Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
azt mondtad, Te az ilyen rejtélyekre gerjedsz, hát most uccu neki! Aztán számolj ám be róla alaposan!

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
AllTheBest
üzenetére
Agip 4T formula racing et tettem bele ma-t. Nem csuszott a kuplung. Elotte Repsol 10w40 hajtomuolaj volt benne, azzal hol csuszott, hol nem.
Most maradt 300 v motulom jasoma, igy azt raktam bele legutobb. Mar az idejet sem tudom mikor
Egy jo darabig jo volt, de sok mindent valtoztattam a motoron, kipufogo, szivooldal... Most elkezdett ez is szarakodni, neha csuszik neha nem.
Nem tudom pontosan hova rakni a jelenseget.
Nem tudom, hogy a kornyezeti homerseklettel van-e kapcsolatban, ezaltal az olaj valamilyen tulajdonsaga valtozik meg, vagy erosebb lesz a motor nagyobb oxigentartalomnal, es amiatt csusztatja el.
Ez meg egy talany, amit ki kell deriteni. -
AllTheBest
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én konrkét márkára gondoltam, hátha van nálad bevált típus
Szerintem ez fog kerülni bele: [link] -
Topiccsendőr
addikt
válasz
AllTheBest
üzenetére
Marmint hajtomuolajnak?
4T motorolaj, jaso ma. Ma2 ot keruld. -
AllTheBest
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Amúgy te milyen olajat ajánlasz az rs-be? A hétvégen cserélem ki a lamellákat a kuplungban és akkor már kapna új olajat ia a gép

-
Lomha 8V
addikt
(#87415) baboss: Na, végre ideértem. Kösz az infókat! Hogy hol lesz még nem döntöttem el, de talán sisakon vagy legalábbis valahol rajtam lenne jobb.
A sisak témához: 11 éves korom óta motorozok (32 vagyok) és az első kb. 10 évet "filléres" 15 - 20ezres sisakokban nyomtam le. A legelső "normális" sisakom egy nyitott Grex volt a kínálat aljáról. Ez olyan 2001-re datálható. 2003-ban a Tábori féle 90ccm-es Simsonnal 70-el telibevertem egy IFA platójának a sarkát. A bukósisak kettérepedt a fejemen, de némi agyrázkódástól eltekintve a fejem sértetlen volt. Később egy 17ezres BT márkájú zárt sisakkal elcsúsztam egy olajfolton a kanyar közepén, pörögtem mint a büdösbogár a hátán. A fejem többször is csattant a betonon és a szalagkorlátról is pattantam egyet tarkóval. Nem mondom, hogy nem fájt, de itt vagyok. Ami 10 éve csúcs volt, most 30ezer forint. Szépen, lassan leszivárog minden az alsó kategóriába is.
(#87548) geresics: Más is kérdezte, de engem is érdekelne, hogy nem tudod lemérni, mennyi áramot ad ez a csatlakozó?
"Addig nem kell motorra ülni, ameddig nincs ruha és pont." Nyehehe. Próbáld ezt beadni a 11 éves énemnek a Komar mopeddel. Örültem, hogy tudtam motort venni ennyi idősen, nem ám majd védőfelszerelés.

(#87619) Laca1212: Én használtam egy kínai, olcsót belőle, van értelme. Főleg ilyenkor nyáron, nikor nincs rajtad annyi zseb, hogy minden elférjen.
A végére lett egy ki bilivihar is? Túléljük. Ez a topik nagy túlélő.

-
Khaosz55
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nos nekem van textil és bőr szettem is. Idén vettem a 2 részes bőrt és én jobban szeretem mint a textilt. Protektor nekem nagyon fontos, hogy legyen a helyén. Textillel az volt a legnagyobb bajom, hogy a protektorok nem voltak a helyükön kb 5 km után. A kabátnál a vállprotektor a nadrágnál meg a térdprotektor mozdult el. Amikor ültem a motoron a térdprotektor még rendben volt, de esésnél nem hajlított lábbal hemperegsz.
Szóval a térd és a váll protektor elmozdulása rohadtul zavart pedig külön vettem LVL2-es protektort. A bőrruhában minden ott van és marad reményeim szerint ahol kell lennie, a tartása is jobb.. Én 34 fokban jobban bírtam perforált bőrben mint textilbe. Hosszú távon is jó most hétvégén 1000 Km 2 nap alatt 2 hete meg 1200Km 2 nap alatt. Műanyagba rossz bele izzadni a nadrág meg egyenesen katasztrófa volt. .
-
tikshow
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Igen, tavaly egy bukót, hasonló indokkal.

-
freelanced
addikt
A Sportbikeshop-ról rendelt már valaki innen? Majdnem fél áron adják amit kinéztem...
-
AllTheBest
őstag
Én teljesen megelégedve használok egy ilyet: [link] Nyáron húzok alá egy pólót és kész, nagyon jól szellőzik, mozogni sem nehéz benne, télen meg erre simán rá tudok öltözni. Városban szokott max a hátam kicsit megizzadni, mert ugye ott van a gerincvédő rész...
Vásárlás után 1 héttel meg ez volt leakciózva 50-re, inkább vettem volna ezt... [link] -
Nagyon jók ezek a göncök, igaz a nyári kabát amint átlátok, protektoros 38 fokban olyan meleg volt, hogy émelyegve vettem le magamról és ültem le, mire ismét helyre állt a belső hardwer. 100-120 alatt halál minden gönc melegben. És mivel tudom mennyire hirtelen lesz rosszul az ember nagyon megfontolom mikor veszem fel. Mert simán kiverek egy oszlopot ha beájulok menet közben. Hm, lehet más nem fő meg ezekben .
-
AllTheBest
őstag
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Délután elvileg tudok pontos értéket mondani, de a műszakim ha jól emlékszem 10-12ezer körül volt, éves biztosítás 10 körül van nekem.
Ha 2t a kiválasztott, akkor ha jó olajat adsz neki és nagyon max 10ezer km után olajcsere, akkor egy darabig túl nagy összeget nem kell rááldozni
-
-Mike-
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Hiaba erolkodsz nem fog mar valaszolni, elkoszont. Mint anno geresics.

-
tboldi
nagyúr
válasz
gyáliSanyi
üzenetére
Hali!
Biztosítást magadnak kell kiszámolnod valamelyik biztosító vagy alkusz oldalán, mert sok tényezőtől függ. A műszaki vizsga, ha jól emlékszem, 9-10k között szokott lenni. És a teljesítményadóról (régen súlyadó) se feledkezzünk meg, ez szintén az adott motortól függ.
-
gyáliSanyi
őstag
Sziasztok!
Egy 125ccm-es motor éves fennatartási költsége mennyi lehet egy smk robogóhoz képest? Mondjuk egy 20 éves 200 ezres motor kategoránál, javítási költségek nélkül.
Éves biztosítás és 2y műszaki vizsga mennyi ezeknél? -
Laca1212
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi!
-
ath
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
ebc tárcsa, brembo m4, rcs19 az ami nagyon jó
azt nem tudom milyen betéttel küldték, valószínűleg z04, de harap rendesen -
Moleman
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A hátsó fékbetétem nagyon bőbeszédű, nem tudom, hogy idővel elmúlik-e, vagy mindig ilyen lesz. Még enyhe fékezéskor, pl mélygarázsba ereszkedve is visít. Még az előző tulaj vette, nem tudom, milyen fajta.
-
Polemius
senior tag
válasz
yodamastah
üzenetére
Érdekes, hogy még az a vékony rövidnadrág is láthatóan csökkentette a sérülést ott, ahol fedte a bőrt.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Laca1212
üzenetére
Siman utcara neked az organikus is jo lenne, de hiaba irunk barmit, konkret tapasztalatok kellenek markakkal, pl mennyire ette melyik a tarcsat, milyen fekhatas volt, mennyire melegszik el.
Ezeket csak proba utan tudjuk meg, igy tovabbra is azt mondom, amit a multkor, hogy vegyel egy olcso organic valamit, ha az nem tetszik, akkor egy dragabb valamit.
Mivel fogalma sincs senkinek, hogy hogy motorozol utcan, mennyire gurul el a gyogyszer, es hanyszor, ezert tenyleg markaforumra lenne erdemes elmenni, es elolvasgatni a nem sikhulyek tapasztalatait.
Azzal joval elorebb lennel.
En pl vettem 4 fajta betetet, mire megtalaltam a trw lucast az apriliahoz, aminek raadasul csak egy bizonyos fajtaja a legjobb ahhoz. -
Moleman
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
A legolcsóbb generic kínai kabátom van, benne a gyári CE protektorok, de nem érzem magam közvetlen életveszélyben.
A hátprotektora kifejezetten masszív, kb 2 centi vastag habszivacs, most láttam először, mikor kimostam. Így is protektor formájút izzadok a pólóra, nem hiányzik még több melegítő tényező. -
Teasüti
nagyúr
Ti használtok külön gerincprotektort kabát alá? A kabát sajátja alatt vagy helyett?
-
vendingo
veterán
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Csak jelenleg ~100 euróm van egy ilyen mókára, kabátra csak jövő szezonra lenne zsetonom.
Jelenleg ilyenem van.
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
Laca1212
üzenetére
Ebben a cikkben a karbon és kerámia kerül szóba.
Hátha segít valamelyest neked.

(#87663) vendingo
Ha választanom kellene, hogy mit viselnék túrázáskor, akkor a kettő közül az Alpinestars.
-
vendingo
veterán
Érdemes ilyen cuccban gondolkodni?
Nem szívesen vennék külön mellkasprotektort, mert túrázáskor, mire kivetkőzök a ruhából egy cigiszünet idejére, már megy is tovább a csoport nélkülem.
Esetleg vegyek olyan kabátot, amik felvértezhetőek normális protectorokkal, pl egy ilyen alpinestars?
Túrázgatni kellene valami, ami valamennyire elöl is véd, mert csak sima gerincprotektorom van, abból is csak egy olcsóbb fajta. Az olcsósága nem a biztonságában merül ki, hanem kényelemben.
-
Laca1212
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Eszembe nem jutott, hogy leszarnának itt a többiek.
Igazából már az is segítség lenne - motor típust nem figyelembe véve - ha fényt gyúlna az agyamban a témában. Organikus, szinter, karbon, kerámia stb., melyik mikor, mire jó, stb...mert asszem kicsit elvesztem. 
-
yodamastah
őstag
-
Laca1212
őstag
válasz
yodamastah
üzenetére
Brembo-ból melyik a linkeltek közül?
-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
"Sok olyan ember is aki simán rávágja, hogy motorozni hülyeség, fél órát papol, hogy miként szállítanak majd el a koporsódban és talán csak akkor áll le a dologgal amikor közlöd vele, hogy milyen metál számot szeretnél a temetésedre
"Mintha a anyum, meg apum hallanám, amikor bejelentettem, hogy én bizony motorozni szeretnék!

Jó fatert megértem, aki hetente kaparja fel a motorosokat az útról, szerpentines szakaszokon, de akkoris

(#87635) yodamastah
Ez egész jó elrettentő példa, hogy miért viselj legalább motoros nadrágot. Ezt még az összefoglalóba is beraknám!
-
yodamastah
őstag
válasz
Laca1212
üzenetére
Nissin, Brembo. Ezen kívül még amivel mentem és bevált suzukihoz: Vesrah, gyári. GSXF-em nem volt, szóval konkrét tapasztalat nincs
(Emiatt mondjuk elsősorban gyárit ajánlanék, azzal nagy baj nem lehet). Ami nem annyira jött be: EBC, LUCASMost vesrah van a gixxerben, nagyon jó.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Teasüti
üzenetére
A kemény protektorokkal nekem az a bajom, hogy egyszerűen pont a keménységük miatt nem hiszem,hogy elnyelnek bármit is. Szerintem amúgy egyszerű a móka....vegyél fel egy kemény protektort, vágasd hátba magad egy péklapáttal. Majd ugyanezt csináld meg egy puhábbal.
Puhábbat tudok adni, lapátot is szerzek ha valaki vállalja a próbababa szerepet.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy ne spilázd túl ezt a ruhakérdést, vagyis spilázd túl, csak akaratom ellenére előítéletes leszek.
Ne bassz, hogy váltósisak!? Azt nem lehet, hogy csak úgy a zsebednek megfelelően veszel normális cuccokat és csere ruha keresgélés helyett elméssz motorozni?
Amúgy szerintem egy 50-60k-ból lazán fel lehet öltözni, normális használt cuccokból. Már ha a motorozás a lényeg. Ha a rongyrázás, akkor természetesen ha nincs 200k-s bering bőrcuccod , akkor senki vagy. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Sisak egy dolog, bár azért szívesebben viselnék egy 5 csillagos sisakot, mint egy 3-ast. De mindegyik hozza a kötelező szintet...
Viszont protektoroknál azért ennél jóval árnyaltabb a kép.
Eleve szabványból/védelmi szintből is rögtön kettő van.
Aztán típusból se annyira egyértelmű a helyzet. Pl én elvből nem viselnék szivacsot, vagy szilárd műanyagot.
Aztán azon is jókat lehet vitatkozni, hogy az ütésre keményedő anyagok jobbak-e a kemény protektoroknál?
Szóval itt azért nem lehet annyival egyszerűben megmagyarázni a felárat, mint a sisakoknál.Ha már itt tartunk, van vmelyik gyártónak olyan utcai motorozásra szánt kabátja, ami alapból lvl 2-es védelmekkel jön (ütésre keményedő)? Esetleg több ponton védett, mint az alap könyök+váll+gerinc?
-
Geresics
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Az, hogy extra igényeim vannak, még nem jelenti azt, hogy nélkülük nem tudnék élvezetesen motorozni!

A 35eFt-os MT Flux sisakom is tökéletes volt motorozásra! Más kérdés, hogy haverral akartunk túra közben beszélgetni, és abba már nem fér bele a hangszóró anélkül, hogy csonkítanom kellett volna a füleim...
A 8 éve 25eFt-ért vett B.Star kabátom sem hiszem, hogy luxus kategória. Le akartam már cserélni, de igazából azon kívül, hogy a két szellőző cipzárja leesett, azon kívül semmi baja. Csak van már jobb is. Talán majd jövőre. Vagy nem...
Ja, és járok terepezni, ezért igenis költöttem extra védelemre: protekoring, dual axis térdvédő, stb.
Itt egy lista a legfontosabbakról: http://www.MotorosVandor.hu/cuccok/Szerk.:
...de a lényeg: ahhoz, hogy valaki elkezdjen motorozni, szerintem (a motoron és a jogsin kívül) a minimum:
- sisak kb. 30eFt (és akkor az már 4*!)
- kabát kb. 25eFt
- kesztyű kb. 10eFt -
Teasüti
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
u.i.: szerencsére a motorozás nem luxus!
Mondja ezt az aki mennyiért is vett sisakot?
Meg mennyit költöttél felszerelésre?
Nekem speciel már úgy fél misi felé jár a számláló, és csak sisakból van váltó darabom. Kesztyűk, nadrágok, lábbelik csak típusonként egy-egy darab... Hidegre, melegre, esőre, stb.
Minden márkás, de semmi sem felső kategória. -
Geresics
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Ha normál utcai motorozásról, vagy túráról beszélünk, akkor szerintem ami kötelező:
1. sisak - nem csak a rendőr miatt!
2. kesztyű - mert a kezed teszed le először! Még robogóra is kötelezővé teteném!
3. kabát - már robogózáshoz is hordtam, elvégre az aszfalt nem kérdezi, hogy miről estél le...
4. zárt, bokát fogó cipő - igen, a jó bakancs is jobb, mint a TSZ nájk! Viszont nagy-motorra már 99,9%-ban motoros csizmában ülök (a maradék meg nem több pár száz méteres próbaútnál mikor szerelek).
5. nadrág - hmm... meglepő, hogy csak 5., de egyszerűen a többi fontosabb szerintem. Mondjuk nem is értem, hogy miért nem papolnak az emberek, hogy vegyél egy rendes 2 csuklóponttal rendelkező térdvédőt, mert a sima nadrágban lévő elforog...
6. kényelmi extrák: aláöltöző, motoros zokni, fülvédő - ezek valóban kényelmesebbé teszik az életedHa nem normál utcai motorozásról, vagy túráról van szó, akkor persze más a helyzet! Pályára, terepre, mutatvány-gyakorlásra (pl. egykerekezés, meg mittomén) tessék húzni protektoringet! Ne csak egy gerincvédőt, mert bizony csúnyán sérülhet más is! Láttam már alkarból műtét utáni kiálló vasakat, nem szép látvány...
Azt, meg kijelenteni, hogy valaki megrokkant volna, ha nincs rajta gerincvédő nettó f@szság! Nincs az a szár-baleseti szakértő, aki egyben fizikus és orvos is, valamint fejben szimultán sakkozik, aki ezt biztosan tudja...
u.i.: szerencsére a motorozás nem luxus!

-
Teasüti
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Akinek a sisak luxus az már pedig ne motorozzon! Szvsz.
A motorozás önmagában luxus. Nekem az első teljes szett ruhám sisakkal többe került, mint az első motorom. És semmiből se vettem prémium minőséget.
Nem mondom, hogy a motor lett meg utoljára. De talán egy-két hét alatt beszereztem mindent. Meg eleinte persze szuperóvatos az ember...Mondjuk gerincprotektorom az külön nincs. Richa kabátomban van egy D3O ami lapockától derékig ér. Kezdjek félni?

Hordjon protektoringet kabát alatt, akinek két anyja van! Kell egy full extrás kabát, oszt' jóvan. -
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Most őszintén tegye fel a kezét az akinek nincs még gerincvédője
Per pillanat nekem csak az van.

Na jó, van még egy lidlis sisakom, meg a régi kesztyűmet sem dobtam el, minden más a baleset áldozatává vált sajnos.
-
Geresics
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
MotoSafe füldugót használok. Ha bent van, jobban hallok a hangszóróból mindent! Nagyon durva, hogy mennyire jó a cucc! A szélzaj frekvenciáját leveszi, minden más marad...
Ha rádiót hallgatok, ha zenét hallgatok, ha beszélgetek, vagy ha épp telefonálok, minden esetben menet közben jobban hallok a füldugóval, mint nélküle!
A hangerő pedig nem tolakodóan hangos, hiszen én magam állítom egy tekerővel akár mikor!
-
freelanced
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Kicsit úgy érzem néhány ember túlgondolta témát...

Mármint értitek egyszerűen csak reménykedtem, hogy többet tudhatok meg a kabátban levő gerincvédő milyenségéről. Most őszintén tegye fel a kezét az akinek nincs még gerincvédője
Tehát nem arról volt szó, hogy fogom magam, egy szál alsógatyában meg egy olyan trikóban aminek a nyak része a köldökömnél kezdődik, felpattanok egy GSX-R-re, aztán a pálya murvájában fogok egykerekezni 200-nál.
Azért valljuk meg, hogy a normálisabb réteg a lelke mélyén tisztában van azzal, hogy milyen felszerelésre lenne szükség, aztán ki-ki elszámolhat a lelkiismeretével, hogy ebből mit valósított meg. Én is ahogy mindenki más a saját felelősségére motorozik a lehetőségeihez vagy az adott helyzetéhez mérten.
Sok olyan ember is aki simán rávágja, hogy motorozni hülyeség, fél órát papol, hogy miként szállítanak majd el a koporsódban és talán csak akkor áll le a dologgal amikor közlöd vele, hogy milyen metál számot szeretnél a temetésedre

Lehet, hogy egy kicsit nyersebbre fogtam, egyszerűen csak én is tisztában voltam a megfelelő öltözék használatával. Emellett számtalan robogós van odakint megfelelő felszerelés nélkül a nagy átlag mégsem kezd el külön órát tartani nekik arról, hogy milyen felszerelés lenne megfelelő. Persze amikről itt szó van, nagyobb, gyorsabb gépek, de egy robogó is tud bőven menni, ott se köszönöd meg ha esetlegesen rádhúz egy autós, ha találkozol egy oszloppal vagy végig kened az aszfaltot. Persze tisztelet a kivételnek de hány robogóst láttatok bőr cuccban, Alpinestars csizmában, gerincvédőben vagy akár csak rendes kesztyűben motorozni. Van akinek még a sisak is luxus. Pedig az sem egy életbiztosítás...
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Annyira gáz vagy.

Ma én is póló/rövidnadrág kombóban a melegre, csúcsidőszakra és a 30-as körzetre való tekintettel a belvárosban.
De ha ezen feltételek egyike hamis, akkor teljes harcidísz!
-
Teasüti
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Hát pedig igaza van.
A ruha a motorhoz tartozik. Amíg nincs legalább egy teljes szetted, addig nem vagy alkalmas a motorozásra.
Senki nem mondta, hogy kispénzűeknek való hobbi. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha a szakadt bőrruhádba mentél volna be, tuti komolyabban vettek volna

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
yodamastah
üzenetére
Furdes utan meg elmentunk a full gas ba is, de annyira nem vettek komolyan, hogy elment a kedvunk barmilyen vasarlastol. Most belegondolva lehet a furdoruha miatt?
Ev- napszaktol fuggetlenul a bmw s csoka mindig kivan akadva es nem er ra, (valszeg a facebookos sunak miatt a kepernyojen) illetve konstans sertodes es parazs vitak vannak ugyanazon alkalmazottak kozott. Tavaly is ez volt, nem is ertem minek megyunk oda
A bmw nineT viszont nagyon tetszett. -
Geresics
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Azt már meg sem merem említeni, mert kapok egy warnt, hogy olyan ember közli, hogy ha ezek nincsenek meg, akinek pár hónapja még jogsija sem volt...
-
yodamastah
őstag
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
"Isten csúszol az úton 10-15 métert és méterenként 1 mm-t leszed mondjuk kabát híján a bőrödből az aszfalt....."
Egész jól bírja a bőr a csúszást. Egy péda: [link]
A videó végén pirossall be van jelölve a srácon hogy hova kellett volna protektor

-
Geresics
addikt
Jó, ha terepezni megyek, akkor felveszem a protektoringet, de csak akkor.
Akkor most, menjek, és adjam el a motorom, a sisakjaim, a kabátom, a csizmám, a kesztyűim, a trédvédőm, mert eddig gerincvédő nélkül motoroztam, és ezután is úgy tenném?
Na ne vicceljünk már...
-
Khaosz55
addikt
válasz
XFishboneHUN
üzenetére
Teljesen értek veled. Én is csomó pénzt elköltöttem, és kb közép szintű termék. Ne kelljen soha megtapasztalnom.
Bőrruha 150K
Csizma 50K
Bukó 60K
Gerinc protektor 50K
Kesztyű 30KMellkas protektor nem fér be a ruha alá már. Nem értem meg azokat akik strandpapucsban rövid nadrágban akár robogóznak.
22 éve 17 évesen elütöttem kb 70-el egy őz gidát. A bukó lerepült a fejemről. Én farmerban meg pulcsiban voltam. 1-2 horzsoláson kívül nem lett semmi bajom. Eszméletlen szerencsém volt így utólag bele gondolva. -
yodamastah
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem gáz. Egyrészt nem vagy kezdő, másrészt estél már annyit mint állat, képben vagy mit kockáztatsz. Harmadrészt meg nem motorozni mentél, csak legurultál a strandra

-
XFishboneHUN
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Szia!
Had reagáljak én is friss kezdőként (A korlátlan folyamatban). Nekem számtalan ismerősöm motorozik, a szomszédom tavaly novemberben törte magát szarrá más hibájából Pesten (kikanyarodott az Oktogonnál a srác elé egy nénike), ha nem lett volna a hátán gerinc protektor, akkor most nem a gyerekével játszana fél év rehab után, kint a kertben, hanem valszeg tolókocsiban üldögélne, mert "szerencséjére" csak többszörös csigolyarepedése volt és műtötték, vagy kétszer.
Tudod, ha csak egyszer nem veszed fel azt a csizmát, kabátot, vagy gerincvédőt és pont akkor történik a baj, akkor beszoptad, azt nem tudod visszacsinálni. Hidd el szar érzés, amikor ne adj Isten csúszol az úton 10-15 métert és méterenként 1 mm-t leszed mondjuk kabát híján a bőrödből az aszfalt.....
Vagy vesz az ember egy normális felszerelést, vagy tényleg ne motorozzon.
Én magamnak nézegettem a dolgokat SHOX-ban, a komplett pakk, kb. 400 ezer lenne MINIMUM, és ebben nem a top level ruházat és sisak van benne, de egy jó középkategória mindenből.
És még hol a motor és annak járulékos költségei (éves biztosítás, casco, évente olajcsere, kétévente gumi csere, folytonos karbantartás?...stbstb....

A motoros élet drága hobbi

-
imibogyo
veterán
válasz
Gaboman
üzenetére
Én is pont Jonny Walker és Tim Coleman gyakorlásokat néztem (ne ugorjátok át az intro becsúszást sem, nekem nagyon bejött a trükk
)... Bár hozzám amúgy is csak ez a "freeriding" motorozás áll közel a "zárt" endurozásnak nem sok értelmét látom én sem... 
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Őrült jó, valahogy ilyenkor egyből mennék endurózni!

-
Gaboman
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nekem pont az tetszik benne hogy mit is tud azzal a motorral, mert azt kétségbe vonni hogy nagyon tud nem lehet.
Egyébként lehet előzni benne, nem egy olyan videó van fent. -
Gaboman
nagyúr
Srácok ezt nézzétek végig én csak pislogok.

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Az gaz, ha en a balatonon multheten zorgo vezermulanccal, furdogatyaban ploban mentem le a strandra? Ja buko volt rajtam, meg a trx magasszaru, hogy ne nyomja a labam a valtokar...

-
Laca1212
őstag
válasz
zgospel
üzenetére
Köszi!
Mindenkitől kérdezném:
Melyik fékbetétet javasolt venni előre-hátra egy 2006-os GSX 750 F-be a motoralkatresz.eu kínálatából? Pálya nem játszik, csak motorozgatás utcán hol lassabban, hol gyorsabban.
-
zgospel
őstag
válasz
Laca1212
üzenetére
Ér. Persze attól függ mire kell. Ha egyedül megyek akkor belefér a tárcám, 2 telefon, meg a gopro is. Kulcs a kabátzsebbe, és meg is vagyok. És az enyém így képről kisebbnek tűnik, mint amit linkeltél. 6400-ért vettem az Euromotorban, Kappa márka.
Menetközben észre sem veszed hogy ott van, nekem eléggé bevált. -
Laca1212
őstag
Ér ez valamit? Mennyire használható a gyakorlatban?
-
yodamastah
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Vegyél egy jó csizmát, és kérjél kölcsön egy gerincvédőt amíg nincs meg az a 15-20k amennyiért már lehet egy normális gerincvédőt venni. Vagy használtan kapsz 5-10e között olyat ami 100x jobb mint a semmi.
Ha nincs 8ezer forintod egy használt gerincvédőre akkor tényleg fennáll az a helyzet hogy nincs pénzed motorozni.
-
Gaboman
nagyúr
Nagyon sok akció érdemes körülnézni.
-
freelanced
addikt
válasz
CyberPunk666
üzenetére
Ne haragudj de ezt te sem gondolod komolyan. Mármint érted, nyilvánvaló, hogy az az ideális eset ha minden felszerelése meg van az embernek. Ez viszont relatív. Lehet, hogy valaki vesz egy 30 ezres sisakot, mellé felvesz egy sima farmert rá egy térdvédőt, meg valami olcsó kabátot, és fog motorozni. Aztán van olyan is aki egyből vesz egy Shoei sisakot, bőr cuccot, csizmát, gerincvédőt, mellkasvédőt stb.
Nyilván értem mire gondolsz és ideális esetben akkor szabadna és lenne érdemes motorozni ha minden ilyen szükséges dolog fenn áll. De ez azért ritkán történik meg nyilván az ember saját hülyesége miatt sokszor.
De azért kijelenteni azt - hogy van ruhám, sisakom, kesztyűm - , hogy ne lehetne motorozni mondjuk csizma nélkül...
Mármint értem én, hogy segíteni próbálsz, viszont ez, hogy vegyél olcsóbb motort vagy gyűjts többet nekem kicsit olyan életszerűtlen dolog a jelen helyzetben.
Én is tisztában voltam azzal, hogy mindkettő kötelező, ráadásul nem is vagyok olyan aki félvállról venné a védelem dolgot. Azt sem kértem, hogy vállaljon bárki felelősséget a törött bokámért. Egyszerűen csak kíváncsi voltam, hogy mennyire életképes a dzsekiben levő protektor átmenetileg.
Egyébként köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
CyberPunk666
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Mindkettő kötelező, nincsen olyan, hogy fontosabb. Addig nem kell motorra ülni, ameddig nincs ruha és pont.
A boka nagyon könnyen sérül és nagyon nehezen gyógyul, sokszor nem is nyered vissza a teljes funkcionalitást. A motor nagyon könnyen ráesik, de ha csak kiteszed a lábad, vagy rádhúzzák az autót is már mehet a picsába.
A gerincvédő meg azért kell, mert cseszheted, hogy a bokád mozog a teljes tartományban és hogy nem fáj, ha nem is érzed és nem tudod mozgatni és a székletedet sem érzed, ezért pelenkázni kell. Vagy csak simán meghalsz, ami nem is biztos, hogy a legrosszabb eshetőség.
Ha nincs pénzed rendes cuccra, akkor nincs pénzed motorozni. Ha elesel, akkor az nagyon sokba fog kerülni, itthon a rokkantnyugdíj pedig vegetálásra elég.
Vegyél olcsóbb motort, vagy gyűjts még pénzt. -
Genesistibi
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Valahogy így kéne, de mivel nem értek hozzá, honnan tudjam, hogy szar-e valóban?

-
tboldi
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Van valamilyen motoros dzsekid? Ha igen, akkor átmenetileg vehetsz bele párezerért egy Sas-tec protektort, az is több a semminél. És akkor a csizmáról sem kell lemondani.
szerk.: Továbbolvasva látom, hogy van kabát. Akkor ez is egy járható út.

-
emre
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
csizma, mert a boka az egyik legsérülékenyebb "alkatrészünk" és még csak nagyot sem kell esni hogy tropára menjen
-
Polemius
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Mi rosszabb, ha mellkastól lefelé nem mozog semmid, vagy ha lábszártól lefelé?
-
vendingo
veterán
válasz
freelanced
üzenetére
Én 20 euroért vettem akcióba egy egész tűrhetőt, azóta is használom, csak nagyon meleg. Jövőre tervezem a cserét egy szellősebbre.
-
freelanced
addikt
válasz
AllTheBest
üzenetére
Ebben van valami mondjuk.
Egyébként kabátom van abban meg van hátul valami de ahogy hallottam azok nagyon ócskák. Aztán nem nyugtatna meg a tudat, hogy egy hungarocel darab védi a hátam

-
AllTheBest
őstag
válasz
freelanced
üzenetére
Én először protektoringet vettem, a gerincem épségét többre tartom mint a bokámét

-
freelanced
addikt
Tudom, hogy ez így hülye kérdés de ti mibe invesztálnátok előbb? Gerincvédő vagy csizma? Nem túl jó, hogy döntenem kell de jövőre bepótolok mindent ami nincs.
Csizmából sima bakancsom van jelenleg sehol sem merevített.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Genesistibi
üzenetére
Akkor olcson vedd a szart, ne dragan!
-
ath
senior tag
válasz
Genesistibi
üzenetére
fejidomos 2006-os 650-es bandit is érdekel?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Milyen a hangszóró a füldugóval kombinálva?
Hordasz füldugót?
Ha igen, akkor ordítania kell a hangszórónak, hogy vmi átjöjjön a szélzajon és a füldugón?
Mennyire kényelmes a motoros kommunikáció zaj szempontjából?
Nyugodt beszélgetési hangerő, vagy tolakodóan hangos, vagy esetleg az egészséges zajszint feletti hangerővel szólal meg a hangszóró, hogy jó legyen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MK600M FHD IPS 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Z Flip 7 256 GB Kék Használt állapot 12 GB RAM 6 hónap garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- HP 17-CP2003NH - 17,3" Full HD IPS - Ryzen 5 7520U - 8GB - 512GB - Win11 - MAGYAR - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

azt nem tudom milyen betéttel küldték, valószínűleg z04, de harap rendesen
Igazából már az is segítség lenne - motor típust nem figyelembe véve - ha fényt gyúlna az agyamban a témában. Organikus, szinter, karbon, kerámia stb., melyik mikor, mire jó, stb...mert asszem kicsit elvesztem.