Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Ebes, a megtervezett falu!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha többlet üzemanyagot fecskendezel be, a motor erősebb lesz. Ezt az egyszerű, alapvető fizikai tényt nem nagyon van értelme vitatni. Nyilván az astrákban levő motor műszaki szinvonalán beszélünk, nem a forma1-es befecskendezési trükkökről.
A "motor ugrik" érzés meg arról szól, hogy sport üzemmódban elnézőbbek a környezetszennyezéssel szemben és kevésbé izgatja őket, hogy mennyi a károsanyag kibocsájtás. Ezért nem foglalkoznak azzal, hogy átszellőzzön a motor, mielőtt elveszi a gázt, meg ilyenek.
-
Calogero
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Jobban észrevehetőbb lenne a különbség hogy 1300 kg-hoz nem 90 LE párosodna.
1,4, 1,6 (105Le) mozihoz csak pénz kidobás ez az extra.Az enyémbe is csak a váltó miatt van. Manuális váltónál külön kell rendelni, de Easytronic váltóval szerelt példányokba alapból benne van, szintúgy mint a HSA.
-
A szelep nyitását ezeken a motorokon fix mechanika végzi, az nem tud hirtelenebben nyitni. Egyedül a befecskendezés adatainak áthangolása triviális pusztán elektronikus úton. Elvileg a feltöltési nyomást is meg lehet emelni, de már ahhoz is kell valami elektromechanikus cucc.
-
#TOTTI
őstag
-
-
Calogero
addikt
Nekem van Sport gombom
Ekkor a teljesítmény- és a forgatónyomaték-csúcs érzésre növekszik. Holott egyszerűen annyiról van szó, hogy az elektronika felkeményíti a lengéscsillapítókat (IDS®Plus. futómű esetén), érzékenyebbre állítja az elektronikus gázpedált, több üzemanyag szállítását teszi lehetővé a befecskendezőrendszerben, és az automata váltó kapcsolási menüjét is sportosabbra hangolja, a kormány közvetlenebbé válik, valamint rontja a fogyasztási átlagot.
-
TasiA
senior tag
válasz
dragonfx
üzenetére

Vezettél már automatát? Ha még nem, akkor a régebbiek, legalább is én újabbat még nem vezettem, ha erősebben nyomtam a gázt kissé magasabb fordulatszámmal ment, mint ha visszaváltott volna, de csak felet (tudom hülyén hangzik), ha meg lepadlóztam, mint ha 2-őt pakolt volna vissza és engedte szarrá húzatni a mocit. Az "S" az meg sport fokozat, alapból jól kihúzatja afokozatokat nem vált el hamarabb. A +50 ló az meg mese.
-
glutamin
őstag
válasz
dragonfx
üzenetére
A +50 ló biztos hogy csak valami városi legenda. Egyszerűen Sport program, ami jobban kihúzatja motort. A dupla gázpedálnyomás meg a kickdown lehet (padlógázra visszakapcsol a váltó).
izzó téma
lehet veszek magamnak egy olcsó multimétert és kimérem magam. Meg átnézegetem a vezetékezést amennyit látok belőle. -
dragonfx
veterán
Egy szakmai kérdés
én nem találtam pontos infot.opel calibra 2.5 V6 automata...95'ös....170 ló. Mi ez a dupla gázpedálnyomásos megugrós sztori benne??mit növel benyanyomást?..mega váltón az "S" gomb sportgomb igaz +50 lovat szabadít fel???mit tesz ilyenkor az elektronika?..csak benyanyomás ennyit dobna rajta??vagy mit történik ilyenkor??
Kis esély van rá haosnló verda befgyelhet csak manuallal.

-
-
glutamin
őstag
Rendszeresen kiég a bal hátsó helyzetjelző lámpám. 12v 10w kis bajonettzáras izzó. Szép sötét lesz az üvegbúra alatt. Ismerős szerint valami zárlatos probléma lehet. Valakinek ötlet? Mit és hol érdemes megnézni? (a többi izzóval nincs gond)
-
KrAt
veterán
[link] - kapott a Kadét egy ilyet
Szépen szól..
Már csak antenna kell, csak nem tudom, milyen csati van rajta.. 
-
wwhy
veterán
Jégkár, horpadásjavítás Nyíregyházán!
PH-soknak kedvezményes ár, garantáltan jó munka! -
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy computerem 1.2-es Corsahoz. ( 92-93 Delco Multec C12NZ)
Esetleg lehet ezzel kezdeni valakit vagy inkább mehet a QK-ba?
Akinek kell jutányosan megszámítom.
-
tomyoy
senior tag
elmúlt másfél hét : leszakadt a kipufogó( tartó gumi csere), kiégett a bal tompitott( este), másnap reggelre bal hátsó defekt, másnap kereszteződésnél állok hogy fordulok ki belémszáguldott egy 10 éves kissrác"elütött"( motorháztetőről még a gitt is lejött, kormány sarkával lecsapta, 2 jó nagy folt, ), ma reggel fordultam be haverékhoz" 1 picivel nagyobb gázzal
" megsodrott a hátulja....ami nem lett volna gáz, csak kicsúszott a kezemből a kormány és belerongyoltam 1 kicsi árokba közben megdöntöttem a tigazos oszlopot = index betört, sárvédő iv behorpadt( ugye új a fényezés) , és félig leszakadt a lökös......ma már nem ülök kocsiba
-
tomyoy
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
De fogalmazhatok másképp is: tegyük fel, hogy átlagos sofőr vagy.
ha előre rakod a rossz gumit, akkor 1000 kanyarból mondjuk 25x alulkormányzott lesz az autó és mind a 25 problémát simán meg tudod oldani, mert úgy tervezték meg az autót. Viszont 1000-ből 1x megindul a fara és akkor meghalsz.valami hasonlót akartam én is habogni..ott a pont
-
tomyoy
senior tag
f astra, g astra nem dobja ki a seggét hát én alig merek már vele "kanyarodni" mert olyan szinten képes kitörni a hátulja.....rendesen eddig "hülyültem "néha....már nem merek és csak normálisan, mert ha megindul én nemfogom meg.....viszont mikor hogy...van amikor 1 tempósabb kanyarban vagy kiforduláskor az eleje csúszik el....mondjuk többször az eleje mint a hátulja
na jó azt is be kell vallanom hogy ilyen szar gumikat életemben nem láttam, ha leszakad az eső, szószerint 50 a max..különben vészesen közelednek felém a több millás kocsik...
-
Calogero
addikt
-
#TOTTI
őstag
5x110 7" itt láthatod..
Gumival 60ezer ft.. ha valakit érdekel....
-
#TOTTI
őstag
Calogero szted egy structure whell mennyibe kerülhet.. nagyon jól néz ki..! 15ös alufelni nem érdekel cserébe.. opel kupakos alessio
-
Nem, nem erről volt szó. Arról volt szó, hogy akárhol marad fent a rosszabb gumi, valami bajod mindig lesz, és ez a baj kisebb, ha elöl marad, mint ha hátul.
Átlag sofőr a hátsó kerék irányíthatatlanságát sokkal nehezebben tudja (leginkább nem tudja) megoldani, mint az első kerékét, tehát akkor kerül kisebb kakiba, ha hátul jobb gumi van.
És én sem arról beszéltem, hogyha nagyon ügyes az ember, akkor keresztbe tudja tenni az astrát, hanem arról, hogy olyan helyzeteket mutatnak be a tesztpályán, ami *bármikor* előfordulhat veled az életben is és a g astra simán keresztbefordult, ezen helyzet előidézésére vonatkozó speciális erőltetés nélkül.
De fogalmazhatok másképp is: tegyük fel, hogy átlagos sofőr vagy.
ha előre rakod a rossz gumit, akkor 1000 kanyarból mondjuk 25x alulkormányzott lesz az autó és mind a 25 problémát simán meg tudod oldani, mert úgy tervezték meg az autót. Viszont 1000-ből 1x megindul a fara és akkor meghalsz. Innen kezdve a te döntésed, hogy azt a hibalehetőséget küszöbölöd ki, ami egyébként nem okoz nagy bajt azon az áron, hogy kockáztatod a végzetest, vagy a végzetest küszöbölöd ki azon az áron, hogy időnként munkás lesz bevenni egy kanyart. -
#TOTTI
őstag
Vennék 4 db Structure Wheelt H astrara.. télire.. mert jol néz ki elég a fekete disztárcsa nem kő..
-
-
TasiA
senior tag
válasz
bambano
üzenetére
"először alulkormányzottként viselkedik kanyarokban, túrja az orrát, majd ha egy szinten túl hat rá terhelés, kifordul a segge, mint a sicc"
A siccet kivéve "A" Vectránál is kb. így nézt ki a dolog, de ehhez nagyon agresszívan kell kanyarodni. Viszont kombi F Astránál sokkal jobban érezhető a seggriszálás, dízel kombi Octavia 1, illtve Passat kombi szintén zenész. Nagyon hamar megindulk a segge, és még nagyon kanyar sem kell, elég egy enyhe íves izmosabb fék, vészfékről nem is beszélve. Szabályosan félelmetes! (Passat, Octi, de gondolom anehéz motor miatt)
-
fero02
nagyúr
-
A tapasztalatom a hsz-ed minden mondatának ellentmond

Visszatérve az eredetire (volt egy kis vidékreszaladós melóm).
A Hungaroringen a vezetéstechnikai centrumban azt tapasztaltam, hogy a g astra először alulkormányzottként viselkedik kanyarokban, túrja az orrát, majd ha egy szinten túl hat rá terhelés, kifordul a segge, mint a sicc. Ezt egy tanpályán, amikor egész nap azzal treníroznak, hogy szerteszéjjel repked az autó, még össze lehet vakarni reflexből, de hogy a való életben, amikor esetleg 8-10 év után esik be ilyen, mi lesz, vagy mi lesz átlag bikkfalábú tódor sofőr elvtárssal, nem tudom. Az általad emlegetett kilinccsel előre nekem ez. Íven mész vele, egyszer meggondolja magát és elrepül a vége. Hozzáteszem, amikor az astrával voltam a tanpályán, ritka ótvaros gumi volt rajta (igen, michelin alpin).A vectrát még nem hajtottam bele olyan helyzetbe, amikor túlkormányzott lett volna, az tény, hogy határok között a veki brutálisan orrnehéz, volt már, hogy csúnyán elszálltam egy körforgalomban.
Az átlag user (ezt személyesen is tapasztaltam anyósülésről és a felmérések is ezt mutatják), ha gikszer van, leugrik a pedálokról, szeme elé kapja a kezét és sikít ezerrel. Ezért van az, hogyha lemegy az ívről a kocsi eleje, akkor az a helyes eljárás, hogy elveszed a gázt és semmi mást nem teszel. Nem véletlenül, nem úgy általában ez a helyes eljárás, hanem olyanra tervezték a kocsikat szándékosan, hogy az átlag user pánikreakciója legyen a helyes eljárás.
Ezért is van az, hogy a modern autók elsöprő többsége alulkormányzott és ez a tény független attól, hogy hol hajt, elöl vagy hátul. Mielőtt 5000-es thread kerekedik belőle, ezt tanították majd utána saját két szememmel láttam.
Az már csak egy mellékszál, hogy az emberek többsége nem tud vészfékezni rendesen, sem pánikhelyzetben, sem előírásra.
-
-
dokar
addikt
válasz
bambano
üzenetére
f astra, g astra nem dobja ki a seggét, még havas úton sem. vagy íven tartva csúszik alulkormányozva vagy pedig kilinccsel előre, de nem fog kitörni a hátulja, csak akkor, ha rárántasz a kézire vagy nagyon egyenlőtlen tapadású útfelületen bravúrozol (pl elöl hó, hátul jég).
egyébként az átlag sofőrök alulkormányzás esetén tévesen fékeznek, amikor csak gázelvételre van szükség vagy folyamatos csúsztatáshoz (powerover) finom adagolás szükséges. btw valaki szerint rá kell rúgni egy rövidet a fékre, hogy bebillenjen az autó és betapadjanak a sodródó első kerekek.
a lényeg: ezeknél az autóknál a rosszabb gumit lehet hátra rakni, mert kisebb a valószínűsége a kitörésnek, mint az alulkormányzás esetén történő sávelhagyásnak. amikor ez már megfordul, akkor azt jelenti, hogy azt a gumit se előre, se hátra nem szabad már feltenni.
egyébként te UPC-s vagy?
-
helkis
veterán
válasz
bambano
üzenetére
nyilván oda teszem ahova akarom, de azt szeretném ha optimálisan lenne fönt, az állításod szöges ellentéte annak, amit eddig gondoltam a dologról, ezért kérdezgetem, hogy te hogy látod a dolgot, meggyőzhető vagyok, de eddig nem hangzott el olyan indok, ami végérvényesen megváltoztatná az álláspontomat.
szerintem egy kanyar nem elég, oda kell még nagy sebesség (minimálisan több mint amivel csúszás nélkül bevehető a kanyar), jön mellé a hirtelen irányváltás, illetve hogy valami csökkentse a tapadást a gumikon, olaj, homok, jég, kopottság, stb..
de mivel ugyanazon az útfelületen halad el a kocsi eleje, mint a hátulja és adottak a körülmények, akkor szerintem az elejének is meg kell csúsznia, ha a hátulja meg fog..
ha a hajtott kerekek hátul lennének, akkor hátra raktam volna, illetve ha a télit kellett volna cserélnem akkor vacilálnék rendesen, hogy milyen szituáció jöhet többször elő...
alpin a3 már többször megmentette az életemet, vagy legalábbis nagy káreseményeket kerültem el vele, olyan helyeken ahol a matadorokkal ottmaradtam volna..
alig hittem el, mikor nedves úton 100km/h-körül egy előzésből visszatérve a sávomba jobbról egy szippantós IFA elémkanyarodott 15km/h-val és igencsak nehezen gyorsult fel, pont egy emelkedőn, kb 50m-re előttem, továbbelőzni nem mertem lévén emelkedő (egyébként jötek is rá 2s-re), vészfék, de nem csúszott meg a kocsi, hanem csak szépen lelassult..
a szippantós csöve már a motorház fölött volt mondjuk..
, + magam előtt már szinte láttam, hogy ebből crash lesz.. szerencsére mégsem lett az. 
ha van más tipped a jó gumira, akkor légyszi oszd meg velünk!
+ a tapasztalatod az A3-mal, miért nem vált be nálad? -
-
Ha elöl van a rosszabb gumi és kanyarban megcsúszik az autó, akkor gázelvétellel vissza lehet hozni. Ez az átlag sofőr reakciója a helyzetre, ilyenre tervezik az autót.
Ha hátul van a rosszabb gumi és megcsúszik, akkor erős és gyors ellenkormányzással lehet visszakavarni, ezt átlag sofőr nem szokta tudni.Nem csak az számít, hogy tapad az eleje, az is számít, hogy közben a segge ne előzzön meg

Nekem is van alpin a3-as gumim, ennyire rossz gumi még sosem volt az autómon...
-
helkis
veterán
válasz
bambano
üzenetére
értem mire gondolsz, a régi itt azt jelenti, hogy kb 3 szezonon volt fent a gumi eddig, tehát olyan 15ekm-van benne.. ránézésre 80-85%-osak..
nekem a logikám azt diktálta, hogy az újabbak legyenek elöl, a jobb irányíthatóság érdekében, aquaplaningot is jobban kell bírnia, kigyorsításokat, fékezéseket, kanyarban is jobban tapadhat, stb..
téliguminál van ráció abban amit mondasz, de az szerencsére egy 2. szezonos Alpin A3-as szett, amivel maximálisan elégedett vagyok..
-
A kérdést úgy érdemes végiggondolni, (kicsit kifordítva az eredetit), hogy ha két új gumid van, akkor két keréken régi marad. Hol okoz kevesebb bajt a régi gumi? A régi gumi elöl okoz kevesebb bajt.Akár elöl marad régi gumi, akár hátul, mindkét esetben irányíthatósági problémák léphetnek fel, a hátsó keréken fellépő irányíthatósági probléma a veszélyesebb átlagos képzettségű sofőrnek. Tehát a jobb gumi mindig hátra megy. És ez télen még fontosabb, mint nyáron, száraz úton kisebb a különbség.
-
-
-
KrAt
veterán
Mesélek szépet:
Haverommal váltót cserélünk. Szedjük szét a gépem, kiszedtük a féltengelyeket, nézegetjük.. Belepróbálom a kisblokkos váltóba: nem megy bele.. Mi a picsa??????
Belepróbálom a nagyblokkos váltóba: belemegy... Mivaaaaan?????
Nézzük a tengelyeket: bazmeg ezek nagy tengelyek.. Nagy gólyalábak.. Mi a picsa van? Leszedjük a váltóm, lekapargatjuk: F16... 1.3S-en.. Szépen ahogy kell: nagy váltó, nagy tengely, nagy gólyaláb, ellenben kis blokk, kis kuplubg.. Na az azért érdekes, mert ugye a nagy váltó nyelestengelyének más a fogazása, mitn a kis blokkénak, ergo nem megy bele a kuplungtárcsába.. És ezen mégis olyan kuplungtárcsa volt, hogy pici, és a nagy váltónak a fogazásával...
Na erre varjatok gombot

-
TasiA
senior tag
-
tomyoy
senior tag
-
glutamin
őstag
Napokban nézegettem a hűtővizet és elég jócskán rá tudtam tölteni. Kiváncsiságból fehívtam az egyik szervízt, hogy mibe fájna a hűtőrendszer gumicsöveinek cseréje, ha esetleg ez lenne a hiba. És 100e Ft körüli árral riogattak (Astra F). Normális ez néhány méter gumicsőért?
Másik kérdés, ha balra nagyon kitekerem a kormányt (pl mellékutcából kifordulásnál). a jobb első kerék felől sípoló hang jön. Mi lehet az oka? fék/betét/tárcsas tb? Hajtókar talán nem mert gurulva és hajtva is ugyanúgy jön elő. A féktárcsa már elég régi (146e km) és bordásan kopott amit az ujjammal kitapogattam, de a betétek kb fél éve lettek cserélve (kb 10-15e km).
-
helkis
veterán
augusztusban elég sokat kell majd mennem, így 2db.ot mindenképp veszek, találtam is akcióban ugyanabból a típusból, mint ami fent van a marsonál, 2db-ot kapok 1 áráért, így a 6db-ból a 2újat felrakom előre a maradékból meg a jobbakat hátra, de amint tudom cserélem valami finomabbra őket..
mindenkinek köszi a helpet!
-
jagada
addikt
Hi!
van egy 1.2-es G ASTRA-m, ha megyek vele 20-30 km-t ebbe a jó melegbe aztán megállok, akkor alapjáraton (770 RPM körül) bepislog az olajnyomás lámpa, olajszint egyébként rendben, olajcsere nemrég volt. Mi lehet a baj? nemrég cseréltem olajnyomás gombát is, mert nyomta ki az olajat az érzékelőnél. a gomba lehet xar? vagy olajpumpa?
HEEEEEEEEEEEELP!!!
-
helkis
veterán
bevittem a szemközti szervizbe a gépet, mondom mi a gond, meg hogy menjenek vele egy kört hogy mizu, erre a pasi: stabilizátorpálca, még a kezét is kinyújtotta, pont mint ha távgyógyász lenne

közben pont most hívtak, hogy a gumi a gáz, 10cm-es lapolás van rajta..
hiába van hátul, az a gáz..
nincs valakinek kölcsön 4db 15"-os felnije gumival Veszprém közelében?
-
helkis
veterán
hmmm.. most hogy mondod.. kb 500km-rel ezelőtt egy győri túrnéról visszafele szegény kislányom kiadta a mama-főztjét
Veszprémvarsány után, sajna sehol nem tudtam leállni, majdnem Csesznekig el kellett mennem, a Réde-i leágazó után jobb oldalon a dombon 100km/h-s tempóval észrevettem egy buszöblöt, satufék, eléggé salakos is volt a terület, asszem kettőt pumpáltam mikor már lassultunk, ABS nincs
szóval csúsztunk..
guminak volt hangja utána, de nem ilyen erős, illetve ezért is cseréltem ki az első<>hátsó kerekeket most..
+ az eltelt 500km-ben nem volt hangja, vagy csak megszoktam?
létezik, hogy ettől van? mégis csak jobbról hallom a zajt? -
tomyoy
senior tag
ma sikeresen eltört az egyik csavar ami a középdob és a katalizátort tartja össze, és lehajlott a közepe
szerncsére sehol enm akadtam föl
és olyan susogós hangja van
holnap szervizelem a dolgot.....nem húzom tovább.... -
TasiA
senior tag
Tipp: csapágy, gumi, bármi ami forog. Féktárcsa attól tud ütni, hogy forró állapotában nagyobb mennyiségű vizet kap és vetemedik.
Felnit akkor kell görgőzni, ha a rázó kormánnyal elmész gumishoz és azt mondja, hogy csámpás , javítani kell, de ez a szemeddel is észrevehető, mikor fennt van a centír gépen.
Nem volt mostanában satu féked?? ABS van??
-
helkis
veterán
akkor árat ne mondj!
valami tipped nincs mi a fene lehet?
gyanítom hogy kerékcsapágy (nagyobb felni befolyásolhatja?), vagy agy, vagy mindegyik, vagy féltengely, ha van még más futóműalkatrész is van ami beleszólhat, akkor az is szóbajöhet
holnap beviszem valahova menjenek vele egy kört, meg dobjanak meg egy árajánlattal..a felniket mikor érdemes görgőztetni, centíroztatni? mik a jelei, ha kívánja...
eddig csak akkor volt megcsinálva, ha gumit is cseréltem.. -
helkis
veterán
ha már futómű.. jobb elöl alacsony sebességnél hallok egy tompa kopogást, ez sebesség hatására halkul de megmarad, illetve a frekvenciája ezzel együtt nő, majd 120+ fölött ráz a kormány rendesen és hangosabb megint a zaj, első kerekeket hátraraktam, a jelenség megmaradt, tippeket és kb anyagköltségi árakat várok (TasiA
) persze mások tapasztalatait is szívesen hallom..
(98-as G astra)
előre is köszI!
-
fero02
nagyúr
Véégre!
Visszakaptam az Astrámat.

-
Daywalker
addikt
Nekünk van a családban 1.0 "stift". Tényleg igénytelen, de azért ne vicceljünk. Olajból 3,5 liter kell bele (mint a Corsába), szűrők ugyanolyan árban vannak, mint a Corsához. Sőt, a stiftnek eléggé szarok a fékbetétei. A Corsán 115e alatt fogyasztottam két első betétet (az első garnitúra majdnem vasig koptatva a másodikon még volt), míg a swift 50 ezer alatt evett meg kettőt (hasonló felhasználási körülmények). A betétek ára is hasonló, akárcsak a tárcsáké. Tehát nem feltétlenül olcsóbb a switf, ha az alkatrészeket nézzük -- pláne a féket. Mellesleg a stift 8 évesen már a harmadik akkut fogyasztja éppen, az enyémben talán a második lehet 13 évesen (az a gyári van benne amivel vettem, de 7 éve nem cseréltem).
Mondjuk én már mindent kicseréltettem szinte a futóműben, de a szerelő azt mondta, hogy nem kellett volna. 100e-nél csak az egyik első gátlóból folyt az olaj egy picit (és ha összenyomtam, akkor nem nyomta ki magától a szárat), de minden más rendben volt.
Ha gumi, benzin, biztosítás, adó négyest nézzük, akkor az 53 lovas suzuki természetesen olcsóbb, mint egy 90 lovas corsa.
-
#TOTTI
őstag
Nyugi én írtam el nem mechanikust akartam.. Jaja eltárolja a km-ert.. meg az elfogyasztott üzemanyagot is meg még több mindent.. amiböl ki lehet következtetni.. pontosan nem értem hogy mi cask megmutatták hogy ott annyi itt meg 300al több.. na de nem is ez a hsz. lényege.. hanem az ár.. és ezóta müxik a kormányvezérlésem és a dudám is.. a kettö egyszerrre még sose ment.. gyujtás után dudáltam akkor a kormányrol nem ment a fed. comp vagy forditva.. de most dudáltam emg lapozgattam és semmi hiba.. eddig.. Apróságok.. de idegesitő kis hibák..
-
TasiA
senior tag
hogy mi?????? Manuális km óra amit TECH 2-vel olvasnak??
Azt hogy csinálják?? Lefényképezi egy kamera, aztán digitális jellé alakítja amit elküld a TECH 2-nek?? Hol vakítanak ekkora marhasággal??
Ezt a H Astra tudja, vagy mid is van??
Bármelyik újabb masina motorvezérlője ugyan úgy eltárolja a km adatokat, de még üzemórát is, sokszor befecskendezési dőket, meg egy csomó szarságot.
Ezért kerül ezen autók KM órájának átírása kicsit többe, ha azt akarod, hogy a vezérlőben is ugyan az legyen. 
-
#TOTTI
őstag
Ma kiolvastattam az Opelbe a hiobakódokat.. kiütötték ami volt..( Calogero: CIM modul szarakszik.. ) De szétfeszegették a kulcsom.. faszán néz ki.. na ezt leszámítva.. Minden OK a gépben.. és ami a durva és sokan talan nem is tudják hogy van a kocsiban egy mechanikus km óra.. ebben 300Km-el van kevesebb mint valóban.. ez lehet az 1%kal nagyobb kerék is sztem.. ezt tech2 vel lehet kiolvasni.. folyadékszintek, szervó, fékpad futómű.. persze csak ellenőrzés és mindez csak egy ezres jattomba került.. újraporgramozták a kulcsaim is.. szóval meg voltam elégedve az árral viszont a hozzáértéssel kevésbé, de fő a lényeg.. hogy nincs gebasz.. és két orát eltököltek vele.. ez becsülendő..
Viszont a motorháztető fényezésre.. 30-40Kt mondtak.. mert ráesett egy kupcserép..

-
KrAt
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Persze, teljesen jó autó arra
Jó áron is volt 
-
-
TasiA
senior tag
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Jól tetted! Ha majd meguntad, majd veszel másikat!! CD-s magnó nem tétel, fika pénz!

-
KrAt
veterán
válasz
Ace Ventura
üzenetére
Hát, leld benne örömöd
Én tuti nem vettem volna suzukit, de ez én vagyok 
-
Ace Ventura
addikt
Elmentem megnézni a corsát.
A gari annyit jelent, hogy 42 rugót kell még fizetni, és kapsz 1 év garit a motorra, és a váltóra, a többire nem.Szóval nem teljeskörű.
A corsa amit linkeltem a képen csilli-villi, élőben egy törött, javitgatott roncs.Felhúztam magam, és elmentem az ismerősömhöz, és megvettem a 9 éves makulátlan suzukiját 500K-ért vadi új cd-s magnóval, és egy téli gumiszettel.Szuszkák közül is a 450 körüliek, töröttek, és feltételesen dupla km-rel voltak a kereskedőknél. -
mackosajt
addikt
49 db kupa a Blitzen kiosztásra kerülő 55 db-ból.
Lehet csemegézni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Alkoholista nevelde
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Robotporszívók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Jura Ena 8 automata kávéfőző
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3858
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4231
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB NZXT H510 Cougar 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szépen szól.. 

igen elfüstölni még jó.. ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)