Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodz
nagyúr
Az biztos...
Elvileg Focuspad-A szeretne lenni mindketto, ez egyertelmu, de nem sikerult ugyanolyan szovetet talalni (elfogyott es ugy volt vele a munkas, hogy jo lesz mas is??) a tetejere, meg a vastagsag ugye... Az egyik parna gyakorlatilag nem dontott.
Valaszolt a Hifiman. Szerintuk nem valoszinu ilyen elteres, de fotozzam csak le tobb szogbol, aztan kitalalnak valamit. Remelem ertelemszeruen kuldenek egy par masik parnat, mas megoldas nem nagyon tetszene.[ Szerkesztve ]
-
Dini10
csendes tag
Sziasztok!
Leszűkítettem a kört két fejhallgatóra, szerintetek melyik a jobb választás?
Audio-Technica ATH-M30x
Sony MDR-XB450BV
Zenehallgatásra és zeneszerkesztésre venném.
Köszi!LG Nexus 4
-
AGE-T
őstag
AKG K551 fejhallgató Brainwavz HM5 párnákkal
Akg K551-es fejesemen kipróbáltam a Brainwavz HM5 párnáit. Némi kézügyesség kell a feladathoz, mivel picit kisebbek a HM5 párnái. De segít a K551, a fejhallgatón van egy mélyedés amire ha felhelyezed a fejhallgató párnáját, csak el kell forgatni azt. Innentől már olyan a művelet, mint egy felnin a gumicsere.
A HM5 picit keményebb mint az gyári párna, de egyáltalán nem kényelmetlen. Anyagminőségre azt mondanám jobb, mint a gyári. Vaskosabb is, és magasabb, távolabb kerül a fültől a membrán. Ettől változik a fejes hangja is sajnos.
V-s karaktere lesz a fejesnek. Magasai nagyon szépek lesznek tőle és a mélyei is pontosabbnak tűnnek, de a közép valahogy semmilyen lesz tőle. Tere is pozitív irányba mozdul el, de lehet csak a több magas miatt érzem ezt.
Kipróbálnám valami combosabb erősítővel, milyen lehet így, mert látok benne fantáziát. Főleg a tere nagyon tetszik így. Egyenlőre visszaraktam a gyári párnákat.For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
gOldie
tag
válasz gOldie #42550 üzenetére
Helló, úgy gondolom kipróbálnék pár nyitott fejhallgatót is, tudnátok ajánlani párat?
A feltételek:
- Nord piano zongorázás. Zenehallgatás. Elekrtonikus és instrumentális egyaránt.
- 30-60 max 90k Ft körül
- Circumaural vagy supraaural mindegy.
- egy kiegyensúlyozott hangzást várok el, kevés vagy semmi kiemeléssel. Középtartomány tisztasága fontos.
- kezdetben nord piano és xonar d1 a forrás de majd veszek a fejhallgató mellé még valamit ha kellKöszönöm előre is az időtöket.
Boldi
-
Illesvik
csendes tag
Ár: 10e-ig
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót?
Otthon
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni?
Youtube, Zene, Általános dolgok
4.) Új vagy használt?
Mindenképpen újat szeretnék.
5.) Circumaural vagy supraaural?
Szemüveges vagyok, ha lehet nem nyomja a szemüveget
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt hogy ne zavarjak senkit
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar?
kiegyensúlyozottat
8.) Honnan vásárolnál?
Bárhonnan
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?
Notebook, telefonEzeket néztem:
[link]Üdv V.
-
contaxg
veterán
Szerintem még az idén el fogod adni az egészet és veszel vmi normális fejhallgatót....
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Egyelőre érdeklődés jelleggel felteszem (én is) a nagy kérdést:
Mit ajánlanátok?
Ár: ~15e max 20e-ig
Otthon/iroda
97% zene, 2% játék, 1% film
zene: metal, klasszikus, szimfónikus, hip hop/rap (Nightwish, System of a Down, Tina Guo, Disturbed, Within Temptation, Metallica, Onyx, Bone Thugs stb; elég sokféle +szinte minden nagy zenekaros cucc: filmzenék, koncertek)4.) Új vagy használt?
Elsősorban új, de akár használt is megfelelő lehet
mivel akár óráig is a fejemen lenne, így elsősorban circum, de nem kizáró ok, ha supra
6.) Zárt vagy nyitott?
Zárt
V karakter, mivel fejesekkel nincs tapasztalatom, fülest egy P3at használok, ennek a hangképe alapvetően tetszik, viszont a VSD3S, ami nagyon megfogott, ami a P3hoz képest nagyon könnyed/légies, élő az egész, tehát ezt a hangképet szeretném, persze nagyobb térrel/dinamikával/részletességgel
Illetve annyi kiegészítéssel, hogy lehetőleg szibilancia-mentes legyen, mert ez a VSD3S-nél nagyon "fájt" a fülemnek8.) Honnan vásárolnál?
Bárhonnan
xDuoo X2 (és remélhetőleg hamarosan egy X3 is, illetve egy Musiland 04 MX ). Emiatt; ha jól sejtem; valami relatív könnyebben hajtható fejes lenne jó nekem
(azt már azért nem merem megkérdezni, hogy ebben az ársávban mennyivel tud többet egy fejes egy fülesnél)
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Bodz
nagyúr
válasz K1LLMy53Lf #43666 üzenetére
ATH-M30X, HD661. Ezekkel probalkozz elso korben szerintem.
-
Tulku
veterán
Mindenképp hallgasd meg az ATH M30x-et...
-
törölt tag
-
chosa91
aktív tag
válasz Illesvik #43672 üzenetére
Üdv!
Nekem jelenleg egy HD 660-asom van. A fejpántja cserélhető, mély nem nagyon van benne, magas viszont annál inkább. 4 éve van nálam, viszont a kábele a sok "nyújtogatástól" megadta magát (szétrepedezett). Egyébiránt kényelmes.
Most tervezek nagyobbra váltani (m40x, vagy dt 770 még nem döntöttem el)."Find something boring, and make it funny!"
-
contaxg
veterán
A nyitottat elküldöm vmikor de nem írok erről ide többet mert még jön a fórumgazda aztán jól kimoderál.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
Zanik
addikt
válasz Illesvik #43667 üzenetére
Én is szemüveges vagyok, és kipróbáltam öcsém fejesét. Nekem nem volt vele gondom, bár nem viseltem túl sokáig. Szerintem ez függ a füled méretétől, a szemüveg kialakításától is (mennyire távol van a szára a fejedtől). Nem tudok mást mondani, fel kell próbálnod!
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
K1LLMy53Lf
senior tag
-
s4tch
veterán
A két EL8-at a talin meg lehetett hallgatni. A nyitottat még a mobil is meg tudta hajtani; biztos a zárt is megy bármiről, ezt nem próbáltam. Rendes lánc (Macbook, Gustard U12, valamelyik AudioGD DAC, Teac HA-501) végére kötve a nyitott csodálatos volt, de még úgy is nagyon tetszett, hogy az erősítő előtt csak a mobilom volt. Ugyanazon a láncon hallgattam egy HE560-at, és mindkettő végtelenül könnyedén, szellősen prezentált bármilyen könnyűzenét, nagy térrel, fölényes dinamikával, idegesítő magasok, torzítások, különösebb gyengék nélkül. Az 560-nak talán valamivel nagyobb tere és dinamikája volt, de ha nem egymás után hallom őket, az EL8-ba sem nagyon tudtam volna belekötni.
Az EL8 zárt verziója állítólag bejáratós volt, annak a hangját így nem minősíteném. A nyitott viszont jöhetne bármikor, az csodás cucc.
-
BennyRay
tag
Üdv Urak!
Én is segítséget szeretnék kérni fejhallgató választásban:
1.) Hol szeretnéd használni a fejhallgatót? Irodában. Az akevésbé szokványos, hogy 2 irodában felváltva melózom, ezért relatív laposra összecsukható (elforgatható zsanéros?), kemény dobozos, cserélhető kábeles modellt keresek.
2.) Milyen célra szeretnéd elsősorban használni? Kizárólag zenehallgatásra (általában melóban nyugizene: Loreena McKennit, Blackmore's Night, Mike Oldfield. Néha meg AC/DC, de nem arra optimalizálnék.)
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg? max 200 eFt, de alapvetően nem szeretnék drágábbat, mint amit a forrás megérdemel.
4.) Új vagy használt? Csak új, számlás.
5.) Circumaural vagy supraaural? Inkább cirkum, de alapvetően kényelmes legyen.
6.) Zárt vagy nyitott? Csak zárt.
7.) Milyen hangzást vársz a fejhallgatótól, mi az, ami zavar? Lineáris, de igazából nem tudom, az biztos, hogy egy AKG K501 és egy offtopic Shure SE535-öm van azokat szeretem, viszont a füles sajnos zavar a melóban, a fejhallgató meg nem hordozható könnyen..
8.) Honnan vásárolnál? Magyarország.
9.) Milyen forrással rendelkezel (miről hallgatnád)?HRT Microstreamer és iBasso DX50-em van, ezek valamelyikéhez passzoló darabok érdekelnek. Itt utalnék vissza a keretösszegre, annyit szeretnék költeni, ami ezekhez a forrásokhoz passzol.A segítségeteket előre is köszönöm!
-
Gzula[HUN]
őstag
Egyelőre csak annyi biztos, hogy az A1000-ből nem sajnálták a fémet, ami annak látszik, az is. Ezen kívül szerintem nem emberre készült, nekem nincs kis fülem, de sehol se ér a karimához, akkora. Cserébe középen is puha.
Nejem "Természetes, hogy ennyire hangos?" kérdéséből megállapítottam, hogy jóval több hallatszik ki oldalra, mint a TAD-ból. Hangra még nem mondok semmit, mert amíg meg nem szokom, addig "az összes sz@r, lehet akármilyen" + még nincs bejáratva. Vsz vagy az utolsót, vagy az utolsó előttit vettem meg az eMagból, mert már nincs náluk.[ Szerkesztve ]
-
Tomacko
senior tag
Metált is old rap zenéket is komoly zenét is hallgatok, de leginkább metált, rock aztán new wave stb aztán komoly zene és csak aztán a rap és egyéb elekronikus dolgok. Merem ajánlani a JVC HA-M55X fejest. Eleinte szoros lesz a viselete, már-már kellemetlennek fog tűnni elsőre, mostanra van már benne bővel óraszám úgy 200 felett, sokkat javult a kénxyelem, simán használom 3 órát is egyhuzamba akár. A hasonló kategóriás hűde mélygazdagnak hitt Sony cuccokat simán lezenéli, és nem is annyira mélykiemelős, viszont a mélyei lejjebb mennek és pontosabb is, magasai szintén, és nincs elnyomva a közepe sem mint általában a legtöbb V karakterű fejesnél.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
törölt tag
válasz BennyRay #43684 üzenetére
Szerintem első körben nézzél meg egy K551-et, bár ez nem cserélhető kábeles, és nem hajtható teljesen laposra össze, de karakterben nagyjából ez illik a zenéidhez. Illetve a kicsit hordozhatóbb párja a K545, de ennek több mélye, nem biztos, hogy a DX50-ről tetszene, mert az is meleg hangzású lejátszó. Illetve ott az Onkyo HF300, ez egy jó kis hordozható fejes, bár érdemes kipróbálni előtte, lehet, hogy sok benne a mély egyeseknek.
A maradékot inkább forrásra érdemes költeni ennyi pénzből, ha esetleg akarnál előrébb lépni, bár hordozhatónál nem olcsó sajnos a jobb hang. Ha egy irodában lennél csak, akkor simán mehetne valami asztali DAC/amp, és mellé egy fejes, de azt hordozni azért macerás. -
30z.Samu
félisten
Sziasztok! Egy kis segítségre/tippre lenne szűkségem. Edzéshez szeretnék vásárolni vezeték nélküli fejhallgatót. Nem kell surround meg nem tudom milyen hangzás, a gyári earpods minőség nekem teljesen jó, csak bluetooth-os legyen, mert zavar a kábel edzés közben. Tudtok ajánlani esetleg valamit maximum 15 ezer forint magasságáig? Köszönöm szépen előre is!
Sic Parvis Magna
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Tomacko #43686 üzenetére
Köszi a javaslatot, de azt a JVC-t már a kérdés feltétele előtt kizártam, mert természetesen az összefoglalóval kezdtem, illetve azzal, hogy végigmentem az ajánlott fejhallgatók listáján és olvasgattam róluk nagy vonalakban (habár nem emlékszem, hogy pontosan miért esett ki a JVC)
Egyúttal most kiesett a Superlux 661 is a magasai miatt, legalábbis ahogy részeletesebben utánaolvastam, vakon inkább mást vennék.
Így maradt az ATH-M30X és a Pro80, mint lehetséges befutó.
Ezek közül melyik áll közelebb a VSD3S hangzásához?
(azt egyébként elfelejtettem leírni a korábbi kérdés feltételekor, hogy habár hordozható eszközről hallgatnám, maga a fejes hordozhatósága nem szempont nem tudom ez számít-e most, de gondoltam azért leírom, az a biztos)"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Mankó
veterán
Tegnap lehetőségem volt összehasonlítani a jelenlegi Sennheiser RS130-at egy Takstar Pro 80-ra épülő Kingston Hyperx Cloud-dal.
Vegyesek az érzelmeim, a Cloud-nak jók a magasai, és mélye is van, viszont hiányolom a közepeket, és a magasok is részletesebbek a Sennheiserben.
A kérdés az, hogy mennyire szoktam meg a Sennheisert, biztos át kellene állni fejben a Cloudra egyrészt, másrészt meg még ez a fejes se volt bejáratódva, tuti még sokat fog finomodni a hangja. Külsőre, kényelemre, anyagminőség tekintetében bejövős a cucc.
Szóval még vacilálok egy kicsit, hogy bemerjem e vállalni... -
Delta-Laca
aktív tag
Sziasztok Topiklakók!
Elérkezett az ideje, hogy szert tegyek egy normális fejhallgatóra, és szeretnék egy kis útbaigazítást kérni ehhez. Válaszolok is rögtön a 9 fontos kérdésre:
Otthon
Számítógépen zenehallgatás, filmnézés
3.) Mennyi a fejhallgatóra szánt maximális összeg?
Kb. 30-35 ezer Ft
4.) Új vagy használt?
Ha van elérhető jó minőségű fejhallgató, akkor a használttól nem zárkózom el
A nagyobbnak mondott kényelem miatt circumaural
6.) Zárt vagy nyitott?
A környezetemre való tekintettel inkább zárt
Alapvetően szeretem az erőteljesebb mélytartományokat, de ne vesszen el a többi részlet sem
8.) Honnan vásárolnál?
Külföldről semmiképp, itthoni viszonylatban gondolkozom
Számítógépről, amiben egy ASUS Xonar D2X hangkártya felel a hangért.Remélem megfelelően tudtam válaszolni a kérdésre, és tudtam támpontot adni
Üdv.: Delta-Laca
-
.DLL
veterán
válasz Delta-Laca #43693 üzenetére
Ha félnyitott is jó lenne akkor van HAprón egy German Maestro GMP240, 30k-ért, kérdezz rá mennyire hangos kifelé. Néztem Beyer DT770-et is de most nincs használt eladó. Újonnan ott van még az Audiotechnica M40X, bár kicsit az is kilóg a keretből.
(P.H.)
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hogy a fene essen belé, épp eldöntöttem, hogy felmegyek az oldalra és megrendelem a régóta halogatott Pro 80-ast 15-ért, erre nem felment az ára? Doboz nélküli verzió 20k, ez már nem olyan szimpatikus, mint az eddigi 15k-s ár, lehet jobban járok egy Cloud verzióval ÁFA leiratással, vagy esetleg másik típussal, ahol nem veszik el annyira a középtartomány.
(Van több aliexress-es hirdetés is, csak azért attól szerettem volna, mert több kolléga rendelt már tőle, biztos nem hamisítvány, megbízható. Lehet bevállalom egy másik, jó értékelésekkel rendelkezőtől, ha típusra nincs jobb ötletetek.)
[ Szerkesztve ]
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
Zanik
addikt
Igen, a Cloud-nak van egy enyhe V karaktere. De szerintem ettől sokkal melegebb, dögösebb lesz a hangja, ami bizonyos zenei stílusoknál előnyös. Szerintem amúgy a középtartománya sem rossz, de tény hogy nem fogsz olyan tisztaságot kapni mint egy nyitott fejhallgatóval. Viszont a plüsspárnák lehet javítanak valamelyest a közepeken is (most már tényleg ki kéne próbálnom az enyémet is a plüssel)
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #43695 üzenetére
Hamisítják egyébként a Pro80at? Nem cinikusan kérdezem egyáltalán, ne érts félre, hanem azért, mert ugye nálam is ez az egyik "befutó" és keresgettem neten, de nem találtam infót róla, hogy léteznének belőle hamis példányok (pont az ali-s ár miatt kerestem rá, mert az $50 körüli ár nekem olcsónak tűnik).
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Borderlands 3
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Óra topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs