- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
válasz
PROTRON #19380 üzenetére
Amikor beszaradt (10 ev utan, es sajat hulyeseg miatt, mert a tobb eves eredeti HP patront tettem bele) a regi nyomtatom, akkor akart a franc HP-t venni. Ami biztos volt, hogy tartalyost szeretnek, de hamar ra kellett jonnom, hogy ha a regi nyomtatom szolgaltatasokban nyujtott tudasat (pl. automatikus duplex, szines erintokijelzo) is szeretnem, akkor elegge zsebbe nyulos lenne. (Mint mar irtam, az elozott nagyon kedvezo aron sikerult megvenni, mondjuk ezt most nem vartam el
.) Otthoni, alapvetoen keves nyomtatashoz egyszeruen luxusnak tartottam. Ugyhogy kotottem a kompromisszumot, es vegig neztem az itt ajanlott Brother, Epson, Canon nyomtatokat is. Ami biztos kellett, az a WiFi volt, es a scanner. A duplex, a kijelzo ment a levesbe. Alapvetoen azonos aron nyomtak a kulonbozo gyartok a hasonlo modelleiket. A kereses soran akadtam a HP keszulekebe is. Ahol feltunt, hogy van hozza promocio is (plusz gari es penz visszaterites is), akkor a tobbi gyartonal nem volt. Hasonlitgattam tudast, arat, fenntartasi koltseget (hp-hoz dragabb a festek, de indulasnal megdobtak 3 fekete palack festekkel). Ugyhogy ugy dontottem, hogy a berzengesem ellenere, meg, hogy nalam az elozo HP otthon kibirt 10 evet, csak ezt a HP-t valasztom. Igen, alapvetoen az ara miatt (nekem azert nem 30k koruli ar jott ki anno, de meg igy is olcsobb volt, mint a tobbi) lett kivalasztva, de ugye azert nem a legolcsobb ipari hulladekot vettem, megha itt sokak szerint ez is az
.
Es engedtessek meg, ha valaki olyan parameterekkel keres nyomtatot, aminek ez is megfelel, akkor ajanljam mar, ha en alapvetoen elegedett vagyok vele! Aztan mindenki eldonti, hogy mit vesz, szerencsere lehet valasztani… -
PROTRON
addikt
válasz
wwenigma #19379 üzenetére
Nem HP haterek, az azt jelentené hogy valami lobbi fizet nekünk. Ahogy Te sem vagy szakértő amikor laikusként ajánlasz a saját pár tapasztalatod alapján.
Szervizes lennél, akihez tucatszám vittek be más gyártók termékeit és ez alapján tudod azt ajánlani hogy a HP eléggé tartós ahhoz hogy versenyben legyen a másfélszer annyiba kerülő, de automata fejtisztítással rendelkező típusokkal?
Ez is ugyanolyan fontos szempont mint a kezdeti bekerülési költség, mert nekem is megvan még a polcon a 2005-ös HP lézer mono nyomtatóm, ami az első hosszabb 6 hónapos "nem kell nyomtatnom" időszak után csak simán vékonyan csíkozott, akármilyen karbantartással is próbálkoztam, a második 3 hónapos kihagyás után már használhatatlan volt nyomtatásra...pedig ez még a hőskor volt amikor még jó minőséget produkáltak. Azért van meg, mert még mindig hiszem hogy megtudom javítani csak szét kell szednem az utolsó csavarig...öhm...lehet ideje lenne 13 év polcon rohadás után kidobni kukába. :DDe akkor tovább megyek, ha 61k-ért kapni más gyártóktól gépet befutott, bizonyított típusokat, akkor miért olyan jó vétel kuponnal 32-35k-ért olyan gép, amiről feltételezhető (mert ott vannak a tapasztalatok) hogy 5 éven belül legalább 1x komolyan rá kell majd költenie azoknak akik rendszeresen 1-2 hónapig nem használják?
5 éven belül így már 64-70k-ba került a gép az egyéb fogyó eszköz költség többleten felül.Ilyen gépet összegezve sehogy sem lehet matematikailag kiajánlani, mert pont azoknak szívás akiknek nincs a közelében nyomtató szalon, mert mondjuk 50km-re laknak a legközelebbi lehetőségtől.
Mert árban semmivel sem olcsóbb a nyomtató szalonoknál, csak annyi hogy nem kell elmenni a szalonba. Ennyi az "előny".
Pl 2012-ben annyira olcsók voltak a nyomtató szalonok hogy budapesten hülye volt az aki otthonra nyomtatót vett.Akkor miért nem ajánlasz 20k-ért HP gépeket? Na azok tényleg olcsó bekerülési költségűek, heti 5 lapnál többre valszeg amúgy sem jók és "ha tönkremegy 2 év után, nem parázol veszel másikat"....arra a heti 5 lapra meg elfogadja az ember hogy laponként 200-500 forintra jön ki az egységár...meg hogy minden nyomtatás előtt firmware frissítést meg kell várni 5 percig...meg hogy ha nincs internetes kapcsolata a HP serverrel, akkor nem tud nyomtatni fél napig mert épp bekattant valami a HP fejeseknél és becsempészték a firmware frissítésbe a tiltást.
Én pl a Razer 1 kezes gamepadomat nem ajánlom senkinek, mert nincs fedélzeti memóriája és csak akkor tudod az elmentett bill kiosztást használni, hogy ha épp működik a razer anyacéggel a netkapcsolat. Ingyen volt, csak ezért tartottam meg.
Ami nem ingyenes ott nem hagyjuk magunknak ezt a fajta korlátozást, még elméleti lehetőségként sem.
-
-
lappa86
aktív tag
Köszi az ajánlásokat, megnézem a fent említett Brothert és az Epson L3271-et a közeli Media Marktban, mindkettőből van szerencsére.
#19372 A probléma az egyelemű mintáddal van, az ajánlós topikok eredendően azért vannak, hogy szakértő ajánlást kapjunk, nem egy laikus véleményét, hogy ő szereti az egyetlen eszközét.
-
PociAti
őstag
válasz
wwenigma #19374 üzenetére
Az a jó a matematikában, hogy az egzakt tudomány.
Konkrét eset kapcsán 2 dolgot ismerünk:
- most mennyibe kerül a HP
- és mennyibe a normálisabb nyomtatók.3 év múlva mennyibe fog kerülni annak a HP-nak az utódja, azt nem tudjuk, csak azt, hogy most volt egy beetetési időszak (ami oly jellemző a HP-ra). Pl. a közelmúltból az instant ink programjuk is ilyen volt, azzal is kevesen jártak jól, és mára lényegesen megdrágult.
Például a BROTHER DCPT425WYJ1 a Media Marktban most 61.000 Ft
és a gyártó simán be meri vállalni az 5 év garanciát, mert annyira megbízható a gép. Tartós a fej, és a festék elnyelő szivacs is kb. 100.000 oldal kapacitású. Ebben az esetben kb. egy 8-10 évig életképes nyomtatóról beszélünk és nyomtató esetén is legalább 8 éves életciklussal kell számolni.Ennek fényében az általad ajánlott HP egyáltalán nem tűnik jó vételnek, ha a HP elmúlt 15-20 évét nézzük, akkor meg pláne.
Akkor már sokkal-sokkal inkább egy Canon Pixma G2000, G3000 széria, azok is 40-50.000 Ft-ról indulnak.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
PociAti #19373 üzenetére
Én ezt értem de ha 3 év garancia után veszek egy másikat ami megy 3 évet akkor még mindig olcsóbban jövök ki mintha megvennek egy feleslegesen sokkal többe kerülő modellt...ha még előtte meghal akkor gari. De feltételezem ha nem ipari nyomtatásra van használva napi 1000 oldallal akkor hosszú távon sem lesz bajom vele.
A fekete leves meg nem tudom mi lehet, festék olcsó és krva sokat adnak alapból is, működik ahogy kell.
Tudom hogy voltak pofátlan lépései más nyomtatók esetén de nem látom hol tudna megszivatni jelen esetben.
PROTRON: szerintem azoknak kellene elgondolkodni rajta akiket érint. Azok vegyenek mást. Vegyen mindenki azt ami NEKI megfelelő az adott felhasználásra. Normál esetben nem gondolom hogy bármilyen problémát fogok tapasztalni sőt meglepően szép fényképnyomtatást tapasztaltam sima A4es papírra, gyors wifin keresztüli működést és jó nyomtatási sebességet. A dobozból való kibontás és beüzemelés szintén egyszerű volt csak túlizgultam. 31500ft-ból rettentő korrekt ajánlat volt és örülök hogy nem hagytam ki az ajánlások ellenére.
¯\_(ツ)_/¯
-
PociAti
őstag
válasz
wwenigma #19369 üzenetére
Jelenleg még működik, de a HP nyomtatókra az elmúlt 15-20 évben nem igazán volt jellemző, hogy hosszútávon is jó készülékek legyenek.
Sőt, épp az ellenkezője, kerülne kellett, mint a pestis.
És technológiai megoldását, cég marketing politikáját nézve ez sem különbözik a kerülendő típustól. A nyomtató feje nem tartós, így abban az időintervallumban, amit nyomtató életciklusnak nevezünk valószínűleg nem a megvásárlás az egyetlen költség. És akkor ez pont egybecseng azzal az etikátlan üzletpolitikával, ami a HP céget jellemzi, beetető áron adja a készülékeit és később jön a fekete leves. -
Alex91
félisten
válasz
lappa86 #19365 üzenetére
Masok meg allandoan mast ajanlanak… Biztos ok is penzt kapnak…
Szerintem az igenyeinek megfelel az altalam ajanlott nyomtato. Nalam 2 eve megy, (meg plusz garit is lehetett ra a HP-nal anno regisztralni, lehet, hogy most is lehet, szoval meg garis is), az enyemhez adtak 3 palack fekete XL festeket, meg az elsot se hasznaltam el, de a szinesekbe se kellett meg utantoltenem, hasonloan keves hasznalattal, mint a kerdezonel varhato. Akkor miert ne ajanljamHa iparszeruen szeretne nyomtatni, akkor biztos nem ajanlanam, arra nem jo!
-
PROTRON
addikt
válasz
wwenigma #19369 üzenetére
Kikérem a társaság nevében a megfogalmazást....nem muszáj máglyának lennie.
[link]
Tudod nem zörög a haraszt ha nem fújják.Elhiszem hogy Te éppen nem tapasztalod a hátrányokat, de a márkának az üzletpolitikája ugyanúgy felháborító, mint amikor az Apple a biztosítási szolgáltatásokat ugyanannyiért adja egy magyar ügyfélnek mint egy amerikainak, de ha bármi gond van teljes áron számláz ki mindent, mert mindenféle kifogásokkal élve kizárnak a valódi támogatási rendszerből.
Ez sem derül ki az apple felhasználók 95%-a számára, mert nem találkoznak olyan súlyú gonddal, de a maradék 5%-ot meg gyakorlatilag kirabolják mivel előtte elintézik hogy az életed 100%-ban függjön anyagilag a szolgáltatásuktól. Ha nem férsz hozzá a náluk tárolt adataidhoz, buktad. :@@@
A 95% csak azzal találkozik hogy az amerikaiaknak ingyen járó apró javításokat "pár 10 ezer hufért" fizettetik ki velük a havi díjas biztosítási csomaggal együtt és hogy "ez azért jó mert olcsó"....nem veszik észre hogy meglopják őket, mert amerikaiaknak az is ingyenes lenne.
Csak amikor egy komolyabb ingyenes javításért már 300k-t kell fizetni, na azok döbennek rá hogy eddig csak kicsit lettek bacva, most meg épp nagyon. -
PROTRON
addikt
válasz
lappa86 #19363 üzenetére
Látom írtad hogy dokumentumok tananyagok nyomtatása és szkennelés a feladat, én kb hasonlóra használom a Brother nyomtatómat + tervrajzok színes nyomtatása. Én picivel drágábbra lőttem, mert A3 méret is kellett.
Sajnos nem ismerem a 70k alatti A4 kategória termékeit, de azért javaslom ezt a márkát mert van benne automata fejtisztítás így nem aggódom ha 1-2-4 hétig nem nyomtatok.
Cserébe a szkennere messze földről hírhedten gyenge, tehát tényleg csak dokumentumok szkennelésére való, képek, fotókhoz nem jó a szkennelés minősége, még az emeltebb árkategóriában is.
-
JulianSinulf
őstag
válasz
lappa86 #19363 üzenetére
Szia!
Esetleg az Epson Eco-s nyomtatóit tudom ajánlani. Ha kifogsz egy jó akciót, akkor beleférhet a keretbe.
A HP-t messze kerülöm minden téren. Az üzletpolitikájuk nem nekem való.
Korábban is Epson volt, akkor egy "normál" multifunkciós. Azon vacakoltam az utángyártott utántöltögetéssel, de mivel nagyon ritkán nyomtatok, így a legtöbb tinta elment a fejtisztításra, mert gyakran bedugult. Egy eredeti komplett patronkészlet meg kitette a nyomtató árának felét, ha nem többet. A tisztítgatás rengeteg időt elvitt.
Ehhez képest az Eco tankosnál nem kell vacakolni az utángyártott tintával és a gyári tinta is egész barátságos árban van/volt, mikor vettem.
Én a nyomtatóhoz rendeltem kapásból egy adag tintát is, de még a hozzáadottnak a fele sem fogyott el, olyan ritkán nyomtatok mostanában.
Bizonyos szempontból az Eco visszalépés volt a korábbihoz képest. Kisebb kijelző, gyengébb anyaghasználat, ami főleg a házban, tálcában testesül meg. Technikailag viszont nincs gond vele. Szép nyomatokat csinál és jól szkennel, mint az elődje.
Wifi-n megy, még a szkennelés is, epson-felhő nélkül. A régi csak felhőbe volt hajlandó szkennelni és onnan küldtem az email címemre a tartalmat. Ez bizonyos szempontból még kényelmes is volt, főleg a beállítást követően. Illetve kábelen és SD kártyára lehetett még szkennelni biztonsági okok miatt.
Az Eco-n nincs SD kártyaolvasó sem.
Fénymásoláshoz nem kell számítógép. -
lappa86
aktív tag
Sziasztok, esedékes lett egy nyomtatóvásárlás, egy ezeréves Samsung nyomtatót váltana fel:
1. Tintás vagy lézer? Teljesen mindegy
2. Fekete vagy színes? Színes
3. Mire használnád? Dokumentumok, tananyagok nyomtatása (olykor színesben), szkennelés
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Fekete kb 20 oldal, színes kb 10 oldal
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? Passz, max egy hónap
6. Milyen funkciókat vársz el? multifunkciós legyen, tehát szkennelés mindenképp legyen + wifin keresztül is működjön
7. Mennyi a keret? Max 70, szívesen hallgatok egy legolcsóbb, és egy 70k körüli ajánlatot
8. Árérzékeny vagy? Lásd fentebb
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Nem szeretnék semmi utángyártottatElőre is köszi a segítséget!
-
PROTRON
addikt
válasz
PociAti #19361 üzenetére
Otthon alapvetően ugyanarra a wifi-re, vagy LAN-ra körtik a nyomtatókat amin ott lóg a szolgáltatói ONT, amin keresztül jön azInternetek, benne a kikapcsolt tűzfallal a por...akarom írni a magyarországról nem elérhető szakmai tudományos folyóiratok miatti "kénytelen" törrenten keresztül letölteni eset miatt.
Én erre gondoltam mint sebezhetőségi felület, de ha ennek is minimális az esélye hogy a folyamatosan firmware frissítést kereső nyomtató internetkapcsolatát kihasználhatják a hálózatra kötött másik gépekre történő bejutáshoz akkor még kevesebb az érintettség.
-
PociAti
őstag
válasz
PROTRON #19360 üzenetére
A háztartásban használt nyomtatókat nem szokás kitenni az Internetre. Ahhoz be kellene jutni a hálózatra, pl. egy sebezhető IP kamerán keresztül, amit azért tesznek ki a netre, hogy a házigazda távolról is elérje.
Sebezhetőségeket egymásra pakolva már kiadhat valamit, amit a támadók keresnek, meg kell hallgatni a szakértőket milyen támadási potenciált látnak benne. Egész jó IT biztonsági podcast-ek vannak magyar nyelven is.
Én elsőre, alacsonyan csüngő gyümölcsként azt tudom elképzelni, hogy távolról szkennelést indítanak el, hátha valami érzékeny dokumentum maradt az üveglapon. Vagy pedig szkennelés célállomását átírják, saját szerver adnak meg.
-
PociAti
őstag
válasz
wwenigma #19357 üzenetére
A Brothernél nagyon sokáig ugyanazt a default admin jelszót használták, és később tértek át erre a szériaszámon alapuló jelszóra, és közben erősen hirdették az alapértelmezett admin jelszó megváltoztatását. Ez már kb. 5 éves sztori, de úgy látszik mostanra sikerült a támadóknak a több kis hibát egy ütős csomaggá összerakni.
A CVE-2024-51978-as hiba igazából a 51977-essel együtt hatékony, mivel a szenzitív adatokhoz
https://www.cvedetails.com/cve/CVE-2024-51977/The leaked information includes the device’s model, firmware version, IP address, and serial number
Itt meg írnak a többi sebezhetőségről is:
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/brother-printer-bug-in-689-models-exposes-default-admin-passwords/
De ahogy a magyar nyelvű cikkben is leírták, a HTTP, HTTPS és IPP portokon keresztül lehet rosszalkodni, és egy normálisan képzett rendszergazda eleve így helyez el minden nyomtatót:... javasolt a nyomtató tűzfallal való védelme, külön hálózatra helyezése, valamint a hozzáférés korlátozása ...
-
PROTRON
addikt
válasz
wwenigma #19357 üzenetére
Ez esetben gyorsan mindenki változtassa meg a jelszavát a bankkártyám pinkódjára:
1 2 3 4 5Az esethez csinálok gyorsan egy facebook csoportot, hogy mindenki feltölthesse a jelszó változtatásról a fotót a nyomtatója szériaszámával, hogy megnyugodhassunk.
Kezdem én a bankkártyám hátoldalával, hogy mindenki tudhassa hogy az én kártyámról van szó. -
wwenigma
Jómunkásember
-
gedikart
aktív tag
-
PociAti
őstag
válasz
gedikart #19354 üzenetére
Nem csak a Brothernél, bármilyen más nyomtatónál is probléma lehet a túl hosszú és nem jó minőségű (azaz átlagos) kábel kombinációja. Ekkora távolságon már túl sok feszültség eshet a kábelen és mire célba érnek az adatok, addigra megsérülnek. És ebben az adatkommunikációban nincs annyi redundancia, hogy a kiesett adatokat megfelelően korrigálja.
Routerre nem tudod kötni a nyomtatót? Akkor kapna mondjuk IP címet, és ez nem jelentene problémát. -
gedikart
aktív tag
Brother nyomtatónál (2402D) mennyire gond, ha 5 méteres USB kábelra kötöm? A gyártó oldalán 2 m-t javasol max távolságra.
-
PociAti
őstag
válasz
Selynelar #19351 üzenetére
Szerintem a konstrukció a legfontosabb, nem a gyártó.
2 fogyóeszköz van a nyomtatóban, ami esetedben számíthat:
- toner kazetta (ebben van a festékpor),
- és fényhenger (drum).Két fő irány létezik az otthoni lézernyomtatóknál:
1, amikor tartós fényhengert gyártanak, mely kb. 10.000 - 20.000 oldalig működnek,
2, és amikor a tonerrel együtt cserélni kell ezt a drága fényhengert is, tehát abból gyengébb tartósságút gyártanak, de így is baromi drága lesz a csere. (HP-ra jellemző ez a gondolkodásmód).
Az utóbbi azt eredményezi, hogy baromi drága lesz a fajlagos oldalköltség, így a tulajdonosok olcsó, tehát nagyon gyenge minőségű kellékkel dolgoznak, rossz minőségű a képalkotó egység (fényhenger), és a festékpor is az.Ezért inkább olyan nyomtatók kell keresni, ahol külön van a fényhenger, esetedben valószínűleg soha az életben nem kell rá költeni, nem lesz külön költség, és így a gyári por sem annyira vészes.
Ajánlást most nem mondanék, csomó új termék jelent meg, a régiek meg nagyjából kifutottak (vagy nem), és mostanság annyira nem követem az új megjelenő modelleket.
-
PociAti
őstag
válasz
Selynelar #19349 üzenetére
Túl nagy az ellentmondás abban amit leírtál.
Most is egy tintasugaras van, amibe mindig beleszáradt a tinta és egy újabb tintasugarasat szeretnél? Ritka használat mellé nem igazán ajánlott.
A multifunkciós gépek érthető módon drágábbak, de a beszáradás elkerülése miatt inkább akkor lézernyomtatóra lenne szükséged.
A Brother DCP-1622WE továbbra is ajánlott, de annak ára 66k Ft, viszont a kevés nyomtatás miatt neked más típus is szóba jöhetne, aminek nem ennyire gazdaságos az üzemeltetése, viszont maga a nyomtató olcsóbb. -
Selynelar
aktív tag
válasz
zuzozuzo #19348 üzenetére
Sziasztok,
A segítségeteket kérném.
Szeretnék itthonra venni egy multi funkció-s nyomtatót. Annyira nem vagyok otthon, hogy mit kell nézni a spec-ekben.Szóval némi támpont:
Scannelésre
Színes fekete nyomtatásra
Wifi jó lenne hogy telóról is lehessen nyomtatni
Nem lenne napi szinten nyomtatva(sőt még hetin se) szóval ne száradjon bele a tinta ha nem használom pl x-ideig, csak azért na legyen itthon ha épp nyomtatni kellene azonnal valamitA keret kb 50k
Most egy hp3525 van, de már ahányszor cseréltem benne patront már több irodai nyomtató is kijött volna az árából és arról nem is beszélve,hogy mindig beleszárad a tinta.Itt olvasván a tintasugaras költséghatékonyabbnak tűnik.
Előre is köszönöm az ajánlásokat!
-
zuzozuzo
tag
Sziasztok.
Előre is elnézést ha rossz topikban teszem fel a kérdésem. Van egy Brother DCP-T425W nyomtatóm ami fotópapírra nyomtatott fotókra húz egy fekete tintacsíkot. Eddig szépen tette a dolgát, ez most új. Szétszedtem és van benne hulladék tinta gyűjtő szivacs, vagy nevezzék ezt bárhogy, a lényeg hogy ki kellene cserélném de sehol nem találok hozzá ilyen szivacsokat. Tudnátok segíteni hogy hol lehet ilyet beszerezni?
Köszönöm előre is a segítségeteket.
-
gedikart
aktív tag
válasz
Gabonetta #19344 üzenetére
Maradok a mono lézernél (stabilabbnak tűnik, ha pedig színes kellene bármikor, ott vannak a különféle nyomdák/szalonok). A L2402D és a L2442DW között döntök. Oké, drágább a fenntartása a 1222WE-hez képest (viszont keveset nyomtatok...), cserébe fixen a tálcában vannak a papírok és tud automata kétoldalas nyomtatást.
Marad a wifi vagy wifi nélkül kérdése. Telefonról nem akarok nyomtatni, csak PC-ről. Az egyik PC viszont csak win7-es (a másik win10). Elvileg win7 nem támogatott (nincs a listában, de tesztelni nem tudtam nyomtató nélkül). Lehet hogy kényelmesebb a wifin keresztül nyomtatni, de +1 db kábel sem tűnik akkora fájdalomnak (nincs túl messze a szekrény). -
hcol7
senior tag
válasz
c0dered #19342 üzenetére
jo a kinezett brother, sot, be sem fog szaradni, mert ha aramalatt hagyod, fejtisztitast csinal magatol idoben.
viszont kep szkennelesre/nyomtatasra nem az igazi, ha fontos a szinhuseg.
amennyiben fontos, akkor az epson parja a javasolt, de az cserebe nem csinal fejkarbantartast.
amugy nalam brother dcp510w van, es neha fenykepet is szkennelunk, vagy nyomtatunk, es annyira nem csinalja szarul, hogy _nekunk_ problemat jelentene.
udv, -
c0dered
csendes tag
Sziasztok!
Minap lehalt az ősöreg Pixma nyomtatóm, így most lecserélném. A segítségeteket kérem1. Tintás vagy lézer? - Tintás
2. Fekete vagy színes? - Színes
3. Mire használnád? - Mindenféle dokumentumok, néha papírmodellek nyomtatására (vastagabb papírra), illetve fotónyomtatásra. Ja, és szkennelnék is vele.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? - Havi átlag kb 20 oldal vegyesen, ugyanakkor ez teljesen kiszámíthatatlan
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - két hét
6. Milyen funkciókat vársz el? - USB, de fontos lenne a wifi csatlakozás (másik windowsos PCről illetve Apple iOS eszközökről), azaz ne kelljen a PC-t csak ezért bekapcsolni, hogy nyomtatni lehessen
7. Mennyi a keret? - 80e Ft
8. Ár érzékeny vagy? - Ennél többet nem költenék rá
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltgetni szeretnéd? - Nem akarok utántöltögetni házilag, szerintem arra az évi pár száz oldalra ez amúgy se éri megSzámítana még, hogy a nyomtatóból ne "lógjon ki" semmi, azaz a papíradagolás fekvőtálcás megoldású legyen.
Kinéztem az itt is ajánlott Brother DCP-T525W-t (az automata fejtisztítás miatt), de nyitott vagyok bármi másra is.
Ami még nem világos nekem (otthoni környezetben soha nem használtam ilyet), az a wireless funkció: ez a "többi", hálózaton levő Windowsos gépről hogyan működik? Feltelepül nyomtatóként? A szkenner rész is használható így?
-
mtibusz
tag
Sziasztok!
Én is szeretnék segítséget kérni.
1. Tintás vagy lézer? - Lézer.
2. Fekete vagy színes? - Fekete.
3. Mire használnád? - Szinte csak szöveg nyomtatás
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? - Átlag heti 10-15 oldal.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - Lesz olyan, hogy néhány hétig nem lesz használva.
6. Milyen funkciókat vársz el? - USB csatlakozás és nyomtató szerveren való működés is fontos lenne. Ha van benne wifi és szkenner funkció, LAN port az csak jó lehet, de nem kritérium.
7. Mennyi a keret? - Létezik 100.000 forint alatt ilyen?
8. Ár érzékeny vagy? - Ha jó a cucc, hajlandó vagyok érte többet is fizetni.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltgetni szeretnéd? - Minél olcsóbb annál jobb... de, ha valami csak a gyárival jó, akkor marad a gyári kellékanyag. Utántöltgetés házilag annyira nem pálya.Egy régi Xerox Phaser 3160N van most, ami kezdi feladni a harcot.
Szerintem vagy 15 éve megvan már, lehet több is... És eddig tette a dolgát hiba nélkül.
Én csak jót tudok mondani róla. Ez helyett keresek másikat.A HP régen jó volt, de amit az utóbbi időben tapasztaltam vele, online fiók, és társai hülyeségek még véletlen sem kellenek.
Ha tudtok ajánlani 1db USB csatlakozású csak!! nyomtatót és 1db olyat ami esetleg még wifis is és még szkennel is, azt megköszönném.Sokan írjátok itt a Brother -t, lehet, ebbe az irányba kéne gondolkodnom?
Köszönöm a segítséget.
-
Gizmo86
csendes tag
Ha valaki mostanság akarna venni Brother HL-1222WE nyomtatót és OTP-nél van, akkor egész jó áron ki lehet hozni fizz-en. 50000 felett van egy "GYEREK8" kupon, az 8888 Ft mínusz, illetve ha aktiválva van az OTP-s kedvezmények között az aktuális fizz-es 10%-os kedvezmény, akkor az is lejön.
46000 a nyomtató, én még 4800-ért vettem nyomtató papírt ugyanonnan (bestbyte a forgalmazó), a szállítási ktg 1500.
A kupon és a 10%-os kedvezmény levonása után így 39200 lett a vége.
Maga a nyomtató így 34400. -
gedikart
aktív tag
Üdv. kevés használatra nézek nyomtatót. Szekrényben lenne tárolva és (tényleg keveset) használva.
Brother HL-1222WE - ennek mennyire nyeklik/törik a tálcája? Illetve papír nélkül lehet csak bezárni gondolom.
Brother HL-L2402D - előnye hogy duplex, masszívabbnak tűnik, olvastam h drágább a toner (de kevés használat)
Brother HL-L2442DW - plusz wifi
Ezeknél egyéb költség, vagy az inkább a gyakori használat miatt jelentkezik?
Lézernél nem árt szellőztetni a helyiséget a festékpor miatt, vagy ez csak nagyobb tételű nyomtatásnál igaz?Később lehet hogy kell még egy scanner is (30 ezers kategória).
Néztem a tartályosokat is (multi), pl DCP-T420W, de keveset lenne használva, és csak azért nem szeretném villany alatt tartani, hogy időnként menjen az automata fejtisztítás (bármikor).
Köszi! -
atirag
őstag
válasz
PociAti #19337 üzenetére
Canon volt kettő is. Mind a kettőt kaptuk,de egyiknek sem olyan hibája volt ,hogy beszáradt a fej. Papir behúzás és mechanikai szarságok. Régóta szenvedek vele mert tényleg ritkán használtuk. Ma elég volt. Sok sok darabban a kukában landolt. Bár még azzal és szívatott
-
PociAti
őstag
válasz
atirag #19334 üzenetére
A tintasugaras nyomtatók legnagyobb rákfenéje a ritka nyomtatás, mert erősen hajlamosak a beszáradásra. A nyomtató pedig azért van, hogy kiszolgáljon minket, nem azért, hogy kínlódjunk vele.
Vagy vegyél lézer nyomtatót (ez szinte korlátlan ideig állhat használat nélkül), vagy válaszd a Brother nyomtatót, de ez már kevésbé olcsó. Sajnos csak ők árulnak olyan otthoni nyomtatót, melyek rendelkeznek automatikus fejtisztítással.
Ami kerülendő, azok a HP nyomtatók. -
atirag
őstag
Üdv. Szeretnék egy egyszerű tintasugaras olcsó nyomtatót. Csak itthoni feladatok ritkán. De amikor bekapcsolom akkor lehetőleg működjön. Wifi-s.
Milyet érdemes manapság venni. Canon semmi pénzért!
Köszönöm a véleményeket. -
Teaway
veterán
válasz
Hegyirabló #19330 üzenetére
6. az "auto kétoldalas" a szkennerre is vonatkozik, vagy csak a nyomtatásra?
-
Anubris
őstag
Sziasztok!
Egy Epson l3160 ajándékozok el és helyette szeretnék egy új nyomtatót.
Ezzel a példánnyal egy problémám volt, a scannelés elég nehézkesen ment, sokszor nem vagy csak nagyon lassan scannelte be a dokumentumokat. (Wifi-n használtam).#19330 Hegyirabló általt írt preferenciák kb. nálam is egyeznek, én azért gyakrabban nyomtatok és színes alternatíva is érdekelne. Nekem személy szerint a tintasugaras változattal sem volt problémám.
Wifi mindenképpen kellene, autó kétoldalas funkció pedig nem lenne rossz. -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
1. Tintás vagy lézer? - Lézer.
2. Fekete vagy színes? - Fekete.
3. Mire használnád? - Csak szöveg.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? - Átlag heti 4-5 oldal.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? - Lesz olyan, hogy hetekig nem lesz használva.
6. Milyen funkciókat vársz el? - Szkenner kellene, auto kétoldalas, és wifis, mert nincs már hely a gép mellett.
7. Mennyi a keret? - 100.000 forint. Lefelé bármennyit eltérhet, felfelé 10%.
8. Árérzékeny vagy? - Nem.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? - A fenntartását el tudom számolni, így nem lényeges, jöhet az eredeti.
Köszönöm! -
PociAti
őstag
Legalább pár hozzászólást olvass vissza, akkor jobban képben leszel.
Legolcsóbb módszer érdekel? Vegyél használt mono lézer nyomtatót és vedd meg hozzá a létező legolcsóbb port és tölts magad. Kegyetlenül mocskos meló lesz és minőségtől se várj sokat, de az olcsóságnak ez az ára. -
Tyrel
őstag
Tudnátok olyan nyomtatót ajánlani, ami megbízhatóan használható WiFi-s hálózati nyomtatóként Windows 11-es gépekkel, és soha nem szárad be a tintája?
Elég ha fekete-fehér A4 oldalakat tud köpködni, fotónyomtatás és ilyesmik nem kellenek.
Piros pont, ha tud scannelni is, de végülis nem elvárás.
Keret: kb. a legolcsóbb érdekel ami a fentinek megfelel.
-
davdivid
csendes tag
így még jobb vétel a Brother:
https://www.brother.hu/5-years-warranty-promotion -
davdivid
csendes tag
Több nap(ha nem hét) utánaolvasgatástól mentettetek meg!(Sajnos minden műszakicikket úgy vásárolok
) Sokat segítettetek, így már tudunk választani! Ezer hála és köszönet!
-
PociAti
őstag
válasz
davdivid #19320 üzenetére
2 gyártónak vannak csak igazán tartós tintatartályos nyomtatói: az Epsonnak és a Brothernek. Ezekben piezoelektromos a fej, akár 100.000 oldalt is kibírhatnak. A Brother további előnye, hogy van benne automatikus fejtisztítás, így egy hosszabb szünet alatt sem fog beszáradni a fej, ha nem használják (csak legyen áram alatt a készülék).
A másik vonal, a kevésbé tartós nyomtatófejjel rendelkező inkjet, vagy bubblejet nyomtatók, amikor hő hatására jön létre a fejben a gőzbuborék, ezt a Canon és HP fejlesztette ki. A sok használat miatt ez a két típus ellenjavallott. A HP amúgy is kerülendő.A tartályos nyomtatóknál a tintaköltség kb. 2 Ft, míg egy A4-es lap kb. 4 Ft.
Konkrét példák:
59.000 Ft Brother DCP-T420W, 3 év garanciával.
67.045 Ft Epson EcoTank L3270,
67.045 Ft Epson EcoTank L3276, előző csak fehér színben.Ezek mind Wi-Fi-s nyomtatók, és kb. 3.500-6.000 oldalra elegendő tintapalackot adnak hozzá. Utána is olcsó hozzá a gyári palack.
-
davdivid
csendes tag
Sziasztok! Egy kis szakértői segítségre lenne szükségem!
Édesanyámnak(óvónő) keresek (új)nyomtatót. Elég sokat lenne használva, javarészt fekete, néha szines nyomtatásra. Erre a cèlra tartályos nyomtatóra gondoltam. Tudnátok ajánlani egy alacsony árú és olcsón üzemeltethető tipust? Az egyetlen dolog ami esetleg fontos lehet, az a Wifi kapcsolat, mert laptophoz használná. Sebesség, "fénykép minőség" egyáltalán nem fontos. Nagyon szépen köszönöm a választ előre is! Sokat segítenétek ha nem kéne elmerülnöm a nyomtatók tengerében, hogy megfelelőt találjak számára! -
PociAti
őstag
A ráírt lapszám legyen a legkisebb probléma!
Már sokszor, sok helyen leírtam milyen hátrányai lehetnek, vagyis inkább vannak a hamisított tonernak. Pl. itt és a másik topikban is.
Nem ajánlom az utángyártott tonertek használatát, túl sok elrettentő példával találkoztam.
Az automatikus kétoldalas nyomtatás azt jelenti, hogy a nyomtató (megfelelő görgősorral és lapterelőkkel rendelkezik), így nyomtatás során a gép testén belül képes megfordítani a lapot és annak mindkét oldalára nyomtatni.
A HL-1222WE pedig "manuális kétoldalas nyomtatással" rendelkezik csak. Ami annyit jelent, hogy kinyomtatják az első oldalt, majd kéri a nyomtató hogy fordítva tegyük vissza a lapot, ha ez megtörtént akkor okézzuk le, aztán nyomtatja a lap túloldalára a másik oldalt.
Ezt pont olyan körülményes elmondani, mint amilyen a valóságban. -
newmoonlight
senior tag
PociAti
PROTRON
Köszi mindkettőtöknek! Igen, olyan lapokról van szó, amelynek csak az egyik oldalán van szöveg. A lényeg az, hogy így ezeket ez a gép egyenként, önállóan be tudja húzogatni, és szkennelni. Szuper! -
PociAti
őstag
válasz
newmoonlight #19311 üzenetére
Igen tud.
ADF-nek, automatic document feeder-nek, automatikus dokumentum adagolónak hívják. Tehát nem csak az üveglapról tudja bedigitalizálni az anyagot, hanem 30 lapot képes egyenként behúzni az adagolóból. Viszont annyit illik megjegyezni, hogy az ADF csak a lap egyik oldalát olvassa be. Kétoldalas dokumentumokat fénymásolásához, vagy szkenneléséhez vissza kell tenni a dokumentumokat az adagolóba. -
PROTRON
addikt
válasz
newmoonlight #19311 üzenetére
A rövidítése angolul: ADF
Automata Document Feeder - automata lap adagoló
Ezt keresd a gyártói adatlapokon.Az 1 oldalanként behúzást és szkennelést már egész elérhető árú készülékek is tudják.
Az hogy automatán megforgassa és mind a két oldalt automatán beszkennelje eredeti sorrendben magától, az viszont 100ezrekkel növeli az árkategóriát, mert gyártók szerint otthonra nincs szükség ilyen funkcióra olcsón, így a céges felhasználókra van beárazva...de egy kevéske kényelmetlenséggel ma már többféle egyszerű 1-2 soros programkódos megoldásokkal megoldható az utólagos szoftveres összefűzés, van itt totyikban is olyan akire ha rákeresel lehet segít priviben. De acrobat professional fizetős programban asszem simán megoldható pl.
-
PociAti
őstag
Illetve ott van még pl. a Brother L2402D kb. 40.000 Ft-ért.
Ez képes automatikusan kétoldalasan nyomtatni, nagyobb felbontásban is nyomtat, viszont lényegesen drágább hozzá az eredeti toner.
https://www.arukereso.hu/CategorySearch.php?st=Brother+L2402D
Nagyjából 18.000 Ft a 1.200 oldalra, ami 15 Ft-os lapköltséget jelent.Viszont ha tényleg csak heti 20 oldalt nyomtatna, az 50 héttel számolva is csak évi 1.000 oldal lenne. (De van nagyobb töltetű toner is belőle, a TN-2590-XXL az 50 ezer Ft, de 5.000 oldalra elegendő. Az így 10 Ft/oldal. Illetve sajnos egészségügyben gyakran látni, hogy olcsó, utángyártott kellékeket használnak, ami létezik ehhez a nyomtatóhoz is.)
-
newmoonlight
senior tag
A kérdésem az lenne, hogy az Epson EcoTank L6270 tud "automatikusan szkennelni"? Nem értek az ilyesmihez, tehát nem tudom, hogy hívják azt a funkciót, hogy beleteszek több A4-es lapot, és egyenként behúzza és beszkenneli őket. Azaz nem kell nekem egyenként, lapról-lapra rápakolgatnom az üveglapra.
-
cibus
senior tag
válasz
PociAti #19307 üzenetére
Köszönöm szépen
hp-ben gondolkoztak itt, hogy bemennek az euronics-be, de mondtam majd inkább intézem én. Én is egyből brotherre gondoltam, csak nem tudtam melyik, még nem néztem meg, viszont a márkát ismerem.
Nem kell nekik sokat nyomtatni. Heti egy nap van itt a doki, akkor pár oldal, 10-20 maximum. Szóval jó lesz ez egy darabig nekik ide -
PociAti
őstag
Mai napig a Brother HL-1222WE elég jó nyomtatónak számít.
Árukereső szerint kb. 46.000 Ft az ára (1500 oldalas kezdő toner jár hozzá), és ez a toner (TN-1090) kb. 7.800 Ft-ba kerül, ami 5,2 Ft-os lapköltséget jelent, ami kifejezetten jónak számít.** Illetve 10.000 oldalanként fényhengert kell cserélni benne, ami kb. 9.000 Ft, ami annyit tesz, hogy 10.000 oldalt követően még 90 fillért rádob a költségekre. Az A4-es papír meg kb. 4 Ft, így egy fekete fehér lap mindennel együtt kb. 10 Ft.
Ha sokat kellene nyomtatni, akkor már nagyobb és komolyabb gépet kellene venni, de egy napi 100-at ez is hosszú távon elviselne.
-
PociAti
őstag
válasz
newmoonlight #19305 üzenetére
Epson EcoTank kifejezetten ajánlott, meglehetősen tartós és jó nyomtató filléres üzemeltetési költséggel.
A WorkForce család irodai nyomtatók, pigmentált (vízálló) tintával, és relatív drága patronokkal. Viszont szolgáltatásokban jellemzően többet tud, mint az EcoTank sorozat. -
newmoonlight
senior tag
Epson EcoTank, ill. Epson WorkForce nyomtatók úgy általában ajánlottak?
-
cibus
senior tag
sziasztok!
orvosi rendelőbe kellene egy fekete-fehér lézernyomtató. most egy HP tintasugaras van, de a gyári patron nagyon drága, az utángyártott pedig csak drága, viszont szinte rögtön kifogy. nem kell semmi extrát tudnia, tudjon leleteket, beutalókat nyomtatni, ennyi. még az sem baj, ha scanner sincs rajta. csak OLCSÓ legyen bele a toner és tegye a dolgát.
40ig esetleg valami normálisabb, megbízható cucc?
nagyon köszi -
-Ben-
veterán
@wwenigma: egyébként hol kellene keresnem a kupont?
Mailben nem kaptam, ha meg rámegyek a fizz ajánlataira, akkor ad egy halom dologra kedvezményt, de nyomtatókra nem találtam.
-
Alex91
félisten
válasz
wwenigma #19298 üzenetére
+1, nalam lassan 2 eve van meg. Ugy 2-3 hetente erdemes lehet vele nyomtatni, hogy ne szaradjon be. Mac, iPhone, iPad, mind wifi-n keresztul nyomtat. Hazudnek, ha azt mondanám, hogy sose volt vele gond, de alapvetoen eddig meg vagyok vele elegedve. Teny, hogy szineset nem nyomtat gyorsan, es a fekete se egy jobb lezer sebessege
. De otthonra, plane az emlitett arert, szerintem megfelelo vetel lehet…
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- sziku69: Szólánc.
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Villanyszerelés
- BestBuy topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- TP-LINK routerek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest