- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rap, Hip-hop 90'
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: SYNTHONY - Darude Sandstorm (Live from Melbourne)
- GoodSpeed: AdGuard Family Plan: Lifetime Subscription akár 9 eszközre!
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
válasz
elfelejtette #74330 üzenetére
Igen, aznap letérdelt az erőmű, miattam kezdték el építeni Paks2-őt 😆
-
Nikaré
őstag
válasz
elfelejtette #73361 üzenetére
Majd rányomják a zöld+++ kitalált logot és jó marketinggel 50%. felárral adják!
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #73343 üzenetére
Nem. Még a CO2 vel működő hűtő gépekkel is foglalkozott, int lehetőség.
-
Csavarhúzós
újonc
válasz
elfelejtette #73265 üzenetére
Az Eurovent az SCOP számítás szabványát követi. Erről írok majd bővebben. A lényeg, hogy a gyártó megad egy -10 fokra értelmezett hőigényt, hogy arra kívánja minősíttetni a klímát (Pdesign). Ez 16 fokig lineárisan csökken - a modell szerint kinti 16-nál nem kell már fűteni. Átlagos klímazónánál 4 mérési pont van, amik az Eurovent-adatbózisból lekérhetők. -7 +12 a két szélső. Ezeken a pontokon az ahhoz a hőmérséklethez tartozó számított hőigényt kell kivenni. Ha nem tudnak beállítani olyan kicsit, akkor egy képlettel figyelembe veszik a kapcsolgatás veszteségét. Ha nem tudnak beállítani olyan nagyot, azaz nagyobb P(design)-t adtak meg, mint amit a klíma tud, akkor elektromos segédfűtéssel számolnak (COP=1) akkor is, ha az nincs a klímába építve.
-10 től +15-ig minden hőfokra meghatározzák az COP-t extrapolációval és interpolációval. Utána a Strasbourgra jelemző hőfokgyakorisági-görbe alapján számítják az SCOP-t.
(Néhány esetben magam sem értem a dolgot, pl. Midea Oasis+ legkisebbjénél -7-re írja a bivales hőfokot (amikor pont egyenlő a hőigény a klíma hőleadásával), de közben ott van a Tclrun, ahol látszik, hogy -10-ben is hozza a P(design)-t. )
Tehát a lényeg, hogy az Euroventben lévő teljesítményadatok hőigények, nem tényleges teljesítmények. Lehet hogy annyit se ad le (a bivalens hőfok alatt), lehet hogy nem tud olyan keveset leadni, és kapcsolgat.
-
RudY
addikt
válasz
elfelejtette #73272 üzenetére
Most sem érdemes általánosítani a kínai gyártmányokat. Azok a típusok nem kapnak Euroventes certifikációt, amelyek gyári adatait a legjobb indulattal sem tudják reprodukálni, még megközelítőleg sem, sőt, az EU-ban elvárt minimum követelményeket (hatásfokot) sem tudja a berendezés. Nem sok ilyen van manapság, de azért előfordul.
Egyébként megtalálható náluk a teszteléseik ismertetője is (pdf) [link] -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
elfelejtette #73270 üzenetére
mert az eurovent nem a maximális teljesítményt közli (gondolom), hanem valami nominális értéket, ahol várhatóan használni fogod.
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
elfelejtette #73267 üzenetére
mert jellemzően nem maximális teljesítményen használod, és hatékonysági mutatók (cop/scop) így nem lennének relevánsak, mert ha megnézed a felvett teljesítmény növelésével erősen romlik a hatékonyság (a felvett teljesítmény és a fűtési teljesítmény hányadosa)
-
szabolcs1975
aktív tag
válasz
így néznek ki a maximális teljesítményszintek(tc) különböző felvett teljesítményeknél(pi) és hőmérsékleteken daikin perfera ftxtm40r/rxtm40r esetében. Jól látszik, hogy a külső hőmérséklet csökkenésével romlik a maximális fűtési teljesítmény
tehát a kérdésedre a válasz ebben az esetben:0/20 fok: 6.45kW
-25/20 fok: 'csak' 4kW fűtési teljesítmény. -
szabolcs1975
aktív tag
válasz
de ezek nem a maximális teljesítményszintek ....
-
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #72506 üzenetére
Őszintén megmondom fogalmam sincs
-
beers
addikt
válasz
elfelejtette #72506 üzenetére
Mik a tünetek, ha nem vált át?
-
lasz10
junior tag
válasz
elfelejtette #72488 üzenetére
Nekem is Pestről hozták a Windyék, a helyi klímás boltos azt mondta, hogy a Gree az első, a Daikin is csak egy almárkájuk.
Persze alig fértem be a boltba a raklapon álló Gree, Syen és hasonlók miatt.
-
Csöves
őstag
válasz
elfelejtette #72481 üzenetére
Ráadásul meztelenül alszom.
-
lasz10
junior tag
válasz
elfelejtette #72456 üzenetére
Konkrétan mennyi? Csak összehasonlítás miatt kérdezem, nekem az október-november kwWh így néz ki:
2021: 133-164
2022: 77-163
2023: 31-140 -
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #71996 üzenetére
Persze újnyi vastag vezetékek kellenek.
-
válasz
elfelejtette #71787 üzenetére
Ha 6kwh fölé megy a napi átlag/ hó akkor a gáz éri meg. Azt már kiszámoltam. Persze ami maradt októberben 120 nem elhasznált kwh az mind feltolhatja az átlagot. Átvihető a többi hónapra.
-
válasz
elfelejtette #71781 üzenetére
Gázos van, de ott a leolvasás minden hó 15. Nem úgy mint itt hó végén. Nem lenne valós.
-
válasz
elfelejtette #71778 üzenetére
Nekem ez az első ilyen adatom, nem tudom letenni, hogy ez jó vagy sem. De másképp fűteném ha újra kéne, sokat kísérleteztem és ment amikor nem kell.
-
dudrob
tag
válasz
elfelejtette #71612 üzenetére
Lehet a kínai colostokkal mérte a wattot
-
dudrob
tag
válasz
elfelejtette #71606 üzenetére
Eszerint nem tud az annyit..Se a Nordic [link]
-
Rommel6600
őstag
válasz
elfelejtette #67797 üzenetére
Nekem áprilisban jött email az MVM-től, hogy diktáljak. Nem értettem, mivel januárban váltottam 11havi éves általányra, de megnéztem visszamenőleg a számlákat, és tényleg nálam (valamiért) áprilisban van a "leolvasás", majd májusra már az elszámolószámlát kaptam. A következő "leolvasás" azaz diktálás, jövő áprilisban lesz majd esedékes.
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #67799 üzenetére
Nem tudom mi a jó, nekem nincs ilyen gondom.
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #67797 üzenetére
Nem tudom. Én diktáltam, kemény.5 perc.
-
Jolida
tag
válasz
elfelejtette #67773 üzenetére
EON tarifaváltozásra való hivatkozással küldte ki az app-on a diktálási lehetőséget.
Tartok tőle, hogy nem árcsökkenés lesz. -
PROTRON
addikt
válasz
elfelejtette #67775 üzenetére
Nekem amúgy 4 éven át nem küldte ki az ELMŰ rendszere emailben a számlákat, pedig be volt állítva hogy emailben kérem. Zökkenők mindenhol lehetnek, ellenben nekem is minden hónapban értesített hogy diktálhatok ha akarok.
-
PROTRON
addikt
válasz
elfelejtette #67773 üzenetére
Mióta van "H" tarifád?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #67769 üzenetére
Nekem márciusban volt a diktárási időszakom, meg is csináltam 5.-én (leolvasó általi leolvasásként szerepel, a telefonos appal csináltam) de most is azt írja az eon online, hogy diktálási időszakom van.
nekem gyanús, hogy nincs a helyzet magaslatán a rendszer.
-
válasz
elfelejtette #67378 üzenetére
Akkor az más sztori, de mintha írtad volna, hogy nem stabil az elektromos hálózat nálad....
-
válasz
elfelejtette #67374 üzenetére
Egy ilyen hiba miben jelentkezik? Hibás működés vagy veri a kismegszakítót?
-
RudY
addikt
válasz
elfelejtette #67191 üzenetére
Nem kötözködés és nem valami vagy valaki ellen szól, de az ilyen kis áramkimaradásokat - a jelek szerint - jobban bírja a Fujitsu, mint a Pana?
-
seolwon
tag
válasz
elfelejtette #67191 üzenetére
Minőségibb darab volt, de tönkrement gyorsan és az új is esélyes hogy tönkremenne? Akkor miben volt minőségibb?
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #67189 üzenetére
A panát nem tudtál megint panára cserélni?
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #67146 üzenetére
Nem kell, hogy vágyálom legyen az elektromos tűzhely, én 30 ezerért vettem az enyémet a vidéki házikóba, régebbi Bosch kerámialapos, nem a mostani, flexindukciós 700 ezerért, de majdnem ugyanazt tudja, a sütője legalábbis. Annyi hibája volt, hogy a jobb első főzőlap nem működött, de 180 fokkal elfordítva építettem be, és a nem működő kerámiahelyre tettem az indukciós WMF Kultx mono-t. 90%-ban úgyis csak azt használom, sütni pedig a Panasonic mikróban sütök a pizzától a kenyérig mindent, a Bosch csak akkor kerül bevetésre, ha 2 tepsivel kell egyszerre, vagy ha konzerveket pasztőrizálok.
-
gya/352
tag
válasz
elfelejtette #67148 üzenetére
A csucsfogyasztas is ra van irva a gep adattablajara. Altalaban olyan 1800-2000 W korul szokott lenni.
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #67148 üzenetére
veszel egy fogyi mérőt, indítasz egy jó forró pogramot és nézed mennyi a max áram felvétel.
-
rígel
őstag
válasz
elfelejtette #66371 üzenetére
Honnan tudod, hogy milyen klíma, és milyen szerelési igény van az ajánlatban, hogy ennyire biztos vagy benne hogy át akarják verni? Ha nincs ablak, akkor valszeg külső fal sincs a közelben. Simán lehet annyi, átverés nélkül.
Más kérdés , hogy 8 m2-es szobába, aminek ráadásul külső fala sincs, tehát a hőveszteség se lehet nagy, nem létezik optimális teljesítményű klíma. Oda minden túlméretezett lesz. -
Vesa
veterán
válasz
elfelejtette #66371 üzenetére
Egy nagyon korrekt cég volt, ők szerelték az előző két klímámat is, és meg voltam velük elégedve maximálisan -a hírük is jó, rengeteg pozitív értékeléssel a neten-. Nyilván ez egy Fujitsu klíma, ami drágább, de a 600k így is sok, még akkor is, ha némi csövezés kell, mert nem annyi a történet, hogy egyik falra beltéri, kívülről meg a kültéri (kb. 3-4 méterre kell elvinni a kültérit). De az ajánlatban a készülék önmagában 340k, amit én értek, hogy ennél a gyártónál ez ennyi, csak nem biztos, hogy nekem ide kell ez a minőség. A másik 2db Fujitsuval nagyon elégedett vagyok eddig, kiválóan tolták a nyáron is és csendben és oda nem is sajnáltam mert nappali+a fél házat hűtik. Itt viszont csak egy kicsi szobáról van szó, ami nyáron elviselhetetlenül meleg.
Ez a cég viszont nem nagyon forgalmaz mást, csak a még drágább Toshiba-t, szóval akkor valami más megoldás után kell néznem.
-
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #66363 üzenetére
-
PROTRON
addikt
válasz
elfelejtette #66356 üzenetére
Nekem a távirányítón van ilyen gomb hogy: "Outdoor unit low noise"
Lehet csak a fuji mérnökei voltak ilyenek...Alapvetően az adatlapot kéne áttanulmányozni, félig a marketing bullshiten átrágni magad...
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #66310 üzenetére
Havi átlaghőmérsékletek Debrecen Repülőtér
2022 január: -0.3 fok
2023 január: 4,9 fok
Ez azért jelentős tétel, akárhogy is nézzük, nekem COP-ban kb. 25%, 4,8 vs 6, falon keresztüli hőveszteségben pedig kb 720/480 Watt, 20 fokra állított belső hőmérsékletnél (0,6x10x80, illetve 0,6x15x80), B30+ 5 cm. eps-sel. -
luciferk
senior tag
válasz
elfelejtette #66286 üzenetére
Milyen tipusú klíma, mekkora helységet fűt?
-
freeknight
őstag
válasz
elfelejtette #66306 üzenetére
Ez szép is jó, de nem is tudom mikor volt ilyen enyhe telünk, vagy valaha volt-e egyáltalán. Nálam ez önmagában úgy 20-30%-ot spórolt úgy hogy semmi más nem változott.
Szóval szép érték, de ez nem csak a szigetelés+ablakcsere hatása, sőt, talán most ez volt a kisebb arány a csökkenésben. -
törölt tag
válasz
elfelejtette #66291 üzenetére
Nekem nem akar kijönni a matekod, ha 5cm eps a homlokzaton megfelezi a fütési költségeket, és a homlokzati hőveszteség a ház hőveszteségének az egyharmada, akkor hogy van ez? Vegyünk egy egyszerű példát, 100.000 Ft volt a fütési költség, ebből 33.333 a falak sara, 33.333 a födém, a többi is 33.334. Ahhoz, hogy az 50%-ot az 5 cm. eps a falakon megspórolja, akkor a homlokzat nemhogy 0 hőveszteséggel kellene hogy bírjon, hanem még tetemes mennyiségű hőenergiát is kellene termelnie.
Szerintem az 5 cm. eps a falakon át távozó hőenergiát felezi meg, és a teljes fűtési költséget nézve kb. 15-20% lehet. -
bb71
őstag
válasz
elfelejtette #66288 üzenetére
Nem elfelejtette-nek címezve! véletlen rá válasz gombot nyomtam...
Kicsit off:
cégnél új épület fűtésére egy Daikin - bazi nagy - hőszivattyú került telepítésre egy éve.
Tény: a fővállalkozó által hozott alvállalkozók katasztrófális minőségű munkát végeztek minden szakterületen szinte... így várható volt, hogy a hőszivattyú elromlott. Mikor, december-januárban, hogy érezzük, hogy nem megy. Valami fémforgács volt a nem tudom hol...
Olajat cseréltek benne többször is - ezt már a Daikin Mo. márkaszerviz emberei - 3 autóval voltak kint napokig.
Megcsinálták 2 hete - király... múlt hét hétfőn nem ment ismét: valami feszültségkorlát túl alacsonyra volt állítva - ezt maga a Daikin szervizesek állították...
Most, hogy már megy, sem lett a barátom, mivel nem ad olyan melegérzetet a plafon klíma, mint egy radiátoros rendszer...Szumma: kell nekem split klíma, vagy hőszivattyú? Nem biztos...
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #66288 üzenetére
Én meg abban a hitben voltam, hogy legalább 10 cm szigetelés a homlokzaton + a födémen a szabadon álló ház hőigényét kb. megfelezi. 10x10 méteres ún. kádárkockánál, B30-asból, 0 födémszigetelés vs körbe 10 cm eps.
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #66286 üzenetére
Szia, gondolom a szigetelés a fő oka, bár ahogy a COP adataimat nézem, +7 fok 6,6, +2 fok 5,1, -7 fok 3,6, ebből is lehet különbség, amellett hogy 20, vagy 30 fok a külső/belső hőmérséklet közötti különbség.
-
marcusa
addikt
válasz
elfelejtette #65962 üzenetére
Én is tavaly tettem 12cm grafitost az északi oldalra, 8cm-t a délire és kicseréltettem a nyílászárókat, nekem kb az előző fűtési szezon 40-ára esett vissza a fogyasztásom, kevesebbet fizetem most a drágább árammal, mint tavaly a teljes rezsicsökkentettel
Persze az is igaz, hogy jobb az idő mint tavaly, de akkor is határozottan javult. Fontos a szigetelés. -
törölt tag
válasz
elfelejtette #65629 üzenetére
De, ez volt a kérdés, magának rakott fel Pesten klímát tavasszal, irreleváns, hogy hány fok volt Bivalytosznádon, gondolom nem vitte le oda hajnalban kipróbálni -10 fokon.....
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #65627 üzenetére
Viszont az sem életszerű, hogy valaki Pesten lakik, és Zabarban szerel magának klímát hajnali 5-6 között, majd kipróbálja.
-
kalapacsolok
senior tag
válasz
elfelejtette #65452 üzenetére
Fujitsu ASYG12KPCA / AOYG12KPCA 3,4kW inverter, extra szűrő
Arra gondolok, hogy ha az befagy, lassan olvad ki és nem tud hamar kicsöpögni a víz. -
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #65029 üzenetére
A födémre tegyél szigetelést, az a legjobb szerintem.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #65029 üzenetére
Meg az, hogy a tavalyi október/november hidegebb volt mint az idei.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
elfelejtette #64897 üzenetére
Köszi!
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
elfelejtette #64895 üzenetére
Mit jelent az IP és mit jelent a TC
Illetve mit jelent a CWB? -
PROTRON
addikt
válasz
elfelejtette #64893 üzenetére
Laikusként az itt folytatott diskurzusból azt vettem ki hogy amit most nézel táblázatot, abban nem a maxiális leadható fűtési teljesítményt írják ki, hanem azt a pontot ahol még pont eladható a COP érték a nagyérdeműnek.
Ha folyamat turbo 30+ fokra állítva használod azaz folyamat maxon hajtva, ott lecsökken az aktuális COP-d, tehát rosszabb lesz a fogyasztásod. De attól még tudja azt az értéket, csak csúnyán fest ha az energiahatékonysággal agyonmarketingelt klímánál beesik a COP 1,8 alá.Aztán nílván van egy szélső érték, aminél adott külső hőmérséklet mellett nem fog tudni többet kiadni magából beltéri fűtési teljesítmény terén, akkor meg minek tekerje még feljebb a kültéri ventilátort?
Tehát adott mínusz x fok külső hőmérsékleten pl 1600W villamos teljesítmény mellett 2,1-es COP-vel lead 3360W fűtési teljesítményt.
Fel tudod tekerni 1800W-ra a villamos teljesítmény terén a belső berendezéseket, de ott mondjuk a saját műszaki korlátjai miatt beesik a COP-je 1,86-ra, azaz ugyanúgy 3360W fűtési teljesítményt fogsz tudni kiszedni, csak cserébe 200Wh-al többet fogyasztasz. -
Alpenjunge
kezdő
válasz
elfelejtette #64808 üzenetére
Amit novemberben fogyasztanak a klímák azt szorzod meg héttel és kb. az az egész szezon?
Azzal ki tudnék békülni
itt Ausztriában 2900kwh-ig van ársapka.
a klímákat a lenti lakás órájára kötöttem mert azt még nem használjuk egyáltalán.
Ezzel a módszerrel 2170kwh jön ki két klímára.
amivel a tavalyi szezonhoz képest több mint 4000kwh spórolnék. -
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #64795 üzenetére
Ez a PFC hiba a klímáé vagy a hálózaté?
-
mjani1172
addikt
válasz
elfelejtette #64802 üzenetére
Igen, én így számoltam.
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #64795 üzenetére
Nekem még az elődje van.
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #64792 üzenetére
Neked is panád van? Lányomék Genex multija, igaz csak hűt, de 8 éve megy hiba nélkül.
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #64790 üzenetére
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #64790 üzenetére
Igen az én 5 panám nyolcadik éve ilyen.
-
seolwon
tag
válasz
elfelejtette #64451 üzenetére
Mekkora teljesítményen megy?
Nálunk a venti éjszaka is auto-n van. A leolvasztás hangja zavaróbb tud lenni, arra már ébredtem fel. A venti nem zavaró. -
seolwon
tag
válasz
elfelejtette #64374 üzenetére
Így már befűti a házat?
-
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #64374 üzenetére
Hól laksz, hogy -25 fokos levegőt tud beszívni a klímád?
-
mjani1172
addikt
válasz
elfelejtette #64308 üzenetére
Ahogy többen írták, 99% hogy a födém nincs szigetelve, ott megy el a meleg.
A klímát pedig 24 fok fix 2 es sebességre kell állítani, nálam ez vált be legjobban.
Beállítotram a 21 fok automatát, semmit nem ért,,. közelébe sem volt. Azóta kísérletezgetek.
Nem tökéletes, én sem ilyen megoldásban gondkodtam, de ez van. -
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #64334 üzenetére
mennyivel bonyolultabb 25-23 fokot állítgatni a klímán mint 22-20at ?
-
Tikakukac
titán
válasz
elfelejtette #64334 üzenetére
Megírod rá a programtáblát és a távkapcsot akár a kukába is rakhatod.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #64332 üzenetére
Azért ha feleannyi áramból ugyanolyan hőfokot csinál az azt jelenti, hogy működik a szigetelés. Tekerd fenntebb a klímát. Ha 25fokra állítva csinál 22-t akkor állítsd 25re.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #64327 üzenetére
mármint a klíma saját szenzora ez vagy az amivel te méred a szobádat? mert a szenzor akár mérhet rosszul is.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #64312 üzenetére
Lehet praktikusabb lett volna a klímacsere árából vastagabbat szigetelni, csak a nikecell árával drágább a 10centis mint az 5, a dübel a háló a ragasztó az állvány a szerszámok ugyanannyi (na jó, a hosszabb dübel pár forinttal drágább) Egyébkét egy dolog, hogy hány fok van, ugyanannyi áram is fogy ehhez a hőmérséklethez vagy az azért csökkent?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #64301 üzenetére
Nem tom, én azt olvastam itt nemrég, hogy a japán klímában az a szuper, hogy langyoslevegővel fűt, nem úgy mint a szar kínaiak amik a forrót tolják magukból.
ironia off
Gondolom a klimád azért 35fokos levegőt tol mert azt hiszi, hogy már elérte a magadott hőmérsékletet s csak szintentart. Ezért mondtam, hogy tekerd fel 5 fokkal magasabbra.
-
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #64320 üzenetére
Hívd vissza aki telepítette, valami nem jó azzal a géppel. És ha turbót rányomod milyen hőfokon fújja?
-
Aszi123
tag
válasz
elfelejtette #64320 üzenetére
És nincs ezekben egy belső hőmérő kompenzáció? Mert ha van nyert ügyedvan.
-
feco70
senior tag
válasz
Megnézted a kinti csövezést, nincs lefagyva?
-
Aszi123
tag
válasz
elfelejtette #64316 üzenetére
Valszeg nagyon kevés/ vagy nem jó kivitelezés/ nem megfelelő anyag. Jól teszed, ha ahhoz nyúlsz. A nyílászáró csere ekkora méreteben rezsin észrevehetetlen, komfortban viszont sokat hoz. Öt cm a falon, bár ár értéken messze a leghatékonyabb, de sokra nem mész vele az fix
-
Tikakukac
titán
válasz
Ha zero változás van akkor hőkamera kell neked, mert a gond nagyobb, mint gondoltátok.
Csak mértéket mutatva: régi ablak maradt a fronton, de ki lett szigetelve szilikon bemart rendszerrel, lichthof ajtót és ablakot cseréltem műanyagra és klíma van idéntől nem infra és norvég panel. 2 hónap alatt fizettem fele annyi villanyt, mint tavaly 1 hónapban.
Az azért indikátor
-
Arni9010
aktív tag
válasz
A födémen van valamennyi szigetelés?
-
Tikakukac
titán
válasz
Akkor nagyon ne csodálkozz, ennek a triplája kéne és na az segítene.
-
törölt tag
válasz
elfelejtette #64299 üzenetére
Sajnos az utólagos szigetelés nem olyan, mintha az ember 0-ról kezdve összerakna egy passzívházat; nekem se látszik a szigetelés és nyílászáró csere eredménye, és a klímám november közepéig, 19 fokra állítva tartotta a 19-20 fokot, utána 16-17 lett belőle. Felvittem 22 fokra, így tartja a 19-et a klímától távoli helyeken is. Van flir kamerás mobilom, látom hol tűnik el még meleg, elég neki egy ereszcsatornányi rész.
Jó, rákölthetnék még a szigetelésre pár milliót, de az se ennek az Istennek az idejében térülne meg, napi 2-3 kWh megspórolásával, ami egy csúcs fűtős klímával olcsóbban elérhető.
-
Tikakukac
titán
válasz
Azt látom, hogy ez egy fal, a rétegrend és a felhasznált anyagok érdekelnének
-
Tikakukac
titán
válasz
Hogyan néz ki ez a szigetelés? Mert ismerve az anyagárakat ez nem túl sok.
-
Z_A_P
addikt
válasz
elfelejtette #64304 üzenetére
Ertem. Nalam csak az allvany lesz 700+afa
Hihetetlen, lenne erom, inkabb venni kene egyet aztan eladni utana. -
Z_A_P
addikt
válasz
nincs melegebb, mint a szigetelés (300k), a nyílászáró csere (300k), és a klíma csere (400k) előtt.
Hogy mi??
En szigetelesre (20cm), labazati nelkul (azt iden megcsinaltuk), jovo evi vallalassal 9.5 millios ajanlatot kaptam! Afa-s ar nyilvan.
(azota mar szoltak hogy a munkadij (3.5mil) +20%-al noni fog biztosan) -
feco70
senior tag
válasz
Tekerd fel 30 fokra és nézd meg nem e fagyos kint a cső, 35 fok az kevés
-
arnyekxxx
veterán
válasz
elfelejtette #64297 üzenetére
5 fokkal fentebb állítani a klímát?
-
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #64297 üzenetére
Pedig ha jól emlékszem te szigeteltél, valahol csak el megy a meleg, vagy kevés a gáz a gépben?
-
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #64171 üzenetére
Kb azt tudja mint a Sensira
-
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #64166 üzenetére
Na melyik Fuji lett?
-
PROTRON
addikt
válasz
elfelejtette #64025 üzenetére
Pedig fentebb leírták a kulcsszavakat amik alapján utána tudsz járni guglival.
Egyik sem hazudott.
Csak nem írta mellé hogy pontosan melyik értéket jelzi ki.
Az elektromos művek laikusok számára érthetően 3 teljesítményt tart számon:
Látszólagos - S-el jelölik
Hatásos- P-el jelölik
Meddő- Q-al jelölik
A többihez a fizika tantárgy tanulmányokat kell előszedni, jobb ha magad nézel utána.De ha nagyon olcsó a fogyasztásmérőd, simán lehet hogy random hibásan mér.
-
BlackJack21
tag
válasz
elfelejtette #64025 üzenetére
Ha tippelnem kellene, akkor a fogyasztásmérő jelezhet a valóshoz közelebb álló értéket, ugyanis erre találták ki, nem csak egy olyan funkció, amely jól mutat a marketing anyagokban.
Amennyiben lehetőség van rá( pl. dugaszolható a fogy. mérő), akkor a fogyasztásmérőt le lehet ellenőrizni egy mezei vízforralóval vagy egy hősugárzóval, de egy régi 40/60/100W-os izzó is jó. A lényeg, hogy fűtőszálas (izzószálas) legyen. Itt könnyen leolvasható a teljesítmény és a teljesítménytényező sem számottevően befolyásolja a végeredményt. -
BlackJack21
tag
válasz
elfelejtette #64018 üzenetére
Pedig P = U*I*cos fi, ami az esetedben ~231V*6A*0,8=1108,8W
-
laci06
senior tag
válasz
elfelejtette #63671 üzenetére
Szerkeszteni már nem tudom, de nem is panasonic hanem mitsubishi kell nekem.
Mindig keverem a kettőt. Ha jól látom a MEL Cloud kell nekem.
-
seolwon
tag
válasz
elfelejtette #63627 üzenetére
Október 22? Nem keveset megy akkor.
Milyen fogyasztásmérő? A blitzwolf pl. pontosnak tűnik (villanyóra alapján). -
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #63231 üzenetére
Múltkor ezt írtam:
"Próbaképpen kipróbáltam már ezt a Powerful módot. Felpörgés után a fogyasztásmérő 6 Ampert írt, és 1050-1100 W-ot, valamint a Power factor 80%."
A 6 Amper egyébként a gyenge fizikai ismereteim szerint 1380 W...
Most megnéztem a klíma alkalmazásában a statisztikát. 22-én sikerült csatlakozni a klímára, azóta az alkalmazás szerint 120kWh áramot használt, a fogyasztásmérő szerint 90-et. -
pjen
félisten
válasz
elfelejtette #63558 üzenetére
Ezt nem értem nekem a telepítő felrakja a klímát és ad számlát+ lebélyegzi a gar levelet. Én a telepítővel állok szerződésben. Nem kell értenem hozzá. A telepítési hibából romlik el nekem mi közöm hozzá.
-
mjani1172
addikt
válasz
elfelejtette #63440 üzenetére
Végigolvastam a hozzászólásaidat.
1. Volt egy régi C&H kínai klímád, ami jól működött, ott nem írtál ilyen (sőt semmilyen) hibát.
2. A most felszerelt Pana nem működik jól. Nem hiszem, hogy köze lenne az áram ingadozáshoz, pont te írtad, hogy "lámpák sem vibráltak, szóval a hálózati problémát kizárhatjuk"Beleestél abba a hibába, amit ez a fórum sugall, hogy csak japán, mert a kínai szar.
Én most cseréltem le a Nord klímát Mitsubishire, és pár nap utáni tapasztalat:
Hőmérséklet :A Nord a szoba hőmérsékletét 21C ről 23C ra kb 15 perc alatt emelte, a Mitsubishinek 1 óra kellett. Egyszerűen nem fúj olyan hőmérsékletű és olyan mennyiségű meleget.
Légszállítás : a Nordnak a legalacsonyabb fokozaton volt akkora légszállítása mint a Mitsubishinek kb 3 as on.
Csend: Valóban csendesebb a Mitsubishi, nagyon leszabályoz a Nordhoz képest, de nem is csinál semmit. 25 C ra állított automata üzemben 21,5C nél már leszabályoz, még csak nem is tartja hőmérsékletet, az el sem éri a beállítottat, és csökken.
A Nord ugyanezt ha 25 re volt állítva 24 fok körül lassult.
A ház korszerű, jól szigetelt.
Itt nem is számít, mert van más fűtés is, de máshova is szereltettem, 7 darabot, ott viszont ennek kellene ellátni a fő fűtést, félek gond lesz.
Szinte minden a hang kivételével (a fogyasztását nem tudom, nem mértem) szempontból visszalépés a Mitsubishi a több éves Nordhoz képest. -
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #63440 üzenetére
A másik gép , hogy ment?
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #63407 üzenetére
Úgy néz ki, leszerelik a 3 hetes Pana TZ35-öt, és pénz vissza. Kérdés, hogy hogyan tovább ezek után, melyik modell fogja jobban bírni, ha tényleg a hálózati feszültség ingadozás miatt áll le PFC hibával a klíma...
-
elfelejtette
veterán
válasz
elfelejtette #62878 üzenetére
Na most fejlemény van, a zasszony hívott, hogy pont látta, hogy leállt a klíma, miközben szólt a TV, és ment a mosógép is, és mindkettő le szokott állni áramingadozás esetén. Plusz a lámpák sem vibráltak, szóval a hálózati problémát kizárhatjuk, a 3 hetes klíma a hibás...
2 hete volt, hogy egy hét alatt 2x is PFC áramkör védelem hibát dobott a klíma, viszont most 2 nap alatt 2x is leállt, és most sikerült látni is a leállást.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 30 évre csökkentette lemaradását a litográfiai eszközök területén Oroszország
- Peugeot, Citroën topik
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Opel topik
- Anime filmek és sorozatok
- Path of Exile 2
- E-roller topik
- Windows 11
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS ROG MAXIMUS Z790 EXTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Ultra Titanium Gray Használt, újszerű állapotban 12/512 GB Alza
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest