Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi.
-
nyisziati
veterán
Sziasztok.
Ha lejár a hűségidő a számlás előfizetésről, át lehet tetetni feltöltőkártyásba? -
nyisziati
veterán
Ez itt már nagyon off, a flottatopikban tedd fel a kérdést, ott részletesen elmagyarázzák és valószínűleg elérhetőséget is adnak.
-
nyisziati
veterán

Fogalmazzunk úgy, hogy ez a marketingrizsa.
Az ÁSZF-ben garantált sávszélesség 0/0 Mbit/sec. Azaz nulla/nulla.
Ezért kell helyszínen lemérni, hogy ott, azon a helyen, ahol használni fogod, mennyire elérhető a reklámozott sebesség.Egyébként vannak flottás csomagok is, ahol már 6000 Ft környékén kapsz korlátlan netet.
És én is csatlakozom a felhívásodhoz.
Kedves fórumtársak! Van itt valaki Zalaszántóról, vagy környékéről?
-
nyisziati
veterán
Beteszed a kártyát a telefonba és a Speedtest nevű programmal leméred a net sebességét.
És mivel ott a Telenor a szolgáltató a 0620 és 0630 tartományoknak, ezért rajta kívül már csak a Vodafone van, amit le tudsz mérni. Tehát értelemszerűen ezt a két kártyát érdemes megszerezni és velük sebességet mérni.
Így meglátod, melyik az erősebb és gyorsabb, és attól rendeled a netet. -
nyisziati
veterán
Vigyél oda egy 4G képes telefont, ahova költözni akartok, ami tudja a B20-as (800 MHz) frekit, és mérd meg a le- és feltöltési sebességeket. Illetve a jelerősséget is figyeld meg.
A legjobb, ha dual-simes telefont viszel 2 kártyával, mert akkor láthatod egy másik szolgáltató jelét is.Ja és az Vodafone legyen, mert
a Dunántúlon a Telekom szolgáltat, akkor is, ha Telenoros a kártyád.
szerk.: fordítva.
-
nyisziati
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Én nem csodálkozom.
Sajnos ha egy cég ráállt valamire, abból nagyon nehéz kibillenteni, mert sokba kerül az átállás.
És gyakran azt se mérlegelik, hogy egyszeri ráfordítással mennyit spórolhatnak hosszútávon. -
nyisziati
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Azért azt is említsük meg, hogy a MyTV még a FHD-t se használja ki...
Úgyhogy az lesz még 10 év, mire ez a kódolási forma kivész. -
nyisziati
veterán
Jól érted, nincs teljes értékű netes megoldás, a Wallet is csak annyit tud, hogy GPS alapján beméri a pozíciódat, felkínálja a közeli zónákat, amikből te kiválasztod, hogy pontosan melyikben vagy, beírod a rendszámodat, majd leokézás után elküldi az SMS-t.
Leállításnál ugyanígy SMS-t küld. -
nyisziati
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Van egy dinamikája ezeknek a hívásoknak. Pár hét alatt eleinte fokozódó gyakorisággal kapod a hívásokat, aztán ahogy letiltod, meg a telefontársaság is tiltja, úgy egyre ritkul.
Ez azért lehet, mert ha jól tudom, random számokat hívogatnak, és ahol kicsörög, valószínűleg azt továbbadják egymás közt ezek a bűnözői csoportok.
Ezért telhet időbe, mire a telefontársaság csalóként jelöli meg a gyanúsan egy számról érkező tömeges hívásokat és letiltja a hálózatba irányuló híváskezdeményezést. -
nyisziati
veterán
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Tudnak és akarnak, sőt, tesznek is. Csak sajnos annyira kifizetődő ez a csalás (úgy tűnik), hogy állandóan újratermeli magát.
15 éve ugyanez volt a spam-ekkel. Csak azt könnyebb volt megfogni.
Egy random külföldi számról nehezebb eldönteni, hogy az csalás-e, vagy te rendeltél meg egy új szolgáltatást (például). -
nyisziati
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
"Szóval akkor mégis az állam kényszerítette őket?"
Most szándékosan trollkodsz? Nagyon jól tudod, mi a helyzet. Direktbe senki nem tartott pisztolyt a fejükhöz, de indirekte olyan helyzetbe kényszerültek, hogy muszáj voltak meglépni.
Tudod, mint a filmekben az emberrablás-zsarolás. A te életedet nem veszélyezteti semmi, nyugodtan élhetsz, ahogy akarsz, de ha nem fizetsz, akkor óránként kivégeznek egy túszt.
"Még mindig ott tartunk, hogy rendeleti úton szeretnéd elérni, hogy ugyanannyi frekvencián több adatforgalom férjen el."
Valaki pont az elmúlt napokban írta, hogy egy csomó bázisállomáson nincs bekapcsolva a B3+B7 összekapcsolása. Merthogy az fizetős lenne az állam felé.
Plusz a bázisállomások számát is lehetne növelni, és mindjárt többfelé oszlana el a forgalom.Milyen fizikáról is beszélsz akkor?
És még mindig nem adtál választ, miért is véded a Telenort a szolgáltatás használóival szemben? Csak nem ott vagy valami főnök?
-
nyisziati
veterán
válasz
bociusz
üzenetére
Ez most csak egy hipotetikus beszélgetés a lehetőségekről.
Mindenki tudja, hogy egy kartellel sújtott iparágban, ahol a Digit simán kizárták formai okokra hivatkozva, mennyi a lehetőség a változásra.Pedig igazából pont a Digi tudná megszorongatni őket. Egy korlátlan 5000 forintos csomag nagyobb fájdalom lenne a Telenornak, min bármilyen állami szigorítás.
-
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Neked meg gratulálok, hogy egy szélsőséges csúsztatásból aláírást generálsz. Amiről senki nem beszélt - főleg én nem.
-
nyisziati
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Nem kötelezte az állam őket erre, ne csúsztass.
Egy életszerűtlen rendelet miatt kényszerültek ezt meglépni, hogy ne perelhessék be őket azért, mert egy barlang mélyén nincs lefedettség.Holott az államnak elég lett volna elméleti ostobaságok kényszerítése helyett egyszerűen reprezentatív lakott településeken szúrópróbaszerűen méréseket végezni (Budapest - nagyváros - kisváros - falu), és az onnan kapott ÁTLAGOS eredmények szerint meghatározni egy minimum értéket.
És - tádámm! - mindjárt nem kéne betiltani a fizikát.
"Igaziból akkor az volna a megoldás, hogy alaposan fel kell emelni az adatcsomagok árát, és akkor elég frekvencia jut mindenkinek a csökkenő kereslet miatt. Nem a lefedettséggel van baj, hanem hogy végesek a frekvenciakészletek."
Én meg leírom többedszerre: NEM árat kell emelni, akinek 50 milliárd nettó nyereség nem elég, az hadd ne mondjam, mit csináljon.
Ennek a pénznek egy kis részéből már szignifikánsan lehetne javítani a sávszélt és a lefedettséget is.
Nem is értem, miért is véded te a céget az átlagemberekkel szemben? -
nyisziati
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
De lehetne. Ahogy az országot megbénító karantént is el lehetett intézni egyetlen rendelettel.
Sőt, mint kiderült, akár egy főpolgármesteri rendelet is elég ahhoz, hogy egy egész várost bezárjanak. Pár mobilos céget semmiből se tartana kicsit hátsón billenteni, hogy ugyanmár feccöljenek már be a hálózatfejlesztésbe még egy kis lóvét, mert harmatosak, mint a legelő reggel. -
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
+viktorhu
Az elmúlt hetek/hónapok panaszaiból. Ha eleget költöttek volna, most nem panaszkodnánk.
1Mb/sec (vagy alatti) értékek?
Hagyjuk már.
Vodafone is jobbat produkál.
Van olyan kártyám is, össze szoktam hasonlítani. -
nyisziati
veterán
válasz
viktorhu
üzenetére
Esetleg az állam ha kötelezné őket egy minimum letöltés/feltöltés értékre (ami NEM 0/0), akkor mindjárt nem kéne mindenkinek saját szolgáltatót létrehozni.
Lehetne pl. a REKLÁMOZOTT érték 10%-a.
Csak hogy ne mondd, hogy mohó vagyok. 90% engedmény már nem rossz. Főleg, hogy én (is) fizetem a havidíjat.A sávszélen mindig is osztozni kellett, csak a lehúzás szintje kezdett nagyon elmenni nem jó irányba.
-
nyisziati
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
"Te befektetnél százmilliárdokat egy olyan bizniszbe, amiből azt nem tudod legalább évi 10% kamattal kiszedni?"
Azért ezt már komolyan nem hiszem el.
Direkt odaírom a funkcionális analfabéták és nemfigyelők kedvéért NAGYBETŰVEL, hogy az 55 milliárd EGY RÉSZÉT, erre idelököd a százmilliárdokat.
Ebből ha csak ~10 milliárdot (nem százmilliárdokat!!!) hálózatfejlesztésre fordít, akkor még mindig megmarad kb. 40 milliárd, a profitjának cirka 80%-a.
NEM 10%.
80.
Tetszik érteni, vagy írjam nagybetűvel végig? -
nyisziati
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Nem "a mobilnet ilyen", hanem a profitkivivős cég mobilnetje ilyen, aki tízmilliárdokat lapátol ki a cégből Norvégiába, ahelyett, hogy a pénz EGY RÉSZÉT (funkcionális analfabéták és felületes olvasók kedvéért írom nagybetűvel, nem kiabálásból) hálózatfejlesztésre fordítaná.
Jelige "ezeknek jó lesz ez is".

-
nyisziati
veterán
válasz
Farkassacred
üzenetére
Mostanában én is ezen filóztam. Kaptam sms-t a Telenortól, hogy új készüléket igényelhetek a hűségidő lejárta előtt.
Aztán az ügyfélszolgálat lehűtött, hogy azért ez nem automatikus. Először ki kell fizetni a készüléket (még 3 havi részlet), aztán még 30 ezer kötbér a díjcsomagváltásra.
Lemondtam róla.
-
nyisziati
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
Alaphelyzetben nem rossz, de nyilván nem véletlen ugrik vissza 240-re.
És a legrosszabb, hogy nem tudom, mitől. Arrafelé csak szellősen épült kertesházak vannak, semmi komoly közösségi terhelés nem lehet. Ráadásul sok öreg is van, akik nem foglalkoznak se okostelefonnal, se számítógéppel. -
nyisziati
veterán
válasz
yellowmonste
üzenetére
Bocs, de nem igazán használható. Max. böngészésre.
Streamelésnél rendszeresen visszaugrott 240p felbontásra. A YouTube-nak ennyi volt a standard felbontása - 2006-ban.
Pláne ami pénzt elkérnek a netre.
-
nyisziati
veterán
válasz
yellowmonste
üzenetére
Biztos kiszervezték Indiába.
-
nyisziati
veterán
válasz
yellowmonste
üzenetére
Nem, nálam is többször volt. Eldobta, vagy megszakadt.
A net továbbra is hulladék.
Kb. a 4 évvel ezelőtti 3G szintjét hozza, feltöltésben még azt sem.
És bárhol, a Moszkvától Dél-Pestig.
-
nyisziati
veterán
válasz
üzenetére
Ma reggel én is kaptam egy hívást. +36-1-951-3054
Amint fölvettem bontotta is a vonalat..
Ráadásul a nem használt számomra, amit csak páran ismernek.update: Rákerestem a neten, többen azt írják, Győrffy Pál hangüzenete volt. Bár a többség scam jelölést adott.
update 2:Közben a kommentek közt megtaláltam a saját értékelésem (elfeledkeztem róla), március 31.-én is hívtak már innen.
Érdekes, hogy nekem egyszer se szólt bele senki, miután fölvettem.
-
nyisziati
veterán
válasz
MadMancs
üzenetére
10/10 az kevés. Én sokat streamelek, letöltésnek kell a 20-30 Mbit.
Feltöltésnek elég akár 5 is. Mostanában 10 alatt mérek letöltést, és bizony akad, pufferel, felbontást vált (lefelé). Pedig gyakran nem is HD a videó felbontása. (sima HD)
Ping sem mindegy, 3G-n valamiért lassult az elmúlt években, 4G-n 20 körüli, az egész jó.
A 3G-s 30 msec már érezhető. Nem vészes, de érezhető. -
nyisziati
veterán
válasz
bociusz
üzenetére
Csináltam speedtest-et, a két felső a mai. 3G és 4G.
Az alsó kettő csak 4G, két héttel ezelőtt. Össze lehet hasonlítani.Szerk.: oké, az időszak különböző, de ekkora lassulás régen nem volt.
Délelőtthöz képest az esti mondjuk egy kis visszaesést jelentett, talán a kétharmadára ment vissza. Észre sem lehetett venni.
Most viszont nagyon is észre lehet. -
nyisziati
veterán
Nektek megy a MyTelenor app? Nekem törlés és újraindítás után sem.
Komolyan, sokan a freemail-t szidják, hogy milyen szutyok, pedig a MyTelenorral nagyságrendileg több baj van (legalábbis nálam). És ezért keményen fizetek, a freemail meg teljesen ingyenes (és ma már szinte gondmentes, havonta talán egyszer akad le).
-
nyisziati
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Köszi.
-
nyisziati
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Magyar csatorna nincs is a Spíler extrában? Vagy magyar nyelvű kommentár?
-
nyisziati
veterán
Én már az elején megmondtam, hogy a költséghatékonyság (értsd: sóherság) alá fog vágni ennek a nagy sebességmizériának.
Mert a lefedettség nagy részét úgyis alacsony frekivel oldják meg, hiszen abból jóval kevesebb torony kell - csakhogy így a ping is jó magas lesz (nálunk a 3G-től épp csak pár milisec-kel jobb), és a leterheltséget se fogja jól viselni. Plusz a sebesség se fog az egekben szárnyalni.5G-vel ugyanígy lesz. A városokat úgy-ahogy lefedik magasfrekivel, de a hálózat nagyja 700 MHz-en fog futni. Majd a mindennapi sebességre leszek kíváncsi. Nem számítok sokkal magasabb értékre, mint a 4G-nél. Se lényegesen jobb pingre.
-
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Ki beszélt itt pénzről?
-
nyisziati
veterán
válasz
szaboi6512
üzenetére
Nyilván, hogy a Spíler 2-t nézd, ne a Sport 1-et.
Már csak tudni kéne, melyiknek ki a tulajdonosa...
-
nyisziati
veterán
válasz
üzenetére
A YT videók átlagos hossza 10 perc. Ez 2 reklám. Ráadásul 5 mp után továbbnyomható, nem 10 perces blokk, mint a kereskedelmi csatornáknál.
Ha nem akarod ezt sem, akkor havi egy BigMac menü áráért lehet prémiumot venni. Szerintem senkit nem vág földhöz, pláne, ha zenelejátszónak is ez használja. Lényegében egy fél CD ára, cserébe többtízmillió zenét kapsz. Plusz a YT music playert.Én úgy vagyok vele, hogy amit gyakran használok azért nem sajnálom a pénzt.
-
nyisziati
veterán
Szerintem nem valószínű.
De ha mégis megtörténik, akkor is közel egyenlő lesz a részesedésük (26-28 % körül), ami hosszú távon árversenyt kényszeríthet ki, hogy a Telenor visszaszerezze pozícióját, a Vodaone pedig megőrizze. A Telekom meg nyilván tartani akarja az előnyét.Nekünk ez szerintem inkább jó.
-
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Oké., kösz.
Igazából a wifi is vacakol. Reggelente gyakran felcsatlakozva fogad a telefon, de este, amikor hazaérek, sose ugrik rá a wifire, sőt, nem is látja a routert, hiába törlöm és adom meg újra az SSID-t és a jelszót.
Aztán éjszaka jön valami tünde és ráerőlteti.
Bár nem mindig.Biztos részmunkaidős, meg nem mindig vállal éjszakai műszakot.
-
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Számlás.
De most is csak a 4G felirat van fönt.
Hétvégén még ott volt a VoLTE.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7410 Intel I7-10810U Refurbished - Garancia - Akció!
- SZÁLCSISZOLT FÉM HATÁSÚ Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- AKCIÓ! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest