- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
félisten
válasz
huszi.gyb #55746 üzenetére
Azé' ez nem semmi.
Rakjuk össze, mit tudunk:
1) a robogó nem motor.Oktató mondta, tuti infó!
2) a nagyrobogó nem robogó! Na: ezt nem tudtam!Háde' akkor mi? Oké, az 50-es tuning valakit nem
mozgat, valakit meg igen, azért is váltunk ki... De
azért robogózunk* mi is, bár nagyobb köbcentivel,
a robogók összes jellemzőjével (nagy rugózatlan
tömeg, kis kerék, CVT váltó). Kivéve akik Tmaxot
hajtanak, mert arra azt mondják, inkább motoros
a futóműve, de 1 szál Tmaxos nem írt még ide.*: na jó ha a segédmotorkerékpárosok fenntartják
maguknak a jogot (nem a Yamaha félét), hogy az
út szélén való szöttyögést szabad robogózásnak
nevezni, akkor nem, valóban mi már motorozunk.
Meg a tuning 50-esek is, mikor 90 körül repülnek.
(És akkor jön a másik oldal, hogy ez nem motor!)A veztech. tréner meg azt mondja, hogy közúton
inkább csak közlekedj, ne "motorozz": veszélyes!
Nem fogsz határon fordulni, jöhetnek szembe is...
Nincs kanyarcsúcspont meg "kigyors": meghalsz.És igaza van.
Amúgy főnököm következetesen
mopednek mondja a robogót - és akkor neki is.
Mert ugye SMKP robogó = moped. Mindenki érti!
Csak amikor a 180-as Maját "mopedezte" nyílt ki
a bicska a zsebemben.A gépet, amivel simán
legurultam Balatonra 85-90-es utazóval/ha kellett
100-110-ig meghajtva: tudja ezt egy moped? LOLUi: tudja valaki miért lett átnevezve ez a topik?
Szerk: aztán lehet, hogy a moped az már foglalt,
pl. németeknél a "mofa" még kisebb kategória.
Esetleg villanybringa. De pl. ezt is tavaly írtam. -
dzso22
senior tag
válasz
mumtaz #55745 üzenetére
Van a külső tárcsa ami a deknihez van a legközelebb. Ezt rögzíted az anyával.
Aztán van maga a variátor amit a görgők emelnek. Végül pedig a nyomólap ami megint csak fix
Nekem van egy olyan érzésem hogy az összeházasítás nem jól sült el és ezért viselkedik furcsán az egész. -
huszi.gyb
senior tag
válasz
Beni_Racing #55739 üzenetére
Úgy látom félreértés történt. Mi nem akartunk pályázni, az valamivel több lett volna. Csak szét akartunk nézni, és húzni is tovább... Így lett volna 2000/fő. Az 5 motorból én voltam a legkisebbel (Majesty 180, volt még egy Atlantic és egy Nexus 500, valamint 2 nagy motor...) a pálya szűk, kis 50-eseknek csak útakadályok lettünk volna, hiába nagyobbak a erő...
-
mumtaz
senior tag
válasz
dzso22 #55741 üzenetére
A varió kölső tárcsája - ami ugye elmozdul a görgők hatására -, az egy kínai varió. Ennek volt ugye egy ellendrabja, a belső tárcsa, ami ugye fixen áll. Ez a tárcsa a kínain elvetemedett. Meg volt a gyári tárcsa. A kínai variótárcsát kellett összepárosítani ezzel. A nyomólapok meredeksége más volt, illetve le is koppant a varióban, ezért a varió nem tudott teljesen kinyitni. Ezért kellett alakítani. Ez azt jelentette, hogy picit le kellett venni mind a hat nyomólapból.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
dzso22 #55742 üzenetére
Holnap jön meg a főfúvóka meg vettem súbertűt igaz ugyan olyan rendeltem mint ami benne van ,de hátha csak kivan kopva vagy valami , na meg úszóházat is , azt azért mert az előző gazda szépen megszakította a menetet az ülepítőnél meg meg is van ragasztva valami kemény anyaggal ,annyi h nem csepegett , hátha ez is közre játszik a magasabb úszószinthez,bár lehet butaság ..mindegy nem vág földhöz az ára
Ha így se ,akkor megpróbálom majd kisebb fúvókával ..
Kipufogó ilyen van rajta hát biztosan nem ártana már neki egy ki kormolás ,csak sajna én ilyet még soha nem csináltam ,hogyan kell ? -
dzso22
senior tag
válasz
mumtaz #55729 üzenetére
Nagyon nehéz látatlanban variátor hangolásban segíteni amúgy sem olyan egyszerű feladat mint ahogy azt sokan hiszik. Vagy csak maximalista vagyok és kicentizem
Talán még a csapszeg szorulhat be mikor emeli a szíjat.
Nincs nyoma hogy ragadna?
Amúgy mit is alakítottál pontosan hogy a szíjat jól belehessen állítani? -
Beni_Racing
csendes tag
válasz
huszi.gyb #55734 üzenetére
Kecskeméten, ha nem a rendezvény keretein belül mész, akkor azt hiszem 7-8 ezer forint a napijegy, tehát előbbi kijelentésed talán érdemes újra átgondolni. 2000ft egy nap pályázásért vicc. (Nem csak kecskeméten, hanem kakucson, euroringen stb is sokkal többe kerül... )
-
Beni_Racing
csendes tag
Mint mondtam nem én vagyok a szervező, csupán szeretném minél jobban érezni magam. (Több ember, nagyobb élmény)
Nem értem miért kell egyből támadni, ha nem tetszik akkor töröljétek / töröltessétek a fenébe. Téged nem érint ez a téma, mint aktív robogó / kismotor fórum felhasználó? Ha nem, akkor elnézést... azt hittem ez a rész erről szól, ezért lehet kapcsolódó témaköröket ismertetni a nagyközönségnek.
A rendezvény elsősorban kis ccm-es gépekről szól. Erről is úgy írnak fentebb, mintha valami baj lenne. Egy 650-es burgonya nekem nem robogó.
A regisztrációm pedig több éves, és mint láthatod nem az első hsz.em. A motoros összetartás is szépen lassan eltűnik az ország leépülésével.
Az említett céggel pedig maximálisan elégedett vagyok évek óta (ez látható a korábbi nyilatkozataimból...)..
-
huszi.gyb
senior tag
Ha már reklám...
Győrújbarát, motoros találkozó...
Komoly gépek, rendszám általában feltétel, hogy bevihesd, de rendszám nélkülieknek is van parkolóhely.
Facebook esemény, plusz infókkal.
Nem, nem kapok %-ot az eladott jegyekből...
szerk.: De péntek este Majával megyek, Budapestről, Ótópálya nélkül, lehet csatlakozni.
-
huszi.gyb
senior tag
válasz
Beni_Racing #55733 üzenetére
Egy kis tavalyi "tapasztalatot" azért megosztanék... Túra keretében érintettük Kecskemétet, és gondoltuk akkor ha már robogó találkozó, menjünk (3db robogó+ 2 motor 180ccm+)... Odaérve láttuk, hogy 2000Ft-os napijegy, és hát... finoman szólva másra számítottunk. Rengeteg 50 2T robogó, többségük tuningolt, volt pár olyan, amibe több pénzt nyomtak bele, mint a mi "nagy" robogóink értéke...
Aki szereti a tuning 50-eseket, jó buli lehet, de aki nagyobb gépekre vágyna, az csalódni fog.
-
Beni_Racing
csendes tag
Sziasztok!
Ajánlok egy remek programot családoknak, pályamotorosoknak, igazából mindenkinek!
SPD ScooterWeekend 2015 - Kecskemét - Magyarország legnagyobb 4 napos robogós találkozója.
Egy kis ízelítő a tavalyi robogós, motoros hétvégéről!
https://www.youtube.com/watch?v=tAR9NQIltZkFacebook esemény:
https://www.facebook.com/events/1644893822406215/(A rendezvényt nem én szervezem, illetve nincs hozzá azon túlmenően közöm, hogy én is ott leszek.)
www.scooterweekend.hu alatt megtaláljátok a szervezőt, illetve elérhetőségeit.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
dzso22 #55725 üzenetére
Most reggel azzal kezdtem hogy levettem a levegőszűrőt és úgy indítottam be , igaz magasabb is volt az alapjárat de mintha itt teljesen jó lett volna húztam pörgött normálisan nem dadogott be.. karburátor beállítási gondok lesznek ?! vagy ez miért van? Gyári a levegőszűrő kitakarítottam stb ..nem volt vészes
-
Dzsafi
csendes tag
Üdv!
Van egy Suzuki Katana robogóm. A régebbi vizes.
Valami kattog a motorban. Alapjáraton nem hallani, de ahogy gázt adok egyre hangosabb. Vízpumpa környékén hallottam, voltam szerelőnél azt mondta az lesz, bár nem látta, mert nem azzal mentem, de csak nagyon sokára tudná vállalni. Szétszedtem a vízpumpát, nem onnan jön a hang, hanem úgy a hajtókar környékéről. Ősszel volt felfúrva eddig állt. Azóta max. 10 km-t ment, már akkor is volt hangja de nem ennyire. Már elnyomja a kipufogó hangját is, pedig nem egy csendes jószág.
Kérdés:
Mi lehet az ami kattog, csattog?
Szerintetek használhatom így, vagy nem?
Esetleg nem-e tudtok valakit Kecskeméten aki meg tudja csinálni?Előre is köszi!
-
mumtaz
senior tag
válasz
dzso22 #55727 üzenetére
Elvileg a kuplungban közepes rugók vannak. A szíj jó helyen van. Erre ügyeltem. Direkt ezért is kellett alakítani a varió nyomótárcsán (vagy mi a neve), mert alapállapotban a szíj nem volt bent eléggé. Hézagolók is vannak bent. Kb 1mm a szíj és a hüvely közötti hézag, tehát majdnem ráfekszik.
A tűben igazad lehet, mivel full gázon érzésem szerint jó - bár most nem néztem gyertyaképet -, viszont kb. fél gáznál ropogósan megy, akár alapról ráhúzom, akár full gázról visszaengedem. -
dzso22
senior tag
válasz
mumtaz #55726 üzenetére
Bocs félreértelmeztelek kicsit azt mondod hogy kb 20km/h-ig jól gyorsul utána meg túl magas a fordulat.
Becsap a 70-es hengered
Túl magasan lehet a szíj és a rugókat a kuplungban túlfeszíthetted.
Állítsd minél közelebb a csapszeghez a szíjat olyan közel hogy már szinte hozzá ér.
kuplung rugókat cseréld a leggyengébbre és így hangolj. Ha a váltás már jó akkor jöhet az erősebb kuplungrugó.
A karbi kikopva biztosan nincs mert új minden
Csak lehet hogy a méretezést rontották el és túl vékony a tű. -
mumtaz
senior tag
válasz
dzso22 #55724 üzenetére
A2-es tű van benne. Kikopva tutira nincs.
Kuplungnál fura lenne a megcsúszás, nagyon szépen és nagyon határozottan tapad meg indulásnál. Utána meg már magasabb a fordulat. Azt direkt megnéztem, hogy mikor tapad meg. Vagy arra gondolsz, hogy csak egy bizonyos mértékig tapad meg, aztán ott, ahol eléri a legnagyobb teljesítményt, akkor hirtelen megcsúszik és emiatt ugrik meg hirtelen a fordulat?
-
dzso22
senior tag
válasz
mumtaz #55722 üzenetére
A karbinál már csak egyre tudok gondolni. Túl vékony a schubert tű és nem zár rendesen.Lehet ezt kéne cserélni vastagabbra.
Nézd meg nem e lötyög túlságosan a helyén.
Mérd meg tolómérővel milyen vastag aztán itthon én is rámérek egy eredetire mert itt van dellorto Mikuni stb.
Az én robimon 50es gyári henger van 17-es mikunival.
Alapjárati 40körül van főfúvóka pedig 84Fogyasztás pedig 2.5 ha 75-80 körül tekerem(óra szerint) akkor 3-4.
A variátor hiba pedig kísértetiesen hasonlít a csúszó kuplungra.
Ilyennel is találkoztam.
Nagyon becsapós tud lenni.
Tud szívatni rendesen főleg ha a kuplung jó és a harang rossz.
Hiába cserélsz rugókat akkor is csúszni fog.
Legjobb lenne ha kompletten le tudnád cserélni harangal együtt egy próba elejéig. -
Ha komolyan gondoljátok a race-t én felajánlhatok a gépsárkányra egy kis dekort meg mondjuk egy molinót / táblát a csapatsátorhoz
-
mumtaz
senior tag
válasz
dzso22 #55713 üzenetére
Igen. Ez saját megnyugtatásomra is megtörtént, mert már jártam így ezen a gépen még a régi hengerszettel. Meglepő, de most semmi nyoma nem volt a megszorulásnak. Nem hogy karistolás, de a hengerfalon valami elszíneződés, vagy a hónolás eltűnése még sávosan sem. Semmi. Mázli.
Azért míg szedtem lefelé és meg nem néztem, addig kalapált ám a szívem rendesen.Viszont jött a karbi hangolás. Fura egy helyzet. Mivel ugye tegnap megjavítottam a szívatót, ezért kapásból a benne lévő 35-ös alapjárati helyett betettem a 38-ast, főfúvókának hagytam a 85-öst, csak a tűn emeltem egy rovátkát. Hihetetlen sza@r lett. 95-ös befele, még szarabb. Na akkor vissza mindent arra, ami volt a hibás szívatóval. Fura, de mintha így is sokat kapna. Pedig azt gondolnám (meg a fogyasztás is erre utalna), hogy a szívató miatt nem kicsit, hanem nagyon sokat kap, de mégis közel volt a jóhoz. Nem értem, hogy lehet, hogy épp csak egy kicsit változtatott rajta, hogy nincs állandóan nyitva a szívató.
Mindegy. Most viszonylag könnyen felpörög és nem darálva indul el alapjáraton járatás után.
Ezt beállítani most ennyire futotta. Viszont megnéztem a variót és hát elég rendesen elbarmoltam, amikor a belső tárcsát felszabályoztam. Mindegyik görgőn nymot hagyott, hogy a fixtárcsa lapjainak vége túl meredeken állt befelé és a görgök ki tudtak menni odáig, ezért ott a görgők már nem a lapos részen feküdtek fel, hanem a nyomólapok végének élén, ami nyomot hagyott rajtuk. Egyébként én ezeket a 6,6 g-os görgőket könnyűnek éreztem. Bele tettem a 7 grammosakat. Ezekkel picit jobb a helyzet, de kéne még itt hangolni, csak nem tudom, mihez nyúljak.A furcsaság az, hogy kb 20km/ó-ig mintha optimális lenne a gyorsulás. itt egészen addig tart egy közel állandó fordulatszámot (legyen mondjuk a teljes tartomány 70%-a). Ezt nézzük mondjuk a legnagyobb teljesítmény tartományának. Tehát 70%-on gyorsul, mint a barom 15-20km/ó-ig, majd hirtelen felugrik a fordulat 95%-ig és alig gyorsul, de ezt a fordulatot nagyjából tartja egészen addig, míg a varió már nem vált tovább. A görgő nem lehet könnyű, mert ebben a második tartományban van egy kis hullám, egy enyhe fordulatszám esés mondjuk 90%-ra, majd egy lassabb emelkedés újra 95%-ra.
Hol keressem? Mit hangoljak. Kuplung jó fordulaton tapad meg. Valamiért viszont nem marad ott gyorsulásban azon a fordulaton, ahol jól húz, csak egy darabig. És ez is fura, hogy utána nem is fokozatosan emelkedik, hanem hirtelen a fordulatszám.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
dzso22 #55718 üzenetére
Ugyanezen ok miatt (nem cserélhető az úszó-tűszelep kikopott fészke) kellett a Csótányomon leselejtezni 2 hete a 2 db Keihint (plusz még a kopott súberek mellett is el lehetett köpni, illetve a szívató dugattyúja is tönkrement) kiselejtezni, a pótlásukra beszerzett kínai Keihin-másolatok beállításával azóta is szívok egyfolytában.
-
z0l1ka
aktív tag
válasz
dzso22 #55714 üzenetére
okés , sőt le is fogom fényképezni , most kimentem a motor oldalsztenderen van levegőszűrő nélkül alá nézek és egy szép kis megfolyás van a karburátor oldalán ,nem cseppent el ,de látszik hogy sok a benzin , talán 3 napos a tömítés az úszóházba ,tehát mondhatni új.. Szét szereltem már párszor de akkor is függőlegesen tartottam a karburátort a kezemben és szépen lassan lazítottam meg a két csavart és már elkezdett folyni a benzin a kezemre ,most oké hogy sok benne a benzinszint ,de hogyan lehet ezt állítani ? műanyag az úszó új a tűszelep ,már van két úszóm két tűszelepem mind a kettő zsír új ..de akkor se tudok szintet állítani
hogy lehet sok a szint ?
-
dzso22
senior tag
válasz
z0l1ka #55711 üzenetére
Az hogy a vákumcsőben van benzin általában természetes.
Valamennyit vissza szokott prüszkölni bele.
Vedd le a karbit és ellenőrizz egy úszószintet,úgy hogy a poharat te tartod a karbira a kezedben.
Ha jó ha nem jó ez után szedd ki az úszót és takarítsd ki a tűszelepet és a helyét fülpiszkálóval.
Ezután ellenőrizd újra az úszószintet.
Egy próbát mindenképp megér. -
mumtaz
senior tag
Jól kib@sztam saját magammal. Tegnap babráltam a karbit meg a variót is. Ma mentem vele egy kanyart és mikor már épp megálltam volna, hirtelen fulladozás jeleit mutatta. Még gurultam, visszaengedtem a gázt és pont megállás előtt megszorult.
Mint kiderült - én barom - odacsíptem az olajcsövet a deknivel. Fasza. Beindult utána. Remélem, nem lett nagy baja a hengernek/dugattyúnak. -
z0l1ka
aktív tag
válasz
dzso22 #55709 üzenetére
Közben kipróbáltam amit Den mondott , megszívtam a vákumcsövet de semmi benzin nem jött , szóval szerintem jó a benzincsap
Valamint vágtam egy kis 2 cm -es vákumcsövet aminek a végét elzártam és ezt rádugtam a karbira ,rápattantam ,mondom kipróbálom megyek vele addig míg van karbiba benzin de elején ugyan az .. aztán leszálltam megszívtam a vákumcsövet had teljen meg a karburátor üzemanyaggal ,akkor járattam alapjáraton 3 percet kb és újra ugyan az füst mint állat és dadogás pár méteren aztán utána jójah és a kis levágott vákucsőben is volt benzin nem sok de volt tehát csak is kizárólag alulról jön fel a benzin mégpedig ezt akkor látom jobban ha alapjáraton megy .,azt se tudom ez normális így ? ott fel kell jönnie valami benzinnek ? na de ott meg már ugye a karburátornak a csonkja van (szívócsonk felőli ) hogy nyomja fel oda a benzint ?
Membrán csere volt ,igaz sz@r kínai acéllemez ,de ha kezem oda teszem a karburátorhoz a levegő felőli oldalra akkor nem köpködi a benzint.,jah és kipróbáltam h befogom ,azonnal le is állt szóval falsot se szív..érthetetlen komolyan! Most várom had hűljön aztán kipróbálom levegőszűrő nélkül , mivel ha előtte meghajtom meg megyek vele semmi gond nincs ,megy ahogy kell. -
huszi.gyb
senior tag
Nem az enyém a motor, így is-úgy is eladásra kerülne... Szóval igazándiból mindegy, hogy verseny előtt vagy után adjuk el... Csak annyi a kérdés mikor mennyit ér... De mondjuk kezdetben beszámoljuk 60k-val (attól függ mit csinálok még meg rajta, persze nem kell kifizetni), és az eladási árat megint megnézzük, hogy mennyi, és osztozunk... Olyan, mintha vennénk egy közös gépet, és a végén eladnánk, csak az alap összeget nem kell letenni...
A kiírásban nagyon szigorú keretek lesznek azt mondták... Max egy kis karbi+rezó fér bele, több nem... Nem arról fog szólni, hogy ki tud többet beleönteni, hanem, hogy olcsó pénzből versenyezzünk...
Egyébként ha arról lenne szó, hogy 6-800eFt-os gépekkel tolják, még nézőnek sem mennék ki... Így viszont ha tehetem nézőként ott leszek, ha csapatban... Még jobb lenne...
-
dzso22
senior tag
válasz
z0l1ka #55707 üzenetére
Ha TK Japan karbid van ott a tűszelep hibája miatt szokott túlfolyni az anyag ,de ha ez elszáll orrba szájba folyna a benzin. Ezeknél nem nagyon szokott félig meddig megdögleni.
Mikor lehúztad a vákum csövet azért változott az alapjárat mert fals levegőt kapott a motor.
Ettől függetlenül mindenképp ellenőrizd a vákumcsapot ahogy Den írta és ha nincs semmi baja akkor Valószínű Megkopott a karbi.
1-2000 forint egy felújító szett hozzá de típusra pontosan kell venni,még pedig arra a típúsúra ami a karbi oldalára van írva. (4lv,4jp,3kj,3yj stb.)
Ha ez után sem lesz jó Próbáld átfúvókázni.
A Dellorto-nál ugyan ez a helyzet.
Ehhez is lehet kapni felújító készletet,viszont nem tudom erre a típúsra mennyibe fájna. -
mumtaz
senior tag
Ok, hogy az enyém vizes, az meg levegős, de a blokk ugyanaz, mint ahogyan sok más blokknál is "csak" annyi a különbség, hogy vizes, vagy levegős a henger, illetve a vízpumpa helyén egy koax venti van, meg persze nincs vízcső és hűtő.
Ettől függetlenül a blokkban nincs különbség. Persze a levegőst olcsóbb bütykölni.
Az alap blokk egyébként baromi megbízható konstrukció szerintem. -
z0l1ka
aktív tag
okés ,Holnap kipróbálom
Hát igen máshogyan oda nem nagyon tud menni benzin csak is fentről ,elég ha szépen lassan csak csordogál amit még szemmel is alig látni ,és ez összegyűlik lent akkor már megvan az a plusz üzemanyag amit bezabál..
Egyébként köszönömÉn 2 hete küszködök ,még este is ezen gondolkoztam és törtem a fejem ,hogy ha minden gyári eredeti meg szinte már minden kivan cserélve akkor honnan az a plusz benzin ami miatt egyszerűen sokat eszik és nem megy.
-
Pete55555
addikt
Van egy Z Jog-om, fúrva lett, de szerintem meghajtották, és a dugattyú felszántotta a hengert. Én a burkolatot vettem le róla, mert az enyémet összetörték. Egyébként elvileg működőképes, tehát csak egy henger+dugó kell bele.
Ha érdekel valakit
-
Den
veterán
válasz
z0l1ka #55703 üzenetére
Ha benzin van a vákumcsőben akkor megvan a probléma, és rendelheted az új csapot. Iszonyatosan megszivatott egy ilyen vagy három éve, már beleőrültünk, mindent cseréltünk és csak nem jó... Azóta rutin, hogy minden gépnél nézzük van-e benzin a vákumcsőben, és meglepően gyakori hiba. Több benzincsapot cserélünk, mint hengert
Azért kipróbálhatod, hogy egy fecskendővel (vagy szájjal) megszívva is jön-e ott benzin, de szinte biztos hogy az a ludas, a szívócsőből nem mehet vissza oda annyi benzin, hogy lásd bugyogni, csak felülről a csaptól jöhet.
-
Den
veterán
válasz
mumtaz #55701 üzenetére
De a tiéd vizes nem? Mert itt a hengerszettek amiket hozzá adott ki a rendszer levegősök voltak.
Az, hogy nem a legjobban tuningolható, szerintem nem nagy baj, gyanítom a versenykiírásban is korlátozva lesz a tuning, ha nem akarják, hogy ez is a pénztárcák versenye legyen, és a hosszú verseny miatt inkább az a lényeg, hogy megbízható legyen. Én nem kalkulálok komoly tuninggal, sőtt semilyennel.
Szerintem a blokkot biztos ami biztos alapon szét kéne húzni, és rutinból egy csapágy, szimering szettet cserélni, esetleg tűgörgőt, de ha a henger, és a főtengely rendben van nem kell mindenáron cserélni. Ha mégis, még jobbféle alkatrészekkel is 50k-ból megúszható.
-
z0l1ka
aktív tag
De bizony van a vákumcsőbe benzin
nem rég cseréltem le átlátszóra és inkább alapjáraton látni hogy ott bugyog a benzin az aljába ha lehúzom a vákumcsövet egy pillanatra még az alapjárat is megemelkedik gondolom mert ehhez a benzin mennyiséghez van belőve!És érezni és látni is lehet hogy benzines a cső.. Akkor talán meg is van miért csinálja ?
Rendelhetem az új benzincsapot ?! Már egy jó ideje szívat és nem tudtam rájönni h honnan szív ez pluszba benzint .. örülnék már ha jó lenne
Gyári légszűrő van rajta , nem vészes és nem olyan rég takarítottam ki .,ott benzin nem volt mivel új a membrán és jól zár..holnap kitudom próbálni azt hogy a levegőszűrőt leveszem. -
mumtaz
senior tag
AZ SV-nek ugyanolyan blokkja van, mint az enyémnek. Behatóan tanulmányoztam a kérdést a 4 év alatt, mióta Peugeot-ót hajtok, így van benne némi tapasztalat.
Valóban alapvetően Honda licensz volt kisebb változtatásokkal. Gyári karbi persze 12-es gurtner. A 100-ason 17,5-es DellOrto PHVA (a f.sznak adtam oda azt is, mikor eladtam).Nem sorolják a legjobban tuningolhatóak közé, de azért nem a legrosszabb.
Az 50-esek közül a legismertebb motorblokk az FL1(B). Ez van benne nekem is. Szóval, ha kell valami ismeret a szereléssel kapcsolatban, akkor...
Eleget szoptam vele. Persze nálam a cumi nagyobb százalékban inkább az olcsó alkatrészekből fakad. Nyilván márkásabb cuccokkal nem lenne ekkora copás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Nitro Concepts E250 (Gamer szék)
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest