Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kicsiogre
tag
válasz MaxxDamage #81257 üzenetére
Szerintem ( és amit beraktál használatit ugy rémlik azis ezt irja) csak mosni kell. Végülis csak egy sima porszürő minek cserélni?
-
olika78
csendes tag
válasz nggabi #81300 üzenetére
Féktisztító spray – MASTER BRAKE - Féktisztító spary - masterchem.hu
Ez jó lehet, azt írják, hogy a műanyagot és a gumit nem bántja. -
turho
addikt
válasz DroiDMester #81296 üzenetére
Gumit, műanyagit nem bánt (föleg rövidtávon), van elég jó kosz-és zsíroldó hatása, adott a nagy nyomás, fémeket nem bántja, gyorsan elpárolog. Szerintem a penészfoltot is leszedi.
(Illetve ami még rátapadhat a lamellákra).
Meglátásom szerint nem akkora hülyeség, persze citromillatot nem ad.
Vagy még az izopropilos desztvizet tudom elképzelni, kis permetezőből (50-50 arányban).
Vagy desztvízbe Hyperol tabletta
(Valóban hatékony tisztító folyadékokon elmélkedem csupán).A Sanytol valóban erre való? Fémet nem bántja? (Még nem próbáltam, azt hittem, penészre való, falra).
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim, Klipsch R-28F tölcsér+magassugárzó pár, ebike
-
kicsiogre
tag
válasz MaxxDamage #81263 üzenetére
Ha megnézed mindegyik fentről sziv a hőcserélön át es alul kifúj. Tied is ilyen csak neked fent a beszivónyilásnál van a szürő.
-
MaxxDamage
félisten
válasz kicsiogre #81301 üzenetére
Igen.
Annyit fogok tenni vele, hogy teszek rá +szűrő réteget és még jobb lesz az!🤭😋◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
-
titán
válasz MaxxDamage #81307 üzenetére
Miért teszel oda még szűrőt? Csak megfogod a légáramlatot. Ki van az találva, nem kell oda + szűrő.
-
MaxxDamage
félisten
válasz kicsiogre #81301 üzenetére
Igen, azt írja, szappanos vízzel kell elmosni és elvileg a szaki sem kell a tisztításhoz (esetleg ha nagyon koszos lenne, akkor igen) és a garit nem bukja a felhasználó Polar gép használata esetén, mert nincs ahhoz kötve mint más gyártónál...
Többi alkatrész is könnyen levehető és tisztítható... szóval ez így jó is!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
Majd ha leveszem akkor eldöntöm és ha elbír még egy réteget akkor rá teszem, ha úgy látom jó az úgy akkor hagyom úgy.
Minél kevesebb por jut ott be a tetején (ahol szívja be a szobába található levegőt) az annál jobb.
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz kicsiogre #81309 üzenetére
Mosó zsákot vettem (készlet) és majd lehet kipróbálom (ha egészségem is engedi majd)
-
titán
válasz MaxxDamage #81314 üzenetére
A gyártó kitalálta, hogy oda milyen szűrőkapacitás szükséges és emellett x ventifordulatnál mennyi levegőt mozgat át a hőcserélőn. Ha te ezt lefojtod a + szűrővel, azzal beavatkozol a gyártó által kikalkulált folyamatba. Persze te tudod mit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Kérdezzél már meg egy tapasztalt klíma szerelőt hogy ő mint mond rá!
Meg írj a klíma gyártójának is hogy te ezzel szoktad fújkálni hogy ö mit szól hozzá!Mielőtt fújkálod orrba szájba, nézd meg az összetételüket!
ez pedig kb az összes féktisztítóra igaz!
A féktisztító összetétele: kémiai és kenőanyagok összessége
Hosszú távon megoldhatjuk a fék tisztítását. Azonban az sem mindegy, hogy mégis mit tartalmaz egy ilyen készítmény. Az első és legfontosabb alapanyaga az olyan vegyi anyagok (másnéven szolventek), amelyek képesek feloldani a fékport, a rákerült fékfolyadékot és más szennyeződéseket. Ez állhat alkoholból, de acetonból is.
A másik fontos része a kenőanyag, amely az egyes alkatrészek ápolásában képes segíteni. A fék hatékonyabb működésében is tud segíteni, valamint csökkenti a kopást, a súrlódás negatív hatásait. Szagtalanítót is tartalmaznak a féktisztítók, mivel alapból igazán erős, szúrós szaggal rendelkeznek. Ezzel könnyebben lehet kezelni a készítményt, és egyszerűbb lesz a munka vele. A féktisztítókat általában spray formájában szokás használni, így a flakonban propán vagy bután is található.
Mint látható, a féktisztító összetétele vegyi anyagokból áll, ami azt is jelenti, hogy a munka során kiemelten oda kell figyelni a használatra. Az autó egyes alkatrészeit is védeni kell, így nem kerülhet például gumi és műanyag felületre, mivel azt nagymértékben képes károsítani. A használatával megszüntethető a féknyikorgás, eltávolítja az olajat, zsír, valamint más szennyeződést a fékhengerekről, fékdobokról és féktárcsákról.
-
MaxxDamage
félisten
Az is igaz! /elvileg!/
Aztán sose lehet tudni...🤭😉◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
turho
addikt
válasz DroiDMester #81318 üzenetére
Igen, rájöttem, csak egy részük műanyagbarát (bár nekem a Berner pl. abszolút nem bántja a műanyagot). De akkor inkább nem szóltam.
-
Reggie0
félisten
válasz DroiDMester #81318 üzenetére
Szent tudomany, aki ezt a szoveget irta az sem lehetett a helyzet magaslatan...
-
Sadam11
lelkes újonc
válasz Eclips21 #81290 üzenetére
Csak pár példa: Mitsubishiben és Dainkinben általában 3szor annyibe kerülő 32 és 16bites Renesas microcontroller van, Mideában 8bites Holtek. Mitsuba Panasonic capacitor van, amik talán az egyik legjobbak a piacon, Midea Samwha és CapXon amiknek rövidebb a rated élettartama és kisebb a hőtoleranciája. A japánok japán gyártású prémium optocsatolókat használnak (Sharp, Vishay, Toshiba), a Midea leginkább Everlightot, ami kb negyed annyiba kerül és minőségben is ott van. Csak komponens szinten ezek egységenként 20$ különbség is lehet.
Ennél nagyobb különbség, hogy a Mitsu és a Daikin is házi fejlesztésű kompresszort rak bele amit aztán rendesen modelleznek, tesztelnek, újramodelleznek, amíg nem működik optimálisan. A pl említett Midea Extreme Save Probna egy - meglepően hatékony, de hangosabb - GCMM kompresszor van (a GCMM a Midea leányvállalata, és fél kína kompresszorát gyártja) amit utána nem gondoltak túl optimalizálás terén.
A Mitsuban pl külön a kompresszorhoz írt és optimalizált PAM (Pulse Amplitude Modulation) irányítás van, adaptív hűtöközeg-ciklus szabályzással meg valósidejű terhelés előrejelzéssel ami azért lehetséges, mert normális hardware van a klímában. Gyakorlatban ez úgy jelenik meg, hogy a kompresszor sokkal jobban és gyorsabban tudja szabályozni magát, a terheléshez igazítani magát.
Ez elég technikai, de remélem segít egy kicsit kézzelfoghatóbbá tenni, hogy a "japán miért jobb". Naphosszatt lehetne még sorolni, de egyszerűen a Japán gépek a csavarokon át a szoftvering átgondoltabb, jobban tervezett, minőségibb alkatrészeketet használó gépek, amiknek ugyan meg is kérik az árát.
A piacon is látszik, a Kínai összerak egy olcsó versenyképes gépet, megtolja marketinggel, lefizeti a szerelőket és ömleszti a piacra a gépeit. A kínaiak nagyon tudják, hogy az átlag vásárlót mi fogja meg, azokat hatalmas betűkkel rámatricázzák (téliesített, fűtésre optimalizált, SEER, SCOP meg még ezer annyi), mert a vásárló inkább ezt látja, mintsem, hogy mennyi időt töltöttek a termék tervezésével, milyen a minősége az alkatrészeknek.
Amennyiben az embernek az kell, hogy csak kapcsoljon be és hűtsön akkor igazából mindegy, hogy milyen mikrokontroller van, valós különbség háztartási körülmények között minimális lesz (max rosszul szabályoz le, túlhűt, etc.).
-
F-ECT$
titán
Ez a féktisztító a klímába olyan "spórolás", amikor a 300 liter cefréhez valaki nem akarja megvenni azt a pár deka citromsavat és inkább használt akkumulátor savat önt bele?
Dive ever, work never.
-
turho
addikt
válasz F-ECT$ #81323 üzenetére
Nem spórolásnak gondoltam abszolút. Fémet nem bánt (amelyik műanyagot sem, én arra gondoltam), és remekül leold főzési kicsapódást, port, egyéb ránőtt rétegeket a lamellákról. Mindeközben gyorsan párolog, és fémmel nem lép reakcióba. Nagyobb nyomáson jön ki, kisodorhatja a lamellák közül a dzsuvát, a hab tuti nem fogja. Az erősebb citromsavat viszont én nem nyomnám fémre.
Csupán ezért elmélkedtem rajta
Még lehet, hogy hab után se lenne hülyeség....de nem mindegyik féktisztító jó, azt én is tudom.
A spórolás nálam arra vonatkozik, hogy ne szedjem szét potyára úgy, hogy marad benne dzsuva.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
titán
válasz DroiDMester #81327 üzenetére
Vagy szűri a felsoroltakat, vagy nem akadályozza a levegő mozgását. Ezekből az egyik választható csak.
-
nagyúr
2-3.hetente szoktam cserélni! most cseréltem szombaton, majd lefényképezem hogy néz ki ha cserélem, és meglátod!
amúgy ha csak a felét fogja meg(de sz.tem kb 70-80% át biztosan megfogja) már az is jobb mindha minden a lamellákon tapadna le!
Ez olyan anyagból van, mint amit a légtisztító gépek PM2.5 ös szűrőjén is vannak, szóval ez arra van tervezve hogy a port megfogja de a levegőt át engedi!
-
titán
válasz DroiDMester #81329 üzenetére
Nyilván mindenki úgy használja a klímát, ahogy jónak látja, ettől még fizikai képtelenség, hogy nem akadályozza a levegő mozgását.
[ Szerkesztve ]
-
ziyan
tag
Amióta monitorozom a Gree Amber klímám fogyasztását, feltűnt, hogy percre pontosan 8 óránként leállítja a kompresszort 2-3 percre. Mitől lehet ez?
Nem probléma, és a monitorozás nélkül fel sem tűnt volna, csak kíváncsi lennék, hogy miért van erre szükség[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Még ha akadályozná is mi van akkor?
mondjuk nem 660m3/h levegőt mozgat meg, hanem csak 550.et, de nincs ekkora eltérés.
Mert még a leg kisebb venti fordulaton is ugyan olyan távolra tud fújni, ez nálam könnyen kiderül mert 10.méterre van a beltéritől a fürdőszoba ajtaja és simán eltolja oda a hűvöset, még a legkisebb fokozaton is!
Ahol meg max 4-5.métert kell lefednie ott még úgyse vennél észre semmit abból hogy rajta van a plusz szűrő. -
turho
addikt
válasz DroiDMester #81332 üzenetére
Milyen anyag, hogy néz ki, ha nem titok? 🙂
-
MaxxDamage
félisten
válasz DroiDMester #81329 üzenetére
Elvileg ez is olyan. [kép]
-
TeeJay
félisten
válasz kicsiogre #81326 üzenetére
Alap koszos beltérire 1liter vízhez 30ml-t adok de ha van mocsok benne akkor kell a 40-50ml is így 1literből kb. 20-30klímát mosol ki átlagosan.
Kültérire nem is kell fújni mivel azt sima nagynyomású vízzel mossukMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Sadam11 #81322 üzenetére
A kompresszor infód lehet nem pontos, tudtommal már csak a Toshiba-nak van saját kompresszor gyárja, az összes többi kínából veszi csak ugye ott is van többféle áron többféle minőség így a Daikin és Mitsu a jobbakat teszi bele az MDV-be meg jó az alap kompresszor is
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
róland
veterán
válasz nggabi #81295 üzenetére
Akkor már inkább 15 perc ózongenerátor alkalmanként. (Kb. egyszeri 10-15e Ft megfelelő külföldi webshopból, s mivel uniós raktárból küldik nem kell már se vámot, se ÁFA-t fizetni.)
Sok helyen álltak át erre, fertőtlenít. A portalanítás, meg a lemosható részek tisztítását pedig meg lehet oldani más módon is.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
BBéci
legenda
válasz Lorden #81243 üzenetére
A festés nálam nem jârt az általad említettekkel és természetesen letakartam a bútorokat, de a beltériket nem. Ha netán rájuk került egy csepp, azonnal letöröltem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DroiDMester #81327 üzenetére
Alapszabály, hogy, amikor olyasmi kerül a levegőbe, amiket felsoroltál, kikapcsoljuk a klímát. Vagy ha kibírhatatlan a hőség, a legerősebb fokozatra állítjuk az elszívót.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kk831228
addikt
-
nagyúr
Sajnos nem megoldható!
Pont azért tettem idén ide is fel, mert már elviselhetetlen volt a folyamatos 28-30.fok a konyhában, sütés-főzés közben meg 30-32.fok.
A tűzhely-től 4,5-5.m re van a beltéri szóval azért közvetlen nem érik ezek a káros anyagok. De azért mégis csak 1légtérbe vannak és azért valamennyi jut belőle oda is, és az említett szűrő ezt egész jól felfogja.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz DroiDMester #81332 üzenetére
Erre már reagáltam korábban. Azt pedig nem tudhatod, hogy adott szűrő mennyi levegőt enged át, tehát mennyiben befolyásolja a klíma optimlális működését.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest