Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
kardkovacsi
senior tag
válasz arnyekxxx #73349 üzenetére
Valóban, akkor nem tudom mi az újdonság. Lehet az igény a magas hőfokra. A R32 tudja az 55-60 fokot? Azért kérdem, mert pont a múltkor nézegettem a Daikin hibrid kazánjait és van két nagyon hasonló modell, egyik R410 a másik R32. Előbbi tud 55 fokos előremenő vizet előállítani utóbbi csak 50-et. Nem tudom ez mennyire gáz függő vagy csak így adta ki ezeknél a berendezéseknél.
-
pjen
félisten
válasz kardkovacsi #73351 üzenetére
Nekem is azt mondta a klímás, hogy fűtésben jobb volt a 410 es.
-
yahagyma
tag
válasz PROTRON #73288 üzenetére
Kedves PROTRON! Elég alaposan utánaszámoltál . 1 lakás 1 mérőhely. kb 50 éves fa mérőszekrényben van jelenleg a 2 mérőóra, ezért kell új 4 szabványos mérőhely. Nálam az időjárás miatti kerekítésekkel évi 100.000 Ft megtakarítás jött ki a H tarifa esetén. A mérőórától indulva minden új, földelőszonda, csövek/vezetékek a falban, túlfeszvédelem, ÁVK, stb...
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
yahagyma
tag
válasz arnyekxxx #73290 üzenetére
Jogos, ez igaz amit írsz! Nem von el nedvességet a klímás fűtés, túl egyszerű nyelvezeten fogalmaztam, de az abszolút/relatív (nem tudom pontosan fejből melyiket) azt csökkenti a fűtés, nem csak a klímás fűtés, hanem más is. Annyira száraz hála istennek az egyés lakás, hogy hiába van szellőztető beépítve, annyira száraz a levegő klímás fűtéssel, hogy kell a párásító a nappaliban, mert enélkül kb 30% körüli volt, erre több hónap alatt jöttem csak rá, hogy mi a "baja" a szememnek, mert ezt az alacsony páratartalmat nem bírja.
Sokan akarnak örökké élni, miközben azt sem tudják, mit kezdjenek magukkal a következő hétvégén...
-
TeeJay
félisten
válasz kardkovacsi #73351 üzenetére
R290-es hőszivattyú 75fokos előremenőt tud ami pl pont jó ám
Mindezt jóval kevesebb hűtőközeg mennyiséggel mivel "hígabb" gáz és emiatt nem is kell akkora kompresszor neki ami pl egy splitnél fűtésben nem rossz dolog hogy jóval halkabbak lesznek mert nem 40bar-t kell előállítani hanem csak 16-17bar-t
Ha meg elmegy a hűtőközeg 1500-ból meg van töltve akár egy PB palackról isMajd kiderül mennyi balfasz szerelő fogja úgy felrakni hogy szivárog és gondolom olyan esetben majd letilt a gép ha az érzékelője propánt szimatol szóval lesznek izgi dolgok
Végülis a PB palack régen gyerek koromban ment lazán a tűzhelyre kötve és én 10évesen bicaj után kötve mentem cseréltetni mégis élek pedig abban 11,5kg töltet van nem 3-400gramm mint egy 3,5kW-os splitbenA gépeket szikramentesre csinálják meg gondolom le lesz szigetelve az elektronika rész hogy a propán sehol ne tudjon megülni.
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
ecaddsell
aktív tag
-
elfelejtette
veterán
válasz TeeJay #73356 üzenetére
"én 10 évesen bicaj után kötve mentem cseréltetni mégis élek pedig abban 11,5kg töltet van"
Azóta javult a helyzet, mióta hatósági áras, mivel már nem 11,5 kg töltet van benne, csak 10,5 kg, így arra nem vonatkozik a hatósági ár. Erről mindig az itteni Samsung A53 teszt alcíme jut eszembe: Kevesebbet többért"."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
-
elfelejtette
veterán
Hát azért erre kíváncsi leszek, pár év múlva milyen áron adják majd őket, és milyen lesz a tényleges teljesítményük.
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Nikaré
őstag
válasz elfelejtette #73361 üzenetére
Majd rányomják a zöld+++ kitalált logot és jó marketinggel 50%. felárral adják!
-
-
rajzol01
tag
válasz Lorden #73311 üzenetére
Sajnos nem sikerült, tegnap voltak a klímások karbantartani, nekik sem sikerült.
más : napközben ha nem vagyunk otthon (8-16h )illetve éjszakára le szoktuk kapcsolni a készüléket. De a szakik azt mondták menjen 0-24ben, max vegyük vissza kicsit a hőmérsékletet. Szerintetek is menjen folyamatosan?
köszönettel. -
addikt
igyekeztem vissza keresni a topic-ban, de az utóbbi egy évben nem volt válasz csak kérdés Hitachi Dodai-val kapcsolatban
hátha most nekem sikerülviszonylag kicsi helységbe (8,5 nm, standard 2,60 belmagasság) szeretnénk valami kicsi hűtő-fűtő klímát
egy klímánk már van a nappaliban, egy 3,5kW Daikin valami (FTXC?) amivel egyébként meg vagyunk elégedve, de talán overkill lenne annak a mérete, ezért keresnék kisebbet (az se baj, ha a beltéri fizikálisan is kisebb)így jött szembe a Hitachi Dodai [link]
viszont ez árban ahogy nézem kb egy szinten van a Daikin-el ( [link] ) az viszont nagyobb. lesz különbség fogyasztásban, hangerőben, bármiben, ha egy nagyobb klíma dolgozik abban a kis helységben?
a legszebb egyébként ez a Midea lenne [link] kérdés, hogy jó is, vagy csak szép?
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
mrmft
senior tag
válasz f4lcon #73370 üzenetére
Nem kell akkora legkobmeterre 3,5kW.
Hitachi supportja kerdeses.
Breezeless E, ha Mideabol ha ezt a szeriat nezed, ujabb. Akcios is volt amikor utoljara neztem. Pofas az uj is eloben, szep matt feher, jo is. Tenyleg nem csinal huzatot. Ilyen kis helysegben ez kulonosen elonyos lehet. -
Árpi001
senior tag
Sziasztok.
H tarifát szeretnék,ezért 2022.11 hóban elkezdtük az igénylését, és még kértünk hálózat bővítést is.
Daikin FTXF35C RXF35C klímák lettek telepítve.
Tegnap kaptam egy levelet az EON tól.."felhasználási hely teljesítménybővítés szerződéskötésével kapcsolatosan
tájékoztatjuk.
A FTXF35C RXF35C hőszivattyú készülék típus nem szerepel az elfogatható hőszivattyú listánkban. A
szerződés megkötéséhez a készülék termékkatalógusát szíveskedjen Társaságunk részére megküldeni."Ez tévedés lehet ,vagy tényleg gond lehet ezzel a klímával?
A Föld a Naprendszer elmegyógyintézete.
-
csƵ
addikt
Üdv!
Jelenleg 1db 3.5kW-os Daikin Comfora van a nappaliban H-tarifán, amivel kb. 40 m2-t fűtünk. Ami elég is lenne, ha nem lennének -10 fokos hetek. A szobákban elektromos panel van, ami nincs bekapcsolva, csak a legszélsőben. De köszönet a 70Ft/kW árszabásnak, így már nem tetszik a hóvégi számla.
Azt találtam ki, hogy a legszélső szobába átraknám a 3,5kW-ost, és a nappaliba tennék egy 5kW-ost.
Kérdés, hogy mit ajánlatok? Ahogy látom, brutál elszálltak az árak. 3 éve valami 300k körül volt a mostani klímám. -
addikt
azért ha pusztán az esztétikát nézzük, a Breezeless E nincs olyan szép mint a sima Breezeless
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
csƵ
addikt
válasz Lorden #73376 üzenetére
Mivel a szélső szoba északi oldalon van, ezért oda mindenképp raknék klímát, mert 18 fokra volt állítva ebben a hónapban a panel, és rögtön +20k lett a villanyszámla.
Így szembe fújna egymással nyitott ajtó mellett.
A 40m2 úgy jön ki, hogy a nappali 30m2, de nyitva van a 10m2-es hálószobánk ajtaja mindig.[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
Az 5kW-os kültéri az elég hangos még japánból is. És csak nagy beltéri ventilátor fordulat mellett tudja leadni a max hőteljesítményét, szóval a beltéri is hangos amikor "rendesen" fűt - ezt érdemes figyelembe venni.
-
Lorden
senior tag
Akkor a 40nm és lényegében inkább két szobából jön össze, egybenyitva.
Nem egyszerűbb, ha a hálóba raksz akkor egy 2,5-öst? 2kw-t -7 esetén bőven lead egy 2,5-ös is. Mekkora panel van most ott?
Jobban is jössz ki, mert ha nem te vagy ismerős rakja át, akkor átrakásért általában teljes árat számolnak fel, de találkoztam olyan céggel, aki drágábban csinálja, mint egy újat. -
PROTRON
addikt
Engem az érdekel, hogy vajon a régi tervezésű Fuji 12LTCA-t át lehet majd egyszerűen állítani arra, hogy ilyen gázt fogadjon...mármint mechanikailag van-e lehetőség, vagy a fél gép szétszedése miatt több 100ezerbe fájna a művelet...
Az hogy ha évente után kéne tölteni az nem zavarna, max beépítik a takarítási árba...Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
csƵ
addikt
válasz Lorden #73380 üzenetére
A hálószobát nem fűtöm külön, ott 1,5kW panel van. Teljesen jó ott a hőfok alváshoz meg főleg. Kb. 2 fokkal van hűvösebb, mint a nappaliban.A túlsó szoba a gázos, mert ott van nagyon hideg. Jelenleg nincs lakója, de ha jön a gyerek, akkor kell a jó hőfok.
2 éve már le kellett szedni újravakolás miatt a külső egységet, akkor 30k volt a visszarakás. -
Sumi
aktív tag
2 év alatt sokminden történt, pl. a kormány ugye belenyúlt a rezsicsökibe, és emiatt sokan áttértek gázról hőszivattyúra - ami nagyon nagyon megdobta a hőszivattyú telepítési árakat - mindenki hirtelen klímásnak is állt az országban, hogy azonnal meggazdagodjon. Manapság inkább 100k körül van egy ilyen áttelepítés.
[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
válasz kardkovacsi #73381 üzenetére
Változó, Mitsu AY-nél pl. ugyanaz van az 5kW-osnál, mint a kisebbeknél.
-
mrmft
senior tag
Parapetet tetoterbe szoktak rakni ahol nem fer el mas, mert jelentos felara van.
Ar fuggo mi az ajanlott. Kizarolagos klimas futesnek: Mitsubishinel VEHZ es VGHZ szeriak, ha nem faj az ara, jobbat nem nagyon kapsz. Kiegeszito futesnek AP esetleg HR ha csak atmeneti idoszakra kell. Daikinbol prefera, atmeneti idoszakra comfora azaz amid mar van. Egy alaprajz segitene, hogy mit es hova, valamint leiras a falazatrol, szigetelesrol. -
mjani1172
addikt
És mi a különbség az ap és az ay között?
Nem jobb az új? -
csƵ
addikt
válasz szabolcs1975 #73395 üzenetére
50 centis vályog fal. A födémen 20 centi szigetelés, a padló alatt 11cm.
Kérdés: a 2,5 és a 3,5kW között mekkora különbség hangban, szélzajban?
Új hozzászólás Aktív témák
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Opel Insignia Full extra! Ezt érdemes megnézni és elolvasni a hirdetést !
- HONEYWELL HR92EE rádió frekvenciás radiátor termosztát 3db
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Mebby 2in1 Baba és csecsemőmérleg
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest