Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
athomi
üzenetére
Tételesen meg kell nézni mi mennyit és mit és hogyan. Egy egyszerű olajteknő tömítés csere is tud dupla annyi lenni. Ha ki is mosod és cseréled a felszívó kosár tömítését is, már másfélszer annyi az anyag is.
Van akit nem érdekel és nem zavarja ha elillan az olajnyomás egy ezresbe kerülő gyűrő cserének hiánya miatt.Szóval ezeket így kell nézni. Nyilván van lehúzós is, persze.
-
athomi
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
Érdekes cikkek szoktak ezek lenni, sokszor azt érzem csak azért születnek, hogy valami tartalommal ki legyen töltve az oldal. Cromax oldalán összesen 140 körül vannak az alkatrészek. Szóval 80-160 a munkadíj?
Bár biztos akad szerviz aki ennyiért is vállalja...És akkor ha nem drága helyről szeded össze az alkatrészeket, akkor kijön egy 100-asból is.
-
Szada85
aktív tag
Az A14NET-es motorokhoz elvileg M32-es kódjelü, 6 sebességes váltót raktak (modellt nem írtál, de J Astrát, Insigniát is szerelték ilyennel).
Az M32-es kéziváltó elsö szériája (2012-13 elötti gyártmányok) ismert sajnos pár nyügjéröl (kényes a váltóolaj 60 ezrenkénti cseréjére, ha ez elmarad, akkor a csapágyak kenése rossz lehet, kenés nélkül pedig sérülhetnek, és így tovább.), erre a Google-ban rákeresve ("M32 váltó hiba", és hasonló keresöszavakkal) böséges anyag lesz, ugyanígy Youtube-on is van jópár videó a gyanús tünetekröl.
Az egyik ilyen tünet tud lenni a váltókar "hintázása" sebességben, bár eddig jellemzöen 2-3-4-es fokozatban számoltak be a tulajok.Viszont nem kizárólagosan ez a hiba okozhatja a váltókar billegését, többek írtak arról, hogy mivel maga a váltókar itt nem rudazaton keresztül vezérli a váltót magát, hanem huzalokkal (Seilzug), így lehet, hogy csak maga ez a huzalozás állítódott el/kopott meg, és ezért csinálja. Elsö körben érdemes lehet erre ránézni, plusz mellette figyelni, hogy a többi tünet nem jelentkezik-e, ami a komolyabb hibára utalna.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
-
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Köszi, kipróbálom, illetve elsőnek kerítek neki helyet.

-
A Vezess.hu cikkei között bogarászva a Z16XER-t is megemlíti az író (Szörényi András), mint kerülendő motor. Van enne bárminemű alapja? Örökölte az A16 és B16 is? A típushibákról tudok, de úgy sejtem nem ennyire drasztikus a helyzet.
-
Zabagep
csendes tag
Sziasztok! Újra egy kérdéssel fordulok hozzátok! Hozzám került egy 1.3 cdti C Corsa. 2006-os évjárat. Olajat és szűrőket szeretnék cserélni benne. Milyen olajat ajánlotok ehhez. Legtöbb helyen ezt olvastam, hogy ez a "best" hozzá: https://olajshop.hu/castrol-magnatec-5w-40-4-l Ti mit ajánlotok? Köszi előre is!

-
tutis
addikt
dél pest és vonzáskörzetében tudtok ajánlani jó áron dolgozó fényezőt apró horpadás kijavítására, illetve felületi horzsolás eltávolítására, illetve kellene még egy lámpapolírozó szaki is..
-
HoaryFox
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tudtam, hogy motorkerékpárt kellett volna írnom

-
cocki
tag
Udv mindenkinek,
Használ valaki itt 1.4 net motoros astrat ha igen a kerdes nektek elso fokozatban indulaskor megmozdul a sebessegvalto kar vagy sem? A jelenseg az utobbi idoszakban jelent meg. A sebessegeket az auto rendesen veszi de nem tetszik nekem ez a dolog.
-
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Yep, így már világos.

Akkor az a következő. -
Tikakukac
titán
Szép és rozsdamentes verdákhoz: tankbetöltő gumit tessék kiszedni, mögötte csodát fogtok látni. Még nem tudom mennyire felületi a rozsda, de mögötte és a perem totál kuka
Kívülről csili-vili, belül 3 marék földet szedtem ki. Nem vicc, durván alvázmosott kocsiból 3 marék.
Most kezdem megérteni miért rohadnak ezek széjjel mindig. -
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Tavaly a kis cső fagyott el (elvileg), azért is raktam arra.
Ezeket amit írtál viszont nem tudtam, sajnos ez a szűrő kicsi ahhoz a csőhöz így akkor mást kell beszerezni.

-
mohabá 007
aktív tag
Még jó, hogy melegébe rákérdeztem.A lecsapató jó, csak rosszul van bekötve.Pontosabban a vékonyabb csőre kötötted. Itt akkor megy a kartergáz, amikor a fojtószelep zárva van. Mivel alapjáraton (zárt fojtószelepnél) is van kartergáz, azt a vékonyabb csövön vezetik el a fojtószelep alá.Lesz lecsapatott lé, csak kevés.
Több kartergáz akkor van, amikor a fojtószelep nyit, ( nem alapjárat) ilyenkor több a kartergáz (főleg rövid távokon, városi szaladgáláskor).A vastag csőre kösd, mert így nem szűri a lényeget.
-
Sanki
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Elnézést.

Kicsi a szűrő, ha beválik, akkor lehet lesz nagyobb (ha elfér, most pont elfér). -
odorgg
addikt
válasz
Weareus
üzenetére
X14XE az szíjas.
Rá kell kötni gépre, dob e valami hibát. Trafó sajna sűrűen megadja magát ezeknél. Esetleg ha elárulod merre vagy, talán valaki kölcsön adja a sajátját egy tesztre. Kb 2 perc ki és be szerelni.
Amit biztos megcsinálnék rajt első körben, az üzemanyag szűrő, légszűrő csere, folytószelep, alapjárati motor, EGR tisztítás.
-
Weareus
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
G-s Astra.
Amúgy köszi a tippeket.
Sokat segítettél, legalább el tudok indulni valamerre.Egyébként a szelepfedél-tömítésnél kicsit nyomta ki az olajat, így a szelepfedél-tömítés is ki lett cserélve. Hátulja sötétített üveg. (hátsó ajtókon is), féknyergek pirosak, szóval szerintem kissé boy racer autónak tűnik.
Remélem, nem lett széthajtva a motorja az előző tulaj által.
-
diablo1984
veterán
válasz
Weareus
üzenetére
1,4 benzin és 90 ló, ha g astra, ha h astra az biztosan láncos motor, a j-ben és k-ban 101 lóval már nem hinném, de a g és h-ban ezek a motorok láncosak!
nekünk is NGK gyertya van benne, hibátlan. Nálad is lehet a gyújtósor szart be(szokása), vagy a szigetelő gumi a gyújtósoron, ami a gyertyára megy, szét van menve és áthúz a hengerfejbe a szikra.... Ki kell venni, meg kell nézni.
-
Weareus
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Hát nemtom, mi vezérműszíjat kaptunk hozzá.
Akkor nem G-s Astránk van?
Vagy G-sbe nem volt szíjas?
Mert a mienk az szíjas...
Amúgy köszi a választ. -
-
Weareus
addikt
Üdv.
Vettünk egy Opel Astra G-t. 1.4 Benzin, 16 szelep, cirka 88 ló.
Megkapta az olaj-olajszűrő-légszűrő-pollen-vezérlés cserét, gyertyákból NKG-t kapott. Előtte is rángatott, most még jobban rángat alacsony fordulaton. Borzalmas, hogy városban 50 km/h-nál háromba, kicsit 50 alatt már kettőbe vissza kell szúrni, hogy forogjon és ne rángasson.
Kipufogó meg lett hegesztve.Mi lehet a probléma?
Egyébként is harmatgyenge a motorja, de azért ezt nem kellene csinálnia...
Üzemanyagszűrő?
Üzemanyagpumpa?
Opel gyári gyertya kell neki?
Injektorcsere?
Gyújtás?
Tudom, hogy csak találgatok...
Kérem, akinek van tippje/ötlete (típushiba, stb.) segítsen.
Előre is köszi.
-
Hali,
K Astra borzalmas fogású műanyag ( ! ) kormányra keresek megoldást, bőr vagy bőrhatású huzat,esetleg utólagos bőrözés formájában. Nem hittem hogy ilyet látni fogok még, az autó egyébként 2018-as.
Köszi!
-
Magnum_
nagyúr
Kicsit foglalkoztam az autoval (belterre nem maradt ido, jonnom kellett ebedelni). Kiprobaltam a Sonax szinezett polirozo, viaszolo anyagat. Tudom, hogy ez nem tartos, de iszonyatos lett eloben (fel liter, par alkalomra eleg, kb 2 oras munka felvinni, finom paddal vittem fel geppel) [link]
Felnikre ment a sonax nanoprotekt felnivedo [link]
Ez lett az eredmeny, foton. (Az en szememnek eloben utos) [link]
-
-
-
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ha megcsináltatom utána már feleslegesnek gondolom.Olyan sokáig azért nem szeretném megtartani.
FoLey-v: 2 sárvédőív mindennel együtt 100.
-
HoaryFox
őstag
Nekem is kell majd karosszériáztatni az autót, 2 küszöb, eleméli pontok gatyák, plusz ugye a nyári kis meghúzásos mókát kijavítattni. Pluszban kéne 2 új lámpa, szóval megint lehet önteni a pénzt a kocsiba.
De előbb a motoromba, mert áprilisban műszakis

-
Lajos1966
tag
Én tavalyi árakat tudok Neked mondani,mert mindenen keresztül mentem:

Szolenoidok:32 ezer/2 db INA(Csergő)
Okoskerekek:kb.65 ezer/2 db INA(Kovács autó)
Vezérlés szett:28 ezer Contitech (Kovács autó)
Vízpumpa:14 ezer Hepu (Cromax) bár ez nem feltétlenül szükséges XER motor esetén
Munkadíj:40 ezer (nekem nagyon-nagyon baráti alapon,mert az egyik szerelő 20 éve jó barátom a szervízben) -
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A kettő ugyanaz.
Körbe kivágják a lemezt majd javítóív felvarr és lehet festeni. Annyi a "trükk", hogy belül ragasztva is van és azt sokan elspórolják. 
FoLey-v: Kb ugyanolyan rozsdaboglya mint a g astra.

-
-
trassher
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Tavaly volt rajta pici aztán idáig jutott a dolog. Tuti volt már javítva üvegszálas gittel mert látszik, hogy az van kirepedve. Egyszóval szar volt ez már azelőtt is, hogy megvettem.
Legközelebb mágnessel megyek autót venni. 
-
-
Egy napja talán ez volt itt a téma. Vissza tudod olvasni az egészet.
Magam még ezen a komoly műtéten nem estem át, de van köztünk olyan gazdi aki már igen. Ők pontosan megtudják írni hogy mennyi az annyi.
Volt pár link hogy akciósan 30 volt talán darabja.
Cromax oldalán 50 körül lehet megtekinteni. De itt még a munkadíj és hozzá tartozó "nyalámságok " nincsenek benne.
-
zozek
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az "okoskerék" cseréje kb. mennyiből jön ki?
Mert egy autos oldalon 250 ezres tételnek írják
-
-
zozek
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Köszi.
Az lehetséges hogy z18xer motor belekerült fl előtt?2006-os -
Első lámpák a fekete háttér helyett krómozott, világos hátterű lámpa testet kapott (halogén). Hátsó lámpák,
lökhárítók (elöl és hátul)
GTC-nél a hűtőrácsnál méhsejt minta felváltotta a korábbi vízszintes mintát.
Megjelentek új motorok is.Z16XER,Z18XER
Z17DTJ (A17DTJ)*,
Z17DTR (A17DTR)*
*Euro 4 (Euro 5) motor.Majd 2010-től szintén új hátsó lámpa és megjelent az A16XER és A18XER motorok.
-
zozek
tag
A z16xer és a z18xer felépítése ugyanaz,igaz?
-
zozek
tag
Sziasztok,
H astra FL-kor csak a motorok változtak vagy van lényegesebb javítás is? Egyébként van valami tipikus hiba a karosszérián amire figyelni kell vásárláskor?
-
bozont
veterán
Üdv
Mostanában hallok valami kereplő hangot a motorból (B14XER). Melegen enyhül kicsit, hidegen gyorsításkor is hallani. Mi okozhatja vajon? Készítettem egy videót is róla: [link]
Olajszint rendben.Tudom koszos, kap majd takarítást, ha lesz alulra burkolat.

-
-
ntomka
nagyúr
H Astra benzines esetén mi a hűtővíz üzemi hőmérsékletek? Milyen tartományban jó, mikortól van gáz?
-
Gabady
aktív tag
Sziasztok!
Opel insignia 2012 az alany. Gyújtásra tétel után service soon felirat és villáskulcs fogad. Olajcsere nullázva van. Egy kisebb koccanás óta dob egy B3006 hibakódot is, ami valami motorháztető nyitás hiba. A hiba állandó, nem kitörölhető. A zárhídon látni egy szenzort, ez az ütközésérzékelő, és mellette megy tovább egy másik kábel. Delphi diaggal lett kiolvasva. Mi ez a hiba hol kereskedjek? Köszi!
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ahogy én szummáztam legtöbbször nem volt változás, volt akinek kicsit jobb lett, de olyan is akinek utána jobban akadt. Változatos.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
5gangos.
Annyira jo a szerelom (es olcso), hogy megeri videkrol is felhozni hozza. Reggel leadni, du elvinni. -
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
márciusban megyek, F17-es váltó. mindenhol azt hallom, hogy nincs teljesen feltöltve, szerelők is. Ezért csere, nem egy nagy összeg, kb 15 papír lesz nekem. gyári olajjal.
Ha budapesti vagy, megadhatom a szerelőm számát.
-
Szada85
aktív tag
A szomorúbb, hogy legtöbben a mostanra böséges tapasztalatok ellenére is elhiszik ezt a gyártók által nyomott marketingszöveget, pedig az évek alatt szépen meg lett cáfolva, és rengeteg tapasztalat alapján meg is lehet elözni a komolyabb gondokat.
Ugyanakkor a gyárnak is "igaza van" végülis. Valaminek az élettartama annyi, ameddig müködöképes, tudod használni. Márpedig a lánc tökéletesen kiszolgál az élettartama végéig, vagyis addig a pontig, amíg el nem szakad.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más kérdés, hogy ennek bekövetkezésekor jó eséllyel nem csak a láncot kell majd újra cserélni, de erröl mondjuk már böszen hallgatnak a srácok mindenütt.
-
Kedves H-s tulajok. Volt aki cserélt váltó olajat? Mennyire volt érezhető a különbség, mennyire macerás és milyen összeget emészt fel?
-
beg
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Ez az élettartam tök érdekes dolog. Váltóolajnál is ugye élettartamot ad meg a GM.
Node mennyi egy autó élettartama? 100-200-300 ezer km? 500 ezer? 1 millió?
Nem mindegy. Közel a 300k-hoz filózok a váltóolaj kiszippantásán az utántöltőn keresztül, de nem tudom nekiálljak-e, vagy még nem értünk az élettartam végéhez.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
A láncoknál az Opel nem szokott megadni csereintervallumot elvileg. (Mivel láncnál ugye kitartott az "élettartam" elmélet. ) [ebben a listában sincs a mocinál semmi]
Jellemzöen ha kezd hangja lenni - elöször hidegindításokkor hallani, késöbb már melegen is - akkor javalott már az elején cserélni, jellemzöen feszítöpatronnal együtt.
-
Motion_Blur
félisten
Sziasztok!
A12xer motor - vezérműlánc csere intervallumot tudnátok írni?
-
Tikakukac
titán
válasz
tboy93
üzenetére
Megvettem a Hengst szűrőt és megvettem a gyárit is, amiben mit ad az Úr, ugyanaz a Hengst szűrő volt, mivel azt is rakják bele ők is

Ugyanaz, kipróbáltam, nem gondolatkísérlet.
Amire te gondolsz az valami más motornál volt, WoT is volt itt róla, hogy mi mennyire enged és mit. Hát itt senki nem enged semmit sehova, mert ez úgy lyukas mind a két oldalán, mint a huzat. Másképp működik.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Classic III astra h caravan A16xer motoros, ezek megfelelo/ajanlott alkatreszek hozza?
okoskerek/vezerles/vizpumpa/szolenoid szelepek
INA 427 1004 10 Bütyköstengely állító SZIvOLDALI
INA 427100510 Bütyköstengely állító KIPUFOGO OLD.
INA 427 0014 10 Vezérlőszelep, ebbol 2 kell?
vezermuszij:
CONTITECH CT975K3
vagy mondjuk gates: GATES Vízpumpa + fogasszíj készlet PowerGrip®
elore is koszonom a hozzaszolasokat
udv
b.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 6GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Bár biztos akad szerviz aki ennyiért is vállalja...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)