Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
feco70
senior tag
E
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz laca1052 #81402 üzenetére
Direkt nem akarod megérteni?
Még éjszaka is nagyobb, hangosabb a környezeti zajszint, mint amit a beltéri generál. Műszer sem tudja érzékelni.
Pláne úgy, hogy két méterre áll a 36 dB-es hűtőszekrény.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kk831228
addikt
Mondjuk majdnem fele annyiba kerülnek az olcsóbbak ès ezt másra is lehet használni. Meg ebből mindig van itthon, darázsìrtó meg nem nagyon.
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
Drughi
addikt
Üdv!
Szeretnénk egy alap 3,5kw-os klímát beszereltrtni.
Szerintetek érdemi árváltozás lesz mostanában? Gondolok arra, hogy vége a klíma szezonnak emiatt kiszórnák az esetleges beragadt készleteket.
Vagy tökmindegy, hogy szeptemberbe, vagy decemberbe telepíttetjük?Szereléssel, 2-5 m csövezéssel (változó).kb 290-350e Ft körül látok árakat. Van lényegi különbség az ebben az alsópolcos ársávban lévő készülékek között, vagy mire figyeljek?
-
Czimby
addikt
-
turho
addikt
válasz DroiDMester #81395 üzenetére
Mekkora a különbség a 2 venti közt, kb? Esetleg tudod a Polar méretét?
Amúgy érdekes ez, semmi bajom a klímámmal 3 éve, csak ez a néha felhangosodó kültéri. Mintha indokolatlanul odatekerné neki a fordulatot. Mert nem forró, csak langyos-meleg a kifújt levegő. Szóval ezt csinálhatná finomabban is. Bár a 3 szezon alatt végülis nem panaszkodtak a panelszomszédok csukott erkélyajtó mögül picit behallatszik ha épp kicsit odateker.
(Syen Bora).Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
BBéci
legenda
válasz kk831228 #81405 üzenetére
Elspriccelnek 2-3 m távolságra? Mert a darázsirtók igen, jó vastag sugárban. A tetőcserepek alá folyton befészkelnek, szorgalmasan fújkálom őket.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz bogabi #81408 üzenetére
Szerinted. De a valóságban az a tényállás, amit leírtam. Kétféle hangnyomásmérő van itthon, a legcsendesebb éjszaka környezeti zajszintje sem alacsonyabb 25 dB-nél.A HR35 22 dB-e kevesebb, ezért nem mérhető és nem hallható. Igazolt tényekkel vitatkozol.
Remélem jól szórakozol!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
nagyúr
így ránézésre kb 10.cm el biztos nagyobb a polar ventije a daikin.nál, de majd lemérem pontosan
De nem is a ventik keltik a nagy(obb) zajt, a kompresszor hangosabb a DAIKIN.ban is mint a ventije, és még erre rátetőzik a szörcsögéssel, és a hűtőközeg áramlással(na ilyeneket a polar nál még soha nem hallottam) a DAIKIN meg csinálja nálam mind 2 gép, pedig az egyik 2,5.méter csővel van bekötve(szendvicsbe) a másik meg 9méterre van csövezve de mind2ő ugyan úgy szörcsög meg szuszmákol néha!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz DroiDMester #81417 üzenetére
Pont a szörcsögés miatt mondtam le a Daikinról és vettem Mitsubishit.
A ventilátorok méretkülönbsége nem a 2,5kW-3,5 kW miatt adódik?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
turho
addikt
válasz DroiDMester #81417 üzenetére
Köszi, csak a nagyságrendre vtam kíváncsi.
Akkor az már indokolja, bár szerintem a vezérlés is finomabb a Polarban akkor.
(A Syen-t se értem hogy miért cseszi fel néha nagy fordulatra...ahelyett hogy finoman szabályozna. Ha már inverteres a kompresszor. Mondjuk legnagyobb fordulaton az is zúg rendesen, de az nagyon ritka. Pl. ha magyon nagy a forróság, vagy amikor frissen kapcsolom be. De jellemzően a szélzaj dominál.).[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
TeeJay
félisten
válasz DroiDMester #81395 üzenetére
Mondjuk az Ultimate egy felső kategóriás gép a Sensira meg belépő szint
Ultimate-nek jóval nagyobb a kondenzátora de majd hétvégén kipróbálom mert kettő darabot fogok telepíteni egy hölgynél és lesz idő tesztelni amíg a másodikat rakom felMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Drughi #81406 üzenetére
Beragadt készlet? Hol?
Örülünk ha kapunk gépet, Gree-nél még mindig fennakadások vannak és nem biztos hogy 1-2hónapon belül ez megoldódik.
Az idei nyár annyira hosszú hogy még az is akar klímát aki eddig mindig tiltakozott hogy neki sosem fog kelleni... Minden gyártó előző évből kiindulva berendel x százezer klímát, most meg kétszer annyi kellene amivel nincs baj csak az a másik x százezer még nincs legyártva kínában, és ugye nem csak nálunk volt meleg hanem a többi EU országban is akik jóval nagyobb piacok szóval nem lennék meglepődve ha még tavaszra sem szűnne meg a géphiány hiszen most meg kezdődik majd a fűtés szezon és én is telepítek már fűtésre gépet hétvégénLényeg a lényeg, akcióra ne nagyon számíts, inkább örülj ha lesz az a klíma emelt áron is amit kinéztél. Már azon meglepődnék ha a normál árakra visszamennének a klímák és szerelési anyagok.
Ja klíma konzol, rézcső, dekor csatorna még mindig akadozva kapható... Ebből is látszik hogy nem erre számítottak a gyártók és forgalmazók sem[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
bogabi
senior tag
Bakker, tökmindegy, minek a hangja, ha megy, hallod. Kutyát nem érdekli, hogy az a kompresszor (bentről normális gépnél úgyse hallod, de kint azt is lehet 1m-ről), vagy a beltéri hangja. Ha működik, hallod, mert van hangja. Akármit lehet papírra írni, meg hivatkozni arra, hogy irodában/TV nézés közben/flexelés alatt nem hallod. Arról beszélünk, hogy este, csöndben, 1 méterről van-e hangja. Van. Akármilyen csilliárdos hiperszuper gép, ha megy (üzemel a kompresszor vagy megy a beltéri), úgyis van hangja. Olyan nincs, hogy tök csendben 1 méterről nem hallod, esetleg akkor, ha halláskárosodott valaki.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
nagyúr
2KW tól 4,2KW ig ugyan az a kültéri mérete ill a 4,2.es az nehezebb kicsit!
-
TeeJay
félisten
Még szép.
A Midea Oasis/Fisher Nordic pont azért tud lemenni 80watt villamos fogyasztásra is mert dupla kondenzátoros a kültéri így hűtésben sem kell annyira tekernie mint egy 22kg-os AUX-nak ahol mindenen is spórolnak már
Ha elég nagy lenne benne a kondenzátor 10-20cm vastag és megfelelő borda távolsággal, este tudna akár passzív módban is működni akkor meg csak a kompresszor menne.Pont beszélgettem azzal aki a Deep Clean-t gyártja, Dubajba volt fél évet mert egy projektre kihívták ahol az volt a feltétel hogy 60fokos melegben is üzembiztosan kell hűteni a gépnek. Na mondta hogy nem Daikin vagy Mitsu-ba kell gondolkodni hanem valami számomra ismeretlen név volt és mondta hogy 23cm volt a kondenzátor vastagsága hogy bírja a terhelést
Ugyancsak halkabb klímát lehet ha a kültéri ventilátor átmérő vagy lapátszám növekszik akárcsak procihűtőnél. Nagyobb átmérő alacsonyabb fordulat mellett is tud ugyanannyi vagy több levegőt forgatni.
Hatékonyabb kompresszorral szintén tudnak játszani
Nem véletlen hogy vannak alap gépek meg csúcs split-ek isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
no csináltam 2gyors videót döntsd el melyik csendesebb!
de ez ~50.centire van a gépektől(létrán állva) alatta állva 1.méterre a Polar már szinte néma, míg a DAIKINt 3.méterről is hallom
DAIKIN Sensira 2,5KW (140W al megy épp)
Polar ULTIMATE 3,5KW (ugyan olyan körülmények mellett 78W-al megy)
sz.tem a DAIKIN sokkal hangosabb és még szörcsög is!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz DroiDMester #81423 üzenetére
Talán félreértettél.
A Daikinok 2,5 kW-osak, a Polar 3,5-ös, azért van köztük méretbeli eltérés.
A táblázatban a külső méretek szerepelnek, nem a ventilátor átmérője.
Azt is tudjuk, hogy a kínaiak nem 1 m távolságból mérik a zajt, hanem legalább 3-ról, ezért nem ôsszevethetők a japán gépek adataival.
A videódról: a Daikin 80%-kal magasabb terhelésen üzemel, kénytelen, mert kisebb teljesítményű, nyilván hangosabb.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz DroiDMester #81426 üzenetére
Mi értelme hasonlítani egy jóval komolyabb kültérit egy alap Daikinnal
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
nagyúr
Leírtam, 140W on járt, tehát a MINIMUM szint ahová letud szabályozni a DAIKIN.
Nem is értem honnan jött ez a 80%
Látom te se értetted, hogy ha a DAIKIN is 3,5KW lenne akkor is ugyan ekkora lenne a kültériében a venti.
Szóval a polar akkor is nagyobb és csendesebb ventit használ.És azt sem érted hogy, ez egy össze hasonlítás volt, hogy melyik kültéri csendesebb azonos távolságból mérve, nem a gyári adatokat nézem ami papíron van mert az egyik gyártónál sem igaz, a japánoknál sem!
Ha 1méterről néztem volna akkor a polarnár nem hallottál volna semmit a videó alatt, ezért néztem 40-50.centiről mind2őt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
őstag
válasz Drughi #81406 üzenetére
A Daikin-t múlt héten 20% kedvezménnyel adták, le is csaptam egy Perferára. Midea Xtreme Save Pro alá nem mennék, de majd megerősítenek a szakik. Annak ár-érték arányban nagyon jó a jósági foka: SEER 8.5 SCOP: 4.6.
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
ecaddsell
aktív tag
válasz TeeJay #81389 üzenetére
Ennek a melyik klíma hangosabb hasonlításnak akkor lenne érelme, ha az összes körülmény ugyanaz lenne. Pont ugyanaz a hőigény, pont ugyanaz a környezeti zaj, tökéletes szerelések stb.
Mivel ez kb. lehetetlen, max. a nagyobb különbségek, a hibás szerelések meg a hibás példányok szúrhatók ki.Nálam pl. néha kicsit rotyog a klíma, néha széllökésekhez hasonló zajt produkál, de ennek ellenére még mindig annyira halk, hogy tökéletesen alszok mellette sőt vsz. 100x jobban mintha nem lenne.
Fűtésben is csak a kapcsolgatás zavar, de az is jobb mint fázni.
-
Sisco2
tag
válasz DroiDMester #81430 üzenetére
Bocs csak félszemmel követem a Polar vonalat ez az Ultimate amit itt SDU néven is emlegetnek, és egyik fórumtársunknak is volt vele kálváriája pl. leszakadt magától a terelőlapát egyik ki/be kapcsoláskor és egyéb dolgok amiket a videoban említ kollega? Már elvesztem az SDO SDU Polar stb elnevezésekben.
-
nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
válasz DroiDMester #81423 üzenetére
Ejjj, az én időmben miért nem volt még 4.2-es Sensira, tökéletes lett volna..
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
nagyúr
válasz Motion_Blur #81437 üzenetére
Mikor rakattad fel az 5öst?
-
Motion_Blur
félisten
válasz DroiDMester #81438 üzenetére
2021 március
Akkor így festett a választék: [link]
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
confuser
senior tag
Sziasztok! Egy 54 négyzetméteres lakásba kell klímát rakatni (csak hűtés kell), az első klímás aki a házban már szerelt klímát, Fisher 3,5 Special Edition-t ajánlott, 280-ért telepítéssel együtt. Gyorsan felkerestem ezt a topic-ot, meg kicsit google, úgyhogy el is bizonytalanodtam
Ahol lakunk, ott RCool klíma van (így vettük, szóval ez adottság), de nagyon szimpatikus benne, hogy van Silence üzemmódja, ami az amúgy legkisebb sebesség alá szabályoz, és még kisgyerekek mellett is merjük néha használni. További előnye, hogy Swing funkció nem csak fel-le van, hanem oldalra is, de leginkább azért jó, mert mindkét irányba tudom szélső állásba állítani, így nem ránk fújja direktben a hideget. Wifi-t nem tud, de az még egy olyan funkció, amit el tudok képzelni hogy hasznos lehet.
Na most ezek mentén kérdés, hogy Ti mit ajánlotok? Árban lehet valamivel a Fisher-es ajánlat fölé menni, de 350-et nem szívesen lépném át. Az összefoglaló olvasása után megnéztem, hogy az erősen ajánlott Daikin márkából mit lehet kapni hasonló kategóriában, és a Sensira-t találtam, de itt például nem tudom eldönteni, hogy oldalra is van-e swing funkció, illetve az olvasottak alapján ez bevezető kategória. Kültéri zajszintje papíron sokkal jobb mint a Fishernek (48 vs 62 dB), de pont a topikban olvasottak alapján már ebben sem vagyok biztos... Illetve vélemény a Fisher-ről? Nagyon keveset találtam róla...
-
nagyúr
válasz Motion_Blur #81439 üzenetére
Hát pedig akkor már volt Daikin FTXF42C típus belőle. Hogyhogy a legrégebbi A.sat rakták fel ami talán 2018.as kiadású.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Korábban írtam, hogy hamar büdösödnek a klímák. Gree Amber klímákról van szó. Most az egyiket pár hét után megint tisztítom.
De észrevettem, hogy szemből nézve a bal oldalon, ahol akár a csepptálca is lehet, van egy ledugózott kivezetés. A gumidugót kihúztam , és az előzőleg ráfújt hab maradéka folyt ki, illetve öntöttem rá vizet és az is ott kifojt.
A fali kivezetés itt van emögött a kifolyás mögött. Viszont a csepptálca kifolyó cső a jobb oldalról jön.Kérdéseim:
Mindkét végén van ilyen kifolyó? Lehet az ügyes "telepítő" a jobb oldalról hozta ki a csövet, viszont mivel balra lejt egy minimálisat és nem ott van a kifolyás, ott összegyűlik a víz, és az durran be?
Ha igen, akkor ha elvágom a csövet, ideköthetem? És akkor jobb oldalt is lehet egy ilyen kifolyó, amibe a gumidugót beledughatom?
Nem ez lenne az egyetlen hiba amit elkövetett ez a jó ember anno.Vagy ez csak egy a tisztítás miatt ott lévő kifolyó?
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Igen, ket szelen van kifolyo, hogy az adott szituaciotol fuggoen ki tudja valasztani a kivezetes helyet a szerelo.
Siman lehet, hogy nem jo iranyban lejt, vagy nem lejt. Onts a csepptalcara vizet es nezd meg merre indul.
A csovet is atkotheted, ha az atkotesre hasznalt szakaszon is biztositani tudod a megelelo aramlast, azaz jo lesz a lejtes es nem fog megrekedni a viz.
-
bb71
őstag
OFF hátha valakinek jól jön:
Homlokzati hőszigetelésre igénybe vehető kedvezményprogram
50%-os kedvezmény - https://felujitas.hungarocell.hu[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz Reggie0 #81443 üzenetére
Annyira nem szedem szét, de úgy gondolom a lezárt vege felé lejt, és ott megreked a víz, ami utána bedurran.
A fali kivezetés emögött a ledugózott kifolyó mögött van, tehát, szerintem, itt lenne célszerű kivezetni. Illetve kicsit ide is lejt az egész.
A másik végén is valami hasonló megoldás van? Vagyis lehúzhatom a csövet valami kivezető csonkról, majd ledugózom? Azt a kivezetést meg letudom esetleg zárni ezzel a gumi dugóval?Vagy a fotón látható a gégecső. Vágjam el, és tegyek oda egy Y idomot, így mindkét végéről ki tud folyni? Lehet ez lenne az egyszerűbb.
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
Az FTXF35-E nem mondja meg magáról az onecta appban, hogy mennyit fogyaszt? A beltéri -kültéri hőmérsékletet látom, de fogyasztásra 0-t ír az insightsban. A hardvernel a beltéri és a kültéri egységnél is azt írja hogy típusnév nem elérhető. Mondjuk hűteni frankón hűt és a konnektroros kínai mérő is mutatja, de reméltem, hogy az app is meg fogja mondani mennyit kér.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
embe
nagyúr
Elkezdtem önteni bele a vizet, és a baloldalin azonnal folyni kezdett. A jobb oldalin, ahol eredetileg is van a kiállás nem jött szinte semmi.
Egyelőre marad a jobb oldal ledugózása, és a baloldalon kiállás. Veszek hozzá Y elosztót majd, és ha legközelebb bontom, lehet berakok egyet ha odafér.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest