Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2026
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
deicide
veterán
Vasárnap érdekes volt vezetni Sukoró-Fehérvár-Sukoró viszonylatban. Odafelé nem volt gond, mert autópályán mentem, ott csak havas volt az út, 90-100-al lehetett menni. Visszafelé viszont a mellékúton mentem, ott a hóátfúvás miatt 1 sáv volt mindössze, a másik pedig úgy nézett ki (amelyikben én is mentem), hogy random távolságokban ilyen 3-4 méter hosszú és szemre 5-10 centi vastag hó torlódott fel. Ebbe 50-el belemenve azonnal eldobta magát az autó kilinccsel előre (szerencsére szembe akkor pont nem jöttek), pedig szinte új bridgestone gumi van rajta, de ezekszerint van az a hóvastagság, ami már ennek is sok...
-
#TOTTI
őstag
Ha minden jól megy egy ilyen autot veszek ha a biztosito renderség stb.. kihoz vétlennek.. Anno miért ért meg nekem egy GTC dupláját nem tudom..
Jo ujabb minimalis km stb.. de akkor nem lett volna hitelem és nem nehezitené a dolgom az ügyintézésben.. -
válasz
Calogero
üzenetére
Ez butaság. Egy 600 kilós trabanttal, 90km/h-val, 23LE-vel közlekedni nem ugyanaz, mint egy másféltonnás monstrummal, 120LE-vel, 130km/h-val.
Egy anyag tulajdonságai megváltoznak 25 és -20 fokon. Ezzel senki nem tud mit kezdeni. Egyszerű fizika/kémia.
Az elgondolásotok a dupla gumivásárlásról meg ott hibázik, hogy két szett gumi az kétszer annyi kilométert fut, vagyis nekik nem jelentkezik többletbevétel, neked meg károd nem keletkezik. Csak az emberek nem akarják megérteni. -
Calogero
addikt
Téli gumi? Hagyjál már, régen se vlt téligumi, még is mentek az emberek"
Erről én is beszélgettem a gumisommal (régi motoros már a szakmában)
Az ő véleménye az volt, hogy régebben a gumi gyártók olyan gumikat készítettek amelyek megfelelőek voltak téli/nyári használatra, meg ugye a régebben nem nagyon voltak LE-rőkben gazdag autók Lada 1500 (66Le). Aztán a gyártók is addig kevergettek a boszorkány konyhájukban hogy megszületett a téli/nyári gumi. Így az autósnak nem egy szett gumit kell venni hanem 2-t, több bevétel.
-
TasiA
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Volt idő, mikor még én is úgy gondolkodtam, hogy : " Téli gumi? Hagyjál már, régen se vlt téligumi, még is mentek az emberek" Aztán mikor nem tudtam kiállni sem a parkolóból, és a leggizdább Suzukis is bepattant, aztán minden erőlködés nélkül kiált, kikerült elhúzott, na akkor esett le, hogy kissé ostoba az észjárásom. Akkor vettem valami 20-ért 4 szarabb gumit acélfelnivel és láss csodát, mindjárt tudtam közlekedni.
-
Calogero
addikt
Nekem 195/65 R15 Continental WinterContact TS810 (2007-ben különösen ajánlatot kapott) van fönt. Ez a tél lesz a harmadik tele, ez idő alatt 11 139 km-mentem vele, tehát nem sokat.
Most találkozott igazán először ilyen nagy mennyiségű hóval, és átment a vizsgán.Először Dunlop SP Winter Sport 3D akartam venni, de azt nem találtam sehol. Így maradt a
Goodyear vagy a Continental.Én úgy voltam vele egy jó gumi fontos mások és saját magam biztonsága miatt így azon nem éri meg spórolni. Még a Tescoban kapható olcsó Kleiben, Matador téli gumik is jobbak mint ha a nyári papucsok maradnak fönt.
-
TasiA
senior tag
Nekem NOKIAN WR van ez is hibátlan, előtte meg HAKKAPELITA volt. Sajna mostanra már elkoptott, és nem 100%-os, de még így is idegeskedtem tegnap eleget a sok nyárigumis miatt. Jó tudom, hogy nem telik mindenkinek téli gumira, de mikor az új Swiften spojler, meg kék ledek milliói, vagy a xenonos tuning matyik verik magunkat elindulni meg nem tudnak a gyökerek és feltart engem is, meg az egész sort a lámpánál.
Aztán meg össze vissza csúszkál az úton, hogy megelőzni sem 1szerű. -
_seth_
veterán
válasz
glutamin
üzenetére
Goodyear Ultragrip 7+... kiváló tapadás, jó fékhatás... egyszóval csúcs.... és hihetetlen idegesítő, hogy autópályán 40 km/h sebességgel cammognak előttem amikor ott úgy, hogy tapad teljesen jól többel is tudnék menni... de nincs mit tenni... persze ahol lehetett ott előztem is. Kipörgésgátló és abs is pihenhet ilyen gumival
Több problémát okozott az, hogy az ablaktörlő amikor lehúzza a havat tehát már megy vissza a helyére akkro a lapát és a motorháztető közötti részen összegyűlik a hó majd annyi van, hogy elferdül a lapáton a gumicsík és meg is fagy utána nem is töröl... ezzel sokan elszórakoztak tegnap lámpánál... én egyszer lekapargattam róla a jeget egy benzinkúton utána nem volt gond vele pedig már majdnem vettem rá másik lapátot 
Uncsi volt az út meg fújt is a hó, sötét is volt... párom közben filmet nézett az újonnan beépített gps-en... el lehet szórakozni vele

-
_seth_
veterán
válasz
csaresz002
üzenetére
Közben elkészült az első-hátsó parkolóradar is
2 külön szett, elsőnek egy rejtett kapcsoló a kormányoszlop tövében, a hátsónak meg LCD kijelzője van
Persze minden érzékelő színre van fújva 
Hátul 4 érzékelő az első lökösben csak 2... 4 oda nem lett volna az igazi mert túl oldalra nézett volna a két szélső a lökös formája miatt.
Képek:
Ui.: tegnap szép havazás volt... budafoki úti mekiben voltunk pont amikor elkezdett szakadni a hó... utána indultunk debrecen felé... szép volt...
-
vallas
őstag
HI!
astra g-be h1-s refi izzónal mit ajánlatok? Valami emeltfényerejűre gondoltam..
A h7-s egy osram nightbraker, de van egy osram silverstarom is elfekvőbe, abból melyik a jobb?
-
glutamin
őstag
Ma volt alkalmam Nyíregyháza - Bp vonalon autózni. Négyévszakos Michelin gumi van az Astrán. Hóban eyy rakás szart nem ér. Fékezésre azonnal blokkol, kapaszkodási kanyarodási képességei szintén verdesik a nullát. Alig vártam, hogy végre hazaérjek egészben. Asszem nézek valami téli gumit, vagy pihen a verda az ilyen napokon.
-
Ma Ausztriában autóztam. Rengeteg baleset. 400km 60km/h-val. És befagyott az ablakmosóm. Elfelejtettem téliesíteni.

-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
Muti már egy képet, h az hol és hogy van beszerelve. Megtetszett a téma, de sztem a F Caravanomba nem tudnám beaplikálni.

Nem nekem volt rossz az órám. Asszem tomyoy-nak.

-
-
fero02
nagyúr
válasz
csaresz002
üzenetére
"elektromos hátsó roló"
Ez milyen kocsiban is van?

-
fero02
nagyúr
Azt nem tudom, nem voltam még hasonló helyzetben sem. Gondolom csak tudja magát tartani a dobozon feltüntetett hőmérsékletig. De ha nem bízol benne, akkor vehetsz koncentrátumot is és akkor kedved szerint hígithatod. Vagy gyógyszertárból alkohollal felturbózod. Vagy mittudomén.

Én legtöbbször tecsóban szoktam megvenni.
-
dokar
addikt
betyár mindenit, már reggelente nem csak kívülről, de belülről is kell kapargatnom a jeget. a mínusz tizenx tényleg hideg, de normális, hogy belül is tiszta jég lesz? tavaly nem volt ilyen egyszer sem, tavaly előttre pedig már nem emlékszem.

-
_seth_
veterán
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Az az igazság, hogy az elmúlt majd 30e kilométer alatt nem használtam a középsőt... ebből gondoltam úgy, hogy talán ezután sem fogom (szélvédő-láb, két szélső, csak láb.... ezek mennek nálam) Ha pedig mégis: kb 10 perc és máris gyári minden
Ami benne van keret azt bontóban vettem, az eredeti meg el van téve 
Dupla din sem lett volna nagy meló de nem olyat akartam, hanem olyat ami egy magasságban van a műszerekkel
+ nem olyan nehéz... a hűtés-fűtés kapcsolói mennek le a pohártartók helyére és máris 2 din méret szabad 
-
Hát, nem lett rossz. Megmondom őszintén, a szellőzőt én nem bántottam volna, hanem a középkonzolt alakítottam volna át dupla DIN-re, és beletolok másik fejegységet. Bár az nehezebb, költségesebb művelet.
Gratula!Ha tudtok 5x110-es 19"-os felniket baráti áron, szóljatok. Esetleg 18-as is érdekel, de akkor csak gyáriak.

-
_seth_
veterán
Elkészült:

-
törölt tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség.
Egy felnit próbálok beazonosítani.Régóta pihent a garázs mélyén, s aki tudta, már nincs köztünk.Ki dobni nincs szívem, de valami apróért hagynám, h mást boldogítson

Valaki mondta, h talán Opelra passzolhat.A gugli nem nagyon segített.Semmi nincs hajta, h 5*120 vagy hogy van a kiosztása.Meg lehet ezt mérni?
/bocsi, én motorozom és foglalta a motor elől a helyet a garázsban
) -
TasiA
senior tag
Bármi jó, amit a boltos javasol és nem 600Ft az 5 liter -300 fokos

Én a Bárdiban vettem a fene tudja mi a neve, rózsaszín az is és rá is van írva, hogg megfelel egy csomó előírásnak, + VW, meg MERCI, vagy mittom minek,+ alumíium barát, vízkövesedés és rozsda gátló. Van olyan a TESCO-ban is ami jó, csak annak 2-3x-os az ára a többihez képest. -
Jofi81
őstag
G Astránál hol lehet leengedni hűtofolyadékot? Van róla egy rossz minőségű ábrám, de egyszerűen nem találom. Tegnap megnézettem, azt mondták, -5. Erre este valamennyit kiszívtam belőle, és raktam bele 1,5 liter -35-öst. Aztán ma egy másik kútnál azt mondta a srác, hogy olyan, mint a víz. Szóval vettem még 2 litert, de valahogy le kéne tudni engednem ennyit, hogy tudjak a helyére tölteni.
-
zsid
senior tag
Hali! Van valakinek tapasztalata '99 utáni Omegával? Autókat nézek aztán belekerült a látótérbe
-
fero02
nagyúr
Felni csere 1k (800 +200 jatt).
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
A lengőkar tuti kuka. Túl "éles" (sarkos) volt a padka széle, azért lett ilyen. Felni most így hirtelen nem gond, nemrég vittem el a gumishoz a pótkerekemmel együtt, h gumizza át. Azt mondta, h így első ránézésre nem szakadt, meg semmi púp nem lett rajta. Felnit meg ráérek vhonnan keríteni.
Az itthoni bontóban egy lengőkarra 7k-t mondtak. Nemsoká megyek a szerelő komámhoz és összeszámoljuk, h kb mennyi lesz a vége.
-
fero02
nagyúr
Igen, az.
Én ezt tavaly az autóval együtt vettem külön felnit. Nem egy mai darab, de sztem nem lehet idősebb, mint 3 éves. Na majd meglesem hátha van rajta vmi dátum.Ha vkit érdekel néhány kép a történtek eredményéről.
-
fero02
nagyúr
Már a parkolóból kivezető úton jöttünk kifele, "irány haza" címszóval.
Hát így sikerült.

Jim Tonic: Bizakodom, h nem lett baja. Du megyek a szerelőmhöz, alánézünk és majd kiderül, h mi a gyíkos. Nagy csalódás lenne, ha a bölcső is sérült volna. Ez gyakorlatilag nem volt "nagy" erejű ütközés, inkább csak rászaladtam/csúsztam az éles sarkú padkára. A kőporos nyomok alapján emiatt roggyant meg a lengőkar is - bár az már önmagában is nagy csalódás volt számomra.

Nem volt ez rallizás, csupán csúszkálás, amit csak így lehet "gyakorolni".
Hibázni meg mindenki hibázhat.
De hogy Matador gumim többet nem lesz, az hétszentség. 
-
fero02
nagyúr
Na, ügyes voltam ma este.
Nekicsaptam a kocsi jobb elejét egy padkának. Látható eredmény egy szar acél felni (remélem a gumi nem lett szálszakadt), egy megroggyant lengőkar, egy kiszakadt végű stabilizátor kar. A gumi (ahol legjobban kinyomja a felni) beleér a kavicsfogó műanyag szarba. Kanyarodni tudok, semmi recsegés-ropogás.
Remélem a bölcsőnek és a stabilizátor karnak nem lett baja. Szép kis karácsonyi ajándékot csináltam magamban. Qrvára hiányzott, de hát én voltam a fax.
-
tomyoy
senior tag
kiszedtem a műszeregységet, spirál szépen jár, befujtam wd40el, egyszerűen a festékréteg feljött a számlapról....bár mint ha a műanyag mögötte sötétebb lett volna, lehet valami hőhatás érte....
-
TayRol
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
cimboramba belementek Irorszagban, kocsi vs. kocsi volt a felallas, arccsont tores es muteni kellett azthiszem a medecejent. mutet megvolt, de bennthagytak egy gezdarabot, majdnem meghallt. a pereskedes nemreg ert veget, majdnem 60 milliot kapott. hazakoltozott tavasszal, azota nem talalkoztam vele. de tuti, itthon minimalis toredeket sem kapta volna - ha egyaltalan tuleli.
neked Z1000-sed volt, ugye? -
_seth_
veterán
Alakul: mind a 6 parkolóradar szenzor működik a festés után is
Már csak be kell rakni a két szettet
+ Alakul a gps is... holnap még a futómű is át lesz nézve ismét
Szóval halad minden 
Új hozzászólás Aktív témák
- Warhammer 40.000
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- CES 2026: ámulás és bámulás a Keychron háza táján
- TCL LCD és LED TV-k
- BMW topik
- OTP Bank topic
- Revolut
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- iPhone 11 Pro Max 256GB 100% (1év garancia)
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
- BESZÁMÍTÁS! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Jo ujabb minimalis km stb.. de akkor nem lett volna hitelem és nem nehezitené a dolgom az ügyintézésben..

Aztán meg össze vissza csúszkál az úton, hogy megelőzni sem 1szerű.

)