkor csak látnom kellett volna, h párolog, nem? Meg gondolom szaga is lenne, ha párologtatná a fagyállót.
-
ntomka
nagyúr
-
kisapa
őstag
válasz
cszolee79
üzenetére
"Tehát kiszedni annyi hogy kiveszik a gáz csöveit, reduktort, ezt-azt a motortérben, ledugózzák a szívósorban a lukakat, levagdossák a kábelkötegbe bekötött kábeleket amikkel az LPG ECU kommunikált a gyári ECU-val és érzékelőkkel és kész."
Valami hasonló történhetett mert találtunk a motortérben olyan kábel bilincset ami nem tartott semmit. -
Tikakukac
titán
válasz
cszolee79
üzenetére
Jah, nem. Én az olyanokra gondoltam, mikor kiderült, hogy az autóval pölö Svájc-Magyar távot jártak és futtatni vitték a lányokat, és ezért volt egy Vectra pölö jó állapotban, pedig volt benne 450e.
Vannak itt drogfutár kocsik, olyan, amit konkrétan 2 darabból raktak össze stb.Na ezek a vad sztorik
-
Tikakukac
titán
válasz
cszolee79
üzenetére
Az a baj, hogy amire mi vagyunk kíváncsiak és a valódi érdekességek itt nem fognak szerepelni.
Ez a rendszer sok dologra jó. Olyanra, hogy miért szerel ki valaki gázt úgy egy kocsiból, hogy az a szerelőnek sem tűnik fel és fogalmuk sincs mi lehet a gond, na ezekre sajna marhára nem. Az ilyen egzotikus dolgok sajnos csak nyomozások után jönnek elő.
Facsén olvasok néha olyanokat, hogy elájulok. De kitartó munkával tényleg kisregénybe illő történetek jönnek elő az új tulajoknak. -
-
kisapa
őstag
válasz
cszolee79
üzenetére
Sajnos én egyáltalán nem értek hozzá, ezért is vittem szerelőhöz. Már éppen három helyen jártam és ezek között van márka szervíz is. Ott mondták, hogy a gázos átalakítás miatt lehet. Ezért volt az eredeti kérdés, hogy ez csak a szívósort érinti-e. Egy másik szerelő szerint meg elkopott valami műanyag alkatrész a szívó torokban és annak a rezonanciája okozhatja a fals levegőt.
-
-
cszolee79
tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Itt van leírás minden turbó hibakódról (P0234 - P0250, oldal alján a linkek), olvasd át.
https://www.troublecodes.net/pcodes/p0234/ -
cszolee79
tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Na ez a golyósfészek betét nagyon parádés. 5 perc alatt bepattintottam a helyére, e öröm e bódottá, váltókar jelentem stabil.
Mivel Magyarországon ilyet nem hogy nem lehet kapni, de senki még csak nem is hallott róla, ide írom, hátha egyszer valakinek kell:
Opel / GM AF13/17 automata váltó rúd - bowden golyósfészek betét eladó (automatic gearbox linkage bushing kit / repair kit). Kicsit túlvásároltam magam, rendeltem több félét is biztos-ami-ziher alapon, és maradt kettő, ilyen (ez pont ugyanez az alkatrész, csak nincs hozzá beszerelő műanyag szerzám):
[link] (a két bal oldali, fehér)
Jó kb minden korabeli ('90-es évek közepétől 2000-es évek közepéig) automata váltóhoz, Astra, Vectra, Corsa, Zafira, stb. -
válasz
cszolee79
üzenetére
Mohabá olaj az van benne nagyon minimálisan fogy volt már volt már hengfejes is a drága . Többi pontodra felkészülök jövő hétvégére és ha haza jövök neki látok 4 éve nem szereltem

Hibakód elkezdett ki potyogni de nem nagyon igazodok még el rajta felvettem és a napokban lesz időm be küldöm.
Köszi Zoli igen elvileg van ismerősnek csak mire el olvastam mohabá üzenetét be esteledett .
-
-
-
-
albiosz
őstag
válasz
cszolee79
üzenetére
4M a lélektani határ, nem megy fölé. Keveset ment eddig, egy 98-as F Astra van most, kb. 90e km-rel, első tulaja. Full fapad, semmi nincs benne szó szerint. Keveset megy továbbra is, kisvárosban él, bringával vagy gyalog jár. Évi 2-3 nagyobb túra van Bp környékéről Hajdúszoboszló, Miskolc, Balcsi, Csongrád megye, ilyesmi, autópályán. Meg mondjuk mostanában már ~ kéthetente becsúszik egy 60km-es unokalátogatás hozzánk autóúton.
Dízel vagy automata két újabb hibalehetőség.
(#91388) stickermajom: űrhajó az F után neki ez is.
-
válasz
cszolee79
üzenetére
Azért hihetetlen mennyi elektromos szar van már ezekben. El lehet velük bütykölni rendesen.
Nálam az össze vissza alapjáratot a pillangószelep koszosodás okozta, akkora volt már a szenny hogy nem mozgott rendesen. De ekkor hidegen és melegen is szar volt.
Némely hibakód nem tárolódik el teljesen csak az aktív üzemben marad meg! Nálam a MAF pont ilyen, ha leállítom kitörli. Járó motornál hibajelzéssel meg ki tudom olvasni. -
válasz
cszolee79
üzenetére
ELM327 700Ft-os bluethootos megy 2001-es Astra-val.
Úgy vettem észre hogy kiolvasás és törlés is megy. (egyedül az autómata váltót nem olvassa)
Kínai opcom szintén megy az olvas szépen mindent, én vateráról rendeltem meg mert hallottam rémtörténeteket hogy ebay-est vámosok megfogják és lehet fizetni a megsemmisítést. -
davenport
senior tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Az meg egy külön móka, amikor a "kereskedő" még a nevére sem veszi a kinti autót, hanem kapsz egy kétnyelvű adásvételit. Valamikor márciusban volt egy Zafira, felszereltsége nagyon jó volt, első ránézésre szép is, aztán kiderült hogy a normál átírás még kétnyelvű lesz, és a kereskedő dupla átírással csak arra lett volna hajlandó, hogy magánszemélyként tőle megvehetem, a cégtől vétel fel sem merült. Aztán otthon derült ki, hogy térdig jártak a végrehajtásban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
cszolee79
üzenetére
Ezt megcsinalja magan elado is ha eppen olyan, nem kell egybol legrosszabbat feltetelezni.
Mint minden hasznalt vasarlas igen nagy bizalmat es kompromisszumot igenyel.
Resemrol a gumi mondhatni alap, hogy cseres megvetelkor, se magyar, se osztrak se nemet nem fogja neked eladni hibatlan, friss gumival leadni az autot, nem hulye senki sem.
Amiket felsoroltal dolgok, hogy ellenorizni mene azt szerelo legyen a talpan ha megmodnaj egy gyors allapotfelmeres utan... az neg, hogy elvinni 3 helyre senki sem engedi, en sem engednem.
Aki ennyire biztosra akar menni az vegyen szalonbol, de szervizelje otthon, mert ki tudja mit raknak bele a markaszervizben is...
-
adorjant
őstag
válasz
cszolee79
üzenetére
Érdekes megoldás,vajon mi vezetett ide? Gondolom akkor egy,az egr szívó oldalát záró lemez van beszerelve,de minek ragasztani? Vagy talán már a művelet előtt ott lehetett a sérülés?
Tudsz valamit a ledugózásról? Szoftveresen is tiszta az autó,vagy csak le van dugózva és kész? -
válasz
cszolee79
üzenetére
Lehet sokan betámadnak amiatt amit most írok, de én csatlakozók tisztításához nem használok WD40-et, hanem kontakt sprayt amit pl. érzékeny nyákoknál is használok és nem bántja a vezetősávokat sem.
A hibád elég érdekes, hasonló az enyémhez ami még a régi kábelköteggel és motorral volt. Pontosan nem emlékszem, de valamelyik jeladómmal volt gond, viszont a csere sem oldotta meg a hibajelenséget. Ugye nem sejtettem, hogy kábelköteg gond lenne, ezért csak a csere után csekkoltam. Szó szerint lemeredtem amikor láttam, hogy milyen állapotban van, mert kézzel morzsolva a vezetéket simán porrá vált a szigetelése. Tehát csekkold le, mert lehet nálad is hasonló a helyzet. Másik dolog ami még előfordult nálam az, hogy a 3-as henger gyertyájának a vezetéke ami a trafóból jön, az szét volt égve a tövénél olyan szinten, hogy talán 4 v. 5 kis rézszál maradt
ECU reset szerintem nem működik evvel a metódussal, hogy akksi lehúz egy órára, mert az adatokat epromban tárolja és az nem felejt csak ha törlöd a tartalmát. A szerelőd gondolom kiolvasta szoftveresen ugye? Nem volt beszédes az eltárolt hibakód esetleg?UI: Valahol volt fotóm a kötegről, de nem találtam meg sajnos... Szép kis fotó volt

-
Markizmark
addikt
válasz
cszolee79
üzenetére
Valvoline Synpower 10w40 van benne, cserekor kapásból 8 litert vettem. 1600 körül van/liter.
Jogos a felvetés, de nincs kedvem megint szimeringeztetni.
Lehet nem sikerült a szimering csere, ha túl lett ütve akkor beszakadhatott a teteje, de lehet a gyűrűk kopottak bár a blokk nem vállas.
Meglátom mi legyen vele... -
Szada85
aktív tag
válasz
cszolee79
üzenetére
"Opel motorok amúgy is szeretik enni az olajat, 10000km alatt több liter is belefér (van erre valami gyári limit, mittomén 1000km alatt fél-egy liter olaj, addig a motor normálisnak mondható)."
Nyugodtan csapd fel szinte bármely márka bármely típusának kézikönyvét, majdnem mindben ott van ez a mágikus mondat, hogy "X Km alatt X mennyiségü olajfogyasztás "normális" "... Tehát más márka motorja is csipegeti, csak annak nincs ekkora városi legendája..
-
Tikakukac
titán
válasz
cszolee79
üzenetére
Opel motorok amúgy is szeretik enni az olajat
Ismét. Nem szeretik, sosem szerették, volt 2-3 típus ami ette, utána meg beépült a köztudatba ez is, mint sok más hülyeség. Gondolom akik ezt állítják nem zavarják össze olyasmik, mint közös motorok más márkákkal. Gondolom azok ne eszik ha más kasztniba kerülnek. -
gyantaszuz
aktív tag
válasz
cszolee79
üzenetére
A telen egy alkalommal bringaval mentem be a munkahelyemre, ut kozben leszoritott egy auto igy nekicsapodtam egy, az ut szelen allo ezer eves megane-nak aminek le is tort a visszapillantoja.
Termeszetesen jofej baratunk tovabbhajtott, a rendszamot nem lattam ofkorsz, igy kihivtam a rendoroket, hogy mit lehet ezzel kezdeni, akik kozoltek, hogy kb semmit, a jofejsegemen mulik, hogy tovabbmegyek en is, vagy keressuk-e meg a tulajt.
Megkerestuk, rendeztem a kart, vegulis mas hibajabol is. End of story.szerk: ja es kozoltek, hogy eleg sok bejelentes erkezik a karosultak reszerol, kb 5-10% aki magara vallalja, ha kart tesz egy autoban. meg ha ilyen pitianer, 5k tetelrol is van szo.
-
válasz
cszolee79
üzenetére
Enyémet upgradeltem egy MID-re és fel kellett programoztatni. Hihetetlen, de még a gumi méretet is be kellett állítani egy adott listából, no meg a német nyelvet is átállítottuk angolra, meg aktiváltuk azt a funkcióját is ami figyeli az érzékelő adatokat és adott esetben figyelmeztet a szintekre, vagy izzókra meg több mindenre is. Sajnos op-com nem tudja ezt, csak a gyári Tech2-vel lehet felprogramozni... Enyém szerencsére mai napig sem pixeles, viszont a hátteret azt fehérre ledesítettem.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Szia.Azért lehet príma jó motort találni meg gépet is csak nem Osztrák Szlovén, Szerb közvetítőn keresztüli eladásnál.Na erről beszélek csak találsz egy vevőkódos vevőt a Bárdinál, és akkor akkor 40%-lejön minden alkatrészből az nem semmi.Biztos lehet találni egy KFT,BT.-vevő kódot.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Szia.Igen lehet, de ha van ismerős akkor könnyebb , és olcsóbb, én is vettem kint csak Opel Astra F-motort ami leinformált 68 ezer volt benne, én bontottam ki, és hoztam haza a mai napig megy és 150-eur- volt. Persze mindenki saját maga dönti el mi a jó.A Magyarországi boltról beszélek most. Ha tudsz kell szerezni ismerőstől vásárlói kódot, és akkor féláron tudsz mindent vásárolni alkatrészt, autósboltban.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Szia.Most csak annyit tudok neked mondani hajrá, így elsőre nagyon sok mani, és meló lesz ebből.De reméld, hogy jól jössz ki belőle.A lényeg ami benne van az, hogy a kaszni a z legyen tuti a többi meg a te döntésed.A te helyedben én inkább kintről hoznék jó motorikus állapotút pár száz euro-ért egyben alkatrésznek, és abból gazdálkodnék.Aztán leadnám bontóba a maradékot.ÜDV.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
cszolee79
üzenetére
Vizsgánál is, nézzétek át, legyen jó mindene, működjön. Tudod, van aki csak használni akarja az autót
Ez mind nagyon jó és szép, csak nincs embe a földön, aki az átnézés során megállapítja hogy milyen állapotban van az üzemanyagszűrőd. Ahhoz proaktív karbantartás kell. Szóval vagy megkérdi a szerelőd hogy mikor vot csere és javasolja hogy következő alkalommal ejtsétek meg, vagy te jegyzed és x km után cserélteted.
Ha nem figylesz rá, nem fogod tudni használni.

-
törölt tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Nekem nincs ezzel bajom , csak ez egy opel topic, gondoltam felhívom rá a figyelmet hogy annyira el tud dugulni hogy emiatt elromlik a benzin szivattyú. Pedig kb 1000 forintos tétel. Sőt az enyém meg gyorscsatlakozós is. Ha viszi az ember olajcserere, akkor lehet mondani 2-3 évente a szerelőnek hogy lökjön be egy újat. Erre én vagyok betámadva hogy "minek" . Ha nekem nem hiszitek, nagyobb autós oldalak is írják hogy használat és típus függően 30-100k km-utan érdemes cserélni.
-
törölt tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Ehhez gratulálok, de ha láttad volna a szűrőt, nem ezt mondanád. Használat és benzinkút függő. De ha neked elment akkor másnak is el fog. A gyári olajszűrő is maradhat benne. Meg akkor már az olaj is.
Egyre jobb ez a topic . Egy szűrő cserére azt mondani hogy nem kell , mert "nekünk elment "
-
Whaazzup
senior tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Szia.Szerintem 20k-ból meglesz legalább egy ideig nem lesz vele gondod.Amit kikel cserélni azt nem lehet halogatni.Az elmondásod alapján a verdád igen jó állapotban van , látom szereted, és költesz rá ez a lényeg ami kell azt megadni neki.Én is most ugrottam bele komplett vezérlés cserébe, lánc. kerekek, feszítők,dugattyú,szimering főtengely.Ha már lent a vezérlőház fedél akkor meg kötelező a vízpumpa csere, na meg megnézem a hidrotőkéket is. hátha, mert előtte annak is volt csilingelő hangja.Hát lesz mit csinálnom.
Neked is további szép napot.
ÜDV.Sanyi. -
athomi
veterán
válasz
cszolee79
üzenetére
Az lehet hogy a szerviznek 40% kedvezménnyel odaadja az alkatrészt a unix, csak a szervized ezt az összeget be fogja tőled nyelni.
Rosszabb esetben teljes összeggel, jobb esetben próbál jófejként tetszelegni és azt mondja felszámolja neked egy félig kedvezményes áron, tehát szintén eltesz az alkatrészárból. És az átlag autótulajdonossal ezen verziók a verzió valamelyike történik. Ha bedobod hogy hozol alkatrészt, akkor meg elküld hogy mehetsz máshova szereltetni.Az alábbi infót meg mindenki odateszi fejben magának ahova akarja.
Vezérműtengely állító "okoskerék" kipufogó oldali (INA):
Unix 78.000,-Ft (szervizeknek 46.000,-Ft)
Cromax: 45.000,-Ft
Németország: 24.000,-FtÉs akkor számolj 2 okoskerékkel és 2 mágnesszeleppel. Németből rendelve 65.000,-Ft, itthon a szerelődnél 233.000,-Ft.
Fentiek tudatában sem drága, hm?
-
szabog74
aktív tag
válasz
cszolee79
üzenetére
Köszi a válaszokat csomagtérkapcsoló témában. Kombihoz, ha jól látom a GM 6240398 cikkszámú kell, ami patacsinál is majdnem annyiba kerül használtan, mint Cromaxnál az új.
Ma reggelre egyébként már meg se nyikkant, hétvégén szétszedem és multiméterrel megnézem kapcsol-e egyáltalán.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Lassan küszöbön a NTE: Neverness to Everness premierje
- Egyéni arckép OFF
- alza vélemények - tapasztalatok
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A70 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- iPhone 11 Pro 64GB 95% (3 hónap garancia)
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550M R7 5700 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 Ti 8GB Lian Li Vector V100R Corsair 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ha ez az állításod igaz lenne, nem lenne elvezetése az alapjáraton keletkező kartergáznak. Most akkor 1-es, 2-es, esetleg X? 

Rosszabb esetben teljes összeggel, jobb esetben próbál jófejként tetszelegni és azt mondja felszámolja neked egy félig kedvezményes áron, tehát szintén eltesz az alkatrészárból. És az átlag autótulajdonossal ezen verziók a verzió valamelyike történik. Ha bedobod hogy hozol alkatrészt, akkor meg elküld hogy mehetsz máshova szereltetni.