- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
rin33
senior tag
-
gabor9991
addikt
Nem különösebben befolyásolja az érzelmi állapotom az hogy milyen sebességgel működik a mobilnet ameddig működik amit épp használok
, csak megjegyeztem hogy a 3/1-es korlátozás az talán elméletben létezik de a gyakorlatban ez most is 10/10Mbit/s a 6 szektoros digi sugárzót pedig nem értem hogy miért írtad hogy ott van, itt nálam is van, de ennek semmi jelentősége nincs ma már.
-
4Grider
félisten
Ilyen helyeken az étterem dolga, hogy megoldja a teljes wifi lefedettséget. Ha pedig nem akarja, akkor válassz másik éttermet, aki ezt meg tudja oldani.
A Börzsönyben is van szálloda, aminek a területén (a szabadban) maximum Telekom 2G van, többiek nullán. De mindenütt ott a wifi, a WoWiFi meg pont ezért van... -
-
szabonagyur
félisten
-
zseko
veterán
Sőt a fele annyiért, majd a dupláját!
Ezt nem értem. Korlátlan adatnak hogy van fele
Hello Data > korlátlan net + 50 perc = ~6100,
az új Prime+ > korlátlan net + 250 perc = ~8400 (a kapott 30% kedvezménnyel).A Yettel S Net+ pedig, ami 50GB net + 50 perc, eleve 8400 kedvezmény nélkül.
-
CellWalker
tag
Valami nem kerek ezzel, mert a Diginek és a Yettelnek is ugyanazokat az értékeket mutatja. Megzavarja az appot, ha átkapcsolod a netet a másik SIM-re.
A legközelebbi n78-as állomás tudtommal Dorogon a hidroglóbuszon (eNB 1746), illetve Táton (eNB 1936) van. Persze lehet, hogy azóta kapott az eNB 1979-es, és/vagy az eNB2200-as állomás, esetleg az tesztel, ezeket még nem láttam közelről.
A vizivárosi eNB 1969 már lett fejlesztve, van rajta B1 és B28 is. -
-
CellWalker
tag
"Esztergomból Dobogókő felé indulva rendszeresen átáll Orange Szlovákiára.
Van arra állomás, de nem oda, nem arra van állítva."Igen. A kép viszonylag friss (eNB 1907, Kis-Strázsa, "Dorog AH" telephely) nagyjából a Sátorkőpusztai barlang irányából készült.
Jól látható, hogy a tavaszi hálózatmodernizáció során felkerült új antennák (zöld keretben) nem egyenletesen, egymással 120°-os szöget bezáróan lettek telepítve, szinte pontosan a Dobogókői út irányában van egy kb. 160°-os 'luk', míg Dorog és Esztergom felé csak nagyjából 100°-ot zárnak be egymással, a Cellmapperen jól látható módon egymásba is csúsznak erre a szektorok.
Alattuk, a pirossal keretezett antennák jól szemléltetik a szabályos 3 irányú telepítést.
Hogy ez most hiba, vagy szándékos tervezés eredménye azt nem tudom, de sajnos Diósvölgy, Szarvashegy környékén is érezhetően rosszabb lett a lefedettség a "fejlesztés" óta. A B28 beltérben ugyan segít, de körömszakadtáig ragaszkodik a magasabb frekvenciákhoz, aztán amikor már abszolút nem megy neki, levált 2G-re, és csak később talál rá a B28-ra.A másik nagy probléma errefele a kapacitás, a határ közelsége miatt itt csak 10MHz lehet a B3, így gyakorlatilag egyetlen 20MHz-es sávunk sincs. CA-t nem tudó, vagy max 2CA-t kezelő eszközökből nem lehet értelmes sebességet elérni. A másik két nagy szolgáltató már üzemeltet 20MHz-es B7-et, gondolom nem véletlenül, remélem a Yettel is meglépi hamarosan, ahogy azt pl. Sopronban, vagy Rajkánál már elkezdték.
Nem tudom, mennyire pusztába kiáltott szó ez itt, de hátha olvassa egy illetékes a Yetteltől. Ha igen, és esetleg tud is tenni valamit ennek érdekében, azt előre is köszönjük! -
bociusz
aktív tag
Nem ismerem a döntés okát, valószínű a térségben sok volt a panasz, vagy valami más mérőszám alapján (sikertelen hívások aránya stb.) lépték meg.
4G már több tucat Balatonon kívüli helyen van B8-on, és naponta indulnak az újabb helyszínek. -
Bl.Gyo.
őstag
Sokmindentől függ. Milyen készülék az mit tud (milyen frekiket ismer és mennyit tud összefogni) és milyen frekvenciák érhetőek el ahol használod.
Alsó kategóriás router nekem is ilyen eredményeket hozott, szidtam a Yettel-t, aztán egy nagy készülék upgrade és még csúcsidőben is ez:
Nekem itt a feltöltéssel van baj, nem nagyon akar 10mbit fölé menni. -
CellWalker
tag
A csolnoki B3 is 20MHz-es, ráadásul n78 is van itt. A táti és a lábatlani B3 ugyan csak 10MHz, de ezeken is van n78, igen szépen muzsikálnak. Húsvét hétfőn Lábatlanon a könyvtár előtt:
Gondolom a telefonod tudja az 5G-t, csak 4G-n Táton biztosan nem mérhettél ennyit, hacsak nem történt az elmúlt napokban itt is valami komolyabb változás. A Cellmapper adatai itt már lassan egy hónaposak.
-
cocka
veterán
Kuka minden is, ha nincsen róla még biztonsági másolat sem.
De a SIM-ről is készíthető biztonsági másolat. Én mondjuk azért használom a SIM tárhelyét, mert ha átteszem másik butatelefonba, akkor is azonnal megvan az összes szám meg SMS és nem kell másolgatni.
A gyerekekről 2 különböző márkájú Blu-ray lemez volt bent a szekrényben.
Attól függ milyen márka volt. Verbából is van olcsó szarabb CMC middel. Azelőtt csak verbás midűt vettem, aztán elfogyott és kaptam egy CMC-st. Még vékonyabb is, mint a rendes lemez.
De a tied szerintem extrém példa, hogy így felsorolod egyszerre az összes tönkrement dolgot.
ollie: nem hajlandóak felhőben tárolni semmit, mert a google
Ott kezdődik, hogy modem sincs benne. Ez egy telefon és pont. Max. SMS-t lehet még vele küldeni. Egyéb sallangok nincsenek.
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Diák66
őstag
Bakonybélben gyakorlatilag csak az AH-s torony van (az meg olyan helyen, ami a települést fedi le ideálisan) , plusz jókora takarásban van a Vendégház szempontjából. A Kőrishegyen lévő radarállomás alatt nem tudom vannak-e antennák, de lehetséges a radar miatt nem is nagyon lehet oda telepíteni. [link] Bakonybél - Bakonykoppány útvonalat igen nehéz lefedni szerintem, és csak a turisták használnák időszakosan.
-
Landsmann
addikt
Még az Alföldön is lehet találni olyan területeket ahol csak 3G, ne adj isten csak 2G van. Nyíregyháza után Nagyhalász felé vezető útról jobbra Kemecse felé 3G, egészen a városig. De ott sem túl acélos a 4G, pedig van saját bázisállomás a településen. Nem igazán volt időm átvizslatni, hogy mi ennek az oka. (talán alacsony a bázisállomás) De mondjuk a másik két szolgáltató sem túl erőteljes. Telekomnál beltéren a telefon rendszeresen vált VoWiFi-re. Nálunk, szintén az Alföldön a Vodafone torony is rohadt magas, a Telekom/Yettel (közös torony) 89 méter magas. Itt pedig nincsenek leárnyékoló mesterséges és természetes akadályok. De nem is 0 és 2-es térerő között mutat a telefon.
-
MadMancs
veterán
Felénk voda csinálja hasonlóan. Jó a városunk fele le van fedve. De amint kiérek a nem lefedett város szélére, a kötet egy része, az erdők, sziklás szakadékok (Bakony alja) 2 település közti lakatlan puszták, használaton kívüli erőmű, és megint 2 település közti szintén lakatlan területeken 5G van. Szóval a városban 1 tornyon kapcsolták be ami város felé sugároz, az összes többin csak azokon a cellákon elérhető ami a városból kifelé sugároz
-
Orgi
addikt
Pont tegnap este túráztam itt, Királyréten át fel a Csóványosra. Királyréten mintha még lett volna vmi, de aztán feljebb már 2g (ez gyakorlatilag a soha nem tölt be semmilyen oldalt jelenti), aztán Nagy-hideghegyi turistaháznál már 4g és korábban innentől még feljebb folyamatosan átállt szlovák hálózatra, most tartotta a 4g-t Csóványosig, a kilátóból tudtam 4g-n videót is feltölteni.
-
törölt tag
-
Orgi
addikt
Én minden szabadidőmben, minden hétvégén folyamatosan túrázom. Meglepő helyeken is van 4g térerő, az Odvaskőnél is sokszor jártam, de már nem emlékszem, volt-e konkrétan ott, de szerintem akár közösen is, az igazi turistamágnes helyekre, ahol rengetegen túráznak, rakhatnának vmit a szolgáltatók. Engem az zavar, hogy többször jelzett helyeken még 2 csík térerőt a telefonom, de a valóságban már hívást nem enged kezdeményezni (pl Burok-völgy emlékeim szerint).
-
martonl
senior tag
Nálunk a XXIII. kerületben is lettek ilyen pontok. Van, ahol 3G-re ugrik a telefon, viszont van, ahol gyorsabb lett a 4G és lett 4G+. Itt is a Lidl/Aldi lettek a gyenge láncszemek.
Nem védeni akarom a szolgáltatókat, de azért túraútvonalak lefedése nem hinném, hogy prioritás. Én azért mindig tartok a telefonon offline térképet, meg egy walkie-talkie páros is jó szolgálatot tehet. -
Soma01
veterán
-
CellWalker
tag
Üdv 'szomszéd'
Hasonlóak a tapasztalataim a 1907-es toronnyal kapcsolatban.
A hálózatmodernizációs beavatkozás előtti héten már történt valami a B3-mal, mintha felcserélődtek volna a szektorok.
Azóta pedig - elnézést az esetleges pongyola fogalmazás miatt - mintha duplán üzemelne a B3-as sáv, tiszta interferencia az egész, borzasztó SNR értékekkel. Hiába a 3CA, nagyon gyenge a kapcsolat.Számomra az lett a 'megoldás', úgy a telefon, mint az otthonnetes B818-as modem esetében, hogy letiltottam a B3-at.
A B1-B20 CA azóta szépen működik, nagyjából úgy, mint a beavatkozás előtt a B3-B20.
Megtennéd, hogy kipróbálod ezt te is?
Ha esetleg nálad is hasonló az eredmény, lehet érdemes lenne ezt valahogy a műszaki csapat felé jelezni. -
tomp
félisten
Az nem azt jelenti, hogy valóban 3CA-ban megy a telefon hanem maga a bázis 3CA-t ad.
3CA képes a kapcsolat de csak 2CA aktív!
Jó lenne látni nálam a BW-t de valamiért nem fér hozzá az app.aprokaroka87 + gmail.com
-
kekedi
senior tag
Tudom. És szemezgetek a flottakkal. (lenne is egy kiszemelt)
Csak egy bajom van a flottával. Yetteleskent nem tudok csatlakozni a meglévő számommal. Csak úgy ha ide oda hurcibálom a számomat. És még részletre sem tudok telefont venni flottásként 6 hónapig, ha ezt még is beválalom. -
tomp
félisten
Alacsony frekin azért nincs rendes sebesség mert ezt a DSS hülyeséget erőltetik rajta...
De alacsony frekin is lehet tisztességes 5G-t adni csak kukázni kell mellőle a 4G-t.
20MHz-en egy tiszta 5G 400Mbitet tud. Ez azért messze nem 4G sebesség 1frekivel!
N28-on a maga kis 5MHz-es blokkjával is 100Mbitre lenne képes DSS nélkül!
Utóbbi jelenleg B28-ként max 43Mbitet tud kipréselni magából közvetlen rálátással. -
-
namenlos
tag
Én most alapvetően nem használom ki. Közel sem. Így ha váltanék, nem korlátlanra tenném. Viszont annyira elszoktam attól, hogy figyelgetni kelljen a havi keretet, hogy nem szívesen tenném meg. Az eSim pedig azért kellene, mert gyűlölök két tepsi mobillal közlekedni, a főkészülék pedig nem támogat két fizikai Sim-et.
-
tomp
félisten
Persze N78-on 140MHz van de szabvány szerint 100MHz lehet a maximális blokk méret.
Majd ha lesz 5G-n is intraband CA akkor 100+40MHz-et össze tudjuk fogni de addig marad a 100. Ezzel 1,5Gbit a max amivel eleve kiakad a speedtest órája.
Igaz van LTE CA NR de úgy látszik a Telenor már tiltja. Azaz bár így épül fel a kapcsolat de az alap 4G bandon már nem megy adat.
Igazából az lenne a jó ha DSS helyett 5G Only-t adnának. Azaz a teljes 2100-at kizárólag 5G-re használnák. B28-on is bár maximális modulációt használnak de 4G-n csak akkor jön létre a 256QAM ha tiszta rálátás van. Ezt is át lehetne kapcsolni 5G Only-ra így máris jobban ki lenne használva az 5MHz. -
TeeJay
félisten
Szerintem idehaza azért több helyen van optika mint USA-ban, ráadásul USA picit nagyobb ország mint mi... Itt Telekomnak DIGI-nek elég nagy területen van optikai hálózat, azon nem nehéz keríteni egy szabad üvegszálat egy toronyhoz.
5G-n meg 100MHz-en tudnak a mostani telefonok használni még és a 3500-3600 MHz-hez cellmapperen ha megnézed kb. minden háztömbre de legalább minden másodikra kellene tenni egy cellát akkor lenne ám faszántos. Forgalmas helyeken megéri pl Deák tér, Astoria, Kálvin, Corvin negyed, körút 4-6 villamos tömve van jó ha van kakaó. De bulihelyek körül sem árt. Külvárosban nálunk meg B3+B20 4G és így is mérek 50-60megabitet pedig csak B3-on tudom használni a rendszert nincs CA -
szaboi6512
őstag
Ha ki van fizetve akkor ha jól tudom bármikor.
Másik topikban a leírás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest