Hirdetés
- Rap, Hip-hop 90'
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- RetepNyaraB: Kávés szöszölés, az élet, a világmindenség, meg minden
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Őskoczka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
just
aktív tag
válasz
newwave0507 #47495 üzenetére
Kürölbelül 0,5-1liter olaj lehet a különbség. Csak tipp, pontosan nem tudom.
-
Wiz Khalifa
veterán
Nah tegnap észrevettem hogy nem csak a műszerfal világításom nem ment hanem a fűtéskapcsolós részen sem mentek a világítások. Így hát biztosíték csere után mentek.
-
newwave0507
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy 1.9 dci 120LE blokk. Megtudná valaki mondani, hogy a nívó pálcán a MIN és MAX között mennyi a különbség ? Tehát hány liter olaj mozog közötte
. Köszönöm szépen előre is!
-
mycso
Topikgazda
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #47488 üzenetére
Oksi.
Azt nem értem hibakód miért nincs, de ettőll még valamelyik trafó lesz a rossz, ezt 95%ra teszem meg a hibalistán.
A gyertya ok azzal nincs is baj, de fölötte a trafó, az tud betegeskedni, sajnos, főleg, ha valami francia csoda mint a sagem, valeo, etc.
Ez tÍpushiba az összes francia autónál, ha nem a német vagy jappán tarfók vannak benne akkor azok "megviccelik" a tulajt egy idő után. -
-
rob210
Topikgazda
válasz
Victoryus #47484 üzenetére
Ez egyértelműen gyújtó trafó, haldoklik valamelyik hengernél.
Amikor 3 henger van olyankor megugrik a fogyasztásod is, és cserébe nem is megy a kocsi.
Meg kell nézni, hogy melyik rossz.
Csak azt nem értem miért nincs hibakód a műszerfaladon, mert lennie kéne.
bal oldalt a képen az a többszörös hurok aminek világÍtania kéne. (ez diesel, de az ikon ugyan az)
Diagon volt a kocsi? -
Már megint nem úgy megy a kocsi, ahogy kéne. (2005-ös 1.4 benzin)
2x nagyon nehezen indult hosszabb út után, kb. fél óra állás után. Menet közben remeg, rángat, hiába padlózom le nem megy jobban. (jó amúgy se, de most érezhetően nem) Persze ezt is véletlenszerűen csinálja. Tegnap pl. Hódmezőtől- Csorvásig, aztán abbahagyta. Múltkor rövidebb szakaszon éreztem ugyanezt. Fogyasztása is nőtt. Mikor rángat akkor 6-7 között ugrál, normálisan meg el szokott lenni 90-nél 5.5 literrel. Olaj rendben, hűtővíz rendben, benzin omw.
Megint az fhp jeladó lenne a bűnös? -
rob210
Topikgazda
válasz
orosziem81 #47480 üzenetére
Sajnos a rugóacélt hiába kezeled ha annak a felületén jól látható a rozsda akkor nem lehet tudni, hogy mennyire kezdte meg az acél szerkezetét.
Lehet, hogy elmegy 10 évig lehet, hogy a következő kátyúnál oda van.
A műanyag bevonat nekem is lepergett már a rugókról, én lekentem koranttal, ami rozsda átalakÍtó, egyenlőre tartja magát, de garanciát nem vállalnék rá, hogy nem kell hamarosan kicserélnem majd.Én azt mondom hajtsd amÍg megy, ha zavar cseréld ki.
Nem nagy mutatvány.
1 óra alatt ki lehet cserélni a kettőt, mert csak párban -
rob210
Topikgazda
Már nem azért de akkor hol jó a te generátorod?
Ugyan a Laguna III technikáját nem ismerem, azt még nem szereltem.
De minden eddigi autónál, ennél fejlettebben sem szabad hivatalosan 15.6 volt fölé mennie, a töltésnek.
Tehát amit leÍrtál azzal meg is válaszoltad a kérdésed.A generátor feszültség szabályozója kuka.
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Egy érdekes hibával találkoztam L lll autómnál, amire megoldást keresek. Akkumulátortöltés zavar hibaüzenet rendszeresen megjelenik. Az autóban új akkumulátor van, a generátor hibátlan (próbapadon tesztelve), 14,6 V-tal tölt multiméterrel több ponton mérve. A komputerből kiolvasva 15,6 V a töltés és ahogy 16 V fölé megy azonnal kapom a hibaüzenetet.
Találkozott már valaki ilyen hibával?(#47480) orosziem81 Erre a megoldás: csere. Nekem is ilyenek voltak a hátsó rugók a Laguna lll-asban. Mire megjöttek az új rugók addig el is reped az egyik régi rozsdás rugó.
-
orosziem81
tag
Sziasztok,
Hátsó lengéscsillapító rugóval kapcsolatban én is szeretnék érdeklődni. Kerékcserekor a baloldali rugó alsó tövében fedeztem fel, hogy az anyag külső része egy 2cm hosszú csíkban fel van repedve és mikor lekapargattam, alatta ott ette a rozsda. Gondolom a rugót valami vérőréteg fedi és alá bement a víz, a védőréteget meg felpergette.
Arra vagyok kíváncsi, hogy maga az anyag meddig bírhatja így? Lehet-e csere elhalasztásával a felületet kezelni a további rozsdásodás elkerülése érdekében?Üdv:
István -
cellpeti
nagyúr
2004 Megane II-ba a szélvédőnél is van hangszoró, vagy az ott csak "dísz"?
-
Cane
őstag
Okés. Köszi a válaszokat! Szerintem az erősített kivitelt választom majd.
Más. Múltkor cseréltem helyzetjelző izzót. Cirka másfél órás mutatvány volt. Össze-vissza cseszte a kezemet egy vas karosszéria elem. Hihetetlen mennyire kitöltötték a zugokat. Ez a mutatvány szervizben így nézne ki: Izzó 100.- Ft, beszerelési díj/óradíj 10.000.- Ft. -
Cane
őstag
Hátsó spirálrugóból melyik gyártóét érdemes venni? Ill. ki gyártja a gyárit? Ezt is párban ajánlott cserélni?
-
WunderKinder
aktív tag
1.8-as Laguna II-be tettettem gázt februárban, azóta belement 35000 km, nekem bevált. 200k volt + egy hatósági műszaki. A fogyasztás átlaga 10,8 gázból, ehhez még elfogy ~0,5l benzin is százon. Általában rövid távokon (2-5km de az napi sokszor) használom, de hetente 2-3 autópályás út is van. Viszont nálam kb. 2 perc alatt bemelegszik. Ma reggel direkt megnéztem, mire bebootolt a rádió (kb. 1 perc) addigra 25 fokos volt a víz, mire kigurultam a parkolóból (kb. 150m) már elérte a 41 fokot és átváltott gázra.
-
mycso
Topikgazda
válasz
motoflug #47459 üzenetére
Szia, a tükrök behúzása alatt a behajtásra gondolsz? Ha igen, azt kézzel tudod.
Az elektromos tükör állítás (ami a tükörlapot mozgatja) nem egyenlő a tükör behajtással, az egy másik funkció.Megane2-höz van egy rövidke irományom, de linkelem hátha feltudod használni: [link]
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Scenic 1 Ph2-ben, az elemtromosan allithato tukroket hogyan tudom behuzni? Illetve az elektromos ablak kapcsoloban hogyan lehet ledeket cserelni esetleg mas szinure/erosebb fenyure? Van errol valami leiras?
-
-
Tosee
őstag
válasz
ThodEE #47450 üzenetére
Szia!
Nekem év elején cserélték, feszítőkkel! Pont amiatt cseréltettem mert hidegben volt némi hangja! 30 környékén csinálták szalonba (gyári szettet kértem)... Mikor kicserélték már jobb idők voltak, és nem is volt hangja! Erre mióta bejöttek a hidegek azóta ha hidegen indítok ismét hallani ezt a hangot sajnos! Szóval nem igazán értem!
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47452 üzenetére
Nem hiszem, hogy forrasztás lenne.
Én a csatlakozókat nézném át előbb.
Meg az ajtó átvezető kábelt.De ha forrasztás, akkor próbáld meg megütögetni ha fel felvillan akkor akár forrasztás is lehet.
( nem szétverni, csak megütögetni )
-
diablo1984
veterán
A föld kerülete az egyenlítő mentèn nem sok, egy erős bejáratásnak felel meg....
De a többi igaz, azok már lefosottak, rohadnak mint a rosszbaj, motorja meg mindennek kicsinálhatò, ha sok benne a km, akkor sokat lehet rákölteni, bár a tdi-nek ha a bele csüng is indul ès megy, csak az olajat eszi ès annyi( tapasztalat)
-
üszök
őstag
Ez a Suzuki abból a szempontból is ritkaság,hogy ebben az időben k.b. 1% volt klímás. A szervós kormány hasonló ritka,még magában is klíma nélkül.
A 3-as dízel golfot meg felejtsd el,2 féle van már rég.
1, már körbe járta a földet 2x, jó állapotúnak hazudott.
2, patika állapotra megcsinált,ezeknek az ára viszont 1M ról indul.Az öcsémnek Punto 2 volt vagy 4 évig,6 kilométerre járt dolgozni a 6 liter tudta a kocsi mindig neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hobby rádiós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest