Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: Mutasd magad topic!
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- gerner1
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoo8800
veterán
Ezt olvastátok?

-
bambano
titán
válasz
Daywalker
üzenetére
Vagy amikor megmérik, akkor nem jól mérnek valamit... nem tudom. Amikor a gyári telót kivették, annak orrán-száján dőlt az olaj, az egyértelmű volt, hogy csereérett.
Utána berakták azt a sachs telót, ami a gyári adatbázis rendelési száma szerint kell bele, megmérték, hát nem volt valami csúcs. Pár hónap alatt eljutott odáig a frissen berakott gyári teló, hogy a mérés szerint megint csereérett lett, ezt nem értettem. Mármint azt, hogy egy kb. 150 ezret futott első teló a mérés szerint sokkal jobb állapotban volt, mint egy 30 ezret futó hátsó. Akkor gariban cserélték. Amit beraktak, az megint szétment, legalábbis a mérés szerint. Ezt már nem cserélték gariban, de nem volt kedvem rájukborítani az asztalt, pedig szerintem fogyasztóvédelmes az ügy. Nost bent van ez a harmadik, de amikor legutóbb mérték, ez is halál közeli állapotban volt. Én meg egyre inkább azt hiszem, hogy nem jól mérik és ennek az lehet az oka, hogy a vectrának gyárilag elb.szott keréknyomás értékei vannak, úgyhogy lehet, hogy pattog a méréskor az autó.
Nem tudom, egyszer nagyon ráérek, leengedem a gumikat és megméretem úgy.
-
TasiA
senior tag
A gázosban is van olaj! Személyes tapasztalatom, az olajos érzékenyebb az időjárásra. Nyáron a forróságban gyengébb, télen jóval keményebb a mínuszokban.
Előre mindegyik csak patront ad, minek gyártana le egy 20 kilós vasdarabot+ 20 ezerért?
Én erős túlzásnak tartom a Monro totál lehúzását, a LIP jóval gyengébb.Egy hétköznapi merev hátsó tengelyes F Astráról beszélünk, nem 1 HIGH TECH versenyautóról. Vegye meg amire van pénze, de nem 2x jobb az ami 2x annyiba kerül.
Ahhoz, hogy gumit kelljen cserélni, nagyon szarnak kell lennie, kb, mint ha be sem rakna semmit. Azt azért észre lehet venni
-
bambano
titán
A szerelő ismerősök szerint monroe a legalja a lengéscsillapítóknak, ez a "soha olyat még az ellenség autójába se" kategória.
A Sachsot jónak tartják, de nekem valahogy mindig Kenobi tábornok szálíltja, úgyhogy 3 próbálkozás után többet nem lesz az autómban olyan, bilstein vagy koni lesz, akkor is, ha aranyárban adják. Mert az olcsó miatt gumit cserélni az sokkal többe van.
-
Daywalker
addikt
Azt hiszem az utolsó szó mutat rá a lényegre: bírHAT
Hát igen, nem garancia semmire sem a drágább. Bármiből össze tudja fosni magát az új. Annyi biztos, hogy a sport konik, amiket neked is ajánlgattam (mivel nincs más hozzá koniból), azok iszonyúan bírják a gyűrődést, mivel alapból durvább ültetéshez is alkalmazható (főleg a rövidített szárú, de az Caravanhoz nincs). A Monroe-ról jót-rosszat egyaránt hallottam már, KrenAtesz fórumtárs nemrég vett két elsőt és neki nincs vele baja. A Sachs szerintem egy fokkal jobb talán, de a KYB (azaz Kayaba) sem ma kezdte..
Arra lennék kíváncsi, hogy a Koni komplett gólyalábat ad-é, vagy csak "patront", mert a Monroe és társai tuti csak "patront" adnak. -
fero02
nagyúr
Nincs ültetve.

És a Sachs vs. Monroe témában mi a véleményed?

Daywalker: nem szoktam rogyásig pakolni, de elő-elő fordul, h van benne kg rendesen. Igazából én nem csak ezért lennék hajlandó többet áldozni rá. Nekem simán megér pár ezressel többet, h mondjuk ne 2 év múlva kelljen megint piszkálni. Azzal se lennék előrébb, h a x+x év alatt költök el többet, mint ha most x+y összegért veszek jobbat, ami többet bírhat.

-
Daywalker
addikt
Amúgy tök mindegy, hogy gázos vagy olajos, mindkettőnek megvan a hátránya (az olaj elfolyik a gáz pedig elszökik). Mellesleg vannak olyan gátlók, amiben mindkettő van (pl. az én konim is ilyen). Mivel Caravan astráról van szó, ezért én jobbfélét vennék hátra is, ha sűrűn van pakolva.
-
Daywalker
addikt
Egyébként az anyjuk p.csáját a biztosítóknak, mi a fenét nézegetnek...a legjobb hír ezzel kapcsolatban az volt, hogy valami nőnek vissza kellett fizetnie a biztosítónak a pénzt, mert azok észrevették h valahol épp nyaralt, amikor elvileg beteg volt. Megyek is az ombudsmanhoz...
-
#TOTTI
őstag
Észrevehettétek hogy pár hozzászólásomat moderáltattam mivel keményen olvassák a fórumot a biztosítók hogy én 220.-al megyek meg stb. meg gyorsulok.. De basszus én Németországba vagyok akkor meg mi van..? Semmi szabálytalanságot nem követtem el egy autópálya matrica lejáraton kívül Magyarországon.. Mapulátlan a múltam.. évi ~100 ezer feletti km felett 6 éves jogsival ami nem sok de nem is kevés.. Rutinszerzésre több mind elég..
-
Daywalker
addikt
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Ha az árak, amiket feltüntetett darabárak, akkor bizony a Konival jobban jár.
F Astra Caravanhoz az első gátlók darabja koniból 20500 (nem állítható) és 28500 (állítható), a hátsó darabja pedig 18000. Mindez hivatalos importőrön keresztül 2 év garival...meggondolandó.Nekem Koni Special (piros) van kb. 3 éve (talán most lép a negyedik évébe, mert ilyen időtájt cseréltem én is) és elég jól bírják, pedig ültetve van 35mm-t és Pesten használom (ráz is rendesen, nagy felnikkel szekér feeling megvan).
-
fero02
nagyúr
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Néha ha megőrülök, akor szoktam forgatni, de amúgy nem kergetem a gépet.

Igazából azt szeretném elkerülni, h ha pl most megveszek egy olcsóbb szetett, akkor azt mondjuk normál használat mellett ne 2 év múlva kelljen megint cserélnem...
Koni árakat még nem néztem, de du. sort fogok rá kerítnei.

-
fero02
nagyúr
Kedves kollégák!
Lengéscsillapító ügyben várok véleményeket, tanácsokat.
A versenyzőim:
Hátsó:
LIP: 14.500.-
Sachs: 25.000.-
Monroe: 20.000.-
KYB: 20.000.-Első:
LIP: 19.000.-
Sachs: 32.000.-
Monroe: 32.000.-
KYB: 44.300.-Kérnék mindenkit aki válaszol, i indokoljon is akár pozitív, akár negatív.
Köszöntem!

-
182e.
Öcsém C5-öse nem rég lépte át a 600e km-t. És még nem volt nyitva a motorja. Ezt csinálja utána egy BMW.
-
vallas
őstag
Na ma elhaladtuk a 260.000-t, már csak 10 ezer a szervízig.
Ki hogy áll km ügyileg..?
-
válasz
Calogero
üzenetére
Soha. Jellegtelen, mint minden VW. Másik német autó, amit vennék, az a BMW. Esetleg egy S-Max. Mást nem.
Megjegyzem, Ausztriában az autópálya szélén álló autók között egyértelműen a VW vezet. Főleg a Golfok. Aztán a BMW jön, főleg a 3-as (más BMW-t nem is láttam állni, de 3-ast sokat). Sosem láttam olaszt, japánt, egy-kettő franciát. Opelt sem.
Kedvencem az a Passat volt (pár éves), amelyiknek előttem szakadt fel a motorháztető a tetejére. Kb. 80-nál. Ekkora sebességnél bőven tartania kellene a biztonsági zárnak. -
_seth_
veterán
Na ugye, hogy megmondtam? Na ugye!

Nem olyan egyszerű mint ahogy azt gondoltad az elején.... kár van pénz meg nincs és nem is akarnak ám adni szívesen, sokat meg pláne nem...
Én is érdeklődtem, hogy a kadettem hogy áll a nov eleji kárigény óta:
ne nevessetek!
...
"Megállapítottuk, hogy totálkáros az autó."
Hát bammeg.... már másfél éve totálkáros!
Ehhez sok ész kell meg diplomás... ennyit az allianzról... lóvé? ja, hogy az is kellene? majd.... visszahívnak... majd.... -
#TOTTI
őstag
válasz
Jim Tonic
üzenetére
Igen eurotax eladási ára ami extrák nélkül vételi 2.490 eladási 2.870 nem tudom mi alapján vontak le.. kevesebbet futott mint szoktak.. sérülésmentes.. és igen a 17es felni 107ezerrel emeli az árat.. A sport felszereltség pedig 230 ezerrel drágább mint ugyanaz az autó cosmoval GTC esetén.. és tudod az eladási eurotax felé kellene közelíteniük.. meg ugye a piaci árat is figyelembe venni amiből egy hasonlo kondiciójú autót megvehetek.. Ez igy hogy eurotaxot kell nézniük már nem igaz.. de hát ez olyan mintha a rab szabja meg mennyi az óvadék vagy a büntetés.. Ha én lennék a biztosító a minimumot adnám.. Persze nem érdekel perelek amig perelek ha 2 évig két évig.. akit és amit csak kell.. már nem izgat hogy mi lesz ez a bánásmód nem emberi.. (és tudom hogy ez van ezt kell szeretni... meg jobb a békesség..)
-
-
#TOTTI
őstag
Szerintetek egy 1.9es GTC 2.3 millát ér 70 ezer km-rel Sport csomaggal.. IDS+ stb.. 17es kerék.. Köbe szerint ennyit.. kicsit elüt a piaci ártól 3.4 millánál kezdődik.. ez így meredek..

-
byo
tag
Jobb ha elmész szagértőhöz, me lehet akár a biztosítótáblád is rossz, akkor meg hiába is görcsölsz otthon.
Amúgy lehet a hátsó lámpád panelja is rossz, vagy kontakthibás, szedd szét a hátulját és ütögesd miközbe valaki nyomogatja a féket, vedd ki az izzót tedd vissza. Biztosítékokat meg megpróbálhatod kihúzni bedugni szal csak ennyit tudsz otthon.
-
Calogero
addikt
-
#TOTTI
őstag
KÖBE felülvizsgáló kárszakértője 10:30ra jelentkezett be és még nem ért ide.. de minden telefonhivásra a válasz hogy mindjárt.. még 11:30as elsőre is...
És még autóztatni akarnak meg fuvaroztatni.. meg stb.. elszomorító.. meg elcsalni a helyszíni szemlét.. jah meg majd gondolom fizetni se..
-
TasiA
senior tag
Ember, Te olyan szinten vagy tudatlan az egészhez, hogy szinte fáj! Nincs is ezzel baj, lehet máshoz meg Te értesz, amihez én nem.
"Na ez nekem nem sokat mond Mi az a testelés?"
NA erre NO COMMENT! Senki nem kezdett fikázni, piszkálni inkább javasoltuk egy hozzáértő embert, amire te hisztizel? Hát hogy segítsünk, ha tök hülye vagy hozzá? Ha elmegyarázzuk mi az ,akkor a következő kérdés az elsz, és mi az a csavarhúzó? Aztán, ha elmagyarázzuk, akkor mit kell azzal csinálni?
Ez kb olyasmi jellegű dolog, mint a - nincs áram a házban mit tegyek?- Nézd meg a biztosítékot!- mi az a biztosíték?
Érted már miért küldünk hozzáértőhöz, vagy hisztizel még 1 kicsit?de tudod mit?
Érdemi válasz: nem típus hiba és igen a kapcsoló tönkremehet. -
-
Sotho
őstag
Esetleg valaki más?
-
wwhy
veterán
nem akarok ünneprontó lenni, de a libri weboldalán messze nem ezek az eredeti árak szerepelnek, hanem Nagy opel könyv-1500 (eladási ára:1275), Opel - híres autómárkák-1995 (eladási ára:1696).
ON: egy kis help kellene: kiégett a bal első helyzetjelzőm, és csak a fényszóró kiszedésével cserélhető, amit csak a lökös leszedése után oldható meg. (hogy szorulna lyukba a keze, aki tervezte az egész fényszórót+ami mögötte van). Szóval a lökös leszedéséhez kellene vmi útbaigazítás.
Corsa C, 2006, projektoros lámpa. (tudom, a sima lámpásnál ki lehet cserélni).
Ja, a szerviz 5-7e Ft-ot mondott rá. -
-
vallas
őstag
Hi!
Astra G-ben többször csinál olyat a fényszórókapcsoló, hogy felkapcsolom, és belül felkapcsolódik a kijelzők világítása, de maga a fényszóró nem, ilyenkor picit visszahajtom a kapcsolót, és utána meg jó, szóval valami kontakt hiba lehet.
Érdemes nekiállnom, vagy inkább szerelő nézze meg, valamint hogy lehet leszedni a kapcsolót, erősen húzni, és a beltéri világítás bekacsolása után ha tovább húzom magam felé akkor lejön?
meg még egy ehhez kapcsolódó: van a műszerfalon olyan lámpa ami a tompított bekapcsolt állapotát jelzi? mert ugye a refit kékkel jelzi, de sok más kocsin a tompítottat is kijelzik zöldel.
Előre is thnx!
-
Daywalker
addikt
válasz
_Voyage_
üzenetére
thx!
Rengeteg pénzben van már és még rengeteget lehetne rá költeni. Nővérem használta előttem és hát...tudjuk milyenek a nők ezen a téren: csak használják, de szerviz és törődés nulla (tisztelet a kivételnek!). A rossz ablaktörlő gumik miatt szélvédő cserék (elöl-hátul), oldalablakok karcosak a voltak a jégkaparástól, puffos volt bal első sárvédő (mondjuk épp csak be volt horpadva az oldalsó lemez, de cserés volt), és a jobb első is meg volt karcolva by kerítés, repedt volt jobb hátsó lámpa by tolatás, rohadt a hátsó ajtó az ablaktörlő körül (cserés lett, akkor került rá a gyári szárny is), kopott gumik (akkor még gyári felnin persze) no meg az extrák, de az már saját "hülyeség". Szerintem ezzel sokan vannak így, mert van itt pár szép otó...ami nekem a bajom, hogy a 13 év azért érződik rajta, már nem olyan erős, mint régen és a kasztni sem olyan merev már, mint újkorában, de ez van...jobb, mint a hitel
Már csak valami bika motor kéne bele... -
KrAt
veterán
Hehe elküldtem tesómat megvenni a Nagy Opel Könyvet (ez szinte lexikon) és az Híres autómárkák - Opel könyvet (ez is hasonló hozzá) és vmit elbasztak a Libriben, mert az első listaára 6990 Ft, és én vettem 1500 ft-ért, a másodiknak az eredeti ára 4e, én 2e-ért vettem.. Kurvajó

-
Daywalker
addikt
Esetleg még a Thomy fóliánál is utánajárhatsz, nekik is van hasonló (sőt, kétféle) hővédő fóliájuk. Már három autót csináltattunk náluk és mind tökéletes lett.
-
Calogero
addikt
A fólia adatait leírtam a hozzászólásban amit linkeltem.
Minimális sötétítés mellett is kint marad a meleg.
A fóliázok nem nagyon szeretik mert vastag fólia, így nehezebb feltenni mint a hagyományos filmes fóliákat.Itt dolgoznak ilyen fóliával (amiről tudok)
[link]
[link]
[link]
[link]1 nap alatt kész a fóliázás, utána 2hétig nem ajánlatos az ablakokat lehúzni.
Most télen óvatosan a jégkaparóval.Hátránya: borsos ára miatt nem közkedvelt fólia. Nekem 55 000 Ft-omba került.
-
_seth_
veterán
Ezeknél nekem egy kicsivel sötétebb: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Háremet tartana az adattárolókból a Chieftec letisztult dizájnú háza
- Óra topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Samsung kuponkunyeráló
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BMW topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M4 32GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Ideapad Gaming 3 15ACH6 notebook - R7 5800HS 16GB DDR4 1012GB SSD RTX 3050 4GB
- Apple iPhone SE 2022 64GB - Kártyafüggetlen, Éjfekete, 91% Akku - 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ami cserélhető patronos, abba patront kell venni! 
Corsába komplettet adnak, értelemszerűen...

Ehhez sok ész kell meg diplomás... ennyit az allianzról... lóvé? ja, hogy az is kellene? majd.... visszahívnak... majd....

) Easy Rider öcsém hagy piszkáljam már a gépemet, így tanul a gyerek
Mi az a testelés?
Már csak valami bika motor kéne bele...