Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- lezso6: Nemzetközi újév visszaszámlátor alkoholistáknak
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ferrari fan
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Luck Dragon: Köszönöm!
tlala: Köszönöm, remélem sok lesz!
FoLey-v: Köszönöm!
Petyyyyy: Köszönöm és

-
válasz
mohabá 007
üzenetére
Őöö szerintem mi nem egyről beszélünk.

Na szóval.
Kicsit félreérthetően írtam, maga a probléma hátul jobboldali keréknél van.
És mindenhol tárcsa.
-
Petyyyyy
addikt
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hiszem,ha látom. Képeket róla dögivel.
(mert ilyet még nem láttam.
) -
FoLey-v
addikt
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Gratula! Sok km-t vele!

Téma kérdés:
Lenne egy kérdésem,hogy ebbe milyen fajta csavarok valók benne,autósboltban be lehet szerezni?
[link] -
Tikakukac
titán
válasz
ricsi8800gt
üzenetére
Még este bőven van fagy, áprilisig nyugodtan lehet ülni a fenekünkön. Tóba is a szűrőt néztem felraknám, nos, nem, az még odébb van.

-
tlala
addikt
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Szívből gratula!
Sok szép km-t együtt!
-
odorgg
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Szerencsére a rugótányérok, még rendben voltak, csak minimális felületi rozsda ette őket.
Akkor megpróbálok teknőt vadászni. Tömítést nem találok viszont, mert csak 20R22448 ig hoz Cromax, nekem meg 20Y31093 a motorkódom. Az is érdekes, hogy teknőnél nem kér motorkódot. Így nehéz teknőt is vadászni, mert akkor nem elég hogy Z14XE legyen, hanem a motorkód sem mindegy? Kicsit összezavarodtam.
-
Gergőke88
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Index insignia fórumban lesz róla tapasztalat.
-
-
bajnokpityu
félisten
tudni valamit az opel nagy 2.0T motorjairól (260,280ló), illetve a hozzájuk tartozó A8 váltókról?
-
Ferrari fan
tag
Sziasztok!
A héten lettem egy Astra G Caravan 1.6 Club Z16SE motorkódú, 2002-es kocsi boldog tulajdonosa, 167.000 km-rel

A rádió (CAR400) nem működött benne, de miután kiszedtem kiderült csak a hátuljában lévő bizti volt kimenve.
Néhány apróságot kell még rajta javítani, de ezektől eltekintve nagyon egybe van.
Biztos fogok kérdéssel fordulni hozzátok,az összefoglalóért pedig ezer hála és köszönet

Eddig is figyeltem a topicot, mert egy 1.4 F astra is van a családban.Ez pedig az új családtag:
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kevés a valószinűsége annak, hogy mind a két utánállító egyszerre állít utánna annyit, hogy megfogja az autót.
Ha utánállítódott,a kézifékkar is fentebb fog.Szerintem a kézifékkötéllel lesz gubanc.(hátul tárcsa, vagy dobfék?) -
Jofi81
őstag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Eddig nem volt vele semmi gond, de aggódom, hogy mi lesz, ha a csere után is előjön ez a probléma.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Mikor vettük a kocsit, komplett cseréje volt elől hátul.
Most elég jól fog azóta.Viszont azóta is kísért a katalizátor P0420-as szelleme.
-
-
Jofi81
őstag
Jöttünk ma a szüleimhez, félúton jártunk, mikor gyanúsan erőtlen lett motor. Egy kereszteződésben megállva és elindulva aztán súrlódó hangot hallottam, az ablakot lehúzva pedig égett szag és füst volt. Gyorsan félreálltam, kiszálltam. A bal első féktárcsa pirosan izzott. Vártam egy kicsit, hogy lehűljön, nyomkodtam a féket, majd kipróbáltam és nem volt hangja,így tovább indultam. Kicsit később ránéztem, ismét piros volt, de tovább mentem, ezután viszont már egyszer sem volt az. Hazajöttem 81 km-t, rögtön a szerelőhöz gurultam. Szétszedte, természetesen a féktárcsa szétégett és a fékbetét eltört, úgyhogy holnap csere. Ami viszont aggaszt, hogy az okát nem tudta megmondani. A dugattyú nem szorul, a betét és a tárcsa nem volt régi. Szerintetek mi okozhatta ezt?
-
-
7Sony7
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Szia. Szerintem, ha nincs rommá kopva, akkor nem csinálhat ilyet. Max akkor tudnám elképzelni, ha pl a fékbetét lötyög oldalirányba, és a dob vállában megszorul, vagy annyira kopott, hogy a fékkulcs (vagy hogy hívják) teljesen átfordul, vagy ilyesmi. Szerintem.
-
Tikakukac
titán
Úgy van hajtogatva a műanyag, hogy 3 pontos fel tud feküdni rendesen. Na úgy legyen

Tikakukac: Gyújtáskapcsolt pozitív, beltéri pilács pozitív és test. Ez a 3 van. Test szerintem elég egyértelmű, hogy melyik, a másik 2 meg tetszőlegesen, ahogy neked jó. Tippre a pici saru a timer általi, de kis gugli gyári számra hamar megdobja majd.
-
Sanki
addikt
Adott a lenti kapaszkodó világítással.
A kapcsolója 3 állású, az lenne a kérdés, hogy melyik állásban mit kellene csinálnia? Már rendesen szeretném bekötni, ha berakom. Melyik sarura mit kell kötni?
Próbaképp már teszteltem, de akkor csak 2 lábra raktam áramot az elől lévő középső világításról.
[előről]
[hátulról] -
Tikakukac
titán
válasz
kinghaxor
üzenetére
Ha az eladó nem adta meg a rádió kódját vagy le sem tanította, akkor jelenleg egy darab téglád van. Hívd fel és mondd meg neki, hogy oldja meg vagy pénz vissza.
Azt már meg sem merem említeni, hogy ez ugye egy biztonsági feature, pont azért, hogy lopott cuccokat ne lehessen csak úgy eladogatni. -
kinghaxor
aktív tag
válasz
Szada85
üzenetére
Szia. Köszönöm a segítséget. Megnéztem a kártyát de nekem csak a rádió sorozat száma illetve típusa van rajta. A rádió kódjának a sora az üres. Youtube-on azt néztem, hogy két féle verzióban jelenik meg ez a display safe felirat a cd30 rádió esetében a kijelzőn. Az egyik amikor működik minden, lehet használni a rádiót de kb 5 másodpercenként be villan kicsiben a display safe felirat. Aztán 5 másodperc múlva újra megjelenik és ez ismétlődik folyamatosan. A másik eset pedig ami nálam is van az az, hogy gyújtás ráadása után kb. 10 másodperc múlva megjelenik a display safe felirat a kijelzőn ami nem is tűnik el róla többet. Ilyenkor csak az óra meg a hőfok látszik, minden egyéb információ eltűnik. A rádió működik viszont a settings és bc gomb nem. Így most nem tudom, hogy ebben az esetben azért nem fogadja el az én security kódomat a kártyáról mert a lopásvédelmet annak az autónak a kódjával kéne deaktiválni amiben gyárilag is volt a rádió, vagy az én kódom rossz.
-
Mad6
tag
Sziasztok!
Van egy 2001-es G Astrám, aminek a jobb oldala ázik (értsd az anyósülés előtt áll a víz).
Olvastam korábbról (2015-ből) trassher kollégának volt ilyen gondja.
Lefolyók kipucolva, kimosva (szélvédő alatt nem látok vizet a sarokban).
Mikor viszont most lemosták a kocsit akkor a gumiszőnyegen ismét egy kis vízzel találkoztam. Lehetséges, hogy a szélvédő alatti gumicsík hiánya okozza a problémát, esetleg a fűtőradiátor beszívó rácsánál lévő tömítés lehet rossz?
Esetleg egyéb tipp? (Nem vagyok autószerelő, így laikusként fogalamazz ha kérhetem.
) -
Kedves Opelosok! Lenne egy olyan kérdésem hogy az automata utánállító szerkezet miatt lehetséges az a jelenség amiről egyszer már szó eset itt, hogy egyszerűen a fékeket úgy állítja hogy nem lehet kiállni még a garázsból sem?
-
Szada85
aktív tag
válasz
kinghaxor
üzenetére
"Password SAFE"-nél a rádió biztonsági kódját szokta kérni (nem mindegyik rádió ilyen, nekem pl. az NCDC2013 nem kér kódot), ami nem egyezik meg a szériaszámmal.

(A "Radio type/code" sorban van a / jel után a rádió biztonsági kódja, amit ilyenkor be kell ütni. Alatta pedig a sorozatszám (Serial No).
Tehát hiába van az új rádió hátulján a saját sorozatszáma, azzal nem sokra mész.Érdemes lenne felkeresni, akitöl vetted a rádiót, hátha megvan neki a rádió biztonsági kódja szerintem.
-
kinghaxor
aktív tag
Hát sajnos nem sikerült megcsinálni. Ha a rádió menüjében deaktiválni szeretném a lopásvédelmet akkor nem fogadja el a kódomat a car pass-ról. Aktiválás esetén szintén ez a helyzet. Vagy pedig nem ott kell turkálni.
-
kinghaxor
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni hátha valaki tud segíteni a problémámon. Van egy 2005-ös H Astra GTC típusú autóm. Gyárilag egy CD30 típusú autórádió van benne. Vettem Jófogáson egy Cd30-MP3 típusút helyette. Kicseréltem a régit az MP3-as verzióra aminek következtében az autó indítása után a display safe felirat jelenik meg a kijelzőn és el sem tűnik róla. Megvan a régi rádió széria száma meg az autó immobilizer kódja is. Ezek rajta vannak a car passon. Az új rádió hátulján is vannak számok. Gondolom a széria szám azon is ott van. Meg lehet ezt oldani op-commal? Ha igen tudna segíteni nekem valaki a mikéntjében? Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Sajnos az asszony összetörte az isuzus C Corsát. Gazdasági totálkáros lett.
A hűtővíz elfolyt, a motor még járt. Kinyíltak a légzsákok.
A kocsit elvileg be fogják cserélni. De még semmi sem biztos.
Amit sajnálok nagyon, az a motor. 1,7-es isuzu. 200k van benne. Szuper jó fogyasztása volt. -
Szada85
aktív tag
válasz
OPiiPO
üzenetére
Ekkora túllépésért a németeknél akár a jogsi is ugorhat 1 hónapra, ha egy éven belül löttek már le hasonló túllépéssel, de mivel nekem 2,5 éve "tiszta" a kartonom, így csak pénzbírság lett.
@(#89230) Saint_:
Neem, Frankfurtból kifelé örökítettek meg a fiúk, de legalább szép tiszta, éles kép lett, a másikon még az orcám is tisztán kivehetö.
(3 kép készül minden alkalommal- autó/ soför/ rendszám, így itt nincs kibúvó, mint otthon.) De ez így van rendjén, elbactam, gyorsan mentem, csengetek.@(#89231) Petyyyyy:
Azt hiszem a Földön akkor él pár milliárd hugyos nadrágos egyén, föleg az elmúlt években szaladt meg a számuk.

-
FoLey-v
addikt
válasz
mohabá 007
üzenetére
Szerencsére itt Abonyban már normális autósbolt van majd úgy is megyek és megmutatom hogy mit szeretnék.

-
Szada85
aktív tag
Szerencsére nem vagyok nagy mügyüjtö, így ez az elsö (és remélhetöleg utolsó) ilyen témájú kép a Vectráról.

Sajnos picit mélyebbre esett a pedál (egy városból kivezetö 3 sávos úton kattintottak le - amiböl aztán autópálya lesz - amin a kép után ~100 méterrel már 80 a limit, így felelötlen módon elöbb kezdtem gyorsítani, aminek 50k lett az eredménye.)
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
FoLey-v
üzenetére
A hátsó, csomagtérben lévő biztosítékoknál, az 1-es (első elektromos ablakok), a 11-es ( fűtött hátsó ablak), 23-as ( hátsó elektromos ablakok) biztik is olyanok, ami neked kell. Valamelyiket kiveszed mintának, és olyat veszel. A relével kapcsolatban olyan Z16XEP-s től tudsz segítséget kérni, akinek van fényszórómosója, és működik is. ( Én a relét képes infóim alapján hiányolom)
-
FoLey-v
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Azt már nemtudom megmondani. Engem is idegesítene ha nincs csavar benne. Ebben végig nincs csavar,délután vettem észre amikor alánéztem a ködlmámpa miatt.
mohabá 007 Azt megkérdezhetem mi a neve annak a biztosítéknak? Okés 25A csak nem az a régebbi. Csak azért kérdezem,mert még nem volt olyan autóm ami négyzet alakú biztosíték volt benne. Meg milyen fajta relé kell?
Holnap autósboltba elmennék beszerezni. -
-
FoLey-v
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
A kocsi egy autókereskedő,szervíz által lett véve. Azt nemtudom hogyan hagyhatták el a csavart ez már ő sztorijuk. Nekem majd kell vadásznom ilyen csavarokat addig úgysem fog leesni.
Nem vagyok egy nagy szerelő,de én is külön szoktam rakni a csavarokat hogy ne hagyjam el őket.Kérdés: Valaki tudja milyen fajta biztosíték való a piros bekarikázott részre?

-
FoLey-v
addikt
Na a ködflénylámpa már jó egy pipa ki.

A lámpamosó ami bevan karikázva akkor ezmiatt nem működik? 9-es biztosíték nincsen a kézikönyvben is azt mutatja.

A néhai zörgés amit hallok megvan a tettes.
Milyen csavarok kellenek hogy megfogja?
[link] -
Petyyyyy
addikt
Ijjjáááá micsoda Téma tudnivalók blokk, az új hozzászólás click felett.

-
manokaki
addikt
Nekem is M32-es ( Insignia 145,000 km ) a váltom , nekem a 3.-asba való váltás nem megy annyira simán mindig felfele , függetlenül attol hogy hideg vagy meleg a válto, motor .a többi sebességet szépen veszi oda-vissza...olaj csere megvolt a váltoban ( 3 liter ! ) . ebből lehet valamire következtetni ?!
-
F_Gergely
őstag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szia,
Nekem is ilyen a váltóm (M32) hogy első indulásnál hidegen, az 1-est vagy a rükit alig akarja bevenni, de a többi fokozatot szépen veszi elsőre is. Ha már elindultam az autóval utána hiba nélkül veszi az 1-est is meg a rükit is.
B vectránál ugyan ez volt. De bízom benne ez itt is normális jelenség.(Nekem annó azt tanácsolták hogy indulásnál először tegyem 2-be és utána toljam át 1-be akkor ilyen probléma nem tapasztalható.
-
Szada85
aktív tag
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Ugyan, nem vagyok profi, csak jól kezelem a Google-t.
Illetve érdekelnek ezek a dolgok, így sokat olvasgatok utána.Az Opelnek jellemzöen elég vacak szokott lenni a rükverc, az F-emnél is hasonló a sztori, annó a G Astrámnak is kicsit lötyögös Volt ( ezen tippre lehetett volna javítani ), most a Vectránál mondjuk sosem reccsen a rüki, és elsöre szépen be lehet tenni.
Még sosem voltam állíttatni, így nem tudom, mennyi pénzt kérnek el érte, de ha csak állítani kell, azt nem gondolnám fájdalmasan drágának.
Olajcsere kérdésnél pedig azt gondolom, hogy minden váltó meghálálja, ha jó minöségü, és megfelelö mennyiségü kenöolaj van benne, ha a problémásnak ismert M32-nél a hozzáértök szerint segít a 60 ezer Km-enkénti csere, akkor egy nem problémásnak megismert váltó is vígan ellehet egy ilyen periódussal.
Nekem múlt nyáron a Vectrában is volt cserélve, amikor kapott új 5. fokozati fogaskereket szinkronnal, bár ott akkor nem volt kérdés, hogy csere.
-
Tikakukac
titán
válasz
ArthurShelby
üzenetére
1-es és rüki hidegben mindig is ilyen volt. Mikor 0km-es volt az Astra akkor is, meg most, lassan 200k km után is

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Igaz, hogy nekem f40-es 6-os kézim van, de ahogy látom utóbbi időben egész profi lettél váltó témában.
Szóval nekem most az a problémám, hogy hidegen induláskor néha nem akarja bevenni a rückwerz-et valamiért, és bele kell erőszakolni (hiába teszem vissza üresbe, és próbálkozok finomon). Viszont miután egyszer bevette (beleerőltettem), utána megy mint kés a vajban.
Ez talán huzalozási probléma? Ezt megcsináltatni, 50, 100, vagy 200ezres tétel (utóbbi időben nagyon nő a számla, hogy mit akarok megcsináltatni)?Illetve a kézi váltóban elvileg élettarta olaj van, ezt milyan gyakran érdemes cserélni?
Egyébként váltóolajat G astrában/A zafiban is kéne cserélni, mert arról még főleg nem hallottam (pedig nem mai darabok)? -
FoLey-v
addikt
Sziasztok!
Ködfényszóróban milyen fajta izzó való?
-
-
Sanki
addikt
válasz
bogarfull27
üzenetére
Biztosan nem normális, szerintem, ha valami már elsőre nem indul, akkor biztosan van valami gond. A szakik majd segítenek, hogy mi lehet a baj.
-
bogarfull27
tag
Hali!
Kérdés!
Z16XEP hidegben nehezen indul! Legalább 3-4 köszörülés kell neki mire beröffen! Mondjuk melegen is kell 2! Ez természetes, vagy kezdjek aggódni! Számomra új még az Opel! Nincsenek tapasztalataim! Akkut kivettem, teljesen feltöltöttem, sarukat felpucoltam, de a problémát nem orvosolta! -
odorgg
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hardcore café
- Xbox tulajok OFF topicja
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Spórolós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4188, 94% Akkumulátor
- Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-58-75F8 Gamer notebook - i7 12700H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 FE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)

Most elég jól fog azóta.

mert akkor van egy köre az illetonek