Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ez a kuplung betet mennyire hasznalhato meg? Fogalmam nincs mennyi anyag volt rajta ujkoraban
-
válasz
body007
üzenetére
A kétütemű motorok esetében a környezeti hőmérséklet és a gyújtógyertya hőértéke közötti viszony fontos szerepet játszik a motor hatékony működésében és megbízhatóságában. Íme néhány alapvető szempont, amit érdemes figyelembe venni:
Környezeti hőmérséklet hatása:
Magas hőmérséklet:
Ha a környezeti hőmérséklet magas, a motor belső hőmérséklete is növekedhet. Ilyen körülmények között a motor nagyobb hűtést igényelhet, és a gyújtógyertya is nagyobb hőterhelésnek van kitéve. A túlmelegedés elkerülése érdekében szükség lehet hidegebb (nagyobb hőértékű) gyújtógyertya használatára, amely jobban vezeti el a hőt a motorból.Alacsony hőmérséklet:
Ha a környezeti hőmérséklet alacsony, a motor belső hőmérséklete is alacsonyabb lehet. Ilyenkor melegebb (kisebb hőértékű) gyújtógyertyára lehet szükség, amely segít a motor megfelelő üzemi hőmérsékletének elérésében és fenntartásában.Gyújtógyertya hőértéke:
Meleg gyújtógyertya: Ezek a gyújtógyertyák lassabban vezetik el a hőt, így magasabb üzemi hőmérsékletet érhetnek el. Melegebb gyújtógyertyákat általában hidegebb környezeti hőmérséklet esetén használnak, hogy a motor gyorsabban elérje az üzemi hőmérsékletet.
Hideg gyújtógyertya:
Ezek a gyújtógyertyák gyorsabban vezetik el a hőt, így alacsonyabb üzemi hőmérsékletet tartanak fenn. Hidegebb gyújtógyertyákat általában melegebb környezeti hőmérséklet esetén használnak, hogy elkerüljék a motor túlmelegedését. -
Egyel nagyobb hőértékű gyertyát is megpróbálhatsz. Nekem a kávédarálóban mindig volt egy 6-os meg egy 7-es: egyik a hűvös másik a meleg időre - de aszem még 8-assal is mentem
Ezt arra mondom, h azt írtad olyan mintha a motornak nem lett volna ereje, ezt simán okozhatja a nagyon meleg és a nem megfelelő hőértékű gyertya
-
-
válasz
zombei
üzenetére
Tank kilett mosva, új benzin/ olaj csöveket fog kapni - ezzel nem lesz baj sztem. Mikor szétszedtem simán indult. Olyan dologra lennék kíváncsi mint egy autómotor összerakása utáni első indításnál, h pl. gyertya nélkül át kell forgatni a motort, h az olajat felkapja (igaz nem lett széthúzva a henger a mocin).
-
Sziasztok!
2-3-4 év állás után (fogalmam nincs mikor szedtem szét
) felhoztam a pincéből a kávédarálót, h összerakom mostmár. Az lenne a kérdésem, h ennyi idő után mire kell figyeljek az első indításnál?
Itt tart a dolog, van még mihez nyúlni

-
válasz
sityupityu
üzenetére
Persze, az volt hamarabb

Kicsit utána keresgéltem: revo 70es vashenger 80ra fúrva, hebo hengerfej, 19es kínai dellorto phbg (egy jó nagy maréknyi fúvókával persze), malossi direktszűrő, nagy reed szelep, kína kék racsing cdi, malossi multivar, naraku kuplung + harang. Volt benne alu szíjtárcsa csak annak szétb@sztam a berugó ricnijét meg hosszabb végáttét is (azt is szét....tam). Az első / hátsó telók webike-tól (japán) jöttek.
Most kicsinosítom (festés, új műszerezés, fékkarok, elől minden cserés), kábelezést/ csatlakozókat is cserélem, átnézem, teljes más lámpája lesz. Meg még kitudja...
jah, a kipu technigas
-
-
A tankot szeretném "felújítani"
A mosás rendbe is lesz (citromsav) de szeretném levédeni is utána.
Ezt a festéket találtam:
UNILUX OLAJ ÉS BENZINÁLLÓ ZOMÁNCFESTÉK 0,25 LITER
Valahol műgyanta alapú benzinálló festéket olvastam, h az kellene - de azt nem találok... -
-
Köszi a tippeket. Henger marad úgy ahogy van, a kiput felcsiszolom kicsit, rozsdaátalakítóval megkenem és nézek vmi hőállófestéket rá.
-
Sziasztok!
Elkezdtem kicsit felújítani a mocim. Szétszedtem, rozsdás részeket lekezeltem, lefestettem:
Az lenne a kérdés, h a hengerrel / kipufogóval mit lehet kezdeni?
A hengert bekentem rozsda átalakítóval, de nem túl szép. A kipura csak rákentem kicsit, h megnézzem mit csinál vele.
Szóval mit / mivel szokás kezelni ezeket a részeket? A kipu egyébként szép fényes volt újkorában, gondolom olyan már nem lesz
-
válasz
mumtaz
üzenetére
Nem tudom, nekem a jetforce valahogy összeakadt a rossz befecskendezővel
De én is haladtam. Heftolni kellett a kormányon, amit még nem tudok magam - persze megpróbáltam de csak jó nagy lyukat ütöttem a vason

Alakul. Holnap remélem már csapatok egy kört - persze tuti, h nem a fél motor még darabokban

-
válasz
dellfanboy
üzenetére
-
-
válasz
jófejsrác
üzenetére
- be fúj alá a menetszél? - be
- nyakra tereli a menetszelet? - nem
- honnan érdemes venni bármilyen bukósisakot? Budapest, heves megye vontzás körzete (használt nem játszik, érzékeny a bőröm) - én vmi webshop-ból venném, ott mindig olcsóbbAzt azért tud, h egy esetleges esésnél az állad nem lesz védve - jártam így, úgy egy hétig nem volt plezúr az államon...
-
válasz
CartmanLand0
üzenetére
Pár száz (esetleg egy ezres), nem tétel. Én csapágyboltba vettem, bevittem a csapágyakat adtak újat
-
válasz
aragorn1000
üzenetére
Csapágyleszaz
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Akkor összességében egy vállalható gép, köszi
Én tegnap berendeltem a "drótos" güde-ét, remélem az is fog tudni ennyit -
"Légkulcs" kérdés

Melyiket vegyük és miért:
1. Lidlis parkside aksis 22k 100-400 Nm
2. Güde Ütvecsavarozó ESS 350 Nm 19k - drótos, elektromos
3. Güde Légkulcskészlet 1/2" 16 részes 14k 310 Nm - levegősTermészetesen van kompresszor, de az ugye nagyon helyhez kötött
Elsősorban kerékcseréhez kellene, 3 autó / szezon. Nekem meg jól jönne a variátor / kuplung leszedéshez. -
válasz
SoulReaver
üzenetére
Egyáltalán miért van az, hogy fél gázállásnál indul meg a motor? - gondolom túl erős hátul a nagy rugó. Minél erősebb annál nagyobb fordulat kell, h elinduljon.
-
Most tényleg kézzel kevergetitek a benzint? Nincs olajpumpa a járgányban?

Vagy csak a helyes arányra vagytok kíváncsiak?
-
válasz
energy4ever
üzenetére
Így kívülről csak az első lámpája különbözik a "sima" af-28-tól
szerk.: na meg még pár apróság:
Ez a Honda Dionak egy alváltozata, műszakilag lényegében ugyanaz, mint az egykori szerkesztőségi Dio ZX, amivel kétszer is nekimentünk a TB24-nek. A futóműve valamivel lágyabb, mint a ZX-nek, illetve más a kormány, a lámpa és az ülésmagasság... -
válasz
Tothgera30
üzenetére
22 ló

-
Ez mi fasza cucc

-
válasz
nyogo83
üzenetére
Az enyém kézi szívatóval (melegítve, már visszatolva) is darál pár méteren. Konstans gázzal gurulok és egyszercsak megindul (abba marad a dara). Aztán ha üzem meleg már tökéletes, csak "hidegen" csinálja. Fogalmam nincs miért csinálja
Mintha sokat kapna és nem bírja eldolgozni... -
válasz
sityupityu
üzenetére
A cikk végén az igazság:
Ha a szakszerű összeszerelést és a helyes karburációt valaki nem végzi el körültekintően, szinte mindegy hány kilométert járatja a motort, garantáltan be fog állni. Ha pedig megfelelő volt az előkészítés és a szerelés, jók a felhasznált anyagok, akkor néhány perces járatás is elegendő.
-
válasz
Casoli
üzenetére
Minek annak 1000 km? Én 2-3x bementem melóba / hazamentem óvatosan (~10-10 km, dimbes-dombos környék), aztán fokozatosan egyre jobban húztam a szarvát (ilyen meló-haza körönként mindig kicsit jobban). A suber tű teljest ki volt emelve plusz még kis olaj a benyába is, biztos ami biztos

-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Ez a fejére állítjuk a motort honnan jött? Nem bicikli ez

-
válasz
sityupityu
üzenetére
Ez így van. Az egészen komoly 70-es 20 lovas tuningoknál már van értelme, de a gyári 50-es illetve a 70-es öntöttvas hengeres alap illetve közepesen tuningolt motoroknál az ég világon semmi. Parasztvakítás az egész plusz nyűgökkel megspékelve.
Hát azért ezzel vitatkoznék kicsit
Én a dio-n bárhogy szétfurkáltam a gyári légszűrő házat, csak nem kapott elég levegőt szegényke. A vége egy malossi sport ház lett 
-
válasz
piaggionrg
üzenetére
Szerintem nem gond, h hidegen 4-5 rúgásra indul. Hidegen ugye hideg a blokk is, a benzinnek se a legjobb a halmazállapota. Ha azt mondanád, h 30 rúgásra kapja össze magát akkor az már gond lenne

-
válasz
piaggionrg
üzenetére
Csinos lett

-
válasz
hd3650-65Hz
üzenetére
-
Köszi, a motomotors-os lesz akkor

-
Melyik multivar-t vegyem af28-as dio-ba? Állóhengeres, a főtengely 14 mm-es
MALOSSI MULTIVAR 2000 VARIÓVÁLTÓ, PIAGGIO/GILERA
MALOSSI MULTIVAR VARIÓVÁLTÓ, KYMCO
Ezek mind 14 mm-esek
Vagy ha ezek nem jók akkor lszi egy linket

-
válasz
energy4ever
üzenetére
Esetleg falsot szív
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Igen
És nagyon attól függ a motor jövőbeli teljesítménye, h lett bejáratva. -
válasz
BenQhunria
üzenetére
Egyszerubb ha a legszuron keresztul fujsz neki kis fektisztitot (nem kell kitekergetni a gyertyat)

Persze ez nem a hibara megoldas, csak megjegyzem
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Igazából nem bonyolultabb semmivel
Én cseréltem az enyémen. Elsőre nem volt egyszerű (akkor egyedül csináltam), következőleg volt segítség, mondhatni egyszerű volt
Azt ajánlom, h tegyél bele belsőt is 
-
válasz
Vismajor01
üzenetére
Vörösváron két robi szerviz is van, de gondolom ez nem vigasztal

-
válasz
Vismajor01
üzenetére
És hol keresed azt a szerelőt, az kimaradt

A 2.-esre: sztem elhagytad az egyik kipufogó rögzítő csavart ami a blokkba megy (jártam már én is így) és "kicsit" kifúj

-
válasz
KTMHobby3
üzenetére
Én is a gyári mellett voksolnék, csak mivel nem találtam felkerült az a led "refi". Tökre elém világít, nem az égbe. Az én mocim a "simából" megeszik egy szezon alatt 2 db-ot legalább, kíváncsi leszek erre. Persze nem tétel (pár 100 Ft a sima) de, h azzal semmit nem látsz az biztos. Nekem van egy 5-6 km ami városon / falun kívül van, oda kell a világítás.
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Köszi, majd meglátom melyik megoldás lesz.
Ezt a végátétet, h kell rögzíteni a tengelyre? Volt ilyenem, csak nem sikerült normálisan rögzíteni (hegesztették ami persze útközben elengedett...)Moleman: Az szépen fog világítani

-
válasz
sityupityu
üzenetére
Naraku 75ös vashenger ami már 80as (gyűrű törés tavaly), hozzá a nagyobb hengerfej kicsit megemelve. Nagy leömlő, 19es dellorto phbg (kínai, de be lett fúvókázva szépen), egy ilyen főtengely. Hajtásba alu nyomótárcsa, "sport" variátor (ezt idén cserélem egy normális multivarra), sport kuplung, kuplungharang (el kellett emelni a hátsó deklit egy 5mm vastag bakelit "alátéttel, h beférjen
) Telók kicserélve, gumik a legnagyobbak amik befértek, tecnigas kipu, egy raklap munkadíj, meg ami most nem jut eszembe 
Sok minden aliexpress, de pl. az első telók webbike-ról, van ami spd-ről jött, na nem vagyok normális
Mivel kezeljem le a rezót?

Moleman: a tied se rossz. Engem elkerülnek az autósok olyat világít

-
válasz
macilaci78
üzenetére
"azok a tagok vehetnek részt, akik jelenleg is betöltenek valamilyen PH! segítő posztot"
nemleszpirossapkám
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Éniskérekegypirossapkát

Bocs a kirohanásért
-
válasz
Moleman
üzenetére
Végre egy dio-s

A 27/28-ban 14-es a főtengely azt tudom - ilyesmi jó lehet, de a polini kicsit olcsóbb (20 körül)
Az, h 60-nál vége van nem meglepő (ha gyári) mivel annyival (se) mehet - gondolom más országokba mehetne. Az enyémbe már rég nincs bekötve az óra. 2x vettem bele spirált de egyből elszakítja, zárójelbe tettem a kérdést
Egyébként tényleg elég rövid a végáttétük, sajnos -
-
-
válasz
MrChef
üzenetére
Tartsd (viszonylag) meleg helyen éjszaka, nekem csak ez segít
Pedig így du. munkából hazafele indítva egy rúgásra indul
Olvastam egy cikket, a 2t miért indul nehezen, valami olyasmi, h a benzin gőz lecsapódik a hengerbe (meg mindenhol) a hideg hatására. Ha megtalálom linkelem ide.Ááá, meg is van. A lényeg:
Miért is van szükség valójában a szívatóra vagy más néven dúsítóra?
A hideg alkatrészek miatt. A beszívott benzin részecskék a hideg felületeken kicsapódnak, több milliméteres cseppekké válnak, a motor kihűlése után nem alkotnak egy elegyet a levegővel. Ilyenkor már nem a hagyományos, jól begyújtható "permet" található a szívótorokban. A kétütemű motoroknál fajsúlyosabb a hidegindításkori szívató ráadása, mint a négyüteműeknél. Ennek az az oka, hogy a 4T motorok dugattyúja és a karburátor között csak egy szívócsonk és egy szívószelep van, a 2T motorok forgattyúsháza viszont egy jóval nagyobb összefüggő felület, amin ki tud csapódni a benzin. Természetesen miután már jár egy pár perce a motor, s már elindultunk, a "még tegnap este" bekerült benzin részecskék felszabadulnak, leválnak a szívócső faláról. Ezt nagyon jól észre lehet venni, mikor az első nagy gáznál a motor egy pár másodpercig "darál" és füstöl. Ilyenkor az van, hogy a motor eleve kap üzemanyagot a karburátorból, de ezen felül "kitisztul" a karterház is és a nagy gázadás miatti magas fordulatszám és légnyelés minden fölösleges üzemanyag molekulát leránt az alkatrészek felületeiről. Ez nyilván kellőnél több üzemanyagot jelent, ezért füstöl a motor azon az első 50 méteres szakaszon. -
válasz
macilaci78
üzenetére
Na, az pont nem az epiteshez szol
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Én krovával húzom, természetesen ésszel. Aki meg annyira hülye, h megszakítsa a menetet az meg is érdemli

Aki akar kicsit röhögni a mocim építésén: :DDD
Érdemes alulról kezdeni a galériát
-
válasz
sityupityu
üzenetére
Hát sztem (külön saját vélemény) én úgy meghúzom az anyát ahogy bírom. Ott nincs sztem jelentősége, h jobban meghúzom vagy nem - esetleg a gyári érték felé

-
válasz
macilaci78
üzenetére
Hát a mocim nagyon nem szereti a hideget, nem bírtam beindítani

Fogtam betoltam az előszobába, hősugárzót ráállítottam, 10 perc melegítés, egy rúgásra beindult
-
válasz
macilaci78
üzenetére
Én szívatóval szoktam gyújtás nélkül rugdosni, majd megpróbálom anélkül, köszi

Jah, és nem tudom beállítani a szívató "szintjét", lévén bovdenesIlyen polini:

(#71540) D1Rect: Már azt hittem, h az én 6,5-es fogyasztásom sok
Az enyém mondjuk "már" nyolcvanas - tavaly volt egy gyűrűtörés, feljebb kellett fúrni 
-
Egy hidegindításos kérdés.
Ma reggel volt nálunk úgy 1 fok. A moci nem szeretett volna jönni velem dolgozni, itthon hagytam (pedig rugdostam pár percig). Most hazaérve első dolgom, h megnézzem mi a bánata, hát egy rúgás és indult (mint mindig). Szóval kérdésem az lenne, h mit csináljak vele, h a hidegbe is induljon? Most azon filózom, h betolom az előszobába de jobb örülnék vmi tisztább megoldásnak
Mint írtam szívató (kézi), moci rendben, max ha több napot áll sértődik meg és nem egy hanem 10 rúgás mire beindul (vagy leejti a benzint vagy elpárolog a blokkból, nem tudom)
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Macbook Air 15 M2 2023 8GB 256GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ez a kuplung betet mennyire hasznalhato meg? Fogalmam nincs mennyi anyag volt rajta ujkoraban

Már ahhoz képest, h kínából mennyi egy jó

Az enyém 2t, ott nincs sok szelep
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)