- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- Navaren: Resident Evil Requiem szösszenet
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Igen, nagy kijelzős. [link]
CD vagy CDX... melyik mit takar passz..
De ami van benne: abs, asr, 2 lufi, tempomat, nagy kijelzős lcd+bc, klíma, ködlámpa, gyári kpzár+riasztó utastérvédelemmel (+ új riasztó), 4 elektromos ablak, elektromos valamint fűthető tükrök, 15" gyári alufelni, multikormány, "faberakás", állítható deréktámasz, metálfény, ezek a gyáriak azóta pedig: 2 xenon szett a harmadik berakásra vár már csak, sötétítés, carbon matricák az üvegek között az ajtókon, irmscher cuccok(60/40-es sport rugók + hozzá gátlók, dupla saválló végű kipuff, sötétített hátsó lámpa, felső saválló toronymerevítő), sony bt/usb fej + full jbl hangrendszer erősítővel, ládával, összesen 9 hangszóró... + a linken ott van minden.
-
_seth_
veterán
válasz
Mulderpapa
üzenetére
Nekem 7,9, ha nagyon sokat megyek városban néha felugrik az átlag 8-ra is de amint kiérek vele főútra megy is le de most pl az elmúlt majd 3000 kilométerre 7,9-et ír. Pedig ha olyan kedvem van odalépek neki de egyébként csak a többi közlekedő tempóját veszem fel.
C20NE kadettem nekem pl 7,5 liter körül fogyasztott vegyesben, 13S motorral is fogyasztott ennyit ha nyomtam neki bár az 6 liter alatt is elboldogult ha kíméltem.
-
Mulderpapa
aktív tag
X20XEV-ről van szó természetesen, csak elírtam.
Ennyire megdobná az autómata a fogyasztást? A Kadettom 1.8i autómata volt, de az beérte sokkal kevesebbel. Valamelyik nap találkoztam egy B Omegással, akinek ugyan ez a motor van benne, csak manuális váltóval és ő is 11 literes fogyasztásról számolt be. -
_seth_
veterán
válasz
Mulderpapa
üzenetére
C20XE vagy X20XEV motorra gondolsz? B vectráról van szó akkor inkább X20XEV lesz az mint az enyémben. Nekem télen sok városi közlekedéssel 7,9 liter a vegyes fogyasztásom igaz nem automatával.
-
Mulderpapa
aktív tag
Sziasztok!
Kinek van C20XEV motor a kocsijában? Az érdekelne, hogy csak nekem iszik meg 11-12 litert így télen automata váltóval, vagy másnak is.
Másik kérdés: Esetleg van valakinek eladó pixelhibamentes TID kijelzője B Vectra-ba?
Utolsó kérdés:
Ismeritek ezt az utólag beépíthető Board Computert? Van ilyenje valakinek?
-
TasiA
senior tag
-
dokar
addikt
pöcsök, mehet a d-3 brigéciol a szíjakra is?
-
fero02
nagyúr
[ Módosította: Racecam ]
-
TasiA
senior tag
Nem is azért írtam, hogy baj, csak furi, hogy vannak akik új korában úgy rendelnek meg 1 autót, hogy kérnek 2.0 motort, klímát, elektromos ablakot és elektr. tetőt, de nem kell fényszóróállítás, meg fordulatszámmérő,illetve szerintem ilyen felszereltséghez már igazán járna gyárilag.(már, ha nem volt kicserélve) Amúgy szép a belseje és a motor tér sincs eladásra kozmetikázva. Az meg megbeszélés tárgya, ki mit fizet

Seth a kuplung az nagyon vezetés függő. Aki hosszú utakra megy annak akár 300-ezret is kibír, aki meg Pesten araszol annak 100-at. Nekem még a gyári van 250 ezernél.
-
marsu
veterán
Kaptam még pár képet az autóról:
Esztétikailag tetszik, hogy ebben az autóban még nincs elrepedve a műszerfal. Az hogy nincs benne fordulatszámmérő, az sem olyan hatalmas probléma. Műszakilag legyen rendben az a lényeg.
Sajnos az átírás sem kevés pénz. 2000 ccm-nél 24Ft/ccm, és még 6.000.- Ft a törzskönyv. Az eredetvizsgálat még 18.500.- de ezt lehet hogy az eladó fizeti, nem?
-
_seth_
veterán
Kadettben is cserélni kellett a komplett kuplung szerkezetet egyszer a motor pedig azonos és a váltó is (C20NE+F16) így nem tartom kizártnak, hogy másikban is csere érett lesz főleg, hogy az a vectra még nehezebb is bár ezt típushibának nem nevezném, annyira nem gyakori.
-
TasiA
senior tag
Kiegészíteném a Mr X kollega írását, ha nem veszi zokon! Nekem eddig egyik vasamon sem kellet kuplungot cserélnem. Ha kell, akkor sem biztos, hogy szerkezetestől kell. 92-ig olcsóbb a csere, mert van szerelő nyílás a váltón. Utánna már nincs, ezért motort ki kell venni. Szelepfedél tömítés 500Ft (8V esetén) és házilag is cserélhető. Futómű nekem sosem húzott semerre, csak a gumi. Viszont szilenteket eddig mindegyikben kellett cserélni. 10K volt szereléssel együtt. Dobfék (1.6-1.7-1.8) valóban gyenge addíg amig fel nem szabályozzák és nem kerül bele márkás puha betét jól beállítva, új fékolajjal. Kipufogó tényleg rohadós, ha nem gyári vagy nem saválló! KP zár promlémám sosem volt. Tökéletes állapotú autó nincs,(főleg majd 20 évesen) csak a szalonban, illetve a gyártósorról való lekerülés után!
Én nem borítottam egyikre se sok pénzt és bajom sem volt egyikkel sem.(rohadást kivéve) Csak a kopó dolgokat cseréltem. Viszont az első Vekimre majdnem elkezdtem én is, mivel rohadt, de a jobbos sávédő ív javításakkor rájöttem, hogy a többit majd másra bízom
és gyorsan eladtam! Mostani rozsdamentes Hál istennek és az értelmes első gazdájának, aki utólagosan ellátta normális ÜREG védelemmel, ami a gyárnak nem igazán sikerült. -
marsu
veterán
Köszi mindenkinek a hasznos információkat.

-
TasiA
senior tag
Ami nagyon fontos A Vectránál az a kasztni!!! Ne csak a sárvédő íveket nézd meg, hanem a váznyúlványokat. Főleg hátul a rugó felső részénél. Ha az korrodált akkkor nagyon alaposan át kell nézni az egészet! Ha csa a rugó körül, az javítható viszonylag olcsón, de ha az egész , akkor felejtős az autó. Ha bármi kérdésed van, szívesen segítek, A Vectrában eléggé othon vagyok. (7 évnyi tapasztalat 3 autóval)
-
TasiA
senior tag
Pedig de
Volt ilyen vekikben is. Pl én 91-es GT-mben is ilyen volt. Rengeteg Veki fut légzsák nélkül gyárilag. A kiszemelt példány amúgy is fura felszereltségű, mert van klíma, de nincs fordulatszámmérő. Mondjuk szerintem tök 8, csak jó legyen a gép.SETH? Neked a műszaki dolgok kerültek ennyibe, vagy ebbe az összegbe benne vannak az egyéni dolgaid is? (xenon, radar bizbasz, hifi)
-
TasiA
senior tag
Hali! A felni jó, de a gumi nagy lesz, bele fog érni a sárvédőbe! Viszont az ET száma tökéletes. A gyári 49, ha ennél kisebb számút veszel, akkor az kintebb fog állni.
Mondjuk jól mondják a többiek, én várnék a felnivel. Ha tetszik és jó az autó, akkor használgasd, utánna majd látod, kell-e rá költeni, vagy lehet felnivel bíbelődni!

-
_seth_
veterán
Szerintem nem az alufelni a legfontosabb egy ilyen használtautó megvásárlása után.
Inkább:
-szervízbe elvinni és mindent kicseréltetni amit csak kell és látnak, hogy hiba (fékek, kipuff rendszer, elektronika, tömítések, gumi alkatrészek
-teljes vezérlés csere sem árt, öreg autó és jobb nem kockáztatni ( kb 50e ha mindenből jót veszel és cserélsz olajat is, nekem is ez a motor van a kadettemben)
-összes szűrő cseréje
-futómű és fényszóró beállítás sem árt és ez nem is drágaHa ezek megvannak utána jöhet szerintem az alufelni, hifi kategória

-
marsu
veterán
Felhívtam a tulajt. Azt mondja hogy ő már így vette. Négy éve van nála, törésről nem tud. Az autóban 2.0 motor van, 8 szelepes, 115LE, klíma is van benne, gyári tetőablak, ködlámpa elől, hátul, elektromos ablakok elől, riasztó bezárja a központizárat, felhúzza az ablakokat. A rádió már nem ez van benne, hanem egy JVC mp3-as CD-s.
Holnap elmegyünk egyik haverommal megnézzük.
A kormány nekem ez is tetszik. A lényeg, hogy legyen benne mit tekerni. Jah és szervókormányos ...
-
TayRol
nagyúr
Sracok! Nem kell valakinek uj radiotavvezerlo gombsor multikormanyra? Odaadom apropenzert, de akar el is cserelem

Egyebkent mult heten tettem fel az uj hatso dobomat (regi 8 helyen lyukas volt), de mit szivtam, mire talaltam a tomiteshez tuzkarikat...
Nem tudtam, hogy ilyen kell hozza. -
Mr X
veterán
Ezzel a fajta kormánnyal én Vekiben nem találkoztam, csak Corsában.
Mivel az autó '94-es, így azért van esélye, hogy volt benne légzsák. A kormánycserére pedig más értelmes magyarázatot nem látok, mint hogy nyílt az eredeti kormány légzsákja (ha volt benne).
Nem mondtam, hogy kizáró ok a törés, ennyi idős kocsinál művészet olyat találni, ami még nem kapott.
-
dokar
addikt
válasz
bambano
üzenetére
céges focusokban van esp, de nem minden nap használom őket, az astrámat meg nap mint nap vezetem. ugyanazon az úton ugyanazon a kanyarokban az astrával még közel sem állok a kicsúszáshoz, de a fordban sokszor felvillan a sárga jelzés, hogy az esp beavatkozik. még a csúszáshatár közelébe sem engedi az autót. nem azt mondom, hogy ez rossz, hanem hogy nekem ez addig szokatlan ameddig esp nélküli autóval vezetek többet.
-
dokar
addikt
Opel Ampera elektromos autó világpremier

"Az Amperával első európai gyártóként kínálja vevőinek a több száz kilométeres, megállás nélküli elektromos autózás lehetőségét az Opel," mondta Alain Visser, a GM Europe marketing-vezetője.
A úttörő elektromos hajtásrendszere, a Voltec, eltérően működik a többi fejlett megoldástól. Rövid, maximum 60 kilométeres úton kizárólag a normál 220 voltos konnektorról feltölthető lítiumion-akkumulátorban tárolt energiával halad az autó, nagyobb távolságot a kis belsőégésű motorral fejlesztett áram tesz lehetővé.
Az Ampera nagyszerűen illik a legtöbb európai autós mindennapi utazási szokásaihoz. A német autósok 80 százaléka például kevesebbet megy naponta 50 kilométernél.
További információk az Opel Amperáról március 3.-án, a Genfi Szalonon jelennek meg. -
TasiA
senior tag
JA, meg a Vectrán kicsit jobban oszlik el a fékerő!
Nekem is az első Vecimen ugyan olyan fék volt, mint neked a Kadetten és nekem is ültetve volt. Eleinte sokat szívtam, mert általában blokkolt az eleje, de a hátulja megerősen le volt maradva. Aztán új hátsó dobbal és normális minőségű betétekkel rendesen beállítva óriásit javult a lassulásom. -
TasiA
senior tag
hmm?, Ezt miből álapítottad meg??
1: nem biztos, hogy volt benne légzsák, főleg
2: az nem Corsa kormány
3: inkább élőben kell megnézni és akkor kiderülAttól, hogy egy autót törnek, az még nem kizáró ok. Az a kérdés mennyire és hogyan javították!

B]MARSU:[[/B] 15-16-os símán rátehetsz. Nekem 17-es volt, de azt nem ajánlom. 15-ben a 195/60 16-ban a 205/50-et ajánlom. Ezek a gyári váltóméretek.
-
fero02
nagyúr
Nagy örömmel tapasztaltam reggel, h süt a nap. És emellé egy kis talajmenti fagy is párosult. Egyből nyúltam a kocsi kulcsért, de mikor oda értem akkor láttam meg, h a keréknyomban áll a víz...
-> Fakk.Du. azért megpróbálom kiszedni...már 2. napja bringa van, nem bírom egyszerűen.
-
dokar
addikt
na akkor irány a kert aztán tedd rendbe!

(#6538) bambano: enyém is csak az orrát tolja. gázelvétellel szoktam orvosolni. egyébként aki hozzászokik ahhoz, hogy érzi mikor mennyire akar csúszni/sodródni az autó, annak egy ESP balesetveszélyessé teszi a 7köznapi közlekedést egy darabig, ameddig meg nem szokja.
-
fero02
nagyúr
Morgen Opelesek!
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Van itt ez az Opel Vectra A
Ránézésre elég jó állapotúnak tűnik, jól felszerelt autó, talán az ára sem annyira rossz ...
A kerekeivel kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Úgy tűnik a képen, hogy elég picik a kerekei, talán 14"-es lehet. Ha nagyobbat szeretnék rátenni azt megtehetem? Milyen felniket kellene keresnem? Mennyi az ET száma? Rámegy pl a 16"-os is?
Gondolom az osztókör az a klasszikus Opel méret 4x100, nem?
-
_seth_
veterán
Akkor egyszerűen a fékrendszer jobb ennyivel mint a kadettben még a + mázsák ellenére is..
Kadett: 236-os hűtött új tárcsák, hátul dobfék, új nyári hankook gumik, 185/60 r14 (gsi első futómű, 3 centi ültetés, toronymerevítő)
Vectra: 288-os hűtött tárcsák (betét és tárcsa sem lehet régi vastagságukból ítélve, hátul is ekkora tárcsa csak nem hűtőtt), 195/65 R15, új téli goodyear ug7+ (irmscher futómű 6/4 centi ültetés, toronymerevítő, abs, asr)És úgy érzem sokkal jobb a vectra, kanyarban is jobb és nem is dől a kaszni csak én az ülésben

-
_seth_
veterán
Nekem már volt olyan fékezésem amikor ha a kadettel fékeztem volna tuti csatt a vége, nem én bénáztam de bele kellett taposnom rendesen és én már láttam az utat az autó oldalába és folytatódott azon belül... de nem, megálltam kb 50 centivel korábban. Kadettben is már elég jól éreztem mi az a határ ahol még nem csúszik a kerék hanem forog de fékez de ehhez egyrészt idő kell másrészt ezzel sem kell foglalkoznom.
ESP-s kocsit már vezettem de nem tudom milyen működés közben, nem volt gond szerencsére

Mondjuk érdekelne mit csinál az ESP amikor előzök egy autót ami abban a pillanatban,h ogy mellé érek felém húzódik és még a felezőn is átjön én pedig a bal oldali két kerékkel már az út melletti kavicsos földes részen megyek mindezt 100-as tempóval... én megoldottam így is de azért nem örültem a szituációnak....
-
TasiA
senior tag
NA jó kis vitát indítottam!
A modern ABS együtt a menetsatbilizálóval igen is jó dolog!(bár én sem mindíg szeretem, mikor hamar reagál, pedig szándékosan bohóckodom) Én a régi ABS-eket fikáztam joggal, főleg saját tapasztalatból!!(nekem is ilyen van) Jól hangzik az, hogy a 80-as kanyart..., meg az ellenkormányzol... meg az ilyesmi.CSak mikor a kanyar után ott egy elütött állat amin átmész, vagy Józsibácsi 3 liter bor után eltaknyolt, télen felfagyás, stb Gondolom ezekben a váratlan helyzetekben mindenki úgy ül az ülésban, ahogy kell és úgy fogja a kormányt ahogy kell?! Erősen kétlem! Csak a megfelelő testhelyzetben fogod megérezni, ha valamerre csúszik az autód és 2 kezes kormányfogással tudsz leggyorsabban reagálni. A menetstabilizátlók ilyenkor azért nagyban segítenek a kerekek külömböző mértékű fékezésével. A sofőrök 90 %-a azt hiszi jól vezet! Aztán pár kör után a tesztpályán, már nem hiszik!
Főleg, ha előtte esetleg volt egy egyhuzamban 300-km, majd utánna a próbapálya. -
bambano
titán
A tesztpálya lényege, hogy ugyanazt, amit közúton csak veszélyesen lehet reprodukálni, ott biztonságosan lehet ismételgetni és gyakorolni.
Pl. bemész egy 80-as kanyarba 90-nel és kapsz egy hátsó defektet. Mit csinálsz?
Nem nagyon tudok olyan opelről, aminek a feneke indul el...
-
fero02
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Nincs persze.

Viszont én az autót nem teszt páylán szoktam használni.

Csak egy példa: mész...kanyar...előtte tábla, h ácsi 80! Nincs az az isten, h azt Te a kocsiddal ne tudd bevenni (hacsak nincs vmi szélsőséges körülmény), de egészen biztos vagyok abban is, h azt a 80-as kanyart még 100-al, vagy 120-al is be tudod venni. Ide minek elektronika? Ha mégis kicsit elindulna a kocsi segge, akkor reflexből ellenkormányoznál. Ez is tuti. Aztán ha rutinos vagy, akkor tolsz egy padlót és jóeséllyel a front hajtásnak köszönhetően a kocsi saját magát kihúzza és egyenesbe jön, vagy lelépsz a gázről és lassítasz.
De aki egy ilyen kanyarba belemegy 150-160-al, az meg úgy is b@szhatja, mert el fog szállni, mint a győzelmi zászló.Közúton ésszel kell közlekedni, nem bohóckodni. Aki meg azt akar, az építsen magának egy pálya gépet (szvsz azokban is ki van minden herélve) és menjen zárt helyre őrültködni. Ennyi, leültem.
-
fero02
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Úgy érzem ez már csak terelés...
A régi gépekben az abs-nek szinte semmi köze nem volt a villanyhoz. Egy szál drót a jeladós részen, ill. egy relé, ami hidraulikus szelepet b@szogatja. Minimális a hiba lehetőség, ill a szgép részéről beavatkozás.
Az újaknak is ugyan az az elve, de fékkörönként, vagy akár kerekenként is be tud avatkozni. És gyorsabb reagálásúak, mint a régiek. Ennyi, nem több.És akkor h pontot tegyünk az i-re: én pl a menet stabilizátort és a hasonló sztem fölös dolgot nem szeretem.
Ha vmit rosszul írtam szóljatok, csöppnyi agyam szüleménye mindez.

-
TasiA
senior tag
Ja fasza, már amikor! Pl rossz, görönygyös, hepehupás, útfelületen egyenesen életveszély! Szar dolog mikor tövig nyomod már a pedált, de csak KRRKRR és rohadtúl nem lassulsz. Viszont 2 dologra jó, egyik télen a jégeges úton, másik mikor nem tudsz megálni ott ahol kéne, de legalább bírsz kormányozni. Oszt ennyi! Ki is fújt amit tud az ABS! Főleg ezek a 90-es évek beli típusok. F Atra, Calibra, A Vectra, stb. Nekem tavasszal lesz gyorskapcsolóm, amivel le tudom gyorsban kapcsolni, ha eléggé észnél vagyok hozzá! Sokszor hozott már kellemetlen helyzetbe, mikor kínomban a kéziféket téptem majdnem ki, hogy legyen értelmes lassulásom.
-
_seth_
veterán
Nekem ültetve is van, 6/4 centit... a lökös túrja a földet szinte vagyis a koptató alja. A kerék pörgött szépen de villogott és szerencsére dolgozott is a kipörgésgátló így ki is tudtam jönni a sárból pedig azt hittem, hogy ebből már vontatás lett főleg amikor az árok felé kezdett még csúszni is de kijöttem végül csak lövészárok maradt utánam

-
fero02
nagyúr
Ott hát.

Két napja megállás nélkül esik éjjel-nappal. Ma is. De az még csak 1 dolog lenne, ha esne, de ugye még az esőzés előtt sem száradt fel rendesen a talaj.

Ha így fog esni, asszem csak tavasszal lehet majd kiszedni a kocsit..akkor is vmi traktorral.
Fű meg van, de semmit nem ér, ha maga a talaj meg egy pocsoja. Ez kb arra jó, h szvrrá ment az egész udvar...

-
fero02
nagyúr
A Jó Isten húzza bele a ****át ebbe a redvadék esőbe.
Az egész udvar full fel van ázva, mint ha egy láp-os terület lenne. Tocsog minden.
Olyan szinten elakadtam, h az vmi félelmetes. Menet közben megállt alattam a kocsi.

-
Tomoty
senior tag
Beléptem a klubba
Vettem egy ilyentet magamnak:
1,8 Benzines
-
deicide
veterán
Én a mitsubishinél néztem, ott mivel csak kétajtós, ott a "hátsó" ülés melletti oldalsó műanyagot kell leszedni, hogy hozzáférjek, de mivel az astra 4 ajtós, ott a B oszlop alá tekeredik vissza, azt ahogy néztem a küszöb környékén kellene megbontani. Remélem meglesz a megoldás házilag, mert a szerviz biztosan többe kerül...
-
vallas
őstag
Helló!
Astra g bal 1 öve nem akar könnyen visszahúzódni a helyére, van erre valami házi praktika, vagy vigyem inkább autószerelőhöz?
-
TasiA
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- S21 Dobozában 128/8
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Yellow-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4489, 100% Akksi
- 278 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- Apple iPhone 13 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ismeritek ezt az utólag beépíthető 
) szerintem ne locsold rá, d amúgy kizárt dolog, mee nem tudom! Csak a motort kend le. Ha meg kicsi ráfolyt, gyorsan vizet neki, oszt jó lesz az. Amúgy a brigitől olcsóbb megoldás a gázolaj. Az ugyan olyan jó
A 91-es GL-emben olyan volt, amit linkeltél, ugyan azon évjárat GT-mé pedig az, mint a fehérben.

Én nem borítottam egyikre se sok pénzt és bajom sem volt egyikkel sem.(rohadást kivéve) Csak a kopó dolgokat cseréltem. Viszont az első Vekimre majdnem elkezdtem én is, mivel rohadt, de a jobbos sávédő ív javításakkor rájöttem, hogy a többit majd másra bízom 

-> Fakk.
Mondjuk ez megint olyan dolog, h 100 más dologtól is függhet.
Na mind1.
...de az ilyen menetsabilizáló meg hasonló sz@rokat nem csípem. Helyettem ne gondolkozzon a szgép. 
Azt az egyet nagyon hiányolom. Többit azt nem.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)