- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bytesizelife
tag
válasz
mumtaz #93094 üzenetére
Az újak már sima fekete műanyag végűek, alapból én is azt kaptam a kapumotorhoz. A fémváltozat feláras. (Az ára a bisecur miatt horror, kétirányú kommunikáció van, ugrókóddal. Talán a HomeLink cuccok sem kompatibilisek már.)
A legjobb távirányítójuk egyébként ez. Zseni volt, aki kitalálta. -
macilaci78
nagyúr
válasz
mumtaz #93099 üzenetére
Egy ilyen körkarabinerre van felfűzve több tematikus kulcscsomó. Nem hordok mindent magammal, de bármikor ráfűzhetek bármilyen kulcskarikát és levenni is egyszerű. A hagyományos csepp alakú karabínereken mindig összekadtak a kulcsok, ezen nem. Persze a megfelelő átmérő esetén.
-
Gyurike
tag
válasz
mumtaz #92451 üzenetére
Köszönöm a részletes válaszod!
A sejtésed helyes, ditech, injektoros változat.
Annak idején amikor (az első) kompresszor adta meg magát, akkor is Debrecenben szervízelték, de az már úgy 10-11 éve volt, már nincs meg se szám se semmi.
A biztosíték jó ötlet, elvileg már ellenőrizve lett, de ha több helyen van, lehet nem mind.
Nyilván neked más motorod van, de annyit még hadd kérdezzek, hogy a motorvezérlő a műszeregységben található?
Tehát ha szerzek műszeregységet, akkor azzal a motorvezérlő is cserélődik?
(Másik kérdés az lenne, hogy kell-e tanítani vagy illeszteni a motorhoz, de ez már gondolom az alkatrészkeresés során kiderül.) -
KTMHobby3
tag
válasz
mumtaz #92294 üzenetére
Elnézésedet kérem én ledesre gondoltam. Az viszont valóban szörnyű hogy még hagyományos izzót sem tudnak gyártani.
Az én motoromban egy kínai 6/6W-os ledes bilux "izzó" van, már 7 éve, (korábban írtam) azóta kifogástalanul működik. 8-80V egyenfeszültségről működik, 800 Lumen fényáramú, 6500 Kelvin fokos. A hagyományos 35/35W-os halogén izzó helyére csak be kellett tenni, mert a ledek helyzete pontosan megegyezik a hagyományos izzószál helyzetével. Így néz ki:
[kép] -
KTMHobby3
tag
válasz
mumtaz #92289 üzenetére
A CANBUS-os ledes izzókról pontosan leírtad a lényeget. Ha egy 21W-os izzó helyett egy 3W-os ledes fényforrást teszel be, az hibajelzést ad azoknál az autóknál, amelyeknél ilyen rendszer van. A CANBUS-os ledeknél ellenállásokkal pótolják a plusz teljesítményt, ami természetesen melegszik, ezért érezhető szagot áraszt.
A ledes "izzók" egyenfeszültségről működnek, ezért számukra stabilizált egyenirányított feszültségre van szükség. Ha azt megkapják, évekig tökéletesen működnek.
Sajnálom hogy kifogtál egy gagyi szériát, nem mindegy hogy milyent veszel meg. Az én motoromon már 7 éve ledes világítás van, azóta működik hibátlanul. Power COB ledes mind. -
setup
tag
válasz
mumtaz #91212 üzenetére
A szar se lenne büdös, ha nem lenne szar, sőt akár finom is lehetne. Csak hát ugye szegény szarként meglehetősen büdös, szóval jobb, ha addig rakod a ganajt, amíg árnyék van. :)
Én amúgy Verhovinás voltam. Két sebességes, kormányváltós. A vicc, hogy felülve olyan érzés volt, mintha komoly motoron ülnék.
Talán a tank felülnézete miatt vagy csak, mert kiskölyök voltam. Bárhová elvitt, csak egy alapszabály volt: „Az Isten szerelmére! LE NE ÁLLÍTSD!”
A beindítással voltak ugyanis gondok. Ha már ment, onnan jó volt. Két napig szereltük, utána beindult.
Addig ment, amíg volt a tankban benzin. Mai fejjel talán a tank belseje rohadhatott már és újra és újra eldugult miatta a karbi, amikor kijártuk a benzint, de soha nem volt még annyink se még összedobva se, hogy tele tankoljuk.
Haver nagyszüleinek garázsában állt egy Jawa CZ. Hónapokig szereltük. Szétszedtük, tisztítottuk, összeraktuk. Hurva anyját, egyszer sem indult be. Egy-két ütemet talán nagy ritkán. Pedig hogy rá voltunk kattanva, hogy be fog indulni és majd megkergetjük. Lehettünk vagy, nem is tudom, talán 15. :) -
Zoli bácsi
őstag
válasz
mumtaz #91212 üzenetére
Hát igen, neked volt Babettád, nekem csak az ismeretségi körben. Szerencsés kamaszként én Simsont kaptam, anyám kis falusi ÁFÉSZ üzlet vezetője volt, kapcsolatokkal..... Szóval hozzáfért Simsonhoz. Akinek nem volt ismeretsége, nem akart várni, vagy nem volt zsé, annak be kellett érni Babettával, Rigával, Verhovinával, Romettel.....Ja és Jawa Mustang, de ebből nem sok volt, inkább idősebbek vették, ahogy a Babettát is.
A kiskamasz álom csúcsa a Simson volt, megbízhatóságban űrtechnika volt az előbb felsorolt gépekhez képest. Meg vitte gyári állapotban a 60 km/h sebességet, kis piszkával 70-75-öt. Persze hogy versenyeztünk, kié megy többet......Tátott szájjal néztük az akkor felnőttnek látott 17-20 éveseket, akik nyargaltak az érces hangú "Peregyesekkel". Peregyes volt a nagyobb kamasz álom. (Mz TS 250/1, már szögletes hengerfejjel, és 5 sebességgel). Hogy változik a világ, a 21 lovas 250-es MZ-vel király volt akkor az ember. Nem nagyon előzték meg országúton (110-120 km/h sebességet tartósan tartotta, igaz nem volt messze a vége, meg 6 (+
) litert itt bevágta), sok autó nem is nagyon lett volna képes.
Mostanra 21 lóerővel két keréken guruló országúti akadálynak érzem magam.......
-
-
FeniX-
senior tag
válasz
mumtaz #90211 üzenetére
"...Addig viszont nem alacsonyodik le, hogy tömegközlekedjen." - ezt a képet árnyalnám.
Nagyon szeretem a BKV sofőröket, van is több ismerős, aki ott dolgozik.Egész egyszerűen, amikor mondjuk 3. alkalommal ültél bele télen az ülésbe úgy, hogy nem csak hideg volt, hanem nedves is, meg 1 órán keresztül zötykölődik a dugóban ragadt járat, ami máskor 20 percet vesz igénybe és menet közben rád jön a szapora fosás, vagy felszállsz és hőbörgő csövesek vannak, és ülsz a húgyszagban, akkor elgondolkozol rajta, hogy nem akarsz függni ettől a béna rendszertől.
Na én is pl. ezért váltottam motorra anno.
-
-
KTMHobby3
tag
válasz
mumtaz #89118 üzenetére
Egy Babetta esetében 50 évvel ezelőtt igaz lehetett. A mostani olajokkal kizárt hogy pár másodperces motorfékezésnél besüljön a motor. A benzinben az olaj kicsapódik a forgó, mozgó alkatrészekre, a felesleg meg elég a robbanótérben. Amelyik motor füstöl, az túl van olajozva. Én 50-es keverékkel járok, de 100-assal se lenne problémám. Mivel az olajozás a 2T-knél túl van méretezve, ezért nem kell bedőlni az ilyen hiedelmeknek.
-
Madball
csendes tag
válasz
mumtaz #89105 üzenetére
Azt is érdemes lehet figyelembe venni, hogy a 2T blokk kenését az üzemanyag adja, tehát a tartós motorfék nem szerencsés, mivel alapjárati kenőanyag jut a magas(abb) fordulatszámhoz. Ezért is tettek szabadonfutót pl. a trabik 4. váltófokozatához. Mi a megoldás? Nyélgáz - satufék felváltva
-
-
-
válasz
mumtaz #86821 üzenetére
Régebben írtam, hogy a pl malossi hengereknél kell nagyon odafigyelni ami a préssávot illeti, mert ott rendszeresen el van b@szva. De ott valóban a hengermagassággal van a gond. Hengertalp tömítés nélkül 1,5 mm préssáv volt többször mérhető. Ez ugye plusz munkát jelentett nekünk is amikor az adott setup-ot raktuk össze. Ez nem 5 mm mint nálad, de ez sem normális.
Vashengernél 0,8-1mm között az optimális.
5 mm, atyaég... -
KTMHobby3
tag
válasz
mumtaz #86811 üzenetére
Most már én is kíváncsi vagyok hogy pontosan milyen motorhoz rendelted a szettet. Az Airsal rengeteg típushoz gyárt szettet. Én a Motomotors-tól vettem a motoromra, sok féléből választottam ki a nekem megfelelőt, amit kértem azt küldték. Csak fel kellett szerelnem, minden passzolt.
-
csongi
veterán
válasz
mumtaz #86809 üzenetére
Ebben az esetben nem a gyarto ertekeire kell hagyatkozni.
Okolszabalyok vannak.
Ha nem jo a csapszeg dugo teteje tavolsag, akkor nem jo
En egyszeruen lemernem lerajzolnam, es a meretezett skiccet kuldenem el, reklamaciokent.
Majd kidurja a forgalmazo, milyen a gyar altal megadott meretek.Sztem ne komplikald. Nem a vasarlo dolga, meghatarozni a hibat.
Azt majd a forgalmazo megteszi.
Neked jelezni kell csupan.Kerdesem.
A fotengely forgaspomtjatol, megfelelo tavolsagra van a hajtokar?
A hajtokar hossza lehet egyforma a regivel ettol fuggetlenul.
-
csongi
veterán
válasz
mumtaz #86795 üzenetére
Az eleg sok valoban.
Akkor a dugo es henger parossal van valami.
Ha ontott vashenger, akkor a dugo nem stimmel hozza.
Lehet rossz csomagolas.
Ha CNC valami henger, akkor lehet a hemger is ludas.De a talalgatas elott, merni kell.
A leszedett es kiszedett alkatresz legyen a mervado.
Mindent merj le. Ott kiugrik a disznosag. -
KTMHobby3
tag
válasz
mumtaz #86790 üzenetére
Kedves fórumtársunk, csongi, pontosan leírta, amire én is gondoltam. Nem a Te motorodra való alkatrészt rendeltél. Én a motoromra 6 éve rendeltem Airsal hengerszettet, meg most 2 hónapja. Csak fel kellett szerelnem, minden passzolt. Csak szettben szabad megvásárolni, mert akkor minden méret stimmel, nem csak a dugattyú helyzeténél, hanem az illesztésénél is. Semmit nem kellett reszelnem sehol sem, a gyűrűk is pontos méreten voltak. Pedig nicasilos hengernél nagyon kicsi illesztési hézagok vannak.
-
csongi
veterán
válasz
mumtaz #86784 üzenetére
Huuha nem ertem.
Sztem, nem hajtokar hiba, ha egyik Holpont jo a masik nem.
Ennek a ket pontnak a tavolsa adott lesz.A video alapjan nem csak fent, de AHP-n is lejebb van a dugo tetej a res nyilastol.
Ha a henger es dugo szettben van, akkor kicsi a valoszinusege a hibanak. De ez ellnorizheto. Illetve milyen vastag a henger alatti hezagolas?
Jelen estbe a fotengellyel nincs parban a hengerszett, ha mar nem lehet lejebb vinni a hengert.Nem megfelelo alkatresz lett valasztva. :).
Semmi extra, en most kuldtem vissza kettot, mert beneztem. -
KTMHobby3
tag
-
dond
csendes tag
válasz
mumtaz #86625 üzenetére
ezt pl. elég jól meghegyezték
https://youtu.be/kNfWJXJJtA4
-
-
-
Madball
csendes tag
válasz
mumtaz #86504 üzenetére
Gáz nélkül gurultam be a kocsik közé a lámpánál, amikor leállt (gondolom mert eltűnt valahová a kompresszió).
Ez csak egy ideiglenes blokk, amíg a sajátját felújítom, valamiből bontották (kínai fekvő Minarelli). Új hengert nagy pénzekért így nem is tervezek venni bele, de ha van esetleg valakinek egy sima 50-es hengere dugóval, 10-es csapszeggel, ami még pár km-t kibírhat, keressen meg és egyezkedjünk
-
mumtaz
senior tag
válasz
mumtaz #86417 üzenetére
(Lejárt a szerkesztési idő.
)
Azt kifelejtettem, hogy 40 km/órát jelentősen (a 70 már túl sok) túllépve a rendőr már nem csak a gyorshajtásért büntet, hisz már nem csak a jogsiban engedélyezett 40, hanem a segédmotorra vonatkozó 45km/órát is "jelentősen" túllépted. Bár a rendőrök egy fokkal jobbak és elnézőbbek ilyen téren a biztosítóknál, mert némi sebesség túllépésnél azért ők is még csak ejnye-bejnyéznek. 70-nél már ők sem. Ha viszont baleset is történik, és a helyszínelésnél, meg szakértők bevonásánál kiderül, hogy a valóban 50-es robogó akár csak 10km/órával is túllépte a sebességet, ott már lehet baj rendesen mind a biztosító, mind a rendőrség részéről. -
xTREem
tag
válasz
mumtaz #86359 üzenetére
A naraku henger kb. egy miliméter mozog felrakott állapotban bármerre a tőcsavarokon, az eredeti piaggio ennél sokkal kevesebbet. Viszont semmilyen állásban nincs teljes takarásban a lyuk. Én azt gondolom, a bal felső részből jó pár milimétert kivett valami őstehetség, a jobb oldalival összehasonlítva. Látszik, hogy a jobb felső tőcsavar alatt legalább dupla anyag van.
A kérdés, hogy mivel lehetne ezt javítani?
A henger elvileg öntöttvas, azt nagyon hegeszteni nem lehet, pedig adná magát, hogy azt kellene inkább kibővíteni.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
mumtaz #86249 üzenetére
Vagom, hogy nem a menetnel tomit. De a kup felett van oldalt a furat a csavaron, ha a kup ele megy a tomites, akkor nem biztos elorebb vagy.
A masik, hogy nem tudom hogy olyan vekony o gyurut tudnal-e oda rakni, amit biztonsagosan ossze tudsz nyomni es nem romcsolja a kupos felulettel ha rahuzod. Kivulre nincs ertelme rakni, ahogy irod.Amugy gany megoldas, de esetleg a legtelenito csavar menetere egy vekony menet teflon szalag?(autonal mar talalkoztam ilyennel, elsore nem ertettem miert van ott)
A kerdes, hogy a feknyeregben van-e a menet/feszek kitagulva, vagy a legtelenito csavar nincs a helyzet magaslatan es esetleg egy masikkal passzosabb penne.En ugy legtelenitettem ilyenkor, hogy epphogy csak megnyitottam a legtelenito csavart es mielott a feket vegallasba huztam volna, elzartam. Igy nem tudott levegot visszaszivni, viszont tobb felfolyadek kellett atpumpalni, mire nem lett levegos. Az teny, hogy igy nem latod a legaprobb legbuborekokat, de meg lehet csinalni.
-
nyogo83
Topikgazda
válasz
mumtaz #86246 üzenetére
Jartam igy en is.
Ha nincs ott gyarilag hely az o gyurunek, akkor nem tennek oda, nem biztos hogy tomitene annyit legtelenitesnel, hogy elorebb lennel. Utana pedig betekerve mar nem a menet zarna, hanem nagyreszt a tomites.
En megprobalnam hagyomanyos modszerrel, vakum nelkul legteleniteni. -
macilaci78
nagyúr
válasz
mumtaz #86178 üzenetére
Az OSZK-ban elérhető a Motorrevü, ahogy nézem, csak néhány szám hiányzik 1989 óta.
Sajnos nincs digitalizálva, csak személyesen érhető el, viszont helyben fénymásolható, szkennelhető. -
FeniX-
senior tag
válasz
mumtaz #86174 üzenetére
Ha jól tudom, az OSZK-nak minden ilyen nyomtatott dologról kell, hogy legyen archivált példánya. Esetleg tőlük nem lehetne kérni? / Valami eldugott torrent oldalon nem archiválták ezeket pdf formátumban később?
Anno a gyúrós magazinokat is több helyütt láttam pdf-ben, meg a régi morbid/móricka magazinokat.
Néha a Vaterán is fel-fel bukkannak ilyesmik.
Szeretem ezeket a múlt darabkáit, én még akkor csak 10 éves lehettem, de imádom a fortepan képeket is nézegetni régebbről, stb.
Nekem pl. ez a mostani, amiben vagyunk sokkal kevésbé tetszik, mint egy fekete-fehér, 80-as évekbeli életkép.
Tudom-tudom, a szentimentalizmus, meg a múló gyermekkor. -
FeniX-
senior tag
válasz
mumtaz #86170 üzenetére
Hú, azanyját!!
Az egy igazi Ghost Rider életérzés lehetett.
Állítólag azok nagyon mentek. -
FeniX-
senior tag
válasz
mumtaz #86160 üzenetére
Persze, anno a dobozos mociknál nekem is volt motyóm, mindenre. Erre még kéne venni ilyen "hínáros" oldaltáskát.
de most a gumizás elvitte a dohányt.
pont ma megvettem Nyogó javaslatára a 15 fogas kisebb első lánckereket.
Az M0-son megint szél volt.
4. fokozat, 7500-as fordulat, 85 km/h, felváltok 5.-be és lelassulok 70-re, utána visszaváltok 4.-be és újra előlről kezdődik a bohózat. :-D
Szélmentes időben 90 a vége.
Inkább akkor legyen picit nyomatékosabb, engem a végsebesség nem érdekel, tudjam tartani a 80-at. Azzal már megyek simán az M0-son is, meg akárhol másútt. -
seller007
tag
válasz
mumtaz #85906 üzenetére
Látom sokatokat megmozgatja ez a téma. Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
Nem fogok láncolni... marad a keréktárcsa lakatolás.
Majd jelentkezek ha elvittékDe akkor legalább rá leszek kényszerítve egy 125-re
Amúgy meg nem lehet horror egy lopás casco. Anno kocsira külön kötöttem csak lopás casco-t (csak 1 gyári kulcsom volt és a nevesebb biztosító nem ment bele a lopás elleni védelembe, csak a törésbe) Genertel-nél. Tök barátságok ára volt. Feltételezem egy 125ös robogó se lehet több mint 2 főfogás egy pesti normális étteremben, per év. -
seller007
tag
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
mumtaz #85832 üzenetére
Én a kormányt láttam, meg az egyik első villát, persze nem vagyok szakértő.
Csak gyakorlatilag új motor, meg szerintem az árból is lehet alkudni.
A hirdetést megnézni nem kerül semmibe.
Így laikusként azt gondoltam nem nagy összeg helyrehozni. Nekem egy 2T Liberty-m volt, amit használtan vettem, annak is a villájával volt gond, karambolos volt. Mielőtt eladtam alkatrésznek, szerelőtől kértem árat a javításra, azt hiszem 150 ezret mondott, de abba egy kipufogó is benne volt. Új vagy bontott alkatrész, ezt nem tudom hogy számolt.
Mivel kínai alkatrészekből rakják össze (A Brixton-t), gondolom nem annyi az új alkatrész, mint egy japán motorhoz. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
mumtaz #85552 üzenetére
Franko lett
Ezze a fajta anyaggal lehet a legjobban dolgozni ha valaki meg nem csinalt ilyet. A gyurodeseket szepen ki lehet fesziteni a visszahajtasoknal a sztreccses anyag miatt. A sima muborrel mar nagyobb szenvedes.
Amugy fura amit irtal korabban, hogy felarat szamolnak fel 5m alatti anyagnal annal a boltnal amit irnak, 1,5 eve vettem utoljara naluk szemelyesen, akkor nem volt meg ilyen(meg elotte tobb alkalommal se). Lehet ez csak webshopos rendeles miatt van. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
mumtaz #85521 üzenetére
A durvabb a fekete, a finomabb a kek.
Kozben kikerestem elerheto-e mar az idei katalogusuk, mert regebben meg abban talalkoztam vele eloszor. Amugy marhajo katalogus, neha vadaszok ilyet nyomtatott formaban, hasznos tud lenni [link]
A szurokrol a 312. oldalon vannak infok, de a tobbi resze is erdekes. -
nyogo83
Topikgazda
válasz
mumtaz #85503 üzenetére
A Nagy Lajos kiraly utjan a Roka Style-ban szoktam venni a huzathoz az anyagot [link]
Van egy speci kifejezetten kulteri hasznalatra valo auto/motorcsonak/motor uleshuzat anyag, ami sztreccses, igy marhajol lehet vele dolgozni, illetve enyhen erdes a felulete es igy kevesbe csuszos. Jo pa ulest karpitoztam mar az ottani anyagokbolEz az anyag [link]
Nem olcso, viszont 140cm szeles az anyag, ebbol nem kell 1 meter szeleset venni egy uleshez, eleg sokkal kisebb is. Innen a webshopjukbol is lehet rendelni, de erdemes szemelyesen megnezni, mert szinte minden van keszleten es megtudod tapogatni. -
-
-
-
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Xiaomi Redmi 10 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest