Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Google Drive csatolása szerveren / Nextcloud integráció
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- Ketogén étrend
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ahova ez kerül azok a lapok szerintem mind tudják kezelni a bifurcikációt. Elvileg valóban ráfért volna mert TDP-be is belefér hogy még kettő SSD-t tápláljon.
Ez a kártya OEM only ott meg nem user rakja össze a gépet szóval nem lenne akadálya, support sincs rá közvetlenül.
Az más kérdés hogy azért lett ilyen mert osztozik a wx2100/3100 pcbjével így nem kellett külön erre tervezni másikat. -
Ha tettek volna a hátára két x4 M.2 foglalatot egész jó kis kártya lenne. Azon az oldalon elfért volna hisz nincs mögötte semmi. Semmi aktív elemet nem igényelt volna.
De lehet ez még túl bonyolult az embereknek és a gyártók félnek hogy a nem érti miért nem megy emberek elárasztanák az ügyfélszolgálatukat.
-
válasz
Kisgépkezelő
üzenetére
Ez hivatalosan úgy néz ki hogy maga a slot ha 16x-es akkor 75w ha 8x akkor 50w de ez csak papíron van így.
A kártya teljesen mindegy mert a slot határozza meg a maxot és is inkább csak a lap össz terhelése miatt annyi amennyi azaz hogy ne lehessen telepakolni 75w-os kártyákkal.
A Pcie táprésze ugyan az az elején 1x-nek és 16x-nek is, a plusz sávok nem adnak plusz tápot csak adat megy bennük.
Összefoglalva az 1x kártya is képes felvenni 75w-ot is 16x slotban de hivatalosan fordítva nem szabványos azaz 8-16x kártya 1x slotban 25w max az ajánlás. Gyakorlatban persze nincs limitáva de a vezetősávok az 1x-nél gyengébbek lehetnek.WX4100 az már más GPU, azt is lehet húzni nem is kicsit. TDP limitet 65-re meg ramja is ugyan úgy 2000-res lesz rajta.
-
Kisgépkezelő
senior tag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
PCIe x8-on át 50 Wattnál többet már az alaplap nem tud (vagy legalábbis nem kéne tudnia) adni, ha jól értem a specifikációt.
Én a kissé nagyobb tesóját a WX4100-at vettem meg mostanában, de még várok a postázásra. -
-
-
PitLee
őstag
Köszi, hogy szóltál, rosszul másoltam ki a linket a vége lemaradt
https://youtu.be/oi7qbvBbM-c -
-
PitLee
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ha a kínaiaktól tudnál botolni két ilyen ramot akkor mehetne a 128 bit sávszél elvileg nem ?
Itt egy szemet gyönyörködtető videó, iPhone ram bővítés, a ram eltávolításánál azért kikerekedett a szemem.
5:12-től
https://youtu.be/oi7qbvBbM -
Ramokat tovább piszkáltam és TDP-t is 65-ra de nem hozott plusz értékelhető eredményt. A kártya inkább GPU limitált mint vram ami mondjuk érdekes mert eléggé kevés sávszéle van de ezek szerint a superpositiont tesztet ez nem hatja meg. (vagy a GPU egyszerűen nem képes kezelni)
Szóval itt most megállok mert szerintem elértem amit akartam.
1216/1500/17w helyett
1400/2000/65w a teljesítmény meg 2.5x-os teszteken.
Hozzáteszem sok értelme nincs mert a 2GB vram a limitáló meg amúgy sem egy erős kártya nvidia oldalon talán a 1030-1050 között lehet valahol.
Visszarakom rá a biztonságosabb biost azaz az 1400/1750/50w-osat az kb a WX3100-as alatt van valamivel mert a PCB-je hasonló azaz VRM elvileg bírni fogja, de 65W-ot tényleg nem akarok ráereszteni tartósan. Az is igaz hogy 55w körül ment maxon.Szóval ez lett a finálé ami még szerintem biztonságos. Lehetne még feszelni a GPU-t és lehetne még a ramot is 2000 fölé vinni bőven mert ez még mindíg a ram gyári specifikációja csak semmit nem ad teljesítményben az extra hőn kívül.

-
PitLee
őstag
A DP az olyan, mint a Nap fogyatkozás.
3 dolog együttállása kell hozzá, avagy a vga, monitor és kábel is tudja azt a DP verziót.
https://en.wikipedia.org/wiki/DisplayPort#Market_shareHa valami régről maradt 1.1-es kábellal kötöd össze az eszközöket 4k60Hz nem lesz

-
Sikerült valamit de bőven nem a vége, gyakorlatilag 2x gyorsabb teszteken.
Gyári állapota:
Moddoltam a biost 1750/1400 és a TDP-t is át tudtam írni de egyik sem a véges eredmény csak annyi amit biztonságosan tud a lexa és maga a kártya. Ramból 2000-esek vannak rajta így abban bőven van még tartalék.
És a legnagyobb vicc az egészben hogy totál halk maradt a kártya.
-
-
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Gondolom ha át lehet írni, akkor át tudod pötyögni. Ha nem lehet átírni, az fura.
-
MeroM
senior tag
Engem ilyen kártyáknál 1 dolog nagyon érdekelne és ezt nem szeretik "tesztelni" :
4k 60Hz megy e a nomál DP porton, vagy esetleg ezzel is az a helyzet h a kártya mellé vegyél Aktív mini DP-HDMI átalakítót méreg drágán?
(ugye a legtöbb kártyán megy a 4k de kimenetfüggő h tudja e a 60Hz t vagy csak a 30 at)
HTPC k be talán a legfontosabb ha már külön kártya van...
-
A bios editorban benne vannak a ram profilok de hozzáadni nem lehet. Simán a TDP átírásra nem reagál, a ram órajelre igen azaz 1750-ig megy a gyári biossal és 2000-en is indul a wx2100-as biossal de error 43-at ír. Próbálok olyat hogy hagyom békén a tdp-t és az órajeleket, helyette a tuning limiteket piszkálom meg. Nagyon zavar hogy ott van rajta a 2000-es ram meg az is hogy tudna 45-50w TDP-t is mert a pcb egyezik a wx3100-assal, vrm is megvan teljesen. Ez a kártya kb a 1.5-2x- esét tudja mint amire most be van állítva. Hűtést is tudnám moddolni nagyobbra. Elvileg a gpu-ban is vannak letiltott részek de azt hagyom a végére mert az kb az esélytelen kategória feldoldani.
Közben érkezik még egy speckó kártya gtx950m gpu-s asus oem verzió. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Nincs rá szerkesztő amivel a RAM tulajdonságokat át tudod pakolni?
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A tuning WX2100 biosból hiányzik a ram ami a kártyán van, nem ad képet szóval visszaraktam a gyárit és azt fogom valahogy szerkeszteni.
-
Kézzel átírtam majd flasheltem de ugyan úgy fix 17w-ra írta be magát.
Most felraktam rá a WX2100-as biost, ez látszólag tud alapból 2000-es ramot és 25w-ra lőtte be. Viszont ezzel nem megy sem az msi afterburner sem a gyári amd túlhatjás, visszaugrik gyárira. VP9 most sem jelenik meg.
Szóval keresek másik biost. Ezt megpróbálom még [link]
Annyi észrevétel még van hogy DP portot HDMI-re majd DVI-re alakítva nincs kép bootkor de windows alatt van. Full uefi minden. -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
morepowertool al szerintem ki lehet szedni a fogyasztás limitet
[link] -
-
PitLee
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Az Ai fejtágítóból az jött le, hogy ez egy munkaállásban használt kártya volt a HP/Dell gépekben
pl AMD Embedded Radeon E9173 drivers / Hewlett-Packard HP EliteDesk 800 G1 SFF
link
Ezért nem is foglalkoztak még driver szinten sem a VP9-el.
A tesója az RX550 elvileg tudott nem valódi VP9-et, ami hybrid mód volt, amit a VGA és CPU közösen botolt össze. -
PitLee
őstag
"Az AI azt mondta" című rovatunk
"AMD E9173 videó kártyához milyen driver van amivel megy a vp9"
"Az RX550 és az E9173 között mi a különbség, hogy az utóbbi nem tudja a VP9-et" -
juliabrilke
veterán
Tényleg a WX2100 kártyához hasonlít, de annak 25W a TDP kerete (2GB 64bit rammal).
35W a WX4100 volt (4GB 128bit ram), mind a kettő olyan ~1200Mhz körüli boost órajellel.Tehát akkor a fogyasztása úgy néz ki valamivel kevesebb, ha ennek 17W limit van beállítva.
-
bossbob
tag
Teszt/ellenőrzés képpen egy linuxszal is meg lehetne nézni. Abban én LACT progival szoktam az AMD kártyákat húzni/finomhangolni.
-
Moddolt driverrel megy. Húzni is lehet de elfogy a csúszka. +75% power, ram 1500@1950 a Gpu limites és csak 1200-ig boostol.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Special "RAM hiba" effect mode

-
Amd gyári drivere ami felismeri a kártyát.

Szóval marad a moddolt vagy a kézzel telepített. -
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Igen
Meg a kis fogyasztásról is gondolom 
-
-
Zsír, sok esetben jól jöhet
Elég régi, 1948 van a GPU-n...

Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kész rémálom lesz Linuxot használni jövőre az USA egyes államaiban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- BestBuy topik
- Építő/felújító topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Apple iPad mini 7 2024 128GB MXN63 SpaceGray
- Samsung 850 EVO 256GB SSD eladó
- Samsung SyncMaster EX2220 Monitor kisfogyasztású Full HD LED monitor
- Bivaly erős 10 magos Dell Latitude 5430 (12.gen Core I7 32Gb DDR4 512Gb SSD) laptopom eladó!
- Apple Watch Ultra 2 Natur Titanium, Alpine Loop szíj, még 9 hó gari Emag vásárlás
- AKCIÓS ! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB RAM 512GB SSD! 1 év garancia!
- Új MSI 15 Katana FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB DDR5 1TB SSD Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- Asus TUF B760-Plus Wifi (apró hibával)
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem ám leforrasztani
Már egy SE2022 is rinyál egy kameracseréért is, nem hogy majd egy sima DFU visszaránt mindent