Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
wldnml
lelkes újonc
Fujitsunál egyik készülék se tudja az oldalirányú mozgatást appról vagy távirányítóról? Azt mindig kézzel kéne állítani, még a Standard és Design készüléknél is?
-
Sadam11
lelkes újonc
Hivatalosan úgynevezett kalorimetriás szobában mérik a teljesítményüket, ahol egy kalormiéterrel, kémiai folymat segítségével meg lehet állapítani, hogy X Wh felhasználásával Y W hőenergiát ad le / von el egység idő alatt.
Gyakorlatban egyébkét számít, hogy mekkora az adott pillanatban a hőterhelése a szobának vagy épületnek, és benn mennyi hőenergiát adnak le a tárgyak (hődisszipáció). A klímának lényegében ezzel kell "megküzdenie". Hogyha a hőterhelés és a hődisszipáció tegyük fel egység időnként 1000 Watt, és a klíma stabil 100 Wh-t fogyaszt és ezzel 24.5 fokon tartja a szobát, akkor a klíma hatékonyság pl 10-es EER.
-
Reggie0
félisten
Kontrollalt kornyezetben, ahol tudjak, hogy mennyi hoenergia(teljesitmeny) aramlik be. Pl. egy nagyon jo hoszigetelo dobozba teszik a belteri egyseget es melle egy ellenallasos futotestet. Ekkor tudni lehet, hogy a futotest mennyi energiat visz be a zart rendszerbe, ami csak a klima belteri egysegen keresztul tud tavozni.
A futesi/hutesi legkobmeter kb. semmire sem ad infot. Pl. nekem a 3.5kW-os klima a dolgozoszobamban(15m2) 30cm tegla+15cm szigeteles mellett is szukseges, mert a bent levo eszkozeim is futik a szobat.
De ugyanigy a nappali is a nagy TV-vel, robotporszivoval total mas eredment hoz, mint masnak egy kis 42" TV-vel robotporszivo nelkul. Es akkor meg a benapozottsagrol, szeljarasrol es mindenfele egyeb korulmenyrol nem is beszeltunk(pl. szomszed szoba konyha, ami futi, alatta kazanhaz, melegvizcsovek hol vannak a falban).
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz Reggie0 #81560 üzenetére
Pl. nalam igy nez ki a nappali(kikapcsolt TV-vel), jol lathato, hogy azert vannak rejtett hoforrasok. A jobb hatso az a furdoszoba strangja, ahol az allando melegviz keringtetes miatt a csoelagazasoknal jelentosen, de azert a strang menten is jon be a szobaba a ho(P1 pont).
[ Szerkesztve ]
-
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #81531 üzenetére
a pana tudja azt amit szeretnél. estére ugye ha quietban megy akkor már lekapcsolgat a kültéri, jön a pocsolyaszag. de ha auto-ra rakom akkor megáll a beltéri is a kültérivel, pár percenkét megröffen a mókus, és ha nincs elég hideg először belöki a kültérit 400W-on majd csak később kezd a mókus pörögni. kicsit on off de végül is nem rossz. kár h nem quietben hanem minimum fordulaton pörgeti a ventit. szóval vegyél japánt mer az jó
"szenyor dzsíííí"
-
MaxxDamage
félisten
Víz van benne!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
TeeJay
félisten
válasz MaxxDamage #81498 üzenetére
Passzolok, nálad szerintem ha cserélnél gépet az is büdös lenne.
Csepptálcán nem hiba ha marad víz lévén nem 45fokban lejt hanem pár fokban és a víznek is van felületi feszültsége így ha egy konyhapultra öntes fél deci vizet az sem fog lefolyni a pultról hanem ott marad egy tócsa egyben.Fújni meg ilyeneket felesleges, mosni kell meg deep clean vegyszer
Az a két színes valami kuka, az nem szűrő csak marketing valami
Dobd ki és próbáld meg azzal, simán kinézem hogy az adja számodra a bűztMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Aszi123
tag
válasz Sadam11 #81545 üzenetére
Bocsi, hogy beleugatok, de ez is körülményfüggő, mint minden. És biztos lesz olyan user aki tényként veszi ezt a véleményt, ezt pedig nem hagyhatom. Sztem vagy a fiatalságodból ered egy ilyen vélemény vagy pedig a ház ahol laksz, messzi a mai követelményszinttől. Ahhoz, hogy egy Chn klíma jól teljesítsen kell egy magas hűtéskérelem, ez pedig elavult házat jelent. Nyáron dől be a meleg télen szökik. Ideális hely egy Chn klímának, hisz mindig számára ideális körülmények közt üzemel. Ilyen eseteknél az ostoba vezérlés sem tűnik fel, hisz mindig van valamiféle kérelem, hűtés vagy fűtés. Ezek kínai klíma ideális használati feltételei. Változik a helyzet azonban ha ezt a klímát kis helyiségbe vagy egy modern jól szigetelt házba tesszük. Ahol negyed annyi hűtés vagy fűtés kérelem érkezik. Ha évek alatt a megtörtént karbantartásnál már kiesik a mókuskerék vagy összerakhatatlan és zörög nyüszög, akkor is jó a kínai? Tisztító szakit meg egyet sem találsz aki vállalja a beltéri szétszedését egy korrekt takarításhoz, akkor is jó vagy elég a habos babos takarítás?
Mostani példa: valaki kérdezi, hogy 15cm eps garfitosban, milyet? Erre jön egy nagyeszű felelet, greet tegyél. Hát, lol. Te vágod a számokat, nézzük csak ökölre a konkrét példát. 20nm 2.8 m belmagasság, a Kínai klímának adjuk a Daikin minimum hértékét ami 1.3 kw. Ez 1300w hűtési teljesítmény, 20x2.80= 56 légköbméter a 20 nm-es szoba. Az 1300 wattot elosztjuk a légköbbel. Ez 23, ez azt jelenti 23 Watt/légköbméter alatti hűtéskérelemnél, már baszhatod az invereteres technikát, mert kapcsolgatni fog a klíma a hiszterézis értékein belül. Mikor van egy ilyen szigeteléssel bíró helyiségnek ilyen magas hűtési kérelme? Csak ha direkt provokálod, egyébként a közelébe sincs a 23W/m³ hűtésnek, inkább a fele érték vagy az alatt. Józan körülmények közt soha. A belépő Japán Mitsu 2.5 Kw gépnek a minimum hűtési teljesítmény 600w (nem emlékszem már pontosan), na ez már 11W/m³ értékig folyamatos működést biztosít, és eddig az értékig nem kapcsolgat, nem fagyaszt szarrá, hogy 1 óra után már izzadj a melegben, ahogy egy kínai tenné ezt, ezen körülmények közt. Ráadásnak jópár év után is könnyen kiszedhető a mókuskerék és visszarakható minden hiba jelenség nélkül. Ezek csak a fő vonalak, egy Japán klíma jobban megfelel szinte minden körülmények közt, hisz szélesebb a működési tartománya, a többi előnyt pont te szedted egy össze egy hszben. Kínait csak pazarló házba vagy nagy helyiségbe, minden máshová Japánt kell tenni. A nem elhanyagolható vezérlési előny meg párszor ki volt már itt tárgyalva, a japcsi sem okos, nem is lehet annyi a változó, de ahhoz képest egy Kínai meg őskor. Egy modern házban normál feltételekkel egy Kínai elvérzik, ez fix, egy japcsi lehet pont határértéken van vagy ippeg jó, de semmi esetre sem annyival van a hűtésikérelem felett mint egy Kínai. Azért ragadtam most billt mert pont tőled olvasom ezt, olyantól aki ritkán hibázik, ezt megint túl általánosítottad. Másra egy ilyen pici hibát ráhagynék, -
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #81565 üzenetére
De hogy megnyugtassalak, nálam is túlhűt, és másnál is, most szedem össze az SDO és SDU tulajokat a tapasztalati szinten, idáig 100% ban túlhűt mindenkinél.
26 nál csinál vagy 22, vagy 23 fokot mire a leszabályzott szerencsétlenség végre kikapcsol. Addig pötyög míg le nem hűti a környezetét 22 fokra 26 fokon,és ez enyhébb időben a legjellemzőbb,pedig nálam egy ultimate van,és ?? kinai az is.
Bánom hogy nem Japan gépet vettem.ha valaki azt meri nekem mondani,hogy a polarnak 1,5c fokos a hiszterézise oda adom neki a vadi új klimámat
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
MaxxDamage
félisten
válasz TeeJay #81566 üzenetére
Hát majd kíváncsi leszek mit fog mondani a szerelő...
Hétvégén elvileg érkezik.Lehet kidobom azt a két kis "szűrőt"😌🤭
Akkor eléggé Bullshit.. (grat a gyártónak, tervezőnek!)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #81569 üzenetére
Akkor marad a klíma!
Ez olyan jó hogy még túl is hűt!
Egyre melegebb a nyár és az csak jó ha pár fokkal túlhűt...
Most/Ma 26 fokra van állítva és 23 fok van valójában.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
isti732712
aktív tag
-
isti732712
aktív tag
válasz MaxxDamage #81571 üzenetére
Ha jön a szerelőd, és leközlöd vele eme problémákat, akkor majd itt is oszd meg mit mondott,főleg erre a túlhűtési jelenségre.
mert az én szerelőm is jön, de én hozatok vele egy belső panelt kompletten,vezérlőhibára hivatkozva.
Aztán lehet semmi köze hozzá....
Ja meg egy termistort is hozatok vele.Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
MaxxDamage
félisten
válasz isti732712 #81573 üzenetére
Azokat tudja mi baja, csak "készülten" érkezik!?🙄🤭
Megírom mindenképp!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csöves
őstag
válasz MaxxDamage #81570 üzenetére
Józan ésszel gondolkodva, miért tennék bele plusz költséggel azokat a szűrőket, ha semmi hasznuk nincs?
Annál is inkább, mert mindenen is spórolnak mostanában.Aquila non captat muscas.
-
patex1983
őstag
-
nagyúr
válasz Aszi123 #81567 üzenetére
Nem azt mondtad hogy nem jössz többet ide kotyogni?
Ez most énse hagyhatom szó nélkül!
egy DAIKIN Sensira 2,5KW gépnek nem 1300W a minimum hűtő teljesítménye! Ha már ennyire okosnak érzed magad akkor vedd a fáradtságot és nézz utána, ne a gyári adatlappal dobálkozz amit tudjuk hogy a Japánoknál sem szent írás betartani!
Meg hát ugye ha jobb paramétereket hoznak mint ami a gyári katalógusban szerepel annak csak örülni kell, és nem fog érte senki reklamálni hogy jobban teljesít az adott gép mint a gyári prospektusban írva vagyon!Énis írtam, már meg rajtam kívül még legalább 4en hogy a Japán gép is simán túlhűt! pont annyival mint az ócsárolt Polar
tessék 23.fokra van állítva a DAIKIN
És 20,6.fok van épp, és még mindég nem kapcsolt le a beltéri!
Akkor most ez hogy a francba létezik?
Az meg hogy a kínaiak szarul szabályoznak megint csak egy irtó ökörség!
íme a szidott Polar Ultimate tegnap egész napos munkája 1.fok a hiszterézis 23,1 és 24,1.között tartotta egész álló nap a közel ~70nm hűtését
Nem tudom miért kell ennyire ellenezni olyat amit még soha nem is próbáltál ki, csak mert a sarki zöldségesben a Józsi bácsitól hallottál valamit fél füllel!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Hogyan járnék jobban? Ha megrendelek egy klímát, amit házhoz hoznak és így szólok a szakiknak, hogy csak fel kell tenni vagy mindent a szakikra hagyok, hozzanak klímát is ők-persze előzetes felmérés után.
-
erdey_a
addikt
válasz Aszi123 #81567 üzenetére
jól szigetelt házban, két kis helyiségben (két 12 négyzetméteres szobában) két 3,5-es syen klíma teszi a dolgát immár több mint 6 éve. karbantartva szaki által sosem volt, tisztítva rendszeresen, általam. nem zörög, nem nyiszog. 24 fokra állítva szépen csendben megy reggeltől estig. nem kapcsolgat, nem büdösödik. hibátlan.
de természetesen szar, mert kínai, én meg nyilván hazudok.Vérboci
-
MaxxDamage
félisten
válasz Mikulásbá #81579 üzenetére
Én úgy csináltam, akik szerelték azok hozták mind2 klímát.
Gari hozzájuk szól és tisztítás/karbantartás az ő dolguk.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nagyúr
válasz MaxxDamage #81582 üzenetére
Én is így gondolnám, hogy ez az okosabb-de akkor miért árulnak mindenfajta klímát simán weboldalon?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Mikulásbá #81583 üzenetére
Mert megtehetik! 😁
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Medajk
csendes tag
válasz isti732712 #81569 üzenetére
Nekem is egy SDO 2,5 kw gép van fent és ez is túl hűt ha 25-re állítom akkor 23 körül megáll. Szerencsére nálam bűznek nincs nyoma.
-
őstag
válasz Mikulásbá #81583 üzenetére
Igen és nem is biztos, hogy olcsóbb a netről. Arról nem beszélve, hogy adott márkával szerződött cégek erősítik a garanciális események megnyugtatóbb kezelését, pláne, ha ők is tartjàk karban. Sok szerelő cég több márkával is partnerségben van.
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csöves #81575 üzenetére
Jah, elfér benne, ki azért nem szedem.
Majd a szaki megmondja, vagy nem! 🤭A szagra nem tudok mit mondani...
Este 9-tol reggel/délelőtt 9-10 vagy akár 13 óráig nyitva az ajtó és szellőztetés van... és nincs penész, gomba, izzadtság, se semmi... kulturált tiszta szoba, heti 1x takaritva és 5-7 évente festve is!☝️Szóval a szag nem a szobában van...
Eskü ki fogom próbálni hogy a konnektoros illatosító be lesz kapcsolva és a szoba ajtók becsukva és úgy a klíma be kapcsolva... aztán azzal bebizonyitom hogy az pedig a gépből jön ki...az a szag...Mert ilyen esetben az "illatosító" szagát kéne vissza "fújnia"
Vagy nem?!?Belegondolva a beltérit bekapcsolom, az kezd a borda/Rádi fagyositassal és a felső részén a levegőt beszívja és a "szag" a fagyos felületen "megtapad" és mikor olvad, akkor csak a venti megy és tolja vissza a "szagot" de ez hülyeség, mert az elejétől mikor fagyva van tolja a levegőt és érezni kéne azt a szagot végig...
Egyik nyugdíjas ismerősöm mondja nekem, hogy hagyjam abba a Fentanyl-t amint csak tehetem, mert már erősen drog függő vagyok és nagyon nehéz lesz leszokni... ő is használta és nagyon nehezen sikerült abba hagyni neki! (erős dohányos is)
Én 22+ év után (napi 1 doboz+ elment) letettem a cigit, egyik napról a másikra, mikor volt atipusos tüdőgyulladás (1.5 évig) meg covid is jött és ezután mind2 combfej csontom elhalt....majd a Fentanyl is el lesz hagyva!
Na az is olyan, hogy durva mellékhatások vannak, pl. ülő vagy fekvő helyzetben egyszer csak lever a víz...szagom nincs meg semmi (aztán semmi gond..ez napi 1-2x ha előfordul és utána csont száraz vagyok...) ilyen de ez sem lehet a klima baja! Nyáron meg ha izzadok is, nincs szagom meg lábam se büdös pl....stb..stb .☝️🤭😁
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz Medajk #81587 üzenetére
Az még nem is vészes!
Na de hogy komolyra is fordítsuk a szót, vagy szavakat, a tettek mezejére léptem!
Most írtam a Polar cég tulajdonosának egy levelet, adatokkal kiegészítve,és természetesen a beszart motor és letőrt lapát miatt is!
faszom ki van már,hogy egy klíma ne tudjon kikapcsolni 26 fokra állítva mikor már lehűtötte a helységemet 22 c fokra !A fejleményekről természetesen itt,és videóban is fogok válaszolni,rossz helyen van a termistor! Mit nem lehet ezen végre megérteni a mérnököknek??
Most kértem egy kivizsgálást,mert most szaladt tele a ..............
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
-
Csöves
őstag
válasz MaxxDamage #81589 üzenetére
"Nyáron meg ha izzadok is, nincs szagom meg lábam se büdös".
Mikor ezt olvastam 3 sört megittam, de még mindig röhögök.....Aquila non captat muscas.
-
Uckz
tag
válasz isti732712 #81590 üzenetére
Szia,
Kíváncsiságból megnézed a következőt?
1. Amíg túlhűt (mondjuk 22fokra), egy Tuyás vagy bármilyen fogyasztásmérővel, mennyi a pillanatnyi fogyasztása? Az konstans?
2. Ha átveszed fanra, és vársz 1 percet, utána visszaveszed hűtésre, a kompresszor egyből beindul? Ha nem, mennyi idő után indul be a kompresszor (pl. visszamelegszik a beállított hőfokra?)
3. Amikor újraindul a kompresszor mennyit fogyaszt? Kevesebbet mint előtte?
-
MaxxDamage
félisten
válasz Csöves #81592 üzenetére
Csak azért írtam, mert volt aki azt hitte..
1. Putriba vagyok.
2. Izzadtság szag amit érzek a klimabol mikor lekapcsol a kompresszor és csak a ventilátor megy..
Stb...🤭🤔☺️◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
11hh
tag
Midea all easy pro klímám van, vettem mosózsákot és a lamellákat és a mókuskereket lemostam. Nagyon sok por ki is jött. Véletlen egy lapátot letörtem ami a balra jobbra mozgást csinálja. Tudok venni hozzá másikat? Ideiglenesen megragasztottam, működik.
Én minden évbe kitakarítatom a klímás céggel akik felrakták, idén is voltak, de ők csak ecsetet meg fújókát használnak.
Én alaposabban kitakarítottam, szerintem halkabb is lett. Kicsit bánt ez a levegő terelő lapát törés, gőzöm nincs mi a hivatalos neve, így rákeresni sem tudok. -
BBéci
legenda
válasz TeeJay #81593 üzenetére
Valaki már kérdezte, választ nem kapott: ha középen a legmagasabb a csepptálca és mindkét oldalra lefolyik a víz, de csak egy kivezetés van, akkor mi történik a túloldalon megrekedt vízzel? Ott punnyad és pang?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
TeeJay
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest