Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
aphra2
senior tag
Zsanér stiftelőknek: hiába esztergálnak tuti méretpontos csapot bele, ha nem csak a stift van elkopva , hanem az ajtó oszlopon, ill az ajtón levő hegesztett zsanér is ,(tapasztalat szerint mindkettő kopik, főleg az alsó) akkor ugyanúgy, vagy kevésbé, de lógni fog mint előtte.
Első körben: stift csere, gyári peremes kb 180-200 ft/ db, ha ezekután is lóg, akkor hidraulikus nyomatóval kell megnyomni az oszlopon levő zsanért, hogy emelje az ajtót, a kopásból fakadóan minimális logás-kotyogás marad de legalább jól záródik az ajtó.
A lakatos ismerős nagy "okosságot" mondott, mert az esztergált stiftel a zsanéron lévő kopást nem küszöböli ki, a dolog csak akkor müködne ha a zsanért is átfúrná egy nagyobb mérettel, és olyan stiftet esztergálna bele.
-
fero02
nagyúr
válasz
DeadMeat
üzenetére
Nincs itt semmilyen lázítás, csupán egy vélemény.

tomyoy: ha sok, hát sok!

Amúgy a stiftek nekem is cserések lesznek hamarosan. Az ajtóim ugyan nem lógnak, de az út egyenetlenségeinek köszönhetően nyöszörögnek, néha kattan is 1-2-őt. Egyik kasznis ismerősöm azt mondta, h úgy járnék a legjobban, ha nem ilyen vackot tennék bele, hanem esztergályossal csináltatnék vmi tömör anyagból.

-
KrAt
veterán
Felkerült a GSi lökös és a színrefújt tükrök és a kicsit sötétített lámpák

Lámpák messze nem ennyire sötétek, csak picit lettek sötétebbek

-
buherka
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
Most keltem...

Már megyek is...

-
tomyoy
senior tag
hidd el sok

apróságok nem kerülnek sokba, de a 4 gátló csere az lesz 60e, 4 gumi vateráról 25e....
a 2 legnagyobb gondom, az ajtók megcsinálása, ugyanis új stift van bennük, birta 1 hétig, utánna ugyanúgy lóg, sőt a vezetőoldali ajtó az olyan hogy amikor kinyitod az ajtó leesik vagy 5mm el ha nem többel, és az a gáz hogy a stift akkora mint a zsanér tehát nem az alul felül kilógós hanem pont méret, szinte lehetetlen kiszedni!:S.....másik: kézifék nem akad be , néha bentmarad a gomb, valami szét van hulva benne, de itt csak az a gáz hogy nem 1 óra lesz szétbontani azt a részt.....
-
DeadMeat
nagyúr
Ha jól tudom neki sem fiatal a verda.A hasonló korú vw-khez is kb gombéert van minden,Az ujabbakhoz legnagyobb sajnálatomra nem és sajna az ujabb opeloknál sem oldaná meg ennyiből.Ugyhogy nem értem mire fel ez a lázítás. (csak egy konkrét példa a közelmúltból:1,4-es 99-es polo első fék komplett csere,az összes olaj,hűtőfolyadék,2 hátsó csapágy dobbal együtt,szellőző járatok takarítása,gyertyák,gyertakábelek cseréje+ teljes átvizsgálás.Ez volt 80kNekem pl nem állt volna meg ez 150 alatt
Sajnos) -
buherka
addikt
Sajna elektronikában annyira nem vagyok benne.
Az oszlopok érintkezőjénél, gondolom a kis rugós kapcsolókra érteted...amik autómatikusan kapcsolják a belső világítást.

Ezeket még nem néztem, meg...de kiszedem és átvizsgálom...hátha.Ilyen szirénázó figyelmeztető is van. Az működik.
-
fero02
nagyúr
Lol!
Ez Neked sok?

Egy VW csoportos autónál kb a fékek cseréje lenne ennyi...

Hidd el, nem sok pénz ez egy ekkora méretű szervizre.

buherka: nincs semmi késleltető elektronika a lámpa előtt? Az oszlopokban található érintkezőket nem korrodáltak?
Esetleg nincs az autóban az a lámpa figyelő izé (ha leveszed a gyújtást, de égve marad a pilács és kinyitod az ajtót, akkor szirénázik)? A vezető oldali A oszlopban a kapcsolótól kapja az áramot, dupla érintkezős a kapcsoló.
-
buherka
addikt
Szasztok.

Ismét borzolja a kedélyemet a kis "Zöldségem"

Astra F 1.4 16V Sedan.Tegnap behalt a belső világítás az utastérben és a csomagtartóban.
Izzók kicserélésével próbálkoztam először...semmi...majd biztosíték....semmi.
Majd szépen kezdtem kiméregetni multiméterrel, hogy egyáltalán van e test.
Végül is kap feszt az izzó csak az a baj, hogy 12V helyett 9V-ot....
Az aksi az teljesen jó...azzal nincs baj...kimértem.Érdekes hogy még 9V ellenére sem világít...még halványan sem. Tehát áram erősség sincsen.
A vészvillogóval+rádióval van egy körön ez a két izzó (biztosítékilag)...de a vészvillogó és a rádió is tökéletesen működik.Mi a bánat lehet szerintetek???

Valammi zárlat, beázás...talán?Dokar!!!...te vágod az elektronikát. mondj valami okosat

A futóművemnél is kiderült a bibi, hogy miért recsegett ropogott.
Sajnos eltörött a bal lengéscsillapítóm a patronban
és annak volt ilyen rettenet hangja.
De a felső toronyszilent sem volt a helyzet magaslatán így azt is kicseréltem.
Persze mindent páran... két BOGE gátló +két toronyszilent 2x15K+2x4K. +4-5 óra szerelés.
(nem kellett légkulcs a gólyalábhoz)
Fincsi...
-
aphra2
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
De de , sok lesz az
, "szélvédő,katalizátor,első sárvédő hátsó ajtó festés" ez már sok, és nem is a teljes lista... 
-
tomyoy
senior tag
nah kiszámoltam műszakim mennyibe lesz ( jövő július). fékbetét csere, 4ajtó baszottul lóg
, 4 lengéscsillapító csere, kézifék nem akad be-meg kell nézetni- , szélvédő csere, 4 gumi , fékrásegítő csere, jobb index csere-betört-, elosztófedél-rotor csere "elégett", kipufogó szétjött a dobnál -bilincs elengedte-.....így elsőre 130ezer 
-
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Télen nincs? Azt hogy csinálod? HA valami kéken füstöl, akkor ott mind1, hogy tél, vagy nyár, ez nem évszak függő

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Ha zavar, akkor vegyél dízelt és taposd neki. Garantáltan fekete füstöd lesz!

-
válasz
csaresz002
üzenetére
A 10w40 csak a hideg meleg kenőhatást jelzi. A 10w40 elég jól ken hidegben, és relatív jól melegben is. Valamint félszintetikus.
Az 5w és 0w szintetikusak, jobban kennek, drágábbak, viszont a kopott motoroknál elfolyik a dugattyú mellett, ezért kékes lesz a füst és folyamatosan fogy az olajad.
Olvasni való -
_seth_
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Castrol GTX High Mileage 10W40 esetleg ha már kopott a motor egy kissé akkor 15W40 vagy Valvoline MaxLife 10W40, szerintem

-
csaresz002
senior tag
1995-ös Opel (B) Omega 2.0i 8szelepes kocsim van
a kérdésem: milyen olaj kell bele? eddig castrol magneticet mondták a boltban, pontosan nem tom melyik fajta,de amióta azt raktam bele,lomhább lett a kocsi. vkinek van vmi ötlete?
250.000km van a motorba -
_seth_
veterán
Csak olyan van ami tartalék.
Ui.:
-Motorola V3 töltő (nem eredeti) 500 FT
-Logitech rádiós optikai egér pendrive méretű usb vevővel (2xAA elemes) 1500 FT
-Castrol Magnatec 10W40 1L bontatlan olaj (disel) 1500 FT
-Opel féktárcsa 236-os hűtött + hozzá betét (pár ezer kilométert futott max, hibátlan, újszerű, kadett, astra, vectra, calibra, corsa, tigra és társaikhoz jó! (akár kompletten féknyereggel!!!) ár megegyezés szerint
-Opel légszűrő-pillangóház összekötő gumicső (Kadett, Astra, Calibra, Vectra) 2000 FT
-Opel Vectra B1 fényszórók, indexek 1000 FT-tól
-Opel Vectra B 5 ajtós tetőkárpit 5000 FT
-Opel Vectra B jobb oldali szélterelő ajtóra 2000 FT
-Opel Vectra B fekete belső kilincs szett 3000 FT
-Opel Vectra B1 pezsgő metál hűtőrács Opel jel nélkül 1500 FT
-Opel Kadett (D/E) plüs fejtámla pár 2000 FT
-Opel Kadett komplett műszerfal levegőnyílásokkal digit fedélzetis verzió 2000 FT
-Opel Kadett GSi küszöbspoiler pár 3000 FT
-Opel Kadett GSi csomagtérajtó gyári szárnnyal, teljesen lefalazva, ablaktörlő lapáttal és motorral 5000 FT -
Nem tudom, mennyire vagytok ebben otthon, de akartam venni egy színes kijelzőt a Vectra C-mbe (CID), de közben olyan információkba akadtam, hogy nem mindegy, hogy szétbontásnál az a kijelző (bontott), megfelelően lett-e "szétházasítva", elválasztva.
Mit jelent ez? És ha vennék egy ilyen kijelzőt, utólag meg lehet ezt csinálni? -
Tomoty
senior tag
ÁÁÁÁÁ!!!!
Haver benzines Bertone Coupe-ja (2.0 turbo) most kapott etanolátalakítót...
Feltették padra, 190 lóból 210-211 lett! NM-ben is javult vagy 10%-ot!Durva...
-
csaresz002
senior tag
az üzemanyagellátással nincs gond,a szürök ki vannak cserélve.
a kipufogó is jó,nem rég lett felujítva.
a gyujtás kérdéses..... fordulaton rendesen húz.
de 5dik be már nem annyira.
az a gond hogy mindig diesel autoim voltak . 1.6D kadett caravan,aztán 2.3TDI A Omega
közbe a céges Jumpy 2.0HDI
és igy nem igazán értek a benzinesekhez és a teljesítményekhez -
TasiA
senior tag
válasz
csaresz002
üzenetére
Egy hozzáértő szerelő segítene rajta!
Amúgy alap dolgok: gyújtás, benzin szűrő, kipufogó (főleg ez tud alattomos lenni), na ezeket kéne átnézni.
-
_seth_
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
A 2.0i 8V (C20NE) az még nem. A 2.0i 16V (X20XEV) az már igen. Ha jól tudom Ecotec csak 96-tól van és talán már mind 16 szelepes.
Egyébként a 2.0i 8V is jó motor, alul félelmetesen jól húz

-
Spet
addikt
Üdevözeltem kedves Opeles kollégák(ha szabad
) Van nékem egy 2002-as 1.4-es F Astra-m ami ma érdekes jelenséget produkált. Ezt a jeélenséget körülbelül arra hasonlítanám amikor a kuplongot gyorsan, gázadás nélkül engedem fel, és elkezd "rángatózni" a kocsim, pedig nyomom a pedált mint hülyegyerek, de nem reagál semmit, meg mintha a benzint szakasosan kapná. Ezt szerencsére csak 1-es 2-esnél reagálja érdekes módon felváltva. Az adagolópumpa kb 1000km-rel elötte volt cserélve, de ha azzal lett volna probléma, nem hiszem hogy kibirta volna a mai 300-as távolságot. Ha valaki tudja a választ és szívesen megosztaná velem a választ annak nagyon hálás lennék. -
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
96-os B1 van ami 2.0i 16v _seth_ -nek

-
csaresz002
senior tag
sziasztok
van vkinek itt 2.0i b omegája 8szelepes? 95ös évjárat körüli?
-
#TOTTI
őstag
válasz
zfarkas
üzenetére
Csak nagyon kicsit tudsz bele tenni én olyat raktam ami kivül van ki lehet szedni azt a kis rácsot és annak a helyére tökéletesen beleszorul M'N'C márkájú nagyon jol szól és nagyon jól mutat.. leszedni talan ugy hogy az alját huzod hátra felé.. de ezt érezni.. nekem vennem kellett azért 5 patentet amiből a két oldalra összensen 3at cserélni is kellett..
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
G Astrába szeretnék a visszapillantó tükröknél található helyekre berakni 1-1 magassugárzót.
Nem tudjátok véletlenül, mekkora mehet bele (vagy ezek szabvány méretűek)? Illetve, hogyan kell leszedni a műanyag borítást, hogy ne törjön semmi?
Köszi,Zoli
-
_seth_
veterán
válasz
Kickass
üzenetére
Amit jó lenne tudni: milyen motorral szeretnél valamint B1 vagy B2-t?

Nekem egy 96-os B1-esem van ami 2.0i 16v és elég jól felszerelt példány

Itt meg is tudod nézni ha érdekel: link
Hibák? Ami mindegyikben előjön olyat nem nagyon tudok csak amik néha előfordulnak:
-érzékelők vacakolnak (check lámpa ég mert nem kap jelet, motor rángat... érzékelőre egy kis WD40 és megy tovább hiba nélkül... mozgás, oxidáció, ez pl jellemző lehet)
-dízelről nem sokat tudok, nekem ugye benzines van, olajat fogyaszt valamennyit de nem vészes, az 1.6-os ecotec kicsit többet mint a többi de ez legyen a legnagyobb baja az autónak
-kaszni hibák nem jellemzőek kivétel ezalól a hátsó ív... az sajnos ennél is rozsdásodik de annyira nem jellemző a b vectrára, hogy szétrohadna szerencsére
-digit klímásnál az előtét ellenállás (30e ft) szokott meghalni viszonylag gyakran valamint a klímás vectráknál fórumból úgy vettem észre azzal szokott gond lenni, tömítés, cső valami előfordulhat meg persze sokan töltetik is mert ereszt a rendszer, én tegnap 1 éve vettem és nyáron sem kellett tölteni és a gomb megnyomására pár mp múlva már jön is a hideg levegő
-középkonzol, ajtóba épített lámpák gyakran kiégnek
-futómű drága és figyelni kell rá, hogy ne menjen tönkre a karbantartás hiánya miatt (féltengely gumiharang (1-2e), stabilizátor (4-5e) ami néha meghal rajta)
-LCD kijelző pixel hibás szokott lenni
-kormány már 100e km felett is eléggé el tud kopni
-fékpofák, féktárcsák kopnak, nagy autó nagy súly... + kézifék a hátul is tárcsás verziókban általában rossz, nekem is az volt de javítása olcsó és ált csak szétesik a dob belseje
Hirtelen ennyi jutott eszembe

-
Kickass
őstag
sziasztok!
van valakinek kozuletek `B` Vectraja? esetleg valakinek tapasztalata vele? Igazabol arra lennek kivancsi mi az amire ennel a tipusnal oda kell figyelni, van e esetleg olyan hibaforras ami rendszeresen elofordul veluk (most nem feltetlenul rohado kasztnira vagy egyeb egyebkent jol lathato hibara gondolok). Hasznalt auto vasarlasat tervezem es egyelore ez is benne van a pakliban, van itt helyben is egy nagyon jo ajanlat mielott elvinnek pl szervizbe atnezetni mi is megneznenk h egyaltalan erdemes e szaki altal vizsgaltatni vagy van esetleg olyan speci hibaja ami miatt mehet a levesbe.

valaszotokat elore is koszi

-
Egy gyors kérdés, mekkora ablaktörlő lapát kell F astrára? 450-es? Valami típus, ami elégedettséget váltott ki a használójából?

-
TasiA
senior tag
Nincs eladás!
Egy csomóan hívtak, megnézték, aztán már mikor el akarták vinni, rákérdezek az emberre, hogy akkor mikor intézzük a papírokat a másik autóval. Jött a hímelés, hámolás, az se biztos, hogy izéé, meg ecet, meg ne kapkodjunk, meg ő se tudja.
Szóval, akkor bekephaSSa, aztán autó meg marad. Ennyi!
-
TasiA
senior tag
-
helkis
veterán
akit érdekelne ingyenes olajcsere Szombathelyen a következő két hétben, írjon pü-t, 4évnél idősebb opellel..

-
buherka
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Pont most jöttem fel a garázsból, mert kicsit rákészültem a szerelésre.
Amúgy jót mondasz... pont így csináltam, mert már sikerült meglazítanom a csavart csőkulccsal és hosszába használtam az imbuszt.
De ez valami idióta méret, valami 18-as...
Szerk:
Mennyibe fáj egy ilyen toronycsapágy F Astra-ba...hogy felkészüljek lelkileg
Ha netalán nem olyan horror, akkor kicserélem a másikat is
-
TasiA
senior tag
Szasz!
Az olajnak semmi köze a rángatáshoz, de erre már szerintem rájöttél. 5-10 perc alatt akármikor leüllepszik, ha nem jár a motor és mikor beindítod, kb 3 mp alatt eljut mindenhová, még a 0 fokos olaj is. H anem így lenne, gyorsan kidobhatnánk a motort.
Még olaj nélkül sem rángatna, max szarul menne 1 darabig, meg sokat enne.
-
tomyoy
senior tag
hát teljesen máshogy viselkedik az olaj 35 fokban mint 0 fokon, gondoltam itt arra is hogy 2 napig állt a motor, teljesen leülepedett...
Ivan15: gyertyák, kábelek 4 hónapja lettek cserélve, az olaj meg most, de rájöttem már, elosztófedél és rotor a hibás, most megint szétszedtem és az elosztófedélben a középső érintkező, annyira el van kopva, hogy a műanyag részt nyalja már, a rotor meg ilyen fűrészesre el van égve...
-
Ivan15
senior tag
A gyertyákon a sapkák rendesen fennt vannak? A gyujtáselosztóhoz rendesen rá vannak dugva? Mikor voltak a gyújtáselosztó kábelek cserélve? (végük oxidálódik, megkaparhatnád őket) Mikor voltak a gyertyák cserélve? és a gyertyákkal együtt anno ki voltak a kábelek is cserélve?
Ha hideg motornál jön elő néha és rendszertelenül a rángatás, és bemelegedés után megszűnik: akkor gyertya,ill gyújátáselosztó kábelek ellenőrzése.
Szerintem sem olaj -mikor cseréltél olajat? 10W-40 -20c-felett "nem áll be" -
tomyoy
senior tag
nah beindit, semmi gond, szépen megy.....tehát csak az olaj lehetett beállva, mondjuk tegnap délután megcsiszoltam a rotort meg a házat is...
-
tomyoy
senior tag
gyújtás miatt lehet erőtlen a motor hidegben? elvan kopva a rotor meg a ház is...bár fogjuk rá hogy szépen jár alapjáraton....néha néha bepuffan, ...2500 felet tökéletes alatta meg vicc....
nah most megyek vele, tegnap óta nem mentem, kíváncsi leszek mit produkál....4-5 fok körül van
-
buherka
addikt
Én is amit tudok magam megcsinálom a verdán.
A megtakarított pénzt inkább PH talira költöm és fincsi háziszeszre
Mondjuk ha motorikus baj lenne, akkor már vakarnám én is fejemet
EcoTec motorhoz nincs robbantoott rajzom
(#8809) KrenAtesz ...elég nehéz eltalálni azt a pontot a meghúzásnál ami tuti jó.
Ha lazára húzod, akkor szétveri a futómű a csapágyat (ahogy nálam), ha meg megtéped akkor "menetet vág a görgő a csapágyházon".
A szerelős könyvbe le van írva, hogy mekkorára kell állítani a nyomatékkulcsot a meghúzásnál. -
buherka
addikt
Szerintem a kolléga, meg a toronycsapágy rögzítő csavarjára gondolt, mert azt szokták megtépni légkulccsal. Csak akkor nem férsz hozzá a 6-os imbusszal.
Van kimondott toronycsapágy kiszedő kulcs, amivel ezt kitekerik.
Persze agyontépni nem szabad, mert akkor az ember ledarálja a gólyalábról a menetet.
Szerintem pont nálam is ez a légkulcsos dolog cseszett be, mert amikor anno 2 éve cseréltettem lengéscsillapítókat, akkor légkulccsal lett összehúzva.
Véleményem szerint lazán és ezért adta meg magát, mert már egyszer utána lett húzva.(#8802) fero02...én is inkább 4X végigcsinálom, minthogy kiadjak egy zsák pénzt.

(#8804) aphra2 ...azért a fényezést már másra bízom...egy jó srácra itt a PH-n.
Jó alapos munkát végez.
Majd a végeredményt linkelem
-
aphra2
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola G86 - majdnem Edge
- alza vélemények - tapasztalatok
- Titkos szabállyal tereli a hazai megoldások felé a félvezetőgyártóit Kína
- Witcher topik
- Kuponkunyeráló
- Arch Linux
- RTX 4070 SUPER / micro lagg / nincs kihasználva 55-60% futás
- Milyen NAS-t vegyek?
- XPEnology
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T2000 32GB 512GB 15.6" 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3835
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

és annak volt ilyen rettenet hangja.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)