- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GAI: Poor Volta...
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
vinczepeter2 #72547 üzenetére
Szóval nem tudom mennyire mentek bele a többiek:
1 nyugalomban ülő felnőtt emberrel számolva, óránként 30 m3 levegő cseréjére lenne szükség a "friss levegő" érzethez. Ez a homeofficeban teljesen nyugodtan (nem halálra stresszelve) dolgozó embert jelenti, ami ennél több mozgás, az már 40-50 m3/h.A legdrágább klímákat lehet hővisszanyerős szellőztetővel rendelni, na most képzeld, a vékony csövön éppen csak 1 embernek elegendő friss levegő cserét tudnak megvalósítani a kb 2-3x-os bekerülési költséggel. Persze ebben benne van az is hogy azért vékony a cső, hogy csak kis mennyiségű "hideg" levegő mennyiség esetén kelljen a klíma beltérinek "visszapótolni" az elveszett hőt, mert hiába hővisszanyerős, akkor is hidegebb lesz a beérkező levegő mint ami a szobában van.
Elvileg ezeken van plusz szűrő filter, hogy a szennyeződéseket kiszűrje, de a szénszagot szerintem beengedné neked. És nyilván a filtert is időről időre cserélni kell...
Ezeknél a szellőztetés állandóan megy, mert annyira kicsi a cső átmérő hogy nem tud csak 2-3 percekig menni, mert akkor túl kevés a kicserélt levegő mennyiség...mondjuk 5 m3-t kicseréltél 4 óránként, az semmi.Vannak a falátfúrással járó, állandó üzemű, hővisszanyerős szellőztetők, ebből 1 db kerül kb 90-120k hufba, ajánlott párban felszerelni.
De 1-2 személy számára 1 db is elegendő, a legegyszerűbbek cserélgetik az irányt 15 percenként...15 percig befúj, 15 percig ki, amikor kifele fúj, felfűt egy hőtároló egységet és azon keresztül szívja be a hideg levegőt ami így felmelegszik.Ezek esetén teljesen megoldódna a szellőztetés gondod, de valszeg bejön az emlegetett szagod.
Valamivel növekszik az energia fogyasztás, mert ugye a beérkező valamivel hidegebb levegőt akkor is vissza kell fűteni. Érdemes a klíma közelében elhelyezni a befelé fúvót a párosból és akkor nem érzel hideget.
Ami még kérdés ebben a scenárióban, hogy eltudod-e helyezni a befelé fúvót úgy, hogy ne a szénszag felől hozza be a levegőt.
Valamint karbantartási és levegő homogenitási okokból egyébként alap beállításban a párosok váltogatni szokták a 2 egység irányát... -
ANDROID???
addikt
Talán buta kérdés, de van a split klímán is "belső keringetés"?
Ózongenerátor használatakor, inkább kikapcsolni a klímát, vagy nem kell? -
Erwinke
aktív tag
Persze,h ahhoz hasonlitom. A 2db 2.5 es perfera volt 1700€ mig a 2 Nordic volt 1000€. Azért ahhoz a 700€ hoz képest ég és föld a külömbség.
Plusz, h a 2db 2,5 os Daikin fogyaszt most ilyen 15kW körül mig a 3,5 es Fisher fogyaszt 20kW ot egyedül 1 nap ... 32nm es helységre. (Még a másik Fisher nincs fenn, nincs megcsinálva az a helység ahová lesz)
-
vinczepeter2
csendes tag
Köszönöm, így már értem. Igazad van! Nekem a valamit valamiértet nehéz elfogadni. De ez már az én marhaságom…
Penész szerencsére 30 év alatt itt még nem volt. Pontosabban nem igaz, mert a fürdőbe sajnos láttam. Az ajtókat egyébként nem nagyon szoktuk zárni - ezt a kis szobát leszámítva. Itt viszont semmi nincs ami párosodhatna, nyirkosodhatna.
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #72543 üzenetére
Tudod valamit valamiért, a friss levegőt be kell engedni és nem csak napi 3 percben, mert előbb-utóbb jön a penész. Viszont ahol bejön a friss levegő ott kimegy a meleg. Mindegy, hogy a klíma fúj be hideget vagy az ablakon ingyen jön.
-
-
arnyekxxx
veterán
válasz
vinczepeter2 #72543 üzenetére
most képzeld el milyen szag lenne nálad, ha 0-24ben menne a hővisszanyerős szellőztető....
-
vinczepeter2
csendes tag
Ezt most nem értem. A felvetésem azon alapult, hogy látom pár óra után mennyire lemegy a fogyasztás és jó lenne ezt folyamatosan tartani. Legjobb lenne egy olyan megoldás, ha úgy lehetne szellőztetni, hogy közben nem megy ki a hő. Kár, hogy ezt a klímák nem tudják. A hővisszanyeréses szellőztetést ha jól látom erre találták ki.
Én is minden reggel szellőztetek. 3 perces kereszthuzatot szoktam csinálni. Ezt időben kell meglépnem, ha elkések utána már széngáz szag van. Az sem segít, hogy a 4. szomszéd valami szarral tüzel.
-
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #72536 üzenetére
Ennyi erővel bukóra nyitva hagyhatod az ablakot és nem kell méreg drága klímat venni. Nálam például a velux szellőzők mindíg nyitva vannak+ naponta legalább1/2 órát szellőztetek is. Ezért írtam mindegy hol jön a friss levegő, csak jöjjön.
-
vinczepeter2
csendes tag
Hát nem tudom. Tegyük fel van X mennyiségű oxigén a szobádban. Ez ahogy belakjátok idővel fogy. A klíma pedig ezt a levegőt keringeti.
Vannak légtisztító funkciók, meg profibb szűrék de az is beltéri levegőre vonatkozik. A Daikin flash streamer-je, elvileg a vírusokat baktériumokat ártalmatlan nitrogénre és oxigénre bontja - már ha ez nem csak marketing maszlag. Azért nehezen tudom elképzelni, hogy a széndioxidot oxigénné alakítaná és mint ilyen mehetne a végtelen körforgás. A légtisztítás helyettesítené a szellőztetést? -
PROTRON
addikt
válasz
Atomgeszi #72503 üzenetére
Értem hogy nálad valamin nem oké a cuccal.
Nem próbálod meg magasabb hőfokra rakni a klímákat hogy akkor is 19 fokot tart-e?
Mert nem tudom mekkora a belmagasság, de azt is figyelni kell hogy nem a popó magasságában érzékel, így lehet Ő jónak gondolja ami neked még nem az. -
pjen
félisten
válasz
vinczepeter2 #72530 üzenetére
Nem mindegy, hogy hol jön be a friss levegő?
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72530 üzenetére
Nem egy gép van ami friss levegőt tól be
-
lekorszke
tag
Remélem a fűtési szezon elott nem felejtettétek el rendesen kipucoltatni a klímatokat.
Csak szemléltetésképpen, ma egy kifejezetten undoritó gépet sikerült visszahozni az élők sorába. (Elvileg egy hónapja volt "karbantartva")
Ne feledjétek, ha a "szaki" csak befújkálja valamivel semmit nem ér!! -
vinczepeter2
csendes tag
válasz
curbowka #72525 üzenetére
Nem ház, hanem szoba hővesztesége. A felületek még ha nem is hűlnek ki, de egy 3 perces szellőztetéssel ilyen hidegben 2-3 fokot esik a szoba hőmérséklete. Ergo nem tudod szinten tartani, újra fel kell fűteni. Ugyan ez a képlet szoba méretétől függetlenül.
Erre lehetne a klímáknak valami megoldásuk. Pl valami módon kintről juttatna be levegőt, amivel valamennyire átszellőztet.
-
lasz10
junior tag
válasz
South Velen #72528 üzenetére
Persze, addig a hűtőközeg a kültériben van, és csak a vákuumozás után kerül a rendszerbe.
-
South Velen
addikt
Köszi!
Közben azt mondta a klímás ismerős hogy fel tudja szerelni az egységeket de a vakuumozasra majd később visszajön ha jó idő lesz.
Valid lehet ez így? Nem tudom milyen pontjai vannak a szerelésnek, ehhez a részéhez laikus vagyok, de gondolom nem gond ha "félbe szakad" így a telepítés. Persze azt leszámítva hogy addig nem megy a klima.
-
curbowka
csendes tag
válasz
vinczepeter2 #72457 üzenetére
Miért kezdődne előlről a felfűtés? 10 négyzetméteres szoba, de még ha nagyobbal is számolunk, nem annyira sok légköbméter, te esetedben olyan max 30 légköbméter. Kis gép, legkisebb fokozaton is valszeg 2-3szor annyi levegőt forgat meg óránként, és 35-50 fokos levegőt fúj ki. A levegőn keresztül a falakat, tárgyakat melegíted, ha a teljes térfogatát is átszellőzteted a szobának, akkor is minimális lesz a ház hővesztesége.
-
Joker_5x
tag
válasz
Erwinke #72520 üzenetére
Mindenki Nordicot ajánlotta. Most elbizonytalanodtam
Hy!
Most jött el az idő, hogy beköttetem a klimát. Nyíregyháza és Debrecen között lakom. itt keresek bekötésre valami megbízható céget. Van e olyan cég amit ajánlotok, vagy éppen el kell kerülni messziről
Eme településeken. Az sem hátrány, ha pénztárcabarátok
( akár pm-ben is jöhet info, ha itt tilos a reklámozás
)
köszi előre is.
-
margithid
veterán
Nálunk 0 fok körül van, de az AUX delta 2 és a Gree Comfort X is teszi a dolgát.
Kiváncsi leszek, hogyha lesz -10 foknál hidegebb, akkor hogyan boldogulnak...A hőmérséklet villogás a klímán meg gondolom a leolvasztás, nem?
-
Erwinke
aktív tag
Nordic
Igen nem vagyok megelégedve vele. Rohadt hangos. Csukott ajtónál is jobban hallani mint a halóban levő perferát pedig nem megy nyélgázon a venti, mert csak tartja a hőt általában.
Kültéri egység is fura hangokat ad ki.
Daikin meg 2es multi és nyitott ablaknál is csak suhogást hallani a kültéritől. De ha nyitva a háló ajtó akkor a Fishert jobban hallani. -
mrmft
senior tag
válasz
Erwinke #72518 üzenetére
Lefagytak a kulterik, nem tesz jot a hatasfoknak a mostani ido. Nalam is full jeg a Mitsubishi 5 perccel az olvasztas utan, de ettol meg mukodik szepen, a meleget is tolja. Orankent olvaszt kb. jelenleg. Itt is szakad a ho, be is tekeri maga moge kicsit sajnos.
Ha van kondenz csovezes a kulteriken akkor kosd le, hogy konnyebben kifolyon az olvadek, ez segithet a helyzeten.
Egyebkent milyen Fisher az amit 5 percenkent leolvaszt? -
Erwinke
aktív tag
Sziasztok.
Ez mi, h lehullott a hó és mind1 mire állitom a klimát akkor is alig fűt?
Eddig 22 fokon volt és lábmagasságban 20 fokot tartotta. Nah most 120on a termosz 16 ot mutat.
Zsir uj Daikin Perfera nincs 1 hónapja, h mennek. Meg 1 Fisher. De a fisher meg 5 percenként DF -el ... totál kihült a ház.
Pedig éjjel voltak már -5 -8 fokok és nem volt ilyen meredek esés. Most meg meglehet fagyni. -
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72514 üzenetére
Akkor nem lehet gáz hiányos szerintem, de amikor csak tartja a kívánt hőfokot akkor langyosnak érezzük bizony. De nálam mindegyik gép felfele van állítva a lamella, nekem így komfortosabb
-
F-ECT$
titán
válasz
Gyurike #72504 üzenetére
Split klíma lenne pedig a legjobb ide, de hát az sajnos akkor kilőve.
A mobil klíma hűtésre nem az igazi, fűtésre egy picit jobb lehet, de készülj rá, hogy zajos és szeles lesz.
A jelenlegi megoldással mi a baj? (Annak mekkora a teljesítménye?) Biztos, hogy el akarsz költeni 100-200e Ft-ot, hogy az áramszámlád havi pár ezer forinttal kevesebb legyen?
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72512 üzenetére
Tedd fel 30 fokra, akkor meleget fúj? Mondjuk a 30 fokos levegőt is langyosnak érezzük
-
feco70
senior tag
válasz
vinczepeter2 #72510 üzenetére
Gázhiányos lehet,akkor szokta ezt produkálni
-
vinczepeter2
csendes tag
Az mennyire normális, hogy hideget fúj fűtés módban? Van amikor langyosat, de most kifejezetten hideget.
-
margithid
veterán
Az AUX Delta 2 klíma hőmérséklet kijelzője elkezdett villogni, kb 15 másodpercenként.
Ez mit jelent? -
feco70
senior tag
válasz
elfelejtette #72506 üzenetére
Őszintén megmondom fogalmam sincs
-
beers
addikt
válasz
elfelejtette #72506 üzenetére
Mik a tünetek, ha nem vált át?
-
Gyurike
tag
Sziasztok!
Egy szigetelt, fűtetlen 15m2-es garázs időszakos fűtésére mit ajánlanátok?
Ez valójában egy saját duplagarázs "fele", ami szendvicspanellel és gipszkartonnal van leválasztva, amolyan "hobbiszobának" lenne használva.Jelenleg egy fali távirányítós hősugárzó van betéve, az dolgozik több-kevesebb sikerrel.
Jelenleg fűtetlenül 10-11fok van benne, tervezett tartózkodás előtt nyomom fel 0.5-1 órára a hősugárzót, úgy annak a környékén éppen elviselhető még a hőmérséklet.Ezt váltanám ki valami szofisztikáltabb és hatékonyabb megoldással.
Normál klíma nem jöhet szóba, mert a kültéri egységet nem tudom hová tenni (társasház közös homlokzata).Viszont ami az egyik alternatíva lehet az a fűtős mobilklíma, aminek a (fűtéskor hideg) légkivezetését a garázs másik felébe vezetném.
Másik amin gondolkodom, az 2db 700W körüli infrapanel a mennyezetre szerelve. De nincs tapasztalatom infrapanelekkel.
A cél az lenne, hogy ugyanúgy max. 1 óra alatt minél komfortosabb meleget csináljon, lehetőleg minél gazdaságosabban. Wifi-vezérelhetőség szintén jól jönne.
Mi a véleményetek a fentiekről illetve ti mit ajánlanátok?
Előre is köszönöm!
-
Atomgeszi
nagyúr
Sajnos meghalt a kondenzációs kazánban a szivattyú, az új szivattyú meg majdnem a kazán ára, így elkezdtünk klímával fűteni.
2018-as Gree-k.. hűtésnél már bebizonyosodott, hogy valami nem oké, mert 24 fokra rakva is 21-20 fokot csinál.
Fűtésnél meg 21 fokra rakva 19 fokot csinál.. ez még nem gond, hozzászoktunk, hogy ezek így működnek.Viszont fűtés után mikor már nem jár a beltéri mókuskerék, egy kis idő után szokott egy nagyot LEHELNI. Máshogy nem tudom elmagyarázni, mintha az ember visszatartja a levegőt és a végén kifújja.
Ez normális hang?
(Még jó, hogy nem a hálóban vannak a Gree-k, különben éjjel szívinfarktust kapnék ettől a hangtól)
-
mrmft
senior tag
válasz
South Velen #72491 üzenetére
Jol hallottad, 5 fok alatt mar nagyon nem idealis vakuumozas szempontjabol. Ha lehet olyan idopontot valassz a telepitesre, amikor 5 fok kornyeke legalabb van kint.
-ban bele fagyhat a csobe a para, amit ki kellene szivni. Ilyenkor csalni szoltak, nitrogennel megszisszentik a rendszert, de az nem vakumozas, csak csinaltak valamit aztan jol van az ugy. Elmeletben lehetne futeni a csovezest, igy minuszban is vakuumozni, de ilyet meg senkinel sem lattam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged