Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
Casoli
üzenetére
Nem tévedtél nagyot, a közelmúltban lettem 20 éves. Azért viszont én szégyellem magam a te helyedben, hogy a szégyellem szót nem tudod helyesen leírni, illetve személyes támadásnak veszed, hogy a szent motorodról valaki rosszat mer állítani. Ha gondolod, akár meg is fordíthatjuk a kérdést: azért, mert neked tökéletesen működik a motor, az azt jelenti, hogy akinek esetleg elromlik, az csak user error lehet? Egy időben ilyen motort szerettem volna venni használtan, megnéztem kettőt-hármat, de úgy éreztem, hogy egyik sem az igazi, volt egy olyan gép, amivel balra kormányoztam, ekkor automatikusan elindult az index jobbra. Az elektronikai megoldásai gyárilag (ha az általam megnézett motorok gyáriak voltak) elég ótvar minőségűek voltak, minden eladó mondott valami praktikát (pl.: ha villog a műszerfal indítás után, akkor le kell állítani, újraindítani, stb.) Arról nem is beszélnék külön, hogy bár emelkedőn érezhető volt a szekvenciális váltó előnye, végsebességre gyakorlatilag egy kis 15 éves gyári japán 50-es robogó szintjét nem tudta hozni a gép.
Más okból kifolyólag elmentem a motorszerelőmhöz, megkérdeztem tőle, hogy vehetek-e ilyesmit, vagy inkább gondolkodjak valami másban. Mondta, hogy ő semmiképpen nem venne ilyet, ő is az elektronikai, vezetékelési gondokra hivatkozott. Viccesen hozzátette, hogy ha meg akarna élni, akkor nem 5 éves Yamahákat/Suzukikat javasolna a vegyes hozzáállású és értelmi szinten lévő kuncsaftjainak, hanem egy ilyen Keewayt.
Ez az én tapasztalatokon alapuló véleményem (3 ilyen motor kipróbálása után el tudom dönteni, mit gondolok a típusról), a személyeskedést pedig zárjuk ki ebből a témából, ha kérhetem.
-
szentkuti11
addikt
Reggel megnéztem a kis 4T Suzuki motorolajszintjét, örömmel konstatáltam, hogy van elég benne, annak viszont már kevésbé örültem, hogy a hátsó kerékből egy facsavar köszönt vissza. Nem tudom, hogy mióta lehet benne, menet közben nem éreztem (vagy megszoktam), hogy bármit is befolyásolna. Kihúzni nem merem, mert abban a pillanatban leereszt, így viszont rettegésben vagyok, mert csak holnaputánra lesz meg hozzá az új gumi. A gumis azt mondta, hogy amíg nem lassú defektes, addig nyugodtan járjak vele.

-
szentkuti11
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Ha forró rajta a kaja, akkor fújni szoktam.

-
szentkuti11
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Amelyik valós 60-at nem megy, ott gyanakodni kell, hogy vagy még fojtott ( 70 000 forintos korú gépeknél ez a legkevésbé valószínű), vagy fáradt már a gép, ha viszont 75-nél többet tud és jól gyorsul, akkor gyanakodni kell, hogy valami trükközés van a hengerszettel vagy bármi mással. 70 körül van az átlag szerintem. Körülbelül 3-4 litert fogyasztanak ezek.
-
szentkuti11
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
50-es az, szóval elvileg mennie kéne. De ha ez a helyzet, akkor ezek közül leginkább a Simsont válaszd, ott van egy nagyon kicsi esélyed arra, hogy néha a motor fog vinni téged és nem te a motort.
-
szentkuti11
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Szerintem apukádnak még abból a korból van az automatás beidegződése, amikor a kétsebességes automata Babetta már új korában sem volt hajlandó felmenni kettesig. Semmi baj nincs ezekkel a variátoros gépekkel, ha elromlik valami bennük, azokat általában filléres mulatság megjavítani. Természetesen vehetsz egy jó Puch Cobrát, Jawa Mustangot, Simsont, de vissza is kell menj apukád fiatalságának korába ahhoz, hogy azt értelmesen is tudd használni. Nézz körül, milyen motorok szaladgálnak mostanában ebben a kategóriában, nem véletlenül tűntek el ezek a szoci csodák.
-
szentkuti11
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Mint azt írtam, ha neked nem gond, hogy kéthetente szét kell szedni valamiért a motort, akkor nyugodtan vegyél Simsont, de hiába tartod jól karban, tartósabb attól még nem lesz (ha beletolod még egyszer a vételárat, akkor már talán elindulhatsz vele messzebbre is, de szerintem ez nem fog megtörténni). Ha ennyi pénzed van és motorozni szeretnél, nem szerelni, akkor egy régi japán vagy olasz kétütemű robogót javaslok neked, Piaggio Zipből vagy Honda Dioból már ki lehet fogni működő darabokat ennyiért.
-
szentkuti11
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
Szerintem (ha van benned egy kis racionalitás), akkor ne. A Simsonok régen a megbízhatóságukról voltak híresek, de ma már igazából csak szívni lehet velük, köszönhetően a gyenge minőségű, kínai utángyártott alkatrészeknek. Szerintem még variátoros robogóból is nehéz jót venni 60-70k-ért, egy jó minőségű váltós gép pedig messze ennek a duplája körül indul. Ha úgy érzed, hogy a szabadidődet szívesen rászánod arra, hogy néhány havonta főtengely-szimeringeket cserélsz, rozsdátlanítasz tankot, havonta állítasz gyújtást, szedsz szét karbutátort, stb. stb., akkor megvehetsz egy Simsont, de én csak akkora távokra ajánlanám, ahonnan még nem gond neked hazatolni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Már a legelső, értelemmel teli kommentedre (mely szerint esni tudni kell és 5k felett már csak a komfort létezik) linkeltem a SHARP tesztet, ami tudtommal a jelenlegi legnagyobb, hiteles adatbázissal bíró oldal.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Nyilván a SHARP tesztet is csak a szemét bukósisakgyártók találták ki, téged akarnak lehúzni azzal, hogy drágán eladják neked ugyanazt, amit 5k-ért megveszel E-jelzéssel.
Nekem többéves rutin megszerzése után tört össze a fejemen bukósisak, ebből a szempontból előnyöm van, tudom, hogy mivel szabad spórolni és mivel nem. Természetesen a saját tapasztalat a legfontosabb, de ne hirdessük már itt, hogy ami a Tornado-nál drágább, az fölösleges egy ötvenesre, mer' úgyis csak nyócvanat megy.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Ennyi erővel nem kell elesni sem, akkor meg minek a bukósisak? Hatalmas különbségek vannak bukó és bukó között, védelemben, komfortban, zajszintben, párnázottságban és rengeteg dologban térnek el ezek egymástól, 30k-ért már egy korrekt, de még belépőszintű bukósisakot lehet venni, ennyit simán érdemes rászánni, akármilyen motorral is közlekedik az ember. Ráadásul egy sisak nem romlik meg, ha használatban van, akkor 3-4-5-6 év alatt elhasználódik, ennyi idő alatt pedig rengeteg dolog történhet, felülhetsz nagyobb motorra, elkezdheted a jogsit, stb.
Szerk.: Az „esni tudni kell" marhaságot annyiszor hallottam már, főleg bringásoktól (nem rád célzok, mielőtt még arra gondolnál), én DH-ztam korábban, versenyeken is indulgattam, rengetegszer prédikáltam ilyen helyeken is a full face-sisak fontosságáról, de időközben rájöttem, hogy tök fölösleges. Ha te úgy gondolod, hogy esni tudni kell, akkor használd a Forgószél 2000 bukósisakot, a rendőr látja, hogy van rajtad, még E jelzés is van benne, szóval rossz már nem lehet, csak aztán majd azt is tűrd fegyelemmel, amikor hónapokig tejbegrízen élsz, mert nem marad fogad. Senki nem úgy indul el, hogy most el fogok esni, hiszen ha tudná, akkor egyszerűen nem indulna útnak, de probléma sajnos mindig előfordulhat, a motoros pedig a forgalomban mindig gyenge láncszem lesz, ha baj van, ő repül először. Kíváncsi lennék, hogy amikor 60-65-tel mész és telibe kifordul eléd a nyugger bácsika a Swifttel, mert nem vett észre, akkor majd az 50 méteres repülés végén milyen tudománnyal csapódsz a betonnak.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Te megint teljesen másról beszélsz, mint amiről eddig szó esett. Eddig az élményautósok voltak hülyék a szemedben, most pedig azok, akik családi autónak erőset vesznek. Persze, nyilván mindenre elég egy 68 lóerős Dacia Logan MCV, csak amikor benne ül az egész család felcuccolva a hőségben, megy a klíma és meg kéne előzni egy 70-80-nal haladó teherautót az országúton, akkor szívod a fogad. Az élményautózásról pedig Te szerintem ne beszélj, majd ha egyszer tényleg kipróbálod, akkor utána nevezheted értelmetlennek, meg lehet róla véleményed.
Semmi bajom nem volt veled, élőben egy visszafogott, értelmesnek tűnő srác vagy, de olyan kirohanásaid vannak a motoros topikokban és úgy szapulsz mindenkit, aki nem te vagy, hogy az már néha elviselhetetlen.
Megpróbáltam visszaolvasni a hozzászólásaid, elindulni a gondolatmeneteden és kifejteni, hogy miért hülyeség, de aztán rájöttem, hogy semmilyen fix koncepció nincs mögötte, azt írod, ami épp eszedbe jut.
-
szentkuti11
addikt
válasz
enginev3.0
üzenetére
Akkor miért adtad el a Piaggiot?

-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Jézusoooom. Nagyon messzire vezet ez a téma. Nekünk volt pár Alfánk, abszolút jó véleménnyel vagyok róluk, de miért chippelnél egy 1,9 JTD-t? Ha erő kell, vedd a 2,4-et, azt kész.
szerk.: Az ne zavarjon, hogy a motorját agyonütöd, chip az kell neki. Mindegy, hagyjuk szerintem, majd máskor, egy másik topikban.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Először én is hazatoltam a robogómat 13 kilometerről, azóta volt 2 meghibásodásom, mindig ott hagytam. Kerestem egy benzinkutat, plázás motorparkolót vagy akármit, le se láncoltam (nem hordok mindig magamnál), másnap reggel elmentem értük szerelővel együtt, helyben javíthatóak voltak.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Ha nincs szikra, akkor hogy tolsz/rúgsz be egy motort? Nekem nem sikerült, pedig próbálkoztam vele lelkesen, mikor még Simsonnal közlekedtem.

Szerintem meg ott lenne, ahol hagytad, a te Libertydet sokkal hamarabb ellopják. Reggelre szét van szedve, már mehet is alkatrésznek, vagy fillérekért valami piacra. Egy GP800 ellopásának híre megy, rendszáma is van, a kereslet is sokkal kisebb, általában nem rizikózzák be.
-
szentkuti11
addikt
válasz
korcsillio
üzenetére
Ha már nekiállunk offolni, akkor ezt megmutatnám. Igazán elmebeteg az ember!

-
szentkuti11
addikt
Teljesen sima Kryptonite Kepper 12-vel zárom le a gépet, de viszonylag ritkán hagyom kinn éjszakára, csak 1-2 órára szoktam lelakatolni a városban, mikor dolgom van. Amit le akarnak vágni, azt úgyis le fognak, de szerintem jobban jársz, ha az általad linkelt lánc árát elköltöd egy sima U-lakatra, egy tárcsafékzárra, meg esetleg egy riasztóra, a többit pedig eliszod.
-
szentkuti11
addikt
Én sem vagyok épp pehelysúlyú, de őszintén szólva szerintem ez az, ami rohadtul mindegy. Tudod, nem a győzelem, nem is a részvétel, hanem a fontos.
-
szentkuti11
addikt
A rád eső rész alatt a 60-ról repülőrajtra gondolsz?

ludsimon: Mi-mi? Kanna a lábtérhez? Láttál már ilyesmit versenyrobogókon? Teljesen fölösleges, kell egy pótkulcs, és egy pillanat alatt tele lehet tankolni, ami 100 kilometerre még nyelezve is elég. Ráadásul ez nem is arról szól, hogy mindenki vérprofi, meg reszelgetjük a századmásodperceket, ez csak egy jó szórakozás, amit nem érné meg kihagyni.
-
szentkuti11
addikt
Na srácok, papírkutyák vagyunk, vagy benevezünk?

-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Nagyon nem. Ezt tanulmányozd első körben.
-
szentkuti11
addikt
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Ha az a pár méter nem számít, akkor az a pár méter sem, amit egy ilyen Dio 50 2T ad egy Address 50 4T-nek. Én nagyon sokat közlekedtem a budapesti forgalom sűrűjében Address-szel és egyáltalán nem akartak megölni, lenyomni, kivégezni. Ésszel mentem, a Hungária körúton nem álltam be a sor elején álló Audi A8 elé, mindig igyekeztem a szélső sávban lenni és még mindig itt vagyok, élek, mellette pedig 1,7 litert tankoltam valós 100 kilometerre.
-
szentkuti11
addikt
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Azért az az SV sem volt egy nagy erőgép, ha jól emlékszem, inkább a futóművét dicsértem, mintsem az erejét. A Tactodat nem próbáltam soha. Én mentem eddig Joggal, Dióval, meg azzal a Tact-tal, a gyári Piaggio Zipem (pedig az volt még egy lefingott hulladék, mutattam már róla képet) meg a Libertyk sokkal jobbat mentek azoknál.
(#58177) Lauda: Japán gép esetén szerintem kevésbé kell félni az injektortól, mint egy Di-Teches olasztól.
-
szentkuti11
addikt
válasz
huszi.gyb
üzenetére
Azt írtam, hogy nem sokkal lomhábbak. Egy 2T Liberty erejét ezek a gépek nem hordozzák magukban, de a hátrányokat igen: töltögetheted bele az olajat, sokat fogyaszt, büdös(ebb, mint a 4T). Szerintem a legnagyobb zsákutca egy ilyen gyengécske, kiskerekű japán 2T.
Természetesen tudom, hogy japán 2T-ből is van nagyon dinamikus, stabil darab, de azok nem ezek Diók meg Jogok.
-
szentkuti11
addikt
Egy jól beállított/jó állapotú dobfék tud nagyon jól fogni, ezeken a kistestű japán ötveneseken szinte csak elöl-hátul dobféket lehet látni, nagyon ritkán előfordulhat elöl tárcsa-hátul dob párosítás. A hirdetés alapján ez a robogó 55-ös utazót tud és maximum 60-at megy, emellett pedig 2,7-et fogyaszt. A probléma itt azzal van, hogy az én második Piaggio Liberty 50 2T-m 3,4-et fogyasztott, de tudott is valós 80-at megy sokkal nagyobb kerékkel, jobb futóművel, erősebb fékekkel. Ha japán gépet szeretnél, javaslok egy olyan motort, mint amilyet 30z.Samu kolléga vett. Suzuki Address 50 4T, de kb. ugyanez a Lets' 4 meg a Vino 4T is. Kis utánajárással 120-140k körül lehet kapni ilyen motorokat, ezek fiatalabb gépek (2007-2012), TÉNYLEG 1,7 liter körül fogyasztanak 100-on, jól beállítva ezek is mennek valós hatvanat és nem sokkal lomhábbak, mint egy ilyen kis japán 2T. Ráadásul némelyikben van lopásgátló, riasztó, szivargyújtó és csomó olyan extra, amit nap mint nap használ az ember, ha hozzászokik.
-
szentkuti11
addikt
válasz
frigoo
üzenetére
Szia!
A fent látható kipufogó egészen biztosan nem a gyári, valami régi vágású rezonátoros darab, Polini lehet talán, a hangtompítója természetesen utángyártott, felszerelését tekintve pedig házi barkács. Ha nem zavar, hogy nagyon ronda, én rajtahagynám, mivel ez egész biztosan nem fojtott és a rezonátor-része is megdobja kicsit a teljesítményét.
Ha meleg, járó motornál sztenderre rakod a gépet, akkor forgatja a kereket (akár nagyon lassan is)? Ha igen, akkor kezdj azzal, hogy hátsó kuplung csere, majd menj egy kört a géppel, és nézd meg, hogy mi változik. Valószínűleg magasabb fordulaton fog kapcsolni és jobban megindul a motor. Ha 6,2-es görgők vannak benne gyárilag, akkor szerintem 5,5 alá ne nagyon menj, mert nagyon hamar vége lesz a dalnak, jó eséllyel nem mész majd vele 75-öt.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Something_
üzenetére
Szerintem egy Liberty tuning esetében arra kell figyelni, hogy rendben legyen a futómű, meg a fék, tuningolni nem kell, hiszen a gép 125-ös változata is ugyanezzel a fékkel és futóművel érkezett, tehát fel van készítve arra, hogy adott esetben többet fog menni, mint 60. Persze a fékbetéteket nem árt sűrűbben ellenőrizni, illetve a tárcsán sem szabad spórolni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
A fizikát nem lehet megerőszakolni, a robogón nagyjából minden súly hátul van (gondolj csak a motorblokk elhelyezésére), míg egy motoron szinte minden elöl. Ha ültél volna már mindkettőn, akkor nagyon éreznéd a különbséget. Robogón én kb 50-50%-ot szoktam húzni száraz úton, ideális körülmények között.
-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Sajnos ezt így nem lehet megmondani. Alapvetően oda kell rakni, ahol kevésbé zavar, hogy „húzza a fejedet", de ezt előre nyilván nem tudod eldönteni. Én bal oldalon szeretem, de több ismerősöm rakta a jobb oldalra. Alternatív megoldás: Veszel még egy tartót, és mindkét oldalra ragasztasz egyet-egyet.
-
szentkuti11
addikt
Jó éjszakát mindenkinek!

-
szentkuti11
addikt
válasz
ludsimon
üzenetére
Azért tájékoztatnálak, hogy gyakorlatilag az egész motor 13 éves a kopó alkatrészeket leszámítva. Ettől még nem kell mindennek azonnal tönkremennie.
Olajlámpája mindig figyeljetek! Nekem ma elment az olajpumpám, azt hittem, hogy csak azért világít, mert túltöltöttem és rosszul érzékel, de nem. Meg is szorultam, szóval szép összeg lesz. :/ Rám szállt a jól ismert átok!!!
-
szentkuti11
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Nem szedtem még szét, ötletem sincs, de a Liberty-k azért alaphangon elég jól mennek, a legtöbb ötvenest gyári állapotukban is lenyomják, ahhoz képest ez még kb 30% plusz, amit egy jó kipufogó, illetve egy hozzá jól hangolt karbi- és variátorbeállítás simán el tud érni. De természetesen nem zárok ki semmit, ha majd tönkremegy, akkor szétszedem és elmondom, mi volt benne.
-
szentkuti11
addikt
Huszival nem jött össze múltkor a közös gurulás, szóval mára toltuk át a dolgot, gondoltuk, hogy megyünk egy kis kört Óbudán, aztán kész, ebből az lett, hogy kicsit meghúzattuk a gépeket a Szentendrei úton, aztán hirtelen szembe jött egy Szentendre tábla, gondoltuk, hogy ha már itt vagyunk, akkor kanyargunk egy kicsit a Pilisben, felmentünk Pilisszentlászló felé, Visegrádig meg sem álltunk.
A szerpentineken elég jó tempókat jöttünk, ami pedig újfent meglepett, hogy a kis 50-es Liberty-m egyáltalán nem maradt el érdemben a Majától. Persze, hosszabb egyenes szakaszokon kijön, hogy a Maja 110-eket 120-akat tud menni, de hamar be tudtam hozni ezeket a lemaradásokat, hiszen nem mentünk olyan hosszú egyeneseket. 0-ról 30-ig a Liberty jobban elrajtol, aztán a Maja megelőz, egy-két autótávolságnyira elém kerül, ezt az előnyét pedig a végletekig őrzi.
Ennek ellenére cáfolj vagy erősíts meg huszi, szerintem egyáltalán nem tartottalak fel, sőt a szerpentinen kifejezetten egy tempókat mentünk, pedig te is 3/4 gázon mentél végig minimum.
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Én mondtam a srácnak, hogy ha gáz nélkül nem indul, az már gázos lehet, nekem eddig 3 Liberty-m volt, ebből 1 volt szarocska, annak kellett kicsi gáz indításkor, a másik kettő meg jó volt, egyiknek se kellet soha gáz az indításhoz. Véletlen egybeesés? Lehet, de az én Piaggio-szerelőm is mindig azt nézi először ezeken a régebbi olasz 2T gépeken.
-
szentkuti11
addikt
Na, még el sem meséltem, hogyan került hozzám az új Liberty-dög, de egy videót azért már csináltam a hangjáról, fogyasszátok egészséggel!

-
szentkuti11
addikt
Srácok, én bárki ellen kiállok a Liberty-vel, ez olyat gyorsul, hogy az embernek kicsit hátralöttyen az agyvize.
-
szentkuti11
addikt
válasz
stereodead
üzenetére
Ha volt a baleset pillanatában érvényes biztosításod és a motorral is minden rendben, akkor azonnal jelentsd fel. Cserbenhagyással nagyon nem lesz kellemes mulatság neki, ha elkaszálják. Arra számíthatsz, hogy nem lesz egyszerű a dolog, tanúk vannak esetleg az eseményre?
-
szentkuti11
addikt
Szevasztok srácok! Régen jártam erre, nem is nagyon volt mit írni, most viszont történt egy apróság. Eladtam a 50-es Libertymet és azonnal vettem egy másik 50-es Libertyt.
Holnap képekkel megfűszerezve megírom az egész sztorit.
-
szentkuti11
addikt
Ez a hirdetés nagyon leleményes.
Vajon ő találta ki, vagy ez plagizált remekmű? -
szentkuti11
addikt
Srácok, nem hinnétek kivel találkoztam a Margit híd budai hídfőjénél. Magával Szabó Győzővel a 125-ös LX Vespáján. Beszélgettünk pár szót a dugóban, aztán elhúzott az egyik utcán jobbra.
Állítólag Liberty-t akar venni a csajának. 
-
szentkuti11
addikt
válasz
Morris
üzenetére
Szia!
Nem tudom milyen magas vagy, de ha kicsit ki tudod bővíteni a kereted, akkor én kifejezetten tudom ajánlani a Piaggio Liberty/Aprilia Scarabeo párost. Mindkettő éppen elég erős ahhoz, hogy tudja tartani a város tempóját, meghízhatóak, kényelmesek, jó a fékük, és nem fogsz úgy kinézni rajtuk, mint a majom a köszörűkövön.
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Autós topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Apple asztali gépek
- Sorozatok
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...