Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
szimcsi
senior tag
Mi évente 1x szoktuk tisztíttatni, klímással.
Utóbbi 2 évben mindig volt egy kis penész a beltériben, ezért zsákos mosás volt.
Ha nem volna semmi penész, a deepclean akkor is erősen javasolt (beltériben)? -
feco70
senior tag
válasz
szabolcs1975 #73242 üzenetére
Ez egy 10x10 kádár kocka, 40 es fal szigetelés egyedül a födémre raktam 40 cm gyapotot, na akkor éreztem,hogy az nagyon megfogta a meleget.
-
Jolida
tag
10e+Áfa/db volt ősszel a mosás.
Szétszedés, zsák, DeepClean, mosás, kültéri (létráról).
Öt klímával két ember 4 óra alatt végzett. -
-
szerbala92
újonc
-
feco70
senior tag
válasz
szabolcs1975 #73193 üzenetére
630 Kwh ment el mult hónap 9 től a mai napig, három klíma, 100m2 bruttó a keco. 23 fok mindenhol
-
tvamos
nagyúr
Vegul ezt a klimat vettem: Polar Fresh SIEH0035SDF / SO1H0035SDF; mert a helyi szaki ezt ajanlotta.
Nekem par hetes osszehasonlitas utan az a tapasztalatom, hogy felet, vagy annal kicsit kevesebbet eszik, (de a harmadanal biztosan tobbet,) mint a cekaszos futes, ugyan olyan korulmenyek kozott. Talan a homerseklet eloszlasa kicsit mas, jobb.
-
szabolcs1975
aktív tag
-
Nikaré
őstag
Sziasztok!
Visszatérés és konkretizált kérdés.
Ajánlatot kaptam 40m2 -re normál szigetelés mellett, dupla üvegezésű ablakokkal.
Ebben a helyiségben van egy lépcsőfeljáró, gondolom ez miatt lesz majd felfelé áramlás...
Ehhez kettő klíma van a listán.
Mitsubishi
MSZ/MUZ-HR35VF
MSZ/MUZ-AY35VGK
Szerintetek érdemes a drágább utóbbit választani?
Igazából kimondottan a fűtés a cél. -
PROTRON
addikt
válasz
szabolcs1975 #73216 üzenetére
A Daikin legalább értelmesen csinálja az ECO módot, mert a Fuji mérnökei olyan idióták hogy a 12LTCA-nál az ECO mód annyit jelent hogy 2 fokkal a megadott hőmérséklet alatti hőfokot állítja be elérendő célnak...de hát ki olyan hülye hogy ne tudná 2 fokkal lejjebb kapcsolni a klímáját ha spórolni akar?
Idióták a Fuji mérnökei ami a 12LTCA programozását illeti...a távirányítójával adnék taslit nekik de úgy, hogy kettétörik a fejükön.
Ennyire idegesítően béna módon találták ki a dolgokat. -
arnyekxxx
veterán
válasz
szabolcs1975 #73216 üzenetére
csak kíváncsiságból, áramfogyasztásban ez mit jelent a két gép között?
Kezd a dolog kíváncsivá tenni, lehet felmegyek a tetőtérbe beinditani az egyik rojált, kiváncsi vagyok mire lenne képes közel szigetelés nélkül.
-
szabolcs1975
aktív tag
Na eddig 'bírta' az daikin perfera ftxtm40r eco módoban a 23 fokot tartani, a 46 m2, full szigeteletlen lakásban
Beállítás (ftxtm40r):
venti: 2/5
eco mód: on (kb felezi a teljesitményt)
hőmérséklet: max 22.6gree amber royal ugyanitt, kb ugyanilyen hőmérséklet és páratartalom mellett:
venti: 4/5
eco mód: off
hőmérséklet: max 22 -
tibibi
őstag
Üdv! Mennyi most a klíma karbantartás?
-
arnyekxxx
veterán
válasz
szabolcs1975 #73198 üzenetére
nappal 2vonalasan (igy persze van hangjuk), este 1, éjjelre meg kinyomtam. Most reggel 21 van bent, kint -8
-
-szabi-
addikt
Ezt az automata módot egyszer kipróbáltam.
Váltogatja, hogy meleget fúj majd hideget.
Soha többet, szörnyen diszkomfortos. -
PROTRON
addikt
válasz
flash- #73210 üzenetére
Jól értem-e?
bekapcsoltad azt a működési módot, amelyik figyeli a szoba hőmérsékletét, és AUTOMATÁN szabályozza a hőfokot és ha magasabb a beállítottnál, akkor hűti a levegőt, most meg érdeklődsz miért fúj be hideget?
Mert itt a totyikban kifejezetten le szokták beszélni az embereket az automata funkcióváltó módról és max az automata venti sebesség-et állítgatunk.Aztán a csobogás az meg igazából vele járója a folyamatos funkció váltogatásoknak, hiszen rengetegszer bekapcsolja az automata a hűtési folyamatot, aztán meg kikapcsolja, amikor is a korábban a termodinamikai körfolyamaton keresztül ment közeg saját magától kell visszaalakuljon, hiszen nem úgy jár a gép mint előtte.
-
flash-
veterán
sziasztok
itt ahol a hotelben vagyok, van egy Gree gmv-nd22g/b4b-t klíma fali vezérlőgombos egyseggel.
a hotel leirasa azt irja hogy auto modban nem fűt úgyhogy a venti erősségét legkisebbre vettem.de mióta a hőfokot 22 fokrol levettem 20 fokra azóta hideget fúj meg olyan hangot ad mintha valaki a csapot engedné aztán 10 percenként olyan műanyagos csörgő hangot ad vagy lüktető csőhangot(mint amikor a műanyag csőbe dugod a füled)
ez mi a franc lehet ? illetve ezen van vajon eco(illetve csendes) mód hogy halkan csinalja a dolgát? -
Jolida
tag
válasz
szabolcs1975 #73194 üzenetére
150m2, de három eltolt szint, majdnem negyven éve épült.
A födémek gyengén szigeteltek (10cm kőzetgyapot paplan+5cm beton), a Porotherm oldalfalak még gyengébben (Dryvit).
Tavasszal kezdődik a nagy felújítás, ajtó-ablak csere, külső szigetelés. -
insight
aktív tag
válasz
PROTRON #73204 üzenetére
belmagasság kb 2.50, trapéz oldalmetszetű helyiség: két oldalról egyenes (sorház) keletről-nyugatról pedig 1 méter magasság felett 45 fokban döntött. Olyan pontosan keleti-nyugati, hogy délben rommá süti a nap, a napelemeink is mindkét oldalon működnek.
Felülnézetből a lépcső és egy szauna miatt L alakú, zárt helyiség, a klíma az L alak rövidebb szárában van. Nem épp optimális, de ha már így ki van építve, nem választanék más helyet neki. A szoba egyik végében ülök, majdnem pont a klímával szemben.
Éjszaka lekapcsolnám, napi 10 órában kellene mennie, reggel egy órával azelőtt bekapcsolom, hogy feljönnék - ha takarékosabb klímám lenne, akkor szerintem éjszakára is bekapcsolva hagynám, mert a napsütés hiánya ellenére is tolja a tető a forróságot (ilyenkor meg engedi ki a meleget, reggelre 17 fok vár).
A kültéri most hangosan zúg, az nem lenne baj, ha halkabb lenne, de nem is fő szempont. A jelenleginél a beltéri is olyan hangos, hogy a ropogó légterelőt már le is szereltem róla, de a zajai így is idegesítenek munka közben. -
PROTRON
addikt
válasz
insight #73203 üzenetére
Amúgy mekkora a belmagasság? Sátortető vonalat követ, vagy teljesen egységes?
Vannak-e középen bútorok-félfalak amik akadályozzák a klíma meleg szabad terjedését?Éjszaka is mennie kell, hogy ne hüljön le reggelre a szoba, vagy csak munkaidőben napi 8 órát használod a helyiséget aztán kikapcsolod?
Nem hülyeségből kérdem, sokan így csinálják aztán reggel meg fagyoskodnak 1 órán át mire visszamelegszik.
Ellenben ahhoz hogy éjszaka is mehessen, ahhoz meg csendesebb típus kell lakóövezet esetén. Persze mivel nem ott alszol, így nem kell premium, de ne zúgjon a kültéri éjszaka, ezért nem mind1. -
insight
aktív tag
HELP! Kérem, hogy javasoljatok nekem klímát!
A körülmények:
- 20 nm tetőtéri szoba, keletről és nyugatról nyáron a nap, télen a hideg tépi, aránylag gyengén szigetelt helyiség.
- télen-nyáron rengeteget használom home office miatt
- kb 20 éves 3.5 kW NEM INVERTERES LG klíma hűti és fűti, gondoltam nem cserélem le addig, amíg tönkre nem megy. A hűtést még csak-csak ellátja, de zajos, sokat fogyaszt, és mai nappal tele lett a hócipőm vele, mert fűteni már nem tud, szerintem a jegesedés miatt. Ha mégis fűt akkor is hangosan és hatékonytalanul.
Szeretnék a helyére fűtésre is optimalizált klímát. A Greevel vannak keserű tapasztalataim, (kikapcsolás utáni kattogások hűlés-melegedés során, gagyi műanyagburkolat, zavaró fordulatszám-szabályozás), LG-vel szinte csak pozitív. Milyen típust ajánlanátok? Nem spórolni szeretnék, hanem hatékonyan és lehetőleg csendesen, komfortosan hűteni-fűteni. Olyan 300k-600k közötti készülékekre számítok, természetesen ez rugalmas.
Köszönöm! -
F-ECT$
titán
válasz
szabolcs1975 #73199 üzenetére
50 nm-re, főleg hogy szigetelt bőven elég a 2x3.5 kW szerintem.
-
PeterZZ
kezdő
válasz
szabolcs1975 #73193 üzenetére
-3/22 fok, 8 kW, 6.00-19.45 (120m2 tetőtér)
Új hozzászólás Aktív témák
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- iKing.Hu- Apple Macbook 13 M1 Pro Touchbar - 2020 - Használt, karcmentes, 22 töltés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest