Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Hieronymus: Pihole + Unbound
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Hieronymus: A jövő számítógépei (Reloaded)
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Polemius
üzenetére
Nekem sem volt még meg a jogsim két éve, mikor már megvolt a gépem.
- Aug. 08-án vettem a motort (márkakereskedésben volt beszámított gép, 20k forintért ők hozták haza motorszállító furgonnal Pécsről)
- Aug. 24-én vizsgáztam forgalomból, 27.-én tudtam beadni a papírokat az okmányirodába.
- Szept. 12-én kaptam kézhez a jogsit.Addig a motoron mindent leápoltam, megjavítottam (hátsó féktárcsa, betétek, fékfolyadékok, valamint akku cseréje, olaj, szűrő- és gyertyacsere), felszereltem túraplexivel, bukócsóvel, minden szirszarral. Csak a legutolsó napon (szept.11-én) nem bírtam már tovább a várakozást, és mentem egy bő 150 km-es kanyart. Másnap hozta a postás a jogsit....

szerk: a rendszer szerint 08.-án már ki volt állítva a jogsim (úton volt a postán) tehát ha a rendőrök igazoltattak volna, ők is azt látták volna, hogy már van jogsim. Gyáva vagyok, na, nem merek kockáztatni pár napért...
-
Polemius
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Végiggondolva, abban az esetben, ha a jogsit már legyártották, csak még nem vetted át, lekérdezéskor már mutatnia kell(ene) az új kategóriával is.

De jobb nem kockáztatni a még át sem vett jogsit. (Ugyanakkor, ha már a vas is megvan, ki bírja kivárni azt a két hetet?
) -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Lomha 8V
üzenetére
Vezethet, ha a jogsicsere oka nem egy új kategória megszerzése, hanem csak sima (orvosi) megújítás volna. Tehát a már "meglévő" kategóriákat vezetheti a sajtpapírral. Két éve nagyon gondosan körüljártam a témát, több illetékest is megkérdezve. Mivel a rendőrségi nyilvántartásba csak a jogsi kiállítása után kerül be az adat, így ha a zsaruk lekérdezik, a rendszerük azt fogja mutatni hogy nincs A-s jogsija. Más kérdés, hogy ezen nemigen szoktak szőrözni....
-
Lomha 8V
addikt
válasz
freelanced
üzenetére
Az egyik ismerős most csinálta a jogsit és az okmányirodai papíron az állt, hogy azzal vezethet 30 napig. Nézd majd meg, mert lehet, hogy nem kell megvárnod a kártyát. Aztán gratulálok és csak óvatosan az első időkben.
-
tboldi
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
hroberto
üzenetére
Szép, de úh, az a két dob tényleg érdekes.
Valóban hasonló szögben állnak a gyári dobok is, csakhogy a végük minden esetben megvan törve.
Esőben kinthagyni így tényleg para, egyszerűen ez a két dob nem erre a motorra való. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
freelanced
üzenetére
Gratulálok! Azért csak óvatosan az első időkben: szokni kell a vasat.
-
Polemius
senior tag
válasz
freelanced
üzenetére
Jó lesz az a 8 nap 2-3 hétnek is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hacsak nem a központi okmányirodán intézed. -
thEndeR
aktív tag
Sziasztok!
A topicbol van valakinek Scorpion EXO2000 sisakja? Elegge csabito a plusz sotet plexi, pinlock es a felfujhato arcparna.

-
Teasüti
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Holtjáték, igen. Visszahúzón sok volt.
És nem ciki.
Nincs minden garázsban otthon kompresszor.
Akkor kijelenthetjük, hogy az Oxford fűthetője egy utángyártott szar.
-
Gaboman
nagyúr
Felhasználási területe nagyon nem mindegy, az EXC525-el közúton nem jársz jól.
Üzemórás motorok, nagyon sűrű lesz a szervizelése, olajcsere 600-1000 kilométerenként, a másik gondolatod nagyon jó hogy SM 690.
Jó motor, igaz nekem az injektor rajta annyira nem bejövős.FIREBLADE78 azt írja már jobb a szervizhálózata a Husqinak.
Akkor viszont egy 630 típussal jól járnál. -
mm89
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
Dehogy sértesz

Most z750 em van [link]
az eredeti terv az volt hogy egy olcsóbb supermoto és egy rendszám nélküli enduro lenne belőle, de már ott tartok árban hogy lehet csak supermoto lesz
DRZ-400, ktm 690 sm, ktm 525 exc sm
Enduronak meg
Drz és az 525 jönne be.Egyelőre írogatok hirdetésekre hogy hátha valaki ad egy Supermotot meg némi kp-t a Z-ért

-
-Mosquito-
őstag
válasz
canniball
üzenetére
Bemész a Decatlonba kerékpár kormány szallagért. [link] Nekem ez van a markolatfűtésre plusz rácsavarva, még így is melegíti a 2Xl-es kezem. [link] Vagy Oxford markolatfűtés mellesleg még hasznos is. [link]
Szerintem vegyél egy Decathlonos markolat szalagot első körben, ha nem válik be akkor jó lesz a bringára/teniszütőre.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Teasüti
üzenetére
Voltak gondok a bovden feszesseggel? A gumimarkolat fiasko utan felve kerdezem meg, hogy netan a gazbovden holtjatekrol van most szo?
amit esetleg sikeresen elharitottatok ?
(ez arra szolgal, ha elforditod a kormanyt, ne uvoltson a motor)
Amugy a legfeszesebb markolatot is egy pillanat alatt fel lehet rakni a kormanyra. Fogod a levegopisztolyt, alafujsz, es felszalad. Csak az utangyartott szarokat kell ragasztani. -
Teasüti
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Az említett markolat éppen egy Oxford fűthető... Ezt te hogy raktad fel? Te is ragasztottad? Ezt így kell gyárilag? A bal oldalit pl csak darabokban lehetne lefejteni, atombiztos.
Amúgy ennek a vezetékére hittem először azt, hogy bovden. Ezért néztem nagyot, hogy milyen szokatlan megoldás.
(Nem láttam még gázkart szétszedve, meg fűthető markolatot is most először.) -
emre
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Vastagítani nem tudom hogy lehet, de elég hosszú ujjaim vannak, és ezt amit használok (lehet nem konkrétan ez a típus, de nagyon hasonló) nem kellett átalakítani, csak lefejtettem a műanyag hüvelyéről és a szivacsot feltekertem a motorra.
Úgy gondolom a motorhoz vásárolható markolatokhoz képest elfogadható alternatíva. Egy próbát megér a dolog, és valószínűleg a legtöbb bringás boltban kapható. -
canniball
nagyúr
Ha már markolat: úgy érzem talán kényelmesebb lenne ha vastagabb markolat lenne a SV-n, de mielőtt a cserére adnám a fejem jó lenne kipróbálni hogy valóban így van-e. Van valami tippetek mivel/hogy tudom ehhez a jelenlegi markolatot annyival "megvastagítani" hogy az méretben passzoljon az esetleg később megvásárolt vastagabb példányhoz?
-
tboldi
nagyúr
Ez nem sokkal az én balesetem után történt. Sőt, velem folytatódik a cikk.

szerk.: Mondjuk az előzőleg linkelt TB-írásnak nem az lett volna a lényege, hogy ki milyen hamar töri össze a motorját/magát.

-
canniball
nagyúr
-
Teasüti
nagyúr
Vannak híreim. Tegnap este szétszedtem. Alapvetően a gumimarkolat fordult körbe, de voltak gondok a bovden feszességgel is.
Törés, sérülés nincs. Ami viszont még zavar, hogy még mindig túl lehet tolni a teljesen zárt végálláson, mintha kiakadna a bovden vhol a kapcsolódobozban a könyöknél. Ilyenkor a nyitott gázt vissza se tudja húzni a rúgó segítség nélkül. Egy hirtelen teljes nyitásra viszont a helyére ugrik akárhol is csúszik ki, és onnantól megint fasza a gázreakció.
Érdekes. Összerakáskor pedig külön figyeltem, h a helyén legyen a bovden.
Mondtam ésszel bánjon vele és rendben lesz, minden más user error.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A markolatot teljes felületen beragasztottam kérésre... Az előző próbálkozó is ragasztott, ami teljesen elengedett. Ezeknek a markolatoknak nem kéne feszesnek lenniük? Bringa kormánynál én pl leszívom magam, mire ráhúzom a markolatot. Motoron meg ragasztani kell?? Vicc...
-
tboldi
nagyúr
szerk.: Azért én elfogadnék egyet.

-
polimorf
tag
Kész a Cseh túránk videója is. 38 perces, szóval popcorn, sör legyen bekészitve
[link] -
mm89
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nyugi rajta vagyok a supermoto témán
Aztán mehetünk. -
AllTheBest
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ma megjött az ebc kuplung az rs-hez
Ha minden jól megy, akkor a hétvégén bele is kerül az rs-be, aztán majd meglátszik, hogy mennyire bírja el a mostani setup-ot 
-
Geresics
addikt
Több motoros fórumra járok, és több helyen láttam, hogy új motoros társainknak javasolják többen, hogy menjenek pályanapra tanulni, gyakorolni.
Persze, ők nem mennek, mert félnek a "nagyoktól", és nem akarják feltartani őket, nem akarnak balesetet okozni rutintalanságukkal.
Szerencsére ezt észrevették a pálya-üzemeltetők is, és rendeznek már "pályakezdő esti motoros oktatást" is!
Hogy ezekről tudjatok, be is raktam őket (a többi nyílt-nappal együtt) az idei motoros rendezvénynaptárba!http://www.motorosvandor.hu/Rendezvenyek/
Ha Te is kezdő vagy, akkor keress rá (Ctrl+F) a rendezvényeknél a RING kifejezésre, és találsz köztük kezdő motorosoknak való pályamotorozást is!

Osszátok meg bátran, hátha többen szeretnének élni ezzel a remek lehetőséggel!
-
vendingo
veterán
6 éves láncspray használható még?
-
demars
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Léccí írd le...

-
Pocee
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Én bevállalnám,hogy örömet okozzak a társaságnak

-
demars
addikt
Mértem töltést, 13,2V alapjáraton, 14,4 V 5000-es fordulaton. Tovább nem forgattam, még hideg volt a blokk.
Ez így jó, vagy a fesszabályzó kuka?
-
kcsa
veterán
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ő volt az, köszi

-
emre
veterán
És még mindig nem tudjuk hogy mitől fordul körbe a gáz markolat az ER6-oson.
Lassan már aludni sem tudok miatta. -
FIREBLADE78
addikt
Szerviz háttér. Ott a maurer. Hivatalos forgalmazó. Utálok egyedül motorozni. Legalább egy ember kéne. Erdély hiába van kopesre,ha nincs szabad hétvégém. Úgy van szabadidőm,hogy mostanában haza érek 6-7 fele,akkor csak ne induljak románba

-
ath
senior tag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
tegnap mentem egy majdnem 800km kört [link], ebben nincs benne a horvát eltévedés
nem bántam meg, hogy egyedül voltam, kerek 10 órára jött ki -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem értelek, neked egy köpésre van Erdély, akár minden hétvégén ott motorozhatnál - ha akarnád....

-
zgospel
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Egyébként mi a gond az egyedül motorozással?
Ha már 3 motorral mentünk nekem mindig az volt a tapasztalatom, hogy mindháromnak külön időpontban kell: pisilni, enni, inni, tankolni, stb. Szóval folyton ácsorgás meg időelb*szás
És akkor az eltérő tempót már nem is említem 
Mi az az útvonal egyébként?

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem nehez.
Egyreszt a te motorod ritka, az emberek fejeben pedig az van, hogy sosem volt igazan rendezett szevizhattere a markanak. Igy mindenki betegagynak kepzeli. Sajnos csak alacsony arral lehet kompenzalni.Valamit nem jol csinalsz, abban mi a jo, hogy ugyanarra mesz, csak van elotted egy masik motoros?

-
-Mosquito-
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
CyberPunkot miért nem keresed?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
kcsa
veterán
Egy időben ajánlgattatok itt egy sportmotor.hu-s (asszem) apróhírdetést, ahol kedvező áron lehetett gumit venni. Létezik még ő?

-
FIREBLADE78
addikt
Nem gondoltam,hogy ilyen nehéz eladni nyáron egy mocit. Megnézték v 800-an,de egy sem telefonált még.

Amúgy mostanában lenne időm motorozni esténként,de annyira nincs kedvem. Úgyis tudom,hogy egyedül leszek,mindig ugyanarra az útvonalra megyek,semmi változatosság. Ott rohadjon meg![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jhaa hogy nem is az a neve
Az alapjárattal szerencsére nincs baj. Köszi a segítséget 
-
Tarill
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Érdekesek ezek a régi sv-k van aki400-ért se tudja eladni mert gyorsan kell neki pénz valaki meg halál komolyan gondolja h 600-650-et akar kapni érte holott 550 környékén sokszor látni 2003 utániakat... Én is félek hogy mennyibe tudom eladni az enyém ha odakerül a sor... Még párévet öregszik is addig

-
vendingo
veterán
Megtaláltam a régi motorom hahun

Drágábban adja, mint amennyiért vette tőlem.
Kicsit bazári lett ezekkel a kék szarokkal. -
LustaDick123
tag
válasz
vendingo
üzenetére
Hidd el, voltam párszor már, 2002 óta szinte évente mentem a horvátokhoz, Krk, Makarska, Isztria stb.
Sajnos az árak elszálltak (bár azóta talán mérsékeltek egy kicsit az utóbbi időkben), ma már tök mindegy, hogy hova mész nyaralni (görög, olasz, horvát tengerpart), mert az árak kb. azonosak.
Voltunk sátorral, egyedül, többen, a jó helyekhez szerencse, türelem (lehet mész 100 kilométert, mire találsz egy jó helyet egy kempingben). Mint írtam a napon, sziklán, lejtőn, WC/út/kocsma/étterem/játékterem mellett mindig van hely.
Van pár utazási iroda, ahol tudsz foglalni, de ott szinte csak szombattól-szombatig, ekkor viszont rászabadul minden mazsola/lakóautós/lakókocsis/hajót vontató/félkómában vezető (a tetszőleges kombinációban) az utakra. Booking-com és társai szinte ismeretlen.
Sokszor voltunk úgy, hogy két fő esetén egy számunkra tetsző faluban megálltunk a "tourist info"-nál (ez vagy egy kis üzlet vagy a széken "sobe" táblát tartó néni) és lett szállásunk. Sokszor olyan rosszatt akartak ránksózni, hogy mentünk tovább. A "tulaj fél óra múlva jön" és hasonlók miatt sajnos ez időigényes. Igen, volt szerencsénk is, pl. szombat este 9-kor elsőre Baskában, főszezonban a tengerparton lett 5*-os szállásunk olcsón. A gond az volt, hogy ki volt adva, és hétközben költöznünk kellett. :-)A lejutás viszont elég macera a nagy forgalom és a fizetőkapuk miatt (kocsival voltam mindig).
-
vendingo
veterán
válasz
LustaDick123
üzenetére
Neked nem lehetnek jó tapasztalataid a kempingekkel. Én volt, hogy este 10-kor estem be, és akkor is tuti helyem volt. Az isztrián lehet nagyobb a zsúfoltság, de lent a dalmát részen frankó helyek vannak sátraknak, bőven lehet válogatni. Voltam már mindenféle hónapban hétvégén, hétköznap is, csak jó tapasztalataim vannak.
Teasüti: Majd teszek vele egy próbát, de pont ma vittem gumiztatni, a héten már nem lesz nálam.
-
vendingo
veterán
válasz
LustaDick123
üzenetére
Gondolom motorral mennek, ilyenkor nincs dugó, meg sor. Volt, hogy 20 motorral repesztettünk a kilométeres sorok között, mert állt a pálya felújítás miatt. Fizetőkapuknál kis létszámú csoportoknál nincs gond a pofátlankodással. Tököm se tologatná a motort a 40 fokban amikor araszol a sor.
Olyannal még soha nem találkoztam, hogy kempingben nincs hely sátrazóknak.
-
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Áhh értem akkor ez ennyi mindentől függ, köszi a segítséget. Egy másik kérdésem is lenne az injektor szinkronhoz. Azt milyen gyakran érdemes csináltatni? Illetve miből lehet tudni, hogy szükséges?
-
LustaDick123
tag
válasz
baboss
üzenetére
Full teltház van.
Ha rövid időre és sátor, akkor Isztria (közel van), van kemping Lovranban, Rabacban, Medulinban stb. sok helyen.
Egy jó tanács: péntek reggel érkezz. Ennek oka, hogy a horvátoknál szombaton van turnusváltás. Kisebb a forgalom az autópályán (értesd csak 1km a sor a fizetőkapu előtt) és a külföldi lakókocsisok elindulnak hazafelé már pénteken, hogy hétfőn dolgozni tudjanak. Ilyenkor nagyobb az esély a kempingben a jobb helyekre (egyáltalán helyre). Ennyien egy lakókocsis helyre be tudtok menni, érdemes olyan kempingbe menni, ahol van hűtőbox a recepción (kajának, sörnek). -
ath
senior tag
szerdán kakucs? eringen oktatás is lesz, lehet hering lesz

-
Horvi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi, azért majd szólok a szervizben, hogy pillantsanak rá

Egy olyan kérdés még felmerült bennem, hogy kb mennyi ideig tart egy szelephézag ellenőrzés, szükség esetén állítás? -
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Erre nem tudok választ adni.
-
vendingo
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem esik le, de próbáltam már mindenhogyan váltani.
V.Stryker: Most volt olajcsere, maradt minden a régiben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Fujifilm X
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Gyúrósok ide!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Óra topik
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4305, 100% Akksi
- 350.000FT HELYETT! SzinteÚJ Ulefone Armor Pad 5 Ultra PROJEKTOROS KIB. KEMÉNY TABLET!!! 1.8kg
- Lenovo X1 Yoga gen. 6. // i7-1185g7 // 32GB // 512GB // ÚJSZERŰ!!! // ÚJ ÁRA 1.408.990.-Ft!!!!!!
- 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)