Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-09-10 11:07:49

LOGOUT.hu

Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! :) Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38949) futo001 válasza bugizozi (#38948) üzenetére


futo001
senior tag
LOGOUT blog

Szia,

Az A6000 jó választás, talán picit több is, mint hobbigép, nekem is van 1.
Láttam már kitben ezt a gépet 160 körül a hetekben, nézz körbe.

A használttól sem kell félni, én pár éve már nem veszek új gépet, de gondom még nem volt.
Az alap obi jó, de attól is függ , hogy az emberekről milyen képeket akarsz készíteni. Elmosott hátteret szeretnél-e, vagy sem. Ha igen, akkor inkább egy 50/1.8-as vagy 30/1.4 obit vennék hozzá.

A felsorolt gépek amúgy picit mások. Pár dolgot el kell döntened. Szerenél-e később venni vakut? Szeretnél-e elektronikus keresőt használni vagy elégnek érzed a hátlapi kijelzőt (nekem nem volt elég, sok éve ezért adtam el a NEX-5-öt)? Az A5000-ben nincs elektronikus kereső, sem vakupapucs, egy kis felugró vakuja van csak.
Panában van kereső, igaz kicsi és van vakupapucs is, de az érzékelő kisebb.
A6000-ben is van kereső és vakupapucs, és az érzékelője APS-C méretű.

Páromnak pl rendeltünk egy használt NEX-5T-t, mivel kompakt méretű gépet akart, APS-C szenzormérettel, csatlakoztatható keresővel és vakuval, és a NEX-5 széria ezt pont tudja, valamelyest átmenet az általad kiválasztott gépek között. Ha esetleg mégis érdekel használt...

Ha inkább az automata mód érdekel, akkor viszont nem feltétlenül kell MILC, egy jobb kompakt vagy Bridge gépet kéne nézned. A6000-ben az automata jó képeket készít, de gyakran nem azt adja vissza, amit az ember meg akar örökíteni, én nem használom. Ha az alapokat megtanulod, gyakorlod, pár nap után a manuális módot fogod a leginkább használni, ha ráérzel.

Táskából nekem bejött az Acme Made Union, olcsó és jó. Elég kicsi, szóval ez akkor megfelelő, ha nincsenek obijaid, vagy max 1.
Memóriakártya kb mindegy, legyen gyors és márkás. Ha A6000 esetén használni akarod az XAVC formátumot, akkor legalább 64GB-os kártya kell SDXC Class10.

[ Szerkesztve ]

I'm a man with a plan... the plan is to booze as much as I can! ¯\_(ツ)_/¯

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.