Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
válasz DroiDMester #81429 üzenetére
Te írtad: az egyik 78 a másik 140 W. Tehát a Daikin erőteljesebben dolgozik - kénytelen, mivel kisebb - a másik éppen csak megyeget. Emiatt is lehet a hangkülönbség.
De a japánok által megadott adatok, ha minden körülmény (telepítés, konzol, gumibakok) rendben van, teljesen hitelesek, korrektek.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
MaxxDamage
félisten
Érdemes évi 2x tisztittatni a Polar klímát?
Asszem szezon (nyári és téli) előtt kell elvégezni/végeztetni....csak kérdés hogy megéri vagy sem azt a (nem is tudom mennyi) casht .Főleg ha alig is van használva, abban az esetben az első 1-2 évben a könyvben írt tisztítás is elegendő lehet!
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #81456 üzenetére
áhh nem kell, szeretjük olvasni a napi sírásodat h büdös fogadok azóta se pucoltad ki mióta felrakták pár hete...
"szenyor dzsíííí"
-
isti732712
aktív tag
A chast ahogy te írod, majd te döntöd el megéri e
De határozottan érdemes!
nyáron hűtés, belső kondenz víz, por megragad, egyéb zsíros anyagok baktérium stb. Fűtésnél ez rásülhet, aztán a hatékonysága csökken!!
De ez vica-verza!!!
UI: sőt ha van affinitásod akkor nyáron vagy télen akár több alkalommal is tisztíthatod, nem mosás ,hanem hab vagy spray formában.......
[ Szerkesztve ]
Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Rövidítve! MEGÉRI!! Fűtés/Hűtés előtt mindig legyen tiszta!
-
nggabi
félisten
válasz isti732712 #81459 üzenetére
én mondtam neki h legalább sprayvel fújja le és nem lesz büdös. a gari miatt más kérdés. vissza kell olvasni kb 15e/alkalom, de elméletben nem köthetik a garanciát a tisztításhoz. aztán ha azt mondják h annak a hiánya miatt döglött be nagyon nem tudsz mit tenni.
"szenyor dzsíííí"
-
isti732712
aktív tag
válasz nggabi #81461 üzenetére
garanciában mindig vannak kiskapuk. de természetesen pláne egy új klímát amit hűtésre és fűtésre is szeretne használni az ember,mert ugye nem 1 évre veszel klímát,illik kitakarítattni 2x,hacsak hűtés elég 1x!
Az árak változók 10-30-ig is tudok mesélni,de ez is sok mindentől függ.
Én úgy gondolom ha új is a gép,és nyáron lett felrakva, akkor illik és dukál neki egy mosás fűtés előtt, sok minden letapad arra a hőcserélőre!Nem ez lesz a garancia kőbevésett esetleges elvesztése.
De viszont ha beszarik a történet akkor meg símán rá lehet akár fogni is, bocs nem takarítattad akkor így jártál mi szóltunk mikor felraktuk stb... akkor meg valóban nincs mit tenni, de a Polarnal nem ilyenek, ezt tapasztalatból tudom!
A többi céget nem ismerem, így arról nyilatkozni sem tudok.Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember.
-
isti732712
aktív tag
Nos!
TAKARÍTÁS!!!!
Hogy minden aggódó klímafelhasználót megynyugtassak, nekem ebben a hónapban a végén vagy Okt. elején lesz kitakarítva hűtés után! Mert így kell, mert én azt mondtamUff
-
windy
tag
HA esetleg valakit érdekel : Fűtés-korszerűsítésre ismét lehet vásárolni splitklíma-berendezést, támogatással, akár 50 %-os áron. Nem kell pályázni, és viszonylag egyszerű az adminisztráció, és ami a legfontosabb, nem kell előre finanszírozni, nem utólag kapja meg a támogatást az ügyfél, hanem a projekt futtatásával egyidőben. Részletekről : elérhetőségemen szívesen adok felvilágosítást.
-
MaxxDamage
félisten
válasz nggabi #81457 üzenetére
Az nem sírás, kérlek! ☝️🤭
Lehet neked nincs ilyen gondod, de akár még adhatja úgy az élet...akkor majd rájössz!Új gép, miért is pucoljam ki?
Hétvégén jön aki feltette, majd ő megoldja...vagy nem!?🤔◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
wldnml
lelkes újonc
sziasztok, melyik a jobb deal?
daikin ftxf35e wifi modullal: 328
mitsubishi hr35vfk wifivel: 320
illetve fujitsu aseg12kpce airstage az uj szeria? -
nggabi
félisten
válasz MaxxDamage #81467 üzenetére
előbb kész lettél volna vele mint itt sírsz mondjuk úgy nem gyűlnek a hszek a gép új és a lakás, bútorok, szőnyegek is? jó nálad lehet megáll a víz valahol, oké. én is be tudom büdösíteni a panát, ha akarom. ki is pucolom magamnak, mert zavar ha már kicsit is punnyadt szaga van induláskor.
"szenyor dzsíííí"
-
aldebaran
őstag
Index cikk a daikin pályázatáról a légkondi beszereléshez.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
nagyúr
Üdv!
Tök laikusként kérdeznék : hamarosan költözök egy 1.5 szobás társasházba, arra gondoltam hűtő-fűtő klímát tetetnék fel. Egy nagyszoba lenne a lényeg, a többi ajtó félig nyitottan kapná a meleget-nem lényeg, de így lesz.
A szomszéd városban van cég, aki csinálná, sok pozitívjuk van-csak az.
Bízzam rájuk a felmérés során, amit mondanak, ajánlanak fogadjam el? Sok gépet látok a honlapjukon, de nem értek hozzá, jó lenne a fűtése erősebb lenne, inkább az a lényeges opció. Nyáron néha hűtés.
Jöhet minden okosság, hogy mire figyeljek amikor kiérkeznek megnézni a helyet.
Az összefoglalót olvasgattam, de ahogy írtam, ez nekem kínai.
Köszi előre is a segítséget. -
TeeJay
félisten
válasz Reggie0 #81443 üzenetére
Már párszor leírtam hogy a beltérit vízszintre rakjuk és a csepptálca lejt úgy hogy mindkét oldalon ki tudjon folyni a víz. Az hogy bal vagy jobb oldalt menjen a szaki dönti el.
Ha bal oldalon vezetjük ki a rézcsövet akkor jobb oldalon illik indulni a cseppvízcsővel, ha meg jobb oldalra megy a rézcső akkor bal oldalról megyünk hogyha takarítani kell akkor ki lehessen hajtani a beltéri alját a faltól.
Ha bal oldalon van a lyuk és bal oldalra kötöd a cseppvíz kivezetést akkor feszülni fog egyből a cső és nem tudod hajtani. Hívtak már ki ilyen klímához ahol szimplán a cseppvízcső mozgástól leugrott a csonkról a cső és folyt a víz a beltéribenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
válasz Mikulásbá #81478 üzenetére
A lényeg hogy Daikin vagy Mitsubishi legyen
Fűtésben nem nagyon fog a szomszéd szobát is kifűteni klíma, hűtésben működhet.
1,5szobásra 3,5kW-os általában elég de ha csak néha néha kapcsolod be akkor inkább ne is vegyél klímát.Ma is hívott egy hölgy hogy a fiának másfél szobás lakásba kellene még egy klíma mert van egy Polar neki de este bekapcsolja és meleg van. Vissza kérdeztem hogy miért nem megy egész nap a klíma? Hát mert inkább szellőztet
Gondold át és úgy válasszMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
TeeJay
félisten
Minden klímán van két oldalt cseppvíz kivezetés, 16-os belső gégecső pont rá szorul, gyárilag meg az a kis bilincs fogja amit el kell fordítanod utána tudod lehúzni a csonkról.
Olymindegy melyik oldalon folyik ki a lényeg hogy a beltéri vízszintesen legyenMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
this is life
Ármester
válasz isti732712 #81459 üzenetére
Ha már kérdések, és válaszok [link] <--- yotube videó
Amikor Bell feltalálta a telefont, már volt egy nem fogadott hívása Chuck Norris-tól
-
nagyúr
válasz TeeJay #81480 üzenetére
Nem értem-akkor most éjjel nappal mennie kell a klímának? A hűtő sem megy állandóan, ha keveset nyitogatják, csak párszor kapcsol be naponta.
Ahol vagyok, ott az irodában van klíma, péntek délután kikapcsolják, hétfő reggelig nem megy egyáltalán.
Kb. 300 órát vagyok szolgálatban egy hónapban, arra gondoltam, hogy mielőtt haza indulok, távolról felvenném a klímát, hogy valamennyire befűtsön.
Persze amúgy csak lejjebb lenne véve, pl. 16 fokra.
Nyáron ugyanez, csak hűtésre-ha kell. (tavasz-ősz, amikor közepes hőmérséklet van, akkor kevesebb megy-ahogy gondolom mindenhol)
Így terveztem ... -
csabi0805
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Ezen a távirányítón a Cold plasmat hogy lehet bekapcsolni?
[kép]Valami kombinációja van neki két gombot kell megnyomni úgy emlékszem de nem tudok rájönni hogy melyik az.
-
arnyekxxx
veterán
válasz Mikulásbá #81484 üzenetére
A hűtő egy netto höszigetelés belsejében levő néhányszáz liternyi levegő.
Az épületek sok légköbméter, átmelegedő falakkal amiket aztán sokkal nagyobb meló visszahűteni mintha eleve nem is melegednek fel.
Péntek délután kikapcsolják az irodában a klímát, hétfőn pedig megfázik a Mariska a jeges orkántól amit rátol a klíma, hogy kompenzálja a hétvégi felmelegedést ahelyett, hogy menne hétvégén is a klíma alapjáraton aztán hétfőn már az jégviharmentes hűvös épületbe érkeznének a jómunkásemberek
-
Lorden
senior tag
-
-
Reggie0
félisten
válasz Mikulásbá #81484 üzenetére
Igen. Ezek a klimak nagyon okosak, mindenfele homerok vannak benne es maguk tudjak mikor mennyire kell menniuk ahhoz, hogy az altalad kivant homerseklet legyen. Ha nincs ra szukseg, mert nincs meleg, akkor magatol le is fog allni. Telen a kazant sem kapcsolgatod ki-be, hogy mikor kell rafutenie es mikor nem.
[ Szerkesztve ]
-
leslieearth
tag
sziasztok!
2 db 20-25 m2 területű szoba (klasszik kádár-kocka szobái) keresek csak hűtésre 2,5 kW-os klímát. ház 15 cm grafitos szigetelésű, ablak 3 rétegű, padlás szigeteletlen. fontos, h csendes és takarékos legyen. 4 van amit kinéztem, nálam ez a sorrend ebben kérnék tanácsot, vagy egy felsorolásban nem szereplő titkos favorit 300e jó magyar forintig?
1. Gree Comfort pro
2. Syen muse vagy Charm
3. Midea Extreme Save pro
4. Daikin Sensiravolt már hasonló kérdés, de érdemi választ nem találtam. gree az a+++ nagyon jó seer-értékkel, ár sem vészes. Syen detto. Midea árban már eléggé a teteje, viszont állítólag nagyon halk. Daikin meg csak azért, h legyen egy japán is, 270 körül ugyan már van FTXC25C / RXC25C SENSIRA ( vagy éppen még van), de ugye belépő szint.
köszi mindenkinek a választ!
[ Szerkesztve ]
-
isti732712
aktív tag
válasz this is life #81482 üzenetére
Vágom
-
MaxxDamage
félisten
válasz TeeJay #81492 üzenetére
És mi van akkor ha kikapcsolt állapotban a beltéri vizet "rejt" / tartalmaz?
Ez mennyire normális?Ma levettem a tetején lévő szűrőt és zuhany alatt kimostam (volt rajta azért kosz szépen!) és a radit levegővel lefújtam (olyan fél+ bar nyomás kb.) és a WiFi egység alatt a víz kicsit spriccelt a levegő hatására...(terelő lapátok között vízcseppek voltak) - ez előtt a termisztor is meg lett igazítva (WiFi egység alatt) és sokat nem ért, szerelő kivi leszek mit fog majd kezdeni vele.🤭
Aztán megszáradt a szűrő és vissza tettem (2 színes kis szűrőt is kimostam/száritottam) és mindent vissza téve inditottam a beltérit.
Kis vizes permet jött ki a gépből.
Majd ment a gép és már 23 fok alatt volt a hőmérséklet a szobában és a gép 25 fokra volt állítva (I FEEL) távirányítón az is aktiválva.Aztán 24-re levettem az értéket (tavkapcson) és kis idő múlva (lekapcsolt a kompresszor) jött is a szag...most tudatosult bennem hogy tutira a viz miatt van és ez szerintem nem normális!
Ez csak észrevétel, tapasztalat...mi a véleményed róla?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Nagya21
addikt
válasz leslieearth #81496 üzenetére
Hali!
Micau HR25......(alias micsu)
Üdv NagyaTelefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció
-
Eclips21
őstag
válasz leslieearth #81496 üzenetére
Ha a hutesi fogyasztas a lenyeg miert valasztottad az alap Syen-t es a Daikin-t a listaba? Tobbihez kepest nem egy takarekos gep.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest