Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Csandi

addikt

válasz hcl #2 üzenetére

Az eleje nem feltétlen igaz, én nem tudtam mit akarok csinálni ezért mentem pénzügyre mert az úgyis csak matek meg könyebb mint a mérnöki és mindenhova kell, aztán Big4 nál helyezkedtem el, most meg egy kisebb M&A tanácsadó cégnél vagyok. Magam körül is látom, hogy vannak akik falják ezt a témát, ú milyen dealek mentek végbe körülöttünk, ki milyen céget vett/adott el, milyen kifacsart módszerekkel lehet jobbra vagy rosszabbra kihozni egy értékelést, hogyan közelítünk meg egy modellt, hogy olyat hozzon ki ami előnyös stb. Na hát engem szinte teljesen hidegen hagy, meg ha nem ebből kéne élni eszembe nem jutna egész nap excelezni meg preziket csinálni, de elég jól fizet, így úgy vagyok vele, hogy ez lehetővé teszi, hogy szabadidőmben azt csináljam ami tényleg érdekel és magasabb életszínvonalon éljek. Inkább ez mint, hogy élvezzem de keveset fizessen. Legjobb a magas pénz ÉS élvezet nyilván de ahhoz sok szerencsét főleg olyannak mint nekem akinek amúgy minden munka a szar kategória, akkor már legyen a legkönyebb és legjobban fizető optimális metszete. ("Mi az álommelód? - Álommeló? Nem álmodom munkáról" :)) Persze ha dolgozhatnám, hogy motorversenyző vagyok vagy esportoló akkor élvezném amit minden nap csinálok de nem így alakult :)

• hcl

titán

LOGOUT blog

Alap, hogy olyat dolgozz, ami érdekel. Naponta valami olyasmit csinálni, ami untat, az lélekölő. Ami érdekel, azt fogod szeretni is.

Meg ez a szabadidődben mit csinálsz, ha valami érdekel, akkor azt fogod. Igazán jó szakember meg az lesz, aki amúgy is érdeklődik a munkája iránt, nem csak azért lett mondjuk ájtís, mert az jól fizet. És ez minden másra is igaz.

• Graphics

Jómunkásember

Lehet jobban jártál ezzel a reklámszakma elhagyásával ,szerintem ott jelentős szerepet fog kapni az AI a következő időszakban.

Többit offba teszem mert nagyon lazán kapcsolódik ...

Én ilyen vegyes vagyok, mármint érdekel a reklám és a marketing is, de mélyen nem merülök el benne... Grafikai oldalon mozgok, de mivel kb 4-5 munkát/munkatípust is végzek, így autodidakta módon haladtam, persze nem túl messzire..

El sem tudom képzelni, hogy milyen érzés lehet 800-ból bejutni a végéig... Itt a kisvárosban ahol élek még csak a helyi dekoroshoz sem jutottam be..

Én már váltottam oda-vissza munkahelyet.. Léptem be családi vállalkozásba, majd léptem oldalra ( hátra) egyet, hogy a lelki békém rendben legyen, és azt is csinálhassam, amit tanultam és szeretek ( IT-s mindenes).

A döntés nehéz, de utána megkönnyebbül az ember.

Jöhet a következő epizód.

Új hozzászólás Aktív témák