Hirdetés

2024. február 24., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-08-10 10:27:02

LOGOUT.hu

Baldur's Gate 3

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Sziasztok!
Biztos sokatok kedvence volt anno. a Baldur's Gate sorozat. A Black Isle Studios annak idején el szerette volna készíteni sikeres RPG-jének harmadik fejezetét, de a csapat feloszlásával a projektnek is lőttek - talán most újra van remény...

Aribeth de Tylmarande

Az Obsidian Entertainment nem kisebb nevek folytatásait hozta tető alá, mint a Neverwinter Nights vagy a Star Wars: Knights of the Old Republic, a mostani pletykák szerint pedig a Baldur's Gate harmadik részét is ők készítik el. A kiadó Atari nem kívánta kommentálni a híreket, azt viszont megerősítette, hogy a cím jogait még mindig ők birtokolják - remélhetőleg valóban kezdenek velük valamit, rájuk férne. Hiszen a Baldur's Gate volt az egyik legsikeresebb szerepjáték, amit valaha is a PC-n játszhattunk. Bármilyen verzióban is bukkant fel a cím, az mindegyik igényes és kidolgozott volt.

Először is ugye ott vannak a PC-s változatok: kis túlzással (ha belevesszük a Blizzard stílusfeltámasztását, az amúgy inkább akciójátéknak tekinthető Diablót) azt mondhatjuk, ha nincs az 1998-as Baldur's Gate, akkor nincs se Gothic, se Neverwinter Nights. A gigantikus kalandjáték eladásaiban is bebizonyította, hogy korunk rohanó világban is szükség van izgalmas RPG-re, a folytatás pedig mindenki számára egyértelművé tette: a BioWare jóból csak tökéletessé tud fejleszteni. Aztán megérkezett a konzolos bagázs is: a "mezei hack&slash" stílusú akcióprogramok ugyan nem rendelkeztek semmilyen mélységgel, ám mégis, bármilyen platformon is bukkant fel a Dark Alliance alcímet viselő adrenalinpumpa, ott meghódította a játékosok szívét. (Végül pedig érdemes felemlegetni a mobilos változatokat is, amelyek platformukhoz nem túl hűen több órán keresztül le tudták kötni az akciójátékok szerelmeseit.) A tény azonban tény marad: a PC-s nagy testvér esetleges harmadik visszatérését úgy várjuk, mint a messiást.

Most felbukkant egy pletyka az interneten, amelyet egy Achilleas álnévvel rendelkező úriember "böfögött" fel. Elmondása szerint ezért minimum kibelezik, de egyszerűen nem tudja magába fojtani a tényt, hogy ő lehet az első, aki egyrészt a tűzvonalban van, másrészt érdekes információkkal szolgálhat a már évek óta várt folytatásból. Szóval, hogy az ő szavaival éljünk: már dolgoznak a Baldur's Gate trilógiává érésén. Többet nem tud - vagy nem akar - mondani, de annyit még elárult: NEM a BioWare fejleszti (egy perc néma gyász), legalább két évig még nem kerül forgalomba, és nem izometrikus lesz, mint a nagy elődök, hiszen egy "olyan vállalat készíti, aki technológiailag is szeretne durrantani". Nekem már ennyi elég volt ahhoz, hogy egyrészt hitelt adjak a feltevésnek, másrészt ötleteim legyenek, hogy kik dolgoznak rajta. A Bethesda hamarosan befejezi a Falloutot, új címről meg nem nagyon beszélnek a fiúk (maximum az MMORPG változatú Elder Scrolls, de én ebben azért nem hinnék), az RPG-s veteránokból álló, sikert sikerre halmozó Obsidian se nagyon ad hírt magáról, szóval választék az van dögivel. A kérdés, végül ki mer hozzányúlni, és vajon mennyien feszítik keresztre már látatlanul is, lévén, hogy merészel ilyet?

Az információkat a PC GURU Online és a Gamekapocs forrásaiból szedtem össze.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#2) Kraptor válasza Vistaboy (#1) üzenetére


Kraptor
őstag

Ha nem Bioware csinálja akkor nem sok értelme van. Obsidian elég gyenguska játékokat hoz össze hiába próbálkozik. Bioware kijelentette, hogy ők nem fognak BG3-at csinálni. OBsidian meg az eredeti BG3 storyát rakja át NW2 modulba, tehát nem sok marad...

(#3) csaabz


csaabz
őstag

Én mindenesetre kíváncsi leszek rá, ha igaz a pletyka.
Nem voltam soha nagy rpg-s, de a Baldurs Gate más. Az kötelező. :R

https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/

(#4) Doom válasza Kraptor (#2) üzenetére


Doom
aktív tag

Azért a Kotor2-t nem nevezném gyengusnak...

Én nem is tudom, örüljek-e vagy ne. A BioWare a BG2 kiegészítőjével lezárta a sztorit, ha jól emlékszem, és ezzel együtt így is "trilógiaként" emlegetik egyes helyeken.
Mondjuk ez a "technológiai durrantás" nem egyszer sült már el rosszul.

(#5) Kraptor válasza Doom (#4) üzenetére


Kraptor
őstag

Hát pedig az...

(#6) Vistaboy válasza Kraptor (#5) üzenetére


Vistaboy
veterán

Ezzel vitatkoznék. A K.O.T.O.R. 2. igenis jó játék volt, pusztán elmaradt az első rész színvonalától. De ezt egy olyan céggel szemben, mint a BioWare, még megbocsájthatjuk. A Neverwinter Nights második része is jó lett szerintem, én végigvittem a Mask of The Betrayer-el együtt, és nem bántam meg. Más kérdés, hogy az eredeti első résszel szemben ezeket csak egyszer volt lelkierőm végigjátszani - Lineáris volt a történet, ez egy RPG-ben öreg hiba.

A Baldur's Gate első két részével viszont hónapokat és éveket töltöttem el. Minsc és Boo voltak a kedvenceim... :DDD

Na, de vissza a topik témájához:

A játék címe többek szerint "Baldur's Gate III: The Black Hound" lesz, mivel 2001-ben jelentették be, hogy készül a Baldur's Gate sorozat következő epizódja, amin a Black Isle Studios dolgozik és egy teljesen új 3D-s motorra épül. A projectet "Jefferson" és "FR6" néven is emlegették, és sokáig ezt tartották a tényleges folytatásnak.

Azonban kiderült, hogy a "The Black Hound" valójában egy kiegészítő lesz a Neverwinter Nights 2-höz. Akit érdekel, az elolvashatja az interjút, amit Josh Sawyer-el készítettek, aki a fő tervezője a projectnek:

NWN2: The Black Hound Interjú.

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#7) Szasinka válasza Vistaboy (#6) üzenetére


Szasinka
tag

Hát azért így más a leányzó fekvése. Eléggé el vagyok kenődve. Jobb lett volna ha meg tudják tartani a jogokat és befejezték volna az eredeti koncepciót annó. Egyetlen reménysugár az utolsó válasza, hogy az Atari csak talál valakit aki fejleszt játékot a Baldurs Gate név alatt. Na az lesz az én játékom. (Hamár a Kotor 3 nem... :((( )

(#8) Kraptor


Kraptor
őstag

De az a baj, hogy Bg 1 és 2-nél már nem lehet jobb BG-t csinálni. Storyt nem lehet folytatni, mert tényleg úgy zárult le és ez az egy olyan játék amit szerintem nem érdemes piszkálni mert nagyon jó. Bioware meg nem fogja csinálni mivel Atari-nál vannak a jogok Bioware meg EA lett. Más meg nem tud RPG-t csinálni Bioware-n kívül.

(#9) Szipi


Szipi
aktív tag

Pont tegnapelőtt fejeztem be a BG2 + ToB-ot már nem is tudom hányadszorra. :D

Szerintem is felesleges a sztorit bolygatni mert le lett zárva, ha még a bioware próbálná meg fojtatni azt mondanám oké próbálkozzanak de más. :(

A Fallout 3-tól is tartok pont ezért, pedig az első és a második része isten volt.

(#10) Vistaboy válasza Szipi (#9) üzenetére


Vistaboy
veterán

Az Obsidian pont az ex-Black Isle-s tagokból áll, akik annak idején elkezdték fejleszteni a harmadik - fentebb említett The Black Hound elnevezésű - részt, és csak a csapat feloszlása után lett belőle egy Neverwinter Ninghts 2-kiegészítő. Ha a csapat megmaradt volna, lehet hogy kiadták volna Baldur's Gate 3-ként. (Bár ez csak spekuláció).

Azért nem írnám le a többi fejlesztőcsapatot, hiába hogy a jogok az Atarinál vannak, de ő csak egy kiadó, akármelyik nagyobb nevű fejlesztővel karöltve elkészíthetik a projectet. :P

Az biztos, hogy a BioWare nélkül nem lehet még egyszer egy eredeti Baldur's Gate-et csinálni, de ha már fele olyan jó is lesz, mint az első két rész, én akkor is nagyon fogok neki örülni. :R

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#11) ldave


ldave
félisten
LOGOUT blog

Hoppá!

A Slime draws near! Command?

(#12) IreN!CuS válasza ldave (#11) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Na erre kíváncsi vagyok.Remélem ilyen lesz :Y

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#13) Ilsyde


Ilsyde
őstag

A bejelentés óta haldoklik az oldal de ide visz a sok link:

http://www.baldursgate.com/news/2012/03/15/announcing-baldurs-gate-enhanced-edition/

A lényeg:

Atari, Wizards of the Coast, and Overhaul Games are pleased to announce work has begun on the Enhanced Edition of Baldur’s Gate and Baldur’s Gate II.

Overhaul Games has assembled a talented team of artists, programmers and designers to enhance this timeless classic. To remain true to the spirit of the game, the team includes original Baldur’s Gate developers.

Baldur’s Gate: Enhanced Edition™ and Baldur’s Gate II: Enhanced Edition™ will feature a re-forged version of the Infinity Engine with a variety of modern improvements.

(#14) ldave válasza Ilsyde (#13) üzenetére


ldave
félisten
LOGOUT blog

Ebből még valami jó is kisülhet, ha sikeres lesz, remélem folytatják a munkát a Planescape Torment-el.

A Slime draws near! Command?

(#15) Heroes fan válasza ldave (#14) üzenetére


Heroes fan
őstag

Baldur's Gate 3 megint pletyka szintjén előjött de most valahogy hihetőbb sztorival.

(#16) nagybá


nagybá
senior tag

Azt hiszem itt az idő! HIVATALOS TRAILER

(#17) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

Első ingame képek [link]

/s

(#18) #09990144 válasza wjbhbdux (#17) üzenetére


#09990144
törölt tag

Bitang jól néz ki :Y
Este 9-kor végre láthatjuk mozgás közben is.

(#19) #09990144 válasza #09990144 (#18) üzenetére


#09990144
törölt tag

Na, kinek hogy tetszett a gameplay bemutató? :) Szerintem a technikai része ( lényegében ez egy Divinity Original Sin 3) adott egy jó rpg-hez. Innen már csak a történeten, a jól megírt karaktereken és dialogusokon múlik, hogy egy jó Baldur's Gate játékot kapjunk.
A 90%-os misseken, és a bugokon jót nevettem (pl a létra mászás :D ), majd kijavítják megjelenésre ezeket. Én bizakodó vagyok :)

(#20) nagybá válasza #09990144 (#19) üzenetére


nagybá
senior tag

Nekem kicsit ambivalens érzéseim vannak ezzel kapcsolatban. Divinity Original Sin 2-vel játszottam és teljesen készen voltam tőle, remek játék. Viszont ez egy tök új cím, de meg nem mondanám ránézésre, hogy ez nem csak egy folytatása az előző résznek.
Persze itt bejön az, hogy igazából miért lenne ez baj? Ha van már egy adott, jól működő motor, akkor miért ne lehetne azt kicsit finomítani, bővíteni, majd újra felhasználni?
Lényegében ahogy te is mondtad, csak a történeten, a megírt karaktereken és a dialógusokon múlik majd az egész.
Lehet csak valami innovációt vártam és ezért keserédes az egész.

szerk.: A létrás részen jót röhögtem én is :DD

[ Szerkesztve ]

(#21) IreN!CuS


IreN!CuS
őstag

Engem egyáltalán nem fogott meg - semmi sem maradt / semmi sem jött át a régi BG feelingből, már maga a nézet az irányitás is "szégyen" kategória nálam. Amúgy a legnagyobb baja a játéknak a neve lesz – mert ha „xyz” lenne még én sem keresném a régi BG feelinget benne – de hát a név kötelez.

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#22) #09990144 válasza IreN!CuS (#21) üzenetére


#09990144
törölt tag

Szerintem nem csak a nézete, vagy az irányítása miatt lesz egy játék jó RPG, vagy jó BG. Eltelt 20 év, egy új csapat kapta meg a lehetőséget, ők a saját játékukat fogják elkészíteni. Meglátjuk, hogy sikerül.
Olvasva a fórumokat, sokaknak nem tetszik a körökre osztott harc sem. Kicsit a Cyberpunkos belső nézet / külső nézet sírást juttatja az eszembe...

(#23) IreN!CuS válasza #09990144 (#22) üzenetére


IreN!CuS
őstag

Jó RPG nem – de jó BG igen – hiszen a BG1-2 plusz a kiegek egy alapra épültek nem volt körökre osztott harc, nem volt más csak a felső nézet. Képzelj el mondjuk egy DOOM-ot BG-s irányitással, vagy egy ME-t diablos kivitelben – direkt írtam iszonyat dolgokat, hogy átmenjen mire gondolok.

Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"

(#24) #09990144 válasza IreN!CuS (#23) üzenetére


#09990144
törölt tag

Akkor hozok példákat én is :) A Fallout 1-2 után nagy váltás volt 3. rész: 3D-s, belsőnézetes, akciódúsabb , és mégis működött. Különösen a New Vegas, az bizony rpg volt a javából, és a Fallout hangulat se hiányzott belőle. Vagy ott a Witcher: hasonlítsd össze az 1. és 3. rész nézetét / harcrendszerét. Mégis megvolt mindkettőben a Witcher hangulat. Egy Zelda sorozatban is részról részre megújulnak a mechanikák, az irányítás, a grafikai stílus, de a Zelda hangulat az adott.
Ez, hogy más az irányítás meg a nézet, ez semmit nem jelenet szerintem. Majd ha megjelenik, és elkezdünk vele játszani, magába szippant a világa és a BG hangulat (legalábbis nagyon remélem :D )

(#25) BoB


BoB
veterán

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#26) Heroes fan


Heroes fan
őstag

Jó sokáig örli marad.

(#27) BoB


BoB
veterán

Most nézem hogy körökre osztott lesz :o

Hát ez sem Baldurs Gate 3 lesz, hanem Divinity 3 :(

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#28) Drizzt válasza BoB (#27) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Az eredeti Baldur's gate-ek is valojaban korokre osztottak voltak, csak a mozgast lehetett real-time csinalni a harcban. A talalat/vedes szamitas korokre osztva kockadobassal ment. Meg ki is lehetett iratni a dobasokat. Egyebkent en most kezdtem jatszani a Divinity original sin 2-vel, mert eddig sose birtam ravenni magam. Gagyinak tunt. Viszont kb. fel ora alatt ugy beszippantott, mint mar nagyon reg semmilyen jatek. Szoval ha fele ilyen jo lesz a Bg3, akkor az nagyon is jo lesz. En nagyon optimistan varom a jatekot, de az early accessbe nem biztos, hogy be kene ugrani.

I am having fun staying poor.

(#29) BoB válasza Drizzt (#28) üzenetére


BoB
veterán

Nem kell bemutatni az eredeti BG-ket, már a megjelenésükkor játszottam velük.

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#30) nubreed


nubreed
veterán

Nem tudjátok, hogy most október 6-án mikor megjelenik, egyelőre csak early accessben jön vagy ez már a végleges kiadás lesz?

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#31) Drizzt válasza nubreed (#30) üzenetére


Drizzt
nagyúr

Early access. Azt mondjak az act 1 nagyjabol vegleges, de a tobbi nagyon nem. Es kb. 1 ev innentol a normal kiadas.

I am having fun staying poor.

(#32) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Senki nem játszik vele? Kihalt a topik. Ma vettem meg, ismerkedek vele.

(#33) Secundus


Secundus
tag

Én is megvettem, eddig nem rossz. Viszont nem találom, hogyan lehet kivilágítani azokat a tárgyakat, amikkel lehet interakcióba lépni. A Nevewinter Nights 2-ben az "Y" gomb szolgált erre. Valakinek van valami tippje?

Gigabyte B760M DS3H, Intel Core i5-12400F, 32 GB DDR4, M.2 SSD Kingston 1 TB, Gigabyte RTX 3070 GAMING OC 8GB

(#34) CounterBoci válasza Secundus (#33) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Nem látok rá beállítást. Nekem nem hiányzik, mert nem használtam még sehol.

Amit tapasztalok, hogy már kétszer fagyott ki a "Valuable Shipment" küldetés végén harc közben. Próbálkozom tovább, eddig még nem fagyott sehol.

(#35) retardalt válasza Secundus (#33) üzenetére


retardalt
csendes tag

alt gombok, vagy tab, valami ilyesmi rémlik.

(#36) leviske válasza CounterBoci (#34) üzenetére


leviske
veterán

Nekem azzal a küldetéssel nem volt gondom régen, de a Patch4-ben nem jártam arra. Most Patch5-ben valószínűleg elnézek majd arra is. Amúgy diplomatikusan akartad megoldani, vagy robbantottál mindent? :DDD

#33 Secundus: Igen, ahogy retardalt írta, az LAlt gombot keresed. Erre a tutorial ki is tér mikor Tav meglátja a halott impeket a hajón.

(#37) CounterBoci válasza leviske (#36) üzenetére


CounterBoci
senior tag

Kiengedtem a szellemet a palackból :DDD
Lefőtt a kávé, de legyaktam. Aztán konstatáltam, hogy loot nem nagyon jár érte.

(#38) leviske válasza CounterBoci (#37) üzenetére


leviske
veterán

Abban a küldetésben igazából a hátsó kamrákban találsz lootot. Meg ott is van egy út az Underdark felé.

Most meglestem és a Patch5-ben sem volt vele gondom, bár robbantgatni nem robbantgattam.

(#39) HellGreg


HellGreg
őstag

Ma vettem meg a játékot, nem bírtam októberig. Alig várom, hogy kipróbáljam, nagyon szépnek tűnik a videók alapján. Amúgy egyedül mennyire élvezetes a játék? Mert utoljára a kettessel nyomtuk az egyetemen, általában 3-an, és még úgy is nehéz volt.

(#40) leviske válasza HellGreg (#39) üzenetére


leviske
veterán

Sokat könnyítettek a játékon a megjelenítés óta, bár az Underdarkban még mindig elég könnyen kiπcsáz pár ellen. Amíg tiéd a high ground és nem állsz olyan pozícióban, hogy egy ellenség lelökhessen, szerintem nem lesz gondod. A sztori nekem egyelőre single player központúnak érződik. A multiplayer inkább egy jól integrált jópofa plusznak tűnik, nem abszolút szükségletnek.

Olvastál valahol hivatalos közleményt arról, hogy Októberben lépne ki EA-ből? Mert az eddigi optimista várakozások is inkább 2022-t emlegetik. Egyelőre még az Act.1 is bővülget. Pl:

SPOILER VESZÉLY!

Shadowheart a Patch5 óta kiszabadítható a hajón és ez kihat a későbbi karakter interakciókra.

(#41) HellGreg válasza leviske (#40) üzenetére


HellGreg
őstag

Ja nem olvastam, csak a Steamen láttam hogy Október valamennyi.

(#42) leviske válasza HellGreg (#41) üzenetére


leviske
veterán

Ja igen, akkor indult az EA tavaly. :DDD

(#43) HellGreg válasza leviske (#42) üzenetére


HellGreg
őstag

Amúgy eddig nagyon tetszik, csak sok a szöveg benne. Elfelejtek menteni, meghalok, újra végigszenvedni egy 5 perces dialógust... :O

(#44) leviske válasza HellGreg (#43) üzenetére


leviske
veterán

Általában ahol van egy hosszabb dialógus a harc előtt ott többnyire van esély a dolgok pacifista rendezésére. :DDD Én a magam részéről élvezem a sok dialógust, pláne, hogy ezekbe is bele van építve a DnD rendszer így nem tudod teljesen ugyanúgy végigjátszani a játékot visszatöltögetések nélkül.

Mindenesetre első végigjátszás során mindenképp érdemes gyakran menteni, bár maga a játék is igyekszik azért húzósabb helyszínek előtt automatikusan menteni.

(#45) CounterBoci


CounterBoci
senior tag

Májusban vittem végig ami van és most egyik mentésem sem működik :((( Más is tapasztal ilyet? Ha minden patchnél elölről kell kezdeni visszakérem az árát...

(#46) leviske válasza CounterBoci (#45) üzenetére


leviske
veterán

Pedig minden patchnél előröl kell kezdeni és ezt minden patch esetében jelzik is. Steamen be tudod állítani, hogy a régebbi patchet futtasd és akkor működnek a régi mentések. Ez az állapot majd a hivatalos megjelenéssel szűnik meg.

(#47) Qru


Qru
MODERÁTOR

Egy GTX670-el neki merjek állni a játéknak? GTX780 az ajánlott ha jól láttam...

#nincsbennetarcsi

(#48) leviske válasza Qru (#47) üzenetére


leviske
veterán

(Elnézést, hogy megint én válaszolok. :DDD ) Ezek elvileg nem feltétlen a végleges rendszerkövetelmények. A szabad tárhelyből is 150GB van minimumnak jelezve jelenleg.

Nekem az itteni videók alapján nem tűnik esélytelennek a helyzet. A GTX670 és 780 ugyanúgy Kepler, így ha utóbbi megkapta a zöld utat, akkor az architektúrával nem lehet gond amíg Windows-on vagy. Én arra tippelnék, hogy a 3GB VRAM miatt lett a GTX780 a minimumnak jelölve, de a videókon látszik, hogy egyelőre a játék fut 2GB VRAM esetén is.

Viszont, ha most vennéd a játékot, nem biztos, hogy feltétlen érdemes. Vegán is előfordul, hogy behullik egy-két részen az fps (bár én Linuxon tolom) és a grafika azért hozzátesz a játékélményhez. Mire megjelenik a végleges verzió, talán a VGA helyzet is megoldódik valahogy.

[ Szerkesztve ]

(#49) Qru válasza leviske (#48) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Köszi! Már behúztam a játékot, elég szkeptikus voltam, hogy nem a BG2 szellemisége megy tovább de belenéztem egy gamplay-be ami kapásból egy órára odaragasztott a moncsi elé. :D Csak 1680x1050-et tud a monitorom (ezért is nem vt még VGA fejlesztés, na meg az árak), remélem elég lesz a 2G VRAM. Most odáig jutottam, hogy elindítottam a játékot, a főmenű bejött (bár kicsit röcögött). Majd ránézek a video settings-re mert ultrába felnyomta magától ha jól láttam. Vulcan vagy DX11 módban érdemes indítani?

#nincsbennetarcsi

(#50) leviske válasza Qru (#49) üzenetére


leviske
veterán

A vulkan verzió valamivel több VRAM-ot eszik, mint a DX11-es változat, szóval én az utóbbi használatára rendezkednék be. Viszont kipróbálni kilehet mindkettőt, mert a hardver támogatja.

mod: Am jó szórakozást. :DDD

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Baldur's Gate 3
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.