Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ecaddsell
aktív tag
válasz Shaqual #82090 üzenetére
Miből gondolod, hogy könnyebb átrakatni a klímát?
Ahhoz le kell fejteni a gáz, mindent átfúrni újra (lehet ide már a régi csövezés sem lesz elég), gázt visszatölteni eltüntetni a régi lyukakat (esetleg egy színezett falon) stb. és lehet el se fér máshová (azaz jóval messzebb kell rakni pl. tetőre).
Simán annyiba vagy többe (ha több cső kell) kerülhet mint a normál felszerelés (ahol ugye nem látod a tényleges felszerelés árát csak ha hozott klímát rakatsz fel mert a szerelő kedvezményesen kapja a klímát, lásd néhány hsz.-el korábban).[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
válasz Shaqual #82090 üzenetére
Sokkal egyszerűbb és olcsóbb megfűteni pl 50-60cm csövet, mint az egész cuccot átpakolni. Ilyen irányba tegyél neki javaslatot.
Nekem tavaly csak a beltérit kellett lejjebb rakni álmennyezet miatt, arra kaptam 35-55e közötti árakat.
Kültéri átrakása inkább már annyi, mint egy új telepítés, ehhez képest fűtőkábel berakása és csövezés nem tétel. -
beers
addikt
Sziasztok!
Egy 2,6-os és egy 3,5-ös fisher nordik között mekkora diferencia van fűtésben?M&N
-
beers
addikt
Opss!
Tehát a tervezett felállás: 2,6-os beltéri a 3,5-ös kültérivel....M&N
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Daikin Sensirám van (téliesítés nélkül) rendben teljesítette a nyári szezont gyakorlatilag folyamatos működéssel. Most ősz elején próbaként bekapcsoltam a fűtést rajta majd pár perc után kikapcsoltam.
Ezután nemsokára azt vettem észre hogy nyitva vannak a légterelők és villog a zöld led. A mobilappra ránézve azt az üzenetet kaptam, hogy:
Hiba történt Daikin levegő-levegő típusú hőszivattyú
egységében....
Hibakód E5
Áramtalanítottam, most nem jelentkezik a hibakód.
Kereső szerint:
E5 – Overheating of compressor (OL activation) – Refrigerant piping system could be clogged, there may not be enough refrigerant, or there could be a fault with the OL or the connection.Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Üdv.
Ha valakit érdekelne,válaszok, tények, okok, ok és okozat. Polar SDU
[link]Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
vinczepeter2
csendes tag
válasz isti732712 #82113 üzenetére
Érdekes, hogy a Perfera nem ilyen intelligens. Ott derékszögbe lefele rakja a lapátot és úgy is hagyja, míg te le nem kapcsolod. Akkor is, ha elérte a hőfokot és leáll vagy ha éppen leolvaszt. A leolvasztást meg nagy hidegben 24 óránként egyszer-egyszer akkor is megtette, ha nem volt ráfagyva.
Igaz, hogy még a legtaknyosabb nyálkás fagyos időbe se nagyon volt rajta jég. Talán az előző fűtési szezonban 2X olvasztott úgy, hogy jött is belőle víz.
Huzathatás fűtésben én nem érzek. Jobbra lefele állítja a lapátot és csak akkor van légmozgás, ha éppen a klíma alá a falhoz jobbra akarnék állni. Tehát kvázi keresnem kell.
Ez sajnos hűtésről már nem mondható el. Ott hiába vezeti el a levegőt a plafonon, az a falról visszapattan és zavaró. Ez az ágyamnál gond főleg, mert az van a klímával szembeni falon. Bár azt megértem, hogy 10 négyzetméteren ne várjak csodát. -
seolwon
tag
válasz vinczepeter2 #82114 üzenetére
Az olcsóbb klímák leolvasztanak 40 percenként, ha kell, ha nem, még a márkásak is kb. 6 fok alatt. Hogy a polar ilyen téren hogy működik, az érdekelne.
-
isti732712
aktív tag
Kb 20 m2 hűtök/fűtök,nekem az ágyam úgy van,hogy szinte mellettem van a klíma,és hűtésben sem érzek semmilyen huzathatást, vagy éppen,hogy rám,ránk dobná a hideget,ebben viszont nagyon jó az SDU, már csak azért is,hogy ne csak azt szajkózzam,hogy túlhűt és túlfűt.
Ott hiába vezeti el a levegőt a plafonon, az a falról visszapattan és zavaró. Ez az ágyamnál gond főleg, mert az van a klímával szembeni falon. Bár azt megértem, hogy 10 négyzetméteren ne várjak csodát
Itt ismét meg kell jegyeznem, a hideg levegő,sokkal nehezebb, ezért is érzed hűtésben ezt a hatást,mivel a hideg levegő eleve lefele száll, szinte leesik.....
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Állítólag az SDU is becsukja, de ezt majd a tapaztalat fogja bizonyítani, viszont párátalanítási funkcióba vagy szárítás vagy DRY ahogy ti szeretitek éppen hogy nyitva a lapát és nagyon minimálisan forgatja csak a mókuskereket, viszont a párát meg ontja ki a lakásból minimális hűtéssel, no ez is egy pozitívum Polarnal, hogy ez jól el van találva.
-
cibus
aktív tag
sziasztok!
a polar ultimatenél kikapcsolt állapotban mi ez az evaporator funkció? értem, hogy szárítást, párologtatást jelent, de ennek mikor van értelme és mikor hasznos csinálni, mennyi időnként?
köszi -
turho
addikt
válasz isti732712 #82119 üzenetére
A párátlanítás, olvasok több helyen, az egyik legnagyobb fogyasztással járó művelet.
Vajon akkor most ez hogy van?Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
dbius
veterán
válasz isti732712 #82113 üzenetére
Mindig linkeled ezeket a véget nem érő videókat amiket készítesz, elhiszem, hogy ez Neked így egyszerűbb, de ha már ide írsz nem tudnád megtisztelni a fórumtársaid azzal, hogy leírod ide a lényeget ahelyett, hogy arra kéred őket, hogy nézzék meg a videóidat? Ez is 13 perc hosszú
-
seolwon
tag
A Fujitsu úgy oldja meg a tálcafűtés mentességet, hogy magas hőfokon olvaszt le, nagyon nem maradék hővel. 6 fok alatt, 40 percenként, ha van jég, ha nincs. Persze ez standard sorozat, nem a legdrágább.
Vicces, hogy pl. 6 fok van kint, elketyeg fűtésnél 150-160 watt körül, kiáll olvasztani és eszik ~300 wattot. Kettő ilyen klímánk volt, az egyik kicsit magasabb kinti hőmérsékletnél kezdte ezt el, átmeneti időben szépen látszott a napi fogyasztásban a különbség. -
nggabi
félisten
a pana kis ferdeszemű mérnöke még arra is gondolt h nem legalsó állásba rakja a lapátot, hanem eggyel fölé, így mivel falon van a klíma kb a szoba közepére tolja a meleget. amikor nem fűt akkor se teljesen fel, hanem eggyel alá, így nem a plafon hőmérsékletét méri. még az lenne jó ha néha azért leállítaná a mókust, de mindent nem lehet hűtés módban teljesen megáll azt hiszem.
"szenyor dzsíííí"
-
isti732712
aktív tag
Ebben van igazság, nem is kicsi! valóban párátalanításnál a kompi majdnem a max-on megy, ez tény, de itt ne gondolj 1 vagy akár több órányi páraelszívásra, max 20 perc.
Azzal a 20 percel meg nem fogyasztassz olyan sokat ami lerágná a zoknidatDe valóban igaz ebben a módban fogyaszt a legtöbbet ez tény!
-
isti732712
aktív tag
""a polar ultimatenél kikapcsolt állapotban mi ez az evaporator funkció?""
Öntisztító funkció!! Első körben lehűti a hőcserélőt a lehető leg hidegebbre aztán felfűti, így meggyilkolván a bacikat!
Ez tű pontosan 30 perces művelet, utánna visszaál alaphelyzetbe és használhatod akár fűteni/hűteni
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz isti732712 #82128 üzenetére
így ráégetve az összes dzsuvát
ez a párátlanítás nem sokat ér. aldis párátlanító ~320W-ot vesz fel óránként, kijön vele napi 5-6l víz. kicsit hangosabb de megéri.
"szenyor dzsíííí"
-
dbius
veterán
válasz vinczepeter2 #82124 üzenetére
Ez egy fórum, nem stream csatorna. Itt írni és olvasni szoktak tapasztalatokról, nem pedig arra kérni, hogy akit érdekelnek okok, tapasztalatok az nézzen végig egy streamet. Persze, van helye videóknak bizonyos esetekben.
A hozzászólásból semmit nem lehet megtudni az adott klíma tulajdonosainak, ha mégis okulni szeretnének kényszerítve vannak a stream megtekintésére, ami ha le lett volna írva 1-2 perc alatt elolvasható lett volna, és visszakereshető lenne.
-
isti732712
aktív tag
válasz nggabi #82129 üzenetére
"így ráégetve az összes dzsuvát "
Az egy más kérdés,hogy mennyit ér ez a funkció én csak maga a funkció működését írtam le,nem állítottam hogy ez így jó és elegendő.
Ki lehet próbálni ez is egy fíícsőőőőr, de természetesen erőssen ajánlott az évi 2 mosás!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
Természetesen, nem szállok vitában ebben a kérdéskörben,mert értelmetlen lenne, de azért fiúk/lányok egy dolgot ne feledjünk már el a tudás nincs ingyen! Azért tenni is kell ám! Nem kértem senkit,hogy nézze meg! Ez egy opció! Akkor ne nézd meg!
A videót csak belinkeltem mert a fórum ad rá lehetőséget, és ha ez a modinak nem tetszi törli a hsz emet vagy sem!
Ezek a videók egyébként sem ide készülnek hanem oda ahol a csatornámon ezzel foglalkozom, de miért is írjak liturgiát, vagy háború és békét, ha elmondthatom videóban is??
Más! Már az előbb jeleztem nektek, amit videóban elmondok azt leírom it is tehát olvasható formában is megtalálható, válaszolok kérdésekre is, nem csak nyomkodom nektek a videókat is, akinek ez nem tetszik nem nézi meg, akinek meg így jobb az megnézi.
Sokkal jobban el tudnám én szeméyl szerint fogadni azt mikor itt rengeteg probléma van, hogy készül róla videó, az ember vizuális,jobban átlátja a kérdező vagy éppen hozzáértő szaki videóját, mint azt hogy itt számokkal fossuk össze a fórumot.Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
nagyúr
válasz nggabi #82129 üzenetére
Ha olvastad a korábbi H.SZ.-eimet, akkor tudod hogy nálam irtó nagy a páratartalom ezért van is 3.db páramentesítő gépem, nem a gagyi aldi/lidl kategóriásak, hanem olyan ami ideális esetben napi 30.liter-t(is) tud(na) szipókázni!
Na a 3,5.es Ultimate ezt reggelire megeszi, ő 2-3.óra alatt gyűjt annyi vizet mint azok egész nap!
A páramentesítő megeszik fejenként 400W-ot óránként, az SDU meg 200-250W-al el ketyeg!a szobákban lévő 2,5.-ös DAIKIN-ok labdába se tud rúgni az SDU ellen, a DAIKIN.ok 60% alá nem képesek levinni egyszerűen ha eléri a 60-63% ot a páraratartalom a helyiségben kikapcsolnak és nem párátlítanak, az SDU meg letudja vinni a 2X akkora légtérben is 45.% alá is akár!
Szóval pára mentesítésben a japán gépek sajnos elvéreznek! Mert amint írod a Pana is ilyen, és a Mitsu-ról is ezt olvastam tehát az összes Japán ilyen sajnos!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz DroiDMester #82135 üzenetére
Akkor csak jó ez a Polar párátalanításra is
Köszi az infot mennyire szabályoz le!! Nálam ezt nem tudta megtenni mivel mikor a párát levitte 80% ról 54%-ra kikapcsolt. de addig ment majdnem full-on. Ez kb 20 perc volt.
[ Szerkesztve ]
-
cibus
aktív tag
Tök jó, hogy van egy ilyen papír, de mennyi a mi SCOP-unk? Mert mi a kékben vagyunk, nem a zöldben.... :/
-
nagyúr
válasz isti732712 #82136 üzenetére
Nálad nagyon kicsi a légtér, ezért tudott 20.perc után le állni!
Nálam kb ~70nm hűt/fűt/párátlanít az SDU és nálam 3,2 a belmagasság, szóval olyan 225m3-t kell párátlanítania, itt nem áll le 3-4.óra használat után sem, meg ugye a le állás is attól függ milyen hőfokot állítasz be neki hogy az alá ne vigye a helyiség hőfokát! Én mikor páramentesítő módba teszem akkor le veszem 18.fokra, így nincs esélye hogy le álljon megy folyamatosan és 200-250W körül eszik ilyenkor!
a szobában megy most is délután 1óta a páramentesító mód a DAIKIN-on, ő ilyenkor, mikor épp megy 130-140W ot eszik!
és mint mondtam nem is igen tud 60% alá menni!
-
dbius
veterán
válasz isti732712 #82133 üzenetére
Semmi problémám nem lett volna azzal a hozzászólással, ha linkelted volna azon korábbi hozzászólásod (vagy hozzászólásaid), amiben arról írtál, amiről a streamben esetleg beszélsz. Vagy ha ilyen nincs, akkor tömören megfogalmaztad volna a tárgykört, hogy milyen okról, okozatról, megoldásról, problémáról szól a videó.
Nekem nem Polar klímám van, így nem fogom megnézni (egyiket sem), de a Polar klímák tulajdonosainak segítséget jelenthetne (főként a későbbiekben, kereshetőség szempontjából).
Így lenne teljes és igényes is egy hozzászólás, amit megtámogatsz a videóddal, ha már ennyire promótálod a saját csatornádat.
Még 1*, ez egy fórum, nem YT (shorts), hogy videókkal kommunikáljunk. Tényleg nem bántásból írom, ill. írtam egyik hozzászólást sem, de ha őszintén segíteni akarnál a márkatársaidnak, akkor teljes értékű hozzászólást írtál volna. Peace
-
pjen
félisten
válasz DroiDMester #82135 üzenetére
60% még benne van az ideális páratartalom kategóriában, mért kéne lejjebb vinni?
-
nagyúr
-
pjen
félisten
válasz DroiDMester #82142 üzenetére
Én megküzdóttem azért, hogy 50-60 köré menjen. 50 alatt már néha vérzik az orrom.
-
FerNandor
őstag
Valaki le tudna írni légyszi egy alapos tisztítási folyamatot deep cleannel, mosózsákkal? A szerelési dolgokon kívül tényleg csak a tisztítási folyamat érdekelne.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
isti732712
aktív tag
Részemről nincs harag, nem is vagyok olyan! Igyekszem a hozzászólásaimban is leírni amit egy videóban elmondok, és nem promotálom a csatornámat,mert nem keresek vele egy fillért sem. csupán jó szándékból,segítő készségből gyártom a tartalmakat, másokat megkímélve az esetleges problémáktól,és attól,hogy ne szívjanak egy éven át,mint ahogy velem történt egy SDI klímával. Szóval békegalamb
-
isti732712
aktív tag
válasz FerNandor #82144 üzenetére
Most tényleg nem rosszbúúúúúúú, de tele van vele a youtube
Hát leírni, le lehet, majd lehet lesz rá válalkozó,és még mielőtt te is félreértenéd, nem azért nem írom le mert nem akarom, hanem azért mert eléggé vizuális téma ez nálam, azt sem tudom hogy kezdjek hozzá,főleg,hogy különféle tisztítási módok vannak,bár a mosózsáknál szinte ugyan az.
De becsülöm benned,hogy szakirodalmat vársz egy klímamosásról, mert az azt jelenti,hogy nagyon jó lehet a szövegértelmezésed,és ebben nincs semmi irónia,őszinte a dícséretem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest