Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz TeeJay #82941 üzenetére
"Mégis mi a fenét lehetne csinálni panelban ahol a lakás másik felén van a fürdő vagy WC"
Lenyegtelen. A kocsidbol az olajat sem engedheted le a parkban, mert nem tudod mashova. De ha mashova szeretnel wc-t a szennyvizet sem engedheted ki barhova, mondvan, hogy ott nincs csatorna es mit lehet csinalni. Az nem a szomszed problemaja, hogy nem gondolkodtal elore es nem az igenyeidnek megfelelo lakast vettel.
[ Szerkesztve ]
-
turho
addikt
válasz F-ECT$ #82952 üzenetére
Nálunk (magas fszt. erkély) pl. egy hosszú csővel ki van lógatva a ház elé, a parkoló útjára. Ok, nyáron volt tócsa, de pillanatok alatt meg is száradt.
Ha valaki nyafogna, már elhatároztam, hogy veszek egy sima 10 literes vödröt, és akkor folyjon abba... Könnyű kiönteni, vagy megy a virágokra. Mi csak hűtésre használtuk eddig jóformán.
(Nem a panelház frontján van a kültéri, hanem az erkély belső oldalfalán.)Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
elekresz
tag
Sziasztok! Ajtó fölé menne egy klíma beltéri, de a falban az áram/fém detektor besípol, elképzelhető, hogy 5cm-en belül van(nak) kábelek. Ha felragasztok egy gipszkarton lapot erre (1,2cm), akkor az előírt 3,2-es furat a felszerelőlemezhez meg fogja tudni tartani a gépet? Alatta a fal vakolt és meszelt tégla amúgy.
-
TeeJay
félisten
válasz elekresz #82959 üzenetére
6x40mm dübelt használok jó falhoz beltéri esetén felül 2-2 alul 1-1 darabot, ha gáz a fal akkor 8x60-as dübel vastagabb hosszabb csavarral
Bosch fal detektorom van, fusson áram a vezetéken és úgy nézd meg hova jelez kevésbé és óvatosan kell fúrni
[ Szerkesztve ]
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
elekresz
tag
válasz TeeJay #82961 üzenetére
Köszönöm! Bosch Truvo-val szoktam nézni, nagyjából bevált eddig. Meglepett, hogy nem a szerelődobozzal egy vonalban és nem csak a kapcsoló/konnektorig megy a csipogás, hanem közvetlen az ajtókeret felett is. És nem csak fém, de áramot is jelez. Sajnos már nincs kitől megkérdeznem, hogyan van itt vezetékelve. A szerelők is gondolom nézik majd, csak gondoltam megnézem előre.
-
Z_A_P
addikt
Sziasztok,
valaki megutotte/racsimpaszkodott/stb a beltérire, és egyik tipli kicsit kijott a falból, elall az egyik oldala a faltól.
Ez DIY modszerrel javítható (hozzá kéne férni, ehhez lebontani az egészet, de a csövek??), vagy klímás szaki kell hozzá?
(ha megnyomom nem megy vissza, erősen meg nem merem a burkolatot)
[kép]OK
-
TeeJay
félisten
Igen ezt csak úgy lehet javítani hogy le kell emelni a beltérit róla.
Fotózd le hogy megy belőle a cső és kiderül mennyire nagy meló lenne
Ha bonyolult akkor tojni rá, van még pár csavar ami tartja és nem kell foglalkozni veleBár hozzáteszem elég béna fúrás lehetett ha ennyitől megindul a csavar a falból ki
6-os dübellel szoktam rögzíteni beltérit amennyiben jó a fal és a Daikin-ba lehet tenni vagy 7-9darabot annyi helyen van lyuk az alaplemezenHa gyenge a fal akkor 8x60-as dübel jó hosszú csavarral úgyfogja hogy életben nem mozdul ki
-
ecaddsell
aktív tag
válasz elekresz #82956 üzenetére
Közvetlen ajtó felett tip. áthidaló van, Ytong esetben spórolósan 2 betonacél, egyéb esetben kerámia. Ezeket nemcsak nem illik, hanem nagyon nem könnyű megfúrni (betonacél mellett elmegy a fúrószár).
Sok esetben vezeték is megy itt.
Érdemes nem fúrással, hanem valahol mellette véséssel kezdeni, hogy lehessen látni mi van ott. Színezett fal gáz (nehéz visszajavítani).
Klímásnak ezt mind tudnia kell, vesd fel neki a problémát, de bízd rá.
Egyébként ilyenkor nem árt több infót adni, mert más a panel, társasház, családi ház, tetőtér stb. -
elekresz
tag
válasz ecaddsell #82965 üzenetére
Igazad lehet, inkább az egészet a szerelőre bízom, csak elterveztük, hogy szerintünk hol lenne jó, de nyilván nem okoskodunk bele más munkájába (én sem szeretem).
Az előző telepítésnél is kérdeztük, hogy mit javasolnak még a felméréskor, de végül a szerelésnél nekünk kellett odabökni, hogy oda menjen. Akkor nem mértek, csak fúrtak.
Most más márka, más telepítők. Ez egy családi ház, 90-es évek eleje, tégla, ahova nem kellett mindenképpen szaki, ott saját erőből épített. Villanyszerelést még ez irányban végzett édesapám végezte, a tervek csak az ő emlékeiben voltak meg. -
PPatrik
aktív tag
válasz arcitec #82926 üzenetére
Nincs se központi, se gázkazán. Konvektor volt eredetileg, amit az előző tulaj befalazott és villanyradiátorra cserélt, gázórát leszerelték. Egy gázkazánhoz kéményt kellene bélelni és megoldani a hőleadást. Utóbbi radiátor és padlófűtés esetén is padló bontást jelentene, és nem tudom, hogy mennyire lehetne megmenteni a kb 1-2M ft értékű keményfa padlót, még nem bontottam meg sehol, hogy tudjam ragasztották-e. Ha a padló túl is éli bontást visszarakást, akkor sem térül meg kb soha.
-
BundyDr
lelkes újonc
válasz MrSealRD #82912 üzenetére
Én mindenhol meglepődök, ahol simán hagyják kintre csöpögni a kondenzvizet (társasház esetében), főleg ha az valakinek kellemetlenséget is okoz, akár alatta lakónak, akár járókelőnek. Ha valaki beszereltetett klímát, akkor igenis házon belül oldja meg a kondenzvíz elvezetést, ahogy a kondenzációs kazánok kondenzvizét sem a szabadba eresztik. Ha a legközelebbi lefolyó is messze van, akkor egy vödörbe.
-
TeeJay
félisten
válasz BundyDr #82968 üzenetére
Én meg azon lepődök meg hogy mi a fenét zavarja az embereket amikor dög melegben úgyis elpárolog...
Nyílván a beltéri egység ahova telepítve van legkevésbé lehet onnan értelmesen elvezetni lakáson belül utólag cseppvizet és senki sem fogja 10méter falon lévő csővel a WC-be vagy fürdőbe ezért elvezetni...
Főleg mikor szendvics telepítés van és a falon csak a beltérit látod sehol semmi mást de szépen is nézne ki ha megindul egyik irányba lejtéssel ráadásul egy merev cső...Itt kérlek a társasházak hibáznak mert már réges régen lehetett volna mindenhol klímázás miatt a külső homlokzaton egy 25-ös csövet végig vezetni és abba minden klímás bele tudta volna vinni a kondenzvizet lent meg kivezetik és kész
Én panel 5. emeleten lakom, 2 szobában is van klíma, egyik erkélyen másik ablak alatt, mindenhol 1,3méter lejtésben lévő merev cseppvízcsövön évek óta gyönyörűen kicsepeg a kiskertre lent a víz és nőnek a virágok
Ha ezt nekem be kellett volna vezetni lefolyóba akkor mindkét szobából 1-1 vastag tartó falat pluszban át kellett volna fúrni, majd utána a folyosói tartó falat is és utána még a fürdő blokk falát is és úgy bevezetni mondjuk a WC mögé ott meg kiállást csinálni neki...
Még magamnak sem csinálnám ezt a tortúrát végig nemhogy ügyfélnél
Akkor jön a sok okos hogy gyűjtsük bent kannába... Na ők azok akik a büdös életben nem használtak még klímát értelmesen napokig hetekig folyamatos üzemben mert akkor tudnák hogy egy 20literes kanna lazán tele mehet kevesebb mint 1 nap alatt és örökké 20liter vizet hordozni és kiönteni minden csak nem oké...Szóval lehet itt okoskodni még mindig a legegyszerűbb a falon lévő lukon kivezetni és megoldani hogy oda csepegjen ahol lehetőleg senkit sem zavar
-
F-ECT$
titán
válasz TeeJay #82969 üzenetére
Szóval lehet itt okoskodni még mindig a legegyszerűbb a falon lévő lukon kivezetni és megoldani hogy oda csepegjen ahol lehetőleg senkit sem zavar
A lényeg az utolsó félmondat. A Gyakorló utcai panelsoron voltam benn egy lakásban, a klímák egy része a járdára, egy része a bejárati ajtó elé, egy része meg erkély tetejére vagy magára ez erkélyre csöpögött. Tök jó érzés, hogy a nyakadba kapod a vizet vagy az is, amikor egész nap hallgathatod a csepegéstm még éjjel is.
Szóval azért nem mindig megoldható, hogy oda csöpögjön, ahol senkit sem zavar. A megoldás tényleg az a falon kívüli cső lenne, amibe minden klímát be lehet kötni.[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
TeeJay
félisten
válasz F-ECT$ #82970 üzenetére
Jó sok klímát raktam panel 8-9-10-11 emeletre, hidd el meg tudtam oldani hogy kint 2méter csövet felfúrok és elvezetem a sarokig a végét ott meg ha csepeg már fára csepegjen de semmiféle kijárat vagy más ablakába/párkányára/kültéri egységére
Ja hogy én itt lakom szintén panel telepen és becsülettel megcsinálom, más klímás meg jön, felhányja a klímát, kivezet 30cm csövet, felmarkolja a lóvét és soha többé nem látják...
Lehet csinálni jól is meg lehet csinálni gyorsan lesz@rom tablettávalNyáron vagy 50klímát raktam csak ide a telepre, összesen 1 azaz 1 helyre hívtak vissza de ott is csak módosítani kellett a cseppvíz csövön hogy 1 méterrel jobbra csepegjen és akkor már nem zavarja azt aki szólt ezért. 10perc alatt át raktam és azóta is boldog mindenki és nem döglik meg a panel 35fokban hanem élvezi a klímát
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Új építésű ház esetén felmerült, hogy a biztonság kedvéért kellene 5 klíma (nappali + 4 háló) a nagy nyári melegek miatt. (Plusz ez lehetne az alternatív fűtés a gáz mellett.) A kivitelező ajánlotta az 1 kültéri + 5 beltéris felállást. Én alapvetően multi ellenes vagyok, de azért megkérdezném itt is, hogy azon kívül, hogy csak 1 kültéri lenne az előbbi esetben az 5 kültéri helyett, van-e bármi előnye a multi rendszernek?
@TeeJay: igen, elhiszem, hogy Te szépen dolgozol, többen is írták ezt már itt a topicban is. A gond az, ha leszarom módon rakják föl a csövet. A Gyakorló utcai paneltömb körül van több oldalról is kis kert, a kérdés, hogy a 8-ik emeletről mennyire tudod úgy irányítani a csöpögést, hogy mindenféle szélviszony esetén a kertre csöpögjön?
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
TeeJay
félisten
válasz F-ECT$ #82972 üzenetére
Előnye ezen kívül hogy 5 kültéri helyett van 1darab böszme nagy nincs más
Hátránya meg bőven, első az ár, hogy jóval drágább lesz, második a kültéri mérete és hangja mivel 5 beltérire 5x2kW esetén is legalább kellene 10-12kW-os kültéri, az minden lesz csak halk nem, harmadik hogy én multit csak oda tennék ahol folyamatosan kell a hűtési teljesítmény minden szobába mert ha csak 1 szobát hűtesz akkor is a 12kW-os gépet kell járatni és az nem fog tudni annyira leszabályozni mintha egy 2,5kW-os gépet járatsz és az lemegy mondjuk 1kW hűtőteljesítményre.
5 beltérit 1 kültérire csövezni sem lesz olcsó főleg ha jó messze vannak a szobák márpedig a rézcső nem 2 forint métere meg az áram vezetéknek és cseppvízcsőnek és társainak sem.
Én ha telepítek törekszem a legrövidebb szakaszra már csak az ügyfél pénztárcájának kímélése miatt is és ha családi ház van megpróbálnék a lehető legtöbb gépet szendvicsben telepíteni vagy minimális csőhosszra.Te döntesz megéri-e neked, én biztos hogy egy hatékony Daikin vagy Mitsubishi-t vennék akár 5 split-et is egy multi helyett
Polar Optimum 12kW 5 beltéris multi : [link]
Mondjuk ez árban nem vészes de a telepítés zsebbenyúlós lesz 5 beltérire
Kültéri 73kg és 70dB hangerő na az szép lesz
SEER 6.1 SCOP 4 full alap masina[ Szerkesztve ]
-
dunc
nagyúr
Sziasztok!
nord quantum klímát vettem, de az istennek se tudom wifire tenni! Valakinek esetleg tapasztalat? Elvileg 2.4 kéne neki, de az én routerem 5 ön megy....Nem is találtam, hogy tudnám kikapcsolni! -
Reggie0
félisten
válasz TeeJay #82969 üzenetére
Nyílván a beltéri egység ahova telepítve van legkevésbé lehet onnan értelmesen elvezetni lakáson belül utólag cseppvizet és senki sem fogja 10méter falon lévő csővel a WC-be vagy fürdőbe ezért elvezetni...
Dehogynem. Azert meg maradtak kulturalt emberek is az orszagban. -
MrSealRD
veterán
válasz BundyDr #82968 üzenetére
Ma beszéltem a közös képviselővel és megnéztük közösen az épület oldalát is, hogy is néz ez ki valójában...
Kiderült, hogy van némi zavar az erőben, mert kb 2-3 hónapja mikor neki panaszkodott a szomszéd, akkor még azt mondta, hogy:
1. Elég egy hosszabb cső, hogy a fűre csöpögjön mert az nem zavarja.
2. Azért nem tudta oda tenni a saját klímájának kültéri egységét, mert fölötte van a cső, és ráment volna a víz...és nem tesz jót neki... ( Azért megkérdezném, hogy a jó Istent is bepanaszolja ha eső van... ?!)Majd a helyzet tisztázása érdekében a közös képviselő felhívta a szomszédot, hogy tisztázzuk mi is pontosan a problémája, hogy megoldást találjunk rá...
A telefonban az alábbiak hangzottak el a szomszéd részéről:
- Az egész cső zavarja, szüntessük meg.
- Nem elég a hosszabbítás ne m akarja, hogy az ő területére menjen a víz.
- Arra a kérdésre, hogy szerinte mi lenne elfogadható megoldás részéről azt válaszolta, hogy: Őt nem érdekli, ez nem az ő problémája. Vezessük beltérbe és öntögessük ki a vödörből...Ezeket képes volt úgy kimondani, hogy az idén nyáron beszereltetett klíma mindkét csöve a kertbe lóg... "De az az ő kertje..."
Tehát az ő kondenzvize nem zavarja a kertben, de ami tőlünk csöpög az igen.A közös képviselő azt mondta megnézni, hogy mi van az alapító okiratban, mert úgy emlékszik osztatlan közös tulajdon az udvar, kizárólagos használati joggal... De ez még nem biztos... Reménykedjünk, hogy így van, mert akkor végeztünk is.
A falra csepegtetős verzióért nem rajongott...de a kerítéses megoldást nem vetette el.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Nagya21
addikt
válasz seolwon #82976 üzenetére
HAli!!
Én írtam, hogy TeeJay-el ezt ötöltük ki, mert a 9.-ről pont a másik lépcsőház kijáratához csöpögött (meg a szél is vitte volna mindenfele).
Egyelőre semmi nem látszik a vakolt falon. (legfeljebb majd ott tisztább lesz a vakolat)
Mondjuk a Micau klíma kevesebbet pisil, mint a Gree pulse.
Üdv Nagya[ Szerkesztve ]
Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
TeeJay
félisten
válasz seolwon #82976 üzenetére
Nyári melegben 20liter víz/nap az sok? 30+ fokban úgy párolog hogy lent esélye sincs bármit is áztatni ráadásul szigetelt fal amúgy is ázhat hiszen eső is éri sokkal durvább viharok mint azt bárki gondolná Ehhez képest naponta pár liter víz semmi. Ja és a 20liter víz sem biztos mert ugye ha már száraz a levegő és temperált a lakás akkor a végtelenségig nem tudja a párát lekondenzálni
-
TeeJay
félisten
válasz Reggie0 #82977 üzenetére
Panelban biztos jó minden tartófalra lyukat fúrni és falon kívül vezetni csöveket... Sokan díjaznák ha így oldanánk meg
De még újépítésűben is biztos megoldható 10méterre a legközelebbi bármilyen lefolyótól 3 falkanyarra satöbbiTudjuk vannak kulturált emberek csak azok meg fognak dögleni nyári melegben mert kutya sem rak nekik így fel klímát... Gyűjtsék ballonba oszt öntögessék szorgosan vagy ne használják a klímát csak naponta 1-2órát a többi 22órában meg süljenek saját zsírjukban
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Eddig azt hittem alig van anyagi rés a gáz és a klíma között NÁLAM. Aztán a gáz szerelő bebizonyította, hogy esetemben 25.000ft van éves szinten abban, hogy klímával fűtök legalább az átmeneti és a szezon végén lévő időszakban. A kulcs a kazán karbantartás. A klímát évente kell, cserébe legalább hideget ad nyáron, a tél nélkül is illik takarítani. Tehát a klíma oldalon az van, hogy fűtés kifejezve forintban a szezon két végén kb 10.000ft. A kazánnál nem így van. Legutóbb kijött a szerelő és tök véletlenül derült ki h klímázok. Erre Ilyet szól akkor 2 évente jövök ki. Most is elenyésző kosz volt benne. Mert alig megy (!!). És egy kazán takarítás 35.000ft nekem, ami a majdnem egy szezon fűtésem fele. Tehát A klíma megeszik az átmenetiben kb 10.000ft villanyt. Ezt leveszem a kazán 35.000ft-os karbantartásából és marad 25.000ft. Lelkemre kötötte, h milyen használat mellett mikor hívjam. 2026 április ha így fűtök vele mint múlt évben.
Nah ugye hogy ugye2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
arcitec
addikt
válasz Kolondrum #82983 üzenetére
Én sem a klímát, sem a cirkót nem tartatom karban. Oka? Tapasztalat.
A klímát - csak hűtés - idény végén és idény előtt tisztítom.
U.A azt csinálom talán még jobban mint amit a klímások tettek. A cirkóval szintén, ha védett helyen van - nincs por - akkor nincs mit karbantartani rajta, láttam mit csináltak, 10perc/20eft ért.(Míg bejön kimegy, cihelődik majd több idő.)
Az egész mindkét berendezés esetében lehúzás.
Persze ha a klíma koszos és alapos takarítást igényel (cirko dettó) akkor nyilván kell az alapos hozzáértő karbantartás.
Amúgy meg míg a gáz belefér az "alacsony" árba olcsóbb mint a klíma, pláne, hogy a klímának elvileg minden helyiségben lenni kellene ha fűtésről van szó.Amúgy meg a panelek csöpögő elvezető vízéről, ha a járdára csöpög az nem ok(pedig jó pár van) ha ténylegesen zavarja a szomszéd lakót, (zajos, kopog a csepegés) az sem ok.
A többinek bele kell férjen. Amúgy simán lehet az erkélyen egy nagyobb edénybe, szerintem még naponta sem telik meg, nincs ott annyi pára. Na meg ha megy a klíma egyébként is otthon van a lakó. 24-ből 8 órát biztosan. SZVSZ.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
wolf13
őstag
Sziasztok !
Szeretnék nappalimba klímát szereltetni. Ismerősömnél nem rég
járt egy szerelő , s az ő ajánlására ezt a készüléket vásárolták meg :
Gree COMFORT XElkezdtem utána olvasni , s árukeresőn sajnos olyan vélemények jöttek velem szembe , hogy elbizonytalanodtam. Ismerős ezeket nem tudta megerősíteni sem megcáfolni , mivel nem sokat használta.(ezek azért egy része nem kizárt, hogy hozzá nem értésből fakadó kommentek) Legfőképpen a támogatottság (gyártói, vagy épp szerelő részéről) anyaghasználatból adódó problémák. Érdekes volt számomra , hogy a szerelő ismerősnél csak a készükről adott számlát. A szerelést így nem lehet bizonyítani, hogy szakember csinálta. Nem tudom ez esetbe lehet-e érvényesíteni a garanciát.
Így egy kollégám által ajánlott és hasznát termékről próbálok több információt gyűjteni , de nem sok sikerrel. Ő 5 éve használja , hiba nélkül. Ez is már egy ajánlás , de azért gondoltam kérek egy kis megerősítés. Ez lenne az :
Fisher ArtLátom , hogy kisebb különbségek vannak , pl a utóbbihoz még kell wifi stick , vagy nem utolsó sorban az energetikai besorolás.
Viszont anyaghasználatba jobb minőségűnek tűnik a Fisher.
És azt is olvastam, hogy a ezt a klímát a GREE gyártja.Vagy ha esetleg ebbe az árkategóriába (max 280) 3,5kW -os klímát ajánlana valaki ,
azt is fontolóra veszem. De legfőképp tapasztalat után érdekel.Az elvárások igazából azok, amiket ez a két készülék tud.
Köszönöm, és szép hétvégét mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
-
eventus
veterán
Sziasztok!
Toshiba Seiya gépem van itthon, amivel nagyon megvagyok elégedve.
Fűteni ritkán használom, inkább csak a levegő átmelegítésére. Ajánlanám tovább családon belül nagyobb fűtési igényre. Esetleg van tapasztalata Valakinek, hogy -10/ -15 fokban is mennyire szuperál? Alternatíva lenne a Midea All Easy Pro.Köszönöm!
BlackBerry R.I.P. - Sony Xperia 1 V, Sony RX10 IV, Withings ScanWatch
-
wolf13
őstag
válasz Mikulásbá #82987 üzenetére
Köszi. Aura pl ez ?
-
Máté94
addikt
válasz eventus #82986 üzenetére
Ezt lehetetlen megmondani hőszükséglet számítás nélkül. Össze kell hasonlítani, ha lehet, hogy mennyi a hőigénye a szobának bizonyos külső és belső hőmérsékleti viszonyok között vs. mit ad meg a gyártó.
Pl.:
RAS-B13J2KVG-E / RAS-13J2AVG-E
RAS-B13J2KVG-UA / RAS-13J2AVG-UA
RAS-13J2KVG-TR / RAS-13J2AVG-TRezeknek 1.90 kW hőmennyiség @ 20°C benti, és -15°C kinti hőmérsékleten 2.26 COP-al, teljes terhelésen.
-
Reggie0
félisten
válasz arcitec #82984 üzenetére
Eleg hamar megtelik, egy 20 literes kannanak egy nap se kell, ha olyan az ido.
Viszont becsovezni a vizesblokkig nem akkora gond, meg lehet azt csinalni, nekunk is sikerutl. Persze foglalkozni kell vele, meg penzbe kerul. A legtobbszor arrol van szo, hogy masok karara akarnak sporolni, semmi masrol.
-
Tamás9x
őstag
válasz lala666 #82994 üzenetére
Engedd el messziről jött ember azt mond amit akar épp felújításban vagyok, az okoskodás mindenhonnan jön, megmagyarázni mindenki meg tud mindent, mindenki szakértő, csak a kivitelezés, és a való világ nem stimmel a fejekben. Látott 1 kivetelezést ami épp ahogy működik, de kérés életképes e majd hosszútávon is és azt hiszi, már mindent is látott, és mindenhez is ért.
https://www.youtube.com/@kisstontour
-
TeeJay
félisten
-
TeeJay
félisten
válasz wolf13 #82985 üzenetére
280ezerig inkább vegyél egy Mitsubishi HR35-öt vagy Daikin FTXC35-öt az halk lesz kívül belül és minőségi gép. Nem rossz a Gree sem de Comfort X már nincs az új Comfort Pro hatékonyabb de fűtésben hangos sajnos
Fisher nem gyárt klímát, minden terméke át matricázott főleg TCL és Midea gép
-
TeeJay
félisten
válasz Reggie0 #82993 üzenetére
Panelt nem fúrhatsz szét főleg annyi tartó falat és főleg hogy tenyérnyi darab fog leesni a másik oldalon...
Nettó hülyeség az egész és 1500 lakásban jártam de soha sehol nem volt még így elvezetve cseppvíz lakáson belülMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest