Hirdetés
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Candy: Kossuth Lajos azt üzente, elfogyott a gémergépe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- bobalazs: Microsoft Copilot és hasonló hülyeségek egyszerű kigyomlálása /örök megoldás/
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsi8800gt
addikt
A 6.1-es fogyaztás jónak mondható 100-on ?Én napi 180 km-eket megyek vele hegyen völgyön,bakonyon át néhol 3.ba tudok menni mert olyan az emelkedő.
1.6 115Le H Astra 07-evj. Így is hetente tankolni kell
-
Tikakukac
titán
válasz
FoLey-v
üzenetére
A garin belül jótállás vagy szavatosság van? Nem mindegy. A nyuszi itt van elásva, mert ha neked kell bizonyítani bármit, ami nem egyértelmű és azonnali, az instant bukta. Volvo-s sztori volt olyan, hogy szanaszét barmolták a kocsi elejét, letörtek egy csomó fület és tákoltak. Egy lámpacserénél derült ki az egész. Faszi visszament: karok szét: hát ezek nem ők voltak, bizonyítani nem lehet, 200k ment a kukába.
-
FoLey-v
addikt
válasz
Fandango
üzenetére
Én mondtam hogy vettem gyári gm váltóolajat és szeretném ha azt öntenék bele. Mondta a szervíz kiszolgáló hogy okés,de garanciát nem vállalnak. Érdemes megkérdezni tőlük.
A vezérműszíj komplet ára gyári opel 68k lenne hát vakarom a fejem hogy annyiért megéri-e 2 év garit is adnak rá.

Mutatott INA-t is 45k-ért azt is beleszerelhetik,de szintén nem vállalnak garit,hát jövő hónapig gondolkozok. -
FoLey-v
addikt
válasz
FoLey-v
üzenetére
Na kicserélve most is hajtogatta hogy felesleges,de ne legyen igaza hanem nekem. Kipróbáltam érezni hogy jobb már,de majd lesz jobb is a váltó.

120km/h fölötti kormányrázásra is centirozással megszünt,pedig erre is mondott valamit. A munkadíjjal nem vagyok megelégedve...

-
-
Szada85
aktív tag
válasz
zsnorbi21
üzenetére
Első körben érdemes lehet megnézni a biztosítékokat, hogy azok rendben vannak-e.[link] a biztikiosztáshoz.
Elvileg különböző a szivargyujto és a féklámpa biztosítéka, de egy próbát megér. Az is lehet, hogy nem függ össze a két dolog, és csak a féklámpakapcsoló ment tönkre (F Astraban én is jártam így). -
-
zsnorbi21
tag
Sziasztok!
Furcsa problémám van, bár már nem lepődök meg semmin. 2002-es Corsa C-m van, 1.2 benzin 75LE 5 ajtós amivel napi 2x 9 km-et megyek, és az utóbbi időben rendetlenkedig a féklámpa, hol felvillan fékezésnél, hol nem, mostmár többnyire nem. Ritkán jött elő ez a betegség, most tűnt fel, hogy általában az után amikor egy gagyi kínai szivargyújtós telefontöltőt használok. Vasárnap töltöttem vele a telefont kb fél órára, azóta nem jó a féklámpa.
Van valami ötletetek mit nézzek meg rajta vagy mit tudok hirtelen csinálni (azon kívül hogy kidobom a töltőt), vagy vigyem egyenesen a szerelőhöz?Köszi előre is.
-
athomi
veterán
válasz
Magnum_
üzenetére
10 éves a kocsi, ~156.000 km van benne, gondolkodok hogy áldozzak e most rá. Igazából ha biztos lennék benne hogy még hosszú évekig nálam lesz a kocsi gondolkodás nélkül nekiállnék, de az is lehet hogy már a nyáron lecserélem egy új Grand C-Max-ra. Bár sok jót nem hallok ezekről az új német autókról.

-
athomi
veterán
Aki cserélt már Astra H F17-es váltójában váltófolyadékot az érzett különbséget a cserét követően?
-
Tikakukac
titán
Mennyiség függő lesz, kilincseket akarok színre fújni, díszléceket, középkonzolt és jön egy coupe küszöb ami szintén. Meg az 1-2 pöttyintés javítások. Nem tudom mennyi az összköltség, de pár flakon festék el fog menni, plusz sok alapozás-fillerezés. Az a titka a dolognak.
Ami 1 szezon után ilyen, ott azért annyira hatalmas munkát nem tettek bele a javításba.
-
-
PETEE78
senior tag
Sziasztok!
Opel zafi 1.6 comfort Z16XE katalizátorra volna szükségem. Honnan érdemes, lehet beszerezni normál árfekvésben?
Illetve még EGR szelepre is szükségem volna.Segítségeteket köszönöm.
-
Ferrari fan
tag
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Sziasztok,
Sikerült megoldani teljesen a problémát!

Az "A" csatlakozó 2. kábele volt a felelős. Jó hír viszont, hogy megmaradt a multi kormány vezérlés nélküle is.
Szóval ajánlani tudom csak a rádiót, szuperül működik.Tehát ha valaki ilyet vesz, akkor cserélje meg a memória 12V és a gyújtás 12V kábeleket, majd az kösse ki a 2. kábelt ugyanebből a csatlakozóból (A)

-
Szada85
aktív tag
válasz
kemalboy01
üzenetére
Szia.
Elég ritka ezzel a motorral a C Vectra, így relatíve kevés tulajdonosi vélemény van róla. Akinek van az nagyon elégedett vele a klubban, ritkán hallani panaszt.Turbós moci, így ha a nem vigyáztak rá, és a turbó kivan, ott lehet olajcsipegetés, de azt úgyis látod, és javítható is, szóval nem tragédia.

-
Motaba78
addikt
A festő kihagyta a belső rücsi felvitelét festés előtt.
Itt nincs mit tenni, csináld magad, de előtte mosd ki a doblemezt.
-
kemalboy01
tag
Sziasztok
Tervezek autót veni és a következő kérdésem lenne.
C vectra(2005-ös) 2.0T benzin mennyire hajlamos enni az olajat? kell-e félnem ettől?
-
Sanki
addikt
"Jól" sikerült a tavaly szeptemberi hátsó ív javítása...

Javítás közbeni kép, látszik, hogy kb. onnantól rozsdásodik, ameddig cserélve lett az ív..
-
Petyyyyy
addikt
Emlékeztető Vol2
Most pénteken (2019.03.22) Topiktalálkozó
a Savoya Park mélygarázsban, az Auchan alatti részen!Gyülekezö 17:30-tól.
Az utolsónak érkezöherr Szada fizeti mindenkinek a parkolást, szóval tessék idöben jönni.

Viccelek, önellátó buli lesz ofkorsz.

-
Weareus
addikt
Már le is kaptam, közben ugye dolgozom is hehe...
Nem volt itthon Torx készletem, gyorsan beszaladtam Szigetbe venni.
Most így állok:Már csak 1 csavar tartja a generátort: 15-ös villás megy rá.
Szerintetek melyik az a kulcsméret, ami nincs itthon? (Költői kérdés).Bezárom a boltot 17-kor és irány újra Sziget...

(#89649) ntomka: kalap k@ki, mint a kasznin kívül minden ezen a f@s@n.
Akkor is megcsinálom. Mit javasolsz? Kérdeztem Bárdiban, egy új kipufogórendszer nem a világ vége erre az Astrára...
Én megcsinálhatom úgy is, hogy újat veszek (ha muszáj...). -
-
ntomka
nagyúr
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Milyen kocsiban pontosan?
(#89646) Weareus: Ha nagyon szét van menve a pufó, akkor hiába hegesztgeted, egyik helyen toldod, a másikon lyukad ki. Ezt végtelenségig lehet játszani.
-
Ferrari fan
tag
Sziasztok!
Kaptam egy Blaupunkt Brighton 170 Bt fejegységet ajándékba

[link]
Meglepetésemre beszereléskor, elég volt csak megcserélni a memória 12V és a 12V plus vezetékét és gond nélkül működik. (csak ha rajta van a gyújtás)
DE a legnagyobb meglepetés akkor volt amikor a multikormányon véletlenül megnyomtam a hangerő gombot és a rádió reagált
Szóval működik a multikormány is külön adapter nélkül.Két észre vétel van csak:
-Rádiónál a csatorna váltó gombok, frekvencia keresésként működnek, tehát a rádión kell az eltárolt csatornákat váltogatni
-A Bal alsó gomb nem csinál semmit, erre esetleg ha van valakinek valamilyen ötlete, hogy milyen funkciót tölthetne be az új fejegységnél akkor várom az ötleteket
Bekapcsolni, "bemenetet" váltani, hangerőt vezérelni, számokat léptetni tökéletesen lehet kormányról.
Gondoltam megosztom veletek ezt a kellemes csalódást, hátha jól jön valakinek aki fejegység cserén gondolkodik

-
Weareus
addikt
Srácok. A kereskedőtől vett G-s Astra feltámadóban van.
A motorba sikerült életet lehelni. (Elmászott a vezérlés pár fokkal, most jó).
Állandóan ment a hűtőventilátor, kapott egy új hűtőgombát, most jó.
A generátort most fogom kiszedni, mert szemmel láthatóan lóg.
Már megvan az ember, aki megcsapágyazza.
Jól beszoptam ezzel a kocsikával, de muszáj életet leheli belé.
Következő kör futómű és fékek rendberakása lesz.
Gátlók nullán vannak, ezt érezni is.
Elvittük egy hegesztő szakihoz, mert kifújt a kipufogó, kihegesztette, de sajnos nem sikerült, mert továbbra is kifúj.
Úgy tűnik, ezt is nekem kell megcsinálnom.
Kép a generátor lógásról:
-
Hali,
Astra J - megvolt a futómű geometria vizsgálat, enyhe terpeszt kellett korrigálni, egyébként rendben.
Nem tudja valaki fejből hogy váltóolaj csere mennyiből állhat meg és mi az ajánlott olaj hozzá? 2013 évvégi gyártású az autó, elvileg már gen2 hatfokozatú váltóval.Köszi,
OPi
-
bazsimano
őstag
válasz
adorjant
üzenetére
igen ...neztem hogy okes hogy gyari az okoskerek, de inahoz kepest 60-70 ezres difi...
csak ugye a necc hogy budapesten az osszes szerviz vagy csak hetkoznap dolgozuik es raadasul messze is vannak... ez 3.keruletbe lenne ami ugy ahogy elfogadhato
na meg azok a szervizek, amikre kaptam egy kis velemenyt referenciat. -
bazsimano
őstag
válasz
Lajos1966
üzenetére
koszonom mindenkinek!
Valasz a szerviztol: "A vezérműszíj készlet Gates, vízpumpa Pierburg, Okoskerekek ill. mágnesszelep eredeti Opel. Olajszűrő Mann, levegőszűrő Filtron, pollenszűrő Kristal, gyertya NGK."Nekem is soknak tunik egy ket helyen...pl gates verzemuszij 26 korul van...na de most csak anyni hogy eldontom hogy megeri-e nekem hogy nem en rohangalok utana...
(#89639) Saint_ : igen en is inkabb csak ugye keves az olyan hely ahogy mondod ahol engedelyezik a hozott anyagot

-
Petyyyyy
addikt
válasz
bazsimano
üzenetére
Reálisnak tűnik, az okoskerék kivételével ismerős alkatrészek.
Megvan az a csepp veszélye is a magad végezte alkatrész beszerzésnek, hogy hibás/eltérő alkatrész esetén lehet hogy lassabban cserélik az adott elemet, mintha a szerelőd cseréltetné, aki esetleg a bolt vezetőjét és a futárt is ismeri, plusz a szerelődnek nem kell rohangálnia. Persze ezt mérlegeld, ér-e neked annyit megtakarítás vagy sem.
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Egyik szerviztol ezt az ajanlatot kaptam:Vezérműszíj készlet: 44.500.-
Vízpumpa: 16.000.-
Okoskerék, szívó oldali: 64.500.-
Okoskerék, kipufogó oldali: 67.000.-
Okoskerék csavar: 2.600/2db
Vez. tengely állító mágnesszelep: 32.210.-
Hosszbordásszíj: 6.000.-
Olajszűrő: 3.950.-
Levegőszűrő: 2.950.-
Pollenszűrő: 3.550.-
Gyújtógyertya, 4db: 8.000.-
Hűtőfolyadék: 5.000.-
Munkadíj: 42.000.-Szerintetek? elfogadhato? majd a márkákra azért rákérdezek
meg azt is, hogy megoldható-e, hogy én szerzem be az alkatrészeket! -
Petyyyyy
addikt
válasz
Dyrtyho
üzenetére
Nade kérem...helyesen: lányok, srácok!

Egyébként pedig szinte lehetetlen olyan G Astra-t találni, amit nem kezd ki a rozsda. Mikor utoljára láttam az öregem autóját, akkor volt 10 éves, akkor tiszta volt. Azóta nem tudom. De elmondható hogy mindet utoléri.
Állított ilyesmit az Opel, hogy rozsdamentes a kasztni, de ne legyünk naívak. Hátsó kerékjárati ívek, csomagtér ajtó nyílásának széle körbe, tankajtó az általános pontok ahol felüti fejét a korrózió és látszik is.
Ha a műanyag küszöbborítást leszeded teljesen, tengernyi retek áll benne, emiatt az is egy érzékeny pont lehet. Rozsdaboglya.
-
Dyrtyho
őstag
Srácok-lányok! Komoly kérdés, többek között Astra G Coupe vásárlásán gondolkodom, de már komolyan nem tudom hogy kinek mit higgyek. Egyik oldal azt állítja, hogy rozsdaboglya az Astra G széria, másik meg hogy korrózió védelemmel van már ellátva ez a modell típus. Plusz az egyik haverom egy ilyet német szöveget talált a G Astrákról :
"Der Astra G war der erste Opel, der mit einer vollverzinkten Karosserie (bis Modelljahr 2001, danach teilverzinkt), 12 Jahren Durchrostungsgarantie und Teil-Blattgoldverzierung angeboten wurde."
Szóval légyszi áruljátok már el nekem, mire kell oda figyelni a Bertone Coupeknál vásárlásnál, milyen hibái lehetnek, jöhetnek elő, és hogy rozsdásodnak-e, mert komolyan elkezdtem parázni, és ez megnehezíti az autó vételt

-
Cimi86
tag
Sziasztok!
2010es H Astra egyik kulcsát sikeresen elvesztettem. Most a pót kulccsal üzemel. Hogyan működik a kulcs másolás? Csak kereskedésben? Köszi -
Directors
senior tag
Sziasztok!
2005-ös 5 ajtós H astrába, az ajtókba mekkora átmérőjű, és milyen beépítési mélységű hangszórók valóak ?
Illetve a cseréjükhöz gondolom kárpitot kell bontani. Mire kell figyelni ? Esetleg valakinek van róla leírása ?Előre is köszönöm!
-
BenQhunria
tag
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Páldaként írtam, hogy érthető legyen.....
-
trassher
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Á, dehogy.
Megmondom őszintén ahhoz, hogy vegyek egyet ahhoz kell 2 millió a zsebbe. H astra-t nem veszek mert ehhez képest nem érdemi előrelépés. Még itt másfél millió környékén is annyira szűk a kínálat normális, élhető autókból, hogy az borzalom. Legszívesebben hoznék kintről egy 2.3-as b5.5 passat-ot aztán csókolom. Ha adnak céges autót akkor meg nincs gond, évi 9.000 magán km-be beleférek, ha nem akkor meg kicsit játszok a számokkal. 
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
BenQhunria
üzenetére
A lengèscsillapitó cserènek miköze a vezèrlès cserèhez ? Nekem most volt lengéscsillapító csere plusz stabilizátor rudak
-
bandi0000
nagyúr
Én mint laikus, és az autokereskedők című műsort imádó, multkor láttam egy opel gt-t, aminek eltömődött a benzin szűrője, és ott fogalmazódott meg a kérdés, hogy egy F astrába kellene cserélni ezt? Mert amióta nálunk van 8 éve tuti hogy nem volt cserélve
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Lengéscsillapítót mindenképp párban szokás cserélni, illetve mit szoktak még vele együtt cserélni?
Gondolok itt most pl vezérlés+vízpumpa. -
Tikakukac
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Az utángyártott kapcsolónak a teteje marha kemény. Az, amit nyomkodsz. Amúgy hámlik is, meg tudom mutatni milyen.
Ezt megszokod, nyomod izomból. Na és ez itt a gond. Ezt a pincuri kapcsolót és az eleve gyárilag ótvaros panelt nem arra tervezték, hogy te 30N-al toljad befele a tetejénél. Egyszer pukk, elengedi az ólommentes forrasztás, jobb esetben lábaknál, rosszabb esetben a nyomtatott áramkörben. Máris van egy kuka kulcsod. Spóroltál 800 forintot és használtad kényelmetlenül. Tuti deal
-
Tikakukac
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Ezt értem, csak az elektronikád és a tanítás kicsit drágább, mint egy kulcsház. Nem 1 mikrokapcsolót szedtek már ki a NYÁK-ból azért, mert a betonkemény felső rész miatt túlzott erőt kapott a felület. Csak mondom.
Mindben lesz is logó. Erről beszéltem fentebb. Mindig ez van. Vagy fotóboltozás van, vagy egy nyers, feliratmentes példányt raknak ki képre. Itt már az ezer darabonkénti dollárcent faragásról van szó, nem fognak 2 fajtát gyártani

-
Fandango
veterán
válasz
Tikakukac
üzenetére
Elég sok dolgot rendeltem már Kínából, minőségi kifogásom még semmire nem volt.
Amennyibe kerül, nem lesz nagy veszteség, ha mégse olyan jó.A logó mizériát értem, de ezen látszik, hogy ott a márkajel helye, a többin csak egy kör alakú mélyedés van, amibe matricát lehet ragasztani.
-
Tikakukac
titán
válasz
Fandango
üzenetére
Egy idő után majd rájössz, hogy ezek mind egyformák. A logókat és egyéb jelöléseket azért szedik le, mert ugye full illegál az egész.
Laptop alkatrészeknél a képeken szinte mindig jelölés nélküli cuccokat látsz. És mire megjönnek, voila, ott van rajta az Asus, Thinkpad és egyéb matrica meg szitanyomat.
A minőségük ettől sajnos nem változik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 650W
- LG 27GR83Q-B - 27" IPS / QHD 2K / 240Hz & 1ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DisplayHDR 400
- 202 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IAH10) - Intel Core U7 255H, RTX 5060
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)