- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47182 üzenetére
Akkor megvan a vizfogyasztásod helye, valamelyik bilincs is lehet rossz, de ha azok rendben vannak, akkor hűtőcsere előtt állsz.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #47198 üzenetére
szinte bármelyik unix/bárdis/kovácsautós hűtő jó hozzá, ami belevaló, cseréje általában nem nagy dolog, mert nálad nincs semmi egyébbel összekötve(cooler, klímahűtő), nagy csavar sincs benne, hogy elakadj. de ha nem vagy biztos magadban, akkor bízd szerelőre!
-
Wiz Khalifa
veterán
No kiderült hogy nagy valószínűséggel a hűtőradim lyukas. Legalábbis mikor a kocsi alatt voltam ott tiszta folyadék volt minden, de a jobb sarkánál van valami légtelenítőre hasonlító ott is vizes volt. Szóval ott folyt a kisebb mennyiség a radi alján meg a nagy.. Letöröltem és ahogy beindítottam a motort szinte egyből elkezdett folydogálni.
Nehéz ezt a radit kicserélni egy olyannak akinek szinte semmi tapasztalata sincs? Illetve milyet érdemes venni?
-
mycso
Topikgazda
Jajj, múltkor be sem dobtam, hogy milyen finoman is lehet a 2.0dci-vel autózni.
És ez még nem is odafigyeléssel volt, szerintem főúton 5l alá simán betolható a fogyi. (Miskolc- Füzér - Miskolc)Városban viszont azt vettem észre, hogy nincs jó módszer. Ott 6l és felette eszik, ez valóban nem az ekkora motoroknak való.
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Vasarolni szeretnek a kepen lathato gegecsoveket, amik a trafok kabeleit boritjak. Hol es milyen atmerovel vegyem ezeket? Oszinten szolva fogalmam sincs, hogy hogy es hol keressek ilyesmit. A kep egyebkent egy 1999-2003 benzines scenic kepe, de tudtommal abban az idoszakban az osszes Renault benzines motorjaba ilyen burkolatokat hasznaltak a vezetekekre:
-
speedydb23
senior tag
Valakinek van karosszériás ismerőse, aki viszonylag olcsón de jól dolgozik? Fontos, hogy budapesti legyen az illető, és akár hétvégén is elérhető.
-
Sanyi19
őstag
válasz
SG3rg0 #47187 üzenetére
Nekem egy Megane 2-esem van, kb. 4 hónapja vettem. Mikor hazahoztam akkor villant ki a környezetvédelmi lámpa, felhívtam a kereskedőt azt mondta, hogy valószínű le lett mosva a motor és lett egy kis beázás. Ki fog száradni és elmúlik. Két nap alatt nem tűnt el, felajánlotta, hogy menjek akkor be, megnézik, bevittem a kocsit és mire odaértem pont kialudt. Azóta nem villant fel sose.
-
SG3rg0
őstag
válasz
diablo1984 #47192 üzenetére
Kösz az infót!
-
SG3rg0
őstag
válasz
diablo1984 #47190 üzenetére
Így 1 2 napig használható?
-
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #47189 üzenetére
az ékegyszerű technika valszeg megint valami szonda kínlódik! tesóméknak is kicserélték, dobálta a hibát, utána egyszer abbahagyta és azóta is jó!
egy hibakód olvasás nem árt azért, műszakikor hibakód mentesnek kell lennie a járgánynak, azért nem árt átnézetni(övékét is megrántották műszaki vizsgán mikor így odaálltak). -
SG3rg0
őstag
válasz
diablo1984 #47188 üzenetére
Szia!
2005 Renault Thalia 1.4 8V K7J700
Működésben semmi nem változott! -
diablo1984
veterán
válasz
SG3rg0 #47187 üzenetére
szia
a motor piktogramm az a check engine, az egy szondától kezdve bármi lehet, ami a motor működését befolyásolhatja!
tehát nem környezetvédelmi cucc, ki kell olvasni a hibakódot az agyából, az megmondja, hogy hol a hiba!
milyen autó, milyen motorral? mert hátha tudunk itt rá tipushibát, hogy mi szokott lenni! működésben nem változott semmi?
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Környezetvédelmi visszajelző lámpa folyamatosan sárgán világít. ( sárgán folyamatosan motor piktogram )
Mi lehet a gond? Merjem így használni? Az autó ugyan olyan amilyen szokott lenni. ( hangra, érzet, gyorsulás stb. )
Lambda-szonda pár hónappal ezelőtt lett cserélve. -
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #47185 üzenetére
Hát jah. 3200Ft 5lityi...
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #47184 üzenetére
és jön a tél, nem olcsó fagyállóval locsolgatni a földet!
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
diablo1984 #47183 üzenetére
Valamelyik nap mindenképp nekifekszek a témának, mert ez így nem pálya és jót se tesz.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #47182 üzenetére
ez álltó helyben, járó motornál van víznyomás is, akkor jobban jöhet kifelé a cucc! lehet, hogy a hűtőd lyukas? nézd körbe, neked neked nem takarja klímahűtő vagy intercooler!
-
Wiz Khalifa
veterán
No. Elöl ezeket látom a kartonlapon.
Szerintem ez a mennyiség nem annyi hogy 2 naponta maxról a minre csökkenjen a hűtővíz. Vagy esetleg mégis?
Mondjuk a jobboldali kartonlapon nem látni hogy mekkora lehet a nyom mert ahogy látni pont a széle olyan. És amúgy ez az elöl lévő hűtőradi alatt volt ez a rész mind két kartonlapnál.
Az utastér mindkét első ülésénél elöl a műszerfal alatti részen csont száraz, nem vizes.
-
diablo1984
veterán
válasz
Wiz Khalifa #47180 üzenetére
Bentről a víz nem tűnik el, ha a fűtőradid ereszt, akkor ott víz van most is!
-
Wiz Khalifa
veterán
Két dolgot kérdeznék tőletek, hátha csináltatok már ilyet.
Ilyen a műszerfalam elrendezése:
Ezen hogy lehet a legegyszerűbben szétszedni a fűtéskapcsolós részt? Sajna nekem rossz a fűtéskapcsolóm (csak ablak fűtés van) és vennék hozzá bontóban, csak hogy tudnám kicserélni? Azt olvastam hogy csak akkor ha a komplett, teljesen lecsupaszítom a műszerfalat, azaz majdnem az marad csak már bent.
Illetve hogy a rádióhoz hogy lenne a legegyszerűbben egy a bal A oszloptól egy mikrofont elvezetni? BT-s fejegység kerül jövőhéten a kocsiba és ahoz a mikrofont ki kéne vezetnem az A oszlophoz.
MÁS:
Kartonlapot betettem a kocsi alá, reggelre remélem lesz rajta víznyom. Ha nem... Akkor már csak majd azt nézem meg ha holnap mentem vele hogy a szőnyeg belül vizes-e. Mert ha igen akkor viszont a fűtőradiátor.Mert amúgy a hűtővíz csere óta többet van a fűtés nyomatva a páralefújás miatt, azelőtt nem volt olyan gyakran használva mert nem kellett. Szóval lehet szimplán a fűtőradi szar.
-
tiop
tag
Üdv
Thalia 2002.1.4 16V
Valakinek valami ötlete,hogy hogyan lehetne megszüntetni a B oszlopnál sofőr oldalon a biztonsági öv tartó felett a tetőkárpit nyöszörgését? Leszedtem a műanyag burkolatot és bedugdostam a tetőkárpit alá szivacsot de nem segített.Ha a tetőhajlatban nyomva tartom a kárpitot akkor elhallgat. -
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47172 üzenetére
A kiegyenlÍtő tartály kupakja jó?
-
gooool
őstag
Sziasztok!
Tegnap ahogy indultam hazafelé a bevásárlásból észre vettem, hogy ha nagyobbat mozdítok a kormányon, akkor súrlódó hangot hallok például ha sarkon kanyarodok, parkolok, stb.
Ma benéztem a kormány alá, fújtam kis WD40-et a rudazathoz, meg megigazítottam a burkolatot is, de továbbra is fennáll a hiba, és kis hallgatózás után rájöttem, hogy jobb oldalról jön, csak belül hallható, kintről nem.Mi okozhatja ezt egyről a kettőre?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
törölt tag
dizelhez milyen injektor tisztító adalék javasolt, ha egyáltalán javasolt?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47170 üzenetére
Ha nagyon sok fogy akkor máshol is ereszt, de igen a mennyiség változni fog kevesebb lesz véleményem szerint.
A csavar csere hatására nem kell légtelenÍteni, hoszen azon keresztül légtelenedne amúgy is.
Viszont ha kiveszed a csavart a menetet nézd meg a csőben, hogy az frankó-e.A vizfogyasztást meg minnél előbb ki kell derÍteni, hogy miért/mitől van.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47168 üzenetére
igen nagyobb a feje az fekszik fel a csőre, mert a menet mellett simán ki tud jönni a forró hűtőközeg.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47165 üzenetére
És ez szerelő?
Látod a különbséget? -
FerNandor
őstag
Sziasztok, én szerdán viszem az autót, megnézik a váltót és felújítják. Nagyon remélem, hogy jó lesz.
-
Van egy olyan gondom az autóval, hogy néha villog a hátsó ködlámpa visszajelző. Fel szokott villanni fékezésnél, meg bal indexnél is. Picit villognak a hátsó helyzetjelzők is indexnél.
Már szétszedtem mindkét hátsó lámpát, foglalatokat megcsiszoltam, kapott kontakt sprayt is. A földelő csavarokat is megcsiszoltam. Korróziót nem találtam egyébként, de most fénylik minden, mint Salamon...
Főleg esős, meg párásabb időben jön elő a tünet. Mit lehet még ennek csinálni? Másik földelő vezeték? Ha a bal lámpát kikötöm, akkor rendben van minden. Jó, mondjuk abban van a hátsó ködlámpa izzó egyébként is.
A kp-i zár is hol zárja a jobb hátsó ajtót, hol nem, morogni morog. Elvileg ugyanolyan motor kell bele, mint a Clioba is? Ezeknek ugye mindegy, hogy első vagy hátsó ajtó, jobb/bal? Tehát rendelhetek egy ilyet? (mondjuk Aliexpressen meg kb. 2000Ft/db, szóval inkább onnan, idő nem számít majd ideér.)
2005-ös Logan. -
zsizsef
senior tag
Lassan én is a "check emissions" kálváriám végére érek.
Azt meg tudnátok mondani, hogy az olajnyomás kapcsolóban milyen szerkezet van? Amit a nyomás mozgat.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Wiz Khalifa #47155 üzenetére
A csőbe bele van tekerve egy csavar?
Na ezt fotózd már le nekem, mert ha ez így van valóban ne csodálkozz semmin.
Csk annyit mondok hőtágulás...... -
-
válasz
Wiz Khalifa #47155 üzenetére
Vagy belső radiátor, vagy a blokkra nyomja valahol
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
rob210 #47143 üzenetére
Szombat este megoldom, de am remélem nem issza meg...
Hűtővíz csere előtt is folydogált valahol (legalábbis azt feltételezem nem megitta) mert 1.5 hét állás alatt is ugyan úgy elment a víz mint mikor használtam nap mint nap és szintén olyan 1.5 hét alatt kellett tölteni.
Most hogy kicseréltük a hűtőfolyadékot télire és az a csövet a szerelő amin légteleníteni lehet (amúgy nem gyári a cső, hanem egy csavar van belecsavarva a csőbe) így azóta nagyon fogy. 2-3 naponta töltenem kell mert majdnem az egész elfolyik...
És érdekes hogy se a csövön se semmin nem látom hol folyna el...
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Xado Stage 1 jo lehet vagy a 3 lepcsos a hatekonyabb?
-
rob210
Topikgazda
válasz
Predator2 #47150 üzenetére
Előszőr a turbó csövet nézzétek meg, ha valamelyik bilincs lelazult vagy a csövet lelőtte akkor tud ilyeneket csinálni.
A másik a befecskendező, ami a füstölést okozhatja, minden képpen elégtelen égés következménye.
Vagy a gázolaj vagy a levegő mennyisége nem jó.Ha a befecskendező haldoklik az sajnos nem olcsó.
-
rob210
Topikgazda
válasz
speedydb23 #47149 üzenetére
Csak szerelni ne kelljen, mert azokhoz itthon senki nem ért.
Volt az ismerősi körben egy charad, meg egy sirion.
Azt se tudták melyik végébe van a motor.Pedig amúgy jó kis gépek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- További aktív témák...
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest