Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
Csak egy aprócska kérdés: A kuplungpofáknál van 1-1 gumi. Alap esetben a pofák a gumikhoz be vannak szorulva és kézzel alig lehet emiatt kimozdítani őket. Ez normális?
Mert mondjuk menet közben szépen fog a kuplung, meg minden, csak kiváncsi volnék a gumik gyakorlati szerepére. Ezek inkább kiegyenlítésre vannak, vagy "kisimítják" a kuplungolást, hogy ne túl hirtelen tapadjanak meg? Vagy csak egyszerűen azért vannak, hogy a kuplungpofák ne verődjenek össze-vissza? -
droving
aktív tag
Ebbe mini gyertya kell , megpróbálok neki egy másik gyertyát betenni.
Szerintem kompresszió alig ha van , mert full gázon megy csak a motorja.
De tavaly semmi baja nem volt , magától meg nem hiszem h megszakadna a menet.
Hát most is a remény hal meg utoljára.droving felhasználónak 145 pozitív értékelése van a fórumon!
-
Tonesz74
csendes tag
Nem jött össze. Még mindig folyik a benzin.
Akkor felújító szett, vagy egy újat veszek tényleg.
-
m3tr0
őstag
válasz puby69 #56064 üzenetére
Amikor megírsz egy hsz-t utána 5 percig szerkesztheted, tehát ha az elküldés után még írnál valamit akkor nem új hsz-t kéne írnod hanem amit írtál azt kéne szerkesztened.
Nos srácok azon gondolkodtam,hogy lehet idén nyárra vennék egy sportrobogót bejárni dolgozni.
Csak 50-es jöhet szóba, nagytestű érdekelne, minél újabb, 2 T, mivel 16 km-t mennék vele csak oda, ezért olyan kéne amivel haladni is lehet(lakott területen kívül is) de fogyasztása normális.Az utolsó motorom ami volt egy Benelli 491 volt, szerettem, de féltem ha bármi lesz a burkolattal nem találok hozzá semmit, így azért olyan típus kéne amihez vannak cuccok.
A végén pedig az anyagi keret, hát az nem sok, cirka 100 ezer lenne rá max.
Persze csak ötlet ha lenne valami jó vétel akkor lehet beruháznék, de van autóm is..(amit néztem eddig Aprilia SR 50(karbis), Gilera Runner(2002) de midegyik 100k fölött van, nem sokkal de fölötte)
[ Szerkesztve ]
-
-
nyogo83
Topikgazda
100k körül szerintem nem érdemes Runnert nézni. Tavalyi szezonra vettem egy 2003-as Runnert, 180k volt, ami nem volt összetákolva és a bele kihajtva. Megnéztem párat a 120-140k körüli kínálatból, de lehangoló volt. Szerintem Sr sincs ennyiért olyan, amibe nem vödörrel kellene hordani a zsét.
-
szentkuti11
addikt
Szevasztok srácok! Régen jártam erre, nem is nagyon volt mit írni, most viszont történt egy apróság. Eladtam a 50-es Libertymet és azonnal vettem egy másik 50-es Libertyt.
Holnap képekkel megfűszerezve megírom az egész sztorit.
-
stereodead
csendes tag
Múlt csütörtökön volt egy kisebb balesetem.
Gurulok úgy 50-nel a Teréz körúton a Nyugati pályaudvar irányába 50cc-s Honda Today robogómon. A kereszteződésnél áll egy autó, kerülném jobbról de egyszercsak úgy dönt a sofőr hogy index vagy bármiféle jelzés nélkül befordul jobbra. Rámarkolok a fékekre, félrerántom a kormányt de így is súroltam, annyira hogy a térdem bevertem, a robogó oldalát meghúztam és az idom is eltört egy ponton. Még fel sem fogtam mi történt amikor látom hogy megindul az autó tovább. Visszagurulok mellé megkérdezni, hogy hallott-e már az irányjelzésről, mire elkezdi magyarázni hogy ő erre nem ér rá, sietnie kell.
Mondom hogy azon túl hogy csak a reflexeim meg a kurvanagy mázlim mentett meg egy komoly sérüléstől a robogómat is összetörte. Mire elkezd kurvaanyázni és kiránt a tárcájából egy ötszázast (azaz ötszáz forintot) azzal, hogy tessék bazmeg ittvan.
Megkérdezem, hogy ezt komolyan gondolja-e, mire "akkor jelents fel baszdmeg!" felkiáltással beletapos a gázba és elhúz.
A rendszámot felírtam, és elvileg a térfigyelő kamera is látta az esetet. Ti tennétek feljelentést? Ha megteszem mire számíthatok? Hogy szokott az ilyesmi zajlani? Ez volt az első olyan balesetem amelynek nem én voltam az egyetlen résztvevője.
fgsfds!
-
szentkuti11
addikt
válasz stereodead #56071 üzenetére
Ha volt a baleset pillanatában érvényes biztosításod és a motorral is minden rendben, akkor azonnal jelentsd fel. Cserbenhagyással nagyon nem lesz kellemes mulatság neki, ha elkaszálják. Arra számíthatsz, hogy nem lesz egyszerű a dolog, tanúk vannak esetleg az eseményre?
-
stereodead
csendes tag
válasz szentkuti11 #56072 üzenetére
Ott állt nagyjából 100 ember akik végignézték a csattanást, de nyilván amikor megkérdeztem, hogy van-e bárki aki tanúskodna mellettem mindenkinek sietős dolga lett.
Szóval innentől úgy érzem a térfigyelőben bízhatok egyedül.
fgsfds!
-
Rick4
félisten
A múlt csütörtök kissé távoli időpont, ezt szerintem már lóheted. Én autóban mindig kamerával megyek, robogóra is fel lehet rakni, egy ilyen sztori esetén megkímél mindenféle magyarázattól, 20K, merem ajánlani..
szentkuti11: Cserbenhagyás? Megtörtént az eset, utána beszélgettek, kiegyeztek, majd a fószer adott 30K-t. Legalábbis tuti ezt fogja mondani, a kamera is mutat valamit, a bíróságon van egyik oldalról is egy állítás, másikról is egy. Mindenki fizeti a maga kárát, a perköltséget meg felesben...
Bizony olyan ez, mint a foci, ha ott kicsit is beléd rúgnak, el kell esni, és jajgatni.... Ha itt is ez történik, akkor mindenki azt látta volna, hogy a motoros a földön fekszik,az autós meg elhajt, felírják a rendszámot, meg hívják a rendőrséget....
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
30z.Samu
félisten
Szerintem erre már keresztet vethetsz sajnos, ezzel már nem igen fognak foglalkozni. Ha mégis, többe kerül a hús, mint a leves.
Sic Parvis Magna
-
Pete55555
addikt
válasz stereodead #56073 üzenetére
Ha van egy ismerős ügyvéd, akkor én a helyedben nem hagynám annyiban.
Ha elüti, és áthajt rajta vajon akkoris elintézi a parasztja egy 500-assal ?
...Szeretem leracsniztatni...
-
30z.Samu
félisten
-
m3tr0
őstag
Sajnos saját példából, mivel elhagyta a helyszínt, semmi esélyed semmi kártérítésre.
Nekem hasonló volt autóval, volt rendszám, egy vonatpótló busz jött nekem,szándékosan, majd elhagyta a helyszínt,rendőrt hívtam,felvették a jegyzőkönyvet, lefényképezték a kocsit,majd rá 3 hónapra kaptam a levelet,hogy meghallgatták a buszsofőrt aki azt mondta,nem érintkezett a két jármű,nem volt sérülés,stb.
Megszüntették az eljárást. Persze pereskedhettem volna, de nekem kellett volna tanúkat keresni,hogy de igen az a fasz nekem jött. -
huszi.gyb
senior tag
-
30z.Samu
félisten
-
Jaffa75
őstag
Ezt a mocit megyek ma megnézni.. az első hsz-ben leírtakon kívül van valami, amire figyelnem kellene (típushiba, gyerekbetegség...)?
Köszi előre is !
-
Jaffa75
őstag
Viszont az 50 ccm-es meg nem lenne elegendő a 90 kg-hoz...
Akkor vadászok egy 70-est - van olyan típus amit ajánlotok, illetve kerüljek? Csak városi használatra kellene, kb 35km oda-vissza lenne a napi táv. Köszi!
Kcsa: napi 35km lenne összesen! Elég ezzel a kis köszörűvel elférni itt-ott
[ Szerkesztve ]
-
Jaffa75
őstag
válasz 30z.Samu #56090 üzenetére
és Te "mivel" futsz?
Nem kellene, hogy 100-at menjen (abból rég kinőttem), de egy 60-70 nem ártana anélkül, hogy herélném. Meg ne toljanak nagyon le...Azért venném, mert ráuntam, hogy küzdjek nap mint nap befelé az autóval a Keresztúrin, meg a Nagy Lajoson...
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz Jaffa75 #56091 üzenetére
Nekem egy Suzuki Address V50G van. Kis aranyos gépezet, 1,5-2 literrel beéri 100-on. A-ból B-be elvisz, nekem ennyi elég momentán. Igaz, érzem néha, hogy egy 125-ös robogót is simán elviselne a sejhajom, de ez inkább akkor van, ha elgurul a gyógyszer.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Skacok! Jövőhét folyamán kinek volna kedve megnézni az Argo 2-t? Csaphatnánk egy topikos mozizást.
Sic Parvis Magna
-
huszi.gyb
senior tag
Alapvetően igazad van. Viszont a 125-össel tuti a lebukás esélye, 70essel meg ha alvázszámot néznek (gyárilag 50-es) és a hengerbe nincs belevésve, hogy 70ccm, akkor kisebb, szétkapni ritkán szokták...
Ettől függetlenül én is B125/A jogsi+nagyobb gépet ajánlanám, igaz az nem jön ki 100k-ból... De kis pénz kis foci, ennyiért ne akarjon gyorsan menni...
www.dongosofor.hu
-
Jaffa75
őstag
válasz huszi.gyb #56095 üzenetére
ez valami hasonló lenne, mint amit említettél...
Milyen tapasztalatok vannak a Honda x8rx-szel? -
-
szmissz
senior tag
válasz Jaffa75 #56099 üzenetére
"Annyit utánuk olvastam már, hogy a karburátorosak javallottabbak, mert az injektorok hibája nem igazán pénztárca-barát"
Éééééééééés elhangzott a nagy klasszikus mondat.
Így van, a karburátort bármelyik sarki szaki meg tudja csinálni, fillérekből!
Tiszteld meg a másik felet azzal, hogy válaszolsz a privát üzenetekre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest