- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
ka64
tag
válasz
Pulsar #59328 üzenetére
Nekem egy Sonoff iHost-on fut.
Egy ideig a Sonoff saját megoldásával kinlódtam, de az zsákutcának bizonyult. De ha már megvettem a hardvert, akkor gondoltam, hogy fusson azon a HA.
Fut is rajta, de pl a Tailscale-t nem tudtam rátenni (HASSOS-en néhány kattintás). Vagy a Midea LAN integráció januárban leállt. Ennek javítására parancs sorban kellene kiadni egy utasítást, de azt sem tudtam megoldani. Biztos vannak erre is megoldások, de az én képességeim korlátosak. -
glocker
tag
válasz
Pulsar #59267 üzenetére
szia!
nincs és nem lesz fali kapcsoló, csak távirányító (meg automatizmus)
egyelőre itt nézegetem: https://www.arnyekbolt.hu
ami itt lényeges:
- Okosotthon központ: Smart Home Okosház központ DD7006A
- Távirányító: Smart Home DD1805H 5 csatornás, időprogramos BiDi
- Redőnymotorok: Smart Home BiDi rádiós, nyomatékérzékelős redőnymotor
(+ 4db nyílászáróra külső tokos fehér aluminium redőny meg tartozékai)(ha jól értem, akkor) "a rendszer" elemei:
- Home Assistant (miniPC-n vagy docker konténerben)
- Smart Home központ DD7006Aamit én (magamtól)össze-kattintgattam az 653.318,- Ft
szerintetek lehet-e ebből lényegesen faragni (5-10e nem érdekel, de 50-100e már igen
)
ez még csak ötletelés / infó gyűjtés... (nem kerget a tatár)
bármilyen észrevételt szívesen fogadok...
-
ViZion
félisten
válasz
Pulsar #59256 üzenetére
Még nem próbálgattam, de van egy külön zigbee modulom, ami elvileg műXik ESP-vel.
Viszont mi hajcsa? Mert ESPHome nem annyira, ha meg arduinoval hegesztek valamit rá... minek?
Szal. még nem találtam neki rendeltetést. De remélem meg lesz ez oldva és lesz egy zigbee-ága az ESPHome-nak. -
Zolli77
csendes tag
válasz
Pulsar #59131 üzenetére
Nem, egy ideje elerheto a homeconenct-local integracio, szuperul mukodik, en hasznalom mosgep/szaritogep/mosogatogep komboval, websocket alapu a kommunikacio, szoval instant updatelodik minden.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pulsar #58968 üzenetére
Mai ésszel már a sima reléset venném, nyugodtan vedd azt
Annak idején RS485-öst rendeltem, hátha jó lesz, de mivel ott is csak bináris jelzése van, végül egyszerűen a riasztó egy szabad bemenetére kötöttem az ezen is meglévő relés kimenetet. Hó meg sosem állt meg rajta (mondjuk nem is nagyon volt 2021 óta amióta fönn van a tetőn) a fűtés sem tűnik fontosnak.
-
daninet
veterán
válasz
Pulsar #58726 üzenetére
már egy sima epoxy alapozó is vízzáróvá teszi.
Nézd meg ezt a projektetAlacsony profilú nyomógomb
200fokos kamera modul
ESP32
DFplayer miniaztán ezt lehet tuningolni. mm proximity szenzor, IR kamera és IR LED stb.
-
4D4M
senior tag
válasz
Pulsar #58419 üzenetére
Úgy értem, hogy milyen időegységre szeretnéd vonatkoztatni? Az általad beállított 10s-ra adja meg jelenleg az intenzitást, ha 60s-re állítanád, akkor adná meg 1 percre vonatkozóan. (ha minden igaz, ezt csinálja alapból a
pulse_meter
).
A példában le van vezetvem, hogy mit mivel szoroz, hogy megkapja az óhajtott intenzitást. A radio11 által hozott példában a 0.345/0,1725 = 2, ugyanilyen megfontolások mentén keletkezhetett.
Atotal:
szekcióban keletkezik az a mennyiség, amit te egy lépésben szerettél volna. -
radio11
tag
válasz
Pulsar #58415 üzenetére
Nekem ezzel a beállítással megy már régóta:
sensor:
- platform: pulse_counter
pin: GPIO0
unit_of_measurement: 'mm'
name: 'Csapadek'
update_interval: 60s
filters:
- multiply: 0.345 # (0.345 mm per pulse)
total:
unit_of_measurement: 'mm'
name: 'csap'
filters:
- multiply: 0.173
accuracy_decimals: 1 -
4D4M
senior tag
válasz
Pulsar #58415 üzenetére
A pulse_counter arra való, hogy adott időintervallumon belül hány impulzust érzékelt, ami a beállított paraméterek alapján jól is teszi a dolgát. Kérdés, hogy Te milyen értéket szeretnél kapni?
ps.: mindenesetre itt találsz egy működő példát, ha ugyanazt akarod mint a kérdező.
-
JMP
kezdő
válasz
Pulsar #58166 üzenetére
Erre gondoltál
Ahogy írták is többen jó ez, pl úgy marad a medence térbe a páraelszívó mert miért ne ami tud fogyasztani azért vagy a sütő stb... egyből látod és a kérdésre a válasz. Igen elkezdi az ember átrendezni dolgokat figyelni mi miért fogyaszt olyan sokat mi az amit lehet optimalizálni stb.. mert a maradék pénzt másra költeni és nem szolgáltatónak adni. Okos otthonok lényege nagyrészében ez szerintem. Az, hogy kapcsolgatom a lámpát egy helyiségben egy app-al az messze van okos otthontól szerintem.
-
-
vampire17
addikt
-
fo_di
őstag
válasz
Pulsar #57673 üzenetére
én felraktam egy elemes zigbee mmwave szenzort, azt a fajtát, amit egy pir ébreszt fel és utána mmwave alapon megy a kikapcsolás. mér fényerőt is, így adott fényerő alatt villanyt kapcsol, majd utána lekapcsolja
kb ilyet: https://www.zigbee2mqtt.io/devices/ZG-204ZM.html
lehet a lekapcoslási időn még dolgozhatnék, hogy rövidebb legyen, de alapvetően inkább azért van, mert a gyerek még kicsi, nem éri fel rendesen a kapcsolót és ha úgyfelejti, akkor is lekapcsol -
Bathalsar
aktív tag
válasz
Pulsar #57673 üzenetére
Ezen sokat gondolkodtam már, mert okoskapcsoló van, cserébe zár nincs a WC ajtón. Olyan eszközt kerestem, ami elemes, lehetőleg zigbee-s, és legalább egy világító LED-et tudok rajta vezérelni. De ilyet vagy ehhez hasonló megoldást nem találtam. Fúrni/faragni nem szeretnék. (Bár lehet az lesz a vége.)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Pulsar #57673 üzenetére
Persze, többször volt is már róla szó itt, ez egy olyan egyszerű téma, amivel több tud lenni az okosotthon egy buta mozgásérzékelős világításnál, mert ha mindig csukott ajtóval használjátok a WC-t, akkor a foglaltság annyit jelent, h csukott ajtó mellett érzékeltél mozgást a WC-ben. Onnantól egészen az ajtónyitásig nem szabad lekapcsolni a világítást, és akár egy ajtó fölötti foglaltságjelzést is.
-
Ghoost1
csendes tag
válasz
Pulsar #57594 üzenetére
Szia.
Köszi a választ.
Hikvision kamerákat amik voltak már elajándékoztam, mivel a napfényre, árnyék mozgásokra is riasztott és igen, napi több száz riasztás jött. Vettem eddig 2 db komolyabb Hikvision kamerát, amik amióta fel lettek szerelve az új házhoz, csak az emberi mozgásra riasztottak eddig. 8-as az NVR, és mivel ezek a teszten jól működnek, így a többi is ilyen lesz. A redőnyt felvetem a páromnak, ő nem szeretné. -
ViZion
félisten
válasz
Pulsar #57288 üzenetére
WPA2 Personalra vagy Enterprise-ra van állítva?
WPA2 can be enabled in two versions - WPA2 Personal and WPA2 Enterprise. WPA2 - Personal protects unauthorized network access by utilizing a set-up password. WPA2 - Enterprise verifies network users through a server. WPA2 is backward compatible with WPA. -
3lm0
csendes tag
válasz
Pulsar #57234 üzenetére
Nos nem tudom mivel nyerted ki ezt az értéket. Én Taskert használok szinte minden olyan feladatra amit a telefonon akarok automatizálni. Abban ha "Event -> Alarm Clock ---> Futtatandó task" beállítást használsz akkor abban a pillanatban mikor megszólal a gyári ébresztő, lefuttatja az adott taskot (most próbáltam ki).
-
3lm0
csendes tag
válasz
Pulsar #57229 üzenetére
Én AMDroidot használok ébresztőnek, ezt figyeli a Tasker és mikor risztásra kerül a sor akkor triggerel egy automatizmust HA-ban webhook-kal. Felkapcsol a lámpa a szobában, elindul az online rádió, majd 50 perc múlva kikapcsolja a rádiót és rámszól hogy induljak el.
Ilyesmire gondoltál? -
JMP
kezdő
-
JMP
kezdő
válasz
Pulsar #57160 üzenetére
Szia!
Én is mindent úgy csinálok, hogy ha nem megy a HA akkor is menjen az eszközök nagyrésze. Tehát vagy a kapcsolók mögé épitem be az eszközöket vagy olyan kapcsolót veszek ami megy akkor is ha nincs összekötve Zigbee vel. Pl. [link] ez most a kedvencem ) szép lassan cserélgetem le a kapcsolokat konnektorokat.
mivel elég sokat butykolok én is ezért maximum a hőmérők és az elemes dolgok nem mennek.
- Minden lámpa kapcsolható manuálisan.
- minden konnektor működik manualisan
- kapuk és ajtók nyílnak manuálisan vagy távirányítóval is.
- gáz kazán és a hőszivattyú működik ha nem a HA szabályozza
- klimak és a paraelszivo megy magától ha nem a HA szabályozza
- Napelemek dolgoznak ha süt a nap )
- stb… -
vampire17
addikt
válasz
Pulsar #56643 üzenetére
ha nincs benne a listaban max meg nem teszteltek, de attol meg megy vele
Igy max azt teheted , hogy varsz amig valaki teszteli... Vagy marad a masik gateway es sms elofizu.
allitsd be a Tailscale funnelt:
https://github.com/hassio-addons/addon-tailscale/blob/main/tailscale/DOCS.md#option-funnel
-
vampire17
addikt
válasz
Pulsar #56620 üzenetére
Gyari az teljesen jo. Igazabol neked akkor nem is termosztat kellene , hanem egy OpenTherm gateway.
https://www.nodo-shop.nl/en/48-opentherm-gateway
az a lenyeg, hogy Bizonyos OT ID-akt kezeljen a thermostat:
For home automation it can be important to buy a thermostat that supports MsgID 9 (Remote override room setpoint) and possibly MsgID 99 (Remote Override Operating Modes) and MsgID 100 (Remote override function). It may also be nice to get a boiler that supports MsgID 18 (CH water pressure).
Baxi 7104336
Baxi 710433601Ezek tudjak ami neked kell.
https://otgw.tclcode.com/matrix.cgi#thermostatsTehat ha veszel egy ilyen gateway-t "visszafele" vezerelheted a termosztatot, be tudod HA alol allitani a homerseklet celerteket (remote override room setpoint).
-
-
ViZion
félisten
válasz
Pulsar #48091 üzenetére
Sajnos a legtöbb design-os okoskapcsoló nem sorolható, nagyok. Shelly-nél keresgélj szerintem.
-
gya/352
tag
válasz
Pulsar #21604 üzenetére
Én nem hangszórót kábeleznék, ugyanis a bekapcsolt szobáktól függően változna a rendszer impedanciája, amit a központi erősítő nem biztos hogy tolerálna, könnyen tönkre mehet sok hangszóró üzemel. Inkább az alacsony jelszintet elvinni minden szobába és szobánként rakni egy-egy végfokot és akkor szobánként lehetne kapcsolgatni a végfokokat ki/be.
-
vampire17
addikt
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Pulsar #11224 üzenetére
az egészet körbe kéne venni egy 40x40-es fa dobozzal, amit átjárhat a légmozgás, hogy ne fülledjen be alatta. és még így is a sugárzó hő csalhat.
szerk: nekem a kültéri hőmérő amúgy egy északnyugati ablak párkányán van, de délután sajna elég ha a környékét süti a nap, máris felmegy akár 45 fokra is a kijelzett hőérték. egyelőre nincs indíttatásom kijavítani a dolgot, reggel jól mér, és az volt a szempont egyelőre, hogy lássam reggel hány fok van. (bringával induláshoz lényeges infó)
-
fo_di
őstag
válasz
Pulsar #11009 üzenetére
alapvetően kettőt lehet egy i2c portra kötni, mert kétféle címzést kaphat
a legegyzserűbb lehet, az lenne, hogy fogsz egy pár nanot/d1 minit/hasonlót, azokra kötöd kettesével őket és soros porton/mqtt-n/hasonlón küldöd a pire az adatot megfelelően jelölve a forrást, hogy melyik szenzorról jönbár [link] eszerint ha veszel egy i2c multiplexert, az is megoldás lehet
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Új, csomagolássérült Catler KM 8020 konyhai robotgép - 2 év bolti garival! -
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged