Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- nézzbe: AM3 hűtés s478-ra
- eldiablo: 30 év után szakítottunk, de azért még beszélünk...
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
PociAti
őstag
válasz
7Heads Drago
üzenetére
Elsőre azt mondanám, hogy ott valami nagyon nincs rendben a hálózattal, ilyen problémát nem a nyomtatók szokták okozni. Lehet más gép is ugyanazt az IP címet kapta, így a csomagok zöme elveszik, vagy valami hasonló hálózati anomália vagy korlátozás miatt nem érkeznek meg a csomagok.
Persze azt se szabad kizárni, hogy a nyomtató kommunikációs egysége hibás, de ez a legritkább eset.Ilyen probléma esetén egy szimpla, normálisan működő hálózaton (ahol a routerhez is van hozzáférés) kellene tesztelni. A nyomtatónak fix IP címet adni, és nyomtatni rá. Ha rendben van, akkor a hibát nem a nyomtatóban kell keresni, hanem egyértelműen a hálózatban.
Amíg ez nem tisztázódik, addig vakon megy a lődözés.
-
7Heads Drago
veterán
Vettünk egy Epson M2170-et. Felraktuk wifire. De órákig tartott amíg kinyomtatott egy egyszerű lapot is. Ez lehetett azért mert nem fix volt az Ip címe hanem dinamikus? Már telepítés után egyből nyomtatva se volt gyors, persze akkor csak perceket várt, de nem értem miért. Usb-vel felrakva meg nem akarta elfelejteni a wifis beállítást. Hiába töröltem ki a régi nyomatót és a telepítést almenűben mégis hozta. A registryt nem bújtam át... hol tudom ezt törölni? (a routerhez nem kaptam sajnos hozzáférést)
Nem vagyok elszállva az epson szoftverétől se. Az ügyfelem már azon volt hogy visszaküldi ha nem lesz jó usb-vel se. Szerencsére sikerült kicsikarni belőle hogy most azonnal nyomtat. Ennyi pénzért sokkal kevesebb problémára számítottam. -
Istju
senior tag
Sziasztok. Brother HL1222WE most a Metroban 36400,-
-
PociAti
őstag
válasz
redingitell
üzenetére
Elég egyértelmű a válasz, Brother DCP-L1630W vagy DCP-L1632W, csak színben térnek el egymástól.
Ez a nagy sikerű DCP-1622WE utódja, eredeti gyári kellékkel legolcsóbban üzemeltethető belépő szintű multifunkciós nyomtató. Kezdő toner kapacitása: 1500 oldal. Amúgy elég primitív képességekkel rendelkezik, ha igényesebb kellene akkor Xerox B sorozata, de azok már irodai célokra valók, és ez az árukon is érződik. -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Átolvastam az összefoglalót, és sajnos csak azt tudtam eldönteni, hogy fekete-fehér lézernyomtatót szeretnék, ami tud szkennelni és fénymásolni is.
Viszont elvesztem a készülék rengetegben, ezért kérlek benneteket hogy javasoljatok egy bevált típust, ami aránylag olcsón fenttartható. (használat: heti 10-20 oldal de van hogy 1,5 hónapig semmi)
A keret 55-65 ezer huf. -
PociAti
őstag
Ott bukik a logikád, hogy a piezo-elektromos nyomtatókat nagyon nehéz tönkretenni, sokunk azért választotta konkrétan a Brother nyomtatót, mert az automatikusan elvégzi a fejtisztítást, így akár hosszú évekig elvan beszáradás nélkül úgy, hogy egy lapot se nyomtatnak vele.
Eladott Brother tartályos nyomtatók és hozzánk fejbeszáradás miatt behozott nyomtatók száma kb. 500:2 vagy 1000:2, ezek ritkaságszámba mentek, azért elég emlékezetesek. Az egyik az egy óvoda+általános iskola nyomtatója volt, nyári szünet alatt nem használták, áramtalanították, viszont telibe sütötte a nyári Nap. A másikkal se bántak túl jól, az még DCP-J125, vagy az elődje kb. 15-20 éves tintasugaras nyomtató volt és annál is az okozta a problémát, hogy sokat állt áram nélkül. Ha már korábban user error-t emlegettél, ez pont az a hiba.
És párat meg azért hoztak be, mert megtelt az ink absorber (maradék festék elnyelő szivacs), ezek 120.000 oldal fölött jártak, és ez a szerviz munka lényegesen olcsóbb a fejcserénél. 120k felett a nyomtatófejek még mindig hibátlan állapotban voltak.
A patronos nyomtatókat nagyon kevés nyomtatásra tervezték. Ehhez mérten gyenge alkatrészekből lett összeállítva - teljesen bölcsen, mert így lehet alacsonyan tartani az árakat. Egy közepes árfekvésű tartályoshoz alapból kb. 6500 oldalra elegendő festéket mellékelnek, a 180 oldal kapacitású patronokkal számolva 65-szörös a különbség. Kiszámolhatod mennyibe kerül 65 patron készlet ára (kb. 650.000 Ft). Ebből meg 10 tartályos nyomtatót lehetne venni. Csak éppen amiatt értelmetlen ezt így, mert aki sokat akar nyomtatni, az előbb belátja hogy át kell térni tartályos nyomtatóra.
A ritkább javítás esete, amit felvázoltál az eleve bukott elképzelés. Számításod teljesen légből kapott, mivel nem írtad bele milyen sűrűn kell fejet cserélni. És ebből a légből kapott számból jött ki a 120 év. Lehet nullával osztottál, ezért jött ki ez a magas szám. Itt a fórumon is elég sokan rendelkezünk tartályos nyomtatóval, és még senki nem panaszkodott fej beszáradásra.
-
laed
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Ez így nyilván drágább, de cserébe meg a javítás ritkább.
Te valami 30 ezer körüli összeget mondtál fejcserére, amiből én veszek kb. 4db fekete patront, mert mindig csak azt cserélem.
Abból kiindulva, hogy az elmúlt közel 30 évben nem volt ilyen gondom, 100-120 évre meg van oldva ebből az összegből a szervizelés azt feltételezve, hogy egyszercsak holnap lesz.Szóval lehet itt számolgatni, csak kérdés mik lesznek a prioritások.
Amúgy olyan cuccokat nyomtatok, amiket akkor is ki kéne, ha a duplája lenne a költségem a mostaninál. A papír is már rohadt drága... -
PROTRON
addikt
válasz
PociAti
üzenetére
Na várjál, ezeknél az "olcsó beszerzési költségű" nyomtatóknál általános jelenség, hogy a színes patron csomagot csak egyben lehet cserélni és nem tudom csak a magentát cserélni mert épp az fogyott el?
Fujjjde undorító, nálam a Brother MFC-J3540DW-nél elsőként a sárga fogyott el az 1500 oldalból (összesen a számláló szerint 2500 oldalt nyomtattam eddig a legutolsó patroncsere óta), miközben a magenta még 450-et mutat, a kék meg 1000-et...Tehát a számláló összesen 3200 oldalnál tart, vegyes felhasználás, ennek kb az 5-10%-a A3 méretű. Ezek között sok a színes oldal, mert rajzlapokat nyomtatok.
Kezdetben került akcióban 75k-ba a gép.
Aztán vettem egy teljes patron csomagot összesen 25K-ért.
Most a Sárgát már cserélni kellett, a magenta már jelzi a cserét de még odébb van, a ciánkék és a fekete még bírja.
Szal eddig ha A4-es oldalra vetítem, akkor oldalanként kb 28 forintra jön ki + ugye a lap költség.
De mint írtam még van az egyes patronokban, így nehéz pontos kalkulációt nézni.
Lassacskán 2 éves lesz.
Talán 5 év elteltével már lesz annyi patron csere benne, hogy épp összeáll 1 időpontra minegyik szín és akkor lehet tényleges rezsi költséget nézni.
Valszeg kb 20 forintig tud lemenni az oldalankénti nyomtatási költség.Ráadásul a közeli plotterszalon már végleg átállt a csak céges, nagyobb mennyiségű nyomtatási feladatokra, tehát az A4-es oldalakat már horror áron csinálják baráti szívességben is, mert hogy le akarják szoktatni az embereket róla, meg nem éri meg nekik.

Szóval náluk biztos hogy 100k-nál többet hagytam volna ott ugyanennyi lapért. -
PociAti
őstag
Canon és HP. Ugyanaz a technológia, BubbleJet, tehát a nyomtatófej része a patronnak.
Nálad nem száradt be, miközben rengeteg embernél meg igen. Orosz rulett, annyira magas arányban tapasztalható a beszáradás ritka nyomtatás esetén. Beszámolók alapján pár hónap kihagyás elég hozzá, melegebb időszakban (például mert radiátor / ablak közelében van a nyomtató) máris megfeleződik az idő, amikor beszáradhat a fej.
De a fő probléma, hogy a technológiából eredően - minden patroncserénél új fejet kell venni a nyomtatóba - irreálisan magas a fajlagos nyomtatási költség. Még anélkül is borzalmasan magas, ha beszáradás nélkül a teljes kapacitást ki lehet nyerni a kis patronokból.
Ez nem user error, ez ocsmány üzletpolitika a 2 cég részéről, mármint hogy minden legális és illegális eszközzel próbálják elrejteni a felhasználók elől a valós költségeket. Pl. hogy csak a netről letölthető PDF utolsó oldalain, apró betűs résznél közlik a nyomtatóhoz mellékelt patron kapacitását. És ehhez hasonló módszerekkel nehezítik meg (már már lehetetlenítik el) a valós költségek kiszámítását. Mondjuk mert a színes patronok sem egyenlő arányban tartalmazzák a festék mennyiségét, hanem általuk jónak vélt arányban. És ha az egyik szín kiürült, mert azt gyakrabban előfordul a felhasználás során, akkor már "üres" a patron. -
PociAti
őstag
válasz
vass1024
üzenetére
RJ45 csatlakozók jellemzően irodai nyomtatókon szokott lenni, mivel a berendezés részéről azt lekezelni tudó egységre van szükség. Az meg túlmutat az olcsó otthoni nyomtatók képességein (árazásán), főleg hogy a modern biztonsági előírásoknak is meg kell felelnie, ami növeli a komplexitást.
Korábban volt is ebből probléma:
https://cybersecuritynews.com/multiple-brother-devices-vulnerabilities/A Brother DCP-L1632W elődje rendkívül megbízható volt, alig történt változás, talán csak a kommunikációs egységét frissítették és a fényhenger körül cseréltek valamit. Mivel friss megjelenésű, ezért nem mindenhol táraztak be kellékekből. Korábban a DCP-1622WE-ből is elég korlátozott volt a példány, amit le lehetett hívni a központból, többre lett volna igény. Idővel az új szériához is közel annyi helyen lehet majd kelléket kapni, mint az elődhöz (azt leszámítva, hogy egyre kevesebben foglalkoznak nyomtatóval).
-
PociAti
őstag
Na ez nekem új ...
... de valószínűleg nem is létezik.
Mert mégis melyik olyan patronosra mondható el, amelyiknél tartalmazza a fejet is, hogy olcsó a patron? A költséges gyártástechnológia kizárja ezt az állítást.Esetleg azoknál a patronos nyomtatóknál, ahol a fej a nyomtató része, a patron meg csak a tintát tartalmazza, azokhoz lehet kapni bizonytalan minőségű, de biztosan nem tartós színes "utángyártott" patronokat. A kinyomtatott fotókon elég hamar eltorzulnak a színek.
-
vass1024
tag
Sziasztok!
Szeretnék nyomtato venni, tetszik is az ajánlott [Brother DCP-1622WE] (attol eltekintve hogy elég régi konstrukcio és nincs rajta rj45 csati) viszont van egy ujabb verzió belőle [Brother DCP-L1632W] amiről itt forumon nem nagyon esett még szó.
Van valakinek tapasztalat vele? Megszabad venni?
(Ahogy nézem kevesebb helyen lehet hozzá festéket és dobegységet kapni.)Köszönöm a válaszokat
-
laed
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
Azokat a készülékeket csak konkrét megrendelés esetén szereztük be, készleten soha nem tartottunk pont az ilyen panaszok miatt.
Jó hely. Oda se mennék.
Régi téma már ez is. Volt aki megnézte, hogy melyik patron olcsó, és ahhoz vett nyomtatót.
Én csak annyit mondtam neki, hogy bajban leszel komám, ha megzakkan a fejed!! -
PociAti
őstag
Leírtam. Nagyon drága a fajlagos költség, így azzal spóroltak, hogy ritkán nyomtattak. Csak azt nyomtatták ki, ami nagyon nélkülözhetetlen volt, pl. orvosi papír (amikor még nem volt fent minden a felhőben), aztán amikor kellett nyomtatni, akkor már be volt száradva.
És ekkor már legalább egy tartályos nyomtató árát kifizették erre a patronokra.Dologhoz tartozik hogy dolgoztam digitális nyomdában, ahol nyomtató patronokat is árultunk, később meg irodatechnikai cégnél, ahol többek között különböző nyomtatókat, kellékeket. (Éves szinten 10.000 fölötti nyomtató ment át a kezünkön.)
Leginkább (vagyis szinte kizárólag) csak a HP és Canon tulajdonosokat hallottunk siránkozni a borzalmas kellék árak miatt. Azokat a készülékeket csak konkrét megrendelés esetén szereztük be, készleten soha nem tartottunk pont az ilyen panaszok miatt.
Minden esetre ilyenkor is vannak opciók, amiket meg lehet próbálni.
Ha az valami jó "opció", akkor miért nem írod le???
Mert nem megoldás, hanem csak opció? -
-
PociAti
őstag
Atala jól mondta, mindkét cég termikus technológiát használ, ami a piezohoz képest nem túl tartós (viszont iszonyat drága).
Én pl. az előbb elszámoltam magam, HP / Canon a nyomtatási költségekhez nem adtam hozzá a nyomtató árát. Szerény használat mellett - a technológiából adódó magas patronárak miatt - alig pár éven belül a HP / Canon megoldására többe kerül, mint egy igazi igáslóként teljesítő tintatartályos nyomtató. Ha tudsz számolni, akkor miért nem számolsz? Vagy miért csak a nyomtató bekerülési összegét nézed? Rendszerint nem csak egyszeri 100 oldal nyomtatására veszik az emberek a nyomtatót.
-
atala
Topikgazda
Azért vette egy kalap alá, mert mindkettő termikus fejet használ. Tehát hő segítségével juttatja a tinta cseppeket a papírra.
Az Epson, és a Brother pedig piezo fejeket használ, ami a piezo kristály rezgése segítségével juttatja a cseppeket a papírra. Ez utóbbi sokkal tartósabb.
Valamint amire Ő gondolt, az a patronra épített fejes megoldás, ami gyakorlatilag egy pénztemető. -
PociAti
őstag
Viszont így nem is megy tönkre soha.
Ez nem igaz!
Mivel iszonyat drága ez a HP/Canon technológia (a patronok esetén kb., 4.000 Ft lehet a fej ára, a többi a tinta, tokozás és csomagolás). A magas fajlagos költségek miatt nagyon sokan elkezdenek spórolni, és csak a nélkülözhetetlen dolgokat nyomtatják ki. Nem egyszer előfordult, hogy 30-40 oldal után beszáradt a fej. Tehát 30-40 oldal után tönkrement, és új patront és ezzel együtt új fejet kellett venni a nyomtatóba.
Miközben ezeknél a belépő szintű tartályos nyomtatóknál nem ritka a 100.000 oldal fölötti futásteljesítménnyel rendelkező példány. Korábbi árakat tudtam, kb. 30.000 Ft körül volt egy fejcsere. Az sem eget verő összeg.laed, valaha készítettél már számítást mennyibe került ez eddig neked?
Például egy gyakori patronos megoldásból a legkisebb kapacitású csomag (kb. 150-180 oldalra elegendő fekete és színes patron) 16.000 Ft + postaköltség.
Canon PG-540/CL-541 Multipack (BS5225B006AA)
Korábban 10k környéke volt, de idáig kúszott fel az ára.Ideális esetben ha sikerülne a patron teljes kapacitását kihasználni, akkor éves szinten kb. 150 ff és színes oldal lesz kinyomtatva.
10 év alatt 1.500 színes és 1.500 ff oldal, festékköltsége kb. 160.000 Ft, + 20.000 Ft a nyomtató, és máris 160.000 Ft-nál járunk.
Miközben egy belépő szintű tartályos nyomtató 60-70.000 Ft-ba kerül, és alapból kb. 4.0000 oldalra elegendő fekete-fehér + színes oldalra elegendő tintát mellékelnek hozzá, és további tintaköltség is filléres tétel.
10 év viszonylatában a tartályosnál csak egyszeri költség volt, és így a nyomtató árával együtt is 22 Ft körüli összegre jön ki egy oldal lapköltsége, míg Canon / HP készülékeknél ez nagyjából 55 Ft.
Minél többet használja valaki, vagy minél tovább, annál jobban nyílik az olló, és egyre csak kedvezőtlenebb és kedvezőtlenebb lesz a HP / Canon. -
laed
senior tag
válasz
PociAti
üzenetére
mivel 100-300 oldalanként új nyomtatófej kerül a nyomtatóba!
Viszont így nem is megy tönkre soha.Anaconda! Ha hallgatsz rám, szerintem nyugodtan megveheted a Canont, nekem idén lesz 27. éve, hogy Canon nyomtatókat használok, és nem nagyon volt vele gond.
Patront én mindig veszek egyet tartalékba, és ha épp kifogy, akkor cserélem. Nem sokat nyomtatok, saccra 1 évig elég bele, és SOHA nem száradt még be.
-
xmad
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
köszi a tippet! de azt hiszem ezt a fogaskerekes megoldást is próbáltam.
esetleg ez? Brother DCP-L2600D ez valahogy jobban tetszene, hogy 2 oldalasan nyomtat, a papirnak becsukható tálca van. viszont a toner az drágább ahogy néztem..
wifi meg airprint nem érdekel. gépről nyomtatok ha kell valami, azzal pedig usb kábelen megy. már a DCP 1622 se nagyon akart wifiről működni.. ( nekem a wifis verzió volt) -
PociAti
őstag
Új toner érzékelését mechanikus úton végzik ezek a nyomtatók.
A toner oldalában vannak fogaskerekek, és amikor beleteszed a nyomtatóba az új tonert, akkor áttekeri a másik végállásba.
Tehát amikor valaki beleteszi a nyomtatóba (lehet nem is nyomtat vele), majd átteszi utána egy másik nyomtatóba, vagy visszateszi ugyanabba, akkor már nem érzékeli azt újnak. Csomó videó van arról miként kell visszaállítani ezt a mechanikus "számlálót".A DCP-1622WE-nek nemrégiben megjelent az utódja,
Brother DCP-L1630W és L1632W néven. Nagyjából ugyanazt tudja, csak támogatja már a modernebb kommunikációs formákat (pl. Apple AirPrint, Wi-Fi Direct). Bővebben a support oldalán.
Toner (és fényhenger) eltérő típus, de ugyanazon a kedvező áron van hozzá. -
xmad
őstag
sziasztok!
Eddig egy Brother DCP 1622 nyomtatót használtam. nem mondom, hogy tökéletes volt, mert közel sem, viszont valóban olcsón lehetett nyomtatni vele.. ár értékben van valami hasonló alternativa vagy maradjak a brothernél?
többek között nem érzékelte az új tonert bármit csináltam vele, minden lépésen végig mentem amit a support is irt.. de semmi. mindegy amúgy se szerettem annyira. -
PociAti
őstag
Melyik részre érted, hogy eltúloztam.
Amúgy meg olcsóbb nyomtatás tartályos nyomtatóval ...
Azt azért illene hozzátenni, hogy tartályos nyomtatók általában sokkal olcsóbb festéket tartalmaznak, mint a patronok. Felhasználási módtól függően lehet ez teljesen irreleváns, de van amikor ez is számít.A tinta meg ugyanannyi bele mint a patron, ...
Ezt nem igazán sikerült értelmeznem mit is jelent.
Van sejtésem mire gondolhattál, de a matek akkor sem áll össze. -
laed
senior tag
-
PociAti
őstag
válasz
Anaconda
üzenetére
Az ISO szabványokban nagyon jól le vannak fektetve a szabályok, miként kell meghatározni egy nyomtatási kellék (esetünkben patron) kapacitását. A gyártók ezzel nem is trükköznek, bárki által könnyedén és relatív olcsón ellenőrizhető.
A "trükk" részben abban van, hogy egy lépésben, egyszerre nyomtatják ki a teljes kapacitást, így nincs fejtisztítás és egyéb veszteségek. A tesztoldalak elég jól visszaadják az átlagos irodai igényeket.Viszont ha megnézed a kellékek áraid, borzalmasan magas összegre jön ki egy oldal nyomtatása, nem igazán jössz ki olcsóbbra, mint ha szalonban nyomtattatnád ki. És mivel rohadt drága, így spórolni fogsz az oldalakkal, kétszer meggondolod mit nyomtatsz ki, eredményeként beszárad. Akár 30 oldal után (volt rá példa), és ha nem tankolsz be előre ebből a méregdrága patronokból, akkor lehet pont a legkellemetlenebb helyzetben állsz ott működőképes nyomtató nélkül.
A harmadik féltől származó kellékek sem olcsók hozzá, mert elképesztően drága ezeket a fejeket legyártani. Kész őrület ez a bubblejet technológia, mivel 100-300 oldalanként új nyomtatófej kerül a nyomtatóba! És aki ilyen készüléket vesz, az egy rohadt csapdába zárja magát, amiből nehéz szabadulni.
-
Anaconda
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni nyomtató választásban.
1. Tintás vagy lézer? Tinta
2. Fekete vagy színes? Nem ragaszkodom a szneshez
3. Mire használnád? Többnyire csak szöveg
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Nem tudom
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 2 hét
6. Milyen funkciókat vársz el? Szkenner, fénymásolás, WIFI, android telefonról nyomtatás
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?) Max 35, nem több!
8. Árérzékeny vagy? A keret fix.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Gyári, viszont nem olyan nyomtatót keresek amiben a gyári kb. 180 lapot tud. -
hodostamas
addikt
Sziasztok,
meghalt a régi ip7250-esem, keresem az utódját. Fő cél a fotónyomtatás, néha pár szines a4-es.
ezt a kettőt néztem ki, kb hasonló árban vannak az epsonos visszatérités miatt:
EPSON EcoTank L3560
canon g3430erősebb indok az egyik iránt vagy mindegy?
-
PociAti
őstag
Amíg valós használat közben ki nem ismeritek a gépet, addig nincs rá jó válasz.
Van egy halom szolgáltatás, mely csak magas sorszámmal rendelkező készülékben van meg, és mivel ez egy kifejezetten új modell (2025. augusztusi megjelenés), így nem sokan találkozhattak a szoftverével. Pedig irodai feladatokra (e-mailbe szkennelésre) mennyire alkalmas az nagyban múlhat azon, hogy egyszerű tudással rendelkező felhasználó számára milyen szoftver ad készen a gyártó.
Valószínűleg jó lesz. Nekem van belépő szintű Epson és Brother nyomtatóim, mindegyikben vannak dolgok amiket imádok bennük, és ellenpólusként amit igazán gyűlölök. Az Epson amúgy nem szokott nagy hibákat elkövetni, bízni kell termékben és bevállalni. Pedig iparágon belül is van rossz példa, a HP.
-
-
válasz
PROTRON
üzenetére
A4 elég nekünk nyomtatásra / scannelésre.
Próbálunk kevés papírral operálni így a nyomtatott scannelt dokumentumok kimerülnek a:
- papír számlák iktatása (scannelése)
- szerződések nyomtatása aláírása (ez marad úgyis nálam)
- bankkivonatok nyomtatása
- számlák nyomtatásaAmi fontos, hogy könnyen lehessen vele egy e-mail címre scannelnie (mert akkor a scanneléseket megkapja és tudja intézni vele a dolgát.
Nekem amúgy most a brother minősége elég szokott lenni. Nem 100%-ig színhű az tuti de látszik az aláírás / hogy kék tollal van így nem volt még gondunk vele.
Még a brother előtt egy Workforce epsonom volt de az patron árban brutális volt + meg is adta magát sajnos...
-
PROTRON
addikt
Még azért kellhetnek infók, pl hogy milyen jellegű feladatokat kell nyomtatnia az "asszisztensnek" és miket kell visszaszkennelni, pl az én Broherem scannerem a színes aláírásokat nem túl jó minőségben szkenneli, mármint színhelyesség szempontjából.
A4 színes nyomtatás?
A3 színes nyomtatás?
A3 szkennelés feladat lehet? -
Sziasztok,
cégemnek nyomtatót szeretnék venni. Lesz egy aszisztensem home officeban aki nyomtatna / scannelne / másolna. Nekem itthon egy Brother 920-as tintatartályos tintasugaras nyomtatóm van elvagyok vele.
Mi lenne jó az asszisztesnek?
- vegyek valami jobbat magamnak (ha igen mit?) [megérné váltani 920-ról 930-ra nekem?]
- vagy vegyek egy egyszerűbb tintatartályos nyomtatót neki? Ha igen mit? [530 elég lehet vagy megéri a 730?]esetleg térjek vissza epsonra?
Üdv Roland
-
dosailord
tag
1. Tintás vagy lézer? Mindegy
2. Fekete vagy színes? Mindenképp színes
3. Mire használnád? Mindenféle doksi kinyomtatása, szöveg, táblázat, számla, űrlap, időnként fotók, ajándék kupon, bármi, ami felmerül.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta? Mindent színesben szeretnénk nyomtatni. Kb. havonta pár oldal legalább, időnként több.
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató? 1 hónap, de legalább 2 hétig bírja, ha nem használjuk. Ha hetente kell nyomtatni, az úgyis el lesz felejtve.
6. Milyen funkciókat vársz el? Szkenner, Wi-fi, USB. Ami még nagyon fontos, hogy rendes hálózati nyomtatóként lehessen telepíteni, és bármilyen programból tudjak nyomtatni, ne kelljen MS Store app, vagy ilyesmi a nyomtatáshoz csak a szokásos driver.
7. Mennyi a keret? 50-80k. 80 fölé nem mennénk.
8. Árérzékeny vagy? Nem feltétlen. Legyen egy jó, megbízható átlagos nyomtató.
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat? Esetleg utántöltögetni szeretnéd? Ha patronos, akkor legyen elérhető olcsó utángyártott. Ha tartályos, legyen vállalható árú (és meg se közelítse a nyomató árát.). Ha esetleg van ilyen lézer, akkor az is jó konstrukció legyen, tonercsere és mehet minden tovább.Amit kinéztünk a Canon Pixma G3410, 57k-ért, jó vételnek tűnik. Erről viszont olyat láttam hogy a szivacs hamar betelik, nem tudom ezt mennyire nehéz javítani. De biztos, hogy szaladgálni kell vele, és kb. időzített bomba. Ez valóban így van?
Jó lenne valami, amihez lehet venni alkatrészt, és kicserélni ha megtelik, elhasználódik, stb. pl. tintagyűjtő tartály, nyomtatófej ha beszárad/tönkremegy, stb.
Nem sokat lenne használva, viszont ha igen akkor fontos lenne hogy működjön/itthon karbantartható legyen (már amit a használat során úgyis cserélni kell).
Szóval létezik ilyen nyomtató?
-
merqree
őstag
válasz
gudpikcs
üzenetére
Nem tudom milyen területen építési vállalkozó, de én még A2-nél kisebb rajzot nem tudtam készíteni úgy, hogy kiderüljön, hogy a méretvonal hova mutat, a részleteket és metszeteket el tudjam helyezni.
Ezeket a "lepedőket", mivel nem sokszor és nem sok példány kell, mindig bérbe nyomtattatom. Ha meg valami kell, akkor azt A3ban, részletként nyomtatom ki. -
Sziasztok!
Egyetemi tanulmányokhoz keresek nyomtatót. Hétvégén MM-ben láttunk egy HP LaserJet M140w-t az így külsőre tetszett, de ÁK-n nem olvastam róla jó véleményeket. Légyszives ajánljatok nekem valamit/valamiket.
1. Tintás vagy lézer?
- Lézer
2. Fekete vagy színes?
- Fekete
3. Mire használnád?
- Egyetemi tanulmányok miatt ami a beadandókhoz kellhet, lehet néha 1-1 ppt, v excel, illetve ha már van 1-2 doksit biztos asszony is kinyomtatna pl.: több orvosi lelet, pár netes recept stb.
4. Mennyit nyomtatsz hetente/havonta?
- Akkor fogok nyomtatni ha szükséges, ezt nem tudom előre megmondani
5. Mennyi a leghosszabb idő, amíg állni fog a nyomtató?
- Lehet fél év is nemtudom
6. Milyen funkciókat vársz el?
- WiFi nyomtatás (Laptop, mobiletelefon) / jó lenne ha beállítottam a WiFi-t akkor működne úgy, hogy ismeri a rejtett SSID-m, és nem kellene azzal játszani, hogy elérhetővé teszem nyomtatás idejére, majd visszarejtem
- Legyen multis: Scan, Copy, Print
- Teljes Win 11 25H2 és Android 16 kompatibilitás (esetleg iOS sosem lehet tudni)
- Lehetőleg minél kompaktabb méret egy multishoz képet, helyszűkében vagyok
- Ha Duplex-es az egy jó extra és persze örülnék is neki, de ez a funkció erősen árfüggő
7. Mennyi a keret? (Mennyire rugalmas?)
- 65k-ig bezárólag szeretném megúszni, ha ez lehetséges
8. Árérzékeny vagy?
- Attól függ. 100k-t nem adnék egy nyomtatóért
9. Preferálod az utángyártott, vagy épp ellenkezőleg, a gyári kellékanyagokat?
- Lehet utángyártott, ha van belőle normális minőségű. Inkább azt mondom jó lenne, ha 1000 - 1500 oldal 15.000 HUF alatt kijönne.Nem tudom kihozhatóak-e ezek amiket leírtam, ahol rugalmasnak kell lennem ott annak kell lennem, így nyitott vagyok többfajta gyártó modelljeire is. Előre is köszönöm!
-
gudpikcs
tag
Hello all
Olyanban kérném a tudásotokat hogy egy barátom megkért vegyek egy neki egy nyomtatot.
Piciben épitési vállakozo.
A lényeg:
terveket nyomtatni,és Ritkán fogja használni.kb 70,80ig max.
Amit csak hirtelen ránéztem ezekret találtam,vélemények:HP Smart Tank 580
Brother DCP-T426W
EPSON EcoTank L3231 bár ez komoly hogy nincs wifi benne?elore is köszi a segitségeteket.
-
zsolt008
tag
sziasztok,
a mamámnak szeretnék egy színes multifunkciós gépet venni. nekem egy régi epson l355 van, az a szint tökéletesen megfelelne, de az újabb modelleket és a többi gyártót nem ismerem. keveset lenne használva, de azért hetente 1-2 hetente biztosan kaphatna egy "felfrissítő" nyomtatást. tudtok gyártót, típust ajánlani? egyoldalas nyomtatás elég, wifi nem rossz ha van, de nem kötelező. nem érdemes nagyon drágának sem lennie

köszi -
PociAti
őstag
válasz
merqree
üzenetére
Ennél a nyomtatónál, mint minden másnál az alapértelmezett működés, hogy ha kézi adagoló nyílásba valaki médiát tölt be, akkor onnan fogja behúzni, arra fog nyomtatni, mert ez a magasabb prioritású forrás.
Csak nem teljesen triviális mennyire kell benyomni a papírt. Gyakorolni kell és rá kell érzeni.
- Semmi köze nincs hozzá van-e a normál tálcában papír, vagy nincs.
- A saját nyomtatómnak a webes felületét még nem is használtam. Nem volt rá szükség. Viszont rendszeresen nyomtatok a kézi adagolóból.
- Szerintem annál is jobban be kell tolni, mint ahogy képzeled. Majd ő utána egy kicsit beljebb húzza, majd visszább tolja. Ekkor éri el a kívánt pozíciós a szegély nélküli nyomtatáshoz. -
merqree
őstag
Sziasztok,
Ha más is szívna Brother DCP-T720DW fényképnyomtatással BP71GP50 papírral.
A nyomtató webes felületén ki kell kapcsolni a papír ellenőrzést.
Az adagoló tálcából ki kell venni a papírt.
A kézi adagolóba kettő papírt kell betenni.
Ha másnak más ötlete van, szívesen hallgatom, de 5-6 fényképet csesztem el, mert az alsóból mindig behúzott egy papírt, arra kezdte nyomtatni a fényképet, és közben húzta be a fotó papírt. Ha az alsó tálca üres volt, akkor pedig nem volt hajlandó érzékelni a kézi adagolóban lévő papírt, hiába toltam be ütközésig (gondolom az adagoló gumihengernek nyomtam neki). -
PociAti
őstag
Ennyire sok szkennelnivalójuk lesz?
Mert akkor egy dokumentumszkenner + egy olcsóbb nyomtató páros is működhetne.
-
PociAti
őstag
Jól látod, ha elérhetők azok a modellek, jó eséllyel más a nevük, de az esetek jelentős részében nem forgalmazzák őket a magyar piacokon.
Aztán tudni kell értelmezni azokat a teszteket, sok-sok nyomtató átfogó ismerete kell hozzá, hogy a tesztek mely vizsgálati metódusaival nem igazán éri meg foglalkozni és melyekre érdemes hallgatni.
Pl. Brother esetén hiába teljesít rosszul az általuk használt fotópapíron (mivel ahhoz nincs ICC profil), miközben a saját papírra a nyomtatva a legjobbak között van a nyomtató.
De olyanról se nagyon beszélnek a teszteken, melyik nyomtatónak telik be előbb a maradék-festék elnyelő szivacsa, melyikét könnyű cserélni.Mondjuk én nem értem minek otthoni használatra ADF-es nyomtató?
Ez a funkció akár +30-40.000 Ft-ot is jelenthet. Otthon pedig szokott annyi időm lenni, hogy beleférjen a szkennelés. Lehet mellette TV-t nézni, vagy hasonló tevékenységet csinálni. -
dni
őstag
válasz
PociAti
üzenetére
Köszi a tippet, ADF-es tartályosból úgy láttam, hogy MAXIFY GX2040-es a legolcsóbb.
Más márkából, akár festék kazettásból, van olyan amit nem horror üzmeltetni, használni? Néztem Wirecutter, Rtings, Kaufcompass testeket, de általában azok a modellek nem érhetőek el itthon, vagy az eredeti kellék drága hozzá (min. 25-30e Ft egy készlet) -
PociAti
őstag
Ha már eddig is Canon-os voltál, maradj a márka mellett, a tartályos modellek között a legolcsóbb és egész elfogadható (nincs semmi különösebb hibája, vagy gyengesége).
Igazából csak az legyen a kérdés, a különböző tartályos modellek közül melyik konkrét típus ami számodra leginkább optimális. Mert a legtöbb funkciót a legdrágább modellek tudják, és te tudod mit tudsz elengedni közülük. -
dni
őstag
Sziasztok,
hálózatos multifunkciós, elsősorban színes tintasugaras, nyomtatót keresnék Canon MX925 kiváltására (javítása már nem éri meg
) Otthoni használatra, havi 50-100 oldal nyomtatás alatt lehet az átlagos terhelés.
Funkció ami érdekes volna:
- hálózatos működés (utp de lehet WiFi-s is),
- ADF-es scannelés,
- könnyű kezelhetőség idősek számára is,
- Airprint, iOS app scannaléshez,
- Ne legyen egy vagyon hozzá a festék
- Ne legyen akkora mint egy ház
Mi az ami szoba jöhet ezen szempontok alapján? Eddig az alábbiakba futottam bele:
Brother-ről azt olvasom nem olyan jó a scannelés minősége
HP-val nincsenek jó emlékeim, de meggyőzhető vagyok
Canon MAXIFY GX2040-es láttam ami tartájos, ennyit nem feltétlenül költenénk rá, de meggyőzhető vagyok.
Epson WorkForce Pro WF-3820DWF ehhez drága a gyári tinta amennyire láttam.
bonusz: Brother MFC-L2802DW (meggyőzőm az szülőket, hogy elég egy mono laser :) -
PociAti
őstag
válasz
PROTRON
üzenetére
Célszerű leírni melyik típusról van szó, mert akkor nem mennének el percek annak kiderítésére, milyen nyomtatóval is rendelkezel.
Ha jól sejtem a Brother MFC-J3540DW az alany.Ezek a Brother J szériás nyomtatók hibrid tintarendszerűek. Tehát a nagy kapacitású patronból egy átmeneti belső tartályba szivattyúzzák át a tintát, és onnan nyomtatnak (nem közvetlenül a patronból).
Tehát amikor a patron üres, akkor utána még jó sokat tudsz nyomtatni vele, nem fog falsot szívni, nem fog fellevegősödni a rendszer.
Arra pontosan nem emlékszem adott típus miként érzékeli a tinta hiányt. Vannak meg optikai úton... de a Brother pontosan számolja mennyi tintát használt, mainenance menübe belépve pontosan megmondja egyes színből hány apró tintacseppet nyomtak ki a fúvókák.Másik kérdés nem teljesen világos. Word-öt nem ismerem, de a PDF százszor jobb dokumentum formátum, mint a Word állomány. Nyomdatechnikailag elfogadott, szemben a Word dokumentumokkal. Feltéve ha jól van generálva, mert helytakarékosság miatt be lehet állítani, hogy pixelekből álló képek milyen felbontással tárolódjanak el.
-
PROTRON
addikt
Na most érkezett el nekem a kis Brotheremnél az első igazi patron csere, így 3100+ oldalnál, aminek 10%-a A3 volt.
Egyelőre a sárga fogyott ki.
Kérdésem hogy a benne lévő elektronika tényleg akkor szól, mielőtt pont %-ra kifogyna, vagy már akkor amikor már falsot szív és esetleg kis mértékben de emiatt rosszul járok ha teljesen kifogyasztom a tintát?
Tehát szabad megvárni amíg letiltja a nyomtatást a sárga hiánya miatt, vagy még előtte 10-20 oldallal cserélni kell hogy tényleg hosszútávon se legyen gond??Másik kérdés:
miért van az hogy PDF fájloknál még ha csak dokumentum, akkor is van hogy vízszintesen van benne 1 pixel eltérés, de ha ugyanazt word-ből küldöm egyből a nyomtatóra, akkor meg tűéles?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon PG-545XL Black eredeti tintapatronok (BS8286B001AA) - 2db
- Vonalkódolvasók számlával,garanciával,asztali,kézi,usb-s,vez.nélküli,1D,2D,QR
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon! 500.000 Ft egyben az egész 18 mill. helyett
- TSC TTP-244 PRO 203 dpi USB,RS-232 Címkenyomtató
- HP LasetJet P2015n - kis hibával eladó
- Akció! HP ZBook Firefly 14 i7-1185G7 32GB 512GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G3 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 14" FHD I Magyar I Cam I W11 I Gar!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Xiaomi 13T 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) Otthoni használatra, havi 50-100 oldal nyomtatás alatt lehet az átlagos terhelés.
atala