Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topiccsendőr
addikt
Adatpontositas:
A mitonak 40 es ez alapjan a villaja, pedig en mertem egyet 43 al (lehet kicserelte, mert palyamotorrol vettem a meretet)
az Rsemnek meg 41 et mertem. Bar azt is 40 nek irja.
A cbr villaja 31... -
-Mosquito-
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
1, Jól sejtem tiéd az egyetlen AT itt szóval passz, hol kéne keresni, ahol kompletten megkapod. Ez is megoldható ha rákeresel,esetleg az AT fórumán FB oldalon is megkérdezheted. Olajat viszem, szerelőnél van levegő/olajszűrő.
2,Kereső fent.
3,Kereső fent.
4,Kereső fent. De ha nem próbálod fel, hogy jó-e a régi akkor nem derül ki.GPS, jófogáson most van pár olcsó Garmin. Pl a 345. [link]
-
-
vendingo
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
Ajánlj egy helyet, ahonnan érdemes megrendelni az olajat, szűrőket.
Az xrider nem nyerte el a tetszésem, garmin párti vagyok, csak a motoros garmin 200-300k.
Eddig a tanktáskában használtam a GPS-t, de jelenleg ez nem megoldott.Nem szeretnék ebayről rendelni ilyen apróságot, mert utálok várni. Csak abban az esetben rendelek külföldről, ha anyagilag jobban megéri. itt max pár százast spórolok, ellenben lehet, hogy heteket fogok várni a cuccra.
Tanktáska nem létszükséglet, de azért jó lenne, ha nem kéne minden apróságért a dobozt nyitogatni. Határon útlevél miatt, pirosnál vízért, autópályán pénzért... Zsebbe nem szeretek semmit tárolni, max telefont.
-
Moleman
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Tanktáska: én az egyik legolcsóbb szimpatikus ebayest rendeltem meg, majd beszámolok, ha megérkezett. Elég kicsi, lehet, hogy az AT-re is jó.
-
HSM
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ár/értékben messze a kapható legjobb, legélvezetesebb kismotorok ezek a "túltervezett" 125 2T sportmotorok. Ezt túl is tárgyaltuk, nem is vitattam soha egy percig sem.

(#86380) Gaboman: "aki például endurózik és keményebb terepre is kimerészkedik, jobban, könnyebbet nem talál náluk."
Ez így igaz.
Aztán hacsak nem verseny céllal tolja, akkor egy idő után megunja a bő 15L/100km-es+olaj (hasonló erejű 4T motorokhoz képest kb dupla) fogyasztást, és hogy ő tankolni jár, míg a haverok motoroznak, és végül vesz egy 4T-t ő is. 
-
Geresics
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Olaj+társai: ne a legolcsóbb helyen vedd, hanem megbízhatón, mert szokás hamisítani.
Szivargyújtót én eBay-ról vettem - igaz, én USB-t. Ha USB van benne, akkor figyelj arra, hogy kikapcsolható legyen, mert a 12V->5V átalakítás meríti az akkut akkor is, ha nincs bedugva fogyasztó!
GPS-tartónak én nem vagyok híve, hanem rendes motoros GPS-re szavazok. Kaptam kölcsön, úgyhogy jövő héten tesztelem a WayteQ xRider-t, kérdés mennyi idő alatt lesz belőle videó...

Tanktáskát passzolom, nekem van egy bőr tankborításom, és arra tudom 4 csattal pillanatok alatt csatolni a hozzá való táskát. Az aftermarket tanktáskákat nem ismerem sajnos...

-
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Na de épp most mondtál ellent magadnak!

A (#86388)-ban linkelt szitus videó nem elérhető, törölték a fiókot.
-
vendingo
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Szerintem még én is fogok tenni rá pár sérülést, nem csak aszfaltra vettem. Keresnem kell egy társat, akivel tudok majd terepezni, mert egyedül nem merek. Ha borulok, akkor a 233kilós mocit tuti nem fogom egyedül talpra állítani, főleg ha meg is ütöm magam.
Tegnap face-en összeismerkedtem egy másik africas illetővel, aki itt lakik pár utcával odébb. Ma talizok vele elvileg, jó sok kérdésem lesz hozzá.
-
vendingo
veterán
Sok kérdés, hogy mit honnan milyet:
Olajat, olajszűrőt, légszűrőt honnan szoktatok rendelni? Az se gond, ha egy csomagba megjön és nem 3 különböző helyre kell postát fizetni.
Keresek szivargyújtót is. Ebből valami normális valóban vízálló kellene. Nem a kormányra, hanem valamelyik idomra, csőre rögzíteném a plexi alá. Az se baj, ha van rajta USB csatlakozás, de ez nem feltétel.
GPS tartó kormányra? Valami stabil kéne, ami nem lötyög csörög zörög. Kappát néztem 14k körül.
Olcsóbb mint egy motoros GPS, autósom meg már van, illetve a következő is autós lesz.Tanktáska, ami enduro kialakításhoz jó? Ami most van, az szerintem nem lesz jó hozzá a tank kialakítása miatt. Árban valami olcsóbb kellene 15-18K körül. Nem kell nagy, iratoknak, italnak,1-2 szendvicsnek, napszemüvegnek kell elférnie benne.
-
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
"...kulonbozo mindenki..."
Dehogy különböző, hogy klasszikust idézzek...

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Úgy van ahogy írod, olyan minőségi alkatrészekkel vannak telepakolva hogy ebben a kategóriában csak jelenthetnek nekik a 4T motorok.
Ezekkel a teleszkópokkal el lehet menni szerpentinezni nem a motor hanem a te határaidat fogod karcolni.
A fékek is olyanok hogy akkor és ott áll meg a motor ahol te szeretnéd.
De szerettem volna én ilyen telót az SV650-re, meg ilyen féket.
Az hogy valakinek nem jön be hogy power alatt nem repít hát istenem, ezért kell pörgetni, felül viszont állati jó.
Verseny feelingje van, és ezeknek a 125 cm3 gépeknek pont ez a lényege.
De akkor térjünk rá a nagyobb kategóriára 250 és felette, ugyan ezen súllyal sőt 100 kg száraz tömeg.
Na ott kezdődik a móka, már alul is nyomaték dögivel, a 360-380-500 kategóriát nem is említem mert az itt levők 90%-a maga alá ...........!
Azt ezek után lehetne fitymálni milyen is egy jó 2T.
De senkit nem akarok meggyőzni, aki például endurózik és keményebb terepre is kimerészkedik, jobban, könnyebbet nem talál náluk.
Egyik kedvencem a friss videók közül.
A másik hogy mit is tudnak a 4T motorokhoz képest majdnem harmada cm3-vel.Ezt tudja, ha most még hozzáadjuk hogy 50 kg-al könnyebb ugyan olyan jó fékekkel és futóművel akkor el lehet képzelni mekkora feeling vezetni.
Ja hupsz, ez csak egy 250!
-
Geresics
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
korábbi időpontra, mint a jelenlegi nem tudsz kötni. Ha az adásvételi korábbi napra szól, akkor arra a MABISZ biztosít, és pótdíjat kell majd fizetned rá.
Bárhol kötöd, kell nekik meghatalmazás. Netrisknél lefotózod, és on-line beküldöd nekik - nem kell postázni. Ráadásul megkötöd most, és majd beküldöd éjjel (amikor már nem motorozol) - legalábbis így emlékszem... -
vendingo
veterán
Segítség kellene!
Próbáltam biztosítást kötni online, de nem akar összejönni.
Netrisken tegnapelőtt sikeresen kalkuláltam, és a signalt dobta ki nyertesnek.
Signal oldalán viszont nem bírok szerződést kötni, mert folyamatosan hibaüzenetet dob, hogy "A kockázatviselés legkorábbi kezdete 2017.06.18 06:11 lehet!"
Hiába állítok be akármilyen dátumot, nem enged tovább.Gondoltam kötök a biztosítások.hu oldalon. Itt flottul ment minden, de itt meg azt írják, hogy küldjem el nekik levélben a meghatalmazást, hogy eljárhassanak. Nekem ez nem jó, mert semmi kedvem ezzel szórakozni, hogy postázgassak, meg ezzel is telik az idő, nem tudom használni a motort.
A kérdés, hogyha nem küldök nekik meghatalmazást, akkor az nekem semmivel nem jár igaz?Nem hiszem el, hogy ennyire komplikált egy szaros biztosítás kötése. Itt a szabadnapom, tudnék motorozni, de biztosítás nélkül nem szeretnék.
-
emre
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ha már itt tartunk.
Közútra, teljesen átlagos, mondhatni szabályszerű közlekedés mellett a fordított telónak van valami előnye a hagyományos becsúszószárral szemben? Vagy ha például a 39mm-es van kicserélve 41 vagy 43mm-es telóra?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Igy van, kulonbozo mindenki, de itt nem is a loerorol van szo, bar muveszunk masodszorra is nagymotorhoz hasonlitja

Hanem vizsgaljuk meg, mit kapsz 125 kategoriaban.
Az egyik motornak 43 as felforditott villaja van 320 as tarcsaval, olyan vazzal, es banan lengovillaval, amit a mernokok 400 kobcentis eroforrashoz terveztek. Mirol beszelunk meg mindig???
Ezt mar lehet sportmotornak nevezni, a 4T az egy parasztvakitas ebben az osztalyban. Egy kosar kene az elejere, es lehetne vele csivavat setaltatni.
-
vendingo
veterán
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
Nekem pont a 2T-érzés nem adta.... Pl. hogy power alatt éppen nem gurultam vissza a hegyről, a büdös és füst, ahogy járt, és, igen, és az idegesítő zümmögő 2T hang.

Mondom ezt annak ellenére, hogy tényleg tök jó döntögetni. De egész más egy jobbféle nagymotor, klasszisokkal jobb.
-
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Köszi, már benne van!

Mivel eddig nem ismertem, nem tudtam, hogy ez is motoros rendezvény
-
Geresics
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Jelentem épp most írtam be újabb 10 motoros rendezvényt, tessék csemegézni!

www.MotorosVandor.hu/Rendezvenyek
Kicsit már ég a fejem, hogy a veterán részére nem kapok új rendezvényeket, de hát mit csináljak, motorom van!

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Az az igazság hogy minek magyarázkodni, aki szereti a 2T érzést azoknak többet ér mint 180-200 lóerő.
Ahogy a power kinyit, a hang, a könnyedség, a jó futómű és fékek.
És akkor ez még csak a 125 kategória. -
AllTheBest
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
kb 7ezernél megcsúszik, amikor elkezedne igazán húzni

Tisztában vagyok vele, hogy ahhoz azért már kéne technika még bele, hogy meglegyen a 40, a gyártó adatlapja szerint megfelelő kipuff és karbi elég a 40-hez, bár én 35-tel is vígan meglennék

Az öreg aki nekem csinálja a hengereim meg a főtengelyeim mondta, hogy azért 300km-en keresztülvigyázzak rá, én meg vigyáztam is, mert elég drága henger
Konrkétan a motort friss műszakival együtt olcsóbban vettem meg, mint amenniybe a henger kerül
Csak ezért csaptam le rá, de volt baja rendesen.. szegény polini-ban is voltak kisebb karcok a hengerfalon, de az öreg szépen megcsinálta 
Amúgy petku kipuffom volt a kisebbik gépemen(CPI sm 50, 73,5.ös hengerrel), azzal szépen harapott, közelébe se ért pl az előző giannelli vagy technigas rezó...
Sajnos nekem tervezett kipu kéne, mert ugye az én motoromon nincsenek idomok és nem olyan szép, hogy a kipu nagyon alacsonyan megy el a motor alatt
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
AllTheBest
üzenetére
Aha, hat szerintem nem, en vadonatuj hengerrel azonnal palyaztam vele, nicasilnak nem nagyon kell ez.

A 40 loerot rettento nehez elerni. Ahhoz kb olyan setup kell, ami azt jelenti, hogy 1000km kent dugattyucsere, mert annyira megvaltoztattad a vezerlest foleg a szivooldalon, hogy hatalmasat billeg a dugattyu, mivel a palastjaba is bele van marva, illetve a henger is hianyzik a kibovitett szivores miatt. Es az sem mindig 40 lo. Inkabb kevesebb.
A petku dobot nekem is ajanlottak, aztan megharagudott az ember, amikor megkerdeztem, hogy van-e valami fekpadi meressel alatamasztott szam. Kb en voltam a hulye, hogy nem fizettem azonnal 30 ezret egy legendara, mert aki eddig rault ilyen motorra, az erezte hogy jobban megy
mondom, ez nekem nem eleg info 
Viszont lenyeges infot lehagytad. Neked elcsusztatja a kuplungot nagy fordulaton?Szerk:
Marmint a kopolamellak elvekonyodtak, vagy a kosarral volt baj?
Tipikis jelenseg a huzott RS nel, hogy elcsuszik a kuplung. Viszont ha ebc erositett rugot veszel, a kinyomo "csapagy" fog hazavagodni hamarabb, ami egy darag golyo. Ezert en inkabb ma olajat raktam bele, ami edfig bevalt. -
AllTheBest
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Majd ha lesz rá lehetőségem, viszem padra, kíváncsi vagyok, hogy tudni fog-e 40-et, mert azzal elégedett lennék
Túl sok minden nincs, főtengely centíroztatva lett, erősebb hajtókart és tűgörgőt kapott, a henger fel lett polírozva, b-s dugattyút kapott, még 1-szer lehet javítani a hengert. Az összes csapágy ki lett cserélve, légszűrőházon lett kicsit mókolva, hogy több levegőhöz jusson a gép, meg hát ugye a 34-es a karbi ami még lényeg
Jelenleg gyári kipuffal és technigas végdobbal használom, eléggé visszafogja az érződik rajta, de még így is szépen megy. Csak idén sikerült bejáratnom a hengert, 300km-et azért illik ilyenkor adni még a nicasilos hengernek is adni... nagyjából 1000km van benne, és ami a legmeglepőbb, rövid áttétellel 8 literből 100 km-en megvan ha mondjuk 70%-át az útnak városban teszem megKuplung az már akkor is eléggé rottyon volt amikor megvettem a gépet, csak most jutottam el odáig, hogy meg tudjam venni az ebc kuplungot rugókkal együtt.
Olajból már nem emlékszem pontosan, de mintha motul gear 300 lett volna belerakva, azt tudom a blokk már lassan 1 éve összerakva várta, hogy bele tudjam rakni a vázba
De az is cserélve lesz megint a kuplunggal együtt, hiába van benne csak nagyjából 1000km -
Topiccsendőr
addikt
válasz
AllTheBest
üzenetére
Ha lemered padon, mindenkepp linkeld az erdmenyt
Polini 160 as henger? Mik vannak meg benne?
Ne legyenek irrealis elkepzeleseid, a 40 lo is eleg nehez, nemhogy a 45. Plane a polinibol. De hajra!
Kuplungodat ezek szerint elcsusztatja. Milyen olaj van benne? Jaso ma, vagy ma2 ? -
tboldi
nagyúr
válasz
nyogo83
üzenetére
Én vagyok az ellenpélda, ugyanis én minden téren elégedett vagyok a Red Baronnal. Igaz, én egy (akkor még) nem egész 9 hónapos, 1517 km-t futott magyarországi motort vettem, itt még nem volt ok a gányolásra.

Mondjuk néha Tasi is tud sületlenségeket összehordani...

vendingo: Gratula!

-
zgospel
őstag
válasz
nyogo83
üzenetére
Aztaqú... tudtam én hogy itt a balkánon nagy gánymesterek élnek, na de ez túl tesz azon amit eddig gondolni mertem... vagy csak én vagyok túl naív.
Ráadásul ahogy a red baronos hirdetéseket ismerem a többihez képest biztos drágán kapta meg szerencsétlen tulaj a motort.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Ketto darab nepitelet. Ebbol sokat megtudunk.

Raadasul agysebeszektol.
Az egyik pedig a klasszikus kipufogo csere utani rossz karbi beallitasbol adodo megragadas. Azaz hozzanemertes.
A masik pedig siman elhanyagolt motort vett, amire kolteni kellett.
Ha nincs penze motorra, a fasznak vesz az ilyen?
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
A muvesz raadasul egy 1.3 as 4T t hasonlit egy 125 os 2T hez

Akkor mar johetnenk azzal, hogy egy gp 125 os 2T vel jobb koridot mesz Hringen, mint egy 4T 600 al. Ha mar a teljesen ertelmetlen fasz hasonlitasokhoz hozzaszoljak
Az RS, Mito nem egy liga egy cbr el. Ezt aki nem tudja elfogadni, az igy jart
menjen szepen leveleket kezbesiteni a cbr rel 
-
AllTheBest
őstag
Szeptemberben volt egy balesetem a motorral, röviden: bevágtak elém és ráfékeztek én meg nem tudtam megállni, belecsattantam az autó hátuljába, motor eléggé megsérült, kézfejemben 2 csont eltört, mindkét térdem zúzódott.
Mivel kívülről nem nagyobb a henger, a Polini logót is a membránház alatt van, addig nem látható amíg a henger le nincs szedve
Egy fossá tört motort meg nem hiszem, hogy fel akarnának dobni padra, hogy lássák hány ló van benne... Még amiatt se büntettek meg, hogy más szín volt a forgalmiban, mint amilyen a motor volt( 1 héttel előtte lett kész a teljes fényezés, ezt a rendőr is látta, szóval nem volt gond).Jelenleg még nem tud 45 pacit az enyém, talán nyár végére, a komolyabb kuplungszett elvileg jövő hét végén érkezik, kipuffot meg majd terveztetek petkuval ősszel, karbiból meg már 34mm-es kéri az üzemanyagot, szóval csak meglesz az a 40 paci

A gond azokkal a motorokkal van amik rendszám nélkül vannak használva ötvenesként... Az ilyeneket meg leszarják szerencsére
-
vendingo
veterán
válasz
canniball
üzenetére
Lábtartó gumi fémig kopva, jó pár kavicsfelverődés, festéklepattanás, bal oldalán egy kis horzsolás...
Ha rajta ülök, ezeket pont nem látom, így nem zavar. Közelről észrevehetőek a sérülések. A lényeg, hogy gyári sérülésmentes DID felnik vannak. Az drága tud lenni, ha cserélni kell.Jövő héten megy átnézésre, rendberakásra egy AT-hez elég jól értő szerelőhöz. Ő majd átnézi, elemzi a dolgokat. Télen majd kap egy komplett nagy generált, amikor bontva lesz a blokk is. Fullra gatyába akarom rázni a vasat, nem tervezek további kitérőket a motoros pályafutásomba. Ha kell ráköltöm a gatyám is, de legyen üzembiztos, és feleljen meg maximálisan az igényeimnek (új kipuff, plexi, egyedi ülés, doboztartó rendszer, fém kofferok...)
-
HSM
félisten
válasz
AllTheBest
üzenetére
Az oké, csak mondjuk ha elcsap egy autó, vagy bármi baleset történik, akkor elég komoly gondok származhatnak abból, hogy nem felel meg a jogsinak, rossz esetben a forgalminak sem a gép....
-
vendingo
veterán
válasz
Geresics
üzenetére
Köszi mindenkinek!
Hiszed vagy sem, első hosszabb utam Pécsre tervezem rokonlátogatóba, illetve a környéken felkeresek pár cimborát. Ez attól függ, hogy otthon tartózkodnak-e a pécsiek. Ha aktuális lesz, akkor majd jelentkezek.
Moleman : Első motoromnál én sport túrában gondolkodtam, így lett az SV. Minél többet töltöttem a nyergében, minél vadabb tájakra merészkedtem úgy körvonalazódott meg bennem, hogy nekem valami kényelmesebb kell. Ekkor eladtam az SV-t, de végül nem lett belőle semmi, mert épp nem találtam megfelelő Africa Twint, amit megvettem volna, végül elfelejtődött a dolog.
Pár hete költözött az utca túloldalára egy motoros fazon, egész nap azt hallgatom, hogy jön megy a mocival, közben valami motoros műsor hatására elkapott a gépszíj és felkerestem a fórumot úgy, hogy nem akarok mocit venni. Aztán, hogy veszek egy 125-öst, aztán 500-ast, aztán vettem egy 750-est.

Csak meg ne bánjam.
-
Moleman
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Gratula!
Közben én is közelebb kerültem ahhoz, hogy mire is vágyom, végigüldögéltem a potenciális motorokat. A CBF600 kiesett, a GSX750F kiesett, nekem nem voltak kényelmesek, a Hornet és az ER6 nem rossz, de egyik sem fogott meg, a GSF650 és a Z750 viszont olyan, mintha rám öntötték volna. Karbis Fazer sajnos nem volt sehol, így plátói marad az a szerelem.
Üléspróbáltam DL1000-et is, az nagyon kényelmes, tudta, amit vártam tőle, de még nem vagyok biztos benne, hogy annyira nagy térdszöggel akarok-e motorozni, örülök, hogy első próbálkozásnak inkább a sport-túra vonalon indultam el (184 centi vagyok, átlagos lábhosszal).A hahus Z750-ek ijesztően olcsók, felébe kerülnek, mint a Red Baronnál, ez azért van, mert ők túláraznak, vagy azért, mert az olcsók szarok és az övék ennyire jó?

Jövő hétvégén megyek megnézni a beígért ismerős 650-es Banditot, el is hozom, ha nem lesz semmi baja.
-
vendingo
veterán
Megvettem a gépezetet.
Külsőre nem a legszebb, de úgy fogom fel, hogy patina. 27 éves motor, nem vártam, hogy karcmentes legyen. Csúnyának nem mondanám, de van pár harci sebe, kavicsfelverődés, horzsolás, stb...
Na de: motorja jó, futóműve rendben, minden biszbasz működik rajta, kényelmes, tudok kiállva közlekedni, tudok helyezkedni az ülésén, nem egy zsebkendőnyi területen tördelem a golyóimat.
Első utam a közeli szőlőbe vezetett, ahova eddig csak gyalog és bringával merészkedtem. A moci jól vizsgázott, főleg, mert esett az eső, volt kis sár is.A gumija nem a legjobb, mert ez a fajta mitas elég fos vizes úton, cserébe nem kopik, aszfaltra és könnyebb "terepre" is jó.
Az ülés szép, kaptam hozzá dobozt, meg egy hengertáskát is, na meg egy extra hátsó lánckereket, amit mihamarabb szeretnék beszerelni, mert jelenleg városban 1-es, 2-es fokozatban tudok közlekedni, mert országútra van hangolva.
A motor finoman jár, pöccre indul, hangja mesés. Nem egy gyorsasági bajnok, de erőből megold mindent. 140-es utazót lazán tudja, nekem ez a lényeg, minden másra ott a V2 nyomatéka.
A gyári plexi egy rakás fos, telibe kapja a nyakamat a szél. Ezen majd az MRA vario segít, de 35-40k
Kipuff is cserés lesz majd egy arrow paris-dakar replicára, de előbb a kötelező cseréket szeretném letudni, utána jöhetnek a kényelmi dolgok.

Próbaút végén majdnem magamra döntöttem a gépet. Megszoktam, hogy az SV-nél hamar talajt fogtam, ennél meg hiába nyújtózkodtam, hirtelen nem találtam a talajt. Jó magasan ülök, átlátok a kis dobozos autók felett is. Vonzza a tekinteteket a gép, csak sajna a 40-50 éves férfi korosztályét. Nem egy csajozós moci

Ami a legjobban tetszik, hogy nem kell folyamatosan az utat kémlelnem, hogy mikor megyek csatornafedélre, útjavításra, kátyúba. Átmegy ez árkon bokron. -
AllTheBest
őstag
válasz
Moleman
üzenetére
Vizsgás a motor...
Egyelőre szerintem az lesz, hogy berendelek kínából egy kamu ktm fejidomot 6ezerért már e jelzéssel ellátott is kapni, aztán abba már megy s2-es izzó, amiből már vannak nagyobb teljesítményűek isHSM: Gyárilag én sem tudom, hogy hová valóak az rs-ek, de az biztos, hogy nem a magyar utakra... Pályára szeretik az emberek megcsinálni.
Ez a motor arra jó, hogy legyen az embernek valami normális erejű gépe akkor, ha nem akar várni a2-re vagy korlátlanra. Én még 1-2 évig elhajtom a sajátom, egész élhető kis motor, Az enyémen a henger pl 40-45 lóig tud normális karbival és kipuffal, 120 kilóhoz az is bőven elég, nem mondom, hogy sok, de egy 50-es kis szar utána már ez is elég
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman
üzenetére
"Ahová ezek a gépek valók"
Így könnyű érvelni, hogy sűrű homályban hagyod az állításod felét.
Megmondom az őszintét, nekem fogalmam sincs, hogy ezek a gépek hová "valók" (moto1?
) de én megfelelő felhasználásnak találtam felgurulni vele (RS125 "full power") Pestről Dobogókőre és vissza. Ugyanaz az út még az SV650-emmel is nagyobb élmény, pedig az nem is egy busa.... 
Szerethető, élvezetes gépek szó se róla, én is szeretem őket, de azért a 30 lóerő csak 30 lóerő, és ezzel a kis súly sem tesz csodát.

-
Moleman
addikt
válasz
AllTheBest
üzenetére
Ha vizsgás motorról van szó, nem tudom, mennyire szabad belenyúlni, nekem a robogón könnyebb dolgom volt, felcsavaroztam egy autóra való H3 55W ködlámpát az első idomra, és tökéletesen világít. Aránylag magasra van állítva, hogy messziről észrevegyenek, de épp csak annyira vakít, hogy még nem villognak rám.
-
Geresics
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Első motortulaj általában hiába szereti a motorját, nem tud vele törődni rendesen. Fiatal, szeleburdi, stb. Igen, saját magamból indulok ki! Szerencsétlen első motorom kapott aztán hideget-meleget! Szereltük is sokat! Szervizben? Ááá! Otthon, szerszámosládával, kalapáccsal, néha hegesztővel! Egy idő után meguntam, és már nem műszakiztattam, hanem átépítettem erdőjáró-motorra! Mondjuk az volt ám a jó világ, sokkal több élvezetet hozott, mint előtte!

Aztán ránkszálltak az erdészek, és inkább eladtam szaré-hugyé...
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A Mito próbál a lehető legjobban teljesíteni, és sok versenytársához képest csúcsminőséget nyújtani a fiatalok számára is. Így elmondhatjuk, hogy a modell a tinédzsereknek készült, viszont lehetséges, hogy nem nekik való? A Mito folyamatos törődést és karbantartást igényel, amit a legtöbb fiatal nem tud megadni számára. Vajon véletlen, hogy sok hazai tulajdonos motorja legtöbbször szervizben vagy a garázs mélyén álldogál csak, s sokat panaszkodnak a meghibásodásokra? Hogyan lehet, hogy külföldön találni olyan tulajdonost is, aki 7 év heti használat után sem tapasztalt motorhibát rendszeres karbantartás mellett?
Ott a pont az utolsó mondatban, ennyi, nem kell ezt túlragozni.
Mindenki tudja hogy egy kétütemű motor sokkal nagyobb törődést igényel, ez van, de aki szereti a motorját az törődik is vele.
Nem horrorisztikus összegekről beszélünk hanem gondosabb odafigyelésről. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
RS125 népítéletek - tulajok által írva. Hajdanán (4 éve, A1 jogsi előtt) én is elolvasgattam ezeket, mint ahogy az összes többi 125-öst is. Nem mindenre emlékeztem már, de a lényegére igen: sok pénzért fenntartható, előző gazdáik által többnyire erősen lelakott, széthajtott gépek, ráadásul legálisan nem férnek bele a 11kW-ba, még ha arról van papírjuk is. Ha valaki nem konkrétan szerelmes beléjük, korlátozott anyagi forrással rendelkezik, nem biztos hogy ezeket kellene ajánlani egy kezdőnek. Részemről vége, ha a Topikgazda törölni akarja a hozzászólásaimat, nem fogok felháborodni rajta.

-
Gaboman
nagyúr
-
AllTheBest
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Wow wow wow. Mint rs 125 tulaj ki kérem magamnak... Az enyém 11kw-os forgalmival rendelkezik, B125-tel vezetem, teljesen legális ,,ócska szar,,. Ezek a motorok akkor pénztemetők ha hülye várásolja... Az eladóknak nem szabad hinni, ennyi az egész. Ha rendesen össze van rakva, nincs szarrá forgatva és minőségi olajat kap, akkor kb ezek is kivisznek a világból, ezek az ócska szarok... Gondolom neked is onnan van rs tapasztalatod, hogy az egyik ismerősöd unokaöccse azt mondta, hogy szar...
-
AllTheBest
őstag
Sziasztok, történt úgy, hogy a motorom át lett építve(Aprilia Rs125), ebben benne volt az is, hogy vettem egy egy yamaha wr fejidomot, aminél csak most eszméltem rá arra, hogy egy gyenge 35w-os japán szabványú izzó megy bele, a 35w a legnagyobb teljesítményű amit tudtam hozzá kapni... Ez sajnos este harmatgyenge, nem is járok a motorral most este.
A kérdésem az az, hogy esetleg legálisan lehet-e a motor elejére rakni kiegészítőként valami normálisabb fényforrást? Vagy esetleg tudnátok ehhez a fejidomhoz hasonlót ajánlani amibe valami normálisabb(pl h4)-es izzó kell?

Itt egy kép a gépről, hogy kb ehhez a stílushoz illő fejidom kéne ha nem megoldható a kiegészítő világítás...[link]
Hirtelen ilyeneket találtam, még nem ástam bele magam abba, hogy ez nálunk mennyire használhatóü legálisan... [link]
-
Yasuo
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
A Honda CBR125-öket én is néztem, nagyon tetszenek. Szóval ennyiből még nincs igazán jó? Ez pl jónak néz ki, csak kicsit sokallom.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Ha a hasalós jön be, akkor ilyesmiket keress - bár nem biztos hogy egy jó állapotúhoz elég lesz a pénzed.
(#86322) Gaboman: meg büdös kétütemű benzintemetők, Persu-n kívül más bottal sem piszkálná....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Gaboman
nagyúr
Akkor a te gépeid az Aprilia RS125 vagy a Cagiva Mito 125 EVO2.
Az EVO2 a 125 cm3 motorok ferrarija, kinézetre is dögös, 7 sebességes, fiatalabb koromban akartam venni egyet, állati guszta gépek.
EVO 2
RS 125
2002 RS 125,
2000 EVO 2 -
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Már elég régóta nagy álmom, hogy motorozhassak és legyen egy saját motorom. Most úgy néz ki, ha minden jól megy 1-2 hónapon belül elkezdem autóra a B-s jogosítványt. Ha ez meglesz meg szeretném csinálni motorra az A1-es jogosítványt, hogy vezethessek 125ccm-s motort is. És itt kérném tőletek a segítséget abban, hogy milyen motort vásároljak első motornak. Leginkább gyorsasági/sport kivitelűek tetszenek. Az összeg, amit rá tudok fordítani az max 350, nagyon max 400ezer forint, ebből kellene kihoznom egy megbízható, szép 125ccm-s motort.
Milyet ajánlotok?Köszi előre is!
-
canniball
nagyúr
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ebben vagy egy "kis" túlzás... Egyrészt nem motoros rendezvényekről volt korábban szó hanem motoros felvonulásokról ahol több tucat motoros gyökkettővel vonul végig a városon, az általad linkelt rendezvény teljesen más műfaj. Másrészt nem arról volt szó hogy senki nem szereti a felvonulásokat, hanem hogy van aki nem van aki de; mindenki mehet vagy nem kedve szerint, nem vagyunk egyformák.
-
Topiccsendőr
addikt
Regebben szo volt a motorosrendezvenyekrol, amit senki sem szeret.
Szerintem ez hatalmas buli lehetett, jovore biztos elmegyek valahogy. -
tboldi
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
és (#86301) persuader:
Most mé'?

(#86303) Horvi: Alattam még az sem tűnik olyan nagynak.

(#86304) FIREBLADE78: Supermoto nem vonz.
Esetleg egy 690 Duke vagy egy Hypermotard, de ezek is csak részben hasonlítanak egy sm-hoz, nem kimondottan azok. 
szerk.: (#86297) CyberPunk666: Én nem éreztem, hogy ez lenne a nekem való.

-
vendingo
veterán
A sisakom 3 évig volt a gyári zsákjában a szekrény mélyén. Normális, hogy az összes fehér minta full sárga lett? A sisak festett, és 100k volt.
Az olcsó 30 ezres sisakom csak simán a szekrény tetején pihent, annak semmi baja nincsen. -
Geresics
addikt
Az elmúlt időszakban egyre több probléma volt az oldalam tárhely-szolgáltatójával (hostinger=fos). Lassú volt a honlap, és egyre sűrűbben írta azt, hogy "Oops, ön elérte a CPU használati limitet", ami miatt elérhetetlen volt a rendezvénynaptár
(a többi úgy sem érdekel senkit sem!
). A hostinger supportja közölte: ingyenes tárhelyen ne reklamáljak, fizessek, és újra jó lesz... Anyád! 
A tárhelyes topicban ajánlották a Nethely csapatát, akik végtelenül segítőkészek voltak, és segítségükkel sikerült átköltöztetnem hozzájuk a weboldalt.

Továbbra is ingyen tárhelyt használok (256MB nekem bőven elég), de a sebesség sokat javult, és többé nem lesz olyan, hogy a rendezvénynaptár nem elérhető!Szóval minden kedves motoros társam figyelmébe szeretném ismét ajánlani a folyamatosan bővülő rendezvénynaptárat! Szeretnék mindenkit biztatni (függetlenül attól, hogy szerinte sz@rok-e a videóim, vagy sem), hogy válogassanak a számukra szimpatikus rendezvények között!
Szerencsére sok motoros küldött már olyan rendezvényt, ami nem szerepelt a listán, így folyamatosan bővül a naptár, és rövidesen újabb nagyobb adag kerül bele a naptárba (a tárhely-mizéria miatt nem frissítettem a listát még)!
A rendezvény naptárért kattintsatok:www.MotorosVandor.hu/Rendezvenyek
HA tetszik, kérlek oszd meg bátran másokkal is (pl. facebookra másold be, hogy:
2017-es motoros (és veterán) rendezvénynaptár:
www.MotorosVandor.hu/RendezvenyekTovábbra is hangsúlyozom: egyik sem az én rendezvényem, és az oldalon reklám sincs! Nincs belőle bevételem semmilyen módon! Egyszerűen motorosként motorosoknak csináltam a naptárat!

u.i.: ha készül egy rendezvényről (hivatalos) videó, küldjétek el a linket, és beteszem, hogy utólag bárki megnézhesse!Köszönöm mindenkinek, aki segít egy megosztással, azoknak, akik pedig csak böngésznek a programok között, jó szórakozást kívánok! (Nem haragszom, ha nem osztod meg, én sem osztok meg minden hülyeséget, de szerintem ez nem igenis hasznos!)

-
Horvi
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Egészen véletlenül nem pont a tied?

-
ujskodas
tag
Ha volt már bocs, de hátha érdekel valakit.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Xiaomi Electric Scooter 5 Max hosszú garancia + gyorstöltő, azonnal vihető
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Saeco Intelia Deluxe (HD8904) automata kávéfőző cappuccino fejjel
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Felsőkategóriás Gamer PC! Csere-Beszámítás! R9 9800X3D / RTX 5080 16GB / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Astro A50 4th Gen wireless + base station fejhallgató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

az Rsemnek meg 41 et mertem. Bar azt is 40 nek irja.

Aztán hacsak nem verseny céllal tolja, akkor egy idő után megunja a bő 15L/100km-es+olaj (hasonló erejű 4T motorokhoz képest kb dupla) fogyasztást, és hogy ő tankolni jár, míg a haverok motoroznak, és végül vesz egy 4T-t ő is. 

(a többi úgy sem érdekel senkit sem!