Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• 2000-es környékén kb. 600×600 dpi-s nyomtatók voltak, előtte meg 300×300 dpi.

Egy négyzethüvelykre eső pontok száma: 300×300 = 90.000 pötty, illetve 360.000 pötty.
    Ma a modern tintás nyomtatók 5760×1440 dpi-re képesek, ez 8.294.400 pont.

Valójában ezt a sok képpontot átfedéssel és egyéb trükkel érik el, de mégis nagyságrendi különbség van a kettő között. A fúvókák sokkal vastagabban voltak, azok a technológiák már nem működnek az érzékeny membránú, precízebb nyomtatókkal.
    Mi a digitális nyomdában ultrahangos (ékszer)tisztítóval tudtuk párszor életre kelteni a nyomtatófejeket, de hatalmas megváltás volt áttérni az új gépekre.

Azokat se lehetett 100% megoldani. Amúgy ami nekem volt, és ott megmentették, az 600dpi-s volt.

BTW nem tudom, ugyanazon az A/4 méreten ilyen felbontás nagyon látványos-e, nem szoktam nyomtatni :)

• PociAti
    őstag

Köszimindenkinek :) Konkrétabb, bevált típusokat lehet kunyizni?

Az hagyján, hogy drága, de meg is döglik :((

@laed : Lehet megírom, bár nem jutottam vele semmire. Ismerősnek hol nyomtatott, hol nem (TS3151), ideadta, bekapcsolom, patronhiba, köszönjük. Másik patront kéne bele venni, hogy kiderüljön, miért csak néha nyomtatott, és hogy lehet-e valamit kezdeni vele (nem :DDD ). Zsákutca.

A külön fejes gépeknél inkább a fej ára szokott lenni a baj :D A 2000-es években Pécsen volt egy csóka vákuumszivattyúval, ami ki tudta pucolni a nyomtatófejet, és akkor kb. jó volt, amíg megint be nem száradt. :W

@wwenigma : Ja, ha van rá pénzük. De sztem nincs. Tehát egyszer se tudja a tartályost megvenni, egy olcsóbbat meg meg tud.

2000-es környékén kb. 600×600 dpi-s nyomtatók voltak, előtte meg 300×300 dpi.

Egy négyzethüvelykre eső pontok száma: 300×300 = 90.000 pötty, illetve 360.000 pötty.
    Ma a modern tintás nyomtatók 5760×1440 dpi-re képesek, ez 8.294.400 pont.

Valójában ezt a sok képpontot átfedéssel és egyéb trükkel érik el, de mégis nagyságrendi különbség van a kettő között. A fúvókák sokkal vastagabban voltak, azok a technológiák már nem működnek az érzékeny membránú, precízebb nyomtatókkal.
    Mi a digitális nyomdában ultrahangos (ékszer)tisztítóval tudtuk párszor életre kelteni a nyomtatófejeket, de hatalmas megváltás volt áttérni az új gépekre.

• Ezekbe ugyanúgy ez a FINE nevezetű patronok valók.
    Kb. 120-150 oldalanként kell új nyomtatófejet venni a nyomtatóba. Kész őrület!
    A Canon pg-545-cl-546-multipack 13-15.000 Ft-ba kerül.Fotók alapján sem a csomagolás elejére, sem a patronokra nem merték ráírni milyen kis kapacitású patront árulnak ilyen sok pénzért.

A tartályos nyomtatókat egyszer kell megvenni, és mivel szinte ingyen van hozzá a tinta (és eleve kb. 3500-5000 oldalt mellékelnek hozzá), rendszeresen fognak nyomtatni rá. Fényképeket nyomtatásába se fognak belerokkanni.

Köszimindenkinek :) Konkrétabb, bevált típusokat lehet kunyizni?

Az hagyján, hogy drága, de meg is döglik :((

@laed : Lehet megírom, bár nem jutottam vele semmire. Ismerősnek hol nyomtatott, hol nem (TS3151), ideadta, bekapcsolom, patronhiba, köszönjük. Másik patront kéne bele venni, hogy kiderüljön, miért csak néha nyomtatott, és hogy lehet-e valamit kezdeni vele (nem :DDD ). Zsákutca.

A külön fejes gépeknél inkább a fej ára szokott lenni a baj :D A 2000-es években Pécsen volt egy csóka vákuumszivattyúval, ami ki tudta pucolni a nyomtatófejet, és akkor kb. jó volt, amíg megint be nem száradt. :W

@wwenigma : Ja, ha van rá pénzük. De sztem nincs. Tehát egyszer se tudja a tartályost megvenni, egy olcsóbbat meg meg tud.

• laed
    senior tag

Hello,

Ismerősnek keresek nyomtatót. Gyereknek, iskolába, valószínű először nagyon sok, aztán kevesebb használattal. És tintasugarast.
    Van olyan, ajánlottabb dolog, ami legalább nyomtató mivolta terén megbízható? Tehát nem pusztul el benne semmi, ha nem szárad be a fej, és kap tintát, akkor hosszabb távra megvehető? (Pl. Pixma MG dolgok? )
    (Most szereltem egy TS3151, az pl. pont nem ilyen :D Most a patronárakon kívül... )

Na igen, itt eléggé a gyűlölet a mainstream a Canon nyomtatók iránt.
    Kár, hogy nem írtad le mi volt a baja; azért érdekelt volna.
    Az igazság az, hogy manapság már minden rohadt drága, nem csak a patron, hanem a papír, a postaköltség, minden.
    Net szerint ugyanazzal a patronnal megy az a nyomtató, mint az enyém; nincs különösebben gond vele. Iskolai felhasználásnál szerintem 1 olyan fél évig fogja bírni a patron; tehát ha most megveszed akkor kb.tavasszal fog bele másik kelleni; ha csak nem áll neki A4-es fotókat nyomtatni, mert arra ez nem igazán való.
    Lassan 30 éve használom ezt a márkát, különösebb bajom nem volt vele. Egyik nyomtatójuk talán 1 kicsit gyengébb eresztés volt, de akkorát nem csalódtam, hogy mást vegyek. PG-545 utángyártott olyan 5 körül megvan; nem (volt) kötelező a színeset is használni benne, ez beállítható.
    Ha kilószámra akar nyomtatni fotót meg kifestőt akkor irány a tartályos gépek.
    Alsóbb nyomtatóknál a patron+fej egyben van (mint írták) így ha beszárad elég azt cserélni, nem kell két hétig v. két hónapig a szervizben rohasztani a gépet. (Típustól is függ, de megtörténhet.)

• PociAti
    őstag

Ezekbe ugyanúgy ez a FINE nevezetű patronok valók.
    A Canon pg-545-cl-546-multipack 13-15.000 Ft-ba kerül.Fotók alapján sem a csomagolás elejére, sem a patronokra nem merték ráírni milyen kis kapacitású patront árulnak ilyen sok pénzért.

A tartályos nyomtatókat egyszer kell megvenni, és mivel szinte ingyen van hozzá a tinta (és eleve kb. 3500-5000 oldalt mellékelnek hozzá), rendszeresen fognak nyomtatni rá. Fényképeket nyomtatásába se fognak belerokkanni.

Konkretizálnám.
    - Bármelyik tartályos, csak ne a HP! Körbe kell nézni külföldi szakmai oldalakon, kész gyűlölet cunami megy a cég ellen, annyira sok az elégedetlen vásárló.
    - A Canon a legolcsóbb az elfogadható tartályos nyomtatók közül, bár az a legkevésbé tartós (a thermo fejek élettartam kisebb, mint a piezoelektromos fejek. Ezért is árulják őket külön.)
    - A Brother az egyetlen, mely tartalmaz automatikus fejtisztítást, de a szkennere nem túl jó, és fotókat talán csak a Brother papírra tudja tökéletes színhelyességgel nyomtatni.
    - Az Epson mindenben jó, tartós is és az olcsóbb fotópapírokra is szépen dolgozik, de semmi kiemelkedőt nem nyújtanak.

• wwenigma
    Jómunkásember

Hello,

Ismerősnek keresek nyomtatót. Gyereknek, iskolába, valószínű először nagyon sok, aztán kevesebb használattal. És tintasugarast.
    Van olyan, ajánlottabb dolog, ami legalább nyomtató mivolta terén megbízható? Tehát nem pusztul el benne semmi, ha nem szárad be a fej, és kap tintát, akkor hosszabb távra megvehető? (Pl. Pixma MG dolgok? )
    (Most szereltem egy TS3151, az pl. pont nem ilyen :D Most a patronárakon kívül... )

Amit fentebb írtam HP. Vagy drágábban bármilyen más tartályos. :)

• PociAti
    őstag

Hello,

Ezekbe ugyanúgy ez a FINE nevezetű patronok valók.

• Hello,

• PociAti
    őstag

Sziasztok,

Gyors átfutottam a topicot.

Brother DCP-T536DW az ajánlott külső tartályos tintasugaras nyomtató?
    Igazán főleg színes grafikonok nyomtatására kellene meg hébe hóba fényképek nyomtatására.
    Látom tud automata tisztítást is, hogy ne száradjon be.
    Alapból sok tinta van hozzá de ha venni kell pluszban az se drága.

A Brother tartályos nyomtatói elég jók,
    + konzervatív japán tervezés, megbízhatóság,
    + piacon kapható tartályos nyomtatók közül a legstabilabb (tőlük várható a leghosszabb gondozásmentes élettartam),
    - negatívum a szkenner minősége, a színdinamikákat nem jól kezeli, és csak az üveglap közelében szkennel élesen (pl. könyv, vagy gyűrött lap esetén nem dolgozik olyan szépen, mint mások),
    - és fotóminőséget (színprofilok hiányában) csak a Brother saját papírján tudja hozni. (Többin is elfogadhatóan dolgozik, de más gyártók ebben kicsit jobbak.)

• raziel01
    veterán

Sziasztok,

Gyors átfutottam a topicot.

Brother DCP-T536DW az ajánlott külső tartályos tintasugaras nyomtató?
    Igazán főleg színes grafikonok nyomtatására kellene meg hébe hóba fényképek nyomtatására.
    Látom tud automata tisztítást is, hogy ne száradjon be.
    Alapból sok tinta van hozzá de ha venni kell pluszban az se drága.

• gorje
    senior tag

HP Smart Tank 580 All-in-One Printerhez még van 7500ft visszatérítés, Media Markt, Euronics 50e pénz. Esetleg nézni valahol akciót rá kuponnal.

Nálunk bevált. Beüzemelést majd csináld meg neki könyv alapján. Tinta bőven van hozzá alapból.

Köszi szépen az infót! Ajánlották még a canon g3430-at és brother 420 és 520-at. De az ár miatt eddig az általad említett a nyerő.

• xekta
    csendes tag

Nem vagyok szakértő, de kb. ugyanazt a kérdést akartam feltenni. És mivel egyelőre nem érkezett válasz, az AI-hoz fordultam. Szerinte a sweet spot a Brother HL-L2442DW Wireless kb. 50-ért. Nálam az is előny, hogy nem annyira böhöm, és a lapos tetejére lehet pakolni, ha épp nem használom :D
    Te jutottál valamire?

Én is brothereket néztem, bár már nem tudom konkrétan melyik modellt :D De én végül címkenyomtatót vettem, termikusat, mert leginkább ahhoz kellett volna, ha nyomtatni akarok mást akkor a családban van egy ősöreg xerox, ő még remélhetőleg sokáig a családban is marad :D Szóval sajnos nem tudok neked más perspektívát adni.

• PociAti
    őstag

Nem vagyok szakértő, de kb. ugyanazt a kérdést akartam feltenni. És mivel egyelőre nem érkezett válasz, az AI-hoz fordultam. Szerinte a sweet spot a Brother HL-L2442DW Wireless kb. 50-ért. Nálam az is előny, hogy nem annyira böhöm, és a lapos tetejére lehet pakolni, ha épp nem használom :D
    Te jutottál valamire?

Ha az alapterületét nézzük, akkor azért elég böhöm egy gép. Erre a keretre épül a Brothernek közel 30 nyomtatója. (Nem csak a keret azonos, hanem az alkatrészek zöme, mivel egy, pontosabban a B szériával együtt 2 családról van szó.) A különbség a szolgáltatásokban van (2 oldalas, wifis, ADF, stb.).
    Az jó hír, hogy az AI már ezeket a modern modelleket is tartalmazza, de végeztél vele üzemeltetési költségre vonatkozó számításokat is?

• Sziasztok, elvesztem én is az évi egymillió kiadott nyomtató modell között, szóval segítésget kérnék :D Előre is köszönöm.

1. Tintás vagy lézer? Talán a legjobb lenne a lézer, mert ritán használnám, rendszertelenül, és akkor is keveset.
    2. Fekete vagy színes? fekete

3. Mire használnád? Csomagcímkék nyomtatása leginkább.

4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Változó, van hogy hetente 2-3, van hogy havonta 1x.

5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Szvsz max 1 hónap

6. Milyen funkciókat vársz el? Wifi jó lenne ha lenne, de nem kell szkenner, csak nyomtató.

7. Mennyi a keret? Hát minél kevesebb, hiszen viszonylag ritkán lesz használva :U

8. Árérzékeny vagy? Ár\értékben legyen jó. Ha egy "elmegy" géphez képest még hozzá kellene dobni egy keveset, hogy "jó(jobb)" gépem legyen, akkor inkább hozzárakok.

9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Nincs gondom az utángyártottal, de a lézereshez nem értek.

Te jutottál valamire?

• wwenigma
    Jómunkásember

Sziasztok!

Nagynénimnek szeretnék segíteni nyomtatóválasztásban és ebben kérném segítségeteket.
    Eddig egy Canon pixma mg5300 széria volt neki, tegnap hívott hogy tönkrement. Elvitte egy szervizbe és azt mondták fejhibás és ott is hagyta a gépet.. pedig szerette mert olcsó volt bele patron.

Alsós Tanár és sajnos az iskolában borzalmas a nyomtatás. Emiatt szeretne vásárolni egy újat. Azt mondta hogy a régiben 1-3 havonta kellett cserélnie patront.

1. Tintás vagy ha már van elérhető áron akkor persze lézer.
    2. Színes
    3. Iskolai anyagok gyerekeknek. Szöveg, táblázat, fotók.
    4. 1-3 havonta vett bele patront.
    5. Oda fog figyelni hogy ne száradjon be, havi egyszer azért nyomtat majd vele a biztonság kedvéért.
    6. Multifunkciós kell. Kb szkennelés és nyomtatás a legfontosabb. Wifi sem lényeg.
    7. Minnél olcsóbban :))10-60e Ft
    8. Ár érték arány. Még 5 éve van nyugdíjig.
    9. Utángyártott mehet, ha kell segítek akár utántölteni ha úgy van.

Előre is köszi!

HP Smart Tank 580 All-in-One Printerhez még van 7500ft visszatérítés, Media Markt, Euronics 50e pénz. Esetleg nézni valahol akciót rá kuponnal.

Nálunk bevált. Beüzemelést majd csináld meg neki könyv alapján. Tinta bőven van hozzá alapból.

• gorje
    senior tag

Sziasztok!

Nagynénimnek szeretnék segíteni nyomtatóválasztásban és ebben kérném segítségeteket.
    Eddig egy Canon pixma mg5300 széria volt neki, tegnap hívott hogy tönkrement. Elvitte egy szervizbe és azt mondták fejhibás és ott is hagyta a gépet.. pedig szerette mert olcsó volt bele patron.

Alsós Tanár és sajnos az iskolában borzalmas a nyomtatás. Emiatt szeretne vásárolni egy újat. Azt mondta hogy a régiben 1-3 havonta kellett cserélnie patront.

1. Tintás vagy ha már van elérhető áron akkor persze lézer.
    2. Színes
    3. Iskolai anyagok gyerekeknek. Szöveg, táblázat, fotók.
    4. 1-3 havonta vett bele patront.
    5. Oda fog figyelni hogy ne száradjon be, havi egyszer azért nyomtat majd vele a biztonság kedvéért.
    6. Multifunkciós kell. Kb szkennelés és nyomtatás a legfontosabb. Wifi sem lényeg.
    7. Minnél olcsóbban :))10-60e Ft
    8. Ár érték arány. Még 5 éve van nyugdíjig.
    9. Utángyártott mehet, ha kell segítek akár utántölteni ha úgy van.

Előre is köszi!

• xekta
    csendes tag

Sziasztok, elvesztem én is az évi egymillió kiadott nyomtató modell között, szóval segítésget kérnék :D Előre is köszönöm.

1. Tintás vagy lézer? Talán a legjobb lenne a lézer, mert ritán használnám, rendszertelenül, és akkor is keveset.
    2. Fekete vagy színes? fekete

3. Mire használnád? Csomagcímkék nyomtatása leginkább.

4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Változó, van hogy hetente 2-3, van hogy havonta 1x.

5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Szvsz max 1 hónap

6. Milyen funkciókat vársz el? Wifi jó lenne ha lenne, de nem kell szkenner, csak nyomtató.

7. Mennyi a keret? Hát minél kevesebb, hiszen viszonylag ritkán lesz használva :U

8. Árérzékeny vagy? Ár\értékben legyen jó. Ha egy "elmegy" géphez képest még hozzá kellene dobni egy keveset, hogy "jó(jobb)" gépem legyen, akkor inkább hozzárakok.

9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Nincs gondom az utángyártottal, de a lézereshez nem értek.

• atala
    Topikgazda

Igen, ezt a 77-es kódot talán többször is említettem már. Festékpöttyre pontosan megmondja mennyit ment eddig a nyomtató, és sok érdekes statisztikát meg lehet belőle tudni. Én kb. fél évente kinyomtatom és félre teszem magamnak ezt a lapot.
    De pl. arra is jó lehet, ha valaki mondjuk 1 konkrét oldal (vagy fénykép) nyomtatási igényét ki szeretné számolni.

Amúgy fixit szerelési útmutatásában és egyéb oldalakon én a 2783-as számot látok. Csakhogy nehogy valaki a rossz számmal próbálkozzon. Meg hogy a Purge Counter mellett az "öblítés" Flush-t is nullázni kell.

Pontosan mit takar a Purge és a Flush azt nem tudom. Lehet egyik a nyomtatások előtti egyszerű tisztítás, másik meg a hetente történő automatikus tisztítások száma.

Mindegy is, a nyomtató valószínűleg komplexen számolja, mert nem mindegy hogy valaki néha nyomtat egy-egy oldalt, vagy egyszerre 200-at. Valószínűleg mindkettő előtt csak egyszer kell egy laza fejtisztítást csinálni.

Valóban 2783, csak elírtam.
    Erről az "öblítés" Flush-ról nem tudtam.
    Az AI szerint nem feltétlen kell azt is nullázni. Némelyik modellnél kell, némelyiknél meg elég csak a purge Count-ot.

• PociAti
    őstag

Köszi.
    Közben megkérdeztem az AI-t, és megmondta hogyan tudom megnézni a számlálót.
    A szervíz menüben a 77-es kóddal lehet kinyomtatni a gép információit.
    Keresd a Purge Count sort.
    Nálam 4828-on áll. Az AI szerint 6500 körül tilt le.

A cikkben írt 2780-as kód az valid a nullázáshoz. Majd 90% körül kicserélem a párnákat, és resetelem.

Igen, ezt a 77-es kódot talán többször is említettem már. Festékpöttyre pontosan megmondja mennyit ment eddig a nyomtató, és sok érdekes statisztikát meg lehet belőle tudni. Én kb. fél évente kinyomtatom és félre teszem magamnak ezt a lapot.
    De pl. arra is jó lehet, ha valaki mondjuk 1 konkrét oldal (vagy fénykép) nyomtatási igényét ki szeretné számolni.

Amúgy fixit szerelési útmutatásában és egyéb oldalakon én a 2783-as számot látok. Csakhogy nehogy valaki a rossz számmal próbálkozzon. Meg hogy a Purge Counter mellett az "öblítés" Flush-t is nullázni kell.

Pontosan mit takar a Purge és a Flush azt nem tudom. Lehet egyik a nyomtatások előtti egyszerű tisztítás, másik meg a hetente történő automatikus tisztítások száma.

Mindegy is, a nyomtató valószínűleg komplexen számolja, mert nem mindegy hogy valaki néha nyomtat egy-egy oldalt, vagy egyszerre 200-at. Valószínűleg mindkettő előtt csak egyszer kell egy laza fejtisztítást csinálni.

• atala
    Topikgazda

Ahol én korábban dolgoztam, oda hoztak be pár abba a családba tartozó nyomtatót telített szivacs miatt, és azok oldalszáma 100-120.000 oldal körül járt.
    A maintenance menüt kinyomtattam a saját (T510-es) nyomtatómon, abban nem találtam a szivacsra vonatkozó konkrét infót (vagy elkerülte a figyelmem). A telítettséget nehéz optikai úton mérni, az elektromos ellenállást is sok dolog befolyásolhatja.

Amúgy a régi feljegyzésem szerint a J100-T920 közötti nyomtatókba azonos ink absorber, azaz maradék-festék elnyelő szivacs kellett (és valószínűleg az utána megjelent gépekbe is, a bevált dolgokon nem szoktak változtatni a japánok).
    2021-22 környékén nagyjából 10-12.000 Ft-os tétel volt a javítás, aminek nagyját a munkadíj tette ki. 2026-ban kb. ennyibe kerül csak maga a festékgyűjtő.
    Pontos infót a hivatalos márkaszerviz tud adni: https://www.allintechnik.hu/contact-us/

Közben megtaláltam az ifixit-en miként lehet nullázni, sőt a 105.000-es oldalszám pont egybeesik a megfigyeléseimmel.
    https://www.ifixit.com/Guide/Reset+Absorber+Purge+Counter+%22Waste+Ink+Counter%22/135187
    Using the down arrow on the control panel press it approximately 45 times until the word Purge appears followed by a number such as 105000. This number is the total count on the purge counter. This is what will need to be reset using the next step.

Köszi.
    Közben megkérdeztem az AI-t, és megmondta hogyan tudom megnézni a számlálót.
    A szervíz menüben a 77-es kóddal lehet kinyomtatni a gép információit.
    Keresd a Purge Count sort.
    Nálam 4828-on áll. Az AI szerint 6500 körül tilt le.

A cikkben írt 2780-as kód az valid a nullázáshoz. Majd 90% körül kicserélem a párnákat, és resetelem.

• PociAti
    őstag

Van valakinek Brither MFC-T910-es tartályos nyomtatója amiben már kellett cserélni hulladék gyűjtó párnát?
    Már több mint 7 éves a nyomtató, 59 ezer oldallal, és még nem kért cserét.
    Igaz, kézzel nem nagyon tisztítgatok, csak ha sokáig nem nyomtatok színeset, mert akkor a fekete tinta beszivárog a színesekhez, és rossz lesz a szín.
    Hány oldalt bírhat?
    Valahogyan meg lehet nézni hogy hány %-on áll?

Ahol én korábban dolgoztam, oda hoztak be pár abba a családba tartozó nyomtatót telített szivacs miatt, és azok oldalszáma 100-120.000 oldal körül járt.
    A maintenance menüt kinyomtattam a saját (T510-es) nyomtatómon, abban nem találtam a szivacsra vonatkozó konkrét infót (vagy elkerülte a figyelmem). A telítettséget nehéz optikai úton mérni, az elektromos ellenállást is sok dolog befolyásolhatja.

Amúgy a régi feljegyzésem szerint a J100-T920 közötti nyomtatókba azonos ink absorber, azaz maradék-festék elnyelő szivacs kellett (és valószínűleg az utána megjelent gépekbe is, a bevált dolgokon nem szoktak változtatni a japánok).
    2021-22 környékén nagyjából 10-12.000 Ft-os tétel volt a javítás, aminek nagyját a munkadíj tette ki. 2026-ban kb. ennyibe kerül csak maga a festékgyűjtő.
    Pontos infót a hivatalos márkaszerviz tud adni: https://www.allintechnik.hu/contact-us/

Közben megtaláltam az ifixit-en miként lehet nullázni, sőt a 105.000-es oldalszám pont egybeesik a megfigyeléseimmel.
    https://www.ifixit.com/Guide/Reset+Absorber+Purge+Counter+%22Waste+Ink+Counter%22/135187
    Using the down arrow on the control panel press it approximately 45 times until the word Purge appears followed by a number such as 105000. This number is the total count on the purge counter. This is what will need to be reset using the next step.

• atala
    Topikgazda

Van valakinek Brither MFC-T910-es tartályos nyomtatója amiben már kellett cserélni hulladék gyűjtó párnát?
    Már több mint 7 éves a nyomtató, 59 ezer oldallal, és még nem kért cserét.
    Igaz, kézzel nem nagyon tisztítgatok, csak ha sokáig nem nyomtatok színeset, mert akkor a fekete tinta beszivárog a színesekhez, és rossz lesz a szín.
    Hány oldalt bírhat?
    Valahogyan meg lehet nézni hogy hány %-on áll?

• PociAti
    őstag

Abba a nyomtatóba nem túl olcsó a gyári, toner, de nem is túl vészes, vannak nála rosszabbak. Amúgy a nyomtatási minősége elég jó, meg úgy általában a nyomtató is jó, szóval kevés használat mellett jó választás lehet.
    Az MFC a család legerősebb kategóriája. Kevés használathoz az ADF szkenner rész túlzásnak tűnik, DCP nyomtatók között találhattok kisebb, olcsóbb nyomtatót is.
    Meglehetősen széles a választék, így nektek kell mélyebbre ásni abban, mely illik leginkább az igényeitekhez, meg hogy ti milyen árat láttok. Euro alapján nem hazai beszerzés lenne. (És egyes nálunk kapható modellek nincsenek nyugatabbra, és fordítva)

• jUUh
    addikt

Sziasztok!

Ismerős kért meg, hogy segítsek nyomtató venni neki, minimális használatra kéne, nem mindennap, otthonra, szkennelni is, multifunkciós lézernyomtatóról gondolkozunk.

Én egy Brother MFC-L2802DN-t néztem ki, 180 euró.

Ha szépen megkérlek Titeket, megmondanátok, hogy ez mennyire jó javaslat lenne, esetleg van "jobb"? :R

• PROTRON
    addikt

A Brother MFC-J3540DW egy hibrid tintarendszerű nyomtató.
    Ez annyit tesz, hogy a rendszer beüzemelésekor a festék egy részét a patronból átszivattyúzza egy belső tartályába. Lényeg, hogy nyomtatáskor nem közvetlenül a patronból veszi a tintát, hanem a belső tartályából.

A Brother J-s szériái kicsit trükkösek, a rendszer feltöltéséhez használt patron kereskedelmi forgalomban nem kapható. A gyárilag mellékelt patronok szükségesek a rendszer beüzemeléséhez. (Nem tudom miért, de a japánok ezt találták ki. Tehát ha valaki tudna venni ilyen 0 kilométeres gépet, de nincs meg hozzá gyári patron, ne tegye. Hiába venne hozzá a boltban gyári patront, azzal nem lehet beüzemelni.)

A nyomtatáshoz szükséges festék mennyiséget nagyon jól ki tudják számolni ezek a gépek, de a kiürüléskor az igazán nagy problémát a rendszer fellevegősödése tudja okozni, ezért a nyomás fenntartása érdekében jóval előtte jeleznie kell a kifogyást, minthogy valójában mennyi festékre is lenne szükség. Szóval emiatt tilt le a nyomtatásról.

Perzse hogy tudtam, csak nem sejtettem... :P
    Amúgy fentebb írtam hogy biztos ami biztos alapon letesztelem és megírom.

• PociAti
    őstag

Nu az én Brother MFC-J3540DW és kifogyó fekete tinta kapcsolatban:
    -amikor éppen átváltott arra hogy a menüben áthúzta a feketet tintát jelölve hogy kiürült, még engedte hogy szürkeárnyalatosra váltsak a szoftverben és szépen ki is nyomta azokat az oldalakat;
    -aztán kellett egy "jó minőségű" szürkeárnyalatost nyomtatnom, átkattintottam, akkor már kijelezte mindenhol hogy kifogyott és nem engedett nyomtatni;
    -utána már nem engedte még ECO módban sem szürkeárnyalatosként nyomtatni;
    -természetesen színest még annyira sem engedett nomtatni fekete tinta nélkül;
    Szal úgy néz ki hogy ha kiürül a fekete, hosszútávon nem engedi a szürkeárnyalatos nyomtatást sem, sem a színest.

Szal mostanra kicseréltem a tintát az új 3000-esre...

A Brother MFC-J3540DW egy hibrid tintarendszerű nyomtató.
    Ez annyit tesz, hogy a rendszer beüzemelésekor a festék egy részét a patronból átszivattyúzza egy belső tartályába. Lényeg, hogy nyomtatáskor nem közvetlenül a patronból veszi a tintát, hanem a belső tartályából.

A Brother J-s szériái kicsit trükkösek, a rendszer feltöltéséhez használt patron kereskedelmi forgalomban nem kapható. A gyárilag mellékelt patronok szükségesek a rendszer beüzemeléséhez. (Nem tudom miért, de a japánok ezt találták ki. Tehát ha valaki tudna venni ilyen 0 kilométeres gépet, de nincs meg hozzá gyári patron, ne tegye. Hiába venne hozzá a boltban gyári patront, azzal nem lehet beüzemelni.)

A nyomtatáshoz szükséges festék mennyiséget nagyon jól ki tudják számolni ezek a gépek, de a kiürüléskor az igazán nagy problémát a rendszer fellevegősödése tudja okozni, ezért a nyomás fenntartása érdekében jóval előtte jeleznie kell a kifogyást, minthogy valójában mennyi festékre is lenne szükség. Szóval emiatt tilt le a nyomtatásról.

• PROTRON
    addikt

Nu az én Brother MFC-J3540DW és kifogyó fekete tinta kapcsolatban:
    -amikor éppen átváltott arra hogy a menüben áthúzta a feketet tintát jelölve hogy kiürült, még engedte hogy szürkeárnyalatosra váltsak a szoftverben és szépen ki is nyomta azokat az oldalakat;
    -aztán kellett egy "jó minőségű" szürkeárnyalatost nyomtatnom, átkattintottam, akkor már kijelezte mindenhol hogy kifogyott és nem engedett nyomtatni;
    -utána már nem engedte még ECO módban sem szürkeárnyalatosként nyomtatni;
    -természetesen színest még annyira sem engedett nomtatni fekete tinta nélkül;
    Szal úgy néz ki hogy ha kiürül a fekete, hosszútávon nem engedi a szürkeárnyalatos nyomtatást sem, sem a színest.

Szal mostanra kicseréltem a tintát az új 3000-esre...

• DJ. Ru$y
    nagyúr

"Sajnos" nem az én igényeim. :) Hasonló választ adtam én is elsőre, de gondoltam, hátha van valami best buy.
    Én lézert vennék és nem is színeset, de, hát van aki hajthatatlan. :N

• laed
    senior tag

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék az alábbiak szerint:

1. Tintás vagy lézer?
    - Teljesen mindegy, de árkategória miatt, valószínűleg csak tintás jöhet szóba.
    2. Fekete vagy színes?
    - Sajnos színes
    3. Mire használnád?
    - Főleg szöveg, de néha diagrammok, stb.
    4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? (színes / ff bontásban)
    - Random, Epson Ecotank biztosan nem indokolt. Általában színes.
    5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
    - 1-2 hét általában, de a jelenlegi tintás nem száradt még be soha.
    6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
    - Duplex nyomtatás, duplex szkennelés (lehetséges ilyen olcsó kategóriában?), wifi.
    7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
    - 50 000 Ft lenne, de szinte biztos, hogy ebben a kategóriában kell a rugalmasság, ezt tegyük rugalmassá.
    8. Árérzékeny vagy? (A létező legolcsóbb megoldás érdekel, akár bármi áron?)
    - Ár / érték érzékeny.
    9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
    - Töltögetni biztosan nem, ha van megfelelő utángyártott, amiért nem sír a nyomtató, akkor akár utángyártott.

Köszi előre is!

Tartályosat ajánlom, ha kell színes nyomtatás.
    Patronosoknál az a baj, hogy általában a színes patronnál azt a térfogatot veszik háromba, amennyi szokott lenni a fekete; tehát nagyon-nagyon kevés. Ez csak arra való, hogy ha szövegben valamit kiakarsz emelni pl. pirossal, akkor megtehesd; vagy fotónyomtatás nagyon ritka alkalommal pl.asztali papíros képtartóhoz; de arra már nem ajánlott hogy a nyaraláson készült fotósorozatot vele kinyomtasd.

• laed
    senior tag

1. Tintás vagy lézer?
    2. Fekete vagy színes?
    - Sajnos színes
    3. Mire használnád?
    6. Milyen funkciókat vársz el? (pl. szkenner, ADF, egyszerű/egygombos másolás, WiFi, keret nélküli/fotónyomtatás stb.)
    - Duplex nyomtatás, duplex szkennelés (lehetséges ilyen olcsó kategóriában?), wifi.
    - 50 000 Ft lenne, de szinte biztos, hogy ebben a kategóriában kell a rugalmasság, ezt tegyük rugalmassá.
    - Ár / érték érzékeny.
    9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd?
    - Töltögetni biztosan nem, ha van megfelelő utángyártott, amiért nem sír a nyomtató, akkor akár utángyártott.

Köszi előre is!

Túl sok az igényed, ennyi minden biztos nem jön ki 50-ből.

• DJ. Ru$y
    nagyúr

1. Tintás vagy lézer?
    2. Fekete vagy színes?
    - Sajnos színes
    3. Mire használnád?
    - Ár / érték érzékeny.

Köszi előre is!

• laed
    senior tag

Én meg hosszú éven át dolgoztam olyan cégeknél, ahol több egyéb tevékenység mellett irodatechnikai eszközöket árultunk. Többek között HP és Canon patronokat is, és rengeteg csalódott vásárlóval találkoztunk. A számlázási adatokat általában az előző rendelésekből vettük át, így láttuk mikor vásároltak ilyet legutóbb, meg persze beszélgettünk velük. Rengeteg panasz volt rá, kérdezték miként tudnának megszabadulni ebből a csapda helyzetből amibe ezekkel a patronos nyomtatókkal lavírozták magukat. (Mi pl. ilyen nyomtatókat nem is árultunk egyik helyen sem, csak patront.)

Nem tudnám megerősíteni, hogy jól tolerálják. A kb. 30 oldal után beszáradt az konkrét eset. Vagyis inkább esetek, mert nem egyszer hallottuk. (Sok múlik azon, mennyi hő éri a nyomtatót közvetlen napsütés, radiátor, nagy fogyasztású számítógép miatt.)

Ebből ezt egyik készülékkel sem szabad csinálni:
    Sok múlik azon, mennyi hő éri a nyomtatót közvetlen napsütés, radiátor, nagy fogyasztású számítógép miatt.

De legalább már tudjuk, hogy hogy hozták ezt össze. :)

• pinnacle
    nagyúr

Brother HL-1222WE nyomtató néha nem tudja behúzni a Victoria Balance Energy papírt. Találkoztak már ilyen problémával? Nem tudom, hogy ez nyomtató vagy papír hiba. Egyébként a papír mintha kicsit vékonyabb lenne, mint a korábban használt HP.
    Van valami különösen ajánlott bevált papír? Többnyire 2000Ft alatt vannak.

• teleahocipöm
    senior tag

Tudta azt is, hogy ha kifogyott a fekete, színesből kikeverte és tudtam nyomtatni tovább örülnék, ha a Canon is tudná ezt, mert az Epson nem tudja, nagyon gáz részükről.

Tudja. Legalábbis a régi tudta, és tudja a mostani is; nem hiszem hogy kiszedték volna belőle. Csak nem túl célravezető megoldás; jobb mindig 1 tartalékot tartani patronból.

Nem célravezető, de hasznos tud lenni, pl. amikor egy szín kifogyása miatt még feketét sem tudnék nyomtatni. Most vettem egy Canon, viszont Epsont soha többet, még ha ingyen adják se.

• laed
    senior tag

HP 652 gyári patronokat használtam 7 évig, kb 1x vettem évente új patron kivéve, amikor a vizsgatételeket kellet nyomtatni, akkor +1 szett. Ha nem vacakolt volna a wifivel, akkor egy egész jó nyomtató lett volna. Tudta azt is, hogy ha kifogyott a fekete, színesből kikeverte és tudtam nyomtatni tovább örülnék, ha a Canon is tudná ezt, mert az Epson nem tudja, nagyon gáz részükről.

Tudta azt is, hogy ha kifogyott a fekete, színesből kikeverte és tudtam nyomtatni tovább örülnék, ha a Canon is tudná ezt, mert az Epson nem tudja, nagyon gáz részükről.

Tudja. Legalábbis a régi tudta, és tudja a mostani is; nem hiszem hogy kiszedték volna belőle. Csak nem túl célravezető megoldás; jobb mindig 1 tartalékot tartani patronból.

• PociAti
    őstag

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Beállítottam árfigyelőt az általad említett típusokra. Amelyik akciós lesz, az lesz a befutó. Kár, hogy bedöglött a Canon, pár száz forintból vettem nem rég hozzá Allegron patront...

Allegro az egy lengyel webáruház, nincs jelentősége honnan veszed, sokkal inkább annak, hogy eredetii vagy sem.
    A nem eredeti patronnak a sok rossz tulajdonsága mellett (nem színhelyes, nem tartós a nyomat, kevésbé megbízható) van egy kedvező járulékos tulajdonsága, az olcsóság miatt vízbázisú festéket szokott tartalmazni, és van amelyik annyira híg, hogy sokkal lassabban szárad be.

• teleahocipöm
    senior tag

Szóval a 7 évvel ez előtti árakon elkönyvelted hogy a nyomtatószalonokhoz képest 4-5x árakon nyomtatsz, cserébe a kényelemért...oksa. Nekem a brother nyomtatómban másfél évente azért kell patront cserélnem, mert 4500 oldal felett nyomtatok, kb 10%-ban színeseket... :D

120 oldal múlva én is letudom tesztelni hogy az enyém hajlandó-e kikeverni a 3 színből a feketét ha kifogyott a fekete tinta, ígérem csinálok ilyen tesztet és csak utána rakom be a vacsiúj 3k-s patronom...azt tudom hogy ha egyik színes tinta kifogyott, nem hajlandó egyáltalán a másik színekkel operálni, csak fekete-fehér nyomtatást vállal...illetve ahogy fogalmaz szürke-árnyalatost...

Ha te úgy gondolod, hogy okos dolog privát adataidat idegen személynek átadni, lelked rajta, én ha lehet nem teszem, inkább drágán kinyomtatom otthon.

Mint már jeleztem, nem nyomtatok sokat, időnkét szükséges volt színesben is nyomtatni és ezért lett tintapatronos gép. Az Epsonnal elégedett lennék, ha nem zabálná tintát, én évi egy patron szettel számoltam, hát erősen alul kalkuláltam.

Kinek mi a megfelelő, aki sokat nyomtat, nyilván a lézer a legjobb, aki keveset az meg ..

• PROTRON
    addikt

HP 652 gyári patronokat használtam 7 évig, kb 1x vettem évente új patron kivéve, amikor a vizsgatételeket kellet nyomtatni, akkor +1 szett. Ha nem vacakolt volna a wifivel, akkor egy egész jó nyomtató lett volna. Tudta azt is, hogy ha kifogyott a fekete, színesből kikeverte és tudtam nyomtatni tovább örülnék, ha a Canon is tudná ezt, mert az Epson nem tudja, nagyon gáz részükről.

Szóval a 7 évvel ez előtti árakon elkönyvelted hogy a nyomtatószalonokhoz képest 4-5x árakon nyomtatsz, cserébe a kényelemért...oksa. Nekem a brother nyomtatómban másfél évente azért kell patront cserélnem, mert 4500 oldal felett nyomtatok, kb 10%-ban színeseket... :D

120 oldal múlva én is letudom tesztelni hogy az enyém hajlandó-e kikeverni a 3 színből a feketét ha kifogyott a fekete tinta, ígérem csinálok ilyen tesztet és csak utána rakom be a vacsiúj 3k-s patronom...azt tudom hogy ha egyik színes tinta kifogyott, nem hajlandó egyáltalán a másik színekkel operálni, csak fekete-fehér nyomtatást vállal...illetve ahogy fogalmaz szürke-árnyalatost...

• 4ron
    senior tag

Egy évben 52 hét van. Ha heti pár oldal alatt mondjuk 3 oldalt értesz, akkor az évi 150 oldal. A leggyengébb nyomtatókhoz 300-500 esetleg 700 oldal kapacitású patront mellékelnek, tehát azzal is évekig elvagy.
    A keresőbe állítsd be a legolcsóbb lézer nyomtatót, és vedd meg azt.
    Jelenleg most 32.000 Ft-ról kezdődnek ezek a nyomtatók. Mondjuk nekem az első 5-ből egyik se tetszik, fölötte már vannak jobbak, pl: Brother L2402D (HLL2402DYJ1), Brother HL-1230W (HLL1230WYJ1), de ezek is megérdemelnének némi kiegészítést. Ami jobb felbontású, ahhoz drágább a kellék. Ilyen kis példányszám mellett a nyomtató éves költsége még eredeti kellékkel sem vészes.

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. Beállítottam árfigyelőt az általad említett típusokra. Amelyik akciós lesz, az lesz a befutó. Kár, hogy bedöglött a Canon, pár száz forintból vettem nem rég hozzá Allegron patront...

• teleahocipöm
    senior tag

• PociAti
    őstag

27. éve használok Canon-t, ilyen gondom sose volt.

Én meg hosszú éven át dolgoztam olyan cégeknél, ahol több egyéb tevékenység mellett irodatechnikai eszközöket árultunk. Többek között HP és Canon patronokat is, és rengeteg csalódott vásárlóval találkoztunk. A számlázási adatokat általában az előző rendelésekből vettük át, így láttuk mikor vásároltak ilyet legutóbb, meg persze beszélgettünk velük. Rengeteg panasz volt rá, kérdezték miként tudnának megszabadulni ebből a csapda helyzetből amibe ezekkel a patronos nyomtatókkal lavírozták magukat. (Mi pl. ilyen nyomtatókat nem is árultunk egyik helyen sem, csak patront.)

Nem tudnám megerősíteni, hogy jól tolerálják. A kb. 30 oldal után beszáradt az konkrét eset. Vagyis inkább esetek, mert nem egyszer hallottuk. (Sok múlik azon, mennyi hő éri a nyomtatót közvetlen napsütés, radiátor, nagy fogyasztású számítógép miatt.)

• teleahocipöm
    senior tag

Ha a Canon is bírja a ritka nyomtatást és nem hajlamos beszáradni, akkor lehet tőlük lesz tintás nyomtató, az app is jó hozzá, ellenben a Xerox, Brtoher appokkal, amiknek ez nem az erősségük.

• laed
    senior tag

Személyes adatokat elküldeni egy ismeretlennek, nem igazán okos dolog, de más esetben megoldás ez is.
    Egyébként a HP patronok elég jól tolerálták a nem nyomtatás :) , Canon nyomtatóm még nem volt, ezért ezt nem tudom mennyire bírják, ezért is kérdeztem itt.

• teleahocipöm
    senior tag

Tintás nyomtató + ritka nyomtatás = beszáradás.

Azzal csak annyit ér el, hogy nem a patron 120 oldalas kapacitása után kell kifizetni 8-10.000 Ft-ot egy új készletért, hanem 30 oldal után. Így nagyjából 300 Ft-ra jön ki egy oldal.
    Ennél még az is olcsóbb, ha egy fénymásolószalonban kinyomtattatja és postán elküldeti.

Személyes adatokat elküldeni egy ismeretlennek, nem igazán okos dolog, de más esetben megoldás ez is.
    Egyébként a HP patronok elég jól tolerálták a nem nyomtatás :) , Canon nyomtatóm még nem volt, ezért ezt nem tudom mennyire bírják, ezért is kérdeztem itt.

• PociAti
    őstag

Nézd meg milyen botrányosan drága ezekbe a tintás nyomtatókba a festék.

És ha úgyis ritkán nyomtat, akkor nem rohadt mindegy?

Tintás nyomtató + ritka nyomtatás = beszáradás.

Azzal csak annyit ér el, hogy nem a patron 120 oldalas kapacitása után kell kifizetni 8-10.000 Ft-ot egy új készletért, hanem 30 oldal után. Így nagyjából 300 Ft-ra jön ki egy oldal.
    Ennél még az is olcsóbb, ha egy fénymásolószalonban kinyomtattatja és postán elküldeti.

• teleahocipöm
    senior tag

Ne vedd meg egyiket se.

Nézd meg milyen botrányosan drága ezekbe a tintás nyomtatókba a festék. Nem igaz rájuk hogy olcsók lennének, csak annyi, hogy alacsonya a belépési küszöb.

Látom, de most mit csináljak valami kell, ritkán nyomtatok, kb 3 hete nyomtattam utoljára, most kellett volna vagy 10 oldalt nyomtatnom, erre ez fos Epson megadta magát, ma raktam bele 3 új utángyártott színes patront és a fejtisztításokkal-kalibrálásokkal már ki is fogytak, van még három tartalék, de azokat már nem akarom berakni. Az ez előtti HP 3635 nagyon takarékos volt, azzal más gond volt.
    A legolcsóbb lézernek a wifi kapcsolata problémás.

movax
    Megmondom őszintén nem hallottam még arról, hogy nyomtatót usb kábelen rá lehet kötni routerre, de ez is jó lehetőség, ha működik telefonról is a nyomtatás.

• movax
    őstag

Lecserélném az EPSON XP-5150 nyomtatót, valami olcsó wifi nyomtató vennék, ezeket néztem ki,
    HP DeskJet 2922 All-in-One
    Canon Pixma TS3752i
    Canon Pixma TS3750i
    Canon Pixma TS3751I
    Ha van valakinek van, tapasztalata ezekről a nyomtatókról, kérem ne tartsa vissza :)
    Mivel ritkán nyomtatok, lézer nyomtató lenne a legideálisabb, de ami megérné ott a wifi megbízhatatlan.
    Ami fontos, a stabil wifi kapcsolat és hogy ne nyomtatgasson fölöslegesen. Sajnos ezekben a HP 3635 nem volt erős, hajlamos minden bekapcsoláskor infót nyomtatni, a wifit meg időnként elfelejteni, ha ezt nem nőtte ki a HP, akkor esélytelen.

Az nem játszik, hogy a routerre kötöd USB-n vagy etherneten a nyomtatót?

• dugynok
    senior tag

Sziasztok!

Nemrég vettünk egy Epson L3560-as nyomtatót.
    Ehhez szeretnék fotópapírt venni és a segítségeteket kérni :)
    Melyik márkát és fajtát érdemes venni, melyre a családi fotókat ki merhetem nyomtatni?

Köszönöm a segítséget!

• laed
    senior tag

Ne vedd meg egyiket se.

Nézd meg milyen botrányosan drága ezekbe a tintás nyomtatókba a festék. Nem igaz rájuk hogy olcsók lennének, csak annyi, hogy alacsonya a belépési küszöb.

Nézd meg milyen botrányosan drága ezekbe a tintás nyomtatókba a festék.

És ha úgyis ritkán nyomtat, akkor nem rohadt mindegy?

• PociAti
    őstag

Lecserélném az EPSON XP-5150 nyomtatót, valami olcsó wifi nyomtató vennék, ezeket néztem ki,
    Canon Pixma TS3752i
    Canon Pixma TS3750i
    Canon Pixma TS3751I
    Ha van valakinek van, tapasztalata ezekről a nyomtatókról, kérem ne tartsa vissza :)
    Mivel ritkán nyomtatok, lézer nyomtató lenne a legideálisabb, de ami megérné ott a wifi megbízhatatlan.
    Ami fontos, a stabil wifi kapcsolat és hogy ne nyomtatgasson fölöslegesen. Sajnos ezekben a HP 3635 nem volt erős, hajlamos minden bekapcsoláskor infót nyomtatni, a wifit meg időnként elfelejteni, ha ezt nem nőtte ki a HP, akkor esélytelen.

Ne vedd meg egyiket se.

• teleahocipöm
    senior tag

Canon Pixma TS3752i
    Canon Pixma TS3750i
    Canon Pixma TS3751I

• PROTRON
    addikt

Igen, bocsi, ha kusza volt, csak előzményt akartam leírni, de inkább csak bekavart.

Nincs szükség már A3-ra, az a lényeg.
    Mennyiségben nagyjából napi 20-50 oldalnál most már nem nagyon kell többet nyomtatnom. Így havi szinten kb. 1000 oldal körül lehet, de lehet, hogy néha 2 hónapig is kitarthat 1000 oldal.

Csak az, hogy 80 ezer Ft legyen egy 1500 oldalas szett az elég kemény...

Amikor 3 éve nyomtatót kerestem, még úgy álltam neki a keresésnek, hogy emlékeztem 20 évvel korábbról, miszerint azért érdemes lézernyomtatót venni, mert lehet hogy 2x annyiba kerül, de legalább 4-5x annyi oldalt lehet nyomtatni egy adag kellékanyaggal, tehát 5-öd annyi a laponkénti költség.

Erre meglepődtem hogy 300k alatti árkategóriában egyáltalán nem találom sehol ezt az arányt... :D
    Aztán jött a következő nyomasztás az én szempontomból hogy ha találok is jó áron A3 nyomtatót, azok nem mindig tudnak szkennelni is A3-at... :D

Szal végül megelégedtem egy patronos A3 színes multival, mert A3 nyomtatás és szekkenlés is fontos nekem, meg a színes A4.
    De az én típusom nem tud szépen színesben nyomtatni, így fotókat nem nagyon nyomtatok.

Aztán elgondolkodtam hogy akkor legyen 2 gép, de semelyik másik kombó nem értte meg ár-értékben, pont a kellékanyagok miatt sem...

• Pheenyo
    újonc

Én úgy értelemezem a kolléga írását hogy régebben kellett nekik A3-nál nagyobb lapot szkennelni, de nem biztos hogy a jövőben is van ilyenre igény A3-ra, vagy meg tudják oldani másképp és lehet hogy már csak A4 szkenner kell nekik.

Múltkor nekem A3-nál nagyobb tervlapot kellett szkennelnem az A3 multigéppel, szerencsére az a tervlap csak egyik irányba volt nagyobb az A3 méreténél, így a felső ADF simán behúzta a túl hosszú lapot és beszkennelte, csak addig tartanom kellett a másik végét, nehogy megakadjon. :D

Nálunk is van ilyen irodai Bizhub, az én tapasztalatom hogy inkább a nyomtatási rész szokta feladni a küzdelmet, tehát ha van helye az irodában, én a szkennelés lehetőséget pl letudnám azzal hogy megtartom a régi gépet havonta 1-2x megjáratva a szkennerjét.

Igen, bocsi, ha kusza volt, csak előzményt akartam leírni, de inkább csak bekavart.

Nincs szükség már A3-ra, az a lényeg.
    Mennyiségben nagyjából napi 20-50 oldalnál most már nem nagyon kell többet nyomtatnom. Így havi szinten kb. 1000 oldal körül lehet, de lehet, hogy néha 2 hónapig is kitarthat 1000 oldal.

Csak az, hogy 80 ezer Ft legyen egy 1500 oldalas szett az elég kemény...

• PROTRON
    addikt

Az éves példányszám az egyik kulcs paraméter ami meghatározza milyen méretű nyomtató lehet az optimális.

A3-nál kicsit nagyobb méret érdekessé teszi. Mert vannak nyomtatók, amik A3-as méretben nyomtatnak, de a szkennerük csak A4. Fordított felállásra most hirtelen nem is tudnék példát hozni, így az A4 nyomtatás, A3 szkennelés felállás elég problémás lehet. Nagyon nem mindegy, hogy egy nyomtató A3 vagy A4-es.

Én úgy értelemezem a kolléga írását hogy régebben kellett nekik A3-nál nagyobb lapot szkennelni, de nem biztos hogy a jövőben is van ilyenre igény A3-ra, vagy meg tudják oldani másképp és lehet hogy már csak A4 szkenner kell nekik.

Múltkor nekem A3-nál nagyobb tervlapot kellett szkennelnem az A3 multigéppel, szerencsére az a tervlap csak egyik irányba volt nagyobb az A3 méreténél, így a felső ADF simán behúzta a túl hosszú lapot és beszkennelte, csak addig tartanom kellett a másik végét, nehogy megakadjon. :D

Nálunk is van ilyen irodai Bizhub, az én tapasztalatom hogy inkább a nyomtatási rész szokta feladni a küzdelmet, tehát ha van helye az irodában, én a szkennelés lehetőséget pl letudnám azzal hogy megtartom a régi gépet havonta 1-2x megjáratva a szkennerjét.

• PociAti
    őstag

Sziasztok!
    Jelenleg van egy Konica Minolta bizhub 185 lézernyomtatóm. Régebben előfordult, hogy kellett fekete-fehérben nyomtatnom akár 500 oldalakat is. Küzdött, de bírta, szeretjük, de eljött az idő! Szkennelés miatt néha kellett az A3-nál kicsit nagyobb méret.

Már nincs szükségünk az A3-ra, viszont szép, telt színes nyomtatásra annál inkább. Illetve nagyon örülnék neki, ha szépen tudna szkennelni színesben és fekete fehérben.
    Kutattam jobbra-balra, és egyelőre úgy érzem, hogy maradnék lézer vonalon.
    Korábban szemeztem a nagyobb színes lézerekkel, de iszonyat drágák, viszont a toner sokkal olcsóbb a nagyokhoz. Szomorú, hogy a kicsiknél (A4) méregdrága a gyári toner, és a kapacitás se túl nagy (nyilván...).

Tudnátok kérlek segíteni, hogy milyen nyomtatót vegyek, kb. A4 méretben, ami szépen nyomtat színesben és fekete-fehérben is. Szépen tud szkennelni színesben és szintúgy fekete-fehérben is (és nem nagyon lassú a szkenner egysége). Illetve ami még fontos, hogy hosszú távon (így vagy úgy ;)) megéri a toner is bele. A duplex nem feltétlen szükséges, régen vágytam rá, jó lenne, de talán a toner fontosabb. Létezik ilyen csodás tenyészállat?

Nagyon köszi előre is! :C

Az éves példányszám az egyik kulcs paraméter ami meghatározza milyen méretű nyomtató lehet az optimális.

A3-nál kicsit nagyobb méret érdekessé teszi. Mert vannak nyomtatók, amik A3-as méretben nyomtatnak, de a szkennerük csak A4. Fordított felállásra most hirtelen nem is tudnék példát hozni, így az A4 nyomtatás, A3 szkennelés felállás elég problémás lehet. Nagyon nem mindegy, hogy egy nyomtató A3 vagy A4-es.

• Pheenyo
    újonc

Sziasztok!
    Jelenleg van egy Konica Minolta bizhub 185 lézernyomtatóm. Régebben előfordult, hogy kellett fekete-fehérben nyomtatnom akár 500 oldalakat is. Küzdött, de bírta, szeretjük, de eljött az idő! Szkennelés miatt néha kellett az A3-nál kicsit nagyobb méret.

Már nincs szükségünk az A3-ra, viszont szép, telt színes nyomtatásra annál inkább. Illetve nagyon örülnék neki, ha szépen tudna szkennelni színesben és fekete fehérben.
    Kutattam jobbra-balra, és egyelőre úgy érzem, hogy maradnék lézer vonalon.
    Korábban szemeztem a nagyobb színes lézerekkel, de iszonyat drágák, viszont a toner sokkal olcsóbb a nagyokhoz. Szomorú, hogy a kicsiknél (A4) méregdrága a gyári toner, és a kapacitás se túl nagy (nyilván...).

Tudnátok kérlek segíteni, hogy milyen nyomtatót vegyek, kb. A4 méretben, ami szépen nyomtat színesben és fekete-fehérben is. Szépen tud szkennelni színesben és szintúgy fekete-fehérben is (és nem nagyon lassú a szkenner egysége). Illetve ami még fontos, hogy hosszú távon (így vagy úgy ;)) megéri a toner is bele. A duplex nem feltétlen szükséges, régen vágytam rá, jó lenne, de talán a toner fontosabb. Létezik ilyen csodás tenyészállat?

Nagyon köszi előre is! :C

• atala
    Topikgazda

Lehet nekem új ez a dolog, de elképzelhető hogy a Brother multifunkciós (MFC-J3540DW) gépem a fekete szín előállításához színes nyomtatás esetén a többi színből is bele-bele kever kevéske mennyiséget?
    Mert most tartok 4500 oldal nyomtatásnál, kb a 5-10%-a ebből A3 színes, további 15-20% színes A4, de a többi az nagyjából 95% vagy 100% fekete-fehér dokumentum nyomtatás, még a sarokban se volt színes logó.
    Mostanra kellett a második adag "XL" csomagot, tehát volt az első adag patron amit a készülékhez kaptam, aztán az első pár 100 oldal után az első "XL" csomagra cseréltem, majd pedig most.

Csak olyan furán gyorsan fogy, most tartok kb 22 ft/lap költségnél...amikor lefogy ez az "XL" csomag, akkor fogok kb 15 ft/lap költségnél járni...másfél év múlva. :D

Persze ez még mindig jobb mint a szomszéd szalon 100-300 ft/lap költsége, vagy a HP gépek tényleges költségei...csak azért ma reggel megzavart a sietős nyomtatásban a kifogyó patron. :D
    No meg persze ott van a rugalmasság, hogy nem függök senkitől.

Ami még zavar, hogy a Brother menüjében nem tudok tisztán "fekete-fehér" színt beállítani, csak "szürkeárnyalatos"-t.
    Erre van valami tipp, hogyan tudom átkapcsolni rendes fekete-fehérre?

Nagyon sok esetben a nyomtatók a fekete színt a CMY színekből keverik ki.

• laed
    senior tag

Lehet nekem új ez a dolog, de elképzelhető hogy a Brother multifunkciós (MFC-J3540DW) gépem a fekete szín előállításához színes nyomtatás esetén a többi színből is bele-bele kever kevéske mennyiséget?
    Mert most tartok 4500 oldal nyomtatásnál, kb a 5-10%-a ebből A3 színes, további 15-20% színes A4, de a többi az nagyjából 95% vagy 100% fekete-fehér dokumentum nyomtatás, még a sarokban se volt színes logó.
    Mostanra kellett a második adag "XL" csomagot, tehát volt az első adag patron amit a készülékhez kaptam, aztán az első pár 100 oldal után az első "XL" csomagra cseréltem, majd pedig most.

Csak olyan furán gyorsan fogy, most tartok kb 22 ft/lap költségnél...amikor lefogy ez az "XL" csomag, akkor fogok kb 15 ft/lap költségnél járni...másfél év múlva. :D

Persze ez még mindig jobb mint a szomszéd szalon 100-300 ft/lap költsége, vagy a HP gépek tényleges költségei...csak azért ma reggel megzavart a sietős nyomtatásban a kifogyó patron. :D

Ami még zavar, hogy a Brother menüjében nem tudok tisztán "fekete-fehér" színt beállítani, csak "szürkeárnyalatos"-t.

Lehet szürkeárnyalatosnak hívja a fekete-fehért. :)
    Az hogy közben fogy a színes is, normális; mert tisztítja a fejet.

• PociAti
    őstag

Ami látszólag tisztán fekete, az nyomtatás szempontjából lehet már nem az.

(1) Lehet a nyomtatóba is építettek be ilyen védelmet, hogy a fekete az látványra is kellemesebb Rich black legyen. A ritkán használatos színes festékből rendkívül keveset belekevernek. Amikor az XL-es színes patronok kapacitása is 1.500 oldal, ez árban nem vészes (főleg fejcseréhez viszonyítva).

(2) A dokumentum vagy a program, esetleg oprendszerben RGB - CMYK rip eljárás is bekavarhat. Nyilván a fekete esetén legegyszerűbb eldönteni, hogy az márpedig fekete legyen (mondjuk sárga esetén mégis annak mely árnyalata), de akkor sem 100%-ig egyértelmű.

Majd megpróbálok utána nézni van-e csak fekete üzemmód. Amúgy Brothernél szeretem, hogy szerviz menüben részletes infót ad az eddigi nyomtatásokról. Pl. festékcseppre pontosan megmondja miből mennyit használt eddig.

Nagyon örömteli olvasni hogy foglalkozol valós a költség számolással.
    Az XL-es, 1.500 oldal kapacitású gyári színes patron kb. 5.200 Ft-ról indul.
    https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=brother+LC462XL
    5200 / 1500 * 3 = 10,4 Ft (a színes oldal 3 színes összetevőjének költsége)
    A fekete 3.000 oldal, kb. 8.800 Ft, ami 2,9333 Ft oldalanként.

Nagyjából 13,3 Ft egy színes oldal eredeti, pigmentált, tehát intenzív színű vízálló tintával.

• laed
    senior tag

Szerintem nem jók az ilyen és ehhez hasonló patronos nyomtatók.
    Drága hozzájuk a tinta, ezért nem szokás minden apróságot kinyomtatni, amiatt pedig a tinta bele fog száradni.
    Ha meg nem eredeti, hanem utángyártott kellékkel szándékozol kínlódni vele, amik között lényegesen magasabb arányban van a hibás, akkor eleve lemondasz a színhűségről és a tartósságról is.

Sajnos a mono lézereken és a tartályos nyomtatókon kívül szinte minden más életképtelen, vagy legalábbis nagy odafigyelést igényel. (A rendszeres karbantartás hiánya, nyomtatás elmaradása ezek halála.)

Ezekkel nem értek egyet. Ha időm lesz azt is leírom, hogy miért.

• hcol7
    senior tag

Picit hozzáteszel és 55 ezerért van most akciós tartályos Brother 525 vagy 425 az Euronicsban.

Mr President: ha jot akarsz, ezt vegyed.

• PROTRON
    addikt

• scott_free
    senior tag

Sziasztok
    Tervezünk egy nyomtató vásárlását, mert alkalmanként jól jönne ha megtudnánk otthon oldani pár oldal nyomtatását. Ebben kérném a segítségetek.
    Olyan nyomtatót szeretnék, ami wifi-s, tud szkennelni, nyomtasson az árához képest szépen, ne legyen arany árban a patron hozzá (pár ezer forintból kivitelezhető legyen a csere )és legyen a lehető legkisebb alapterületű. A rá szánt keret kb 50 ezer forint. Keresgélés alapján első körben egy Epson Expression Home XP-5200 találtam. Ez jó lehet vagy más ami ár/érték arányban jobb? :R

Picit hozzáteszel és 55 ezerért van most akciós tartályos Brother 525 vagy 425 az Euronicsban.

• PociAti
    őstag

Sziasztok
    Tervezünk egy nyomtató vásárlását, mert alkalmanként jól jönne ha megtudnánk otthon oldani pár oldal nyomtatását. Ebben kérném a segítségetek.
    Olyan nyomtatót szeretnék, ami wifi-s, tud szkennelni, nyomtasson az árához képest szépen, ne legyen arany árban a patron hozzá (pár ezer forintból kivitelezhető legyen a csere )és legyen a lehető legkisebb alapterületű. A rá szánt keret kb 50 ezer forint. Keresgélés alapján első körben egy Epson Expression Home XP-5200 találtam. Ez jó lehet vagy más ami ár/érték arányban jobb? :R

Szerintem nem jók az ilyen és ehhez hasonló patronos nyomtatók.
    Drága hozzájuk a tinta, ezért nem szokás minden apróságot kinyomtatni, amiatt pedig a tinta bele fog száradni.
    Ha meg nem eredeti, hanem utángyártott kellékkel szándékozol kínlódni vele, amik között lényegesen magasabb arányban van a hibás, akkor eleve lemondasz a színhűségről és a tartósságról is.

Sajnos a mono lézereken és a tartályos nyomtatókon kívül szinte minden más életképtelen, vagy legalábbis nagy odafigyelést igényel. (A rendszeres karbantartás hiánya, nyomtatás elmaradása ezek halála.)

• Mr President
    senior tag

Sziasztok

• laed
    senior tag

Sziasztok,
    Mi jelenleg a legolcsóbb/legolcsóbban üzemeltethető nyomtató, ha hetente maximum pár oldalt nyomtatok feketében? Nem érdekel semmi extra funkció, csak a fekete nyomtatás és lehetőleg utángyártott patron olcsón.
    Köszi!

(meghalt a Canon PIXMA MP540 eszközünk, ami eddig hűségesen szolgált utángyártott patronokkal)

legolcsóbb/legolcsóbban üzemeltethető

És a kettő közül melyiket szeretnéd inkább?
    A legolcsóbb 1 patronos multifunkciós, pl. Canon; olyan 15e környékén megkapod.
    Az olcsóbb üzemeltetés esetén mélyebben kell a zsebbe nyúlni először; és akkor ott a tartályos tintás v. a lézer.
    Patronos gépekbe is van olyan, amelyikbe olcsóbb a patron; érdemes szétnézni...

• Pöttön
    őstag

Tintás nyomtatók esetén a 2-3 hónap már túl soknak hangzik.
    Ilyen hosszú állás mellett szerencse kérdése, hogy sikerül-e teljesen kitisztítani a fejet (megszüntetni a sok száz fúvóka mindegyikén az eltömődést).

Epson EcoTank nyomtató jó választás lenne, csak szokásaidon egy kicsit változtatni kell. Ne hagyd állni ilyen hosszú ideig. A fotó nyomtatás jól megjáratja a nyomtatót, sok festéket igényel. Ha hosszú állás lenne, akkor 2-3 hetente, havonta legalább nyomtass ki egy fotót. (Még ha szemétkosárban is köt ki a fotó, papírral, mindennel együtt legfeljebb. 100-150 Ft, míg egy fejcsere 25-30.000 Ft körül lehet.)

A fotóalbum miatt mindenképpen válassz tintatartályos nyomtatót, és 2 gyártó használja a tartósabb, a piezo-elektromos technológiát: az Epson és a Brother.
    Brother nagy előnye, hogy abban van automatikus fejtisztítás, áram alatt hagyva, normál körülmények között évek múlva sem száradna be a fej, ha nem nyomtatnak vele. Viszont a szkennere nem jó, leginkább csak dokumentumok szkennelésére való, illetve szinte csak a saját márkás (nem túl olcsó Brother) fotópapírokra dolgozik színhelyesen. Nincs színprofil a hazánkban kapható fotópapírokhoz. (Van akit ez nem zavar. Tapasztalatom szerint az Epson és a többi gyártó sokkal jobban elboldogul ismeretlen papírral. Szerencsés esetben még színprofil is van hozzá.)

Canon és HP feje kevésbé tartós, bubble-jet technológia sajátosságából adódik. Amúgy összességében a Canon sem rossz vétel, sőt az előző kettőnél általában olcsóbb, legfeljebb a rövidebb élettartamban ami visszatartó lehet, de még így is sok tízezer oldalról és hosszú évekről beszélünk.

Köszönöm mindenkinek a tippeket.
    Kicsit jegeltem a projectet, és egy drágább nyomtatóba fektettem be végül
    Az automatikus fej tisztítás miatt Brother-re esett a választás.
    Azon belül pedig az MFC-T930DW-re.
    Mivel több gépről is fogjuk használni, és alapvetően nem vagyok wifi párti így erre esett a választás az eternet port miatt.

• PociAti
    őstag

Sziasztok,
    Mi jelenleg a legolcsóbb/legolcsóbban üzemeltethető nyomtató, ha hetente maximum pár oldalt nyomtatok feketében? Nem érdekel semmi extra funkció, csak a fekete nyomtatás és lehetőleg utángyártott patron olcsón.
    Köszi!

(meghalt a Canon PIXMA MP540 eszközünk, ami eddig hűségesen szolgált utángyártott patronokkal)

Egy évben 52 hét van. Ha heti pár oldal alatt mondjuk 3 oldalt értesz, akkor az évi 150 oldal. A leggyengébb nyomtatókhoz 300-500 esetleg 700 oldal kapacitású patront mellékelnek, tehát azzal is évekig elvagy.
    A keresőbe állítsd be a legolcsóbb lézer nyomtatót, és vedd meg azt.
    Jelenleg most 32.000 Ft-ról kezdődnek ezek a nyomtatók. Mondjuk nekem az első 5-ből egyik se tetszik, fölötte már vannak jobbak, pl: Brother L2402D (HLL2402DYJ1), Brother HL-1230W (HLL1230WYJ1), de ezek is megérdemelnének némi kiegészítést. Ami jobb felbontású, ahhoz drágább a kellék. Ilyen kis példányszám mellett a nyomtató éves költsége még eredeti kellékkel sem vészes.

• 4ron
    senior tag

Sziasztok,
    Köszi!

• flash-
    veterán

Pedig a kábel az egyszerűbb általában. Multifunkciósoknál szinte ingyen van a scanner; amit külön megvenni elég szép összeg....

Van már kiszemelt márka/típus?

Nincs sajnos. Az a baj hogy tényleg nem tudom úgy letenni a lakásban hogy össze kössem bármivel ezért kellene vezetéknélküli

• laed
    senior tag

Sziasztok !
    Milyen nyomtatót vegyek?
    Legyen wifis hogy ne kelljen össze köt9getni semmivel sem.
    Elég keveset használnám havi 20-50 A4 oldalt többnyire fekete fehérben

Elég egy olyan eszköz is ami csak nyomtat,de ha van olyan multifunkciós ami megéri és hasonló árban van akkor inkább azt mert így scannelni is tudnék.

Pedig a kábel az egyszerűbb általában. Multifunkciósoknál szinte ingyen van a scanner; amit külön megvenni elég szép összeg....

Van már kiszemelt márka/típus?

• PociAti
    őstag

Sajnos az árukereső külön veszi a multifunkciós nyomtatókat, azok között van olcsóbb is, amelyik tud lemezre nyomtatni:
    [link]

Epsonoknál se jobb a helyzet, mint a Canonnál.
    Az XP-6000-es esetében a kiwi 202-es sorozat való bele:
    https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=epson+202+multipack
    A kisebb csomag 30.000 Ft, a nagyobb 52.000 Ft (színes esetén 300, XL-es sorozatnál 650 oldala kapacitásuk).

A Claria festékek pigmentáltak (vízállóak), nem célszerű olcsó, vízbázisú nyomattal vegyíteni. Főleg ha valaki CD/DVD felületére nyomtatna vele.

Ugyanez a helyzet a XP-7100 esetében is, szintén 5 fajta pigmentált tinta való bele és egy a 300 színes oldal kapacitású narancs csomag 27-30.000 Ft-ról inul:
    https://www.arukereso.hu/nyomtato-patron-toner-c3138/epson/t3337-multipack-p362661381/

• scott_free
    senior tag

Hello all
    Olyanban kellene a segítségetek hogy a régi 7250 es canonomat cserélném...olyannra ami tud lemezre nyomtatni.
    Láttam hogy a 8350es tudd....de elis tünt a kinálatból,és nemláttok utódot.
    Ti tudtok valamit ,vagy nemlesz nekik azt nézzek más márkábol?
    Thx előre is...

Sajnos az árukereső külön veszi a multifunkciós nyomtatókat, azok között van olcsóbb is, amelyik tud lemezre nyomtatni:
    [link]

Új hozzászólás Aktív témák