Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
addikt
Én még mindig ott tartok, hogy télre kellene egy másik fejes utcára, amit kevésbé sajnálok, mint a HD 25-1 II. Az AKG K518-nak mennyire hasonlít a hangja a HD25-höz?
Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
AGE-T
őstag
Seni szintekkel komolyabb holmi, mint az 518. Én is egy HD25 I-II-vel lófrálok most. És boldogság vala Aki simer, az tudja, hogy már végigdaráltam egyszer a teljes Hd25, Alu, Amperrior szériát, és volt már komolyabb fejesem is, amit utcára használtam. Most visszatértem ugyan ide. Azokhoz a zenékhez, amiket én hallgatok, kiváló választás a HD25. És van kékben, lásd ADIDAS EDITION
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
niof
addikt
Ok, ez mind rendben van, csak én a propilén fejpánt miatt télen nem biztos, hogy a -10-20 fokba ki akarom vinni. Kb. úgy pattanna el, mint a ropi, ha le kellene venni. Ezért keresek valami olcsóbb, de azért hallgatható, esetleg karakterében hasonló (nem ugyanolyan!) fejest. A Sony V55 múltkor kibukott a 2. teszthallgatáson, az borzalmasan szól, legalábbis számomra. Olyan zenét hallgattam vele, amit magam kevertem a HD25-el, szóval pontosan tudtam, hogy hogy kellene szólnia. Legalább nagyjából. Erősen gondolkodtam a Superlux HD 562-n is, de már "visszament" az ára. De talán még így sem lenne rossz vétel.
Esetleg ajánlat, hogy mit próbáljak még?Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.
-
namyang
tag
Sziasztok!
Vennék egy fejhallgatót. Ez a kettő közt gondolkodom: AKG 512 MKII vagy Sennheiser HD 201.
Otthoni használatra lenne zenehallgatáshoz, integrált hangkártyáról.
Melyiket javasolnátok inkább (és miért?).
Köszi. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz namyang #43455 üzenetére
Ebben az árkategóriában meggondolandó a Superlux HD681 EVO is. Szépen szól, és ha nem tudod eldönteni, hogy műbőr vagy a textil párnás a nyerő, nos ahhoz kapsz mindkettőből egy párat. Sennheiser belépő szinten rossz ár/érték aránnyal bír. Ha csak abból a kettőből akarsz választani, akkor én inkább az AKG-t választanám. Szubjektív indokom hozzá a textil párna. Vsz. tartósabb lesz, a gumi pántja ha megadja magát kb. 50 Ft-ból meg lehet javítani.
-
Mankó
veterán
Milyen fejhallgatót tudtok ajánlani 30 ezer Ft értékhatárig, ami teljesíti a következőket:
- mikrofonos (bár egy csiptethetős Zalman mikrofonnal helyettesítve lehet ez a rész kihúzható)
- kényelmes hosszú távon is
- legalább 2 m-es kábellel rendelkezik
- strapabíró (cserélhető vezeték(ek), párnák)
- dinamikus, részletes hanggal bír
- a mély hangot is jól vissza adja
- játékhoz, filmhez, zenéhez is jó választás lehet.Házi-mozi erősítőre lesz kötve.
Jelenleg egy Sennheiser RS130-at nyüstölök, , aminek nincs rossz hangja, de lehetne több dinamika, mély is benne, és a mikrofonnak jó hasznát venném az Xbox One-omhoz.Lehetőség szerint újat vennék, de a használttól sem zárkózok el.
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
-
Bodz
nagyúr
-
AGE-T
őstag
válasz anytime #43441 üzenetére
Pont ilyen deszkám van, de ha csak hangkártya miatt vennéd ezt, akkor ne ezt vedd! Inkább valami olcsó deszkát és a plusz lóvéból egy normálisa hangkártyát. ASUS XONAR mondjuk.
Én mondjuk egy percet nem hallottam még a gyári kártyából, de a XONAR teljesen biztos vagyok benne, hogy köröket ver rá.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
AGE-T
őstag
-
vasii
senior tag
Sziasztok,
tudtok olyan boltot ahol ki lehet probalni egy CAL!-t?
Vagy legalabb felprobalni? (BP)
Köszi -
Bandib0y
csendes tag
válasz #71562240 #43285 üzenetére
Beats-ről már letettem, borzasztó drágák.
A Creative Aurvana Live-ot eddig még sehol nem láttam kirakva.Zárt supra-t szeretnék, amit az utcán telefonhoz, munkahelyen pedig számítógéphez szeretnék használni. Meghallgatóztam az általad említett Sony MDR-10-est, nem rossz, de annyira mély túlsúlyos, hogy a magasak teljesen elvesznek. Ha egy kicsit több magas és közép lenne benne, már venném is megfele 20 körül, mert kinézetre is tetszett, de így nem leszünk barátok. Telefonnal még csak-csak, de a munkahelyi forrásom mélyorientált, azzal összepárosítva már nagyon csúnya hangja volt..
Hallgattam Maxell Retro DJ-t és Retro DJ II-t is, annyi pénzért határozottan nem rosszak, de utcára nem venném fel. Jól hallottam, hogy a RetroDJ 2-nek szebb a hangja? Az 1 percek alatt elkezdett ráizzadni a fülemre, és kényelmetlen is volt, hiába a "jó" hangzás.
Más supra javaslat esetleg? Lehet erősebb mély az átlagnál, sőt az lenne a jobb, de ha ennyire a többi tartomány rovására megy, az már nem jön be annyira.
Egyébként lehet egy buta kérdésem? Milyen az a V hangzás? Mindenki emlegeti, és tudatlannak érzem magam. (tipp: sok magas, valamivel kevesebb közép, és kevés mély? )
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
Megvan a DT 990 600 Ohm.
Milyen mas hangzasa van mint a Sennheisernek, egyelore meg igen furcsa, de nagyon jo hallgatni. Hogy legyen hang fel kellett pumpalni a hangerot rendesen windowsba, az AMP meg varat kicsit magara, de biztos az is nagyot dob majd az elmenyen.
-
.DLL
veterán
"Külön DAC-ra nem szeretnék költeni, elég most az Onkyo hm erősítőm."
Azt hiszed. De persze szépen sorjában kell haladni, ha megvan a fejes, hozzászoktál, stb., akkor nézhetsz alá jobb forrást, meghálálják. Ezen HM erősítő fejhallgató-kimenete legtöbbször csak alibi.
AD500X nagyon kényelmes, az M40X szerintem jobb ár/érték arányú, mint az M50x, viszont kisebb párnái vannak. Ha igazán dinamikus hangzás és kényelem is kell, akkor pl. Beyerdynamic DT770 Pro.(#43468) Fandango: Üdv a családban!
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Mankó
veterán
Akkor szűkítünk: AD500X vagy Beyerdynamic DT770 Pro?
Dinamika (játék, film,trance, pop, dance zenékhez szerintem az kell - javíts ki ha tévedek!) , kényelem, mély, közép, magas megléte, aránya fontos.
Ha a mostani fülesemben több mély lakozna lehet nem is cserélnék, de az is fontos lenne többek között.[ Szerkesztve ]
-
Illesvik
csendes tag
válasz Gzula[HUN] #43449 üzenetére
-
addikt
Üdv!
Ecce homo, őőő..., akarom mondani ecce R-70X."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Hát a hangja is húúú, kb. fél órája raktam fel, de azóta úgy vigyorgok mit akit axni visznek.
Hirtelen-hamarjában elindítottam a Johnny Cash életéről szóló filmnek a zenei anyagát, és amig az AD-500X-el Joaquin Phoenix eddig a konvektor mellől énekelt, most szépen idecsücsült a fotelom mellé.
A DAC-om is vakaródzik egy kicsit, mert eddig a hangerő szabályzót elég volt 20-25 % körüli értékre tekernem, hogy elviselhető legyen a hangerő, na ezt most így, rövid ideig próbálva már közel 50 %-ra kell feltekerni.[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Dini10
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék fejhallgatót vásárolni. Filmezéshez, de leginkább zenehallgatáshoz és pici zeneszerkesztésre használnám otthon. 90%ban elektronikus zenét hallgatok. A Sennheiser HD 205 II néztem ki. Ez megfelelő lehet számomra? Esetleg van valami más javaslatotok azonos árkategóriáig?
Köszönöm!LG Nexus 4
-
.DLL
veterán
válasz pendre54 #43473 üzenetére
Ez igen! Gratula hozzá, kényelemre milyennek találod? Nekem kényelmes volt de éppenhogy elég az átmérője, az AD500X (postás gumival) kényelmesebbnek bizonyult egy kicsivel.
(#43477) Dini10: Uhh, nagyon kényelmetlen az a fejes, kicsi párna, szorít, mint atom, és a hangja sem győzőtt meg, tere szinte 0. Inkább egy Maxell Pro Studio HP6000-et. Ha nem muszáj zárt fejes, akkor egy Beyerdynamic DTX710-et is próbálj ki valahol.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
addikt
Per-pill., úgy jó egy óra folyamatos használat után a kényelmi tapasztalatok. Igen, a fülpárnáknak kisebb az átmérőjük, úgy 6-8 mm-el, mint az AD500-X-nek, maga a fejhallgató rész is vékonyabb, kb. 1 cm-el. Feltételezem azért, hogy a japánok nem az anyagspórolás miatt döntöttek így. Nálam az AD-500X-nél nem kellett semmilyen gumis mókolás, úgy is stabilan állt a fejemen, még hirtelen fejmozdulatokkor is stabilan állt. Ez már próbálva volt egy párszor, mert annyira kényelmes az AD-500X, hogy sokszor már rég nem szólt a zene, a fejes még mindig rajtam volt, mert egyszerűen elfelejtkeztem róla, csak amikor felálltam, akkor szembesültem vele, hogy hó-hó.
Az R-70X se nyom sehol eddig, pedig a hajam mennyisége erősen konvergál a nullához + szemüveg. Viszont ezzel a kisebb fülpárnákkal folyamatosan "tudom", hogy fejemen a fejes, valószínűleg erről nem fogok elfelejtkezni, hogy levegyem. Ha mindenképp osztályozni kellene a kényelmi szempontokat egy 10-es skálán, akkor az AD-500X vitathatatlanul 10-es, az R-70X-nek az eddigiek alapján 8-9-est adnék, de hangsúlyozom, abszolút nem kényelmetlen sehol.Ja, és köszi mindenkinek a gratulációt!
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Ch4os
aktív tag
Sziasztok!
Már kb. 10 éves Sennheiser HD555 - amúgy szuperül működő - fejhallgatóm mellé keresek DAC-ot. Esetleg fejes upgrade is szóba jöhet.
Munkahelyen használnám (napi 3-4 óra). Csak zenehallgatás (Rock, Grunge, Nu Metal). Nyitott kivitel szerencsére nem probléma.
Úgy érzem, hogy a Dell Lattitude E7440 laptop hangkártyájánál tudnék jobb hangot is kicsiholni a fejesből.
Kínai csoda Fiio E10k-ról jókat olvastam. Ajánlott vétel? Esetleg bármi más ebben a kategóriában?
Ebay-en találtam mindenféle noname DAC csodát alacsonyabb árkategóriában, de minőségi cuccokkal. Azokat ajánljátok, vagy csak ámítás és nem tudja azt a minőséget?
Fenti, vagy hasonló DAC vásárlása esetén már a fejes lesz a gyenge pont?Köszönettel egy hobbi zenehallgató.
-
addikt
Az itteni műszaki szakiktól kérdezném, hogy ez most, hogy is van?
Az AD-500X-el hallgatva a zenét, a DAC elég rendesen melegedett, most véletlenül odanyúltam, és két óra folyamatos R-70X-el hallgatózás után alig langymeleg."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Mankó
veterán
Képbe került néhány sennheiser headset is. Melyik lehet jó választás? UC 320 vagy PC360? Árban a PC360 jó tizessel kerülne többe.
Felhasználási terület még mindig zene, játék, film. -
gerenda110
aktív tag
Hello!
Logitech G930at használok win 10 van fent, és eddig nem jött elő ez, de pár napja csak úgy tudom használni ha újra telepítem a drivert. ez miért van?Az élet szép. Ha tetszik, Ha nem!
-
winhate
őstag
-
Dorien
veterán
Biztos... Nálam most az AD500X igencsak másodhegedűs lett a HI2050 mellett. Főleg rockzenénél jön ki a különbség a Takstar javára és én sok olyat hallgatok. Meg az akusztikus hangszerek is sokkal jobban szólnak vele.
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
MadKet
tag
Sziasztok,
Sajnos egyik napról a másikra bedöglött a régi jó AKG K99 -em bal oldala, ezért gondoltam nézek helyette valami mást. Főleg játékra illetve kevesebb filmezés és zenehallgatásra lenne használva. 10 ezer körül szánnék rá, kb ennyi volt anno a K99 is, de ha van ami kicsivel drágább de jobb, az is beleférhet.
Ezeket néztem eddig:
- Takstar HI2050 - kérdés hogy innen mennyire megbízható a rendelés
- Takstar HD2000
- Takstar Pro80
- Superlux HD681 EVO
- Superlux HD662Ezek közül van ami kiemelkedik és egyértelmű választás lenne vagy esetleg valami más ami még szóbajöhet?
Köszi előre is!
-
BigBlackDog
veterán
Állítólag még nincs bejáratva, de már nekem most is tetszik a hangja.
A nyakfájásom természetesen előjött 5-10 perc használat után. Viszont most már nem adom fel, egy hónapig megpróbálom aktívan használni, ha fáj, ha nem, aztán remélem majd hozzászokik a nyakam is a terheléshez. Ez a hang már megéri ezt az áldozatot!
[ Szerkesztve ]
-
Fandango
veterán
DT990 600 Ohm rovid tapasztalatok a Sennheiser HD555 utan.
Sokkal tisztabban szol minden, visszagondolva eddig minden kicsit tompan, gyengen szolalt meg, amirol azt hittem milyen jol hangzik, pedig nem. Minden hangszer, zaj, hang sokkal jobban elkulonul, elethubben szol. Eddig a hatterben megbujo alig vagy egyaltalan nem hallhato reszletek elojonnek. A zenei ter sokkal jobban erezheto, elkulonul. Nem beszelve a magas es mely tartomanyrol ami igen szepen kibovult. Nem gondoltam volna, hogy ekkora kulonbseg lesz, es ezt meg lehet fokozni. Most mar ertem miert mindig az jott elso tanacsnak, csereld le azt a Sennheisert.[ Szerkesztve ]
-
A_ScHuLcZ
addikt
Még mindig nem rendeltem meg a Takstar Pro80-ast, olvasgatom a topicot, és ha időm engedi beszaladok 1-1 MM üzletbe meghallgatózni a kiállított példányokat.
(Aki nem emlékezne rá, zárt fejhallgatót keresek munkahelyre 15-20k körül, mindenféle zenét hallgatok, többségében elektronikus és house, forrásom egyelőre nincs,tervben van a későbbiekben egy olcsóbb DAC)
Takstar Pro 80-at sokan ajánlottátok, és biztos vagyok benne, hogy jó fejes, eddig azért nem rendeltem meg, mert ez a korábbi igény módosult, próbálok olyan fejest találni, ami 2in1, tehát utcára és munkahelyre is tudom használni. Így viszont jobban preferálom a supra kialakítást, habár huzamosabb ideig nem használtam még olyat.
Az elmúlt napokban, 1-2 hétben próbáltam meghallgatni azokat a példányokat, amikről szó volt itt a fórumon, illetve amik esetlegesen megfelelhetnek az igényeknek.
Maxell HP6000: kíváncsi lettem volna rá, de nem találtam kiállított darabot
Maxell Retro DJ: bestbuy, ennyi pénzért meglepően szép és kiegyenlítettnek mondható hangzás, ellenben kényelmetlen (ezen a pánt állítása sem segít), illetve rövid idő alatt beleizzadós (igaz a párna cserélgető), utcára viszont nem venném fel
Maxell Retro DJ 2: hangzásban az elsőhöz nagyon hasonló, talán 1 hangyányival letisztultabb, viszont egyértelműen kényelmesebb, de utcára még mindig nem venném fel
Sony MDR-10 RCB: erős basszus, (amit egyébként szeretek, de ennél már túl erősnek éreztem, ráült a többi tartományra), pofás darab (utcára ideális lehetne), de sehol nem láttam 20 körül, ahogy itt írta valamelyik kolléga (bár 20at sajnálnék rá, mert mondom, gyenge magas és közép tartományban)
AKG K518: gyenge, jobbra számítottam
Superluxokat sajnos sehol nem tudtam meghallgatni, ATH M30X-re is kíváncsi lettem volna, illetve Creative Aurvana Live-al sem találkoztam.Milyen további zárt, supra, nem idiótán kinéző fejhallgatót érdemes még meghallgatni? Lehet maradnom kéne a Pro80-nál melóba, és a Piston2-nél utcára?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
thess
csendes tag
Sziasztok!
Kizárólag otthoni használatra, zenehallgatásra (többnyire rock/metal) keresek új,
circum, első sorban félnyitott, neutrális hangképű - esetleg középerős - fülest,
25e Ft környékén, közepes Xonarral hajtva. Amerre eddig nézelődtem:
- AKG K514MKII, K121, K540,
- Beyer DTX710, 910,
- AT TAD400, M30x (tudom, ez zárt).
- CAL!Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
CAL! és a K540 inkább mélyben erős. K121 supraaural és amúgy is felejtős.
TAD-400-at egyszer hallgattam, már nem emlékszem rá, a többi megfelelhet az igényeknek. Bár a DTX-910 is inkább V karakter, de a hangtartományok nem nyomják el egymást.(#43492) vasii: Sajnos passz, elég ritka manapság, leginkább csak rendelésre szállítják. Te is rendeld meg, elvileg biztosítaniuk kell 14 nap visszavételi garanciát.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
Mankó
veterán
Sennheiserek kilőve, összefoglaló végig olvasva.
Zenére és játékra kell, filmet úgyis a házimozin nézek. Csak és kizárólag otthoni felhasználásra kell. Mély, részletesség fontos, de ne nyomja el nagy mértékben a többi hangot. Kényelmes legyen hosszútávon is.Ezekből kell választanom:
Takstar Hi-2050
Tasktar Pro80
Beyerdynamic DT770 Pro
ATH M40XVidéken lakunk, kipróbálási lehetőség a 0-hoz konvergál. Jó lenne megúszni 30 alatt újonnan, de használt is szóba jöhet.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest