Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Lalikiraly: Asus Gaming V16 - RTX5050
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Dare2Live
félisten
10éves Astra Classic esetén rozsda megelőzés céljából mit érdemes tenni?
A probléma az, hogy kerékívnél, problémás helyeken megjelent ha minimális mértékben is a fellületi rozsda, aminek tapasztalataim alapján nem lesz jó vége.
Haver szerint mindent fujjak le 15.000Ftből Terotexel oszt azt ismételjem meg 10év múlva is 30évesen megugyis ki lesz dobva a kocsi.....

-
-
KrAt
veterán
-
tomyoy
senior tag
Astra 1.6i 75le 93as

-
TasiA
senior tag
Sziasztok!
Én úgy látom, hogy a vadóc korszakon nagyrészt mindenki átesik, aztán vagy törénik valami és úgy változtat (vagy nem változtat), vagy egyszerűen a korral benő a feje lágya és lassan lesz veszély- és felelősség érzete is az "én kúrva jól vezetek" öntudat mellé. Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy rengeteg olyan ember van az úton, aki nem érzi az autóját, csak megtanulta hogyan kell közlekedni. Na ilyenkor hiába hiszed, hogy te "jó" vagy, baj lesz belőle! Sokszor látok vagány sofőröket, akiknél csak a szerencse, vagy a másik jó indulata miatt nem lett baj. Én mai napig szeretek kicsit kekekcekedni, de csak addíg amíg kiderül kinek megy jobban a vasa és ott vége!!!!! Nem bírom a hülyéket, aki nem tud veszteni, és addíg kínlódik, hogy csak azért is ő akar elől menni, mert "na nehogy már!!" Na ezeket elengedem, had menjen, gondolja csak azt, hogy jobb és húzzon minél messzebb tőlem és mindenkitől! Ezek a közveszélyes álatok, akik megérdemelnék az első lehetőségnél a mocskos nagy verést! Ha meg a másik a jobb, akkor egy elakadás jelző villogás, oszt köszi!
Amúgy béke srácok, szerintem mindannyiunknak vannak csúnya történetei, amik nem tetszenének másoknak, de lehet már magunknak sem!
A lényeg, hogy akarjunk, tudjunk változni, fejlődni 
-
dokar
addikt
na látom mindenki tépi az opelt

-
#TOTTI
őstag
válasz
bambano
üzenetére
Én is láttam és nem engedtek.. akkor mindenki megnyugodott volna.. De az igazságosztést köszönöm.. Nem ezzel töltöm a mindennapjaim apró élményemet megosztottam és nem is az a lényeg hogy leelőzgettem kinkeservesen hanem az hogy stabil volt 140nél is.. nem kis kanyarban.. Gondolom a hsz.ed után lefeküdtél aludni..

-
_seth_
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Írhatnék többet is de neked minek? Pár havonta úgyis ugyanazt mondod mint egy papagáj... ha így jobban érzed magad írj nyugodtan...
Én lehet változok de, hogy te nem az biztos... ebbe most azt gondolsz bele amit akarsz...
(egyébként mintha azt írtad volna, hogy nem írsz többé nekem... sebaj csak hát na, a következetesség jó dolog vagy legalább mondanál valami olyat amit eddig nem de hát erről szó sincs...)
-
_seth_
veterán
Majd megunod te is. Anno nyomtam neki én is (kb 130le + 1 tonna felett valamivel volt a gsi kadettem) de hamar meg lehet unni... + miután egy csuklós busz nem ad elsőbbséget és kiszállsz ép bőrrel egy olyan autóból ahol látod, hogy az anyóson ha ült volna valaki az jó eséllyel ott marad majd veszel egy másik autót és neked jön egy részeg majd utána szemből úgynevezett "tükrös" balesetben szemből szintén neked jön valaki... hamar meg lehet unni na meg ütöttek el úgy is, hogy bringáztam... én már ott tartok, hogy meguntam... szeretek vezetni, szeretem az autóm, szeretek barátnőmmel kocsikázni szép nyugodt tempóban, klíma, halk zene sétálgatás de az ilyen állatkodás már nem pedig... hegyekben 1 éve még én is nyomtam neki úgy, hogy a kadett segge ide-oda csúszott pedig az valóban olyan autó volt ami ha lehet így mondani erre való... egyszerű, nagy nyomaték, viszonylag kis súly, merev volt és stabil... mostanában meg az vagyok aki indexel főúton jobbra, hogy ugyan előzzön már meg az aki 2 méterre követ 90-es tempónál de hülye előzni... mindent meg lehet unni

Pedig a vectra is megy ám nem is rosszul de nem játékra való még ha a 2 liter és 137 ló nem is olyan kevés valamint az ültetett sport futómű, merevítés, 4 tárcsafékből azt gondolhatnám, hogy jó lesz ilyen játszós autónak de túl sokat költöttem rá ahhoz, hogy saját ökörségemből bármi baja legyen és így is az eleje-oldala új mert egy kedves autóstárs úgy gondolta, hogy ügyesebb mint amilyen valójában. Na meg nagy, hosszú, nehéz autó bár hozzátenném, hogy kanyarban azért 60/40 ültetéssel nem dől...
-
A vw motorjaival (többek között) az a baj, hogy nem hangsúlyozzák eléggé, hogy *be kell járatni* őket. Olvasd végig az új passat népítéleteit, van, amelyikben azt írják, hogy másfél-két litert eszik 1000(!!!) km-enként (az általad írt adat 10x-ese), van, ahol azt, hogy kiment a csóka az autópályára, óvatos kíméléssel bejáratta a szekeret és nem eszik egy csepp olajat se (ami egyébként szintén káros a motorra).
Az én borám olajfogyasztásban jó volt, 30ekm alatt nem zabálta le max-ról min-re az olajszintet. A fentiek elsősorban a pdtdi dízelekre igazak.
Mennyire lesz tartós egy motor? amennyire a gazdája hagyja. Egy turbót mindig vissza kell hűteni, ha nem teszed, jó eséllyel szétmegy. Bár állítólag ezeket már nem olajjal, hanem hűtővízzel hűtik, ez elvileg jobb.
-
Én se teszteken láttam, hogy ütné az accordot, hanem beleültem egy accordba, megnéztem, nagyon trabant jellege volt az egész autónak. Egy élmény volt visszaülni a vectrába.
Én személy szerint sikítófrászt kapok attól, ahogy a honda motort épít. Meg attól is, ahogy kinéznek a japó autók.
-
-
-
-
Calogero
addikt
Már csak a kabrió hiányzik és teljes a paletta
-
Calogero
addikt
Opel Insignia 2.0 Turbo Sport OPC Line
Jój áll neki a fehér szín
-
TasiA
senior tag
De most méé kell megszünteni a szívó motorokat?? Én is szívesebben hajtanék egy 1.8-2.0 szívót, mint a feltöltött kicsit. Szerintem jóval időtállóbb és nem annyira kényes. Viszont, ha új autóról van szó akkor jöhetne dízel is, ha jó a motor karakterisztikája és nem ilyen 1500-ig semmi, aztán 3600-után megint erőtlen és ehhez egy állandóan váltani kell 6 sebesség. Esetleg egy faca automatával, nincs már kedvem állíndóan kamillázni a bottal ott középen, hogy húzzon az adott fokozatban. Ki kéne próbálnom már egy 1.9-est, olyat még nem vezettem.
-
TayRol
nagyúr
válasz
Calogero
üzenetére
Hat 2-3 ev mulva nalunk is lesz remelem gyerkoc, meg amugy is kombi maniam van.

Nem vagyok hive sem a kis kobcentis turbos benzinesnek, sem a dizelnek (ha ceges es a ceg allja a szervizt, akkor ok).Szoval meglatjuk mi lesz. En 2.0 benzinest vennek, ami nem turbos. De az mar nem lesz.
mod: vagy az Insigniaban kaphato V6 2.8 benzin.

-
Calogero
addikt
Majd meglátjuk hogy milyen lesz, lehet hogy így is tágasabb lesz mint a G caravan.
Mi család alapíitás előtt vagyunk, így a GTC, TwinTop kilőve....így mi is kíváncsian várjuk a kombi megjelenését.
A motor paletta is lehetne jobb.
Benzinből megszűnik az 1.8. 2.0.
Marad:
1.4 (100Le)
1.4t (120Le)
1.4t (140Le)
1.6t (180Le)Diesel:
1,3 (95Le) Fiat
1,7 (110Le)
2.0 (130 Le
2.0 (160 Le)Most 1,4 (90Le) 5 ajtósunk van, és már ezzel a kasznivali is lomha a járgány, és szerintem az +10 Le sem fog nagy változást hozni.
Ettől a kis kobcentis turbó motoroktól pedig tartok egy kicsit.....
Diesel, meg ugye drágább, szervízköltségesebb.... -
#TOTTI
őstag
válasz
Calogero
üzenetére
TwinTop fasza is.. meg is nézem használtautón...
Amúgy még mindig nem bántam meg a GTCt nem talalok alternatívát.. ilyen fiatal autóra... és ennyire dögösre.. Talan egy 2005ös Signum az még elférne..
Csak hát fiatal vagyok. Majd pár év mulva 1-1ben elcsaerélem egy Zafira B-re mert azt akartam először..
-
Calogero
addikt
Az Opel folytatja az elnevezési stratégiáját ahogy eddig is tette.
A H Astrák Classic néven fognak tovább futni....Az ötajtós Astrát 2010 végén az eltérő karosszériájú, sportos GTC kupé követheti, 2011-ben pedig jöhet az autó kombi verziója is, ami a korábbiaktól eltérően nem kap hosszabb tengelytávot, mert elsősorban a sportos megjelenésre koncentrálnak majd, a tágasabb családi autót keresőknek marad a Zafira. Ezek után egy négyajtós szedán és egy kupé-kabrió változatot is piacra dob majd az Opel.
....Különben nekem nem tetszik.....
Majd ha elkészül az új GTC akkor visszatérünk erre

Nekem is bejövős a GTC, de TwinTop jobban tetszik. -
#TOTTI
őstag
válasz
Csabee.
üzenetére
Köszi..

Viszont a legszebb felnit választották az I Astra promójára is..
a masszív és mélyebb ülés elől látszik..Sportosabb belső kormány pedál stb..Az ezüst szép is a karbonmintás ezüstel.. Na meg ebbe az autóba nekem ne is legyen tárolorekesz..
Mondjuk nincs is..
félbőr ülésem lenne egy szavam nem lenne.. mondjuk igy sincs.. -
#TOTTI
őstag
Én csak abba bízok hogy maga a GTC név megmarad a H Astrának.. csak kitalálnak valami 3 betüs nevet az I-nek is.. Különben nekem nem tetszik amiért elcserélném erre az az hogy új..
Mert hát azért ez gyönyörű és szerelmes vagyok belé..

Talan valamikor calibra szintre emelkedhet vagy nem..?

Hányszor megkaptam hogy miért nem BMW.. mondom mert az snassz.. ha meg a csajok miatt veszek autót vehettem volna egy lerugott passatot is.. mert az passat.. a hatás garantált

-
Calogero
addikt
Aham azt hittem más nem tetszik benne.
Tényleg nem sok tároló rekesz van benne.
A pénztárcámat+kulcsot+iratokat autóstáskában tartom, ami nem fér az ajtó "zsebébe" így a kesztyűtartóba tárolom. Ezzel nincs is gond, de ha az asszony vezet... női retikül nem fér sehova.
Pohártartó ami van az is egy vicc (csak álló helyzetben használható)
Egyszer kipróbáltam a pénzérme tartót is, de csak első kátyúig voltak helyükön.
A könyöktámaszba se sok minden fér.Az üléssel nekünk nincs semmi bajunk, de embertől függ. (nem vagyunk égimeszelők hosszú lábakkal)
Láttam már céges Astrát, ott a vezető az anyósülés hátsó zsebében tárolja a menetlevelet.
-
TasiA
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Nem arra gondoltam, hogy igénytelen!! Dehogy is!! Egyszerűen a parktikusság zéró! Sehol egy tároló hely, még a rohadt telefonomat is csak azért nem kell a zsebemben tárolni, mert olyan vékony, hogy belefér a hamutartóba.Oszt ennyi, ki is fújt! Pénztárcámat, meg a lakáskulcsot bedobom az ajtó oldalzsebbe, na innetől kezdve már küzdök a menetlevéllel, hogy be tudjam rakni. Máshova sehova nem lehet.
Mondjuk azért ajtó kárpit a kezednél rendesen gagyi anyagból van, mert pólóban már 30 perc után dörzsöli a könyököd/alkarod. Nekem az ülés sem tetszik, mert olyan mint egy 3x-osan kitekert deréktámasz+ oldaltartása 0, meg egy picit szerintem rövid az ülőlap, de az nem vészes. Legalább is anyámé is , meg a céges vacsi új 1.6-os is ilyen. Más bajom nincs vele. (viszont a Wartburg bádog hangú felcsukódó napellenző az vicces
)
Nekem a sport üléses tetszik, na annak jók az ülései, szerintem.
-
-
TayRol
nagyúr
Az uj Astra.

-
KrAt
veterán
Új családtag:

-
Calogero
addikt
Mindenféleképpen kipróbálom.
Márkatársam cserélt lámpát.Halogén lámpát használt 6000K-s szetett, és ezt cserélte le gyári Xenon (vetítőlencsés) lámpára, amelybe szintén 6000K-s égőt tett.
Az utóbbiban teljesen más az égő színe, elmondása szerint sokkal "melegebb" mint az halogénes lámpatestbe szerelt szett színe. Azt mondta kb olyan mint ha 6000K-ről 5000K-ra válltott volna. Jobban lát vele, jobb a vetítési kép. 6000K-t főleg esőben szidta, mert olyan érzése volt, hogy az autó előtt van egy kék vékony függöny réteg.Vetítő lencse egyetlen hátránya, hogy nem egyenletes az átmenet. Az általam linkelt fotón is látszik egy halvány kékes átmenet, a világos és sötét rész között, már 3800K-nál is.
Nem menősködni akarok az autóval, hanem csak egyszerűbben jobban látni, ha már ilyen drága lámpával rendeltem az autót. A Vovlo, BMW, Merci, Audi, gyárilag is 4200K-4300K használ, sőt már az Insignia is 4300K égőket kapot.
-
_seth_
veterán
Ilyen HD is volt már nálam egy szett csak az úgy került hozzám, hogy H7-est vettem doboz, blokk szerint de h3 volt benne... azért kipróbáltam és megnéztem milyen lenne ha... (ha megállna a fényszóróban csak ugye aki látott már H3-as és H7-es foglalatot az tudja hogy erre nincs sok esély...) és ugyan olyan fénye volt mint az enyémeknek.
Kapcsolgattam ködlámpát, refit is, volt, hogy minden ment de volt amikor csak a tompított, sajnos Az N95 8GB telóm éjszakai módban ennyit tud... a kép széle még ki is ég igazából csak a fény színe látszik jól a képeken.
Ráadásnak egy videó ami szintén csalóka de ez volt kéznél... videjóóó
-
TasiA
senior tag
Ő melyik?? Nekem most H4 bi van, HD márkanevű és 31 ezer volt. Előtte DN TEGER nevezetű volt, na ahhoz képest ez sokkal jobb. Mint a kábelek,csatlakozók minősége, a begyújtási idő is rövidebb. na meg beraktam és tökéletes a vetített kép, nem kell babrálni, és a refi sem az orrom elé világít, hanem oda, ahová kell.
-
TasiA
senior tag
válasz
Calogero
üzenetére
Ha lehet próbáld ki mindkettőt. Én személy szerint 2 szettel is próbáltam a 4300-at. Tökéletes valóban fehér fény, nem ilyen jég fehér meg hasonló szar duma. Gyönyörűen megvilágítja az utat és mindent. 5000K-val is jól lehet látni, de észrevehetően jobban világítanak a táblák, felfestések, viszont, cserébe jobban elveszik a fény a sötét aszfalton, ami reflektornál még inkább érződik a 4300-hoz képest! Holégntől még mindíg 2x jobb.
Lehet nem fog az összes 20-on éves hülyegyerek hanyatt esni az autódtól, mert nem elég tuNNingos, viszont szerintem jobban látsz, mint a kékesebb színnel.

-
_seth_
veterán
Volt nálam egy 5000K-s az összehasonlítva a jelenlegi 6000-es szettjeimmel nem volt észrevehető különbség közöttük, 4300-ast még nem próbáltam de 8000-est már láttam párat az szép lehet kiállításon meg a garázsban de nem kellene.
Ködben a xenon egyébként egész jó csak nem árt pl a fényszóró magasságát levenni teljesen mert úgy többet látni, sok autóban jól látszik a xenon magasságának hülye beállítása mert diszkó jelleggel az eget világítja a kis fénycsóva
Jellemzően golf 2, lada amelyikben benne van a xenon de beállítva sincs pedig 1200 huf-ért nem sok. Ugyanakkor kérdeztem a srácot aki csinálta a beállítást, hogy nagyon rossz-e a vetítési kép xenonnal de azt mondta, hogy teljesen jó és úgy is nézett ki a műszerben is. -
TasiA
senior tag
Én 4300- tól a 8000-ig mindent próbáltam, aztán visszatértem a 4300K-hoz. Sokkal jobban látsz, mint bármelyik magasabb kelvinessel. Már az 5000-essel is észrevehetően roszabb, a 8000K az meg a hülyéknek való, látni kb semmit nem lehet vele, de cserébe jól pirít a kukás mellény, csak azt nem látod ki hordja

-
fero02
nagyúr
-
_seth_
veterán
válasz
Calogero
üzenetére
Xenon: mindegyik 6000K-s, a 4300K vagy 5000K-s ugyan erősebb lenne de ez is tökéletes.
Helyzetjelző: can bushoz nem értek
Mindenesetre nekem 2e ft volt abba a pár ledes izzó és semmi problémája nincs vele max ha kiég egy izzó akkor írja, hogy valami baj van de sem a xenon sem a ledek miatt nem ír ki hibát. -
Calogero
addikt
Nagyon szép lett, gratula, főleg a műszerfal
A xenon izzóid hány K-sak?Én is tervezek egy jobb helyzetjelzőt, mert gyári elég kaki még a gyári 3800K xenon mellett is.
3 Variáció van lépet fel:
1.barkácsolós féle LED kijelző (barkácsolás nélkül egy pillanatok alatt elsötétülnek (Can-Bus))
2. [link] (jó drágán)
3. [link] (ez menne még hátra a rendszámtábla világításba is)
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Series X|S
- Okos Otthon / Smart Home
- Háztartási gépek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- További aktív témák...
- Kuriózum: Ozark Trail (amerikai) fejlámpa 600 lumen
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 32GB / 1000GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 Ti 8GB Zalman S2 TG EVGA 850W
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)