Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hacsak nem költöztél időközben valami jégkutató állomásra, ilyen nincs

-
Én arra gyanakszom , hogy január 4-én amikor szombaton volt a legnagyobb havazás, akkor elég sokat mentem. Majd egyből be is álltam a garázsba, azóta nem volt használva. Meg nem is ment a garázs fűtés.
És gyanítom hogy befagyott a fék.Kézifék nem volt behúzva. Most bekapcsoltam a garázs fűtést, bízom benne hogy ez segít.
-
angelside77
tag
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Kézifék be volt húzva? Nem az ragadt be (nedvesség, rozsda miatt pl)?
Fagymentes időben is jártam már így. A kerékkulccsal megütögettem a felni hézagain át, utána kiengedett és nem volt gond.
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
garázsban így be tud fagyni a kerék? Kizárt...
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Luck Dragon
üzenetére
??
-
Na én is pórul jártam. Nem tudok kiállni a garázsból, teljesen befagyott a kerék.

-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
Tikakukac
üzenetére
Parral fentebbi garazsszomszednak dupla garazsa van + mogotte nagy tarolo (lakas meret, budai lakasarban kb, viz, futes, villany. Ami kell) vizzel (es meg autobolond is). Irigylem is, hogy ilyenkor is ugy all be, hogy elotte minimum lecsapatja alaposan slaggal az autot.
-
Tikakukac
titán
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Annyi jeget és havat meg szutykot kellett kimosni a kerékjáratokról és sárfogókról, hogy egy merő szutyokgömbként mentem haza. És a garázsban még egyszer lemostam rendesen vödörből és mikroszálas meg wax fel.
Áldom az eszemet, hogy nyáron felpattantak a sárfogók is, szép tiszta az oldala a kocsinak, hátul is csak annyi van, amit a levegő visszamos az útról az 5 ajtósság miatt.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
100-200 km után nekünk is volt olyan, hogy a tompított csak a saját részét olvasztotta le, a reflektor meg nem sok hatással bírt, annyira odafagyott a hó

-
Petyyyyy
addikt
Majdnem, hisz végül is előttük jártam.
-=RelakS=- - Volt a pályán néhány Insignia is, nem tudom ők hogy csinálták végig az utat. Ahányszor csak előztem, mindig beterítettek a kamionok, mint Moszkvát a hó. 1-2 másodpercre tuti megvakult az ember, míg nem mozdult az ablaktörlő.
Tikakukac - Mert..?
-
zolikaDB
veterán
Azert volt erdekes, mert szögugyanigy nez ki a szomszede, de tenyleg aftermarket szaga van.
-
zolikaDB
veterán
Ennél a kocsinál miért vannak az elektromos ablak kapcsolói (ha azok) a középkonzolon?
Szomszédnak ugyanígy vannak, szintén ötajtós, Ixx rendszámos autója van. -
farkas-j
őstag
Nem kell elhinned amit én vagy a hozzáértők leírnak. Attól a tények azok tények.
A GM nem vizsgálja a Dexos logó jogdíját megfizető gyártók olajait. Elhiszi nekik, hogy ezek megfelelnek az általa előírt követelményeknek. Nagy és neves gyártók nem hiszem, hogy ezzel visszaélnének, mert ha valami miatt beütne a gikszer, az óriási presztízs veszteség lenne számukra. Én is olyan olajat használok, amire a gyártó ráírta, hogy teljesíti a Dexos2 előírást (Castrol Edge 0W40). Ezt sem ellenőrizte a GM, de én bízok benne. -
-
Ferrari fan
tag
-
nyemi
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
totalcar.hu/égéster:
Élőszőr ezt kéne meghallgatni.
Ez meg a folytatása. -
Tikakukac
titán
Semmi személyeskedő nem volt benne. Csupán arra próbálunk reflektálni, hogy az elméleted a gyakorlatba ültetve porrá omlik.
Véleményed meg nyilván lehet bármiről. Ettől még a típushibák nem javulnak meg, a porrá égett autókat ne fizetik ki és a holtakat sem hozzák vissza

-
nyemi
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
"Nem sok Opeles garis ügyintézésed volt ezek szerint, meg úgy autók sem általában
"
Jön a személyeskedés aztán egyesek itt csodálkoznak hogy elharapóznak az indulatok
.A véleményem akkor is az, hogy olaj ügyben az autó gyártójához kell fordulni nem egy olajcéghez.
-
norrberth
addikt
Gyári GM olaj jó?
"Szidják hogy rossz"De akik jelenleg is használják, van/volt vele saját tapasztalatuk.
Az érdekelne engem
-
diegho
nagyúr
Álomvilágban élsz? Ha tönkremegy az autód, kb leszarja a gyártó. BMW-k égnek porig, a gyártó nem fizet semmit, pedig az prémium. VW láncok szakadnak és verik szét a motort, a gyártó csak mosolyog. Suzuki fékek esnek be életveszélyesen, a gyártó nem ismeri el a hibát. És még sorolhatnám.
-
Tikakukac
titán
Mert ha garanciában tönkremegy az autó , pedig Dexos2 olajat kapott, ott az autógyártónak kell viseli a költséget.
Nem sok Opeles garis ügyintézésed volt ezek szerint, meg úgy autók sem általában
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ívesen le vagy sajnálva fizetés után. Basszus, az Opel gyújtáskapcsolók miatt emberek haltak meg. Olvasd el a sztorit. És az is simán átment mindenen.
-
nyemi
csendes tag
válasz
farkas-j
üzenetére
Idézet:"Elkeserítelek, de a GM nem vizsgálja az olajokat. Ő csak kiad egy követelményt, amit a gyártók ha tudják teljesítik, és ha megéri nekik, akkor megvehetik a Dexos minősítési logót.
Kiragadom az alábbi cikkből a Dexos minősítéssel kapcsolatos részletet:
"- a termék gyártója befizette a General Motorsnak a dexos2 logo használatának liszenszdíját, így feltüntetheti azt a címkén anélkül, hogy bárki ellenőrizné, mi van a flakonban"Én nem hiszem el amit mondasz.
Mert ha garanciában tönkremegy az autó , pedig Dexos2 olajat kapott, ott az autógyártónak kell viseli a költséget. Szóval érdeke, hogy olyan olajhoz adja csak a nevét ami nem tesz kárt a termékébe.Ezért van gondolom köztük egy kölcsönös bizalom.
Inkább más itt a helyzet. Rengeteg olyan olajgyártó is van , aki nem szeretne kimaradni GM autók olaj ellátásából ezért Dexos2 minősítéssel ajánlják olajukat , holott az elvárt gyártói szabvány nincs mögötte.
Megvenni meg nem akarják mert ahhoz meg minőséget kéne produkálni az előbb említett bizalom miatt.
Mert akárhogy is nézzük GM-hez képest egy olajgyártó csak kis hal. -
farkas-j
őstag
Elkeserítelek, de a GM nem vizsgálja az olajokat. Ő csak kiad egy követelményt, amit a gyártók ha tudják teljesítik, és ha megéri nekik, akkor megvehetik a Dexos minősítési logót.
Kiragadom az alábbi cikkből a Dexos minősítéssel kapcsolatos részletet:
"- a termék gyártója befizette a General Motorsnak a dexos2 logo használatának liszenszdíját, így feltüntetheti azt a címkén anélkül, hogy bárki ellenőrizné, mi van a flakonban"A teljes hozzászólást:
Kétszer zártam be a fület a majdnem kész hozzászólásommal, hát nekifutok megint, de utoljára. Nagyjából feleslegesen persze, mert itt mindenkinek megvan a berögzült véleménye, amiből egy jottányit sem enged - de hátha olvassák a topikot olyanok is, akiknek nem a kognitív disszonancia redukciója volt a jele az oviban.
1. Mannol O.E.M. címkézés
Az én olvasatomban ez azt jelenti, hogy - a Mannol állítása szerint - az adott termék megfelel az autógyár által első betöltésűként használt olajnak, rendelkezik annak fő tulajdonságaival, az kiváltható vele. Hogy az adott gyártónak konkrétan melyik első töltésű olaja váltható ki az adott termékkel, az kiderül a flakonról, hiszen szerepel rajta SAE-viszkozitási osztály és jóváhagyások-minősítések is.
Ezt persze a Mannol állítja, arról igazolást nem mutat be - de ez teljesen hétköznapi dolog az olajpiacon, hiszen a Castrol Magnatec vagy az Edge (és ezt behelyettesíthetjük bármely neves vagy névtelen gyártóval és termékkel) sem mutat be igazolást mondjuk a Ford besorolásról, hiszen ilyen nem létezik. Csak a Castrol (vagy más olajgyártó) állítja, hogy az ahhoz a besoroláshoz tartozó értékeknek megfelel a termék.
Ettől kezdve viszont ne kezeljük már mindenféle áltudományos varázsvesszőzéssel ezeket az állításokat - hiszen csupán arról van szó, hogy az adott gyártót hitelesnek tartjuk vagy sem.
2. ACEA A3/B4 és C3, vagy C2 és C3 egy címkén
Elsőként szögezzük le, hogy ezek a besorolások csak azért nem szerepelhetnek egy címkén, mert az ACEA azt mondta, és kész.
Az ACEA egy, az európai autógyártók által létrehozott szövetség (elsősorban a beszállítók fenyegetésére és azok kartell-törekvéseinek ellenkartellezéssel való letörésére jött létre egyébként), amelynek vannak ázsiai tagjai is, nem tagja azonban például a GM és így az Opel sem, és nem tagja a Suzuki sem. Sok más nagy gyártó persze igen, de hogy ők maguk mennyire veszik komolyan az ACEA olaj-ajánlásait, azt leírja, hogy a legtöbbjüknek saját jóváhagyási (VW, MB, Renault) vagy besorolási (Fiat, Ford, PSA,BMW) rendszere van, megint mások meg részben vagy egészben inkább API-jóváhagyásokat írnak elő az autóikhoz (Honda, Toyota, Hyundai).
Nos, nem meglepő, hiszen míg a felsorolt gyári jóváhagyások és minősítések vasbetonba öntött Maginot-vonalként dacolnak a szelekkel és a változó piaci igényekkel, addig az ACEA kategória-határiaból egy defektes ugrálóvár rajzolódik ki. Egy elméleti motorolaj, amely valami csoda folytán nem öregszik az idővel, és 1998 óta ál a garázs polcán, úgy járt, mint az egyszeri mohácsi bácsi, aki ki sem mozdult még a városból, mégis volt már magyar, csehszlovák, cseh, szovjet és ukrán állampolgár is. Ez az elméleti olaj ugyanis az évek alatt A3/B3-ból A3/B4-be, aztán C3-ba került úgy, hogy a flakon tartalma közben egy molekulányit sem változott.
Szerencsére az ACEA nem hatóság, az előírásainak nagyjából akkora súlya van, mint annak, ha én megtiltom SLX-350-nek, hogy Castrol olajat töltsön az autójába. Továbbra is tehet ajánlásokat, flik-flakkolhat a kategória-határokkal, de ezeknek - szerencsére - semmilyen kényszerítő ereje nincs az ACEA-n magán kívül senkire.
És ez így jó, hiszen ha az egységsugarú autótulajdonosnak van egy 2000-es évjáratú autója, amihez ACEA A3/B4-et írt elő a gyártó, nagyon nagy valószínűséggel nyugodtan beletöltheti a C3 olajakat is - a bizonytalanság csupán abból fakad, hogy az autógyártóknak saját bevallásuk szerint nincs elég tapasztalatuk ilyen konfigurációkkal. Igaz, azt nagyjából lehet tudni, hogy a C3 kategóriához szükséges csökkentett szulfáthamu-kibocsájtás valószínűleg együtt jár a TBN csökkenésével és így az olaj hamarabb öregedhet a motorban, de egy átlagos 15e csereperiódusú motorban ennek valószínűleg nem nagyon lesz gyakorlati jelentősége. Pláne akkor, ha a tulaj szuperképessége, hogy jobb tribológus a legjobb tribológusoknál és emellett széles körben elismert motorkonsktruktőr is, és ezért már 7500km után olajat cserél, mert az autógyártók úgyis hülyék, csak át akarnak verni.
A valóság az, hogy semmilyen műszaki oka nincs annak, hogy egy adott olajtermék egyszerre legyen A3/B4 és C3, vagy C2 és C3 besorolású, ez egy önkényes és erőltetett szétválasztása a gumikategóriáknak.
3. Nem lehet a félművelt fórumozóknak címkézni!
Ha egy Igazmondó Lubricants nevű olajgyártó az Index fórumozóinak ízlésére címkéznének, akkor egy elméleti elképzelt olajon ezt olvasnánk:- a termék gyártója igazolással rendelkezik arról, hogy a terméket bevizsgálta a VAG által megbízott laboratórium, és az úgy találta, hogy megfelel a VW 502.00 VW 505.00 jóváhagyásoknak;
- a termék gyártója igazolással rendelkezik arról, hogy a terméket bevizsgálta a Daimler által megbízott laboratórium, és az úgy találta, hogy megfelel az MB 229.3 és MB 226.5 jóváhagyásoknak;
- a termék gyártója igazolással rendelkezik arról, hogy a terméket bevizsgálta a Renault által megbízott laboratórium, és az úgy találta, hogy megfelel az RN0700 és RN0710jóváhagyásoknak;
- a termék gyártója befizette a General Motorsnak a dexos2 logo használatának liszenszdíját, így feltüntetheti azt a címkén anélkül, hogy bárki ellenőrizné, mi van a flakonban;
- a termék a gyártója állítása szerint megfelel a Ford WSS-M2C913-C jóváhagyásnak, de ezt soha senki nem ellenőrizte rajta kívül;
- ebből fakadóan a gyártó állítása szerint a termék használható ott, ahol a gyártó Ford WSS-M2C913-A és/vagy Ford WSS-M2C913-B besorolású motorolaj használatát írta elő, de ezt sem ellenőrizte soha senki;
- a termék a gyártója állítása szerint megfelel a Porsche A30 jóváhagyásnak, de ezt soha senki nem ellenőrizte rajta kívül;
- ebből fakadóan a gyártó állítása szerint a termék használható ott, ahol a gyártó Porsche A40 besorolású motorolaj használatát írta elő, de ezt sem ellenőrizte soha senki;
- a termék a gyártója állítása szerint megfelel a Porsche A30 besorolásnak, de ezt soha senki nem ellenőrizte rajta kívül;
- ebből fakadóan a gyártó állítása szerint a termék használható ott, ahol a gyártó Porsche A40 besorolású motorolaj használatát írta elő, de ezt sem ellenőrizte soha senki;
- a termék gyártója határozottan állítja, hogy ez a termék minden olyan alkalmazásnak megfelel, ahol a gyártó PSA B71 2290 besorolású motorolaj használatát írta elő, de erre sajnos semmilyen bizonyítékot nem tárt elő;
- a gyártó törvényes képviselője az anyja életére esküszik, hogy a jelen termék mindenben megfelel a BMW Longlife-04-re vonatkozó előírásoknak, és nekünk nincs okunk rá, hogy egy ilyen állításában kételkedjünk;
- ebből fakadóan muszáj elhinnünk azt is, hogy a BMW LL-98 és LL-01 (vagy ahogy sokan ismerik, a Longlife-01) előírásainak is megfelel, hiszen ha kételkednénk, akkor a Longlife-04-ben sem lehetnénk biztosak;
- a gyártó nagyon határozottan állítja, hogy a terméke az ACEA éppen érvényes határértékei alapján a C2 kategóriába sorolható, és hát nézzetek rá, tudna egy ilyen arc hazudni?
- mi tényleg nem hiszünk el mindent bemondásra, de a gyártó szerint olyan motorokba is beletölthetitek ezt az olajat, amire húsz éve még A3/B4-et írtak elő, és minden fasza lesz, meglátjátok.
- a gyártó állítja, hogy ez az olaj megfelel az API SL kategóriának, és hát az nem egy olyan nagy valami, amit értelme volna bekamuzni, hát nincs miért kételkedjünk benne.
- végezetül pedig azt is állítja a gyártó, hogy a termék a SAE 5W-30 viszkozitási osztályba tartozik, de ehhez legalább adott konkrét adatokat is a termékadatlapon, és aszerint stimmel.
Egy átlagos, ehhez a topikhoz képest motorolajból átlagon alul kvalifikált felhasználó ettől azonnal agyfaszt kapna - hát megértem, hogy az olajgyártók jelentősen egyszerűsítik a címkéket. Aki rosszhiszeműen közelít egy adott termékhez, azt úgyis közel lehetetlen meggyőzni. Aki jóhiszemű, az
a. elhiszi, amit a gyártó állít, vagy
b. maga utánajár és tárgyilagosan mérlegel - nekik pont megfelelő a jelenlegi címkézési gyakorlat.
Ha meg a Nissan GTR-edet épp most cserélted Bentleyre, akkor úgyis mindegy, nem szórakozol ilyen evilági hívságokkal, hanem a droiddal elküldöd a szervizbe az autódat.http://forum.index.hu/Search/showArticleResult?topic_id=9014426&aq_ext=1&aq_text=Dexos2
38549-es hozzászólás -
Tikakukac
titán
A te füled és minden érzékszerved egy motorhoz képest sehol sincs. Mikor már ilyen szinten van elváltozás, akkor ott sokkal drasztikusabb dolgok vannak a motorban. Most én is mágiázhatnék, de hidrotőke csere lesz. Lehetne elhalkítani őket, csak a motorgenerál még több pénz később

-
nyemi
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Én nem csodálkozok, mert kicsit most utána jártam a Dexos 2-es szabványnak és teljesen elhűltem, hogy mennyi mindenre kiterjed a vizsgálatuk. Például az hogy relatíve vékony olajak de a >3,5 HTHS-t megkövetelik, az adalékokat meg lent tartják, hogy a katalizátort kíméljék. Szóval teljes mértékben a gépkocsi motorját védik, Így szerintem még bőven magyarázható, holmi hangok eltűnése is.
-
nyemi
csendes tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
Most amikor beleöntöm az új olajat, csendes csak ahogy mennek a kilométerek úgy lesz hangosabb.
Én úgy érzem nincs baj csak nem megfelelő az olaj bele. Mert:"Az ACEA és az ILSAC szabványokból átvett követelményeken kívül a specifikáció tartalmaz néhány saját GM előírást is, például az olajelválásra és a levegő-elválásra vonatkozóan." Ami azt jelenti, hogy nem keveredik bele a levegő és így a hidrótőkék nem lesznek összenyomhatók. Amúgy a Dexos2 szabványt még tömítés kompatibilitásra is ellenőrzik , erre hangsúlyozottan felhívom a Insignia tulajdonosok figyelmét. -
törölt tag
Sziasztok ! Opel astra H Z14XEP 2004 - ABS kocka esetén kell le-föl tanítani vagy állítani valamit?
-
nyemi
csendes tag
Nem tudom tudtok e róla , de ezt találtam : GM Oil Licensed brands Innentől nem kérdés mit kell töltenünk az autónkba, mert ugye ez autóink gyári ajánlása, aminél jobb nem kell. Megfigyelhető, hogy Dexos2 közt nem is található ACEA A3/B3-B4-es (Full ASH/SAPS) csak szigorúan C3( (MID ASH/SAPS) közepes adalékoltságú.
-
zolikaDB
veterán
válasz
pockhome
üzenetére
Ne viccelj mar!
Ha az elektronika OK, eleg OPCOM-mal feltanitani.
Karosszeria, kozpontizar taviranyito menuben lesz.
En magamnak csinaltam! Ha immot nem kell tanitani (marpedig ehhez a muvelethez nem kell!), akkor nem keri a Carpass kodot sem!!!
Ez volt osszesen 1 perc melo. (Mas dolog, h eletemben eloszor volt nalam OPCOM, es szivtam vele par orat, mire a laptopon beizzitottam a drivert). -
KrAt
veterán
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nos, akkor egybe válaszolok mindenkinek

A dísztárcsán természetesen van kivezetés, de mivel rövid szelepek vannak a felniben, "nem látszik ki" rendesen.
A csövet nyilván nem hagyhatom folyamatosan rajta, így csak fújáskor raknám rá.
A tárcsát azért nem akarom fújáskor / ellenőrzéskor levenni, mert fel van gyorskötegelőzve (tudom, cigány, de nem érdekel)

-
KrAt
veterán
Sziasztok,
feltettem a dísztárcsákat, és szembesültem, hogy a szelepek nem érnek ki

Ennek a javítására ilyen: [link] cucc kell nekem?

-
pockhome
senior tag
Igen, pont ezt próbáltam, de nem jártam sikerrel.
Riasztóm nincs, nem is tudom van-e benne hogy őszinte legyek.
Ezt a kulcsot rendeltem HU46-os szárral, hátha át tudom tenni bele a meglévőt és még maratni sem kell.
Remélem át lehet tenni az immo chipet, ha nem akkor max használom mint távirányító, a kulcs meg marad kulcs...(#88234) amargo
Azt pedig gondolom csak szervízes tudja megcsinálni... (ha van itt valaki aki tud benne segíteni, írjon már rám legyenszíves
)
Akkor majd elmegyek ha megjött az új kulcs is.
Ha nincs az az opeles kiskártyám, akkor is meg tudják csinálni?Még találtam egy másfajta ebay-es linket is ahol leírják hogyan lehet, ez sem működött, de hátha valakinek sikerül.
-
beg
veterán
válasz
pockhome
üzenetére
Nekem is G sedan, ugyanez a gond. Az enyém olyan öreg, hogy azt még nem érte el a spórolás szele, mindkét kulcs nyitós de egyik sem működik egy idő után, ezért marad az utólagos riasztó külön gombja és távirányítója az mindig megbízhatóan zár/nyit.
Újratanítás (Beül, gyújtás, zár gomb/nyit gomb vagy fordítva?) után pár alkalomig még egész jól viselkednek a kulcsos gombok, de aztán alzheimeres lesz nagyon gyorsan.Viszont az alis elektronikás kulcs érdekelne. Dobsz egy linket? Immo-nak van hely benne?
-
pockhome
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy G astrát 4ajtós sedan, viszont a távirányítóim nem működnek.
Kulcssal megy a nyitás/zárás, gombokkal nem. Nem is, vagy néha világítottak a gombok, szépen megforrasztottam az elemtartót. Olvastam már mindent, hogy hova kell fordítani, hogyan megnyomni a gombokat és elméletben ennek működnie kellene.
Spoiler: nem működik...Eléggé tropára vannak már menve a kulcsok egyébként, de még működnek (gyáriak, öregek) viszont az immo chippel és a kulcsszárral nincs probléma.
Rendeltem egyet elektronikával aliról.
Van valakinek ötlete mit csináljak velük?
Ha vinnem kell szerelőhöz, akkor megvárom amíg megjön az új, akkor már azt is megcsináltatom ha otthon nem lehet.Előre is köszi!

-
7Sony7
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem, halkik a relé, hogy rezeg. Nem mindig csinálja, hajó, akkor jól villog, jók az izzók
-
7Sony7
addikt
Astra f indexrelé "fibrillál",relé csere, az új is csinálja. Mi lehet a gond?
-
Grande Ale
őstag
válasz
mohabá 007
üzenetére
Hátul meg volt szakadva a vezeték. Érdekes, hogy ezért a tükörfűtés sem ment.
-
Grande Ale
őstag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Persze, felírtam!
-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ezekben van valami amit irsz

-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Declare
üzenetére
aaa, hogy az opelnel ilyen is-is megoldas van, nem full matrix a panel. Akkor nyilvan kell hogy szintezzen

Szerintem ez más autóknál is így van, hisz kitakarni csak a távfényből kell. Olyat tudok még elképzelni, hogy a tompított fénye nem egy tükör/lencse mögül van megépítve, hanem több modulból áll, de olyat még technológia bemutató videón sem láttam, hogy a tompítottat demonstrálták volna, mindig a távfényt mutogatják.
Ez csak a comeing-home-leaving-home funktion
Az enyém olyankor nem állítgatja a fényszórót, cserébe kb normál magasságva világít. -
amargo
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mármint? Ilyenem van és azt kell írnom, hogy belülről kicsi (mint minden J Astra)
A motor maga szerintem elég erős. -
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
jaaa, hogy az opelnel ilyen is-is megoldas van, nem full matrix a panel. Akkor nyilvan kell hogy szintezzen

Cserelni nem fognak semmit, csak arrol szol a dolog, hogy ha led lampat vasarolsz akkor kötelezö lesz a matrixos (szembejövö auto kitakarasos) megoldas. Ez konkretan a vw-t pl ugy erinti, hogy ott van egy 1000 euros felar, ha led lampat akarsz (ami nem kanyarkövetös, nem matrixos, csak led) es van a 2500 euro körüli felaras led lampa, ami kanyarkövetös meg matrixos meg full automata.
Ez tök jo, mert sokszor van az, hogy jön szembe a sima ledes lampas es ha ö elfelejti lekapcsolni a reflektort (vagy mögötted jön azzal), akkor kiolvad a retinad

(#88220) Petyyyyy ezt anno a H astra GTC xenonja is csinalta (marmint, hogy palyan megnyujtja kicist a fenycsovat). #nemkellbexarni
. Basszus azert az milyen mokany kis verda volt....tökre szerettem...mind a mai napig latok egy H GTC t elfacsarodik a szivem
.Lehet amugy most kell vennem egy athidalo auto megoldast es siman szemezgetek az opellal es abbol is a J GTC 1.6 turbos benzinessel. Azert az a forma basszus a mai napig nagyon ott van

(#88219) -=RelakS=- ablakbol nyitja a kocsit. Ez csak a comeing-home-leaving-home funktion
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
A sebességre is figyel ha jól tudom.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Így kell f.sza videót csinálni a vetítési képről.

#ytalert #AFLastraJ -
-=RelakS=-
veterán
válasz
Declare
üzenetére
Attól függ, hogy hogy van megoldva.
Nálam a tompított csak sima led fényforrással van ellátva, szintező van benne. A távfény a ledmatrix.
Majd egyszer megpróbálom levideózni, hogy az indításkori szintezésnél mozog-e a távfény is, vagy csak a tompított.Amúgy az jó vicc lenne, ha kitiltanák a sima led lámpákat, és köteleznék a gyártókat, hogy ingyér cseréljék a parasztnak teljes led mátrixra, ha már anno kifizette a felárat a jobb fényért

Opelben is a dinamikus tempomat radarja az Opel jel mögött van, ezért más a hűtőrács is. Gondolom, ott is lerakódik jó vastagon a szutymák

-
Declare
őstag
válasz
Szada85
üzenetére
Ha jol tudom a sima led lampakat eu szinten akarjak kitiltani. Vagyis vagy ilyen ledmatrix lampa vagy semmi. Ez jo. Ledmatrixba meg nem kell ugye szintezö.
Viszont neten utanaolvasva valoban sokan panaszkodnak a lerakodo horetegre a lampan.
Valahol viszont en ugy olvastam, hogy a led lampakban hötes es fütes is van belül, mert mindenfele tulzo hömersekletre erzekeny a cucc. Azt el tudom kepzelni, ha egy drgabb modellben van fütes is, akkor ez a ho lerakodas nem gond.
Amugy hasonlo tema, amivel en is szoktam szenvedni az a tavolsagtartos tempomat a passatban. Ha jol tudom az a vw jelbe van integralva, ami egy ilyen fenyes müanyag felület. Na ilyen sürü hoesesben kb 1 perc alatt behavazodik es onnantol kezdve semmilyen tempomat nincs, mert kiirja, hogy nincs szenzorkép.
Vicces azert, hogy ilyen dolgokra nem gondolnak annyi tervezes meg teszteles soran.
-
Szada85
aktív tag
válasz
Tikakukac
üzenetére
És ahogy nézem nem csak az Opel él ezzel a lehetöséggel, de a nagy német prémiumok is.
C
sak gyorsan meglesve a vadonat új 3-mas BMW-hez még opcionálisan sem rendelhetö mosó (itt egy 13+ milliós autóról van szó), míg az 5-ös szériához legalább opcionálisan elérhetö +100e Ft körül, de a C osztály is csillifitti szuperintelligens LED pilácsot ad mosó nélkül.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Szada85
üzenetére
Viszont az miért van, hogy ennek a kb 2000 lumennek kb a fele az autó előtti kb 4 m-t világítja meg?!
Esküszöm, hogy bármely kerékpárlámpám fényelosztása jobb, amit a Buss+Müllertől vettem.
Nagyon gáz, hogy ez annyira elvakít, hogy nem látom, mi van messzebb
Korábban olvastam, talán totalcar-on, hogy valahol anyáznak a túl erős ledes fényszórók miatt. Na, én is el tudnék erősebb tompítottat képzelni, de akkor az is legyen ledmátrix, legalább azon a részen, ahol egy bukkanón vakíthatja a szembe jövőt. Az Osram 1024 pixeles lede erre pont jó is lenne

-
Szada85
aktív tag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
"Megjegyeznénk, hogy a tompított fényszórók esetén van egy kis könnyítés, ugyanis 2000 lumen fényáram alatt nem kötelező a lámpamosó és az automatikus szintező sem – ebből az apropóból születettek meg a 25W-os xenon rendszerek, amelyek pont 2000 lument bocsátanak ki."Forrás.
Német Opeles fórumokon is ezt írják, hogy a LED lámpatesteknél sokszor másképp is "mérik" a fényáramot, ami így nem lépi át a 2000 lumen-es határt, így nem kötelezö az automata-szintezö, mosó sem.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Grande Ale
üzenetére
Ugye felírtad a kódot?
Amúgy most cseréltem kulcsházat (2009 Meriva), az utángyártottba nem megy bele egy az egyben az immo chip. Kiszedni a régi kulcsból, van egy kis rés ahol körömmel benyúlva ki lehet nyomni ügyesen a chipet magát a kis műanyag tartóból, utána táblagyurmával töltöttem ki a helyet az új házban.
-
Declare
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Mert Opel
Nyilvan azert olcsobb, mert ezeken a dolgokon is tudnak sporolni.Az mondjuk eleg gaz, hogy menet közben elvakul a lampa
A következö generacioba talan beepitik a fütest, bar ez teged gondolom nem nyugtat 
-
manokaki
addikt
Sziasztok !

Valakinek esetleg van tapasztalata egy 2004-es Opel Astra G 1.2 16V ( vezérmüláncos ) hengerfej tömités csere milyen összegbe kerülhet akár anyagdij illetve munkadij szempontjábol ?
várnám a tapasztalatokat

Attila
-
F_Gergely
őstag
B vectra/Omega irmscher 4 küllős kormány nem érdekel valakit? Jó lenne már szabadulni tőle...
-
Szada85
aktív tag
válasz
Grande Ale
üzenetére
Az autóhoz adtak annó egy "CarPass" nevü kártyát, azon van egy biztonsági kód, illetve egy kulcskód is (meg alvázszám, rádióhoz kód, ilyesmik), ez szokott kellni kulcspótlás/programozáshoz.
Tizenezer forintokat szoktak emlegetni a srácok a CarPass pótlásakor, de lehet van valami "fusi" mód is kiolvasni valahogy.
-
Grande Ale
őstag
Szerettem volna az indító kulcsot átrakatni egy új házba, a régi elég tropa már. A kulcsos valami négyjegyű pin kódot kér a programozáshoz, az nekem nincs meg. Mit tudnék tenni? Honnan lehet ezt lekérni?
Az autó Meriva 2005.Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gitáros topic
- Gumi és felni topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Viccrovat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Dell Latutide E7270, 7280, i5- i7, 8GB RAM, 256gb ssd, EU bill., számla, 6 hó gar - több db
- Lenovo ThinkPad // T - Széria // X1 carbon // X1 Yoga 2-in-1 // és a többiek... 3-12. gen.
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG GL10DH brand számítógép - R7 3700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060S 8GB 500W W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

A GM nem vizsgálja a Dexos logó jogdíját megfizető gyártók olajait. Elhiszi nekik, hogy ezek megfelelnek az általa előírt követelményeknek. Nagy és neves gyártók nem hiszem, hogy ezzel visszaélnének, mert ha valami miatt beütne a gikszer, az óriási presztízs veszteség lenne számukra. Én is olyan olajat használok, amire a gyártó ráírta, hogy teljesíti a Dexos2 előírást (Castrol Edge 0W40). Ezt sem ellenőrizte a GM, de én bízok benne.

"
.

Esküszöm, hogy bármely kerékpárlámpám fényelosztása jobb, amit a Buss+Müllertől vettem.