Hirdetés

2024. június 22., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 11:39:34

LOGOUT.hu

Renault, topik összefoglaló

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47854) kisgyerek85


kisgyerek85
senior tag

Sziasztok!

A szeretett cliom kezd átnyergelni a nem szeretem kategóriába.
Nyáron epekedtem róla, hogy milyen hálás kis jószág, azóta kétszer robbant le, de szerencsére helybe.
3hete történt, hogy egyáltalán be se indult. Ismerős aki szokta javítani gyorsan rámért aksimérővel és mondta, hogy kuka, bár én is erre tippeltem, mert 5éves minumum volt már. Norautóba lett még vásárolva és már nem tegnap volt, hogy kivonultak MO-ról. Na mindegy. Vettem akkumlátort, de nem volt még időm belerakni, így csúszott 2-3 napot a dolog. A vége az lett, hogy ugyan helyben, de nem itthon robbant le.
Ok, elmentem kicseréltem és semmi. Meg se forgat. Mondom ez kafa. A szerelőmet hívtam, de tudom, hogy magánéleti ügyei vannak, de azért pont arra járt és gyorsan rámért, hát ez az akku se jó. Sarukat leszedve már tökéletes. Tisztísd meg és jó lesz, ezzel elköszönt és rohant tovább. Megtörtént változás semmi. Őt már nem akartam cseszegetni, ezért előszedtem egy másik ismerősömet. Tolásra indul, szerinte önindító lesz. Elvitte, felújították, 25e huf mindenestül. Na és innen érdekes ez a történet, mert mondtam neki, hogy ha már nála lesz akkor nézzen már rá, hogy miért nem kapcsol be a külső ventilátorom, mert nyáron dugóba a visszajelző jelez, hogy hamarosan forrni fog a vizem. Ő erre a hibára azt mondta, hogy lehet vízpumpa nem tudja rendesen keringetni a vizet.
Na itt visszaugrunk az időben tavaly augusztushoz, ahol ugyanis az történt, hogy ez az illető nekem lecserélte a vezérlésemet. Az alkatrész én vettem meg hozzá (cégemen keresztül 50% kedvezménnyel 55e, minden máshol 80 az alja kábé, 1,9 dti clio)
Viszont megemítette, hogy lehet vízpumpát is kell benne cserélni, mert ahogy átadtam az autót neki és a kocsiba beszélgettünk elég sokat olyan 15. percnél bejelzett a hőfok.
Na másnap felhívott, hogy cserés 8e forintért rak bele újat. Mondom ok. Nyár eltelt, dugóba nem álltam, aztán jött az idei ahol volt egy pár alakalom ahol be kellett fűteni a kinti 30fok mellé. Kellemes volt na.
Akkor ugorjunk a mai naphoz. Párom hív, hogy beindította az autót nagyon vonyított a generátor szív majd nagy fehér füst szállt fel. Aztán tett még egy próbát, ekkor már a visszajelző is jelezte, hogy nincs töltés és szervo se megy. Elszakadt a szíj.
Legutóbb mikor nála volt mondtam, hogy a generátor szíj problémát meg kellene oldani, mert kábé évente cseréltetem és főleg télen jön ki a hiba, hogy csúszik. A probléma gyökerét oldjuk meg, ne a szíjjat évente. (viszont erről Ő nem tehet, mert utóbbi időben kb 3 szerelő csinálta felváltva a kocsit, csak már senkivel nem vagyok megelégedve) Ideje nem volt több dologot rendbe tennie, örültem annak is, hogy jár az autó újra végre 1 hét elteltével. A szíjjon feszített, ennyi történt.
Viszont amikor hozta az autót volt a hosszú beszélgetésünkbe egy érdekes dolog. (hogy miért forralhatná a vizet) kérdezi, cseréltünk vízpumpát, mert valami rémlik neki, de kereste a tavalyi számlák között is, de nem találta, mert ő erre gyanakodik, hogy nincs meg a megfelelő keringtetés. Mondom igen, fel is hívtál, hogy cserés. Én már akkor is gyanakvó lettem, hogy meg lettem fejve 8e huf-al, de a mai nap után már fel is vagyok háborodva, ha igaz az egész. Pénteken viszem egy 4. szerelőhöz aki elvileg ügyes meg képbe van, Apósom hordja oda a kocsiját. Na az tutifix, hogy kiderítettem ez tavalyi vízpumpa vagy nagyon régi, mert gondolom azért látni rajta. Főleg ha mindennek ez lesz a kiváltó baja. Igaz, a generátort megforgattuk és van egy pontja ahol szorul egy picit, ezt se értem, mert idén februába esett át egy felújításon.
Bocsi mindenkitől, hogy ennyire hosszúra sikeredett, de ezt jó volt kiirni magamból. :) + érdekel, hogy így az egész történetet olvasva nektek mi a véleményetek.

szerk: Ja nektem biztos leesik, de én laikus vagyok, csak próbálok, minél több infót begyűjteni innen is, ezért olvastal titeket napi rendszerességgel :) , hogy a vízpumpámat elvileg a generátor szíj hajta meg. Ezért se érdemes cserélni vezérlésműszíjjal együtt, ha amúgy nincs baja.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.