Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomyoy
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
ok köszi!
mai fejlemény: gyertya csere megtörtént, semmi változás, sőt nagyon szép tiszták voltak az ngk gyertyák, de azért beleraktam az újjakat. Ugyanúgy puffog, szépen lehuztam 1essével a kábeleket és a 3. hengernél semmi fulladozás, FULL halott, ugyanúgy jár mint amikor rá van dugva, szikra van, 4. henger az első 2-höz képes olyan 80% os...de az se valami fényes....

-
fero02
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
Én eddig tankoltam 15k-ért 50 L-t, az 70 % város - 30 % közút mellett normál használat (tempó) mellett ha jól emlékszem 700-750 km-re elég, ha jól emlékszem Viszont ami tuti, h 5.6-os átlagom volt. És mindez most télen. Nem tudom mennyit enne, ha óvatosba használnám.

Az Isuzu blokkos (autószerelő cimborámé) pedig 800 km-et megy egy tankkal hasonló használat mellett, mint az enyém...

-
KrAt
veterán
válasz
buherka
üzenetére
Lökös csavarok:
aláfekszel, és a lökhárítón az oldalától kb 20 centire a kocsi elején.. 1-1 csavar a 2 oldalon, oldalt meg felcsúszik egy sínre..
Így ni:

Lámpa alatt látsz egy oválisabb lukat, ott van egy anyával belülről megfogatva.. Oldalt meg van a sín, amire rácsúszik..
-
válasz
buherka
üzenetére
Levegő hőmérséklet mérő, vízhőfok mérő, lambda szonda.
Esetleg lesd meg a gyertyákat.
Ausztria tele van Insigniaval. A poén az, hogy 2,8 V6 Turboból rohangál a legtöbb, aztán az 1,7 ecoline cdti, aztán az 1,9 cdti. Pedig sógoréknál mindenki dízellel megy.

Tegnap már láttam belőle OPC-t is Graz felé. -
#TOTTI
őstag
válasz
buherka
üzenetére
Az olvasottak alapján levázolnád neki az esetet ha nem felejted el feleslgesen nem akarom vizsgálni mert nekem még a rokonságba is van szerencsére helyszínelő csak dec.8ig szabin van.. ha ő lett volna.. talan nyugodtabb vagyok.. de így is bizakodom.. természetesen a szám jöhet holnap felhívlak..
-
dokar
addikt
válasz
buherka
üzenetére
ha csak 9-et kap a 12 helyett, akkor kövesd vissza, mert vmi gebasz van. minden mást, ami kapcsolódik az érintett körhöz, iktass ki. egyébként a rádió tud csúnya dolgokat művelni, ergo, hogy nálam a nem helyesen bekötött rádió beleszólt a motorvezérlésbe!
a kuplung mennyi km-t bír ki kb?
-
tomyoy
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
hát nemhiszem hogy mostmár megválok tőle.....igy cakk pakk leszek 680ba..fasza

most raktam össze a kidörrencset, az utolsó csatlakozásnál full kijött a cső, ..szép halk lett a kipufogó rész, csak a fránya hidrotőkék csattognak

szétszedtem az elosztófedeet megnéztem, hogy most hogy áll....a középső érintkező az "nincs", már a müanyagot szedi körülötte
rotort már vettem, majd fizókor jön a fedél, csak igy az a gáz, hogy 2000 alatt rángat néha néha, meg egyenetlen, meg gondolom többet is eszik..néztem kint egy elhagyatott úton 0-100 at, a legjobb olyan 11.5mp
tolom fel youtubera.. -
tomyoy
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
okok úgy is kommunikálunk még!
úgy döntöttem nem adom el, olyan szinten neméri meg
most ráköltök 150et, és full jó lesz, de attól még mindig 250-300 lesz az ára....beszámitattni beszámítattnám ~200e...de nincs meg a lóvé a B Vectrára....kocsi meg kell, nemtudok várni
műszaki meg sürget, a döntésben, mert addig vagy megcsinálom vagy leadom valahol....#8925: hogy néz ki az a lökös, atyaég

-
aphra2
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
OK,.. megbeszéltük, nincs harag
.fero02:ha nem lóg az ajtó, akkor neked lehet elég lenne a csapszeget kivenni, megcsiszolni a rozsdától, megolajozni, vagy zsírozni, és visszaütni.
Erről jut eszembe most írás közbe ,hogy már volt nálam H astra is nyöszörgő ajtózsanérral.
Azt nem szedtem ki, csak levettem a müanyagokat és adtam neki WD40-el, majd miután rengeteg nyitás mozgatás után kimosodott a rozsda, kapott olajat és utána már csendbe volt. -
fero02
nagyúr
válasz
buherka
üzenetére
10-ed pontossággal sztem bőven elég lenne.

KrenAtesz: még egy gyárit biztos ki fogok próbálni előtte. Ezen ne múljon.

aphra2: ha már csináltatnék, akkor biztos, h egy hangyafasznyival nagyobbat csináltatnék (mondjuk a fentebb említett egy 10-eddel és kúposan). Amúgy érdekes téma, mert az enyémek pl teljesen jól csukódnak, csak nyöszörögnek, ropognak. Ilyenkor még ugye az is kérdés, h vajon már hányadik garnitúra gyári csap van benne és pl ez is mennyire van beleverve...
Értelemszerűen ezt az esztergált csapos megoldást a végére tartogatnám. Mint ahogy az oválisra való préselést is. Az lenne az utolsó, amit megtennék vele. -
Daywalker
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Így van, Koni, KW, Bilstein, Vogtland, Boge, Sachs, Monroe és Kayaba (alias KYB) és még egy pár márkai ami megbízható.
Pedig neked gyári rugód van
Nekem egyébként is pattog mint kecskeszar a deszkán, de már megszoktam. Lusta vagyok visszatekerni a gátló feszességéből...jó ez így. -
aphra2
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
Nos, visszaolvastam megint, a lakatos "kasznis" ismerőst nem te emlitetted, hanem fero02,csak nem neki válaszoltam konkrétan, hanem csak úgy általában, mert több embernél is felmerült a probléma.
Nem tudom miért vetted magadra, nics szándékomban sértegetni sem téged , sem édesapádat, ha mégis úgy érzed hogy ez személyesen neked szólt, akkor bocsánatot kérek, kétségtelen ,hogy a stílusom nem mézes mázas, de majd igyekszem jobban moderálni magam."Arra pl. nem is gondoltál, hogy a zsanér belső furatából vesszük le a méretet???"
Szerintem azért bukik itt a dolog, mert a zsanér belső furata nem egyenletesen, körkörösen kopik, hanem oválisan, akármilyen pontos csapszeget csináltok, a lógás, kotyogás ha csökkenve is, de megmarad.
Erre írtam ,hogy ilyen esetben kell, lehet, hidraulikus nyomatóval a zsanért megnyomni, amely az ajtót emelve megszünteti a zárütközőre való lógást, vagy nagyobb méretü csapszeget rakni bele, átfurva, dörzsárazva a zsanért is."Látom rohadtul nem tudsz rólam leszállni...pedig már nem ártana"
Ha rád szálltam volna , akkor nem hagytam volna szó nélkül azt a csapszeg esztergálásnál felmerült, általad emlitett sárgaréz, vagy alu anyaghasználatot, ami valóban
nonszensz az acél csapszeg kiváltására, mivel sokkal puhább anyag, tehát hamarabb elkopik, mint az acél.Kerülöm a konfliktust az életben , és itt a fórumon is, igyekszem ezután csak lelkes olvasóként nyomonkövetni a topicot....béke..

-
tomyoy
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
igen pont akkora hogy alul felül szinel, tehát nem is az a legnagyobb problem hogy lóg baszottul, hanem az hogy lehetetlen kivenni!!!! mentes szárral meg anyával próbáltuk már de nembirta a menet, fogalmam sincs mi legyen vele.....
150ért van fönt használtautón 1 akciós astra
ugyanaz mint az enyém csak piroshű mit találtam már mióta megvan a kocsi ezt keresem és ilyenkor nincs rá cash
( SI átalakítás plusz alkatrész) -
aphra2
senior tag
-
marsu
veterán
válasz
buherka
üzenetére
Próbáld!
Ugyanaz a riasztó van a Astrádban, mint nekem egy régi Opelemben volt, és a mostani autómban is ez van ...
Fekete banán alakú távkapcsoló, zöld gombbal, többszólamú kürttel.
Ha folyamatosan nyomvatartod a zöld gombot, az a pánik funkció.
Ha rossz arcok vannak az autó mellett, azzal tudod beindítani a riasztót ...
Gondoltam, hogy nem tudod.

-
-
wwhy
veterán
válasz
buherka
üzenetére
Tényleg nem írtam mert öl az ideg
szerencsére nem történet nagyobb baj, de rágondolni is rossz, hogy mi lett volna ha a 16t-ás fékezés nélkül megtolja a kis Corsát
biztosítót hívtam, azt mondták holnap benjek be, ők már rendszám alapján elindítják az ügyet (K&H Biztosító); rendőrségtől csüt-péntekre ígértek papírokat, igazolást akár azonnal, de az nem kell a biztosítónak. Sajnos nem láttam, hogy mit írtak a papírra, mert a zuhogó esőben csak a tolmács+sofőr+2 rendőr fért be a rendőrautóba, de mind a tolmács, mind a rendőr, mind a sofőr mikor kiszálltak, odajöttek, és tanúsították, h elismerte a felelősségét. -
deicide
veterán
válasz
buherka
üzenetére
én is így vagyok vele, kiállok, becsukom a kaput és addigra beáll az alapjárat, elhalkul a szívató, ez kb 1 perc, pedig nekem is direktszűrő van rajta. Az 1.6 Ecotec-ről pedig rosszat nem tudok mondani, a 2év és 70.000km alatt 2db EGR szelep tisztítás volt és egy törött motortartó bak, de az nem a motor hibája...
-
TasiA
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
Az nem ugyan az, mint mikor beindítod Pesten reggel, elgurulsz a forgalomban 4km-.ert, aztán leállítod. "Ja...otthon fűtött garázsból indulok...eheh " Ez meg NO komment! Dokarnak a városi jött ki ennyire magasra és város alatt tényleg várost ért. Sokaknak a vidéki elgurulgatok a boltba, meg a melóhelyre a városi fogyasztás, mert ugye nem mindenki lakhat nagyvárosban.
Csak hát szerintem azért nem lehet alapozni teljesen az ilyen enyém eszik ennyit, erre valaki ÚR ISTEN az kúrva sok, mert enyém meg csak ennyit összehasonlításokra, mert ugye teljesen mások a körülmények. 
-
TasiA
senior tag
válasz
buherka
üzenetére
"nekem, most télen 7-nél nem eszik többet. Vegyes használat mellett."
Kinek mi a vegyes? Nem mindegy hol és hogyan használod. Egy nagyvárosban rövid utakon símán hozzádhatnál +2 litert.
Amúgy meg az 1.6-okkal van sok baj, ez viszont tény. A többivel csak akkor van gond, ha sokszor rövid utakon használják és elkoszolódik az EGR + környéke. -
dokar
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Innen tölhető jó minőségben a buher féle RECSEGÉS!!! (tényleg durva)
/vágtam + normalizáltam/ -
I_Am
veterán
válasz
buherka
üzenetére
Kerékagycsapágy is nyikoroghat. De a kopogás és a csattogás között nagy különbség van. Ha kanyarodáskor csattog, de egyenesben nem, akkor féltengelycsukló. Ha menet közben bukkanókon koppan, akkor toronycsapágy. Szerintem.
De élbően kellen hallani, akkor sokkal nagyobb eséllyel meg lehet mondani, megemelni és akkor már 100%-ra lehet tduni mi a baja. Érdekes, hogy egyből a gömbfejeket cserélte ki a szerelőd, ahelyett, hogy átnézte volna. Rutinból csak nagyon nagy guruk szoktak dolgozni.
-
Calogero
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Pár hozzászólással lentebb írtam egy megbízható szervízt. Egy ismerősöm Astrája is újra előre kapott miután náluk járt. A szakszervízbe csak találgattak hogy mi a gond.....kiolvassák a hiba kódot, csak ennyit tudnak, és ha akarják megcsinálják ha nem akkor még azt is letagadják, és azt mondják hogy minden OK.
Egyszer jártam úgy, hogy elkövettem azt a hibát a SHELL kútnál tankoltam...hiba kód lett az eredménye. Persze a szervízben ezt letagadták. Mondtam is a szerelőnek hogy én kiolvastam a hibakódott, úgyhogy nézze meg megint és törölje...
Azt a választ kaptam hogy azt csak TECH2-vel lehet és olyan nekem meg biztos hogy nincs.
Megmutattam neki hogy kell a hibakódott megnézni Astra H-nál műszer nélkül.
Leesett az álla, amikor ott figyel a műszerfalomon a hibakód, hogy vízes a Shell kútból származó benzinem.Nehéz manapság megbízható szerelő gárdát találni...
-
dokar
addikt
válasz
buherka
üzenetére
Ehelyett a sok paraszt inkább belegyorsít, nehogy véletlenül megelőzhessed.
Ja, vannak ilyen csalogatósok, mennek 80-al és arra várnak, hogy megelőzd és akkor odalép neki, hogy vagizon. Ekkor 5-ből visszaváltok 3-ba, de óvatosan teszem, csak annyi gázt nyomok, ami a 80-hoz elég. Ilyenkor ha ügyes vagyok, akkor nem hallják meg, hogy 3-ba vagyok. A kellő pillanatban pedig nyomok egy padlót egészen 130-ig, aztán váltok. Kevés az olyan autó, melyik 5-ben jobban gyorsul, mint én 3-ban. Az üveghang meg engem nem zavar.

-
helkis
veterán
válasz
buherka
üzenetére
tartok rendes követési távot, de vannak itt a hegyes-völgyes szük utcákban faintos kis esetek (Veszprém), a következő nem pont itt történt, de leizzadtam: minap mentem Győrbe, épp sikerült leelőznöm egy suzukit+utánfutóval 80km/hval mehetett, épp lendületben voltam így olyan 100km/h-val elhúztam mellette, erre látom, hogy féktávon belül (szemre) egy földesútról elémkanyarodik egy kiba...tt IFA-szippancs 5km/hval (biztos jól felszívta magát
), minden jelzés nélkül.. szembe meg már jöttek, így nem tudtam megelőzni, maradt az óvatos fékezés "no ABS".. úgy sikerült lelassítanom a tempójára, hogy a szippantócsonkja már a motorháztető fölött volt
, nagy mákom volt, ill jó fék..
spórolj a benzinen, ne a féken.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
_seth_
veterán
válasz
buherka
üzenetére
Hmm, akkor vannak érdekes megoldások
Egyébként jobb megoldás mint pl nekem a az 1.3S motornál volt, egy szíj és ha a pumpa behal akkor behal a moci is... egy biztos: fémdarabok repültek ki a motorból, a víz egy pillanat alatt elszállt, lehet elszállt a vezérlés is de lehet csak a motor sült be mindenesetre egyik sem hangzik jól.
Új hozzászólás Aktív témák
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Fejhallgatós találkozó
- Autós topik
- SONY LCD és LED TV-k
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB fekete színben, független
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G1 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

biztosítót hívtam, azt mondták holnap benjek be, ők már rendszám alapján elindítják az ügyet (K&H Biztosító); rendőrségtől csüt-péntekre ígértek papírokat, igazolást akár azonnal, de az nem kell a biztosítónak. Sajnos nem láttam, hogy mit írtak a papírra, mert a zuhogó esőben csak a tolmács+sofőr+2 rendőr fért be a rendőrautóba, de mind a tolmács, mind a rendőr, mind a sofőr mikor kiszálltak, odajöttek, és tanúsították, h elismerte a felelősségét.
, nagy mákom volt, ill jó fék..