Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
"nem úgy néz ki mint akiben lerakódás van"

Tehat megvan a megoldas: Fel kell talalni a turbo benzines auot, ami annyit fogyaszt mint a dizel

Bar lassan ugyis atkanyarodik a vilag az "i" hajtasra, gazpedal helyett rinyapedal lesz es loerök helyett kw okrol beszelünk majd es akkor lesz olcso autozni, ha süt nap

-
trassher
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Jó kis gép lesz. Ugyanilyen kasztnis e320 cdi-hez volt szerencsém sokszor mivel egyik barátomnak olyan van. Azzal a motorral szerintem már kicsit sok is magyarországra kivéve ha van blokkolója az embernek. Pont hűtőről beszéltek és eszembe jutott hogy ebben a merciben a ventillátor 150K újonnan mivel elektronikával együtt adják. Bontott ki tudja milyen, az elektronikát pedig nem lehet belőle kiszedni úgy hogy utána működjön is.
-
ququry
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Ejnye nagyon amatőrnek tartasz.

Írtam, hogy "Kibeleztem". Ott várja a polcon hogy ha szükség úgy hozza vissza kerüljön.
Ami a csavarhúzót illeti lehet hogy már 2 is van ott valahol.
Annyira zsúfolt a hely és annyi mindent kellene leszeni, hogy nem szívesen kezdek hozzá.
Bízom a hazai kátyúkba.
Bár rettenetesen sajnálom a szerszámokat, már nagyon a szívemhez nőttek.
Komoly mercit vettél. Dízel? -
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Köszönöm!
Nem akarok semmit cserélni benne/rajta
ez egy Opel.....hát nem tudod, hogy ez sose kopel????? 
Priviben majd írok, azért kíváncsi vagyok, hogy mi van a KillHates féle bazárban
vagy ha leírod azt megköszönöm!Hóláncod az nincs?
Így hogy 2 fokban indultam tegnap reggel elgondolkoztam ezen a dolgon.....mert ugye az nincs a kocsihoz még 
-
ququry
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Már nem fogja villogtatni. Azt megoldottam. :-)
Kibeleztem és leprogramoztam az op-commal. Elvileg így elég.
Az okosok azt mondják, hogy le kell szedni a vezérlőt és rendesen törölni kell belőlle.Mennyire vagy benne ebben a típusban?
Beejtettem egy pici (kb. 6cm) csavarhúzót. A szelepdekli műanyag fedeléről legurult és beesett a motor és a kipufogóggáz hűtő ill. turbó fölé. Sajnos nem látom hogy holvan. Félek hogy galibát okoz, vagy akár a műanyag nyél elovad a kipuf. csövön és kigyúlad. -
trassher
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Köszi!
Hótálcán már gondolkodtam én is meg egy csomagtértálcán is. Ha úgy alakul majd privátban szólok bár nem tudom merrefelé laksz, lehet meg se érné elpostázni.
Holnap lesz cserélve:
-vezérlés (conti)
-vízpumpa (ruville)
-gyerták (gm)
-olaj (aral blue tronic)
-légszűrő, olajszűrő, benzinszűrő (wix amit mint márkát nem ismerem), pollenszűrő már cserélve
-hűtőfolyadékLaciCRM: Kimentél vele tankolni alatt azt érted hogy ukrjanába?
bajaki: Kipróbálnám mint a swift-el hogy mennyit megy még el tartalékról de ahogy olvastam nem szereti az autó ha kiürül a tank. Levegős lesz és le kell légteleníteni, ennyit nem macerálok vele.
-
diablo1984
veterán
válasz
KillHates
üzenetére
ha ez a sor 5 hengeres 2700as moci, akkor az tutira bírja, a 416-os 2003-as sprinterben is ez volt, hétszázpár ezer km után adta el a cég(használtam vették, 150ezerrel, de később kiderült, hogy már valamikor 250ezer is volt benne), szóval 750+-os motornál semmi baja sem volt, láncos vezérlést sosem kellett cserélni, nálunk megkapta a spórolás netovábbjait, mikor eladtuk az abs jeladó hibát írt így se az abs, sem az esp nem működött, az izzítógyergyák szépen fogytak, de a fönököm b@szott kicserélni, télen volt, hogy 3 henger indult és az lökte be a maradék 2őt, hülye hangja volt, de mikor kisimult a hangja szép volt, abban csak 163ló dohogott, de úgy ment mint a villám, a fogyasztása meg meseszerű volt!
asszem a jópár év alatt egy sor injektort kellett benne cserélni(igaz ha jól rémlik négyszáakárhány guriga volt a sor), mást nem, igénytelen jószág, az egyik legjobb merga dízel mind közül! utána meg a v6 3000, de én a 2,7-est jobban szerettem!
-
Findzs
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
ez gyorsan ment

gratulálok a mercihez nagyon szép, balesetmentes közlekedést
tényleg jöhetne majd beszámoló ahogy előttem is írták
mennyibe volt ha szabad kérdezni? km? hanyadik tulajtól? évjárat?
én nem mernék használtan ilyen kocsit venni félnék, hogy el kell adnom a házat ha baja van

-
AMD Power
titán
válasz
KillHates
üzenetére
Az gyönyörű! Neked ez a mumusod.
Szép nagyon ez a Merci de sajnálom akkor is ,hogy nem Opelt vettél. 
Ehhez mit szólsz amit irtam:
"Járó motornál ha lehúztuk az alapjárati motort akkor "jó" volt a kocsi. Ahogy vissza lett dugva megint nem volt jó."
Ahogy visszakötötte a szerelő már újra jelentkezett a hiba. Cromaxon találtam valami Német Automega alapjárati motort. Csont új lenne kb 3500Ft. Szerintem veszek egyet. Nagy bajom nem lehet belőle.

marsu Miért adod el? Mi lesz helyette?
-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére

Akkor egyedül maradtam a kis dizellel

Több sikert a mergahoz

Viszont mindentöl függetlenül majd neha irhatnal az uj kocsirol milyen. Egy astra utan összehasonlitva, kivancsi lennek majd

Ja meg ha arra a kerdesre valaszolnal, hogy porlaszto csucsot miert kellett cserelned az astran (mik voltak a tünetek) azt megköszönnem

-
mephi666
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
e mercire cserélnéd?
...bátyámék szert tettek kintről egy e220-ra, ami talán 15-16éves és nincs benne 32ezer km úgy sem, hogy talpán hozták be... német nyugdíjas vette 80évesen szalonból, de nem nagyon használta és megvált tőle... szeptemberben volt szerencsém beleülni és még érződik a kocsi új illata... nagyon durva
itt-ott vannak csak rajta minimális felületi karcolások, de semmi számottevő (parkolni nem egyszerű vele, mert akkora, mint egy anyahajó) ...egy ilyenbe belemehet akár 1millió km is, rengeteg taxis is ilyennel mászkál... az ára meg duplája a tiednek, névre íratással, mindennel (ha eddig nem kelt még el) -
solyom76
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Lehet jókat találni,de nem 800k-ért.. arra még 500k-t költesz..
Ha gondolod segíthetek,csak írd meg az elképzeléseid..
Amúgy nem vagyok fan. de hétszentség ,hogy jó kocsik..
Alkatrész semmivel nem ütősseb mint bármely más autóhoz.. csak tudni kell mit veszel..
Erre én konkrétan 2 hónapot vártam. -
AMD Power
titán
válasz
KillHates
üzenetére
Szerelom azt mindta,hogy pl a Suzukinal azt kell csinalni ha nem "jo" az alapjarat,hogy kb 5 percig kell alapjaraton hagynivaz autot menni majd felkapcsolt lampanal meg 5 percet jaratni. Aksit gondoltam kiveszem melo utan hazafele,de ilyen szakado esoben eselytelen.
-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Es mi lett a megoldas, az lemaradt?

(#32939) gban: Azert szerintem az, hogy elveszed a gazrol a labad es 2 masodpercig nem törtenik semmi, az annyira nem nevezhetö normalisnak. Ott a rendszernek egyböl le kellene zarni a nafta utjat. Az hogy alapjaraton megemeli a kocsi a fordulatot magatol, az egy mas dolog.
-
tboy93
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
Khm nem trollkodásképp, de az opel benzinmotorjai nagyon jók?! Úgy zabálják az olajat mint az etióp gyerek a párizsit
Volt két kis ezres suzukink, most a hondám, motorhoz egyiknél se kellett nyúlni, a fastránk bezzeg köpködi/nyeli az olajat. Az ecotechről sem hallottam jobbakat a gastrában. Tudom "együtt lehet vele élni", persze az s2000 is eszi az olajat 8300RPM körül a 240 le-vel, de azért az kicsit más na. Nem szét akarom oltani az opelt (főleg nem a saját topikjában
) mert nem rossz autók (nem hiába a sok céges sem), de hogy nagyon jó benzinmotorokat gyártanak azt azért nem mondanám. Vannak fényévekkel jobb gyártók.
peace, ne koncoljatok fel -
AMD Power
titán
válasz
KillHates
üzenetére
Igen. Ez a valamit valamiért alapon működik. Persze aki évi 3-40e km megy ott kell a dízel. De én akkor megpróbálnék inkább valami régebbi , de adagolósat venni. Persze az sem biztosíték semmire. Meg ugye sokan pont ezért vette dízelt mert sokat menne-mentek vele. Így a használt dízel meg ultra lutri és brutál szopó roller tud lenni ha beindul. Főleg ha előtte valami pancseré volt az autó.

-
AMD Power
titán
válasz
KillHates
üzenetére
Az gyönyörű. Kibaszi* veled ez az autó.

Mondjuk az a baj ezzel az autóval szerintem (nem bántásból) ,hogy dízel. Tudom persze biztos ,hogy nem viccből vettél ilyet. Sokat mész vele stb. De szerintem egy benzines amivel sajnos jóval drágább fogyasztani a km sokkal inkább problémamentes lenne. Jó persze abból is ki lehet fogni egy szart. De % jóval kisebb az esély. -
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Most kereshetek uj sorstarsat a kis sargakulcsos zingeremmel

Mondjuk megertem, hogy ilyen story utan megszünik a bizalom
de azert egy prius hat azert az eleg meredek...

En mondjuk pont multkor neztem, hogy majus ota olyan 100 ezer forint körüli összeget sporolt meg nekem a kis traki motor. Az mar egy fel turbo felujitas es meg csak kevesebb, mint 6 honapja rojuk együtt a km eket. Kivancsi leszek 1-2 ev mulva mi lesz a szumma

-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
KillHates
üzenetére
Tételezzük fel,hogy az eladó is tisztában van az általad leírtakkal :
(A villiogó motor lámpával kapcsolatosan hívd fel az eladó figyelmét, hogy a kocsit el fogod vinni szerelőhöz miután megvetted és ha kiderül, hogy más problémája van a kocsinak, akkor vissza kell adnia a vételárat 72 órán belül. Erre törvényi kötelezettség van. )
Arra azért kíváncsi lennék,hogy a fórumozók közül ki merne garanciát válalni arra, hogy 6 hónapig hibamentes lesz az autója,azaz: nem buggyan meg pl: AGR, ABS, alapjárati motor,légtömegmérő,gyujtótrafó,lambdaszonda,vezérmű tengely jeladó,thermostat,..stb. Szerintem senki. Különösen úgy nem hogy a gépet más használja.Ezért azt mondhatja az eladó: /Én legalább is ha eladó lennék/
Most szombat délután van,az autót átvizsgálhatják, kipróbálhatják,és ha tetszik,vételi szándékuk komoly, lefoglalózhatják,de az adásvételt csak az Opel márkaszervízben elvégzett állapotfelmérés (előzetes műszaki vizsga) után lehetséges.Tehát a jövőhéten Önnel egyeztetett idöpontban.Ebben a hivatalos jegyzőkönyvben Ön tudja mit vesz meg.Tehát későbbi időpontban előforduló hibákért felelősséget nem vállalok.Adásvételi mellé egy példány csatolva lesz.Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem,hogy a km óra állás valós,semmi buhera,adásvételiben rögzítjük. -
INMOTEP
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Persze nem azt mondom hogy azonnal összevissza fogok nyomkodni mindent
Csak oda lépek be amit én magam is felismerek hogy micsoda ,már át tanulmányoztam a MID kijelző átirását .Nagyjából tudom mit kell csinálni ,csak nagyon reménykedem hogy a cucc hajlandó less együttműködni ebben .Alapdolgokat tudok benne egyébként ,de ha már itt tartunk mire nem szabad vagy tilos rányomni amivel összecseszhetek mindent ? Azt igy első körben jelenne ha megírnád 
-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Jaj, az ilyenektöl falramaszom....azert milyen brutal különbseg van mar egy mai környezetvedelmi elöirasokat betarto auto es egy nem tudom 20-30-40 evvel ezelötti fekete kormot okado sarkany között? Oriasi....persze nem kell tulzasokba esni semmibe, de ez a sz.r a napelem, meg sz.r a hibrid okoskodastol kivagyok....mindent fejleszteni kell, minden nehezen indul.
Mindenesetre azokat, akik ezeket a cikkeket irjak, odaköltöztetnek Kinaba egy szentüzelesü erömü melle es biciklivel jaratnam munkaba a 20 eves atlag evjaratu autok között...aztan amikor majd elfelejti, mi is az, hogy napsütes es az asztmatol meg a tüdöraktol fulldoklik, akkor megint megkerdeznem a velemenyet a priusrol meg a hummerröl.
De mondom megegyszer, persze a tulzasba semmivel kapcsolatban nem szabad esni

(#31864) KillHates:
Vigyazz mert lerohannak a H astrasok a narancssarga kulcsos müszerfalon vilagito jeleikkel 
-
AMD Power
titán
válasz
KillHates
üzenetére
Hát ez kurv* jó volt.

Tomoty Sőt én azt mondom neked ,hogy ha főleg városban használod az autót a 10e olajcserét nagyon meghálálja majd a kocsi hosszú távon.

Declare Persze ez igy is van. De tudjuk jól ,hogy a második verzió általában mi leszünk. Akik megpróbálnák valami ésszerű gépet /döntést hozni és a nagy nehezen összekuporgatott pénzünkből nem egy roncsot venni. De hiába ha az előző tulaj vagy az az előtti láma volt .
-
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
szeep! Remelem vissza vitted az elözö tulajnak, hisz ez a penz az öve 
Tomoty : Jaja ez a benzin vs dizel ez egy ilyen dolog. Csak pont ezt mondom pl en aki nem foglalkozom az autokkal, honnan kellene tudnom, hogy egyebkent mivel is tudok jot tenni vagy sem.....autoatvetelkor viragycsokor meg pezsgö, aztan jo utat kivannak....az 500 oldalas usermanualban meg benne, van, hogy ha megnyomod a biztonsagi öv csatalakozojan a nagy piros gombot kikapcsol az öv....de miert nem lehet olyan +infokat leirni az autot csak hasznalo usernek, hogy 15k km enkent javasoljuk az olajcseret, kemenyebb autopalya menet utan fel percet varjunk mar a motor lelövese elött....talan a ne eröltessük hidegen a motort benne van....mondjuk mivel a H astraban vizhömerö sincs, igy igazabol nem is vagyok benne biztos....
-
INMOTEP
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
A Szerelő vagy a szervizes egy eléggé idióta lehetett ,tudni illik ha zárba vagy más egyéb helyre fújsz ebből az anyagból (( wd40 )) az kimossa belőle még a maradék gyári zsírt is mert oldóhatása van !! Majd amikor szépen kiszárad elkezd kopni a szerkezet ahogy elvan írva .Enyit a szakszervizről
Ha úgyérzed hogy kivan száradva a szerkezet akkor piros vagy rendes hőálló zsírt juttass be oda ne WD40 et !! Isten ments a szakszerviztől 
-
mephi666
nagyúr
válasz
KillHates
üzenetére
...látod-látod, ha kormányváltós lenne az autó nem lenne ilyen gond
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ui: most hétvégén nálunk slusszkulcsmosás volt
pénteken benne maradt a pulcsim zsebében, asszony meg tegnap bedobta mosásba... természetesen akkor, amikor nővére jött kölcsönkérni a kocsit, így kereshettük a pótkulcsot, mert nem akarta végigvárni az 1órás programot
(szerencsére hagyományos kulcsunk van, semmi baja nem lett... legalább most illatozik az öblítőtől) -
Declare
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
Ez a kérdés nagyon tetszett
Csak érdekes, hogy nem egy kisállattartó topicban beszélgetünk 
Lekopogva apróságok. Ez az EGR koszolódás, ami ugyan itt az elmúlt pár ezer km autópályázás alatt eltűnt,és július óta nem is jelentkezett, de azért azt a szelepet kipucoltatom.
A másik az elektromos rendszerben valami szerintem nem 100%. Azt néztem múltkor, hogy kb egy 10 perccel azután hogy nincs piszkálva (akár bezárva, akár nyitva hagyva), szépen megszűnik minden fogyasztás teljesen. De pl az első középső térképolvasó világítás addig folyamatosan fogyaszt egy picit (ezt amióta kicseréltem az izzókat LED re, azóta lehet látni, hogy egész halványan de világít).
Szóval ezt az elektromos rendszert majd jó lenne valakivel megnézetni, de akkuval, meg indítással nincs bajom az új akku óta.
Fogyiban 5,8 az átlag, amióta nálam van, teljesen jó.
Most majd kap jó kis prémium Liquy Moly dexos 2 es olajat, meg egy olajcsere előtti belső motortisztító adalékot, illetve egy üzemanyaghoz tölthető ilyen fúvóka/befecskendező tisztító lötyit is ugyan csak a Liquy Molytól. Aztán szűrő cserék és kíváncsian várom lesz e valami észrevehető kis különbség akármiben is

Neked sincs más olyan ötleted, amit most 180 ezres szerviznél érdemes lehet megnézetni/ cserélni a kis Singeren?

-
-
-
KonzolKartel
őstag
válasz
KillHates
üzenetére
De az miért jó a mennyezeten? Csak hallgatod a navit, nem nézed? Gondolkodtam Android fronton is, de ott nem találtam olyan megoldást, amit gyári színvonalon be tudnék ügyködni. Fejegységből nem raknék be ilyet, gondolom ocsmány egy hangzása lehet(most 88rsII-t használok).
Nekem amúgy tök más a tetőben az a panel. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Adata 600W
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell 14 Latitude 7450 WUXGA 2in1 Touch X360 Ultra5 135U 12mag 16GB 512GB Win11 Pro WiFi7 Garancia
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- 512GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

ez egy Opel.....hát nem tudod, hogy ez sose kopel????? 

Ha úgyérzed hogy kivan száradva a szerkezet akkor piros vagy rendes hőálló zsírt juttass be oda ne WD40 et !! Isten ments a szakszerviztől