Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csabroncka
addikt
válasz Nagya21 #81221 üzenetére
Kb , nekem is belaffantot 10 év után először (9em/54nm) amióta telepítve van 1 hónap alatt 200 Kwh-t (elég jó a lakás elosztása ahhoz, hogy le lehessen hűteni 1 3,5-es géppel), ez van, ki sem kapcsoltam, most meg tombol az allergia nem is fogom. Nagyjából egyébként már tudom becsülni ezzel az 50-70 Kwh/héttel 35°C+-nál, de a nagyobb baj ezekkel a trópusi éjszakákkal van.
"in medias res"
-
isti732712
aktív tag
A klíma kellemetlen szagának okai
A kellemetlen szagokat, ennek ellenére legtöbb esetben nem az elszennyeződés okozza. Sokan tényleg csak a legmelegebb napokon használják a klímát és annak belseje teljesen kiszárad. Beleértve az elvezető csövet is. Amennyiben a kondenzvíz elvezetése be van kötve a csatornába és a kondenzvíz elvezető kiszárad és annak bűzzárója is akkor a csatorna szag képes ezen keresztül visszaáramlani a lakásba. Ahogy bekapcsoljuk a klímát, annak ventilátora még inkább a szobába tolja a csatornaszagot a beltéri egységből. Ilyenkor fél óra használatával már keletkezik annyi víz, ami ezt képes elmulasztani, de legalább is nagyban csökkenteni a kellemetlen szagokat.[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
Met
nagyúr
válasz Csabroncka #81252 üzenetére
Összfogyasztásunk, lapostető, zárószint, déli tájolás.
Július 461 Kwh
Augusztus 424 Kwh2023
337-3152022
334-2982021
328-2662020
262-28626 fokra van állítva, idénig néha éjjelre levettem 25-re mert bent ugyan "meleg volt" de kint nem és nem kapcsolt be a klíma, jobban szeretek hűvösben aludni.
Idén volt hogy le kellett venni napközben is 25-re mert nem éreztem a hűvöset, annyira át volt melegedve a falazat.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Liso
csendes tag
válasz kicsiogre #81247 üzenetére
Sajnos a mókuskerék alatt penészt találtam
[kép] [kép] [kép] [kép]
Úgyhogy most SOS-be keresnem kell egy klímást Nyíregyházán aki ezt kitakarítja. Ha tudtok ajánlani azt megköszönném.
Olvastam hogy érdemes Fan módba rakni kikapcsolás előtt, hogy minden víz távozzon. Panasonicnal Heat Cool és Dry van. A Dry funckio helyettesíti a sima Fan módot? -
MaxxDamage
félisten
válasz kicsiogre #81246 üzenetére
+ Lauda:
Igen!
Szűrő oda nem is kell, mert az oda való ahol a levegőt beszívja.
Azt a tetején amúgy cserélni kell majd egyszer, vagy csak mosni rendszeresen és az elég?Van ahol az elején szívja be a levegőt, SDO nem olyan pl.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #81253 üzenetére
Elvezető cső lóg a levegőben, végén van szűrő is, hogy ne menjen bele bogár.
Szóval nem sok köze van hozzá...
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
titán
válasz MaxxDamage #81257 üzenetére
Itt ki van nyitva az eleje, de amúgy mindegy, mert ugyanúgy és ugyanazon a szűrőn halad át a levegő. Elég tisztítani, ha nem sérül meg, nem szükséges cserélni.
-
MaxxDamage
félisten
Elvileg ennél csak fentről lefelé!
Könyve is úgy írja, a felső szűrőt kell tisztítani.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Dini88
újonc
Sziasztok!
Köszönöm az eddigi válaszokat, de az alábbi gépek közül választanék.
Lassan egy éve van két fisher nordic, a nagyobb közös helységekben, én a hálószobába (ahova most szeretnénk) nem tenném be.
Érdeklődnék, hogy az alábbi két gép közül szerintetek melyik lenne a jobb választás teljes értékű fűtésre?
Midea Xtrem Save Pro
Gree Comfort pro
Árban szinte ugyan az az ajánlat.
Egy másik cég a Fisher Comfort Plusz gépet és az Aux Delta 2-t ajánlotta. Az aux valóban képes lenne egész téli fűtésre, mert ahogy igyekeztem utánna olvasni, aszerint nem. Előre is köszönöm a segítséget! -
MaxxDamage
félisten
válasz Csabroncka #81262 üzenetére
Erkély napelem?
Nem hangzik rosszul!
Majd számolj be róla, mit, hol, mikor, stb...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Amikor a tuya hőmérőket párosítottam az alkalmazással, mintha kiírt volna olyat, hogy akarom-e, hogy a klímát ez vezérelje vagy valami hasonlót.
Azóta kerestem az alkalmazásban, de nem találtam.Tudja valaki, hogy amúgy ilyet lehet-e és ha igen, hogyan tudom beállítani, hogy pl a wifis hőmérő által mért hőmérséklethez igazítsa magát? Tehát mondjuk úgy hűtsön, hogy a hőmérőn 24 legyen?
A smart life smart home alkalmazásban vannak a hőmérők és a klímák is."A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Csabroncka
addikt
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csabroncka #81267 üzenetére
Értem.
Azt hittem ez már eldöntött.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
jovás
aktív tag
válasz Csabroncka #81267 üzenetére
Nem valószínű.
-
11hh
tag
válasz Csabroncka #81262 üzenetére
Veszel két pl 400wattos vagy kisebb napelemet meg egy hibrid invertert aztán mehet. A matek nem fog kijönni olcsóbb a hálózati áram, de legalább kapsz napból is áramot.
-
laca1052
tag
válasz isti732712 #81210 üzenetére
Feleségednek jobbulást kívánok. Köszi az infót türelmesen várom várjuk a tesztelést.
-
turho
addikt
Ez engem is nagyon érdekelne, persze olcsón jót. Nálam 3 m2 ferde felület van (árnyékoló tető az erkélyen , magasföldszint). napi pár órára telibesüti a nap. Szigetüzemben érdemes lenne felszerelni valamit? (Ami a klímát elviszi pl. abban a pár órában, esetleg később kisebb fogyasztókat). Nem kapcsolódna a "rendes" hálózatra, persze.
Van erről konkrét tapasztalata valakinek, vagy rendszerajánlás?Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
Motion_Blur
félisten
Egy kis +infó:
Augusztus hónapban végig mértem a klíma fogyasztását, ami végül ~47 kWh lett.
Ez egy 5kW-os Daikin Sensira FTXF50A.
90 m2-es ház, 23 fokra állítva ment fenyőfa módban, a nappalit 25, a szobákat 26 fokra hűtve, nekünk így kellemes. A klíma nem ment folyamatosan (~170W alá le se tud szabályozni, nem gazdaságos), általában időzítővel vagy manual ON/OFF.
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
kk831228
addikt
válasz Motion_Blur #81275 üzenetére
Mi lenne ha mèg gazdaságos is lenne...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Andris837
senior tag
Sziasztok,
idén jött el a pillanat, amikor már nem bírjuk ezt a nagy meleget és szeretnénk klímát. Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
A ház nagyjából 80-90m2 összesen 2,8 belmagassággal, viszont eléggé tagolt, mint azt a képen is láthatjátok. Véleményetek szerint a klímák elhelyezése (kékkel jelölve) megfelelő lehet? Csak hűtésre használnánk a klímákat és cél, hogy a két nagy szoba és az előtér-étkező megfelelően hűtve legyen. Természetesen az ajtók nyitva lennének folyamatosan...
A harmadik kisebb szoba az a gyerekszoba, oda is menne be nyilván valamennyi hideg, de azt kimondottan hűteni nem szeretnénk.
Klímában a Midea Xtreme Save Pro 3,5kw-ban gondolkodunk. Elegendő lehet erre a célra?iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
Öcsielvtárs
aktív tag
Sziasztok, Midea klímához - wifi telepítéshez - keresnék ilyen csatlakozót:
ThinkPad
-
Sadam11
lelkes újonc
válasz Andris837 #81277 üzenetére
A kigondolt elhelyezés okés lehet, de szobák méretétől, szigeteléstől és tájolástól függően egy 3.5 a szobában + 2.5ös az előtérben elég lehet. Ezt helyszínen szerelő meg tudja mondani. Ha csak hűtés kell és nem kell wifi meg pár kétes hasznosságú funkció, kíméld meg magad és Mitsubishi HR25/35öt vagy Daikin Sensirát vegyél.
-
nagyúr
-
Sadam11
lelkes újonc
válasz DroiDMester #81282 üzenetére
Ha a másik nagyobb szoba (bal laul) hűtése is a cél, akkor a klímának azzal szemben kell lennie az étkezőben, hogy átmenjen különben annyira nem lesz érezhető.
-
nagyúr
-
Andris837
senior tag
válasz DroiDMester #81284 üzenetére
Így nincsenek egymással teljesen szemben. Ha a két szoba ajtó közé raknám, akkor a másik nagyobb szoba hűtése nem lenne megoldva, ami cél.
SEER értékeket ellenőrizve a Midea az egyik legjobb választás.
Mitsubishi HR35 SEER : 6,2
Daikin Sensira SEER: 6.87
Midea Xtreme Save Pro: SEER : 8,5
A központi klíma nagyon nagy beruházás lenne szerintem és a padlástérrel kapcsolatban sem tudom még, hogy a jövőben beépítésre kerül e vagy sem. Ha igen, akkor nem szívesen bontanám el a most telepített központi klímát, a másik meg, hogy az már - gondolom - egy nagyobb lélegzetvétel lenne anyagilag is.iPhone SE (2022) | iPad (9. gen) | HWAPO | Ryzen 5 3500X / 16GB 2666MHz / MSI A320M-A PRO / ZOTAC GTX 1660 6GB TWIN FAN
-
nagyúr
-
aldebaran
őstag
válasz Andris837 #81277 üzenetére
Én a helyedben meggondolnám, hogy minden helyiségbe külön-külön teszek egy klímát (nálam is 4 szoba van a panelben és így teszek), mert soha nem lesz a kívánt hőfok a másik szobában, ahol meg a klíma van, ott nagyon hideg is lehet. És pont a gyerek szobáját kihagyni... esetleg ha az most is hűvös, de én a helyedben (én így is teszek) oda is tennék egy klímát.
Később, csak szívás lesz, hogy most hol, mennyire van hideg/meleg.
De ez csak az én véleményem.Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
nggabi
félisten
#akció
Fél ár alatt a pennyben
Bezzeg akciós ketchup nem volt
"szenyor dzsíííí"
-
Eclips21
őstag
válasz DroiDMester #81287 üzenetére
Mindenki nyomatja hogy egy alap japán jobb, de miért? nekem egy +20éves Dimarson van és szeretnék egy új modernebbet felrakat.
Mondjuk ha és egy Gree Airy vagy Amber Royal-t gépben gondolkodom ezek helyet melyik japant lenne érdemes megfontolni?
-
turho
addikt
válasz nggabi #81289 üzenetére
Ez valóban tisztít is? A lemosott dzsuva távozik a gyűjtő lefolyótálcán és a csövön át? Alkalmasak ezek a spray-k ilyen időszakos karbantartási feladatra? (Mondjuk 2-3 havonta alkalmazva).
Jobb ez, mint ugyanezt eljátszani pl. féktisztítóval?Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Nem klíma kérdés, de talán hozzátok tartozik leginkább. 8kw-os hőszivattyúból mi a leginkább ajánlott készülék?( Levegő-víz.) Padlófűtéshez és használati meleg vízhez lesz használva. Olyan kellene ami mellé későbbiekben egy vegyes tüzelésű kazán mellé rakható (hibrid).
Köszi
-
nggabi
félisten
a féktisztítók némelyike oldja a műanyagot, azt semmiképp. szerintem erősebb mint a sanytol és nem is annyira macerás. lefújod a porlasztó fejjel a hőcserélőt, használod a klímát aztán annyi, nem büdös. én a mókuskeréknél is szoktam nyomi neki egy picit. nyilván nem egy mosózsákos történet, nem is folyik orrán száján, de hatékony ez is. autóba, samsung 5kW-os klímához használtuk 3-4 hetente, nem is volt büdös.
ha már zöldpenészes a klíma belseje azon nyilván ez se segít
"szenyor dzsíííí"
-
nagyúr
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #81119 üzenetére
Polar Klíma Magyarország azt írta ezekre, hogy
a beszerelést végző szakemberrel kellene ezeket a kérdéseket megbeszélni.
Áthárítanák a szerelőre a "tervezési/gyártási" hibákat!?
Na ne már!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
-
nggabi
félisten
válasz DroiDMester #81298 üzenetére
jó akkor csináld ahogy szeretnéd. szedd darabokra 2 hetente nem mondtam, hogy nem gőzmalacozhatod le utána, bár ahogy nézem a 10e ftos gőzmalacok kb átverés kategória. akinek nincs érzéke hozzá a sanytol vagy ez, vagy hívja a szerelőt. én téli szezon előtt azért majd lefújom ezzel, persze miután kiszárítottam
"szenyor dzsíííí"
-
nggabi
félisten
válasz DroiDMester #81298 üzenetére
közben rájöttem te az autós citromos bombákra gondolsz. na az tényleg nem ér sokat. ez a spray vegyszer, befújod a klímát és fél órát szellőztetsz, megfulladsz a szobában. közben járatod a klímát 20 fokon és lemossa magát, vagy gőzmalac. 1300ft /3-4 alakalom, ennyiért biztos valamelyik szerelő is benéz hozzám 3-4 hetente de nem helyettesíti az éves karbantartást, ellenben meg lehet úszni a közteseket ha pl penészes a beltéri.
"szenyor dzsíííí"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest